3. Tänä aamuna ensimmäisen kerran tänä syksynä näin että maa oli osittain kuurassa.
Elämä helpottuu, eilen illalla pystyin laittamaan taas koirat yhteen, juoksuajat on ohi tämän vuoden osalta.
Teddyn luonnetestikuvia muutaman sain.:) Kiitos kuvaajalle!
Ensimmäisessä yritetään Teddyä leikkimään, kiskomaan se ei siellä innostunut. Meillä ei kotona koskaan kiskota mitään, koirat kyllä
keskenään kiskovat lelujaan.            Teddy on hieman harkitsevan varovainen luonteeltaan, mutta kuten kuvissa näkyy ei ole hihna kireällä, se ei mitenkään pahasti pelkää kolisevaa kelkkaa.
Teddyltä irtosi pieni murina tuomarin uhatessa ...

Tässä sininen puku rävähtää esiin ja sitten tynnyri pyöritetään kolisten alas ... oli muuten aivan hirveän tuulinen ilma, välillä hiekka nousi aivan pilvenä ilmaan.
Uusintakierroksella noiden pelotteiden ohi Teddy meni ihan reippaasti niiden ohi mutta muisti ne.
Kun Teddy jätettiin yksin seinään ja minä poistuin kokonaan näkymättömiin, tuomari tulee sitä uhkaamaan, ei puolustanut itseään.
Pimeässä huoneessa Teddy löysi minut äkkiä ja laukauksiahan se ei pelännyt. Minusta ei paineistunut yhtään koko testistä, oli aivan normaali iloinen Teddy testin jälkeen, joi vettä ja hyppäsi autoon kotimatkaa varten. Ja loppupisteethän olivat +125 ja laukausvarma.
Pohdin että liekö tulos olisi erillainen jos Teddyllä olisi enemmän kokemuksia elämässä, minun koirat ovat viimeisen pari vuotta saaneet tyytyä kotipihaan ja takana olevaan metsään ulkoilun merkeissä kun minulla oli lonkka niin kipeä etten pystynyt pidemmälle liikkumaan ja nyt viime tammikuun lopussa sain uuden tekolonkan ja nyt on sitä paranneltu. Lonkka on hieno kyllä nyt. :)
7. Myrsky ja sade vihmoo Lahdessa tänään ja viime yönä...
Sain sähköpostiini liikuttavan tarinan orangista ja koirasta kuvien kera, laitoin sen kotisivuilleni, se löytyy täältä.
Varrin (Malinallin Top Treasure) postia alla. Oi mahoton, teille on tullut lunta!  Kiitos ihanasta postista ja haleja ja hännäheilutuksia Tornioon kaikille!
Arvaas mitä Tarja ja muu Metsäpellon väki ! Tänä aamuna me nukuttiin pommiin, kun mummi ja ukki olivat unohtaneet laittaa herätyskellon
päälle ja mie poika, siis Varri kulta, nukuin myös "kuin tukki" ... Sitä paitsi ei mun tapoihin kuulu herätä ennen kuin muut herää ts mummi ja ukki. Mutta kyllä mie totta puhuen tykkään mennä Riikkaa ja Juhoa herättämään, jos ne on täällä :) Ne nimittäin nukkuu paljon kauemmin kuin mie...
Niin,  me siis herättiin tänä aamuna vasta tuntia ennen kuin ukin ja mummin piti lähteä töihin. Arvatkaas, että meille tuli ukin kanssa kiire ulos ,
mutta kyllä me vaan oltiin nopeita poikia, kun ehdittiin kiertää sama metsälenkki kuin muinakin aamuina ! Ja sitä paitsi ulkona alko aamulla sataa ilmasta jotakin kummallista...se oli märkää...ja valkoista...ja sitä oli hauska maistella... :) Se on kuulemma LUNTA  ja sitä sato päivällä ainakin
5cm lisää... Illalla mie vasta villinä metsässä olinkin ! Juoksin ja haistelin ja maistelin ja kuljin polulla joka askeleen tiukasti mummin perässä sen askeleita nuuskien :) Ja oli tosi mukavaa. Kotona mie olin aivan rätti poikki väsyny ja nukuin leivinuunin vieressä ainakin 2 tuntia...
