1. Tänä aamuna tuli hyvä mieli kun luin postia Maxin kotoa; Maxi nukkunut hyvin siskonpedissä Suvin kanssa ja ollut hyvin iloinen kun Suvi heräsi, halittu ja menty ulos tekemään tarpeet kiltisti. Suvi kirjoitti : viisas poika.:) . Itse nukuin myös kohtalaisen hyvin ja tänään ihmetyttää miten helppoa on olla 7 aikuisen collien kanssa - pennuissa on paljon työtä - pois en silti antaisi - ja olen saanut tutustua moniin upeisiin uusiin ihmisiin jotka antoivat hyvät kodit Ellen ja Luukaksen lapsille. Nyt hellitään meillä isoja koiria.
Näkyi Omakoirassa olevan tänään tili- ja viitenumerot pentueen maksua varten ja se on nyt maksettu ja nyt odotellaan rekisterikirjoja.
Onni on vallan villi, käynyt suihkussa Katin kanssa aamulla ja jäänyt hampaistaan roikkumaan verhoon, juossut vesikuppiin ym...Kati sanoi miettineensä mielessään jos sanoisi Onnille että nyt aletaan käyttäytymään tai palautan sinut Metsäpellontielle :) (ei tosissaan).
Asiasta ihan toiseen mitäpä jos meilläkin joskus jossain rautatieasemalla tapahtuisi tälläistä? Minä tykkäisin.
Alla pihassa kukkivia lemmikkejä, tykkään niistäkin kovasti. Paljon en uskalla kukkapenkkejä laitella kun sitten  tulee ampiaisia ja koirat yrittävät napsia niitä suihinsa.
Hopen pesin tänään ja se on nyt täysin pohjavillaton, mutta niin puhdas, kyllä collien turkki on kaunis kun se on puhdas ja takuton!
Löysin kuvan Teddyn n.8kk ikäisestä pojasta 'Jami' Black Sara's James Bond ja sieppasin. (luvalla)


Marjalta tuli viestiä että Timi myös on villi, mutta silti eivät aio palauttaa. :) Heidän vanhat shelttiherrat myös ovat hyväksyneet Timin.
Voi hyvät ihmiset että minulla on hyvä mieli että uudet kodit ovat tyytyväisiä ja pennut pärjäävät.
3. Kuunnelkaapa näitä kolmea nuorta italialaista upeaa laulajaa; hyvä alku aamulle: tässä video.
Rose muuten ilmottautui Malinallin villikkonuorisoklaaniin., mutta oppivainen kuulemma on kuitenkin, istuminen alkaa luonnistua ja luoksetuloa harjottelevat päivittän. Rosen albumiin on lisätty yksi kuva.
Varrilla menee hyvin Torniossa, on reipas poika (jota ei myös palauteta:)) muuten heidän perhe tänä päivänä tarvitsee kaiken lämmön ja hyvän toivotukset. Lahdesta lähtee, sydämmen pohjasta, kyynelten kera, lämpimiä haleja eritoten Riikalle ja Juholle.
Sarilta tuli postia...Teddyn morsiammella Huldalla lämmöt alhaalla, synnytys lähellä...nyt kaikkea hyvää ja kauniita terveitä  pentuja toivon Frozeneye's kenneliin! Ovat Sarin aivan pensimmäinen pentue. Jännittää.
Maxi sai kehuja perheeltään, hyvätapainen, reipas, tottelevainen ja oppivainen. On kyllä villikin välillä, kuka pentu ei olisi? Maxin albumi täälläMuutama uusi kuva Luukaksen tyttärestä Pinjasta (Saruskan Golden Empress).
4. Huldan pennut ovat sitten syntyneet viime yönä, tuloksena 1 soopelityttö, 1 trikkipoika ja 4 soopelipoikaa. Onnittelut Frozeneyes kenneliin!
Sain pari kuvaa pikkuisista ja tein niille oman albumin. Löytyy täältä. Klikkaamalla saat kuvat suuremmaksi.
