1. ONNELLISTA UUTTA VUOTTA kaikille kasvateilleni, urosteni jälkeläisille, ihanille ystäville ja tutuille ympäri maan!
Kurkatkaapa vaikka aluksi tätä somaa Jacquie Lawsonin uudenvuoden toivotusta minkä sain Sandiacre kennelistä!
Meillä ilta/yö meni oikein hyvin, ei ketään stressannut yhtään vaikka seudulla rätisi ja sihisi ja paukkui. Ainolle tietysti tuli hätä 23.30 jo kovin vilkkaan paukkeen aikana, ja kaikki muutkin halusivat ulos, hädät tehtiin siellä rakettien loisteessa ja muutaman raketin jämät pihasta jo jouduin korjaamaan, paperisilppua on ympäri pihaa.        Teddy ottaa lunkisti vuoden
         vaihteen
         (huono laatu - kännykkakuva)


Varri-kullan (Malinallin Top Treasure) uudenvuoden illan/yön kuulumisia:
Voi hyvänen aika Tarja, mikä meteli ! Kun ei saa olla rauhassa omassa kodissaan eikä edes omassa petissään  :( Nyt on nimittäin se Sinun mainitsemasi  uudenvuodenyö... Me käytiin ukin ja mummin kanssa hyvissä ajoin ylämetsässä lumessa rämpimässä. Käytiin me muuten aamullakin. Ne vissiin ajatteli, että kun tämä poika käy kunnolla riehumassa metsässä (ja väsyy:)niin jaksaa sitten nukkua yli puolenyön paukuttelun... Mutta nuku tässä nyt sitten ! Me tultiin metsästä kotiin jo ennen kuutta (siis 18), eikä silloin vielä missään paukkunu. Paitsi ihan vähän jossain kaukana, mutta en mie sitä noteerannu miksikään :) No, mummi ja ukki soittivat koko illan joululauluja, vaikka nyt on jo uusi vuosi  eikä mikään joulu enää. Ne kuulu puhuvan jotenki niin, etten mie häiriintyisi paukuttelusta, kun koko ajan sois joululaulut...siis musiikki... Mie aloin tulla rauhattomaksi yhdeksän
(21) aikoihin, jolloin me tavallisesti käydään ylämäessä iltapissalla... Mie tuijotin ja tuijotin mummia, että eikö se  millään ymmärrä... Ymmärsi se lopuksi ja lupas  käyttää mut nopeasti ulkona... No, se oli nopa käväisy, sillä mie halusin päästä samantien takaisin sisälle, kun KAUKANA koulun takana lensi taivaalle erivärisiä tähtiä... Enkä mie tietenkää tehny edes tarpeitani... Kun tultiin sisälle, jatkui joululaulujen kuuntelu kunnes puolilta öin alko tosi kamala  paukuttelu... Silloin mie poika aloin haukkua ja murista ja juoksin ristiin rastiin huushollia ... Mummi sai mut lopulta asettumaan sanomalla, ettei mun tarvi enää vahtia ... Se silitteli mua ja jutteli kaikkea mukavaa ja kehu, että mie olen hyvä poika, kun olin hiljaa... Kyllä mun täytyy tunnustaa, että vähän mua pelottikin se meteli, mutta ei paljoa... Nyt olen nukkunu jo piitkän aikaa mummin jaloissa... Klo on melkein puoli kolme yöllä. Meidän piti olla sisällä nuo mokomat  Ruotsin puolen paukuttelutkin ! Ens vuonna (kun meillä on toivottavasti se pikku-velikin), me taidetaan mennä mökille niin eipä kuulu mitkään uudenvuoden paukuttelut... Hyvin me kuiteski selvittiin tästä illasta ja yöstä :) Nyt mummi käyttää mut  vielä ilta- eiku aamupissalla ja menee sitte hänki nukkumaan :) Vähän sillä onki silmät jo harittanu sinne  sun tänne...on vissiin väsyny. Kiva kuitenki, kun vahti mun kans kotia... Ja piti vissiin musta huolta, ettei mun tarvis pelätä :)
TARJA RAKAS. OIKEIN HYVÄÄ JA ONNELISTA UUTTA VUOTTA 2010
TEILLE SINNE METSÄPELLONTIELLE JA MEILLE KAIKILLE SIELTÄ LÄHTENEILLE
JA MEIDÄN PERHEILLE TV VARRI KULTA JA KOKO PERHE !
Rajanaapurin pojat tuossa edelleen jotain paukkuja sytyttellevät ja on uudenvuodenpäivä klo 14.30, ei me välitetä sellaisista pikkupaukuista mutta minua säälittää sellaiset joille sekin on jo liikaa, täällä liikuu paljon koiria; huikkasin pojille attä lopettaisivat! Menivät kauemmaksi takana olevalle kentälle mutta siellä jatkavat sitä, näkyy vähän näppejäkin polttelevan kun niitä ravistelevat, toivottavasti ei käy hassusti!
Se rikin katkukaan ei ole kivaa ... juuri kun pahin oli hälvennyt. Olisi niin paljon kivempaa kun noita ei saisi kaikki ostaa vaan jossain erityispaikassa niitä paukuteltaisiin ja vaan sen vaikka klo 22-02, niin olisi hyvä!
Lunta on riittänyt tänä talvena ja pakkasta kanssa!

