2. Syksy tulee väistämättä, pitäisi vielä leikata nurmi, ja joitain pensaita ja alkaa lehtiä haravoimaan. Kaikki energia on mennyt äitini muuttoon palvelutaloon. Perjantaina saimme asunnon tyhjäksi tuntia ennen kun uusi vuokralainen lähti Mikkelistä muuttokuorman kanssa kohti Lahtea ja sitten vielä Mia haki äidin autotallista talvirenkaat kun luovutti avaimet uudelle vuokralaiselle ja toi ne renkaat minun vajaan. Joka paikka (Mian myös) on nyt täynnä äitini asunnosta tullutta tavaraa, papereita metrin pino mitä täytyy käydä läpi sekä äidin julkaisemattoman kirjan kirjoitukset... huomenna Ellellä on hammaslääkäri, hammaskivet pois ja yksi hammas on siirtynyt niin pahasti ikeneen että se täytyy poistaa. Täytyisi rakentaa uusi porttikin; naapuri lupasi sen tehdä, mutta alkaa näyttää pahasti ettei tule tapahtumaan...
Valokuviakin aioin ottaa, mutta kameran akku loppui. Joku toinen päivä sitten. :)
Kännykuvat Emilistä tänään (15 kk), joka alkaa kasvattaa turkkia vihdoin ja nenän karvattomat kohdatkin ovat kasvaneet umpeen.:) Ja Emilin takana vielä äidiltä tulleet tuulettumassa olevat patjat. Oikealla Tytti hymyilee minulle. :)
4. Vettä sataa ja kuraa riittää, Ellellä ja Ilonalla ripuli, varmaan ensi kertaa koskaan mitä muistan, olisikohan Elle tuonut jonkun pöpön eläinlääkäriasemalta?
Taas hiukkasen ottaa päähän niiden rahastus - piti olla hammaslääkäri kenelle varasin ajan, mutta eihän tämä tehnyt muuta kuin puhdisti hammaskiven ja kartoitti hampaat ja hinta 245 euroa ja joudun taas viikon päästä viemään Ellen - sillä kertaa hammaslääkärille - ja taas nukutukseen. :( Ja saa nähdä mitä veloitetaan. Ensi tiistaina Ilonan ja Emilin lonkka- silmä ja kyynärätutkimukset ja rokotukset! Ei taida kuukauden ansiot riittää.
Kotona edelleen joka paikka täynnä tavaraa ja pihatyöt tekemättä.
Päivää ilahdutti tervehdys Lapista kuvien kera, kiitos Sirpa, hännänheilutukset ja halit sinnepäin
5. Aurinko paistaa tällä hetkellä ja maailma alkaa saada syksyn keltaisia värejä. Työt odottakoon, lenkille mennäänja ulos leikkimään.
6. Sataa - blääh! Mutta ei kai saisi valittaa kun koko kesä oli kuiva... Vähän masentaa kuitenkin tämä kura ja likaiset koirat... Ja tiukka budjetti...
Jotain mukavaakin; Teddyn tytär Black Sara's Jewellery näkyy olleen Heinolan näyttelyssä (Maaritin blogista bongattu tulos) tuloksin Avo ERI2 Sa PN4
8. Täällä kiva kuiva päivä, pojat, Luukas ja Emil lenkillä
Olen katsellut yhden jakson Suomen Talenttia ja Usan X-Factoria ja mikä ero kilpailijoissa on, suomalainen versio on kuin alakoululaiset kilpailemassa - minun mielestä - ja taas Usassa on kerrassaan upeita kilpailijoita ja kyllä myös aivan erittäin outoja tapauksia. Tietysti siellä on 'vähän' enemmän ihmisiäkin.
Big Brotherissa on todellista draamaa ja vaikea melkein katsoa tuota niiden tämänviikkoista tehtävää (Taivas ja Helvetti), osa on jo luovuttamassa. Enempiä siitä tässä kirjoittamatta. Iltalehden Tero Paloniemen BB-blogi täällä.
Sirpalle ISOkiitos taas minun piristämisestä; kuvista ja kuulumisista. Halit ja colliesuukot sinneppäin!