'Onni' Malinallin Talk Of The Town lähetti kirjeen äiti-Ellelle.
Sähköpostin kulku on melkein olematonta tänään, jokin mättää nyt, tarkastelee oikeuksia koko ajan, jo muutaman päivän, sekä 6. päivä tekevät    jotain muutoksia/päivityksiä ja posti ei kulje ollenkaan seuraavaan aamuun saakka.
Rekisterikirjat saapuivat ja hain niille polkupyörällä isot kirjekuoret sateessa ja postimerkkejä, mutta en tänään päässyt niitä lähettämään kun sataa koko ajan, en jaksanut lähteä uudelleen kastumaan. Huomenna postitan ja alkuviikosta niitä voitte odottaa, laittakaa viestiä että tiedän että on tullut perille sitten.
5. Sähköposti ei toimi edelleen.
Nyt lähden viemään rekisteritodistukset postiin. Vauvat Frozeneye's kennelissä ovat 1 päivää vanhat ja voivat hyvin, olivat isoja pentuja syntyessään, painot 330-390 grammaa. Tänään suurin yli 400 grammaa. Kaikki pennut ovat alustavasti varattuja. Sarin kotisivut muuten temppuilevat myös, sama palvelun tarjoaja kuin minun sähköposti!
No joo, teknisen tuon kanssa vaihdettu salasanoja ja nyt saan vihdoin Webmailiin postiin, vielä ei ole omaan postilaatikkoon saakka tulleet.
Siellä oli Maxista ja Varrista uusia kuvia. KIITOS suuresti! Ja Malinalta terveisiä.
6. Sähköposti toimii nyt normaalisti. Teddyn lapset kasvavat hyvin Frozeneyes kennelissä. Ovat kaksi päivää vanhat ja painavat 380-460 grammaa. Tricolour värinen poika onkin vailla hyvää kotia, sen varanneet ihmiset päättivätkin ottaa toisen rotuisen pennun.
Torniossa Varrilla kylässä sukulais-lapinkoirat Hukka ja Hilla, tulevat hyvin juttuun keskenään.
Naapurin Jarno alkaa tänään rakentamaan meille näkyvyyttä peittävää lauta-aitaa kadun varteen orapihlaja-aidan sisäpuolelle etteivät kadulla kulkevat ja meidän koirat ole enää nenäkkäin verkko- ja orapihlaja-aidan läpi.
Varri-postia Torniosta alla - kiitos Varri kuulumisista!  -> rakkaita haleja sinne Tornioon päin - ei ikinä unohdeta meidän Varria !
Hei kaikille sinne syntymäkotiin! Varri täällä pitkästä aikaa.
Mulla on ollu monenlaista kiirettä, enkä ole ehtiny kirjoittaa.Tai oikeastaan mummi mulla on kirjurina :}Tiedättehän Te, että pomoilla on aina sihteeri ja mie kuulin joskus siellä vauvakodissa,että mie olen pomo :}Mutta arvatkaa kahdesti antaako mummi ja ukki mun olla pomo!?!
Ei anna!Niinku vaikka tänä aamuna...mie olin niin energisellä päällä,että kiskoin mummia saappaan varresta {sillä oli ukin vanhat talvilenkkarit pihalla jalassa...},mutta mummi kielsi etten saa...Mie kyllä riehaannuin entistä enemmän...Ja sitten mummi sanoi mulle TOSI tiukasti, että EI.
No, mie tottelin mut menin tekemään kuoppaa ja sekin oli kiellettyä!Kyllä mie kuitenki onnistuin pienen kuopan kaivamaan.
Ja mie olin mullassa...Ainakin kuono ja etutassut...Ja oli muuten mummin takkikin mullassa:}Se vain nauro ja sano, että mie olen aika itsepäinen?
Niin ja arvatkaas mitä...Tänne tuli illalla Rovaniemeltä 2 lapinkoiraa Hilla ja Hukka ja ukin ja mummin 3 lastenlasta ja niiden isä ja äiti.