Kun jaksan, joku päivä, laitan muista koirista joitain kuvia albumiin.
'Pinja' Saruskan Golden Empress (Luukaksen tytär)SCY:n Päijät-Hämeen alaosaston vuoden 2009 toko- & agilitycollie. Onnea Heini ja Pinja!
19. Marja lähetti 'Timistä' (Malinallin This Is Mine 9kk) muutaman uuden kuvan. Teki minut kovin iloiseksi - KIITOS Marja!!! Timi on jo iso poika, perheen sheltit mahtumat mahan alle.:) Lempiruokaa possun korvat, joita piilottelee, Marja löytänyt yksi ilta yhden peiton alta sängystä. Paras lelu lateksipossu ja Simon vanha lenkkitossu .
JEEE!!! Sain kuvan myös 'Rosesta' (Malinallin Time To Shine) Maxin ja Timin pentuesisaresta. Kiitos Mervi! Haleja molempien kotiin!
Mervi kirjoittaa näin: " Rosen arkipäiväiset pienen pienet tottelevaisuusharjoitukset sujuvat suit sait kuivilla naudan pötsimakupaloilla.
Tuntuu siltä, että Rose heittäisi vaikka kuperkeikkaa, kunhan vain pötsiherkkua olisi tarjolla."
Ja ei voi ilta paremmaksi muuttua, myös Varri-kullalta (Malinallin Top Treasure), Maxin, Timin ja Rosen pentueveikkonen, tuli kuulumisia.
Kiitos Sirpa! Talvenjatkoja ja lämpöisiä haleja ja colliesuukkoja!
No niin, Tarja kulta ja muu vauvakodin väki, täällä mie nyt sitten taas olen perheen ainoana koirana... Me nimittäin vietiin viikonloppuna Hukka takaisin Rovaniemelle oman perheensä luokse. Arvaa, että Hilla oli Hukalle äkänen, kun Hukka meni sitä vähänkään lähelle :( Leea kerto, että Hillan juoksut oli loppunu joitakin päiviä ennen ja siksi se piti Hukan niin kovassa kurissa. Se nappas kerran Hukkaa karvoista kiinni niin että pikku tupsu lähti irti Hukan
"kauluksesta", mutta ei Hukka siitä piitannu mitään. Sillä on kuule niin paksu turkki, ettei se piittaa mitään, vaikka joku karva irti lähtiski...Et usko, miten pahasti Hilla osasi irvistellä Hukalle...kyllä se vähän irvisteli mullekin, kun mie yritin saada sitä leikkimään... Hilla tietenki luuli, että mie yrittäisin sitä
haistella... Mummi ja ukki varotti mua, että saatan saada "turpiini", jos en jätä Hillaa rauhaan. Se vahti puruluitaki, vaikkei se sitä yleensä tee... No, yhtä kaikki,  meistä oli tosi mukava käydä Rovaniemellä ja olla siellä yötäkin :) Ja kun me lähdettiin kotia, Hukka ja Hilla olivat  jo ihan sulassa sovussa, eikä ne ollu moksiskaan, vaikka me lähettiin kotiin... En miekään ollu. Mie nukuin autossa koko matkan kuin tukki. Ja  illalla, kun mummi tuli sanomaan mulle "hyvää yötä",  mie rentouduin jalat taivasta kohti leivinuunin kyljessä :)Tietää sen, kun on ensin ollu 2 viikkoa kiirettä pitää Hukalle seuraa ja leikkiä - tai ainakin yrittää saada sitä leikkimään - kaiken aikaa :) Edelleen mummi ja ukki ovat sitä mieltä, että Hukka on maailman kiltein ja kärsivällinen koira - ainakin mun kanssa se on sitä, täytyy myöntää. Toivottavasti mieki osaan olla maailman kiltein ja kärsivällisin isoveli sille mun pikku-veikalle, jos Elle-äiti mulle sellaisen pyöräyttää... Sitä me kovasti koko perhe täällä toivotaan ja odotetaan, että niin tapahtuis :) Mummi ja ukki ovat jo miettineet kovasti pikku veikalle saamenkielistä nimeä. Kun mullakin kerta on... On ne jo löytänykki vaihtoehtoja, mutta ei ole niitä mulle kertoneet. Luulevat vissiin, etten osaisi pitää salaisuutta itselläni... No, en varmaan osaiskaan... Mummi aikoo kuitenki kertoa Sulle, kunhan se ehtii.. Nyt se  on kuitenki mun kirjurina... Muuten, mummi ja ukki sano, että on ihan hyvä mulle, että me vietiin Hukka Rovaniemelle niin mun oli pakko tyytyä siihen, että Hukka jako mun kans sen MUN nukkumatilan auton perällä... Siis jako. Sehän kävi leveästi nukkumaan heti, kun me lähdettiin kotoa, enkä mie osannu nukkua koko matkalla ! Mie valvoin ja olin rauhaton koko menomatkan... Se oli kuulemma mulle hyvää harjoitusta siihen, kun pikku veikka on niin iso, että meidät molemmat voi laittaa ukin ja mummin  farmarin perälle yhdessä nukkumaan :) Olenpa mie taas kertonu paljon itsestäni... Mutta ollaan me blogista seurattu, mitä Sinulle ja muulle vauvakodin väelle kuuluu
:) Ja ollaan iloisia Teistä kaikista ! Colliesuukkojen ja hännänheilutusten kera Varri kulta + mummi ja ukki lähettävät haluksia :)

