1. Tervetuloa marraskuu!
Rosen (Malinallin Time To Shine) terveystulokset näkyvät nyt Koiranetissä. Missähän Peetsin (Malinallin First To Dance) viipyvät, eivätköhän kelvanneet?
Kun eläinlääkärillä oli ollut vaikea saada hyviä kuvia. Tai jospa ne eivät ehtineet katsottavaksi viime viikolla.
Sirpalle kiitos ihanasta kuvasta heidän saunarannasta, Käkkälöjoesta (hassu nimi :)) - illan kaunein hetki. Mutta hur-hur kuinka kylmältä vesi näyttää. :)
2. Harmaa päivä, pilvet roikkuvat ihan maassa. Kokeilin onnistuuko kuvat yhtään pitkällä putkella. 'Murkku'-Emil kuvissa.
3. Kävin kaupungissa tänään ostamassa uudet saranat ja jotain muuta pientä mm linnuille ostin ruokaa, eräs ystävä lupasi tulla tuon portin rakentamaan. Rajanaapurilla näemmä kiire kun ei ole näkynyt vaikka lupaili sen kesällä ennen lomaansa rakentaa  Lukon tietysti unohdin ostaa. Matkalla kotiin linja-autossa näin ikkunasta keski-ikäisen miehen koiran kanssa ja hän kiskoi sitä niin rumasti, hauva ressu oli ihan matalana ja kulki matalana. Josta tuli taas kerran mieleen ajatus miten sitä löytää jälleen hyvät kodit jos tulee uusia pentuja ...
4. Tytillä juoksu. Saa nyt nähdä saammeko pikku-Tyttejä aikaiseksi. :)
5. Olen nauranut vatsa kipeänä kun BB talossa on tänään tanssiaiset ja asukkaat saivat 'hienot' tanssiais asut ja peruukit ja ovat niin hysteerisen hauskan näköisiä.
6. Pohjoisesta tuli viestiä ja kauniita kuvia - paljon kiitoksia ja rakkaita terveisiä kaikille sinne!
Moi Tarja!
Lähetämme sinulle terkut Lapin luonnon keskeltä, minä Varri ja Peetsi tykättiin olla siellä kovasti ja olihan siellä edelleen paljon sopuleita. Me otettiin mukaan myös laumanjohtajamme,
<- tässä me ollaan sopulin jäljillä iltaauringon laskiessa

sopulin koloon tutustuminen olisi tehokkaampaa jos mahtuisi kaksi pitkää kuonoa                         ->
<- laumanjohtaja otti tämän kuvan pienellä telellä  pihamaalta ja meitä harmitti kun ei päästy kuvaan ollenkaan.
Ei ois ollut pitkä aika kun on itte juostu tunturiin ja huiskuteltu hännällä sieltä sulle terkkuja.
Joskus täytyy vaan olla kärsivällinen.
<- Niitteen tarttee olla aina kytiksellä kun me on löydetty säkättävä sopuli jonka kanssa me vaan leikittäis vähän. Tavallisesti me leikittäisiin sellaista leikkia kuin"kellä on  suurempi suu". Mä en tiedä ollaanko me suuria tosikkoja kun  me ollaan aina voitettu tuo skapa.


Keskellä tätä kuvaa sä näät yhden meidän sopulikaverin.
Me ei vaan saatu leikkiä jutua loppuun kun ne tuli taas
keskeyttää vaikka se  sopulikin olis halunnut.              ->
Ainakin se säkätti niin hirveesti. Elämä on joskus niin epistä,
Toisaalta me on koetettu ymmärtämällä ymmärtää noita
laumanjohtajia kun sopulille on pari kertaa tapahtunut se
moka et se on mennyt mittaamaan meidän suun suuruutta
vatsasta. Mut sellaista saattaa joskus tapahtua.
Ei kai ne  sopulitkaan ole täydellisiä.


