1. Hymypojat Luukas ja Emil toivottavat kesäkuun tervetulleeksi!
2. Vettä on tullut kaiken yötä kuin saavista kaataen. Kotilot tykkää...niitä on tällä seudulla vaikka kuinka paljon ja niistä ei pääse eroon millään tai jos hankkisi lampaan? Tuolla Kivimaan koulun takana - ei kovin kaukana meiltä - on monena kesänä ollut lampaita helpottamassa ongelmaa.
Eilen sitten pistin Ilonan ilmoittautumisen erikoisnäyttelyyn Tampereelle 30.6, toivottavasti turkkia riittää sinne saakka kun se on nyt lähipäivinä pestävä.
3. Voihan hanhenmaksa sentään - Tytillä on juoksu enkä tiedä milloin alkanut kun vähän jo kääntää häntää - olisi viimeinen mahdollisuus astuttaa ... taisi 'tarttua' noista meillä vierailleista 'vaimokkeista'.Käytiinpä pesulla varmuudeksi, jos löytäisi kyydin ja onnistuisi myös nappaamaan oikean päivän ... niin voisi kokeilla. Jos onnistuu niin kerron lisää ...
4. Aivan hullu päivä! 
Aamulla heti soittelemaan eläinlääkäri aikaa ja hammaslääkärille. Klo 11 otettiin progesteroni testi - tulos huomenna, mentiin taksilla ja pois käveltiin. Tyttiä ei kyllä kukaan voi sanoa perässävedettäväksi, se menee hihnan mitan edellä koko aika. Käveltiin 400 metriä pitkän tunnelin läpi,
pienoinen luonnetesti :) autojen ja moottoripyörien äänet ovat hurjat siellä, ei ollut ongelmia. Nyt äkkiä vähän ruokaa masuun ja sitten klo 14 on hammaslääkäri. Mammografian vastauskin tuli - ei todeta mitään rintasyöpään viittaavaa. Matokuurit ostettu ja annettu
Kuvissa Teddyn 'Lumi'-tytär (Leaftribe White Lie) 2-vuotta. Kuvat: Linda Lehtiheimo.
5. Progesteroni testin tulos 9,4, eläinlääkärin viesti kipinkapin uroksen luo ...
Ei aina käy niinkuin suunnitellaan, Tytti rakastui tulisesti tummaan mieheen vaikka siniselle oli tarkoitus mennä ... (ja Tyttihän saa mitä Tytti haluaa :))
on sitten toiveissa mustia lapsia 9 viikon kuluttua! Onnellinen pariskunta tässä. :) Sulhon virallinen nimi on Zinnia's Eye Of The Tiger 'Eddie'.
Eddie on mukavaluonteinen nuorimies, luonnetestataan syksyllä.
Niin ja Sari T. ISOkiitos pikaisesta kyytiavusta!
Merjalla oli siellä kotona ensimmäiset Eddien pennut, tässä pari kuvaa niistä myös.
7. Käytiin Tuijan kanssa satamassa, Tytti oli mukana - yritettiin kuvata, mutta siellä oli niin vilskettä ettei meinannut tulla mitään kun oli katseltavaa...löydettiin kuitenkin kivan niminen laiva, tässä kuvan taustalla...ja tuollainen sininen komistus meinasi ajaa Tuijan ja Tytin veteen laiturin reunalta.
11. Viime viikko oli täynnä draamaa, hyvää ja pahaa; toivottavasti tämä viikko on kevyempi!
Seinänaapuri Leena Päijät-Hämeen keskus-sairaalassa teholla, enkeleitä auttamaan että hän selviää!
Tytti on ollut niiin hyvällä päällä, vilkaisu häneen ja häntä alkaa pyöriä. :) Tytti siis todella pyörittää häntäänsä, ei heilu sivulta sivulle kuten yleensä.
Tytin sulhanen näytteli Latviassa Riikassa kivoin tuloksin: 9.6 AVO ERI1, PU2, VACACIB ja 10.6 AVO ERI1, PU1, CACIB, ROP! Onnittelut!
