2. Kesäkuu ja hellettä riittää - meille aivan liiaksi.  Harakanpoikaset alkavat tulla ulos pesästä ja hyppivät siellä omenapuun oksilla missä niiden pesä on ja kamala säksästys vanhemmilta kun menee lähelle sitä puuta.
Pesin alakerrassa olevassa saunassa yhden maton ja nyt kun saisi sen märkänä sieltä jotenkin ylös kuivamaan.
Tässä kuvassa kolme sukupolvea, Elle, Ilona ja Jukkis.
4. Kävin hammaslääkärissä kun pala hampaasta lohkesi...samalla reissulla - kun oli ihan kulman takana hammaslääkärin paikasta - kävin vilkaisemassa Katia ja Aatosta (Malinallin Man In The Mirrow) klinikalla, Aatos oli terveystutkimuksissa. Eläinlääkäri Kolsin Annen mielestä lonkat ja kyynärät olivat hyvät ja hän arveli että ovat A/A ja 0/0. Olen niin iloinen!
Sitten mentiin Raijan ja Sissin kanssa Pikku-Vesijärvelle vähän kävelemään. Siellä oli vaan musiikki niin kovalla että tärykalvot eivät tykänneet ja emme kiertäneet koko järveä vaan vähän (taas) yritimme kuvailla koiria. Näillä vaan olisi niin kiire päästä telmimään että ei meinaa malttaa...
Ja senjälkeen tietty kahvit meille ja painit Sissille ja Jukkikselle meillä kotona. Raijan painikuvia täällä. Ja Pikku-Vesijärven kuvat täällä.
5. Nyt kylmeni - tuntuu tosi kylmältä taas tuon helteen jälkeen ja pieni sadekuurokin tuli hetki sitten.
Tässä linkissä minun ottamat eiliset pihaleikkikuvat.
Tässä vas. puolella olevassa kuvassa katsellaan kun pieni lintu pomppii maassa - eivät  lähteneet sitä metsästämään.
Jukan ja siskojen isä 'Lenni' tänään Jämsässä PU2 - tuomarina Maija Mäkinen.
Hertta Kajaanissa tänään, tuomarina Hilkka Salohalla - tuloksella JUN ERI 4.
6, Aatoksen virallinen tulos näkyy nyt Koiranetissä ja se on kuten odotettiin A/A ja 0/0. Olen niin iloinen!
Olen mielenkiinnolla seuraillut noita lintujen pesimis live-kameroita. Tässä tietokoneen ruudulta otettu pari kuvaa niistä.
Tässä mustahaikara ja kaksi pienokaistaan. Niiden pesällä oli surullista
tragiikkaa. Siellä oli yksi muna joka ei kuoriutunut sekä yksi poikanen
joka oli ilmeisesti sairas jotenkin ja ei alkanut kasvamaan kunnolla.
Muutamapäivä sitten emo yritti sen lopettaa ja sitten heitti sen pesästä
pois ja se poikanen ei kuollut vaan itki siellä jossain jonkun aikaa. En mei-
nannut saada untakaan kun suretti sen pienen kohtalo.

Tässä hiirihaukan poikasia.

Merikotkista tykkään eniten - yritän huomenna saada niistä jotain kuvia.


Alla Sääksi ja toisessa kuvassa syöttää juuri kuoriutunutta poikastaan. Ei oikein erotu hyvin kuvassa. Näin sen kuoriutuvan eilen!
Riikka-Liisalle kiitos 'Tuikkeen' kuvasta. Tuike on pian 10v. Luukaksen (Malinallin Just One Look)  tytär Silimen Tähti Olen Minä
7. Ruohoa olen leikannut tänään ja korjannut yhden pienen harakan poikasen raadon pois. Kolme poikasta oli äsken tuossa olohuoneen ikkunan alla pomppimassa
Tässä yksi video mustahaikaran pesältä. Ketä kiinnostaa niin näkee kuinka upea lintu se on. Haikara-isä kuuli tai näki videossa jotain hälyyttävää ja oli valppaana.