Ne on kaikki ollu mulle tosi kilttiä ja ne on sitä mieltä, että mie olen tosi kaunis ja rohkea ja mulla on kuulemma tosi hyvä luonne :}
Pinja ja Elli oli ostanu mulle omilla viikkorahoilla tosi  mukavat lelut:} Elli aikoo  ostaa isona itselleen "lassie"koiran, kun se on kuulemma maailman viisain koira... Siis miekö maailman viisain? Nii-in. Ja sitten täällä on vielä pikku Pauli,melkein 11kk ja mun mielestä se on vähän niinku pentu. Se konttaa eli kulkee 4 jalalla niinkuin minä...:} Niin, ja kaikki oli aamulla sitä mieltä,että mulla on rautaiset hermot,kun en yhtään piittaa melusta vaan nukun ihan rauhassa, vaikka lapset hyppis ja huutais ihan mun lähellä. Mutta älkää huolehtiko.Ei ne mun päälle hypi. Niille on sanottu, että mun pitää antaa nukkua rauhassa silloin kun mie kerta nukun...
Elämä on ihan mukavaa, mutta en mie koskaan Teitä unohda :} Rakk terv Varri Malinallin Top Treasure :}
Ps Täällä satoi tänään rakeita!Mitäs kesää se sellainen muka on...Ukki on Lapin mökillä-siellä on tullu lunta!
Uusi pikku tarina 'A Stunning Senior Moment'.
Huomenna lähdetään Teddyn kanssa katsomaan lammaspaimennusta heti aamusta. Luulen että meidän Luukas ja Tytti saattaisivat olla parempia siinä, mutta vien Teddyä ihan vaan kokemusta hakemaan ja itse katsomaan mitä tapahtuu.:)
7. Käytiin kokeilemassa sitä lammaspaimennusta, se ei ole Teddyn juttu, kuten arvelinkin, Teddyä ei pelota lampaat mutta sitä kiinnostaa ihmiset paljon enemmän. Kati vei sitä ensin, kun en itse uskaltanut mennä jos lampaat törmäävät minuun ja minun uusi lonkka ei ehkä tykkäisi siitä. Yritin kuitenkin myös itse, mutta tulos oli sama. Otin valokuvia sieltä, siellä olivat myös 'Tinka' Malinallin Hug Me Tight sekä hänen tytär 'Sole' Malinallin Keep My Secret. Tein tapahtuman kuville oman albumin. Alla tänään otettu pari kuvaa Teddystä.
Teddyn lapset voivat kuulemma paksusti Frozeneye's kennelissä! Uusia kuvia pentusista.8. Hyvä päivä, aurinko paistaa, vaikka varjossa onkin aika viileää. Hyvä mieli eilisestä, oli ihana nähdä Saria, Tinkaa ja Solea.
Meidän aita alkaa valmistua. Ruohonleikkuri 'kuoli' viime kesänä lopullisesti ja naapurin Jarno kun menee hakemaan vähän lisää verkkoaitaa lupasi samalla katsella uutta ruohonleikkuria minulle.
Sain Salon Teijalta muutaman uuden kuvan eilisestä paimennus kokeilusta, eri kantilta kuvattuna - kiitos Teijalle! 
Minua, vanhaa höperoä?, muuten eilen säälitti ne lampaat kun ne aivan paniikissa juoksivat koiria karkuun, yrittivät tulla aidan raoista ulos ... minusta ei olisi ikinä järjestämään tuollaisia juttuja, aito lammaspaimennus on täysin eri asia. Kuvissa Kati Teddyn kanssa.
Taisi Teddy ymmärtää asian että sen  pitää suojella Katia lampailta. :) Tämä Kati muuten on aivan vieras ihminen Teddylle, ensi kertaa tapasi.
