3. Lokakuu - apua! Kohta on taas joulu ja lunta ....
Koiranetistä huomasin että Teddyn lonkkaindeksi on noussut syyskuun päivityksessä ja on nyt 127 ja tutkittu on 79 prosenttia 31:stä jälkeläisestä. Hienoa!
Ulkona on kovin märkää taas ja tihuttaa, mutta pojat kävivät vähän juoksemassa siellä. Minulla oli pikku-Olympus kamera mukana ja ei sillä saa näitä vilistäviä pentuja kuvattua, aina on epätarkkoja.

Topi, rauhallisempi veljes, pysähtyy aina hetkeksi ja saan siitä kuvia, mutta toinen vilistää vauhdilla ettei ehdi kuvata kuin hännänpään. :)
4. Tänään yritin saada Legacysta kuvia. Pojat pitäisi pestä..
7. Noille pojille tulee kyllä kova ikävä toisiaan ... Topi lähtee huomenna :(
9. Elämä jatkuu - Topi-ihanainen lähti eilen ja kyllä meillä kaikilla on kova ikävä Topia! Mutta kun näin 10-vuotiaan tyttösen ihanan, onnellisen hymyn ja kirkkaat silmät kun sai koiravauvan kotiin niin on hyvä mieli kuitenkin Topin puolesta - sai hyvän kodin. Kiitos perheelle että annatte Topille kodin.
Kuvissa Topi uudessa kodissaan.
Teddyllä oli kiva päivä - kävi morsmaikku, 'rikas ja kaunis' eli Droplet's Rich'N'Pretty Uudestakaupungista. Toivotaan että Peppin masussa on nyt kasvamassa monta pientä kaunista ja reipasta vauvaa!
Pikkupoika olisiko? Leo, yrittää leikkiä kovasti äitinsä kanssa ja Tytti-äiti saa kyytiä. :)
11. Ollaan helisemässä tämän pikkuriiviön kanssa, ei meinaa päästä liikkumaan kun se on jalkojen välissä ja lahkeissa kiinni koko ajan, Tytillä on myös tekemistä. :) Kuka pitkällä pinnalla varustettu tulee hakemaan? Mitenköhän se meidän Topi pärjäilee?
12. OHO! Ilvekset nappaavat lemmikit pihasta Hollolassa! Hollola tuossa ihan naapurissa...
     http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012101216194591_uu.shtml
Vierailtiin pennun kanssa 'kotiehdokkaan' luona ja pikkuinen niin heilutteli häntää perheen jäsenille ja päätin luvata sen heille.
Nyt kun saavat rakennettua pihaan aitaa niin on pennun turvallista muuttaa - pääsee juoksentelemaan pihalla eikä tarvitse pelätä että juoksee luvattomaan paikkaan. :)
14. Mukava raikas syyspäivä. Oli postilaatikossa terveisiä Varrilta ja Peetsiltä ja Sirpalta ja Ilpolta. Kiitos paljon! Aivan ihania syyskuvia! Halit pohjoiseen!
Etusivun kuvan ottaja on Sirpa Kuva.
Ja komea collieherra on 'Varrirakas' ja
virallisesti Malinallin Top Treasure.
Luukaksen ja Ellen poika.
15. Pikku-Poju on sitten lähdössä torstaina, en tiedä miten ihmeessä kestän sen...
Se on hyvä noutamaan lelua :) Pennut 10-viikkoa.
17. Sain kuvia minun rakkaasta ihanasta Topista - 10 viikkoa! Kiitoksia Päiville ja perheelle!
19. Eilen sitten minun kultanuppu lähti ja minulta palasen sydäntä vei mennessään ja Tytti-äidiltään myös ilmeisesti... Se huolestuttaa miten ensikertalainen perhe pärjää tämän viliskantin kanssa - mutta sanottu on että palautusoikeus on ja jos niin kävisi niin Poju jäisi sitten tänne. On vähän itketty ja ei meinannut uni tulla silmään. Tässä pari kuvaa uudesta kodista - kiitos Heli! Onneksi poika jäi tänne lähelle, Miekkiöön.