Teddyn ja Tikrun (Deathless My Wild Love) poika 'Pyry' Leaftribe Whizz Kid treenaa. Kuvat Linda Lehtiheimo.

12. Voihan vitsi! Juuri kun olin aikeissa voida laittaa koirat yhteen niin taas tämä shouvi alkaa; Hopella juoksu! Teddy rakastaa mummoaan kovasti, se on jo alkanut ulvomaan...
Kiitos Sirpa-sihteeri postista!!! Kyllä teillä on touhua ja kiirettä riittänyt, ihan ymmärrettävää ettei ole ollut niin paljon aikaa kirjoitella. :)
Emilin Salli-rakas menee perjantaina ultraan ja saadaan tietää onko niitä pikkuisia tulossa. Silityksiä ja lämpimiä haleja sinnepäin täältä!
Anteeksi Tarja kulta, kun meistä ei ole pitkään aikaan kuulunu mitään... Kyllä Sie olet kuitenki ollu meidän mielessä ihan joka päivä ja me iloitaan tosi paljon, kun Sie saat taas pikkuisia collievauvoja hoivattavaksi :) Kyllä Tytti-sisko ihan varmasti antaa Sun hoivata niitä ja opettaa ne olemaan "ihmisiksi" eli luottamaan ihmisiin... Mummin ja ukin mielestä Sie olet siinä(kin) asiassa ihan huippu kasvattaja ! Niin, ja aika hassua - pikkuveikka Emilistä on tulossa
(toivottavasti) isä-collie :) Onnea vaan tosi paljon jo etukäteen ja me toivotaan kovasti, että kaikki menee hyvin ja että enkelit suojee pieniä kaikessa ; myös synnytyksessä. Ja Tyttiä ja sitä Emilin pentueen äiskää myös. Jaa, että mitäkö me ollaan puuhattu, kun ei olla kirjoiteltu pitkään aikaan. No, keväällä me käytiin moneen kertaan Lapin mökillä ja Muoniossa myös. Ja viime viikot on menny täällä kotona kattoremonttia tehdessä. Niin, ei me olla katolle menty, mutta onhan meidän täytyny seurustella kaikkien meillä käyneiden ja töitä tehneiden ihmisten kanssa. Ensteks ukki teki tuon talon matalan osan mummin ja ukin entisen työkaverin kanssa. Se oli meillä kaks yötäkin ja meistä oli kiva saada rapsutuksia joka välissä :) Sitte tänne tuli peltisepän miehet hommiin ja neki oli tosi mukavia ! Mie (siis Varrikulta) koitin ensin vähän vahtiakin, mutta kun huomasin ne miehet ihan mukaviksi, annoin niiden sitten kulkea ihan vapaasti "sisään ja ulos" enkä mie tietenkään olis katolle menoa voinutkaan estää. Ja mie (Peetsikulta) yritin ruokapöydässä kiivetä sen toisen "sedän" syliin (joka kerta), mutta ei mummi ja ukki antanu... Minkäköhän takia ? Joka tapauksessa välillä katolta kuulu kamala kolina ja räminä, kun ne heitteli vanhoja kattopeltejä alas eikä se uusien peltien laittaminen mitään ihan hiljaista hommaa ollu :( ...mutta me vaan opittiin olemaan piittaamatta koko kolinoista :) Sitten, kun katot oli laitettu, meiltä purettiin vanha leivinuuni... "Anna mun kaikki kestää !" Siinä hääräs päivän kolme ihmistä ukin lisäksi. Muurari oli tietenki se, joka homman hallitsi ja muut oli apureita. Muurarin poika oli tosi mukava (ja taitava!) ja se kans tykkäs meistä ja rapsutteli meitä ja mie, siis Peetsirakas, sain pestä sen naaman oikein tosi perusteellisesti ! Huomenna meille pitäis tulla kaks puun kaatajaa... Ja sitte se uuden muurin muuraaja tulee käymään. Uskothan, että