Pojat Varrikulta ja Peetsirakas lähettävät Sinulle terveisiä, että "älähän huoli, Tarja kulta, kyllä kuule Lapissakin satoi menneellä viikolla vettä ! Kärrytiellä oli tällaisia lammikoita ! Siitä me käytiin, kun ohi kuljettiin, juomassa vettä... Mutta onneksi metsän puolella oli kuivempaa kulkea...vaikka välillä kyllä piti sielläkin loikkia ! Eilen illalla me tultiin kotiin, kun säätiedoissa uhattiin lumi-räntäsateella ja meillä on autossa vielä kesärenkaat. Ja totta se oli ! Illalla mummi ja ukki katsoivat kelikamerasta, että lunta oli satanut eilen sekä meidän mökin lähellä että Muoniossa. Ihan kiva oli tulla kotiin paitsi on meillä ikävä niitä metsälenkkejä, kun saatiin juosta vapaana. Ei me kauas menty mummista ja ukista... Ja tultiin heti luokse, kun ukki vihelsi. Tai ainakin melkein heti :) Tulomatkalla me oltiin Hillan ja Hukan - niiden meidän lapinkoirakavereiden luona yötä. Eipä meille nyt muuta erikoisempaa kuulu kuin se vielä, että naapurin tyttökoiralla/koirilla on juoksu/t ja se tietenki tekee meillä (varsinkin Peetsillä) tiukkaa olla edes yöllä hiljaa ja vinkumatta :( Vaatii mummilta ja ukilta kärsivällisyyttä kuunnella meidän, siis lähinnä Peetsin, vinkumisia ja ulvomisia ja haukkumisia..." Kiitos muuten vielä viimeisestä ! Meistä oli tosi mukavaa 3 viikkoa sitten käydä siellä Metsäpellontiellä leikkimässä Ilona-siskon kanssa ja tavata muitakin sukulaisia :) Colliesuukkoja ja hännänheilutuksia aurinkoisesta Torniosta lähettävät Varrikulta ja Peetsirakas ja mummilta ja ukilta paljon halauksia Ps Tuossa toisessa kuvassa ukki oli kipinämikkona, mutta jostain syystä meitä ei päästetty ollenkaan lähelle tulta ! Meidän piti vain olla verannalla ja katsella sieltä ukin touhuja...
10. Ja vettä satanut koko päivän - en kestä tuota kuraista pihaa.
12. JIPPII! Tultiin terveystarkastuksista, Emil ja Ilona saivat rokotukset sekä tutkittiin silmät, kyynärät ja lonkat,(460 euroa!)
Emil (Malinallin Dressed In Furs) silmät minimaalinen Ch, lonkat A/A ja kyynärät 0/0
Ja Ilonalla (Malinallin Wears A Red Skirt) samat tulokset lonkkiin ja kyynäreihin eli A/A ja 0/0 ja silmät Cea-vapaat!
Toivotaan että Kennelliitossa ollaan samaa mieltä!
Ensi viikolla isosisko Rosekin (Malinallin Time To Shine) on menossa, hienoa!
Emil selvisi rauhoituksesta hyvin, mutta Ilonalla on ollut huono olo ja on itkettänyt.
Arjalle kiitos kuvasta, kuvassa Arjan pojat Ranskassa, Millaussa, Luukaksen tyttärenpoika Rio maassa.
13. Kaikki hyvin tänä aamuna Malinallissa. Ei sada tällä hetkellä, koirat ulkona leikkimässä/vahtimassa pihaa ja minä koneella.
Eilen sain vihdoin ison patjan Mian ja Ilpon avustuksella yläkertaan ja pääsen laittamaan paikat lopullisesti paremmin järjestykseen.
Äiti etupäässä on viihtynyt uudessa kodissaan, muutaman kerran on ikävä päässyt yllättämään.Mutta kun on asunut 40 vuotta edellisessä asunnossaan niin on vanhalle ihmiselle iso muutos.
Ensi viikko on jännä, Rosen lisäksi myös Peetsirakas (Malinallin First To Dance) menee terveystutkimuksiin. Kiitos omistajille etukäteen!