Myös Sirpa ja Ilpo ilahduttivat minua viestillä ja ensilumi kuvilla Tornionjoki rannasta Varrista (Malinallin Top Treasure) ja Peetsistä (Malinallin First To Dance). Kiitos paljon ja lämpimät halit sinne pohjoiseen!
21. Täytyy sanoa että tulipa paha mieli kun joku nimetön naapuri  oli kirjoittanut minun kotisivujen vieraskirjaan että tulee kitkerää savua savupiipusta
(kävin saunassa - puusauna) että poltat kakkapapreita TAAS ym 'mukavaa'! Kas kun oli löytänytkin minun kotisivut? Olisi edes kirjoittanut postilaatikkoon!
Ei pidä paikkaansa arvon nimetön naapuri, en ole koskaan polttanut mitään koirien kakka- tai pissapapereita saunan uunissa ja sitä paitsi pentuni - joka tarvitsi papereita, lähti jo torstaina eikä minun isot koirat tarvitse papereita. Ne ovat kyllä ihan sisäsiistejä.
Kaatopaikka roskiin olen pentujen paperit laittanut.
Tuhosin sen viestin koska en sellaista halua siellä vieraskirjassani säilyttää, jolloin huomasin että KAIKKI minun vieraskirjan viestit olivat hävinneet, voi mikä suru! Siellä oli aivan ihania kirjoituksia n. 10 vuoden ajalta.
Otin yhteyttä kotisivujeni tuottajalle mutta eivät keksineet mitä on tapahtunut/ miten ovat kadonneet eivätkä pysty niitä palauttamaan. :(
No iloisempiin asioihin, tässä uusia kuvia Emilin  'Mac'-pojasta (Grofter's Only Dressed In Blues) joka on jo 3 kuukautta vanha.
22. Vielä tuosta eilisestä 'mukavasta' naapurista, oli kirjoittanut viestin hidemyass.com nimisen palvelun kautta, jossa pystyy piilottamaan ID numeronsa ettei häntä voi jäljittää. Että sellainen ihminen naapurustossa. :( Olen aina kehunut kuinka mukavia naapureita minulla on, mutta taidampa olla turhan sinisilmäinen. Olen katsellut tänäkin vuonna Big Brother ohjelmaa ja siellä todella näkee ihmisten kaksinaamaisuuuden, paras joukosta - minun mielestä - ihana kiltti herttainen Johanna - eilen häädettiin. Ihminen joka ei puhunut eikä uskonut pahaa kanssa-asukeistaan...
Minulle harvinaista herkkua, pari kuvaa omasta rakkaasta Mia tytöstä tänään otettu (yleensä ei suostu kameran eteen :)) ja toisessa kuvassa Mian kanssa hänen koira 'Jatsi' Luukaksen pentueveli (Malinallin Jazz N'Ramatazz)
25. Alla kuva Teddyn tyttärestä 'Hilmasta' (Twist And Hey Ho Lets Play). Om. ja kuvaaja Hanna-Leena Juhola. Halit Hilmalle! On isänsä näköinen tyttö.

Kiitoksia Tornion pojille kuulumisista! Ihana lukea! Koko poppoolle halit ja hännänheiltukset!
Täällä Varrikulta ja Peetsirakas pitkästä, pitkästä aikaa :) :) Ai että mitäkö meille kuuluu. No, kyllä meille hyvää kuuluu. Mikäs meidän on elellessä, kun mummi ja ukki ovat molemmat eläkkeellä ja puuhastelevat täällä kotona melkein päivät pääksytysten. Kyllä ne välillä jättää meidät kahestaan kotiin.
Ainaki silloin, kun ne menee kauppaan tai kirkkoon. Tai kylään. Ottaa ne välillä meidätki mukaan kyläreissulle, mutta ei aina. Niinku esim eilen me oltiin kotona kahdestaan monta tuntia eikä meillä ollu yhtään mitään hätää. Mikäs hätä meillä, kun saadaan kahdestaan olla eikä tarvi yksin pähkäillä...
Tarja kulta, Sinun koirien ei kans tartte olla yksin ja se on kuule hyvä asia ! On Sulla muuten ilkeä naapuri, kun kehtaa päästää suustaan sellaisia valheita, jotka ei yhtään pidä paikkaansa ! Me ollaan surullisia Sun puolesta ja koko meidän koirasuvun puolesta! Ja mummi&ukki on kans tosi pahoillaan....