Tuossa oikeanpuoleisessa kuvassa näyttäisi kuin lampaat olisivat jonossa saadakseen myös pusuja Teddyltä, eikö? :)Maxin, Rosen ja Varrin perheet ovat saaneet rekisteritodistukset, lieköhän muut? Roselta tuli myös muutama uusi kuva - ihanaa - kiitos Mervi!
Ai niin, meinaa unohtua, Jarno osti uuden ruohonleikkurin minulle ''Ferrarin'' kuten Jarnon vaimoke Anne nauroi ja kun laitettiin se päälle ensi kertaa niin se todella on kuin Ferrari - naurettiin - se on punainen väriltään ja se vetää hurjaa vauhtia, en meinaa pysyä perässä.
9. Timin paperit myös perillä. Marja kertoo että Timi on todella energinen pieni poika, rakastaa Marjan kenkiä - kantaa ne olohuoneeseen kaikki, eilen tuonut Paulin puseron makuualustakseen. (Kukapa pieni poika pelkällä lattialla nukkuisi :)) ja on kiinnostunut rappusista.
Ulkona juoksee vanhojen shelttiherrojen kanssa, välillä tempaisee ruohotupon suuhun ja matka jatkuu. Onnin paperit odottavat meillä että Kati hakee ne, mutta lieköhän Malinan perhe saanut postia? Alla Timi juoksuttaa kavereitaan,'isoveljiään', melkein 12-vuotiaita shelttejä.Nyt on aita valmis, se on 130 senttiä korkea entisen verkkoaidan tilalle jalkakäytävän varteen. Nyt ei tule vieraat koirat läpi ulkopuolelta, ei ne ennenkään tulleet mutta jotkut uhosivat aidan takana pää kiinni verkossa orapihlaja-aidan raoista.


10. Pentuja sivua päivitetty.
Malinan perheeltä tuli viestiä, rekisteritodistus tullut perille ja kaikki hyvin - siellä rakennettiin aitaa tontin ympärille juuri -hieno juttu, helpottaa elämää ja lisää turvallisuutta. Frozeneye's (Teddyn lapset) pennut kasvavat ja ovat pian viikon vanhoja. Muutama uusi kuva albumissa.11. Mukava aurinkoinen päivä, mutta edelleen viileää varjossa. Minä kävin vähän kävelemässä Ainon ja Kallen kanssa ja Tiina käytti muita pidemmillä lenkeillä - Kiitos Tiina! Kuvassa koirat laulavat Tiinalle - kiva kun kävit - me tykätään sinusta.
Yritin yksin aamulla ottaa Tytistä pari kuvaa, avun kanssa aina onnistuisi paremmin. Ja Tytti ja Hope-mummo.12. Torniosta Varrin kuulumiset - kiitos kirjuri-Sirpa!
Täällä Varri! Ajattelin taas pyytää  mummia kirjuriksi niin että saatte  kuulla mun kuulumisia...
Tiedän, että Tarja ainakin on miettiny, että miten mie selviän päivistä, kun mummi ja ukki ovat molemmat töissä...
Mummihan oli lomalla kaks viikkoa, ja ukkikin oli kotona sen toisen viikon :} Mutta arvatkaas mitä...mie olen selvinny yksin olosta ihan hienosti.
Enkö olekin ihana? Kyllähän mun kanssa harjoiteltiin sitä yksin oloa jo silloin kun mummi ja ukki olivat lomalla... Yksin ollessa nukun keittiössä koiraportin takana. Siellä mie tykkään paljon olla muutenki :} koska ihmisetkin on melkein aina keittiössä...
