1. Pienokaiset kävivät tänään Luukas-isukin kanssa rokotuksilla. ihan hyvin meni.
Jospa kertoisin niiden viime päivien tempauksista: toissapäivänä olivat tiskipöydältä ottaneet (ovat kasvaneet jo niin isoiksi että kun nousevast kahdelle jalalle niin ylettyvät moneen paikkaan) kumihansikkaan (uuden!) ja sen yksi irrallinen sormi oli suussa toisella juuri kun tulin keittiöön - missä ne nukkuvat päiväunet.
Eilen oli käyty keittiön pöydällä {oli jäänyt tuoli senverran 'auki' (ei pöydän alle laitettu) että sen kautta todennäköisesti oli kiivetty} ja sieltä pudotettu kaikki ja ikkunalaudalta myös...minun kahvipullaa maisteltu mikä oli pöydällä ...
Minun täytynee hommata lieteen sellainen turvareuna etteivät vahingossa laita levyjä päälle.
Sirpalta tuli terveisiä; Peetsirakas (Malinallin First To Dance) kävi myös sisarustensa tapaan rokotuksilla ja eläinlääkäri oli kuulemma käskenyt kasvattajalle kertoa tälläiset terveiset:  että Peetsi on tosi reipas ja sosiaalinen pikku-koira, jota on ilo hoitaa kun ei tarvi juosta perässä niinku
joidenki kanssa täytyy tehdä, kun ne on niin peloissaan... Peetsi ei huomannut koko piikkiä. Oli vain niin innoissaan eläinlääkärin avustajatytöstä, kun hän leperteli Peetsille :) Se on musiikkia kasvattajan korville :)Oikein hauskaa lomaviikkoa poikien perheelle Lapissa ja halit!
Eivät meidän pennut myös olleet piikistä moksiskaan.
Ja Sirpalle ja Ilpolle ISOkiitos kun myös tutkivat Peetsin isoveljen Varrikullan (Malinallin Top Treasure) lonkat ja kyynärät ja ne lähtivät Kennelliittoon A:na ja 0:na. Jos palaavat samanlaisina niin Luukaksen pienestä jälkeläisjoukosta on tutkittu 12 jälkeläistä  -> kaikki terveet!, lonkkablub on noussut taas ja on nyt 121 - harmi vaan että Riian (Malinallin Winning Ticket) Ruotsin tutkimuksia ei lasketa siihen.
2. Muutama uusi kuva huomenna 3-kuukatta täyttävistä riiviöistä. Sää (ihana sykyinen auringonpaiste - paljon varjoja) oli haasteellinen minulle ja kuvat ovat oudon värisiä, Emilkin on harmaa mustan asemasta.
Kuvan perhe nauttii olostaan Lapin mökillä! Kiitos kuvista Sirpa - rakkaita terveisiä sinne pohjoiseen!
4. Kiitos Tuijalle Shakiran (Twist And Hey Ho Lets Shake) uusista söpöistä kuvista. (Teddyn ja Trullan tytär)
5. Kiitos Katja ja Kati ja Taiga-kulta vierailusta! Hope oli kuolla onnesta, Hope niin rakastaa Taiga-siskon omistajaa Katjaa. Ja ei nuo muutkaan pahakseen panneet; pennut kuulemma vielä tuoksuvat pennulle.:) Kun saatoin heidät autolle ja palasin sisälle niin Emil-poikahan oli keittiön pöydällä seisomassa ... ja Ilona seisoi nojatuolissa joka oli aika lähellä pöytää - ehkä aikeissa tehdä veljelleen seuraa. Niilla energiaa riittää vaikka päivän mittaan juoksevat pihassa monta tuntia, ei tuota energia määrää kyllä kerrostalo asukkina taitaisi saada kulutettua.
Lindalle kiitos Pyryn ja Lumin (Leaftribe White Lie ja Whizz Kid - Teddyn lapsia) kuvista!
Rannalla kuulemma tuuli ja lennätteli korvia pystyyn; yksittäiskuvissa Pyry.
6. Keskiviikko; yritin viedä Ilonaa vähän valjaissa kävelyllä Elle-mamman kanssa, mutta neiti hyppeli koko aika vaan pukkihyppyjä - ei ole ennen ollut muuta kuin irrallaan missään, täytyy huomenna viedä yksistään kumpaakin vähän tutustumaan maailmaan pihan ulkopuolella. Parin lapsen kasvot Ilona reissulla pesi, hyppyjensä lomassa. :)
Ja Ilona pulassa pikkuaidan takana, Emil yritti auttaa siskoa.:)
9. Luonto on yht'äkkiä aivan värikäs, mutta tuuli valitettavasti pudottelee lehtiä kovasti.
Äitikin pääsi eilen kotiin sairaalasta mutta tuli kotiin flunssaisena. Osastolta saatu tauti.