Mutta iloisiin asioihin mennäksemme - se on ainaki tosi kiva asia jos / kun Tytti siskon pikkupojat on saanu hyvän kodin itselleen. Me kaikki luotetaan siihen, että kyllä se Helin perhe pärjää Pojun kanssa :) Ja nehän voi aina soittaa Sulle ja kysyä neuvoja pulmiinsa :) Aika villi tuo pikku Poju kyllä tuntuu olevan ! Aikoinaan, yli 40v sitten, mummin ja ukin perheen eka koira oli ROTTWEILER ja kaiken lisäksi UROS ! Mutta kyllä mummi ja ukki sen kans pärjäs :) Sen koiran nimi oli Jero ja se oli kuulemma ihan mahtava koira luonteeltaan. Kerran Jero puras pentuna mummin huopatöppöstä, kun mummi vahingossa ohikulkiessa tönäsi sitä etujalkaan kesken ensimmäisen rustoluun syönnin... Mummi itki, että "kun oma koira puras hänen huopikasjalkaansa..." No, ei sellaista tapahtunu koskaan muulloin. Myöhemmin Jero jako oikein auliisti kaikki luunsa Hanna-tytön kanssa eikä yhtään ärissy :) Mutta niin Hannakin
vuoden vanhana tiputteli syöttötuolista salaa herkkuja lattialle Jeron syötäväksi... :) Voi kun meillä olis nytki täällä kotona pieniä lapsia ! Me NIIN tykättäis, varsinkin mie (siis Peetsi). Meillä oli vähän aikaa sitten yks perhe kylässä kolmen pienen lapsen kanssa. Iltapalan ajaksi keittiön koiraportti laitettiin kiinni ja mie, siis edelleen Peetsi, makasin portin edessä olohuoneen puolella ja kun lapset sai iltapalansa syötyä, ne tuli ihailemaan ja silittelemään mua siihen portin taakse... Ja yht' äkkiä portti kaatu ja rämähti mun päälle ! Arvaa, että mie säikähdin ja juoksin eteiseen. Mummi kävi silittämäs mua ja sano, että "ei mitään hätää". Eteisessä me sitte Varri-veikan kanssa makoiltiin melkein siihen asti, kun vieraat lähti. Ja sitten mie taas kuljin koiraportista keittiöön ja keittiöstä olkkariin niinku mitään ei olis tapahtunutkaan ! Mummi on sitä mieltä, että mie en kyllä pahoja asioita kauaa muistele :) Pomohan mie haluaisin meidän kahden kesken olla ja välillä mie luulenki, että oon...mutta kyllä tuo Varrikulta sitte palauttaa mut "kuriin ja herran nuhteeseen". Koskaan se ei oo mua purru, mutta se "puhuttelee" mut' tarpeen tullen varsin kovaäänisesti ! Ja heti, kun mie hiljenen enkä rähise enää takaisin, Varri lopettaa räyhäämisen :) Hillaa ja varsinkin Hukkaa (Muonion lapinkoiria) mie kunnioitan SUURESTI, kun ne näytti mulle "kaapin
paikan" heti muutaman kuukauden ikäisenä, kun yritin olla kinginä niiden pihalla... :( En yrittäny toista kertaa ! En mie oo koskaan yrittäny mummia tai ukkia kokeilla, saisinko heiltä pomon paikan. Ei silti, en ole sitä yrittäny muiltakaan meidän "suurperheen" jäseniltä tai muilta ihmisiltä. Mie olen kuulemma aika hellyttävä pakkaus ja tykkään olla sylissä ! .... Mie taas (Varrikulta)puolestani olen kyllä pari kertaa näyttäny mummille hampaita. Yhen kerran, kun mun piti pitää päässä, siis kaulassa, sellaista kummallista "härveliä" 10 päivää, etten pääsis nuolemaan mun tulehtunutta tassua...ja toisen kerran irvistelin, kun multa leikattiin kynsiä (josta en yhtään tykkää vieläkään), mutta mummi irvisti mulle takaisin ja karjaisi, että "kuules Varri, mie olen Sun pomo, etkä Sie mun!" Se siitä mummin ja ukin