Koirakoulussa käytiin taas maanantaina. Mie opin kuulemma asiat tosi äkkiä ja totta puhuen minua välillä vähän tuskastuttaa odottaa omaa vuoroa, että pääsen tekemään ja näyttämään, mitä olen oppinu ... Mari sano, että yhen jutun mie osasin täydellisesti, mutta mummi ei... Se on sellainen edestä sivulle tulo (eikä takakautta niinkuin ennen vanhaan...) No, mummi aikoo kyllä vissisti senki opetella :) Niin ja sunnuntaina me leikittiin metsässä hakua ja joka kerta mie löysin mummin ja ukin, kun ne meni vuorotellen mua piiloon :) Nyt pitää lähteä vielä iltapissalle. Mulla onkin aika kova hätä,
kun tuli metsässä maisteltua sitä lunta... Mummi pyysi kiittämään siitä hauskasta apina-koira diaesityksestä :) Ja me ollaan kaikki sitä mieltä, että Teddy veljen luonnetestitulos oli tosi hyvä ! Olisinpa mieki yhtä hyvä sitten, kun olen iso poika :)
Colliesuukkoja ja hännänheilutuksia lähettää Varri kulta
8. Sanoin irti lankapuhelimeni, viime vuoden aikana varmaan pari kertaa olen siihen puhunut ja maksanut 11 euroa kuukaudessa siitä, kaikki soittavat kuitenkin kännykkään. Elikkä 22.10 on viimeinen päivä kun se toimii.
9. Vihdoin sain suurimman osan Collieyhdistyksen erikoisnäyttelyssä Vammalassa otetuista kuvista albumiin.
15. Varrilta (Malinallin Top Treasure) tuli postia, tässä hymyssä suin laitan sen tännekin. Iso kiitos ja lämpimiä haleja ja hännänheilutuksia!
Heippa Tarja rakas ja muu vauvakodin väki ! Mie olen vissiin tullut murrosikään :) Ai mitenkä niin ? No, kun mie tykkään vähän kokeilla, että voiskos asioita tehdä toisinki  kuin mitä mummi ja ukki on mulle opettanu ja mitä koirakoulussakin on neuvottu... Tänään ukki tuli päivällä tavallista myöhemmin käymään kotona mua kattomassa ja kun se vei mut takapihalle pissalle, mie poika pyyhälsin kaks kertaa suit sait  naapurin pihalle ennenkuin ukki ehti sanoa juuta tai jaata... Enhän mie muuten, mutta kun siellä oli ihmisiä... ja pihlaja-aitakin oli vasta kaadettu... niin helppohan sinne oli pujahtaa :) Ei siinä kuinkaan käyny, mutta olihan ukki vähän ymmällään, että mitäs meidän kuuliaiselle collie pojalle nyt on tapahtunu... Ei mitään, mutta eikös murkuilla ole vähän niinku taipumusta testata rajoja? Mummin kanssa käytiin sitte töiden jälkeen Tornionjoella katsomassa isoja valkoisia lintuja. Ne oli kuulemma joutsenia ja niitä oli heti paljon ! Ja vähän ne piti kovaa meteliä ! Ja kaiken kukkuraksi ne ui jäisessä vedessä :(
Ei käy meikäpojalla kateeksi niiden kylvyt, eikä ääni ! En mie niille mitään sanonu, mutta ajattelinpa vain, että on meidän koirien haukunta sentään eri hienoa ! Ylämetsässä me käveltiin rannalla käynnin jälkeen ristiin rastiin pitkän aikaa. Siellä mie sain haistella kaikkia ihania tuoksuja ennenkuin  tultiin kotiin ukin luokse. Sitten mie olinki loppuillan ihan villinä :) Riehuin omien lelujeni kanssa ja kävin välillä varastamassa mummin kaapista pyyhkeitä (ovi oli jääny auki...) ja heittelin niitä ennenkuin mummi ehti siepata ne multa. Mahtaako se pestä ne uudelleen ? En usko... Ei se nyt niin nipo ole... Ukki lähti vielä mun kanssa takapihalle.. Arvaas mitä, se KOULUTTI mua ! Kuulu sanovan mummille, että aivotyö vois tehdä mulle hyvää riehumisen jälkeen, jotta rauhoittuisin :) ja tekihän se... Illalla meillä on mummin kanssa  tapana käydä vielä nuuskutuslenkillä ts mie saan haistella kaikkia ihania hajuja kävelytien varrelta  ja käydä vielä pissalla ja sitte kun tullaan sisälle, mie tiedän, että nyt on aika rauhoittua. Aika hyvin se onnistuu. Se rauhoittuminen siis. Tällaista meille tänään kuuluu. Ja kyllä mummi ja ukki murkkuansa rakastaa ja sille, siis mulle, siinä ohessa kaapin paikan näyttää :) Niin ja koirakoulussa meni taas hyvin. Mulla on kyllä yks pieni ongelma... Kun mie niin kamalasti tykkään ihmisistä niin mie sitte hypin kans, kun yritän päästä nuolasemaan niiden naamaa...siis muidenki ku mummin ja ukin :( Mutta kyllä me pärjätään ja opitaan, miten mie voin olla
liikoja hyppimättä :)
Terkkuja nyt vaan koko Metsäpellon väelle, paljon colliesuukkoja ja hännänheilutuksia joka ikiselle  Varri kulta Torniosta.