meistä  välillä on ihan kiva olla kaksistaan vähän aikaa...niinku tänä iltana, kun mummi ja ukki meni ruokakaupassa käymään. Nukuttiin tosi sikeästi se aika ! Juhannukseksi meille tulee sukulaisia Muoniosta ja Oulusta "tupa täyteen" lapsia ja aikuisia ja Hilla ja Hukka koirat . Kiva, kiva ! Ja sitte me mennään kaikki yhdessä Akkunusjoelle tapaamaan meidän ulkomailla asuvia sukulaisia... Eikö olekin meillä paljon kaikenlaista "työtä" ollu ? Me muuten ollaan ikävöity sitä meidän vanhaa uunia. Alussa me oltiin ihan hädissään, että mitä meidän rakkaalle uunille on
tapahtunu, me ollaan tykätty nukkua "uunin kyljessä" kesät talvet - Varrikulta varsinkin. Me seurattiin muoviseinän takaa tarkasti, mitä muuria purettaessa tapahtu ja oltiin illalla ihan rättiväsyneitä koko päivän "paimennuksesta". Mummi on nämä viikot käyttäny meitä ahkerasti lenkillä ja on se kyllä ollu ahkera keittiöhommissakin ja ukki on tosi ahkera "puuseppä" :) Mutta kyllä sekin tykkää lähteä meidän kans lenkillä aina, kun se vain ehtii... No niin, nyt meidän pitää kuulemma lähteä nukkumaan... Sano kirjuri mummi ja lähettää ukin kanssa oikein lämpimiä kesäterveisiä meidän colliesuukkojen ja hurjien
hännänheilutusten seuraksi :) :) Tv Pohjoisen pojat Varrikulta ja Peetsirakas .
Ps Mummi toivoo, että se sais lähetettyä jonku remonttikuvan meidän rakkaan leivinuunin purkamisesta...


13, Mikä karmiva herätys - heräsin sydän hakaten painajaisuneen; kesti jonkin aikaa siitä rauhoittua :). Siis jotain niin hölmöä voi vain unissa tapahtua.
Nimittäin Cain Dingle (Emmerdale  ohjelmasta televisiosta, joka ei edes mene nyt) halusi ilmeisesti tappaa minut, lyhyesti kerrottuna juoksin ja vielä vanha sairas äitini - ilman kenkiä! - oli kanssani pitkin metsää ja junanrataa pitkin karkuun pyrkimässä... Aiemmin olimme kiivenneet jollekin katolle josta näin että Cain oli autossa istumassa kotini ulkopuolella odottamassa ja myös Mari Palgi! tuli sinne katolle. Outo uni todella. :)
Tyttäreni Mia on eilen hakenut uuden perheenjäsenen Kodittomilta kissoilta, Tyyne-niminen kaunotar! Kuva alla.
Mian eläinperheeseen kuuluu ennestään Jatsi (Malinallin Jazz  N'Ramatazz) - Luukaksen pentueveli ja musta kissaneiti-Iidi.
Tytti ottaa rennosti ja loikoilee ja nauttii elämästään...ja on syönyt hyvin :)
15. Marjo (Grofters Only) soitteli ultran tulosta ja VOI HARMI! siellä oli näkynyt vain yksi pentu. Toivotaan kovasti että sille olisi kaveri jossain piilossa ja että se olisi, jos on ainoa, kaikkea mitä Marjo toivoisi! Tuli paha mieli kun kuuli puhelimessa Marjon pettymyksen. :(
16. Teddy pesty - kyllä oli kiltti poika! Nyt kun sen saisi kuivaksi tuolla turkilla...
Yritimpä kuviakin ottaa, mutta tuolla tulee hulluksi kun nuo itikat hyökkää kimppuun. Teddy vähän halusi pallolla leikkiä puhdas turkki hulmuten - niin olihan se leikittävä vähän. :)
Huomasin FB:ssä Luukaksen tytär Scottail Lisbeth läpäissyt luonnetestin Siilinjärvellä tänään +85 p. ja laukausvarma.