Hei täs oon muuten minä. Jos sä kattot mun silmiäni voit uskoa et mä en
oo julma. Mulla on ihan  lempee katse. Sitä vastoin mä olen myös
rehellinen. Mä en enääö syö koskaan  sopulia laumanjohtajien läsnäollessa. Joskus kun mä leikin niiden kanssa kahden saattaa tapahtua vahinko. Mut teekeehän ihmisetkin monia asioita salaa. Kuvittele miten kreikkalaisetkin salas niiden todellisen taloudellisen tilanteen vuosia sitten. Terkkuja sulle täältä pohjoisesta. Jos muuten sopulit osais suunnistaa me laitettais Peetsin kanssa parille kompassit tassuihin ja niihin oikeat koordinaatit  niin ne tulis sun pihallesi kaikkien meidän sukulaisten iloks sinne.
terveisin Varri Peetsi ja allumanjohtajat. ne ainakin kuvittelee olevansa)
8. Finally! Peetsin (Malinallin First To Dance) tulokset ovat saapuneet eli lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Huomenna varmaan Koiranetissä.
Olen kyllä niin hurrrrjan iloinen; Luukaksen ja Ellen kolmestatoista lapsesta 11 on tutkittu ja kaikilla terveet lonkat ja kyynärät. Valitettavasti Ruotsin tytön Riian (Malinallin Winning Ticket)  tuloksia ei näy kuin hänen yksilöllisellä sivulla eikä Suomen Kennelliitto laske Ruotsissa tutkittua lonkka blub'iin.
9. Nyt on niin että järki taistelee unelmaa vastaan, Tytin juoksu tuli muutaman kuukauden odotettua aiemmin ja pennut syntyisivät tammikuun puolessa välissä - jos olisivat tullakseen ... järki sanoo meille tulisi liian vaikeaa jos on kovat pakkaset, koiria ei voi pitää ulkona kauaa ja olisi liian ahdasta, joten olen päättänyt, itselleni suureksisuureksi pettymykseksi, jättää Tytin astuttamatta ja tämä olisi minusta ollut viimeinen mahdollisuus sillä Tytti täyttää tammikuussa jo 5 vuotta.  Oikein niinkuin sattuisi sydämmeen. :) Joten täytyy kääntää katse eteenpäin ja alkaa suunnittelemaan Ilonan pentuja tulevaisuudessa.
Tänä aamuna oli maa huurteessa, esimakua tulevasta talvesta ja kylmästä :(
10. Ihana tilhiparvi oli syömässä pihassa puuhun jääneitä omenia. En ole aiemmin huomannut että olisi ollut tilhiä meidän pihassa, tintit myös alkavat tarvita ruokintaa. Ja niitähän riittää. Yritin ottaa muutaman kuvan mutta ne pyrähti lentoon kun menin ulos ja ikkunan läpi otetut eivät onnistu.
Hammaslääkäripäivä tänään -  hammaskiven poistoa. Jäk!
Kuvat lenkillä, harmaassa märässä säässä kolme sukupolvea; Hope (10v), Luukas (7v) ja Ilona (16kk)
Nyt sitten odotellaan ja jännätään Teddyn pojan 'Oivan' (Leaftribe Worth A Whoop) terveystuloksia ... samasta pentueesta 2 muuta on menossa joulukuussa myös. :)
Ja huomasin Sarin blogista että hänen kasvatti, Teddyn 'Onni-poika' (Frozeneye's Black Amor) on myös joulukuussa menossa terveystutkimuksiin!
Kiva juttu!
11. Meitin 'mustit', Tytti (melkein 5v.)  ja Emil (16 kk) tänään kävelyllä (taas huonolaatuinen kännykuva!)
12. Ihanat susivideot täällä  ja täällä. Ihan noi käyttäytyy kuin minun hauvelit. :)
17. Meillä täällä tuo trikkipoika on ihan sekaisin Tytin juoksusta, koko aika vinkuu ja vouhottaa ja öisin vetää laulukuoroa...
Voi kun ei lumi tulisi ihan vielä, olisi vielä pihahommia tekemättä. Syysväsymys valloillaan, ei jaksaisi tehdä (taas) mitään.
Upeita sulkia joku maalaillut!
18. BB-talossa vauva-bileet! :) Kaikki puettu vauvanvaatteisiin ja juodaan tuttipulloista ja syödään vauvojen Piltti ruokaa.
22. Kiva kun on ollut pari päivää kuivempaa (paitsi tänään) niin pysyy tassut kuivina ja koti puhtaampana. Vaan on aika totuttelemista tuohon kylmyyteen - minusta aina joka talvi. Ihan vaikka on paljon päällä niin meinaa palella.
Tänään telkka oli auki ja sieltä tuli eläinaktivistien tänä syksynä kuvaamia kuvia sikaloista - JÄRKYTTÄVÄÄ! -  en pysty katsomaan kun tulee niin paha mieli. Kuinka ihmiset voivat kohdella eläviä olentoja noin huonosti?
Tytin juoksu alkaa olla ohi parin päivän kuluttua, kyllä on kurja pitää koiria erillään. :( Pitäisi olla vaan saman sukupuolen koiria tai sitten olla leikattuja toiset...
Antti ystäväni kävi tekemässä uuden portin ja väänsi pation paikoilleen. Porttiin minun on haettava maalia vielä. Siitä tuli toimiva mutta ruma :) kun tehtiin kotona olevista raskaista puista.
BB talossa ollaan avaaruuslennolla ja astronautit menevät avaruuskävelylle vieraalle planeetalle (Kyrkmoe ) hakemaan nanoskooppi kiviä. Komentokeskuksen väki näkyy olevan ateroimassa.
25. Koiranetti on sitten kiva olla olemassa ...
Huomasin Teddyn pojan Zinnia's Do The Right Thing olleen Eckerössä näyttelyssä tuloksella NUO ERI1 JUK1 SA, tuomarina Bo Wiberg.
27. Harmaata, sadetta, kuraa ... JÄK!
Onneksi BB tyypit hauskuuttaa minua! Sitä jatkuu vielä 2 viikkoa ja sitten se loppuu ja minä voin palata normaaliin elämään.
Tänään siellä tehtiin kampauksia illan Talk Showta varten ja kyllä nauroin vedet valuen silmistä. Kuvissa Mikael ja Janica.
28. Kiitos ihanasta kortista Teddyn Rokki-poika & co:lle! :)
Olin juuri ajatellutkin mitä Rokille kuuluu! Ja tietty muille kasvateilleni sekä myös poikieni lapsille myös, Riasta näin unta viime yönä.:)
Aikamoinen myrsky eilen, vettä satoi kaatamalla ajoittain ja tänä aamuna on piha täynnä puista katkenneita oksia.
Myös tuli kuvatoivotus Englannista Barryltä ja Shadow'ilta.
29. Miksiköhän ruoka maistuu ilmeisen paremmalta samasta tai toisen kupista? Vaikka laitan viereen oman kupin jossa on ihan samaa ruokaa.