Pennut ovat syöneet kaksi säkkiä penturuokaa, pohja vaan loistaa säkissä, onneksi Teija oli ystävällinen ja toi pienellä varoitusajalla meille uuden säkin,ja se on nyt junior ruokaa, ja tämän säkin jälkeen todennäköisesti siirrytäänkin aikuisruualle.
Anne lähetti syysterveisiä meille nätin Reetan kuvan kera. Kiitos Anne - halit!
Pentuset ovat kovasti kasvaneet! Molemmat kaipaisivat kylpyä; ne pyörivät maassa hiekassa leikeissään joka päivä.
Katjalle kiitos ihananTaigan (Malinallin Honor Me) syksyisistä kuvista! Taiga on siis Hopen pentuesisar. Halit molemmille; Katjalle ja Taigalle!
10. Ettäs pelästyin tänään; menin pentujen päiväunien jälkeen alas ja taas oli pahoja tehty; oli kumihanskat taas otettu tiskipöydältä ja rei-itetty (mitenhän toi kirjoitetaan?) ja paloiteltu, löysin muut osat mutta yksi sormi puuttui; mielessäni pelkäsin jo suolistotukosta jos ruoka kerääntyy suolessa siihen sormen palaseen, mutta sitten huomasin kurkistaa tuolin alle ja kyllä tulin onnelliseksi kun näin sen sormenpalan siellä.
11. Ihana syyspäivä taas!
12. Tänään on oikein todellinen syysmyrsky ja on kylmä. mittari on melkein nollassa.:( Taivaalta satelee pieniä valkoisia märkiä lumihiutaleita, maassa on senverran lämmin kuitenkin ettei maa värity valkoiseksi vaan kastuu vaan. Pentuja ei sää haittaa, ne vaan jaksavat juosta ja leikkiä ja minun sydän on niin rakkautta täynnä niitä kohtaan - ihana katsella niiden leikkiä! (Ja kuivata kuraisia pikkukoiria)
Ikkunasta näin ja kuvasin (siksi kuvanlaatu heikko)  punatulkkuja, jotka olivat aivan pörhöllään ja sukivat märkiä sulkiaan - palelikohan?
Lindalle kiitos Teddyn pikkupojan 'Oivan' (Leaftribe Worth A Whoop) kuvista!
13. Tänä aamuna tyttäreni Mian piti lentää Usan länsirannikolle San Franciskoon ystävänsä luo, Saksan kautta, mutta toisin kävi; hän pyörtyi lentokentällä ja kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan ja siten jäi pois lennolta, nyt hän on 'elävien kirjoissa' ja takaisin kotonaan Lahdessa.
Mutta väärän matkalaukun kanssa, olivat hakeneet koneesta väärän, huomenna tulevat taxilla hakemaan sen, saa nähdä milloin Mia saa omansa ... jossa tietty paljon erittäin tärkeitä tavaroita ...
Mietin mikähän tarkoitus tällä oli?
Itseäni on vähän peloittanut varoitus terroriuhkasta Euroopassa ja Frankfurtin kenttähän on yksi maailman suurimmista...
Katselin hetken koneelta live ohjelmaa yhden kaivosmiehen pelastuksesta Chilessä - oli aivan liikuttavaa!
Hurjan pienessä putkessa he joutuvat sieltä tulemaan ja se matka kestää aika kauan - ei sekään varmaan kaikille kovin helppoa.
Voe mahoton kun tuli mukava viesti (ja sai nauraa!) Varrikullalta! Kiitos ja lämpöiset halit Tornioon Kuvan perheelle!