Ja toinen tytär Fi Tva Saruskan Golden Empress ollut ensimmäisissä hakukisoissaan ja saanut 259p. HK1 sij. 1/4 tuomarina Antti Konttinen.
Onnittelut molemmille!
17. Kyllä on kaunis puhdas koira! Nyt sataa kaatamalla.
18. Yritän aina välillä käyttää koiria yksitellen lenkillä; Luukas pääsi tänään yksinään, ja se vasta on sellainenen menijä, sen kanssa on fleksi hyvä.
Tässä sitten kännykkäkuva kuva pojasta läkähtyneenä lenkin jälkeen, kieli roikkuu pitkänä. :) Sateen jälkeen märkää joka paikassa, joten etuturkki sen näköinen.
19. Taivas itkee, sydän itkee...suru-uutisia tuplana. Kauppamatkalla tuli puhelu: Minun isä on kuollut  - nuku hyvin isä!
Ja kun palasin kaupasta, pihaan saapui juuri naapurini omaisia, jotka kertoivat  että Leena on kuollut, hän on asunut tässä samassa talossa vuodesta 1987 saakka, välillä ollut kovinkin vaikeaa hänen liiallisen alkoholin käytön takia, mutta koirista hän ei ole valittanut koskaan. Nuku hyvin Leena-naapuri!
Ikävöin teitä molempia.
Tuli siis puolen tunnin sisällä kaksi suruviestiä. Tuntuu kovin raskaalta, kuljeskelen vaan ympäriinsä ja yritän hengitellä.
Leenalla oli siis alakerran puolikas, huone ja keittiö - hänen omistamansa - huonossa kunnossa kylläkin, piakkoin myynnissä ja halvalla menee varmasti.
Kuka haluaa tulla asumaan koirataloon?
Lämmin kiitos kaikille osanotosta! Sirpa ja Ilpo lähettivät tämän ihanan kortin kauniin tekstin kera. Kyynelsilmin KIITOS !
Surun päivänä

Tarja kulta, lämmin halaus ja osanotto, kun suru oman isän ja naapurin Leenan kuolemasta on satuttanut Sinua sydämen pohjaan saakka. Enkeleitä Sinulle tähän elämään ja enkeleitä heille, jotka ovat siirtyneet kuoleman rajan taakse. Olkoon Taivaan Isä heille armollinen !
Siunauksin, rakkaudella Sirpa ja Ilpo
20. Kiitos postista Sirpa ja Ilpo! Te olette niin kovin kultaisia, piristätte minun mieltä omien kiireiden keskellä!
Hyvä pojat että olette olleet kilttejä!         Komea uusi uuni teille tulee - kelpaa siinä sitten lämmitellä. :) Hyvää juhannusta teillekin päin!
Rakkaat terveiset meiltä, Varrikullalta ja Peetsirakkaalta, täältä Torniosta uunin rakentamisen keskeltä Sulle Tarja! Et usko, kun me ollaan oltu kilttejä ! Ei olla haukuttu eikä rähisty, vaikka meillä on taas uusi ihminen talossa eli muurari-setä... Silloin, kun muurari tekee töitä, meidän pitää olla mummin kanssa keittiössä koiraportin takana... Yöllä me ollaan nukuttu omilla patjoilla, mutta ollaan me välillä käyty nuuhkimassa noita uunikiviä, joita ukki on kantanu sisälle valmiiksi muuraria varten. Ja niitä on kuule paljon pitkin lattiaa mattojen päällä ! Ukki kanto niitä kiviä eilen melkein 2000kg ! Ja niitä on vielä pihalla ja autotallissa yli 1500 kg ! Ukki oli eilen illalla niin väsyny, että se nukahti kesken lauseen ....kuulu mummi sanovan aamulla.... Talvella meillä onkin sitten lämmintä nukkua uunin vieressä ja kesällä viileätä :) Niin että kyllä me nämä "häiriöt" kestetään, kun pitää sopeutua milloin mihinkin ... Me toivotetaan Sulle, rakas Tarja ja koko collieperheperhe, valoisaa juhannusta ja lähetetään Sulle lämpimiä colliesuukkoja ja paljon hännän heilutuksia. Me haluttais lohduttaa Sua Sun surussa, mutta se on vähän vaikeata täältä kaukaa, mutta Sinähän tiedät, että olet meille rakas :) Rakkain collieterveisin Tornion pojat Varrikulta ja Peetsirakas ja tietenkin mummi ja ukki
Mia ja Ilpo kävivät taas ruohon leikkaamassa. Kyllä se kasvaa nopeasti...