Maxilta (Malinallin Twice As Nice) myös tuli viestiä, Maxi on käynyt match showssa harjoittelemassa 'näyttelemistä' ja saanut pinaisen nauhan ja nauttinut olostaan siellä kun on ollut paljon kavereita. Maxi on menossa kokeilemaan pentu-agilityä. Hännänheilutukset myös Vantaalle ja haleja kaikille.
Minä olen kovasti odotellut että puut pudottaisivat lehtensä että pääsisin haravoimaan, mutta sitkeässä ovat, kun muuten jo talvi ovelle kolkuttelee ja pelottelee lumen tulolla...
Minun tyttäreni vietti pitkän viikonlopun Portugalissa, Lissabonissa ja poikkesivat myös Gibralttarilla jossa noita apinoita on paljon, tässä video hänestä syöttämässä yhtä.:)18. Uusi kuva Teddyn pienestä trikkipojasta Frozeneye's Black Amor (tykkäsin pentuna siitä kamalasti kun näin sen!)
Täytynee alkaa etsimään uutta urosta Ellen seuraavaan pentueeseen ensi keväänä kun tyttäreni suunnittelee Jatsin kanssa muuttoa Kaliforniaan.
Ja räntää on satanut ajoittain tänään...JÄK!
24. Yritin tänään ottaa muutaman kuvan Ellestä ja Teddystä (äiti ja poika), kun alkavat saada turkkia takaisin, mutta ne eivät meinaa haluta olla kuvattavana, aina jommankumman pää on johonkin toiseen suuntaan kun toisen. :) Pitäisi olla joku muu avustamassa.
Huomenna Lahdessa on kaikkien rotujen pentunäyttely, ajattelin mennä collienpentusia katsomaan, niitä on vaan 11 kappaletta.
Mitäköhän meidän isoille 'vauvoille' (Elle & Luukas pennut) kuuluu, hiljaista on ollut ... ne ovat kohta 7 kk vanhoja.  Aika lentää.
25. Takaisin kotona pentunäyttelystä; Metson Sirkan soopelinarttu (Viola & Paco) oli Roppi - Onnittelut!
Pitkäkarvaisia pentuja oli vaan 10 kappaletta. Oli tosikiva olla siellä, nähdä pentuja ja collieystäviä ja entisiä työkavereitakin oli 3 kappaletta siellä.
Ensi lauantaina on kanssa 'pentukivaa', Sari pitää pentutapaamisen Frozeneye's kennelissä Huldan ja Teddyn pennuille, jotka ovat pian 5 kuukautisia. Sää on syksyisen kurja tänään täällä Lahdessa, sataa ja pehmeä maa on kurainen.:( Joten jokainen voi vaan kuvitella miten paljon meillä on pölyä ja hiekkaa, kun talossa asustaa 24 tassullista.
