1. Tervetuloa syyskuu!

2. Kyllä tänä vuonna kaikki tekevät runsasta
satoa...myös luumupuut ja riikunat.
Kukatkin vielä
kukkii :=)
Ystävät odottavat ...
3. Eilen mukava ilta, colliejutustelua Merjan, Birgitan, Katin ja Akin kanssa.
Katille ja Akille olisi menossa Ilonan poika ja Birgitta toi heille näytille Lenniä, joka sulhaseksi on valittu.
Tänään pesin Emilin, täytyy lähipäivinä pestä kaikki muutkin, kun on lämpimiä päiviä luvattu. Kaikilla on kamala karvanlähtö,  joten pesu ajaa turkin ulos helpommalla.
Kuvat voi klikata
suuremmaksi.
5. Ihan hellepäivä. Nyt on pesty kolme koiraa, eilen Ilona ja tänään Tytti.
Sirpalle kiitos kauniista ruska kuvista! Varrikulta (Malinallin Top Treasure) ja Peetsirakas (Malinallin First To Dance) kuvissa.
6. Hyvää aurinkoista viikonloppua!
MUISTO
Muistojen Keiju pitää menneisyyden avainta kädessään.Kirstuun hän on säilönyt valikoidut muistonsa.
Hento tähtien huntu hiuksissa symboloi ajatusten virtaa.
Ikkunan takana on tulevaisuus : kuihtuneet oksat symboloivat mielen uhkakuvia ja sateenkaari tulevaisuuden unelmia.
Muistojen Keiju elää kuitenkin tässä hetkessä,kasvattaen päivänsiniä,jonka kukka kukoistaa vain yhden päivän.
Keijun viesti:
Muistot ja menneisyys ovat osa sinua,mutta on aika sulkea ne välillä pois mielestäsi,jotta pystyt nauttimaan elämästä juuri nyt.
Kaikella aiemmin tapahtuneella on tarkoituksensa ja opetuksensa ,joita et ehkä vielä näe,mutta jotka tulet ymmärtämään myöhemmin.
Vapaudu menneisyytesi kahleista ja palauta itsesi nykyisyyteen ,sillä juuri tämä päivä on merkityksellinen ,juuri tämä hetki on todellinen ja totta.
Nykyhetken voimalla ja ajatuksillasi luot tulevaisuutesi suunnan.
Anna itsesi kukoistaa!
Koeta ymmärtää syvällisesti,että koskaan ei tule toista samanlaista hetkeä ,toista samanlaista päivää.
Elämä ei koskaan toista itseään,kaikki on ainutkertaista.
Käänteinen merkitys:
Joskus huonoilla muistoilla on taipumus olla hyvin vahvoja ,jolloin ne saavat kiedottua ihmisen lamaannuttavaan otteeseensa.
Tiedosta,että menneisyyden heijastumat eivät ole olemassa,vaikka ne vaikuttaisivatkin todellisilta;ainoastaan nykyhetki on totta.
Kuinka voisit käsitellä menneet asiat,jotta ne päästäisivät sinut otteestaan?
Mitä huomioimisen arvoisia asioita näet juuri tässä hetkessä.?

Tänään oli sitten Ellen vuoro saada pesu. Ja se onkin iso homma, ensin saada sen turkki märäksi ja sitten kuivaksi. Otin muutaman kuvan puolikuivasta Ellestä ison 'hormooni'turkkinsa kanssa. Kohdun poiston jälkeen käy näin ... pöksyturkkia on vähän trimmailtu. :)
7. Nyt on tämän hetken pesut tehty taas kertaalleen.
Onneksi oli sen verran lämmin ilma että Teddyn pystyi puhaltamaan aika kuivaksi ulkona, oli piha nimittäin aivan täynnä pohjavillaa ... On kyllä aikamoinen homma tuo noiden pesu. Kesken kuivauksen piti juosta katsomaan kuka menee kävelytiellä ohi. :)
9. Ostin uuden puhelimen, jos en vastaa niin en osaa. Täytyy opetella sen käyttöä kunhan saa sen ladattua. :)
Ihania lämpimiä päiviä ollut ja ihania ystävällisiä ihmisiä tullut vastaan. Yksi hymy voi tehdä koko päivän. Ja koirien kanssa lenkkeily tekee niin onnelliseksi - kun katsoo iloisia ja nyt niin puhtaita koiria. Mies kävi leikkaamassa aitani myös, on vähän siistimpää.
