1. Syyskuu.
2. Ainolla tänään eläinlääkäri - Tuuli lupautui meitä viemään. Ihana Tuuli - kiitos!
Huomasin Koiranetistä että Luukaksen tyttären Scottail Lady Jane terveystulokset ovat tulleet sinne = Cea-vapaa ja lonkat A/A. Loistavaa!
Maanantaina hain Kallen uurnan kotiin  ja oli kovasti surullinen päivä. Jännä juttu tapahtui kun vein pakkauksen missä se tuli roskiin; sieltä tipahti kolikko ... onhan sellainen uskomus että jos löydät kolikon niin joku poismennyt lähettää terveisiä.
Takaisin eläinlääkäristä, kuvattiin Ainon keuhkot, jotain 'mömmöä' siellä näkyi, mutta ei kasvaimia, keuhkoputkentulehdukseksi eläinlääkäri sen diagnosoi ja Aino sai lääkekuurin. Patti vatsanseudulla näyttäisi olevan joku nestepatti.
3. Varri-kullalta (Malinallin Top Treasure)  tuli viestiä ... kyllä olet reipas poika! Kiitos ja rakkaita haleja ja hännänheilutuksia!
Täällä Varri kulta taas pitkästä aikaa :)
Mie jaksan tosi hyvin! Olen kasvanut kovasti ja olen älyttömän kaunis (vaan kyllä on kaunis Rose siskokin!) ja ihananluonteinen :)  Niin sanovat muutkin kuin vain mummi ja ukki, jotka tietenkin rakastavat mua ihan älyttömän paljon. Niin mieki rakastan niitä. Ja koko perhettä. Ja oikeastaan kaikkia ihmisiä. Enkä mie kyllä haasta riitaa toisten koirienkaan kanssa :)
Me oltiin maanantaina toista kertaa koirakoulussa. Opeteltiin maahan menoa ja katsottiin, osaanko mie katsoa silmiin ja istua, kun mummi pyytää istumaan. Tottahan toki mie osasin! Ja kyllä mie sen maahan menonkin tajusin... Ja hampaitakin näytin, ainakin jotenkuten, kun kouluttaja katsoi mun suuhun. Ja kerkisin mie antaa sille collie-pusunkin!
Ja arvaas mitä, Tarja? Mummi ja ukki olivat pohtineet päänsä puhki, että miten mie opin tulemaan koirakoulussa raput alas hallin toisesta kerroksesta (muistatko, eka kerralla mie menin hienosti ylös, mutta alas tullessa mummi sieppasi mut syliin ja kanto, kun mie jäin tuumailemaan, että mennäkkö vai eikö..)... No, mummi otti kotoa isoja maksanpaloja mukaan ja ajatteli niillä houkutella mut tulemaan itse rappuja alas, mutta ei niitä tarvittukaan... Mie olin päättäny olla iso poika ja astelin reippaasti mummin perässä raput alas niinkuin muutkin mun edellä menevät koirat teki :) Ukki mua talutti ja sitten alhaalla mie sain maksanpaloja monta ja paljon kehuja ja rapsutuksia :) Enkö olekin hieno poika?
Minusta on tosi kiva käydä koirakoulua ja oppia uusia asioita ja nähdä paljon ihmisiä ja toisia koiria. Siellä on yks toinenkin collie (7kk) ja kaksi tosi suloista "pikku-lassieta". Koulu kestää 10 viikkoa ja sitten mummi ja ukki katsovat, että miten jatketaan koulun käyntiä...
Meillä on hyvä mieli, jos Aino-täti paranee lääkekuurilla ja me kyllä ymmärretään, että Sinulla oli surullinen maanantai, kun hait Kalle-sedän uurnan kotiin. Kalle setä varmaan heilutteli Sulle pilven reunalta häntäänsä, kun löysit sen kolikonkin...
Oikein paljon terkkuja koko vauvakodin väelle ja colliesuukkoja myös! Me ollaan taas menossa mökille viikonlopuksi. Lähdetään jo tänä iltana. Mie toivon, että ukki ottais musta mökillä kuvia, että näkisit, kuinka iso poika (ja edelleen ihana:) mie olen ja lähettäis niitä Sinulle. Hanna viime viikolla neuvoi, miten se kuvien lähettäminen onnistuu...
