1. Aikainen herätys, Tuuloksessa näyttely, joka alkoi klo 9 ja Jukkiksen luokka heti ensimmäisenä kehässä. Oli nyt kaikkiaan 7 junnu urosta luokassa, joista kaksi sai ERInomaisen. Jukkis oli jun ERi 2.
Ja Bellen luokassa taisi olla melkein yhtä monta junnu narttua. Belle oli jun ERI 3.
Eli hyvin meni molemmilla. Belle on minusta niin kaunis ja liikkuu hyvin, mutta ei meinaa vielä jaksaa seisoa nätisti kun esiintyy, mutta oottakaas kun tyttö oppii ...
Jukkiksella karvanlähtö näkyy kuvassa
Tuomarina oli Helinä Simberg, Virosta ja tässä Jukan arvostelu:
Erinomainen tyyppi. Hyvän kokoinen. Keskivoimakas luusto. Maskuliininen pää. Haluaisin siistimmät päänlinjat. Hieman raskaat korvat. Riittävä kaulanpituus. Hyvä ylälinja. Hieman lyhyt olkavarsi. Ikäisekseen hyvn kehittynyt rintalehä. Hyvä turkinlaatu. Liikkuu vapaasti.
Raija ottanut kuvat 'kädet täristen' jännitti meidän puolesta ja Birgitta myös mukana tsempparina. Oli kivaa
Bellen arvostelu:
Erinomainen tyyppi.  Hyvä koko. Hyvä luusto.  Korvien asento saisi olla parempi.  Kevyt alaleuka.  Riittävä kaulan pituus. Hyvä ylälinja.  Riittävät etu- ja takakulmaukset.  Liikkuu vapaasti. 
2. Lunki päivä, kiva sää - meinasin pestä koiran tai kaksi, mutten taas jaksanut alkaa...

3. Olen ennenkin kirjoittanut että aina pitäisi olla kamera mukana. Tänään Elle halusi jäädä pihaan eikä halunnut mennä sisään, kun lähdin lenkille parin koiran kanssa, muut olivat sisällä. Olisittepa nähneet miten hauskalta näytti kun tultiin takaisin pihaan - Elle makasi kuistilla ja koko tämän kesän meidän pihan harakkapentue, 5 kappaletta nuoria harakoita, oli Ellen ympärillä metrin kahden sisällä.
Saara Aallolle paljon onnea, on päässyt UK:n Talentissa 12 parhaan joukkoon! Ihan huippua!
Suomen Talentissa on minusta ollut aivan surkeita esiintyjiä, yksi bodercollie ja tyttö olivat ihan hyviä - kuten David Hasselhoff - tuomari kisassa - sanoi, se oli tähän mennessä paras esitys kaikista.
Toivottavasti Heini Seppä on päässyt kisaamaan myös, vaikka tällä tytöllä oli aika monta samankaltaista temppua kuin Heini tekee.
5. Taas ihana aurinkoinen syyspäivä, tässä vähän Ilonan ja Jukan kisailua...
ja kuva lenkiltä, Jukkis seisoo lähempänä ja ylempänä. joten näyttäää että olisi huisi kokoero :D
Emilin tytär Milli (Malinallin Pretty Go Lucky) on käynyt hakuharjoituksissa
6. Mikä aamu - pelästyin melkein kuoliaaksi!
Tänään tapahtunutta: koirat oli pihalla aamulla, itse koneella yläkerrassa. Satuin katsomaan ikkunasta ulos - mikä laittoikaan minut juuri silloin katsomaan? Tuossa on pieni rako puiden välissä mistä näen kävelytielle  ja siellä juuri silloin menee Jonna ja Nemi koira, joka kerran kävi Jukan kanssa leikkimässä joku aikaa sitten meidän pihassa. Mutta kas heidän mukana on soopeli collie. Ajattelin onko Jonna ottanut toisen koiran Nemin kaveriksi ja huomaan että se collie on irti. Arvannette kuka se on!!! Jukkis!!! Jossain vaiheessa se on karannut aidan ali tarhasta. Hetihän tuo juoksi portista sisään kun pääsin sinne pelästykseltäni menemään. Oli jostain kauempaa juossut heidän luo eli en tiedä missä on seikkaillut ja kuinka kauan. Kuitenkin on aika vilkkaita teitä täällä lähellä. Eli Jukka on purrut vanhat lahot laudat rikki jotka ovat aidan alareunassa kiinni.
Nyt sitten tarvitsisin apua aidan korjaukseen - kaikki joita voisin pyytää ovat muuttaneet muualle tai kuolleet. Eikä ole sukulaisia...
Vapaaehtoisia?
Saan varmaan sydärin tuon koiran kanssa joku päivä.
9. Kati, Aki ja Nestori piipahtivat katsomassa aitaa. Naapuri laittoi heidän puolelle muutaman laudan ja Aki ja Kati tulevat ensi viikolla laittamaan pari tänne puolelle niin toivottavasti pärjätään ensi kesään. Jolloin on pakko uusia tämä 'keittiötarhan' pätkä naapurin välissä.
Eilen meitä ilahduttivat Raija ja Sissi. Käytiin taas pikkuveskulla kävelyllä ja sitten pihaleikkejä. On nää sellaiset kaverukset!