20. Tähän albumiin alan laittamaan Lahden ryhmiksen kuvia - pikkuhiljaa.
Laura lähetti 'Tinosta' (Frozeneye's Golden Amigo) pari uutta kuvaa. Kiitos Laura! Haleja ja hännänheilutuksia sinulle ja ihanalle Tinolle!
ja muutama kuva minun isosta hurmuripojasta Teddystä (Malinallin Watch Me Now)


Teddy ja Tytti ja sisarensa Riia ja Laika täyttävät 3 vuotta huomenna 21.pv. He saivat onnittelukortin ystävältämme Uudessa Seelannissa.
21. HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ!

Voihan hanhenmaksa! Kun menin alakertaan niin täytyi todeta että meillä varmaan vähän 'kärsitään' kylmästä säästä, ei voi olla ulkona niin paljoa...oli uudenuutukainen Koiramme lehti askarreltu silpuksi, ehdin aiemmin pikaisesti silmäillä sen läpi mutta en lukea.
Pitkääään aikaan ei mitään kummoista pahaa ole tehtykään.
Pentuna Tytti ja ehkä Teddy tuhosivat sohvia - aina kun silmä vältti.
Joskus muinoin jotkut minun koirat ovat lukeneet muutaman ison satukirjan, mutta muuten on kirjat ja lehdet jätetty aiemmin rauhaan.
Nyt alkoi jännittää; äiti on saanut leikkausajan - hänet leikataan 4. helmikuuta. Toivotaan että siellä on enkeleitä mukana, hän on jo 82-vuotias.
25. 'Trulla' (Dolmaris Nimrodel) kerää voimia 3:n viikon kuluttua alkavaan synnytykseen. Teddy-isä odottelee innossaain mitä sieltä tulee. 
Tulevien pentusien blogia voi seurata täällä.