Tarjakulta,
mummi on yrittänyt illan (melkein kokonaan...) päästä Kennelliiton omakoirapalveluun, kun se oli saanu sähköpostiin tiedon, että ne mun lonkka- ja kyynärnivelten tulokset löytyis sieltä.... No, pakko kertoa Sulle heti tuoreeltaan, että MULLAKIN ON A-LONKAT JA O-KYYNÄRET!!! Siis, Luukas on kyllä mahtava isäpappa ja Elle upea äitimamma, kun on antanu mulle/meille noin hyvät geenit :) :) ! Ukkikaan ei vielä tiedä noista tuloksista, kun se on jo menny nukkumaan....mutta me ollaan TOSI onnellisia tästä tuloksesta :) Kyllähän se kiva eläinlääkärisetä, joka mut kuvas, sanoikin, "ettei näillä lonkilla kyllä proteesia tulla tarvitsemaan" :)
Me muuten jaksetaan Peetsirakkaan kanssa tosi hyvin ja tykätään toisistamme ihan kamalasti ! Peetsi on kyllä aika vilkeri. Yhenki kerran (ukki oli silloin Hongkongissa), kun me oltiin tultu sateessa ylämetsästä (...oltiin siis märkiä!) ja leikitty vielä sen jälkeen pihalla, Peetsi sai sellaisen hepulin, että se juoksi kukkapenkkiin ja alko aivan hurjana kaivaa sitä penkkiä niin että multa vaan lensi...ja sitte mieki sain samanlaisen hepulin ja ryntäsin kans kaivamaan sitä samaa kukkapenkkiä (enkä ollu taatusti koskaan ennen tehny mitään vastaavaa !)...eli me oltiin yht`äkkiä molemmat IHAN MULLASSA YLTÄ PÄÄLTÄ... No, mummi vei meidät sisälle. Peetsin se vei suoraan pesuhuoneeseen ja mut se laitto eteiseen odottamaan omaa pesuvuoroani... (etten sotkisi kaikkia paikkoja mullalla)....No, mie kuulin, kun Peetsi läträsi vedellä eikä ollu suihkusta millänsäkään ja mummi vei sen sitte uudesti pihalle katsoakseen, mitä pikkuveikka tekisi... Arvaa, mitä se teki, se juoksi SUORAAN SAMAAN KUKKAPENKKIIN JA KAIVOI SALAMANA TAAS NIIN ETTÄ MULTA LENSI !!! Ja tietenki Peetsi oli taas IHAN MULLASSA :( Mummi vei sen taas suihkuun ja sitte takaisin pihalle. Mummi otti mukaansa pieneen ämpäriin kylmää vettä ja suunnitteli (mie kuulin, kun se puhu itsekseen...:), että jos Peetsi ei nyt usko, että MÄRKÄ KOIRA EI MENE ENÄÄ TONKIMAAN KUKKAPENKKIÄ, SE SAA KYLMÄN KYLVYN... mutta pikkuveikka on fiksu koira - sen mielestä lämmin suihku on paljon mukavampi kuin "kylmää vettä niskaan" - eli se ei enää menny - katseli vain veikeästi mummia - ja anto kukkapenkin olla rauhassa :) Niin olen mieki antanu olla ! Mummi ei kyllä ensin uskonu, ettei me enää tehdä "tuhmia" ja varmuuden vuoksi se peitti multamontun muovisäkillä, parilla laudalla ja pienellä penkillä, jonka se kaato ylösalaisin... :( Kun ukki palas kotiin, se ihmetteli moista hökötystä ja purki rakennelman, haki kuoppaan uutta multaa, eikä me ollaan tassullammekaan pikkuveikan kanssa siihen koskettu sen koommin :) :) Ihan totta, ei olla, ei edes salaa !
Sit kerran (silloinki ukki oli poissa) Peetsi keksi, että aidan alta, jossa oli n. 10 cm rako, vois yrittää pyrkiä toiselle puolen pihaa. Mummi huomas sen ja nappasi pojan kiinni, mutta annas olla, kun me mentiin seuraavan kerran pihalle, Peetsi juoksi suoraa päätä hirveällä vauhdilla samaan kohtaan aitaa ja ryntäsi sen ali toiselle puolen pihaa...mutta kun siellä oli vastassa portti, se lähti kovaa vauhtiajuoksemaan  takaisin...mutta siinä vaiheessa mummi oli hypänny ! ? ! aidan yli, joka on sitä ainaki napaan asti ja otti Peetsistä kopin ja toimitti sisälle vähäksi aikaa. Sitte mummi keräs kaiken maailman lautoja yms ja tukki kaikki pienetki raot ja haki sitte pikkuveikan uudestaan pihalle. Ja tietenki Peetsi ryntäsi samaan kohtaan aitaa ja olisitpa Tarjakulta kuullu ja nähny, kuinka se oli äkänen ja yritti työntää lautaa ja pussia pois tieltä....mutta ei se onnistunu... Pikkuveikka on älyttömän söpö. Se saattaa olla muka tosi vihainen jostaki asiasta, mitä se ei ole saanu periksi ja murisee ja ärisee, mutta sitte, kun mummi tai ukki ottaa sen syliin (tai mie nuolen sitä), se on ihan "sulaa vahaa" - kuin pieni vauva köllöttelee selällään ja on onnellinen, kun sitä "hellitään ja lellitään" :)
Niin että tällaista hauskaa ja onnellista koiranelämää me eletään :) Välillä meille nauretaan ihan ääneen - muutki kuin mummi ja ukki. Mie olen kuulemma rauhallinen kuin viilipytty ja Peetsi on varsinainen pikkuinen tulisielu, mutta me täydennetään sopivasti toisiamme, sanovat mummi ja ukki :) :)
Rakkain hyvänyön terveisin colliesuukkojen kera Varrikulta (+Peetsirakas, mummi ja ukki)

14. Päivä viuhahti ohi huomaamatta, paitsi vettä/räntää/rakeitakin on satanut melkein koko päivän ja minkänäköisiä pennut etenkin ovat olleet!