Ukki on käyny katsomassa mua ja Hilla koiraa aina ruokatunnilla ja käyttäny samalla ulkona. Mie olen joka kerta hirveän iloinen kun joku tulee kotiin ja annan colliesuukkoja. En ole itkeny vaikka olenki jääny kotiin Hillan kanssa. Hilla on silloin olohuoneessa portin tosisella puolella..Kai ne vähän ajatteli ,ettei meille tulis mitään riitaa, jos jäätäis kahdestaan samaan tilaan. No mitäs riitaa meille tulis. Kyllä Hilla ymmärtää, että minä olen pentu, joka tykkään roikkua parrassa ja leikkiä ja syödä mieluummin Hillan ruuan kuin omani :}
Mutta arvatkaa mitä. Ei Hilla anna mun mennä sen ruokakupille! Se murahtaa ja katsoo mummia että "enkö tehnytki oikein?" Niin se kuulemma on, että Hillan ei tarvi antaa mun syödä sen ruokaa vaan molemmat syö omansa. Kummallista... Mehän jaettiin siellä vauvakodissa aina ruoka siskojen ja veljien kanssa...Eikö olekin Tarja Sinunki mielestä ihme juttu?Hilla on mulle ihan kiltti ja niin on kuulemma Hukkakin,se uroslapinkoira,joka tulee tänne sunnuntaina tai maanantaina ja silloin Hilla menee kotiin Rovaniemelle...Hillalla on näet juoksut.
Tulee tänne paljon ihmisiäkin ens viikolla.Kaikki lapset ja lastenlapset ja Riikka vauvamasunsa kanssa. Minusta on kiva,kun on paljon väkeä:}
Minä olen kuulemma ihanan sosiaalinen!
Mutta yhdessä asiassa en ole. Minä en tykkää yhtään kynsien leikkaamisesta. En yhtään :{ Mutta kai mun on pakko oppia?
Paljon colliesuukoja Teille kaikille! Varri
14. Onnista (Malinallin Talk OfThe Town) muutama uusi kuva albumissa. Onni on käynyt opettelemassa jäljestämistä ja on kuulemma 'nenäkoira', uimassakin on käynyt ja  kaverin kanssa 'oppinut lentämään':) Kuvista kiitos Kerttulan Kristiinalle!15. Timi (Malinallin This Is Mine) käynyt jo ensimmäisellä rokotuksella ja poika ollut reipas. Tuli yksi uusi kuva joka on lisätty Timin albumiin.
Huokaus - kyllä tulee ikävä noita pentusia, olivat niin ihania jokainen. Tuntuu sydämmessä kipeältä ...
Teddyn 10 päivää vanhoista vauvoista pari kuvaa Frozeneye's albumissa. Paula lähetti kuvan Ainon ja Kallen yli 13-vuotiaasta Nalle-veljestä (Malinallin Gentleman Gere) otsikolla:'Häh, kuka mut kehtas herättää, nautin auringonpaisteesta'. Oikealla Aino-sisko (Malinallin Giggling Geisha).16. Onnin (Malinallin Talk Of The Town) perhe, Kati ja Toivo kävivät kylässä. Oli ihana nähdä heitä, Elle-äiti ja Onni olivat kerrassaan onnellisia tavatessaan. Kiitos Kati kun kävitte! Onnin albumissa muutama kuva lisää.Varrista (Malinallin Top Treasure) tuli myös uusia kuvia, alla pari ja pari lisää Varrin albumissa. Varrin kotona on kyläilemässä lapsia ja lapsenlapsia ja Varri tykkää kun on paljon ihmisiä. Sanovat Varrin olevan aina iloinen ja tyytyväinen.
Kiitos Hannalle kuulumisten kirjoittamisesta ja kuvista! Terveisiä ja haleja Tornioon!17. Uusia kuvia Luukaksen Pinja tyttärestä (Saruskan Golden Empress). Pinja taitaa rakastaa uimista! Oik. alhaalla Pinjan perheen koirat.

Teddyn lapset Frozeneye's kennelissä tänään 13 vuorokautta ... mitä isoja 'mötkäleitä' ne ovatkaan.:) Hulda-äiti on kovilla.18. Pinja on varsinainen vesipeto, uusia huimia kuvia albumissa.