Heini on ostanut uuden hienon reen ja hän ja koirat (Luukaksen 'Pinja'-.tytär ja muut) nauttivat täysin siemauksin talvesta ja vetoharrastuksesta kauniin luonnon keskellä! Upeita kuvia!


'Riia' (Malinallin Winning Ticket) Tukholmasta piipahti Turun kv näyttelyssä ja Kuusen Johanna esitti hänet siellä - kiitos paljon Johanna!
Tuomarina Itävallasta Monika Blaha, joka suuressa avoimessa narttujen luokassa (15kpl) antoi Riialle ERInomaisen palkinnon hyvän arvostelun kera.
26. TAAS DNA:n sähköposti EI toimi eli minut saa kiinni puhelimella vaan. - Nyt toimii...
30. Sain kuvia 'Riiasta' (Malinallin Winning Ticket) Kiitos Leena ja Martin! Haleja Tukholmaan!


Kerrassaan upeita Heinin valjakkoajelukuvia täällä. Pinja (Luukaksen tytär) vaan on täysin turkiton pentujen jälkeen.


Varri (Malinallin Top Treasure) lähettää kaikille sisaruksilleen 10 kk onnittelut ja paljon colliesuukkoja ja hännänheilutuksia sinne Metsäpellontielle!
Myös minulta Varrille sekä sisaruksille 10-kuukautis onnittelut! Hupsista - mihin se aika meni, minun vauvat ovat jo isoja collieita. Halit kaikille!