Mian matkalaukku on tarkennettu olevan matkalla koneessa San Fransiskoon, liepä se sieltä lennätetään takaisin .:)
Varrikullan (Malinallin Top Treasure) terveystulokset näkyvät nyt Koiranetissä. Hienoa!
Ei tässä mutta tänään kuin hyvät yöt kaikille!
15. Hurrrrr - kylmää, maa valkeana paksusta kuurasta - pentujen ensimmäinen valkea maa.
Tänään ei naurattanut (olisiko sinua?) kun minua odotti tälläinen näky kun käväisin yläkerrassa ja pennut olivat alhaalla ... taisi olla tulilatva ja sitä oli mitä ilmeisemmin syötykin, kun ei löytynyt koko kukkaa palasina - toivottavasti ei tule mitään myrkytysoireita!!!
16. Hengissä ollaan ja vauhdissa :)
Kiitos Sirpalle kuvasta komeista pojista; 'isoveli'-Juho ja Peetsirakas (Malinallin First To Dance).
Hyvää viikonloppua Tornioon sekä sekä kaikille ystäville ympäri Suomen!
17. Viestiä kantautui; Luukaksesta on tullut isoisä, tyttärensä Silimen Yön Tähtivalo on saanut collievauvoja viime yönä.
Onnittelut 'Justiinan' perheelle ja toivotaan että pienokaiset kasvavat hyvin!
18. Minun kullannuput ovat olleet tänään kultaisia ja kilttejä. (ainakin toistaiseksi! :) )
Jännä juttu, juuri kun meillä oli tuo kukansyömisepisodi niin postilaatikkoon pongahti tuntemattomalta amerikkalaiselta posti missä on listattu myrkyllisiä kasveja ; täällä linkki.
19. Lapsoset kasvaa että kohisee - eikö?  Kuivatut leivänpalat maistuvat! Itsellä hammaslääkäri päivä.
20. Niin on äiti-Ellen näköinen pikku-Ilona. Mietin että olisi pitänyt nimetä se Emiliaksi, olisi Emil ja Emilia, eikö olisi somaa? Saa nähdä jos nimi vaikka vääntyy Emiliaksi.                                                                                     Nuo korvat muuten eivät ole noin sivuilla, kääntelee vaan joissain kuvissa.:)
21. Tytti-ressu on kipeä, oksentanut koko yön hurjia määriä, ei ole Tytti aikaisemmin tainnut koskaan sairastaakaan mitään, en ainakaan muista.
22. Tytti on kunnossa.!
Ja pennut jatkavat kepposiaan; niitä ei voisi jättää ilman valvovaa silmää ollenkaan elleivät ne nuku. Keittiön pöydältä oli vedetty vahakangas ja pilkottu se palasiksi ja myöhemmin minun tiskiriepu oli palasina. Kun palasin kaupasta, oli Ilona olohuoneessa Tytin ja Luukaksen kanssa ja Elle keittiössä Emilin kanssa, kun lähdin olivat pennut keittiössä ja muut olohuoneessa, mutta ilmeisesti minä olen jättänyt portin huolimattomasti sulkematta. Huokaus!
26. Järkyttävää; äidilläni on joko alkanut taas verenvuoto päässä tai Alzheimer huimalla vauhdilla alkanut; hän soitti minulle juuri ja ihmetteli olenko hänen tytär ja oli sitä mieltä ettei ollut sitä koskaan tiennyt ja muuta sellaista. Sydän hakkaa ja on todella paha mieli ja huoli.