19. Hauskaa Juhannusta kaikille!

Timiltä (Malinallin This Is Mine) tuli muutama kuva. Kiitos Marja! Timi vie harjaa vaiko harja Timiä? Kokovertailua, melkein sheltin kokoinen:)20. Varrin juhannusterveiset Torniosta:
Hei Tarja kulta ja Elle äiti myös!Ja kaikki muut sukulaiset Metsäpellontiellä ja muualla:}Ensiksikin Teille kaikille oikein hyvää juhannusta tai siis juhannuksen jatkoa! Torniossa paistaa aurinko:}Entäs siellä? Mulla on ollu täällä Hukka seurana koko viikon ja hän on ihan mahtava herrasmies- lapinkoira.Siis sitä paimensukuista linjaa. Nytkin me oikeasti nukuttaan keittiön pöydän alla ihan lähekkäin:} Mummi kirjoittaa ylös,mitä ajatuksia mulla tulee mieleen.Ihan ensiksi yksi asia.Ja se on ihan totta! Mie nostin eilen jo ihan vähän jalkaa!Eihän vain uskois ja kun me ollaan siskojen ja
velipoikien kanssa tänään vasta 12 viikkoa!Aika hieno suoritus vai mitä?Olen vissiin katsonu Hukasta mallia:}Sitten toinen asia.Olen edistyny kynsien leikkuussa.Tänään ukki sai leikattua multa molempien takajalkojen kynnet melkein yhteen menoon...Ukki kyllä silitteli mua ensin pitkän aikaa ja jutteli mulle rauhoittavasti ennenkuin alkoi leikata ensimmäistäkään kynttä.. Mummi on ostanu IHAN OIKEATA MAKSAA:} Ja kuivannut sitä uunissa. Mie saan pienen palasen palkkioksi aina sen jälkeen, kun yksi kynsi on leikattu.Muulloin en maksaa saa.Mummi ja ukki ajattelevat, että mie olen niin fiksu, jotta ymmärrän jujun...eli jos haluan nami nami maksaa silloin opin, että kynsien leikkuu on KIVAA :} Sit' meillä on ollu täällä tosi paljon porukkaa.Yhtenä iltana meitä oli 2 koiraa, 5 lasta ja 9 aikuista iltaruualla...Me kyllä oltiin Hukan kanssa pöydän alla:}Mie en yhtään kerjää pöydästä:} Mie saan kyllä ruokaa ihan riittävästi, mutta EN ruokapöydästä. Minkähän takia?Kaikki mua täällä ihailee ja sanoo, että mie olen IHANA..Yksi vanha setä pysäytti eilen pyörätiellä skootterinsa, jotta hän sai ihailla mua ihan läheltä:}Mummi muuten sanoo Hannaa mun hovikuvaajaksi, kun Hanna ottaa musta usein kuvia ja lähettää niitä myös Teidän kaikkien iloksi. Nyt meillä on tosi hiljaista. Ei ole kuin ukki, mummi Hukka ja minä. Niin ja Samuel yöretkellä.
Mie rakastan Teitä kaikkia ja lähetän paljon colliesuukkoja! Varri Ps Osaan herättää mummin yöllä viemään mua ulos.
21. Videot: Pinja ja ruohonleikkuri  ja Pinja agility kisoissa ja toinen agility kisa ja leikkivä Pinja.
Varrista (Malinallin Top Treasure) tuli uusia kuvia, jotka lisätty Varrin albumiin  Kiitos kuvista hovikuvaaja Hannalle!