Rakkaita terveisiä myös mummilta ja ukilta ja koko perheeltä. Ja mie lähetän terveisiä myös siskoille ja veljille eri puolille Suomea!
Varri kulta
7. Kaikki hyvin vaikka ei ole ollut mitään erityistä asiaa. Sää ihanan aurinkoinen, vaikka syksyisen viileä varjossa.
Teddyn ensimmäiset jälkeläiset menevät tänään terveystarkastuksiin - tuloksia odotellessa ...
Tekstiviesti saapui Maaritilta; Black Sara's Jewellery sekä  Black Sara's James Bond, molemmat cea-vapaat ja molempien lonkat lähtivät  A:na Kennelliittoon. Huippu upeaa!
8. Huom. kaikki Ellen ja Luukaksen lapset! Hampaita on lähdössä, tarkkailkaa että vanhat maitohampaat putoavat kun uudet ovat tulossa että uudet pääsevät kasvamaan oikeisiin paikkoihin.
9. Sirkka mailaili että 'Justiina' Silimen Yön Tähtivalo (Luukaksen tytär) on suorittänyt hyväksytysti Bh-kokeen. Hyä Justiina!
Rose (Malinallin Time To Shine) on suorittanut pentukurssin ja tykännyt kovasti. Aloittaa nyt lopppukuusta arkitottelevaisuuskurssin. Hyvä Mervi ja Rose!
Varrilta (Malinallin Top Treasure) tuli postia, Ettäs on mahtavan kiva lukea - kiitos Sirpalle! Rakkaita haleja molempiin perheisiin!
Heippa Tarja (+ muu Metsäpellontien väki),
täällä Varri kulta taas :) Kuule, kyllä minulta on niitä hampaita lähteny ihan hyvässä järjestyksessä... Mummi kävi ostamassa 10 kg laatikon Rönkän (paikallinen teurastamo) rustoluita (saan yhden ISON luun viikossa:) ja lisäksi syön niitä kanansiipiä iltaruuaksi 3-4 kertaa viikossa. Kun mie rustoluita ja kanansiipiä pureskelen niin kyllä kuule heiluvat hampaat lähtee!
Täällä on oikein syksyistä ja välillä sateista, mutta ollaan me vaan ulkoiltu vaikka minkälaisessa "koiranilmassa" eikä se ole haitannu mua ollenkaan! Kun puhtaassa metsässä kulkee sateessa niin siinä tulee turkkikin samalla pestyä vai mitä? Maanantai-iltana oli se koirakoulun luento, josta aikaisemmin kerroin, ettei sinne huolita meitä koiria ollenkaan... Ukki jäi mun kanssa kotiin ja mummi lähti luennolle. Ei ne raaskinu jättää mua yksin illaksi kotiin, kun mie olin jo päivällä ollu pitkään yksin.... Mummi olikin poissa melkein kolme tuntia! Eli oli tosi kiva, että ukki oli mun kanssa.
Pari yötä sitten ukki hiippaili alakertaan katsomaan taskulampun kanssa, että mitä mie kolistelen ja että onko jokin hätä... No, ei ollut mitään hätää, mutta kun mulla tuli kolmen aikaan yöllä nälkä niin mie aloin kolistella sen Rönkän ISON rustoluun kanssa... No, luu siirrettiin mun patjalle keskelle olohuoneen mattoa ja siinä mie sitä aikani söin kunnes nukahdin uudelleen. Mulle on sieltä vauvakodista jäänyt sellainen tapa, että mie tykkään syödä yöllä papanoita ja kun mummi oli unohtanu niitä mulle illalla laittaa, mie poika pistelin rustoluuta niin että lattia tärisi :) Jostain syystä eilen illalla mummi nosti mun luun keittiön tiskipöydälle...miksiköhän?
Nyt mie olen sitten oppinu nukkumaan auton perällä! Käytiin viikonloppuna mökillä (sinne on matkaa yli 350km) ja mulle laitettiin auton perälle oma patja ja tyyny ja lisäksi vielä muuta pehmikettä...niin että kyllä siellä kelpasi nukkua. Muutaman kerran nousin istumaan & tarkistamaan, että onko ukki ja mummi varmasti vielä autossa mukana ja sitten taas jatkoin unia. Mökillä riehuin ja juoksin ja olin tosi iloinen 3 päivää. Ukki otti siellä musta kuvia ja se aikoo lähettää niitä viikonloppuna Sinullekin :) On sillä kyllä vielä kesälomakuvatkin lähettämättä...