Euroviisuihin lähtee sitten Suomea edustamaan Kuunkuiskaajat! Minusta yksi parhaista vaihtoehdoista. Itsekin jopa äänestin kaksi kertaa ja nimenomaan Kuunkuiskaajia kun ryhmä Eläkeläisillä näkyi gallupeissa olevan niin suuri suosio ja minusta se oli ihan kamala. Niin oli 'pakko' äänestää' ettei sitten harmita jälkeenpäin että edes osallistui.:) Heli Kajo ja Antti Kleemola olivat myös kivoja minusta.
Onnea Kuunkuiskaajille Osloon!
31. Varri-kullan terveiset alla. Lieköhän teillä on yhtä paljon lunta kuin meillä? Meillä ei ole ainakaan niin kauan kun ollaan tässä talossa asuttu (23 vuotta) ollut näin paljoa lunta. Kiitos paljon kuulumisista, haleja ja hännänheilutuksia Tornioon! Ja kyllä ihan ymmärretään että Varri sinulla on ikävä koirakaveri Hukkaa, me ollaan sitä mieltä että jokaisella koiralla pitäisi olla myös lajikaveri.:)
Varri kulta täältä Torniosta taas ;) Mie makoilen tässä mummin jaloissa ja kerron samalla vähän kuulumisia... Ensiksikin täällä on riittäny pakkasta JA lunta kans näyttää riittävän... Mummi sano, että siellä Lahdessakin oletta meinannu välillä ihan "hukkua" lumeen ? Onneks meillä on pieni piha niin että kyllä sen kans pärjää. Ukki pukkaa lumet etupihalta (siitä, missä kuljetaan autolla) ja me mummin kans takapihalta, jotta me voitais pelata jalkapalloa Juhon vanhalla
pallolla. Se on sellaista, että mummi heittää ja mie haen tai sitten mummi potkaisee pallon (niin ettei se osu minuun) ja mie juoksen sen perässä niin että lumi vain pöllyää ! Sitten mulla on Samuelin vanha jousipyssy, jota on TOSI mukava heitellä ja murista sille. Sitten, jos ukkikin tulee takapihalle, se riehaannuttaa mut juoksemaan ihan hurjaa vauhtia ympyrää tms. Mummi vain nauraa tai sitten se sanoo, että "varokaa ny vähä..." Mitäköhän meidän pitäis varoa ? Sitäkö vai meitä
itteämme? Mie olen kuullu, että kauan kauan sitten, kun Jero rotweiler oli nuori, ne riehu ukin kanssa yhtenä pimeänä iltana mustalla pellolla...sillä seurauksella, että Jero törmäs vahingossa ukkiin pahki ;( Sinne lensi pimeässä pellolle ukin  silmälasit ! Onneks ne löyty... Mutta enhän mie nyt toki sellainen riehuja ole ;) Tarja kulta, kun Sinulla on siellä Metsäpellontiellä niin iso collieperhe, Sie varmaan ymmärrät, kuinka mulla on ollu nämä 2 viikkoa Hukkaa ikävä... Mokomakin Hukka, kun jäi ihan iloisena Hillansa ja perheensä luokse, kun me lähettin ajelemaan  kotiinpäin... Mie olen syöny huononlaisesti - vaikka mummi tarjois mitä herkkuja... Minkäs sille voi, jos ei maistu niin ei sitte maistu... Mummi ja ukki on keksiny piilottaa aamulla mulle koiranpapanoita pyöreään palloon, jossa on
sopivan kokoinen reikä... Kun mie sitä pyörittelen, tippuu lattialle ruokaa.. Ja usko tai älä, se maistuu paljon paremmalta kuin lautaselta ;) Niin se muuten maistuu paperikääreen sisältä löydettynä...tai pestystä maitopurkista piilotettuna ;) Eikö olekin hassua, mutta kun Hukka oli täällä, mie söin esim kanansiivet vauhdilla...se oli näet pikku pakko, jos meinasi yleensä saada jotakin... Hukka poika olis muuten saattanu syödä kaikki ;) Ei vaiskaan. Hukka on herrasmies ja
antoi  mun ottaa senki ruuasta osan...niinku olen jo aikaisemmin kertonutkin... Niin ja kun Hukka lähti, mie olen vähän maistellu yhtä vanhaa räsymattoa... Ymmärräthän Sie Tarja, että kun siitä törröttää joku pieni kankaanpala niin tottahan sitä täytyy vähän kiskoa ;) Mummi oli kyllä aikamoinen ilkimys, kun ripotteli siihen valkopippuria sen jälkeen, kun muhun ei tehny mitään vaikutusta "get off" spray... Sen jälkeen olen antanu mokomanki maton olla rauhassa ! Jero kuulemma järsi aikoinaan melkein koko reunan yhdestä räsymatosta ! Mummi ja ukki ovat kyllä tosi onnellisia musta...vaikka välillä teenki pientä "koiruutta".
En mie kyllä ole yhtään lehteä vielä "lukenu" niinku siellä Teillä luettiin uusi Koiramme lehti ;) Onneksi. Sitä pikku veikkaa me kovasti toivotaan ja odotetaan ;) Tiedä vaikki mummi ja ukki hankkis meillekki  (sitten, kun me ollaan molemmat isoja) samanlaisen kelkan kuin Pinja-siskon perheessä on...kuulin, kun ukki
puhu mummille jotaki semmoista tänään, kun me oltiin koko perhe yhdessä ylämetsässä lenkillä... Nyt pitää kuulemma lähteä nukkumaan... Mummi ainaki sano niin. Oikein hyvää yötä, rakkaita terveisiä kaikille, hännäheilutuksia ja paljon colliesuukkoja ! Varri kulta
Ps Mie tykkään erityisesti antaa mummille nimenomaan korvapusuja ;)
Niinku aikoinaan mummin ja ukin Caro-hoffikin teki.