Timiltä (Malinallin This Is Mine) tuli postia - KIITOS!, sää on samanlainen kuulemma Korpilahdella kuin täällä, harmaa ja kurainen. Timi saanut orapihlajanpiikin tassuunsa, mutta se on onnistuttu saamaan nätisti pois. Siankorvat maistuu ja vauhtia riittää. Halit ja colliepusut Timille ja perheelle.Katjalta tuli myös viestiä että kaikki hyvin. Kivakiva! Kiitos Katja!
Ja Katilta ja Onnilta (Malinallin Talk Of The Town) seuraavanlainen ihana viesti. - Kiitos Kati, toivottavasti pian nähdään!
Meille kuuluu ainaski hyvää! Onni kasvaa kohisten... pelkkää korkeutta! Muuten rakenne on aerodynaamisen sutjakka.. Tulee jotenkin Tytti mieleen tuosta Onnin ketteryydestä eli vauhtia piisaa ja ne vauhdissa tehdyt käännökset nostaa melkein hiukset pystyyn. ;-) Ihanan iloinen poika, joka rakastaa jokaista vastaantulevaa ihmistä. Syksyllä on ollut ilo seurata riehakkaan pennun kasvamista. Kuinka joku voi nauttiakkin niin paljon tuulessa kieppuvien lehtien takaa-ajosta. Miten ihanaa olikin nähdä koiralapsosen ensireaktio ensilumeen! :-)) Onni seisoi ja tuijotti epäuskoisena valkeata maata ja yritti kovasti kertoa Mammalle ja isoveikalle että TÄÄLLÄ ON JOTAIN TOSI EPÄILYTTÄVÄÄ...Pojalla on nyt siis mörköikä! Ihaninta Onnissa on valtava halu olla lähellä. Onni on omasta mielestään sylikoirakokoa, eli poju sovittaa itsensä tilaisuuden tullen syliin joko makaamaan tai istumaan! Kiitos Tarja ihanasta Onnista, joka on nimensä veroinen!
T. Kati, Toivo Touhotin ja Onni Elämän Ilo
26. Ainolla lääkäriaika tänään, verikokeet - katsotaan miltä maksa arvot näyttävät kun on syönyt kortisonia  Ei yskä (krooninen keuhkoputkentulehdus) millään parannu, Aino söi 3 lääkekuuria peräkkäin, katsotaan keksiikö lääkärisetä-Seppo mitään helpotusta!
Varri-kullalta (Malinallin Top Treasure) tuli viestiä :) Kiitos ja lämpimiä haleja takaisinpäin ja colliesuukkoja! Onnea koirakoulun kokeeseen!
Moikka Tarja kulta ja koko Metsäpellon väki! Ja anteeksi nyt kamalasti, kun meiltä - siis Varri-kullalta ja Onninpolun (anteeksi Onni, kun meillä on osoite, joka oikeesti kuuluis Sulle :) väeltä ei ole kuulunut piiitkiiin aikoihin mitään :(
Täällä on kyllä kaikki hyvin, mutta meillä on muka ollut niin hoppu, ettei ole ehditty tietokoneelle...Niin no, mummin tietokonehan on vanha ja temppuilee tuon tuosta tai siis joka kerta...eikä se ole opetettu käyttämään ukin kannettavaa, kun siinä on erilainen ohjelma...eli mummi toimii mun sihteerinä kännykällä...paitsi nyt...Yks ilta me alettiin kirjoittaa kännykällä kuulumisia, mutta sitten se posti hävisi taivaan tuuliin, kun mummi paino väärää nappia... Onkohan se tulossa vanhaksi ? On se varmaan...eli se ON jo vanha !

Me oltiin viikko sitten taas koirakoulussa. Mari ihmetteli, että miten hiljaa me kaikki osattiin olla, kun meistä kukaan ei haukkunu oikeesti ollenkaan. Mieki olin TOSI rauhallinen ja tein kaikki, mitä pyydettiin, ENKÄ hyppiny yhtään (niinkuin edellisellä kerralla). Me kerrattiin sitä, mitä ollaan opittu ja tänään meillä on koe... Mari kyllä lupas, että ainakin me hänen ryhmäläisensä päästään läpi :) Meillä on kuulemma kaikilla tosi hyvä kontakti meidän emäntiin ja isäntiin...vai oliko se niin, että niillä on meihin...en mie muista... Niin no, kyllä mie taas vähän pelkäsin niitä portaita, mutta mummi houkutteli mut kuivatuilla maksanpalasilla kulkemaan perässään RAUHALLISESTI. Onkohan tämä sitä mörköikää sitten, vai? En mie kyllä mitään muuta ole vielä pelänny kuin liukkaita portaita ja se on vissiin ihan tervettä pelkoa?