Vielä yksi asia. Mie tykkään puolukoista! Ne on TOSI hyviä. Syön niitä ylämetsässä mummin kanssa kilpaa!
Heipparallaa taas ja paljon colliesuukkoja ja hännänheilutuksia + mummilta ja ukilta halauksia ja rakkaita terveisiä!
Varri kulta
12. Porvoo, tuomari Michael Forte, Irlanti -
'Jenny' Black Sara's Jewellery - Teddyn (Malinallin Watch Me Now) tytär Paras Narttu 4. Onnittelut!
'Jatsilla' (Malinallin Jazz N'Ramatazz) kävi morsian, toivotaan että ihanalla 'Lillalla' (Goldshimmer She's a Witch) kaikki menee hyvin tällä kertaa ja tulee kauniita, hyväluonteisia ja terveitä lapsia ja sopivan kokoinen pesue marraskuussa - luulen että ne olisivat soopeleita väriltään kun epäilen että Jatsi on dominantti soopeli.
14. Maxilta (Malinallin Twice As Nice) ja Suvilta tuli postia. (alla) Kiitos Suvi, oikein kiva että käytte koirakoulussa! :o) 
Harmi ettette pääse tulemaan tällä kertaa tapaamiseen, mutta nähdään! Paljon silityksiä Maxille ja hännänheilutuksia!
Heippa,
pitkästä aikaa... ja terveisiä pentukurssilta, mekin siirrymme arkitottelevaisuus-koulutukseen, ja Maxi on tykännyt kovasti 
"nakkiopistosta". Kivoja kavereita ja saa emännän huomion pitkäksi aikaa! Automatkat, etenkin maasturin takaluukkuun kömpiminen oli  aluksi kauhistus, mutta nakkien avulla sekin alkoi käydä notkeasti ja  helposti. Olemme harjoitelleet kaikkia perusjuttuja (katsekontakti,  istu, maahan, tänne jne) ja ne sujuvat luonnostaan. Helpompaa koiraa  meillä ei ole ollut! Pahoja tapoja ei ole, paitsi innoissaan  hyppiminen, mutta emännästä se on hellyttävää... noh, täytyy kummankin  opetella siitä pois :) Hihnassa Maxi kulkee hienosti, ei kisko eikä  räyhää tietenkään kellekään. Eilen olimmekin pitkällä hihnalenkillä,  mutta paljon Maxi jolkottelee myös vapaana. Suunnitellaan muuten myös  mätsäriin menoa, yhden collieharrastajan mukaan Maxi on niiin nätti  poika, ja kuulemma sen alaleuka erityisesti on hyvärakenteinen ...  Hampaat on muuten hyvin jo vaihtuneet (ja possunkorvia kuluu).
Siitä ensi viikonlopusta: Meillä onkin "tehoviikonloppu"  arkitottiksessa, ja sen lisäksi vielä nuorimmaisen jalkapallopeli  lauantaina.
Ei siis päästäkään pentumiitinkiin...:(   ollaan kyllä  hengessä mukana. MUTTA kun tapaamisia vielä tulee, tullaan mielellään 
mukaan. Nyt vaan kasautui monenlaista muutakin tähän viikonloppuun.Hm.
Lämpimin terveisin ja hännänheilutuksin
Suvi ja Maxi
Ja Varrista (Malinallin Top Treasure) tuli muutama uusi kuva sekä laitoin myös heidän Lapin mökin maisemista hienot kuvat tähän , Lisää  kuvia albumissa. Haleja ja hännänheilutuksia Tornioon!
15. Aurinkoinen kirpeä syysaamu. Hopella ja Ellellä juoksuaika. Tylsää, lauman kannalta, kun pitää erotella toisistaan ... Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan Ellen viimeiset vauvat syntyisivät noin ehkä ensi kesäkuussa.
Luukaksesta on tullut taas isoisä,
'Pinja' (Saruskan Golden Empress) sai vauvoja, Heini on aloittanut pentublogin, jota voi seurata täällä.Varrin (Malinallin Top Treasure)  terveisiä tuli myös - kiva, kiitoksia! Rakkaita terveisiä takaisinpäin!