2. Katsokaapa tätä hauskuutta; Luukaksen  Pinja-tytär (Saruskan Golden Empress) { ( Suomen tottelevaisuusvalio ! :) ollaan niin ylpeitä Pinjasta)}
nauttii vauhdinhurmaa! Iloista katseltavaa! Kiitti Heini! Haleja! Oli pakko rajata nuo Heinin iloiset kasvot että ne sai näkyviin - ethän tykkää pahaa?
RÄPS, RÄPS - täällä räpyttelee kyyneleitä silmistään, Sirpa (Varri-kullan emäntä) on kirjoittanut vieraskirjaan niin liikuttavaa tekstiä, olen niin onnellinen että Varri sai heiltä kodin ja toivotaan että Elle keväällä tekisi heille uuden pienen colliepojan. 
Haleja ja enkeleitä Kuvan perheelle Tornioon!
3. Linnut ovat olleet nälkäisiä tänä talvena, ostin iiiison pussin pähkinöitä ja ne on nyt syöty, tänään hain uusia. Oravat käyvät myös syömässä lintulaudalta pudonneet pähkinät. Vien kyllä niille omiakin vähän syrjemmäs - pihan ulkopuolelle. Tässä tänään ikkunan läpi otettu muutama kuva.
Heini ja Pinja ja borderit jatkavat vauhdin hurmaa. Pinja-parka vaan on aivan kalju pentujen jälkeen.
5. Joku on joskus lähettänyt minulle nämä kuvat ja päätin laittaa ne tänne näkyville, jos joku ei olisi niitä nähnyt. Oravavauva koiraemon huomassa.
Kuvia ystävyksistä pupu ja bambi täällä.
6. Satu lähetti 'Hasekin' (Fin Mva Malinallin King Of Swing) kuvia. Kiitos Satu! terkkuja ja haleja Porvooseen!
7. Varri-kullan kuulumisia: Paljon kiitoksia, haleja ja colliesuukkoja! Älkää paleltuko siellä pohjoisessa! Vaikka kylmä se on ollut täälläkin ja lunta monen talven lumien edestä.
"Ratiriti ralla, tuli talvihalla...tuolta Pohjan tuntureilta...Lapin lasten laitumilta..." Voi Tarja kulta ja muu kotiväki ! Meillä on täällä Torniossa ihan kunnon pakkaset ! Aamulla oli ulkona melkein -30 ja nyt illalla, kun me lähdettiin pienelle nuuskutuslenkille, mittari näytti mummin kertoman mukaan -32 ! Mutta arvaas mitä, Tarja, mulla on NIIN paksu turkki, ettei mua ulkona ollenkaan palellu. Yhden kerran mie vähän nostelin toista etutassua...mutta se oli tietenki solidaarisuudesta Hukkaa (joka on meillä taas pari viikkoa Hillan juoksua paossa) kohtaan, joka kans välillä vähän nosteli etutassujaan - vaikka se on LAPINKOIRA... Niin että mie vain ajattelen, ei kai Hukkaa voi oikeasti palella...Ehkä se oli vain solidaarinen mua kohtaan.. Eli tässä meitä on sitten kaksi samanlaista. Paitsi mummi ja ukki on kyllä sitä mieltä, että Hukka on maailman kärsivällisin koira, kun se antaa mun retuuttaa ja muka? komentaa sitä melkein mielin määrin. Kerran Hukka ärähti mulle kovalla äänellä ja silloin mie päätin olla kunnolla - ainaski muutaman minuutin :) Sitte, kun me ollaan riehuttu pihalla hyvät kyllämme, me syödään ja lepäillään ja nukutaan ja seurustellaan mummin ja ukin kanssa. Hukka muuten seuraa mummia kuin "hai laivaa". Illallaki se vinku mummin perään, kun se meni yläkertaan ja toisella kertaa se hipsutteli sinne mummin perässä. Me oltiin ukin kanssa alakerrassa vähän "niinku me miehet". Kai Hukalla on ikävä sen omaa emäntää ja perhettä ja siksi se tykkää seurata mummia... Tosi kiva, että mulla on välillä koiraseuraa. Ja meistä kaikista on tosi mahtava ajatella , että ens talvena mulla on (toivottavasti:) oma pikku-veli ! Sitte meitä on täällä kolme poikakoiraa leikkimässä aina välillä :) Ja Hilla ainoana tyttönä silloin, kun sillä ei ole juoksua. Mummi muuten  luki mulle ne terveiset Sinun blogista :) Tosi kiva, jos mun terveiset tuo iloa muillekin :) Pinja-puolisiskon juttuja me ollaan  kans seurattu Sinun blogista ja tietenki myös  Colliesanomista. Hienoa, sisko kulta ! Ja ihania olette ja olemme koko Malinallin suku , eikö vain Tarja ? Voi voi, onpa se kello taas paljon, mutta sen vielä kerron, että mulla on sitte kahet tossut (ja yhet tarrasukat). Toiset osti ukki ja ne on tosi hienot. Ne on nahkaa (osittain) ja niissä on heijastimet ja kaikki , mutta ne ei pysy metsässä jalassa... No, sitte ukki ja mummi osti mulle fleesitossut ja sano, että niillä tarkenee vaikka minkälaisessa pakkasessa ja umpihangessakin niiden pitäis pysyä jalassa...  ja nyt  hyvää yötä Tarja kulta ja kaikki muut !
Colliesuukkoja ja hännänheilutuksia lähettää pakkaspoika Varri kulta
9. Teddystä (Malinallin Watch Me Now) ON tulossa isukki!!! JEE!!! Trulla-vaimo (Dolmaris Nimrodel) ultrattiin tänään ja ehkäpä 6 vauvaa näkyi!
Näitä pienokaisia ERITTÄIN lämpimästi voisin suositella sille joka noin 5-viikon päästä syntyvää collievauvaa vailla olisi, minusta oli sitten kerrassaan mukava ja nätti morsian! Karvaisia lapsukaisia voi kysellä Twist And kennelistä.
10. Kyllä on talvinen maisema kaunis! Sitä mieltä ovat varmaan meidän tytöt. Ja ikkunaruutu aina sen näköinen.:)Hyvin vetää vertaansa kevään ensimmäiselle vihreälle maisemalle.
16. Heini lähetti Luukaksen lapsenlapsesta 'Noxista' muutaman kuvan. Nox äitinsä Pinjan jälänjäljillä mm. kokeilee pikkuisen vetohommia :)
huomenna, sunnuntaina, mukava päivä tiedossa, Lahden ryhmänäyttely, tuomarina Päivi Eeerola ja pitkäkarvaisia collieita ilmoitettu kaikkiaan 87 kappaletta! Pikku-Maxi tulee myös, juuri 9kk täyttäneenä, varmaan luokkansa nuorimpia - lattiat ovat kuulemma suurhallissa erittäin liukkaat ja järjestäjillä ei ole mattoja. Myös Teddyn pari Frozeneye's 'vauvaa' tulee ja ne menevät vielä pentuluokkiin.
Satu mailasi: 'Hasek' Fi Mva Malinallin King Of Swing oli SCY:n Helsingin alaosaston vuoden 2009 urosten näyttelycollie! Onnittelut!!!
17. Näyttelystä kotona - kiva päivä! Oli ihana nähdä tuttuja ja ystäviä, ISO kiitos Anne N-L Maxin (Malinallin Twice As Nice) esittämisestä.
Oli kyllä möröt jääneet nurkkaan nyt, lattia oli kamala, se koitui monen collien 'tuhoksi' - eivät uskaltaneet liikkua, Maxia se ei haitannut, Maxi oli oma iloinen itsensä ja jakeli pusuja 
Collieiden erikoistuomari Päivi Eerola sijoitti Maxin luokassaan kolmanneksi eli EH 3 oli tulos ja arvostelu kuului näin:
"Kaunislinjainen junioriuros, jolla oikea olemus. Näyttää ikäiseltään. Riittävä raajaluusto. Tässä kehitysvaiheessa vielä kevyt kuono-osa, joka antaa vaikutelman liioittellusta kuono-osan pituudesta. Kauniit korvat. Vielä kevyt rintakehä. Riittävät tasapainoiset kulmaukset. Kevyet liikkeet. Lupaava karvapeite. Saisi kunniapalkinnon."
Kuvia yritin ottaa, mutta ensinnäkin pidempi linssi jäi kotiin ja tuomarin pöytä oli hankalassa kulmassa, kaikista näkyi takaosa enimmäkseen. Ja kuvakulma ei ollut oikea enimmistä harvoissa kuvissa mitä otin. Maxista pikaisesti yritettiin ottaa muutama kuva mutta ei hääppöisiä.

Teddyn poikia oli kaksi, kaikkiaan 7 urospentua paikalla, Onni (Frozeneye's Black Amor) oli pek 4 kp ja pikku-Tino (Frozeneye's Golden Amigo) ei sijoittunut tällä kertaa .... mutta odottakaa vaan :) Alla kuvat Tinosta, Tino meinasi kun hampaita katsottiin että otetaampa ihan rennosti vaan ja meni makuulle.:) Onni oikealla.

Varri ja Hukka
päivälevolla