Se, miks meillä on ollu niin kiire, johtu siitä, että Hilla ja Hukka, mun lapinkoiraystävät (ja niiden perhe) oli meillä syyslomalla. Hilla ja Hukka oli yli viikon ja muut vähän vähemmän. Tietää sen, kun meitä kaikkia kolmea koiraa kuljetettiin lenkillä niin siinähän meni aikaa. Varsinkin iltamyöhällä, kun mummi käytti ensin mut ja sitten Hillan ja Hukan pissalenkillä, jotta me jaksettais nukkua hyvin. Ja aamulla Ukki käytti mut ja mummi Hillan ja Hukan, jotta Leea saisi nukkua Pikku Paulin, Pinjan ja Ellin kanssa... Niiden isä Teemu lähti töihin jo tiistaina. Se meni vissiin hoitamaan niitä sikainfluenssapotilaita...

Arvaas mitä, Tarja? Mie kerroin vissiin viimeksi, että karkasin yks päivä ukilta naapurin pihalle, kun pihlaja-aita oli leikattu matalaksi...ja siellä oli ihmisiä...Toissa lauantaina mie kävelin sinne ihan rauhallisesti ja arvokkaasti (aamulla aikaisin) ja lykkäsin sinne kakat ! Ei kai kukaan viisas koira nyt omalle pihalleen kakkaa ? Mummi vei mut sisälle ( ja Hillan ja Hukan) ja kävi sitte viemässä kakat kompostiin ja sanoi ukille, että nyt meidän pihalle pitää saada aita... Ukki oli ihan samaa mieltä. Arvaas, kun ukki on nopea ! Kun kaupat aukes, se otti auton ja lähti rautakauppaan ja tuli ison vihreän verkkorullan kanssa kotiin ! Ja alko töihin. Haki se vielä lisääkin niitä tarvikkeita ja yllätys, yllätys, ennen iltaa meidän takapiha oli aidattu ! Me päästiin sinne Hillan ja Hukan kanssa yhdessä riehumaan - ja kyllä me ollaan nautittu koko viikko yhteisistä leikeistä ja paineista ja juoksuista ! Hilla on kyllä niin nopea juoksemaan & puikkelehtimaan, ettei me Hukan kanssa pärjätä sille ollenkaan, mutta ei se haittaa :) Eilen ne lähti takaisin Rovaniemelle...harmi! Mutta kyllä me taas nähdään, ehkä jo ensi viikolla.

Sitten meillä on ollu tosi mukavaa lasten kanssa, varsinkin pikku-Pauli 1v3kk, on mun mielestä extra ihana. Mummi sano, että jos me asuttais samassa talossa, meistä tulis erottamattomat ystävät. Pauli on hassu. Se luulee, että mie ymmärrän kaikki, mitä se mulle selittää. Jos sillä on joku lelu kädessä, se tulee mulle kertomaan, mitä sillä tehdään ja miks se on niin hieno, samoin, jos sillä on joku kirja tai lehti. Se tulee hakemaan mun suusta vaikka luun, mutta Leea ei anna...Mie kyllä antaisin ! Kyllä Pinja ja Elli ja Samuel on kans ihania, mutta ei ne koko aikaa mun kans leiki niinku Pauli...
Niin, ja täältä on kaikki muut käyny vuoron perään Kemissä teatterissa (Sound of music) paitsi me koirat ja pikku Pauli. Sen mie vain sanon, että jos joskus tulee se "Lassie palaa kotiin" niin mie poika menen mukaan vaikka väkisin ! Tai ehkä mun täytyy tyytyä vain koirakisoihin tai näyttelyihin... Veli-pojalle onnea Helsingin näyttelyyn ja kaikille muillekin sukulaisille ! Kyllä mekin vielä, kunhan tulee vähän lähemmäksi kuin Helsinkiin... Seinäjoen ja Lahden näyttelyihin olisin ollu liian nuori...