22. Oikein hauskaa juhannusta kaikille ystäville!
Tässä hienoja juhannuspilviä ja siskokset Tytti ja Ilona lenkillä tänään...helteessä ja itikoiden hyökkäyksen kohteena metsässä...
23. Ilona pesty. Yritin ottaa kuvia mutta eihän tuo minun pikkukamera - mikä oli mukana - ehdi noiden mukaan.  Enkä kestä olla kauaa tuolla ulkona kun käsiä pitäisi olla kymmenen että ehtisi kaikkia itikoita läpsiä. Ne on ihan hulluja! Joten valkovihreitä kukkia kuvattu :)
Arjalle kiitos kortista joka tuli vähän aikaa sitten ja nyt kuvista hänen Ranskan matkalta colliepoikien Rion (Luukaksen lapsenlapsi) ja Rintin kanssa.
Olivat siellä kotia etsimässä ja Arja toivoo jos kaikki menee hyvin niin muuttaisivat sinne jo loppusyksystä. Rohkea nainen!
Kuvat ovat  Hollannin Giethoornista kanavaveneilyltä, Ranskan Mont St Michelin unikkojen keskeltä sekä bretagnelaisesta metsästä - mahdollisesti tulevan asuinpaikkamme läheltä. Arjalle lämmin osanotto myös, hän on kokenut samanlaisen menetyksen lähiaikoina kuin minä.
25. Hohhoijaa - väsyttää, viime yönä pyöri kaikenlaisia ajatuksia mielessä, eikä tullut uni slmään ja kello oli 3 kun viimeiksi katsoin sitä...haukotus!
Nyt kuitenkin on tilattu Tytille tiineysultra ensi viikon tiistaille 3.7 kello 13. Silloin on 28 vrk:ta astutuksesta. Jännää!
29. Kiirekiire... Tiistaina ja torstaina oltiin Ilonan kanssa näyttelyharjoituksissa, huomenna matka Tampereelle Collieiden erikoisnäyttelyyn, missä on paljon collieita eli 132 pitkäkarvaista collieta. Menee koko päivä, lähdetään jo kukonlaulun aikaan (minun mielestä - kun yleensä herään vasta 8.30-9 aikoihin) kello 6.30! Sitä ennen hoidettava muut koirat.
Tuija linkkasi minut Shakiran (Twist And Hey Ho Let's Shake - Teddyn tytär) uusiin kuviin.

30. Aika hyvin näytelty Ilona. Erikoisnäyttelyssä oli 72 narttua, iso määrä upeita koiria ja Ilona-pikkuinen oli Paras Narttu 2 ja sai sertin!
Merjalle isokiitos Ilonan hienosta esittämisestä ja kyydistä! Niin ja Marjolle että houkutteli meidät mukaan...eilen illalla muuten olin kovin kahden vaiheilla viitsinkö ylipäätään lähteä. Tässä tämmöinen pikkuräpsy, ei mitenkään hyvä, mutta muisto näyttelystä. En ottanut enempiä kuvia.
Ilonan arvostely by Valerie Geddes - Ingledene:
Excellet balance & type. Feminin head with good fill & muzzle & skull. The underjaw is slighty short and narrow. Good outline & well angulated. Carries a little much weight. An excellent coat & condition. Good manner. Moves soundly & free.
Tähän voin yhtyä. :)