22. Ihana lämmin kesäpäivä tänään täällä. Ei tehty mitään erikoista. Nautitaan hiljaisuudesta, rajanaapuri perhe = isä, äiti ja kolme lasta ovat etelässä pari viikkoa, heillä on myös 2 kissaa jotka ovat pihalla irrallaan ja usein lauma kavereita kullakin.:) Ihana perhe, mutta kiva joskus kun ei ole ketään. Nyt iltasella löysin tämän siilin keskeltä koiratarhaa ja koirat ympärillä katselivat ... tietysti oli raukka peloissaan ja rullalla ja hyrisi ja hypähteli. Minä pyöritin sen varovasti pois pihasta. Kuvassa vielä kerällä mutta heti lähti mennä viipottamaan menojaan.Rosella (Malinallin Time To Shine) menee hyvin ja albumiin uusia kuvia ja pari tässä alla. Kiitos Mervi!23. Luukaksen tytär 'Jade' (Saruskan Golden Especial) ja nuori trikki tyttärensä 'Vimma' Arielle, Luukaksen lapsenlapsi.:)ja meidän oma 'Tytti' (Malinallin Whisper Of Love) käväisi pesussa, puolikuiva kuvissaLaura kävi eilen varaamassa oman pentunsa Frozeneye's kennelissä (Teddyn lapset) ja otti pennuista kuvia, lisätty pentujen albumiin.
24. Tänään nautittu helteestä, leikkasin nurmikon ja pesin pari koneellista pyykkiä. Nyt olen pessyt kaikki nuoret koirat, Aino ja Kalle pesemättä vielä. Ja kaikilta lähtee aivan hirvittävästi karvaa, paitsi Tytiltä ei (ainakaan vielä) , joka paikka on karvassa. Niitä olen kampaillut ja harjaillut.
Nyt jännitetään miten Pinjan tämän illan toko menee. - peukkuja kovasti! ja huomenna menen katsomaan Teddyn lapset - ovat vielä kovin pieniä kyllä, vasta 3 viikkoisia, mutta kun saan kyydin niin menen ja toivottavasti pääsen vielä uudemman kerran katsomaan kun kasvavat.
25. Kerrassaan upeeta - Heini ja Pinja tokoilivat eilen erikoisvoittajaluokan tuloksen  EVL1 pisteillä 292,5 ja kp:llä ja olivat 1/6. ONNEA!
Suvi lähetti Maxista (Malinallin Twice As Nice) pari uutta kuvaa, jotka laitoin Maxin albumiin.
Kävin katsomassa Teddyn ihanat pikkuiset maitonaamat Frozeneye's kennelissä - tänään 3 viikkoa. Tykkäsin kovasti! Albumissa kuvia sivuilla 3-5.

                 

27.  Lahdessa sataa vettä oikein kunnolla, tuntuu viileältä, melkein palelee, hellepäivien jälkeen.
Mahtavia koiria tällä videolla.
Anterolta tuli viestiä, Malinaa käy leikittämässä lapsenlapset ja naapurin lapset ja Malina nuolee naamat ja korvat. Kuulemma aamuviidestä iltakymmeneen Malina 'työllistää' Anteron. Rokotukset saatu ja tyttö tutkittu - joka paikka kunnossa. Kiitos viestistä Antero!
Lämmin osanotto Riikalle ja Juholle ja muille läheisillenne. Voimia surussanne ja lämpimiä haleja kaikille.
Ja Riikalle enkeleitä mukaan ensi  maanantaina.
28. Nyt on koko lauma pesty. Kallen pesu on aina hankalaa kun sen takapää on vähän heikko ja se ei tykkää mennä rappuja kellariin missä on meidän sauna. Raput ovatkin koiravanhukselle kamalat, ne ovat jyrkät avoraput...alaspäin mennään valjailla tukien ja ylöspäin rappu kerrallaan minä Kallen takana tukemassa. Kalle on niin painava että en pysty sitä nostamaan. Ja pesu menee niin että Kalle makaa saunan lattialla - ei jaksa seisoa niin kauaa kuin siinä menee. Muuten poika on kunnossa ja ruoka maistuu.
Varrilta (Malinallin Top Treasure) tuli terveisiä ja saattaapi tulla kuviakin lähipäivinä ja me ollaan niin iloisia täällä Lahdessa. Kiitos Sirpa-sihteerille!