Tällaista meille ja paljon muuta, mutta toisella kertaa lisää :) Paljon colliesuukkoja ja hännänheilutuksia ! Ja kaikkea hyvää
Varri kulta
Ps Täällä ei ole enää yhtään lunta. Sataa vähän ja on pimeää, mutta silti elämä on ihanaa - kun mie olen niin ihana :)
ooooo, Roseltakin (Malinallin Time To Shine) tuli pari syksyistä kuvaa ja terveisiä, tässä pätkä mailista:
Täällä jaksellaan ihan mukavasti. Rosella on alkanut turkki kasvaa ja se on sellainen pirteä touhutyttö.
Aloittelimme eilen TOKO 1:n alkeet ja keskiviikkoiltana meillä on viimeinen arkitottelevaisuuskurssin kerta.
Rose pystyisi ihan mihin vaan, kunhan ohjaaja (=minä) osaisin sitä vaan kouluttaa johdonmukaisesti uusiin asioihin.
Kiitos Mervi! Haleja, haleja, haleja!
Varrin (Malinallin Top Treasure) tapakasvatuskurssin päätöskokeen tulos kuulumiset:
Varri poika täällä taas :) Meillä meni mummin kanssa tapakasvatuskurssin päätöskoe tosi hyvin !
Me, siis varmaaanki mie, kun mie ne kaikki jutut tein, saatiin kaikesta muusta kiitettävät paitsi johtajuudesta hyvä... Miehän olen välillä  koittanu vähän mummia pomottaa...ainaski siinä, kun meikä poika tahtois koko ajan tehdä juttuja ja oppia uusia asioita...niin siinä mie olen sitte välillä omaa vuoroa odottaessani yrittäny vähän hyppiä mummia vasten...ja haukkuakin, että "vauhtia, vauhtia" tai oon  totta puhuen yrittäny vähän vinkuakin ja tuuppia mummia kädestä ja ottaa sen kättä suuhun... Ihana mie olen kuiteski vaikka välillä yritänki vähän pomottaa. Olen mummin ja ukin arvion mukaan "oikein vanhanajan lassie" :) Nyt mie olen aivan umpi väsynyt ja haluan nukkua tosi pitkän ja rauhallisen yön, että jaksan lähteä taas aamulla ukin kanssa ylämetsään lenkille :) Paljon colliesuukkoja ja hännäheilutuksia kaikille kotijoukoille lähettää Varri kulta ja rakkaita terkkuja mummilta ja ukilta :) Ps On ne harjoitushallin liukkaat portaat ja eteinen mullle ihan melkein painajainen...
Voi Varri, kyllä meitä aina naurattaa nuo sinun touhut, tuossa pomotustouhussa olet tullut äitiisi, Elle on koirien pomo meillä ja olisi mielellään myös minun, mutta en ole toistaiseksi suostunut.:)
Onnittelut hienosti menneestä kokeesta!
Rakastetaan sinua kovasti sinne kaus ja paljon colliesuukkoja meiltä sinne kaikille!
30. Kiitos Annelle kivasta Halloween kortista! Minä en ole koskaan huomioinut koko päivää, ehkä olisi eri asia jos olisi lapsia tänä päivänä.?
31. Sari piti Frozeneye's kennelissä Teddyn pentujen pentuetapaamisen, Kuvia täällä. Albumissa oikealla keltaisella alustalla mahdollisuus katsoa kuvar dia esityksenä=slideshow. Pennut olivat kerrassaan ihania, pahimmassa koipeliini iässä 5kk., kaikki olivat reippaita ja pyrkivät pusuttelemaan. Sari tarjosi kahvia, pullaa ja grillattua makkaraa - paljon kiitoksia! Harjoittelivat vähän kehä käyttäytymistä. Merjalle kiitos kyydistä!
Luukaksen tyttärestä Pinjasta (Saruskan Golden Empress) on tullut äiti (oli sijoitusnarttu) ja nyt Pinja sai tuoda kotiin oman tyttärensä 'Noxin' -
minusta on aivan ihanaa äitikoiralle että saa pitää yhden lapsensa ja mikä söpöliini tuo vauveli onkaan!