pomotuksesta ... Mieki tykkään tosi paljon lapsista, varsinki noista meidän perheen lapsenlapsista. Mie käyn välillä antamassa niille pusut ja menen sitten omalle patjalle makoilemaan ja seurailemaan sieltä lasten touhuja. Tykkään mie lenkilläkin, jos joku lapsi tulee mua silittämään. Ja Peetsihän on aivan pörrönä ilosta sellaises tilantees! Ja saataa haukkua lasten perään, että "älkää vielä menkö". Aikuiset ihmiset aina ihailee mun komeutta ja rauhallisuutta ! Tällaista kaikkea mukavaa meille kuuluu. Noissa ensi lumen kuvissa on yks kuva (oikealla), jossa Peetsi ulvoo kuono
taivasta kohti. Arvaas miksi - siksi, että sen mielestä se oli joutunu olemaan liian kauan liian kaukana mummista ! Mummi seiso ottamassa meistä kuvia vissiin 20 metrin päässä... Elli, 9v, sanoiki kerran, että "mummi, Peetsi on ihan Sun koira, kun se kulkee koko ajan Sun perässä...mutta Varri tykkää eniten ukista "... Joo, tottakai me miehet pidetään yhtä ja mie kyllä haluan, että mie saan olla mahdollisimman paljon siellä, missä ukkikin on. Harmi, mutta nyt pitää
kuulemma sanoa Sulle ja kaikille sinne Metsäpeltoon hyvää yötä (kun mummilla on vielä jotaki iltahommia tehtävänä...)
Paljon colliesuukkoja ja hurjasti hännänheilutuksia lähettävät Tornion pojat :
Varrikulta ja Peetsirakas + mummilta ja ukilta kans oikein lämpimät halaukset :) :)
26. Ensilumi on satanut Lahteen viime yönä! Vielä on puissa lehtiä ja omenia, ei ehtinyt haravoidakaan kun odotin että kaikki lehdet putoaisivat ...

29. Eilen käytiin Merjan kanssa Lahden pentunäyttelyssä katselemassa ihania collielapsia, niitä oli kaikkiaan 20 kpl.
Oli mukava jutustella Merjan ja Sari V:n kanssa, joka tuli myös sinne.
Tänään laboratorio kokeissa kaupungilla ja kävin samalla valokuvausliikkeessä sen lyhyemmän kameran putken kanssa, joka 'lakkasi toimimasta' ja - siis kehtaanko edes myöntää? heh - olen pari kuukautta kuvannut pelkästään pitkällä putkella kun tuo lyhyempi on ollut 'rikki'. Siis olin vahingossa kääntänyt sen manuaalitoiminnolle ja eihän se silloin automaatilla toimi... Eli putki on ihan kunnossa. :) Jaa,jaa.
Huomenna täytyy taas mennä kaupunkiin kun on lääkäri. Siellä on kamalasti ihmisiä ja ruuhkaa - en yhtään tykkää mennä sinne.
Tässä yhdestä Teddyn tyttärestä *Ruskasta' (Twist And Hey Ho Lets Dance) kuva, jonka omistaja ja kuvaaja on Pia Kainulainen.
30. Käyty lääkärissä, labrakokeiden kaikki arvot ihan ok. Pisti kortisonia minun kovasti kipeään etusormeen, olisi laittanut pariin muuhunkin mutta en antanut. Nyt se on sitten tänään entistä kipeämpi mutta huomenna mahdollisesti olisi parempi.
Päiville hurjasti kiitoksia Topin kuvista ja kuulumisista! Teit minut niin iloiseksi! :)
Topi (Malinallin Heart Of Hope) on saanut ensimmäisen rokotuksen ja kaikki on kunnossa, poika painaa 8,1 kiloa - viikon päästä tulee 3 kk.
Ovat olleet myös ensimmäisellä lomamatkalla, 400 km pohjoiseen ja matka sujunut hyvin myös Topilta. Ollut lunta 10 cm ja pakkasta -10 c aamulla.
Karjalanpiirakat voin kera parasta herkkua ja syli paras paikka!

31. Hyvä päivä; hyvä mieli. Sormikin on paljon paremman tuntuinen, kortisonipiikki puree. :)