Arvaas mitä Tarja, meillä oli taas eilen koirakoulua :) Ukki ei päässyt tällä kertaa mukaan, mutta hän kävi kyllä meidät viemässä ja hakemassa. Autolla siis. Kun mummi ei uskalla ajaa...ei ainakaan kaupungissa. Ajaa se joskus maantiellä. Ukki toivoo, että mummi ajais enemmänkin. Aikoo se kuulemma opetella :)
Tällä kertaa meidän koulutus oli Tornion Kennelkerhon ulkokentällä. Se se vasta hieno paikka oli ! Sielläkin oli keinonurmi (sano mummi:) ja niin korkea aita ympärillä, ettei siitä hevonenkaan hyppäisi yli! Keskellä oli kasattuna jotain telineitä pois meidän tapakurssilaiten tieltä. Ne on vissiin niitä agilityhommia varten. Tiedätkös Sie, että Tornion Kennelkerhossa on kuulemma tosi tasokkaita agilitykoiria ja niiden ohjaajia? Älä välitä, jos et tienny, en miekään tienny. Sitä paitsi mummi ja ukki ei aio mua agilityyn edes viedä, kun ne ajattelee, ettei se ehkä ole hyväksi mun lonkille ja muulle kropalle...mutta saattaa se olla sitäkin, että ne on ite jo aika vanhoja. ..Niillähän on jo harmaa tukkakin!
En tiedä, jatketaanko me tämän kurssin jälkeen tokoa vai mitä. Ukki haaveilee musta jälkikoiraa. Ja mummin mielestä mie voisin olla hyvä kaverikoirakin. Ainakin mie tykkään ihmisistä :) Eilenkin, kun se kouluttaja Mari tuli mua tutkimaan, mie melkein kaadoin sen, kun mie sitä "halasin", kun se oli kyykyllään mun edessä...
Eilen illalla me kaikki koirat käytiin ensin meidän emäntien/isäntien kanssa 20 minuutin lenkillä ja sitten tasan klo 19 alkoi tunnin koulutus. Siellä katsottiin, oltiinko me opittu kotiläksy eli maahan meno ja tietysti kontakti, joka on vissiin kaikessa a&o. Osasin mie! Sitten me opeteltiin toisen koiran ohittamista, vierelle tuloa ja vaikka mitä. Välillä mie vähän koitin "pomottaa" mummia (hyppimällä sitä vasten), kun mie olisin halunnu koko ajan harjoitella ja harjoitella (ja saada makupaloja:), mutta kun välillä piti "vain olla".... Mari neuvo mummia laittamaan mut vähäksi aikaa makaamaan ja pitämään tomerasti kaulapannasta kiinni ja olemaan "kuin ei mitään". Näky tepsivän muihin koiriin! Ja kai se vissiin tepsi minuunki :)
Koirakoulu on tosi kivaa! Siellä oppii uusia asioita ja näkee paljon toisia koiria (ei niiden kanssa saa leikkiä, mutta kivahan se on, että edes näkee:) Mie osaan olla tosi nätisti. En hauku, enkä murise. Heilutan vain ohi mennen häntää... Voisin mie kyllä "tuijottaa" silmiin toisia koiria, mutta sekin on kiellettyä :(
Huh, kylläpä tulee taas pitkä kirje, mutta kaipa Sie jaksat lukea ja muut myös?
Yksi asia unohtui mummilta viime kirjeessä kertoa mökkiviikonlopusta Lapissa. Ukki laitto lauantaina jotain nauhaa sängyn ritilöihin. Ritilät oli nostettu lattialle. Arvaas, mitä mie tein? Mie kävin sen ritiläkasan päälle makaamaan. Ja kun ukki napsautti nauhaa kiinni lautaan nitojalla, mie "iskin" lopuksi vielä tassulla päälle. Ties montako kertaa, en ehtiny laskea. Pää kallellaan mie olin apuna. Ukkia ja mummia nauratti mun apurina olo ja sitte mummi päättiki lähteä mun kanssa lenkille, mutta ukki jäi jatkaan nitomista. Harmin paikka, etten saanu koko aikaa auttaa :)
Niin, ja me ollaan pahoillamme niistä Sinulle tulleista jättisuurista kuvista! Kun "isoveli" tulee syyslomalle Helsingistä, hän varmaan neuvoo ukkia (ja mummia), miten niitä voi ennen lähettämistä pienentää. Niin, ja kyllä me Tarja siirrytään kuivamuonassa ihan kohta aikuisen koiran ruokaan niinkuin Sie mummia neuvoit :) Olen mie kovasti kasvanut, mutta olen kuulemma kaunis ja sopusuhtainen:) Enhän mie sitä itse näe, kun ei ole lattian rajassa edes peiliä :) Tulisin vielä vaikka itserakkaaksi!