Kaikkein suurimman vaikutuksen kuitenkin minuun todella tekevät nuo merikotkat, vanhemmat tuovat jatkuvalla syötöllä jo isoille poikasille ruokaa, Ja poikaset, vaikka aika ahdasta alkaa pesässä olemaan, ovat hyvässä sovussa keskenään. Hyvät vanhemmat - tyytyväiset lapset. Yritän etsiä vaikka videon niistäkin. Tässä videossa poikaset odottavat ruokaa ja vanhempi lennähtää pesään tuomaan ruokaa - ison kalan. Itseasiassa toinekin siinä kävi. Poikaset  eivät siis osaa vielä lentää, välillä pomppivat ja kokeilevat siipiään pesässä mutteivät lennä.
Ensi viikon lopulla on taas jännättävää, Hertan lonkat ja kyynärät tutkitaan torstaina ja Vilman perjantaina. :)
9. Huh-huh ompa ollut tuulista. Minua todella pelottaa että nuo isot vanhat koivut jotka ovat aivan minun aidan vieressä naapurin puolella, että  kaatuvat tai katkeavat talomme päälle. Muutaman ison oksan olen korjannut tänään sekä pudonneita pienempiä koivunoksia pihan täydeltä haravoinut.
Olen pyytänyt naapureita kaatamaan ne mutta on heiltä jäänyt - pyysin taas, jospa nyt toteutuisi vaikka ennen seuraavaa myrskyä.
Tässä kuva niistä, tosin ei tuosta taida oikein hyvin erottaa...
Kovin näyttää tuulevan myös Eestissä merikotkien pesällä. Toivottavasti eivät kotkavauvat tipahda pesästä.
Joku on tehnyt aivan mahtavan videon tuon merikotka perheen alkuajoista - tammikuussa 2016 - saakka, siihen saakka kunnes ne rengastettiin viikolla 21. Pieniä pätkiä liittämällä Video kestää 37 minuuttia ja on todella katsomisen arvoinen minusta. Tulossa on osa 2 myöhemmin. Tässä linkki videoon.
11. Viileää...Raija ja Sissi poikkesivat ja nyt on tuolla yksi rättiväsynyt pikkupoika nukkunut jo monta tuntia ihan sikeästi. Kuvia.
12. Hyvää sunnuntai aamua! Viileää on edelleen. Lahdessa olisi suurmarkkinat, mietin jaksaisinko lähteä katsomaan mitä siellä olisi.
Noita lintujen live-kameroita kun seuraan niin tänä aamuna oli liikuttava näky hiirihaukan pesällä. Siellä satoi eilen ja on tainnut sataa yönkin. Emolintu yrittää suojata kahtaa poikastaan sateelta. Ovat kaikki ihan litimärkiä  ja varmasti aivan kylmissään - ressukat.
16. Mitään senkummempia tapahtunut - ei mitään kirjoitettavaa. Ruohoa leikellyt pikkuhiljaa.
Tänään Emilin ja Lilin toinen lapsi, Hertta (Malinallin Media Sensation) kävi lonkka ja kyynäräkuvilla
ja lähtivät Kennelliittoon Priimana eli A/A ja 0/0.
Doing HAPPY DANCE!
Järjestän loppuvuodesta joukkokuvauksen - lonkat, kyynärät ja silmät. Saa ilmottautua jo niin tiedän sitten
että meitä on tarpeeksi saadaksemme alennetun hinnan.
19. Käytiin katsomassa muutama susitesti tänään Jokimaalla - ehkäpä vien Jukan sutta katsomaan kun tulevat Lahteen seuraavan kerran - marraskuussa.
Samalla käytiin Sykkeen Mustissa ja Mirrissä punnitsemassa Sissi ja Jukkis ja ostin uuden hihnan ja tietty sitten kahviteltiin ja sisarukset saivat telmiä sydämmensä pohjasta. Pari päivää on satanut niin paljon että ylimääräistä energiaa on keräytynyt. :) Kuvia.
Jukkis painoi 23 kiloa ja Sissi 19.5 kiloa - melkein 9kk ikää.
20. Tyttäreni Mia käynyt vähän seikkailemassa tänään...
21. Huh hellettä - taas. Niin kuuma lenkeillä! Ei jaksa mitään.
Hertan viralliset tulokset näkyvät nyt Koiranetissä - on terveet lonkat ja kyynärät. A/A ja 0/0. Olen onnellinen!
