3. Marraskuu pyörähti käyntiin, pienen lumisateen myötä. Ja taas on loppuviikko, torstai - justhan oli sunnuntai ...
Täälläpäin asuu yksi ihmeellinen nuori poika - joka kerta kun hän näkee minut hän jää/tulee juttelemaan. Tänään oltiin kaupassa samaan aikaan ja hän taas tuli heti minun luo ja kassalla hän  odotti minua ja sanoi että hän saattaa (käytti nimenomaan sanaa 'saattaa' :) ) minut kotiin kun asutaan samalla suunnalla. Poika on 8.luokalla koulussa ja hän oli juuri ottanut nenälävistyksen. Tuntuu että tälläisiä poikia ei ole maailmassa montaa. Minä ihmettelen.
Tänään 32 vuotta sitten syntyi minun ensimmäinen pitkäkarvainen colliepentue.
4. Suru-uutisia, lämmin osanottoni Mialle
Nuku rauhassa
'Jatsi'
Malinallin Jazz N' Ramatazz
24.5.2014 - 3.11.2016
Kun sinä luulet, että koirasi on kuollut, olet väärässä.
Koirasi vain nukkuu, sinun rinnassasi, sydämesi vieressä.
Ja kun se on nukahtanut sinne, sinua itkettää koko ajan.
Miksikö?
Koska koirasi heiluttaa häntäänsä rinnassasi. Ja se sattuu.
Tottakai se sattuu, kun häntä heiluu siellä, rintasi sisällä.
Ja se heiluu usein, koska se heiluu aina, kun koira herää.
Se haluaa kiittää sinua.
"Kiitos, että annoit minulle lämpimän paikan, jossa nukkua, aivan sydämesi vieressä"

5. Sissi ja Raija kävivät meitä ilahduttamassa. Kuvia täällä.
10. Taas aika on vierähtänyt liian pian.
Yksi päivä meni siihen kun sulatin jää-pakastinkaapin. Oli kerran jäänyt se raolleen niin teki niin paljon jäätä ettei hyllyjä meinannut saada auki.
Lumitöitä tehty ja pyykkejä pesty.
Jukkis yritti leikittää eilen Elleä - ikkunan läpi kuvattu...
Ja Mia lensi Brasiliaan isäänsä tapaamaan ja piti jännittää miten matka menee, oli kolme koneen vaihtoa ja sitten vielä Sao Paolossa oli lentokentänkin vaihto. Pitkä matka.
Siellä oli heti aamusella +27 astetta ja Mia pääsi uimaan. Vähänkö käy kateeksi. :)
Tänään lenkin varrella näin kaksi pullaa, oli vietävä koirat kotiin ja tultava hakemaan joku väline millä kävin ne halkaisemassa ja katsomassa onko sisällä mitää epäilyttävää. Onneksi ei ollut.
11 Eilen Kati linkkasi viestin fb:n Lahti ryhmään. Naapuri parin talon päästä kirjoitti että kaksi nuorta - alle 10v - poikaa oli käynyt heidän aitaa tuhoamassa. Perheellä on myös koiria joita ei nyt voi laittaa pihalle ennenkuin aita on korjattu. Harmittaa kovasti heidän puolesta. Olen myös nähnyt lenkillä ollessani kauempaa kun jotkut ehkä samanikäiset (samatko?) kurkkivat omakotitalojen kadun varressa oleviin postilaatikoihin ja ottivatkin jotain minun laatikosta. Olin vaan niin kaukana etten ehtinyt paikalle.
12. Näin että naapurit olivat aidankorjuussa ja tiedustelin onko syylliset löytyneet. Todennäköisesti syylliset tiedetään mutta eivät tunnustaneet, perhe olisi ollut valmis sopimaan asian vanhempien kanssa jos olisivat tunnustaneet mutta nyt siitä tuli sitten rikosjuttu.
Kävin hakemassa silmälasit kaupungista tänään ja samalla äitiä moikkaamassa, Hän oli vaan tänään kovin väsynyt eikä jaksanut jutella, silmät painuivat kiinni.