Itsellä kun nuo nivelet kiusaavat niin olen niin kovin onnellinen kun kasvattieni nivelet ovat olleet terveet - so far.
14. Nurmikko leikattu, oli niin pitkä ja märkä ja maa jo sateista pehmeä, että oli raskasta. Toivottavasti ei tarvii enää leikata, kone ei meinannut millään lähteä käyntiin, kylmä ilmako? - aina ennen on käynnistynyt ihan tuosta vaan.
16. Ihan kerrassaan saamaton olo, vähän haravoin lehtiä, mutta vielä on vaikka kuinka paljon niitä putoamatta puista. Alkaapi olla aika viileää jo ulkona.
Tänään jännä häätöäänestys BB:ssä ja tulee kaksi uutta asukasta.
Kiitos Sari Teddyn pojan 'Onnin' (Frozeneye's Black Amor) uusista kuvista!
19. Tervehdys täältä märästä Lahdesta, koko yön taisi sataa kaatamalla! Nyt aurinko vähän pilkistelee.
Ilonan ja Emilin silmätarkastustulokset näkyvät Koiranetissä nyt. Jännittää milloin saavat lonkat ja kyynärät katsottua ja julkaistua.
Peetsi (Malinallin First To Dance, Ilonan ja Emilin pentueveli) kävi tänään tutkimuksissa, mutta eläinlääkäri ei ollut saanut poikaa pysymään suorassa, ottanut 6-7 kuvaa eli saapi nähdä mitä Kennelliitossa sanotaan. Oli sanonut että nivelet näytti 'ihan hyviltä, ei missään tapauksessa huonoilta'.
Jäädään odottamaan mielenkiinnolla Kennelliiton 'mielipidettä'.
20. Rosenkin (Malinallin Time To Shine) lonkat oli näyttäneet ihan hyviltä. Peukut pystyssä!
Minulla on passi vanhentunut, ajattelin hakea kuvallisen Kela-kortin, kävin otattamassa passikuvat ja jonotin Kelassa, mutta ei niitä saakaan enää nykyään.
Joten täytyy joku päivä mennä poliisilaitokselle hakemaan henkilöllisyystodistus.
23. Haukotus! Tällä hetkellä Janica on BB asukasvaihdossa Norjassa, joten minulla on 'kova työ' katsella kahden maan BB:tä.
Eilen oli hurjan mukava päivä, Katja oli meillä käymässä ja koirat rakasti Katjaa, vähän muisteltiin kaipauksella ihanaa Taigaa. Ja käytiin lenkittämässä alakerran 'kreisiä'joukkoa.
Kuvassa Norjan BB-talossa Janican vieressä Roberto lähettämässä terveisiä suomalaisille - hello Finland.
24. Ihanaa! Nyt on mustaa valkoisella, Annie Limanin lausumana Kennelliitossa että molemmilla Ilonalla ja Emilillä on A/A lonkat ja 0/0 kyynärät!
Olen niin iloinen! Koiranetissä näkynee huomenna. Sain sähköisenä lausunnot omaan sähköpostiin.
Jokohan pitäisi alkaa pikkulintuja syöttämään kun alkavat kyselevästi pyöriä tuossa ikkunan takana...
25. Tuli taas niin hyvä olo kun vierailin äitini luona palvelutalossa ja hän oli niin iloinen ja tyytyväinen. :)
31. Kuukauden viimeiselle päivälle ihana uutinen: Rosen (Malinallin Time To Shine - Ilonan, Emilin, Tytin ja Teddyn ym sisko) terveystulokset saapuneet, lonkat A/A ja kyynärät 0/0!!! Huomenna lie Koiranetissä. :)
On muuten tuolla Höierin Charlotten sivuilla että Luukaksen isällä Spencerillä (Dk Ch Sandiacre So Far So Good) on 24.04.2011 ollut Tanskan korkein urosten lonkka blub 131.
Sirpalle isokiitos Lapin kairan terveisistä ja kuvista pojista (Varrikulta ja Peetsirakas)ja komeista maisemista! Hyvät yöt sinneppäin ja enkeleitä myös teillekkin.