10. Tässä linkki kappaleeseen jossa Saara Aalto taisteli itselleen paikan jatkoon Brittien X-factorissa. Se oli niin upea esitys että haluan löytää sen täältä helposti ja jos joku ei ole kuullut ja haluaa kuunnella.
Tässä linkki kuviin sunnuntailta, Kuvaaja : Raija Syrjä.
Ja sitten HUOMIO! torstai 20.10 on kaikkien collieihmisten katsottava Talent Suomea - Sepän Heinin koirat ottavat osaa kisaan. Ja jos pääsevät jatkoon niin kaikki kannustavat heitä, eikö ! Heinillä tulee olemaan mukana 3 koiraa, joista 2 soopelia collieta ovat meidän sukulaiskoiria :) eli Pinja on Luukaksen tytär ja Nox on Pinjan tytär. Eli Pinja on Ilonan, Emilin ym siskopuoli.
13. Ottaa päähän - Windows 10 on tehnyt ison päivityksen ja on taas kone sekaisin sekä en pääse avaamaan kotisivukonettani. Joudun taas kirjoittamaan tällä online versiolla, mitä en täysin hallitse.
Hienoja uutisiakin löytyy tälle päivälle. Emilin ja Lilin tytär 'Klaudia' (Malinallin Perfectly Posh) kävi tänään terveystarkastuksissa ja tulokset lähtivät Kennelliittoon - lonkat A/A ja kyynärät 0/0 ja silmät terveet eli cea-vapaat. Onnea vaan!
14. Ladattu yksi korjausohjelma ja näyttäisi nyt toimivan - kunnes taas tuee ongelmia.
Kylmä, kostea päivä - pakko laittaa pattereita päälle. Miten taas tämän talven selviää? Kun tälläistä vanhaa taloa lämmittää suorasähköllä niin eipä paljon juhlita. Ja tuo juhlita ei todella tarkoita mitään yleistä 'juhlimista'.
Ja nyt mars kauppaan.
15. Taas aamu alkoi melkein sydärillä; puhelin soi, onneksi olin tällä kertaa sen lähettyvillä ja kuulin, naapurin Hanna soitti että tulivat Helmi-koiran kanssa lenkiltä ja Jukkis oli heidän pihassa. Onneksi hän sai sen pidettyä kiinni ja noudin karkulaisen kotiin kuraisena.
Se oli aidan lahon alareunapuun purrut rikki ja työntynyt verkon ali. Tässä kuva jonka olen korostanut siitä mistä meni ja sitten IHANAT ystävät Kati ja Aki tulivat ja laittoivat koko pätkälle uudet laudat alaosaan ja ensi kesänä sitten uusi aita. ISO KIITOS molemmille!!!
Katsotaan pysyykö tuo Houdini nyt talven tallessa.

16. Raija ja Sissi kävivät!
ja illalla taas jännittämään kuinka Saaran käy toisessa live äänestyksessä. Minusta hän lauloi taas aivan upeasti. Tässä video.
Täältä voit seurata tuloslähetystä klo 22 Suomen aikaa.
20. Tänään aivan normipäivä. Paitsi että illalla tulee telkasta Suomen Talent jossa Heini ja koirat kilpailevat!
Eilen tuli Jukkiksen näyttelynumero Lahden kv-näyttelyyn 30.10-16, mutta sille on annettu erehdyksessä numero juniori tyttöjen kehään :) Joten se nyt sitten esiintyy junior urosten viimeisenä tuolla 'tyttönumerolla'.
Iltasella käytiin muutama minuutti näyttelyharjoitusta Sykkeen parkkihallissa Jukan, Sissin, Raijan, Birgitan ja Merjan kanssa ja sitten Raijan ja Sissin kanssa lähdettiin vielä Lahden pimeään iltaan katsomaan pikku-Vesijärven valoshowta.
Se olikin oikein hyvää harjoitusta koirille kulkea ihmispaljoudessa, lapsia ja aikuisia oli ihan ruuhkaksi asti (ja paljon koiria) pimeässä illassa. Paitsi nuo sadat kynttilät ja muut valot. Raija yritti napsia kuvia mutta ei kännykällä saanut siellä kunnollisia. Ei ollut ongelmia noiden koirien kanssa missään.