Sissi on käynyt lampaita tapaamassa ensi kertaa, oli papanat maistuneet ja Sissi kovasti yritti houkutella lampaita leikkimään. Sissi oli hoksannut että jos nenällä tuuppasee lammasta peppuun niin papanoita putoaa. :)
Nämä meidän tämän kesän harakkapentue on niin liikkiksiä, ne ovat melko kesyjä koirien suhteen. Tänä aamunakin näin ikkunasta että olivat ihan yhdessä ryhmässä Ilonan, Tytin ja Jukan kanssa. Mutta heti kun yritän vaikka ikkunan läpi ottaa kuvaan niin pyrähtävät lentoon. Muutama kuva Jukasta harakan kanssa onnistuin kuitenkin saada. Ulkopiknikkiä en voi koirille tarjoilla koskaan koska siellä on aina kavereita tulossa kupille syömään.
13. Lili ja Hertta ovat tavanneet tänään Joensuun torilla suden! :)
Sissi ja Raija kävivät. Raija otti kuvia - kiitos!
17. Kyllä on mälsää - taas sataa vettä ja alkaa piha sulamaan ja kuraantumaan. Ja jalkakäytävillä kun kävelee niin saa varoa ohittavien autojen kurasuihkuja.

Tässä uusia kuvia Emilin ja Lilin tytöistä. Vilma (Malinallin Maybe Magnificent) Teijan luona käymässä tullessaan silmätutkimuksista. Oli terveet silmät paitsi pari ppm säiettä jotka eivät näköä haittaa.
Ja Ninnin (Malinallin Pay Attention) leikkiä keverin kanssa.
Juuri kuulin huolestuttavia uutisia Ranskasta. Siellä asuva Arja-ystäväni joka oli juuri palaamassa Suomeen takaisin asumaan eläimiensä kanssa - onkin vakavasti sairaana, tiistaista saakka ollut sairaalassa, se s:llä alkava paha - syöpä. Nyt toivon että suojelusenkelit ovat Arjan luona ja kaikki muuttuu hyväksi ja Arja pääsee palaamaan kotimaahan.
19. Voi-voi-voi-voi tätä kuraa, kaikki lumi sulanut pois. Kuvissa kuraiset Jukka ja Ilona tulossa lenkiltä ja Tytti ja Emil odottamassa ikkunassa.
24. Tänään oli koko Ilonan ja Lennin pentue terveystarkastuksissa Lahden Evidensiassa ja Ninni-serkku (Emilin  ja Lilin tyttö) oli mukana.
Aina olen ollut tyytyväinen tuolla tehtyihin näihin tarkastuksiin, nyt en; liekö olleet jotkut harjoittelijat asialla, ei meinannut tulla mitään, kesti ja kesti ... eivät saaneet koiria hyvään asentoon ja joutuivat ottamaan monia kuvia ja liekö lopputulos hyvä? Sissin kuva ainakin oli aika vino ...
Jukkikselle jouduttiin antamaan lisärauhoitetta kun alkoi jo ikuisuuksia odotellessa heräilemään. :(  Nyt on pää sekaisin pojalla.
Silmät olivat koko poppoolla cea-vapaat, tytöillä ylimääräisiä ripsiä muutama. Jukkiksen silmät ihan puhtaat.
Lonkkatuloksia nyt sitten mielenkiinnolla odottelemaan mitä Kennelliitossa sanotaan kuvista.
Valokuvia yritettiin ottaa, mutta kuten aina ei näitä saa koko joukkoa poseraamaan kaikkia yhtä aikaa. :) Blondie oli jo sisällä silmätarkastuksessa kun muutama kuva otettiin ja sitten kun saatiin Blondiekin kuviin niin sillä alkoi jo jalat pettää kun oli saanut rauhoituksen.
Mutta ihania muistoja. Kiitos Raija kuvaamisesta ja pentujen kodit siitä että toitte ne kuviin!
28. Onnenpäivä; tulokset tulivat Kennelliitosta, kaikilla kyynärät terveet, Jukkiksen, Sissin ja Bellen lonkat A/A ja Blondien B/B
Olen niin onnellinen tästä yhdistelmästä, ne on kaikki nättejä ja kivaluonteisia kanssa.
29. Kylmä päivä. Pakkasta -9 astetta.
Pikku-Blondie ei mahdu enään petiin minkä sai meiltä lähtiessään mukaan. :)