Hei Tarja kulta ja muu Metsäpellontien kotiväki ! Mie olen reissannut tänään itseni ihan väsyksiin :} Me näet käytiin Rovaniemellä  Pinjan 9v  synttäreillä. Me mentiin Aavasaksan kautta. Syötiin siellä eväitä. Me ei kyllä Hukan kanssa saatu siellä mitään :{ Arvaa miksi. Siksi että minä kerran vähän oksensin . Ja niin tekisi Hukkakin, mutta se saa aina ennen reissuun lähtöä yhden pienen pillerin, joka estää pahoinvointia. Mutta ei mummi ja ukki ikinä uskaltaisi mulle mitään sellaista antaa... Me colliet ollaan kuulemma tarkkoja lääkkeiden suhteen. No tulomatka meni tosi hyvin. Mie nukuin KOKO MATKAN. Aavasaksa oli hieno paikka. Hanna ja ukki kuvas meitä Hukan kanssa "kilpaa". Ja tottakai ne kuvas Samuelia myös. Ja upeita maisemia... Aavasaksalla ON kaunista! Rovaniemellä meillä oli melkein koko perhe koolla. Muut paitsi Juho ja Riikka. Ja Pasi ei ollu myöskään. Tulee
Suomeen vasta heinäkuun puolenvälin jälkeen. Pasia meidän entiset koirat on kovasti kuulemma kunnioittanu. Pitääköhän munki tehdä niin?
Synttäreillä oli mukavaa. Oli kiva olla Hillan ja Hukan kanssa pihalla. Siellä on aidattu piha. Meillekin vissiin ukki laittaa myöhemmin aidan osalle pihaa, että mua ei tarvi koko aikaa pitää silmällä, jos ollaan pihalla. Ja sitte mä voisin leikkiä vapaasti Hillan ja Hukan kans pihalla. Enhän mä tietty itse mihinkään karkaisi mutta eihän sitä koskaan muista tiedä:} Hukka on tosi mahtava kaveri. Ei suuttunu mulle vaikka yritin eilen illalla kiskoa sen suusta puruluuta. Ei se kyllä sitä mulle antanu,mutta ei se suuttunutkaan. Hilla ei olis kyllä antanu suustaan mitään edes yrittää viedä.Se olis
näyttäny mulle kaapin paikan murahtamalla. Niin ja vielä yksi asia. Käytiin perjantaina ukin ja mummin kanssa eläinlääkärissä.Sain rokotuksen.Olin pöydällä hienosti. Rokotus oli ihan OK ja olen terve ja muutenki kaikki on mulla hyvin. Paitsi en minä kyllä hampaita halunnu vieraalle näyttää. Näytin hampaat ITSE haukottelemalla,kun setä lakkasi yrittämästä, että avaisin .Pitäis kuulemma vähän harjoitella:} Vai mitä? Haleja! Varri
29. Korpilahdelta saapui helteisiä terveisiä kuvien kera ; mukavasti menee, Timi kasvaa vauhdilla ja vauhti on kovaa. Kiitos Marja kuvista ja viestistä! Timi (Malinallin This Is Mine) oli aivan pikkuinen collievauva syntyessään ja hetken epäilin selviääkö hän, mutta kaikkea vielä - Timi alkoi kasvamaan oikein kivasti ja hurmasi minut täysin ... enteellinen nimi, vaikkei kotiin jäänytkään. Eipä silti olisin voinut jättää niistä jokaisen niin paljon tykkäsin koko pentueesta.Osuipa silmiin Colliefoorumilta että kaksi Luukaksen lasta oli käynyt luonnetesteissä Kotkassa 6.6.-09, tuomareina: Leikola ja Puputti, tuloksin:
Silimen Tähdenlento    -1 +1 +3 +2 +1 +1 +1 +3 laukauskokematon +112p. hyv.
Silimen Yön Tähtivalo  -1 +1 +1 +2 -1 +1 +1 +3 laukausaltis +40p. hyl.
Äitinä heillä on Golden Rose Dance Of Stars -> Koiranetti