Nyt ei muuta kuin oikein hyvää yötä ja huomista päivää Teille kaikille. Samoin siskoille ja veljille ympäri Suomen maata.
Mummin pitää kuulemma lähteä nukkumaan. Muuten se ei jaksa aamulla herätä puoli kuudelta...
Rakkain terveisin Varri, mummi ja ukki
19. Oioioi, Ellen ja Luukaksen kolme lasta ja perheet kävivät meillä tänään ... ettäs oli ihana nähdä heitä kaikkia. Miljoonat kiitokset!!!
Pennut vähän alle 6 kuukautta.
                                                                          


'Onni' Malinallin Talk Of The Town                          'Timi' Malinallin This Is Mine                        'Rose' Malinallin Time To Shine
20. Mukavia uutisia: Luukaksen  'tytär 'Jade´(Saruskan Golden Especial) oli tänään Lievestuoreella luonnetestissä, tuloksena hyväksytty testi: 172 pistettä ja laukausvarma. Hieno juttu, onnittelut Riikka ja Jade!
Hyvinkää, tuomari Paul Lawless, Irlanti - Luukaksen tytär 'Justiina' Silimen Yön Tahtivalo AVO ERI 2
23. Käytiin eläinlääkärissa Lambergin Sepolla Ainon ja Luukaksen kanssa. Luukas tarvitsi rabies rokotuksen ja Ainon sydän ultrattiin, se toimi oikein mallikkaasti, otettiin verikokeita, maksa arvo hiukkasen koholla, josta johtuen kokeillaan vaan pientä kortisoni lääkitystä Ainon keuhkoja varten ja entinen antibiootti jatkuu.
Taksilla mentiin kun ei löydetty kyytiä, Onneksi otti molemmat kyytiin.
Tuuli kävi toissapäivänä kylässä, hän on muuttanut Keravalle asumaan, opiskelee Lahdessa, koirat pääsivät pienille lenkeille.
Yritettiin kuvata Teddyä, mutta ilman hihnaahan se meni vaan pussailuksi.:)
Riikka-Liisa lähetti kuvan Luukaksen tyttärestä  'Tuikkeesta' (Silimen Tähti Olen Minä). Kiitos Riikka-Liisa - haleja Tuikkeelle!

Pojat ovat aivan sekaisin, Ellellä on nyt alkanut 'parhaat päivät', vähän huolettaa vaikuttaako se Teddyn ensi sunnuntain luonnetestiin.
25. Postia Lauralta ja Teddyn Tino-pojalta (Frozeneye's Golden Amigo) Kiitos Laura - haleja!
Heippa Tarja ja kaikki ystäväni siellä Lahdessa!
Minulle on tapahtunut vaikka mitä kivaa! Tässä pari päivää sitten oottelin Lauraa kotiin koulusta ja arvaappas mitä! Se toi mulle ison hauvojen hotdogin! Se on semmonen luu joka on rullalla ja siellä sisällä on possunsaparo! Laura sanoi että kyllä mun nyt kelpaa syödä sitä eikä tuolin jalkaa.. Se onkin tosi hyvää! Mulla on tosi paljon koirakavereita ja mä pääsen leikkimään niitten kanssa paljon. Laura on napsinut kuvia aina kun kerkee, mutta eihän silloin malttaisi millään olla paikallaan kun saa leikkiä eihän? Mä olen kovin aamuvirkku ja varmistan myös, että Laura herää herätyskelloonsa ja kerkiää kouluun aamulla, kun se aina vaan sammuttaa sen. Onneksi mä olen täällä huolehtimassa.