Tämmöisen hyvän kirjoituksen löysin. Nartun kantoajalla jo on merkitystä!
Tässä pari kesäkuvaa Maritan ottamana Luukaksen tyttärestä 'Justiinasta' eli Silimen Yön Tähtivalo.
Löytyi kuva Maxista (Malinallin Twice As Nice)
12. Tänään kovin surullinen mieli.
Aamulla heräsin kamalaan uneen; Teddy kaatui maahan kuolleena tapahtumien jälkeen ja itkin kovasti ja heräsin siihen...
Luin FB:stä että Englannissa oli joku nuori sytyttänyt koirien turvakodin tuleen ja 43 koiraa oli kuollut.
Olen seurannut Englannin julkkis-BB:tä ihan kielenkin takia - etten unohda kaikkea. Ja se on ollut järkyttävää yhden asukkaan kiusaamista. Elikkä amerikkalainen oscar nimetty näyttelijä Gary Busey, 70v. on siellä asukkaana. Hän oli 1988 moottoripyörä onnettomuudessa jossa hän loukkaantui todella pahoin. Hänen pää halkesi ( ei ollut kypärää) ja hänelle tehtiin leikkaus jossa hän sai jonkinlaisen aivovaurion sekä hän on huonokuuloinen. Gary oli myös koomassa neljä viikkoa onnettomuuden jälkeen ja hänen sydän pysähtyi kahdesti. Kuitenkin hän on talossa kaikkia kohtaan ysävällinen ja kestää kaiken huonon kohtelun nuoremmilta asukkailta, jotka eivät yhtään ymmärrä häntä. Ja miten englantilainen skandaalilehdistö yrittää mustamaalata häntä.
On niin surullista!
Tänä iltana CBB kuitenkin loppuu - onneksi! ja vuoden 2014 voittaja julkistetaan. Gary on voittaja suosikki.
Hän on finaalissa kuuden muun asukkaan kanssa. Todella toivon että britit laittavat hänet voittajaksi!
Kuvassa finalistit, vasemmalla olympia kultamitalisti nyrkkeilijäAudley, joka on ollut ainoa noista asukkaista joka on ollut ymmärtäväinen ja ystävällinen Garylle. Gary kuvassa keskellä kukkapaidassa.

Jorma jakoi tälläisen hyvän kirjoituksen fb:ssä:
Eläintenpito kielletty sadoilta suomalaisilta - myyjät kysyvät kiellosta harvoin
KOTIMAA 11.9.2014 5:00
Eläimiä eteenpäin myyviä tai luovuttavia ei kiinnosta, onko uudella omistajalla eläinrikos taustasta johtuva eläintenpitokielto.
Eläimiä myyvät tai luovuttavat varmistavat asian oikeusrekisterikeskuksesta äärimmäisen harvoin, vaikka heillä on ollut oikeus siihen jo yli kolme vuotta.
Suomessa omistajaa tai hoitajaa vaihtavat vähintään kymmenettuhannet eläimet joka vuosi. Reilun kolmen vuoden aikana tieto eläintenpitokielosta on pyydetty yhteensä vain 45 kertaa omistajan tai hoitajan vaihtojen yhteydessä. Tänä vuonna pyyntö on esitetty vain kahdeksasta henkilöstä.
Rekisterin perustamista vaativat eläinsuojeluviranomaisten lisäksi nimenomaan eläinharrastajat ja -aktivistit. Jälkimmäiset olivat kritisoineet vuosikaudet eläintenpitokiellon tehottomuutta, kun kieltoon tuomittujen nimiä ei saanut tietoon mistään.