Kiva kirjoitus: koirankasvatus on elämäntapa
22. Kyllä tuntuu sää kylmältä! Hurr!
Alla kuva jossa Jukkis yrittää katsella ulos tarhasta seikkailureittiä - kuvattu ikkunan läpi. :) Onneksi on pysynyt sisäpuolella.
Päätin testailla uutta ruokaa koirille. Mielestäni Biomill, jota ovat jonkin aikaa syöneet, tekee minun koirien turkit kuiviksi vaikka vähän väliä olen Nutrolia antanut. Säkki Taste Of The Wildin biisonia ja säkki ankkaa kokeilussa.
Illalla kolmas live lähetys UK:n x-factorissa (klo 22 Suomen aikaa) . Saaralle on annettu niin outo laulu - It’s Oh So Quiet -että vähän arveluttaa miten yleisö sen vastaanottaa. Minä en ainakaan pidä yhtään siitä Björkin esittämänä. Toivottavasti Saaralle räätälöity versio on parempi!
24. Saara teki uskomattoman esityksen ja myös pääsi jatkoon. Onnittelut hänelle.
Pikku-Blondiesta pari uutta kuvaa.
Eräs ystävä ihmetteli miten Jukkis on alkanut karkailemaan. Selitys on aivan yksinkertainen kun katsoo missä me asumme: toisella puolen aitaa, melkein aidan vieressä poikalauma pomppii trampoliinilla aika paljon päivittäin ja pallottelee ja toisella puolella muutaman metrin päässä aidasta menee jalankulkutie jossa aika vilkas liikenne, koirantaluttajia ym ihmisiä kun on lasten leikkikenttä siinä vieressä. Jukkis on ihmisrakas ja kova leikkimään koirien kanssa, joten mieli tekee seuraa, omat koirat ei jaksa sen kanssa leikkiä koko aika - jos siis minä olen sisällä.
28. Että inhoan näitä säitä kun sataa ja piha tulee aivan mutaiseksi ... Ei innosta mikään. Tiistaina Raija ja Sissi poikkesivat iltasella.
30. Oli sitten kiva päivä! Tavata tuttuja Lahden kv näyttelyssä ... Oli työn takana saada Jukkis siistinä sinne kun eilenkin satoi koko päivän, onneksi tänä aamuna ei satanut vaikka eilen olikin sääennustuksessa pisara iltapäivälle saakka.
Tulokset tässä alla kuvien kera. Oli aika tiukka tuomari, junior uroksissa kukaan ei saanut eriä ja Jukkis oli EH 1
Nartuissa Sissi oli jun ERI 1 Sa:n keralla ja sitten PN 4 ja sai varasertin ja oli siis roppijuniori..
Hertta oli nuorten luokassa EH 3.
Yhteiskuvaakin Birgitta yritti ottaa serkuksista mutta ei näistä saa, aina joku liikkuu tms.
Ensin kuva Sissi ruseteista.
Jukan arvostelu:
Correct size. Good proportions. Correct head proportions.
Little bit roman nose. Correct eyes and bite. Correct topline.
Body should build stronger with age. Correct front. Almosti correct behind. Standing sometimes paws out in rear. Nice temperament.

Ihan hyvä! Vähän ihmeteltiin tuota 'roman nose' merkintää, mutta se on hänen näkemyksensä - meistä Jukalla on ihan hyvä nenä :D
Tässä kuvassa tuomari tutkii tuota Jukan nenää.
Ai niin, jos joku ei ole kuunnellut Saara Aallon esityksiä viikoilla 3 ja 4, niin tässä linkit niihin. Minusta ne ovat aivan huikeita!
31. Tässä vielä Sissin eilinen arvostelu:
Good size & propotions.Very feminine. Nice feminine head.
Correct ears & eyes & bite & expression. Correct neck & topline. Well developed chest for age. Streight front. Correct behind.
Good coat & pigmentation. Correct movement.

ja vielä Hertan arvostelu:
Feminine. Good size. Correst head, ears, eyes & bite. Nice neck.
Little norrow front & behind. Almost cow-hocled. ( ei todella ole - miten on sitten sattunut seisimaan että tuomari noin näki?)
Good coat. Nice temperament. Moves norrow.