Kun oltiin eilen eläinlääkärissä niin ne tädit siellä kummasteli kun minä napsin niitä herkkuja oikein kaksin käsin.. Sanoivat ettei colliet yleensä ole niin ahneita. Höpsis sanon minä! Miksi ei saisi syödä kun ne on niiiin hyviä! Ja siltikin ne kehui että olen just sopusuhtainen enkä yhtään liian pullea! Ollaan päivitelty kotisivuja oikein urakalla Lauran kanssa tässä kokeisiin luvun yhteydessä joten sieltä voi katsoa kuvia! Lähetänkin tässä pari. On se muuten inhottavaa se kokeisiin lukeminen kun minä niin tahtoisin koko ajan leikkiä! Onneksi Laura tulee mun kanssa lattialle lukemaan niin mä voin sitten röhnöttää sen selän päällä ja ollaan molemmat tyytyväisiä.
Haleja teille! Ja isille suukkoja!
Terveisin, ystävänne Tino

Varriltakin (Malinallin Top Treasure) tuli terveisiä - naurattaa nuo touhut -  hymy huulilla terveisiä ja haleja ja hännäheilutuksia ja colliesuukkoja! Kiitos kuulumisista!
Varri täältä Lapin mökiltä ! Ollaan oltu melkein viikko ja puuhaa on piisannu :) Meitä on täällä Samuel, Juho, Riikka, ukki, mummi ja mie, Varri kulta. Mie olen saanu olla ulkona melkein koko ajan...tai niin no, on tuo mummi hakenu mut ainaki kaks kertaa päiväunille joka päivä... Enkä mie yhtään haluaisi sitä. Tänään livistin illan suussa saunalle ukin perässä mummia pakoon, mutta ei auttanu. Mummi tuli punaisen hihnan, siis sen, minkä sain sieltä vauvakodista lähtiessäni mukaani,  kanssa mua hakemaan. Silloin mie tiesin "ei auta" ja kävelin kiltisti mummin luo, istuin ja annoin sen tuoda mut mökkiin sisälle. Siitä on nyt kulunu jo yli neljä tuntia ja vieläkin uni maittaa ! Me ollaan tehty kaikenlaista hauskaa. Ukin ja Samuelin kanssa me ollaan puuhailtu pihamaalla vaikka mitä. Välillä ne on jutellu mulle hellästi ja halannu. Niinku kaikki muutki. Riikan ja Juhon perässä olen kulkenu tuolla meidän pihasuolla (ja riehunu märkien sammaltupsujen kanssa:) ja jokirannassa, saunan lämityksessä ja vaikka missä. Mie en kuulemma kenellekään muulle pidä samanlaista riemun täyttämää tervetuloseremoniaa kuin Juholle § Riikalle. Johtuukohan se siitä, kun ne kävi mua katsomassa siellä vauvakodissa, kun olin ihan pieni ? Mummin kanssa me ollaan käyty metsässä, suolla ja rannalla lenkillä. Ei liian pitkillä, etten vain rasitu liikaa :) Eilen illalla me poltettiin nuotiota ja paistettiin makkaraa. Mie en saanu yhtään :( Johtuu kuulemma siitä, että se on mulle liian suolaista... En olis edes halunnu ! Mie saan jo melkein kokonaan aikuisten koirien kuivamuonaa...ja se ON mun mielestä paljon parempaa kuin juniorin ruoka ! Usko tai älä, Tarja, mutta totta se on... On mulla tietty vielä edelleen ne kanansiivet, jauhelihat ja Rönkän lihaiset luut. Eikös olekin hyvät sapuskat? Täällä mökillä mummi on välillä antanu jotain muka hyvää koiranmakkaraa, mutta siitä mie en kyllä tykkää. Eilen jaoin sen kuuden kuukkelin kanssa. Ihan totta ! Kuukkeli on tosi ihana lintu. Kyllä ne välillä vähä mua härnää lentämällä puusta puuhun samalla mulle jutellen :) Huomenna tämä mökkeily taas loppuu ja me matkustetaan kotiin Tornioon. Tullaan kai tänne jouluksi Juhon, Riikan ja tietysti mummin ja ukin kanssa:) Silloin mun täytyy vissiin istua mummin sylissä moottorikelkan reessä... Jotain sellaista ne on puhunu... Niin. Vielä yks asia. Yhtenä iltana me lähetettiin ukin Samuelille tekemää kaarnalaivaa jokea pitkin alas... Se meinasi tulla monta kertaa takaisin saunarantaan ja silloin mie poika murisin ja haukahtelin ja uskoihan se ! Ui keskelle jokea ja kääntyi siellä ylösalaisin. Mokomakin pikku paatti ... Ukki aikoo tehdä Samuelille uuden kaarnalaivan, sellaisen, joka ei kuulemma kaadu... Tekis mullekin, niin mie voisin sitä pureskella mun uusilla hienoilla hampailla :)
Nyt alko ulkona sataa ja on jo yö.... Hyvää yötä sinnekin :) Paljon rakkaita terkkuja kaikille ja colliesuukkoja § hännänheilutuksia lähettää Varri kulta, joka menee taas maanantaina koirakouluun...