Rekisteri aloitti vuoden 2011 kesäkuussa. Julkista nimilistaa se ei vieläkään tarjoa. Rekisteri antaa kuitenkin jokaiselle eläintä eteenpäin luovuttavalle mahdollisuuden varmistaa, että hän ei ole antamassa eläintä eläintenpitokieltoon tuomitun eläinrikollisen käsiin.
Oikeusrekisterikeskuksen mukaan uutta rekisteriä rummutettiin äänekkäästi medioissa.
–Kiellon tarkistus on helppoa ja nopeaa. Pyynnön voi tehdä vaikka sähköpostitse ja tiedon saa postin mukana useimmiten jo seuraavana päivänä, kertoo rekisteriasiantuntija Riitta Lönni oikeusrekisterikeskuksesta.
–Onkin hyvin yllättävää, että tietoa eläintenpitokiellosta pyydetään aniharvoin, ihmettelee ylitarkastaja Sanna Varjus Evirasta.
Eläintenpitokielto on tällä hetkellä voimassa 373 henkilöllä Suomessa. Valtaosa kielloista on määräaikaisia, elinikäiseen eläintenpitokieltoon tuomitaan vain kourallinen ihmisiä vuosittain.
Eläintenpitorekisteri
Oikeuskeskusrekisteri
Jos Ilona saa pennut ja niitä riittää entuudestaan tuntemattomille myytäväksi niin aion tarkista ostajat tuolta rekisteristä.
14. Minusta tuntuu että minun kuulo on heikentynyt. Silti hassu juttu, eilen kun kävin äidin luona kaupungissa niin oikein korvia särki se meteli. Ilona oli mukana tällä kertaa, kun äiti on niin onnellinen aina kun on joku koirista mukana. Ajattelin kuinka kovalta se hälinä mahtaa kuulostaa koiran korvissa.
Lahden uudet linja-autot ovat siitä kivoja että niihin on helppo hypätä kyytiin kun ei ole enää portaita kiivettävänä ja onneksi ei tarvitse koirasta maksaa.
Kuviakin otin mutta en osaa niitä uudesta puhelimesta siirtää tänne. Edellisellä pystyi vaan laittamaan johdon kiinni ja siirtämään :)
Kati tulee huomenna minua vähän opettamaan ja lisäämään sähköpostin siihen. Siinä ei ollut ohjekirjaa mukana, netissä löytyy jotain ohjeita, mutten osaa niiden mukaan sitä spostia lisätä.

Niin, meinaa unohtua...
Gary voitti brittien julkkisBB:n!
Hieno juttu, hyvyyden voitto.

Tässä kauniit Teddyn Susetten tyttäret, jotka asuvat kasvattajansa luona. Kuvat Päivi Lehto, pentueen kasvattaja. (voi klikata suuremmaksi)
15. Ihana, lämmin sää jatkuu! Onni  (Malinallin Talk Of The Town) ja Kati-kulta kävivät. Kati laittoi mun uuden kännykän käyttökuntoon - ISO kiitos!
Nyt pelittää.
Siivotessa tiputin ison taulun jossa oli lasi päällä ja nyt ei enää ole - se meni tuusan nuuskaksi. :( Itse maalauksen annoin Katille kiitokseksi avusta.
Sain sitten siirrettyä kuvia koneelle, jotka otin äitini luona toissapäivänä.
Mitähän sieniä nämä ovat? En tiedä sienistä sitten yhtään mitään. Ainoa jonka tunnistan on punainen kärpäs-sieni.
17. Olen saanut leikattua nurmen puolesta pihaa, toivottavasti lumi ei tule ennenkuin saan loputkin leikattua. Luvattu kylmenevää ja pohjoiseen jopa lunta.
Tässä toinen noista Teddyn kauniista Susetten tytöistä, Siiri.