Mialla olisi ollut huomenna uusi lento Usaan mutta hän päätti olla lähtemättä...
Pikkuriiviöt ovat kovasti kasvaneet; tuntuu että ovat kohta äitinsä kokoisia (no ei nyt ihan vielä), ovat viikon päästä 4 kk.
27. Facebookista löysin kuvia Teddyn tyttärestä 'Ruskasta' Twist And Hey Ho Lets Dance. Oikean puolisessa kuvassa Ruska vasemmalla.
Löysin myös kuvat Ruskan pentueveljistä Miosta ja Ticosta. Mion kuva ehkä vähän aikaa sitten otettu. Mio vasemmalla. Tico kahdessa kuvassa oikealla.
28. Sadesää jatkuu ja kurainen maa...:(
Riitta kävi Goldshimmerin Rubyn kanssa astutuksessa Jatsilla (Malinallin Jazz N' Ramataz) tänään, peukut pystyssä että joulun jälkeen syntyy Vantaalle kauniita soopelivauvoja! Käytiin myös shoppailemassa Riitan kanssa Kärkkäisellä - en ole siellä ennen käynytkään. Iso kauppa. :)
PikkuPeetsin ja Varrin muutama uusi kuva - kiitos Sirpa kuulumisista ja kuvista! Haliterkut!
Kun haen postin portin pielestä postilaatikosta niin minua aina odottaa tälläinen näky (kun ovat ulkona) Harmaa sadesää, kännykällä otettu kuvat.
29. Tänään Ilona ja Emil kävivät rokotuksilla - ISOkiitos Katille kyydistä! Painoivat 10,7 ja 10,8 kiloa. Etuhampaat heiluvat molemmilla.
31. Torniosta kuuluu että pikkuinen Peetsirakas (Malinallin Fist To Dance) on 'ahmatti' - söisi Varrikullan (Malinallin Top Treasure) ruuan, joka syö omansa rauhallisesti. Tässä aidan takaa katsoo ja pohtinee: "voi kun pääsis syömään isonveikan ruuan." :) Halit kaikille!

Italiasta Susanna kirjoittaa Teddyn Diego-pojan (Zinnia's From Dusk Till Dawn) kuulumisia (Kiitos Susanna!)  :
Hei Tarja
meille kuuluu pelkkää hyvää Diegon kanssa, poika on aivan ihana nallekarhu, suloinen hurmuri.... Diego on kasvanut ja kehittynyt hyvin ja minun
pikkukoirasta on tullut isopoika sillä me käytiin tänään oikein virallisesti näytillä Varesen kansainvälisessa koiranäyttlyssä INSUBRIA WINNERissä.
Colliet tuomaroi Jadranka Mijatovic ja hän ihastui kovasti Diegoon, arvostelu oli tosi hieno, Puppyclass Verypromising 1. Kuvassa Diego on puppynartun kanssa ( Cambiano-koira joka täyttää ylihuomenna 9kk ). Jadrankan ja Denisin kanssa keskustelimme kehän ulkopuolella pitkäntovin ensin Diegosta ja sitten yleisesti Collieista ympäri Eurooppaa... Oli tosi hieno fiilis olla pojan kanssa näytillä koskä hän oli niin luontevasti esillä kuin vanha tekijä, olisiko syntynyt esiintyjäksi vai sydäntenvalloittajaksi ??? Diegon luonne on tasapainoinen ja varma, pojan kanssa on helppo elää ja liikkua, hän on jo näin pienenä uskollinen varjo ja luotettava "pikku"- koira. Pikku on jo melko iso, on jo korkeampi kuin Wilma ja painoakin oli viime mittauksessa pari viikkoa sitten 23kg. Elämä on ihanaa kun saa varttua vertaisten seurassa ja pojat ovatkin aivan kuin paita ja peppu, parhaat leikki-ja painikaverit.
Tässä onnellisen emännän vuodatusta omasta rakkaasta, kiitos myös sinulle Tarja tästä pikkumiehestä.
Kaikkea hyvää sinulle ja koirille,
lämpimin ajatuksin, Susanna ja Diego.
Jatsin (Malinallin Jazz N'Ramataz)  morsian vieraili eilen uusinta astutuksessa.
Peukut pystyssä että tuottaa tulosta, olisi ihana nähdä Jatsin ensimmäiset lapset!