Ps Rakkaat terveiset myös mummilta ja muilta täältä Lapin mökiltä !
27. Käytiin Kotkassa luonnetestissä tänään; 'Teddy' (Malinallin Watch Me Now) testattiin,
tuloksella (myöhemmin tarkemmin) +125 pistettä ja laukausvarma. Iso kiitos Mialle kuljetuksesta!
'Maxilta' (Malinallin Twice As Nice) tuli pari kuvaa, ja Maxi jatkaa koirakoulussa käymistä.:) Kiitoksia Suvi ja haleja!
Varriltakin (Malinallin Top Treasure) tuli joitain upeita kuurakuvia Lapista...kiitoksia ja lämpimiä haleja pohjoiseen!
29. Varri-kullalta (Malinallin Top Treasure) tuli postia ... ei voi todella kuin hymy huulilla aina lukea näitä Varrin terveisiä ja lämpö sydämmessa.
Iso kiitos ja haleja ja hännänheilutuksia ja colliesuukkoja!
Heippa. Varri kulta täällä lähettää rakkaat puolivuotissynttärionnittelut huomisen juhlapäivämme johdosta colliesuukkojen ja hännänheilutusten kera siskoille ja veljille ja tietysti äiti Ellelle ja isä Luukakselle myös :)Ja kyllä Sie Tarja teit niin ison rakkaudentyön meidän collielapsukaisten kanssa, että Sinulle kuuluu tosi iso kiitos niistä kaikista huippuhyvistä elämäneväistä, jotka sieltä vauvakodista matkaan saimme ! Mummi ja ukki ja koko meidän perhe on samaa mieltä ! Rakk terv Lapin mökin kuuramaisemista lauantaina palannut Varri kulta Ps Kiva, kun Sie tykkäsit ukin ottamista kuvista :) Mummin mielestä mie olen vähän kuin kettu siellä kuurasuolla...nimittäin mun turkki on alkanu punertaa :) Se on kuulemma tosi kaunis, mutta enhän mie voi sitä tietää, kun mulla
ei  edelleenkään ole omaa peiliä... Koirakoulussa meni eilen muuten kaikki  hyvin, mutta mie en yhtään tykänny sellaisesta harjoituksesta, kun mummi laitto mut tolppaan kiinni ja lähti muka käveleen poispäin ja jätti mut siihen odottamaan... Mie poika mietin hetken ja sitte tajusin, että mullahan on kaulapanta löysällä...ja niin mie pujottauduin alta aikayksikön pannasta irti ja juoksin mummin perään tuhatta ja sataa :) Ei kai nyt oikea paimenkoira halua päästää emäntäänsä (tai isäntäänsä) liian kauaksi, vai mitä ? Mun ei tarvinnu tehdä sitä harjoitusta uudestaan. Me saatiin se kotiläksyksi, varsinkin me paimenkoirat... Kotipihalla mie olen ollukki kiinni
puussa joskus - niinku tänään, kun ukki tyhjensi kompostoria...tai silloin, kun meille tuli leivinuunia varte halkoja... Ei ne antanu mun
auttaa kantamisessa... Kyllähän mie olisin osannu...ensin tuohet irti ja sitte vähän riehumista...ja sitte olisinki voinu jo totella "irti"
käskyä :)
Vuosi 2007
Vuosi 2008
2009
Tammikuu
Helmikuu
Maaliskuu
Huhtikuu
Toukokuu
Kesäkuu
Heinäkuu
Elokuu
Syyskuu
Lokakuu
Marraskuu
Joulukuu
2010
Tammikuu
Helmikuu
Maaliskuu
Huhtikuu
Toukokuu
Kesäkuu
Heinäkuu
Elokuu
Syyskuu