18. Ihana aurinkoinen sää jatkuu. Tytin nimipäivä. Koirat saivat herkut juhlan kunniaksi. :)
Pieni Il Divo nautinto Unchained Melody
20. Käytiin Tuijan kanssa Karismassa katsomassa kun Heini ja koirat esiintyivät. Heini on kyllä niin taitava ja samoin ovat hänen koirat. Oli kiva nähdä ne livenä.
Tuli ihan tulla kyynel silmään kun ajattelin että Pinja on Luukaksen tytär ja Nox tyttärentytär - tuli ikävä.
Kuva Karismasta sekä Heinin ottama kuva osasta hänen koiriaan: soopelicolliet kuvassa ovat Pinja ja Nox.

Nyt on ongelma, joko oravat tai hiiret ovat tunkeutuneet taloni sisälmyksiin ja koirien ruokasäkistä, joka oli kellarin käytävässä, oli kulma jyrsitty auki. Seinää oli purtu rikki. Huokaus! Saunaan tuleva tuuletusaukko on ollut auki, nyt laitoin sen tukkoon. Mitähän pitäisi tehdä?
Luukaksen toinen tytärTuike (eri äiti kuin Pinjalla) oli Tampereella näyttelyssä ja tuloksella Vet ERI 2 SA. Onnea Tuike!
21. Vettä sataa kaataen.
Puhdistin kuistilla koirien isoa metallista ruokatynnyriä ja se lipsahti käsistä ja putosi kamalalla räminällä alas rappuset, Emil oli ihan vieressä eikä yhtään säpsähtänyt. Olen niin iloinen siitä että mitkään äänet eivät pelota!
Tässä kuva kolmannesta Luukaksen tyttärestä 'siskojensa' kanssa. Tämä on 'Nana' - Silimen Tähdenlento. On pakko laittaa kuva suurena kun sen takana on hieno patsas että näkyy. Kuva on Riihimäen metsästysmuseon pihalta, jossa on Riihimäen kansalaisopiston kuvanveistoryhmän tekemiä koirapatsaita.
23. Kyllä on kylmä, Hämeenkoskella, joka on aika lähellä Lahtea sataa lunta. Meillä ei onneksi vielä ainakaan näy sitä.
Lenkillekkin täytyi laittaa käsineet käteen. Unikot vaan kukkii! Taitaa Ilona olla Ellen lempilapsi kun se sitä aina hoitelee, en ole nähnyt ainakaan että ketään muista hoitaisi - vaikka kaikkihan noi ovat Ellen lapsia. :) Tässä ikkunan läpi otettu kuva tältä aamulta kun Elle pesee Ilonan korvaa.
24. Kaunis, aurinkoinen mutta kylmä päivä.
Uusi kännykkä ottaa aika kivan tuntuisia kuvia, tässä lapsistani, Emilistä ja systereistä, pari esimerkkiä, otettu varjossa puun alla.
Sekä kiva uusi video Heinin koirista.
28. Nyt tuntuu että on jotain tehnyt...ostin serkulta saunapuita. Hänen poika 'Juhis' toi ne ja nyt olen sitten itsekseni ne lappanut puuhuoneeseen.
Kuvassa yleisö seuraa 'äiskän'uurastusta.
Kun oltiin Ellen ja Teddyn kanssa lenkillä meidät ohitti niin hyväntuoksuinen tyttökoira että Teddyn oli vaikea hillitä itseään. :)
30. Taas täytyi käydä kaupungilla - en yhtään haluaisi. Kokeissa, ensi viikolla lääkäri - taas kaupunkiin. Sekä kävin postissa hakemassa paketin - Nutrolin Pentua ison pullon - valmiiksi Ilonalle. Alan heti astutuksen jälkeen antamaan ja annan imetyksen loppuun saakka. Pennuille annetaan vieroituksesta alkaen 6 kk ikään saakka. Sen pitäisi varmistaa pennun aivojen ja silmien kehityksen sekä kirjoittavat että tutkitusta lisää koulutettavuuta.
Myös Ilonan ja Emilin rokotukset vanhenevat eli täytyy varata aika eläinlääkärille JA mennä kaupunkiin TAAS sekä hammaslääkärikin on lokakuussa.