Päivi lähetti terveiset Belleltä ja Topilta - siankorvat maistuvat.
22. Paljon onnea Jukkis ja siskot - tänään 9 kuukautta! Aika menee AIVAN liian nopeasti, olisi niin ihanaa pitää ne sellaisina pieninä palleroina kauan.
Kamala pentukuume kun katselee toisten ihmisten pentukuvia.
Tässä muutama uusi kuva Emilin ja Lilin trikki tytöistä.
Tässä 'Diiva' Malinallin Maiden Of The Mist
ja tässä Diivan sisko 'Vilma' Malinallin Maybe Magnificent
Sääksivauva saa ruoka. Tässä pesässä poikasia oli kaksi mutta myrskytuuli pudotti toisen poikasen alas jokin aika sitten. :(
Annette lähetti kuvia vielä yhdestä siskoksesta. Tässä -Ninni' Malinallin Pay Attention
Ylläolevien trikkityttöjen sininen sisar ilahdutti meitä tänään ihan käymällä kylässä. Mukanaan Leena sekä 'Stella' Joyhill kennelistä, joka on Teddyn tyttärentytär. Kuvia leikeistä huomenna - jos ehdin. Kiitos Leena vierailustanne! Oli kiva tavata!
24. Hauskaa Juhannusta kaikille!
Me täällä vaan olemme, on ihana lenkkeillä kun ei ole montaakaan ihmistä liikkeellä ja ne ketkä olivat, olivat hyvällä tuulella.
Eilen kävin äidin luona ja hän oli iloinen ja tilanteen huomioon ottaen hyvässä kunnossa. Muuten yksi elämän pahimmista päivistä.
Täällä Klaudian ja Stellan vierailu. Jukkis leikeissä mukana.
26. Hellettä. Unikot kukkii. Ei voi kaduille lähteä lenkkeilemänn.
Eilen käytiin Pikku-Veskulla ja satamassa Raijan, Sissin ja Jukan kanssa. Olen niin onnellinen kun Raija jaksaa tuoda Sissiä leikkimään Jukan kanssa. Ne ovat niin kuin 'paita ja peppu' eivät voi irroittaa 'näppejään' toisistaan. Pitää olla painimassa niin kauan kuin vain virtaa yhtään riittää.
Jukkis on niin niin vauva, en muista ovatko nuo muut olleet aivan näin lapsellisia kuin tuo pikkumies on.
Raijalla oli kamera mukana, Täällä joitain kuvia.
26. Olipas taas kivaa! Ninnin perhe poikkesi mökiltä palatessaan ohikulkumatkalla ja serkukset pääsivät leikkimään keskenään. On vaan hurjan kuuma päivä, joten koirat eivät olleet niin menevällä päällä ... Perheellä on kaksi pientä poikaa ja ajattelin mitähän Jukkis tykkää kun on ollut tarhan aidan takana joitain poikia kiusaamassa, mutta tuohan tykkäsi kovasti pojista ja kaikista. :)
Olen ylpeä minun kiltistä pikkupojasta. Tietty taas kuvattiin.
27. Sateinen päivä.
Minun ajasta paljon on mennyt seuratessa tuon merikotka perheen elämää, siellä on ollut dramaattinen muutama päivä kun yksi pienokainen putosi pesästä. Sitten alettiin kuulla sen ääntelyä (oletettiin/toivottiin sen kuuluvan pudonneelle poikaselle, Rahulle = poikasen nimi) ja sitten tänään nähtiin sen lentävän ja sitten se yht'äkkiä palasi kotipesään. Kaksi muuta eivät ole vielä lentäneet. Myrsky rikkoi heidän pesän joku aika sitten ja se vaikeuttaa lentoharjoituksia kun poikaset ovat vaan oksilla. Vanhemmat, Uku ja Anna,  ovat olleet niin ihmeellisen hyviä vanhempia että tätä perhettä on ilo ja onni seurata. Kaksi muuta poikasta ovat nimeltään Nord ja ainoa tyttö Taibu. Olen ihan koukussa. :)
Bellestä on tullut iso tyttö - juoksu alkanut.