1. Tervetuloa kesäkuu!
Eilen apteekissa huomasin mielenkiintoisen uuden tuotteen; nimittäin borrelioosi testi, nyt voi testasi kantoiko punkki borrelioosia, näytti vaan aika kalliilta joten toivottavasti niitä punkkeja ei ole paljon sillä joka aikoo testiä käyttää.
Jos en ole ennen maininnut niin tuossa kotisivujen etusivulla alhaalla olevassa Welcome kuvassa on meidän Hope.
Olen tuota Hopen ja Tytin suhdetta katsonut pidempään, Tytti on 'hupaisa' se yrittää esittää Hopelle olevansa ylempi ja haastaa sitä - ei mitään todellisia riitoja koskaan ole ollut heidän välillään, mutta semmoista kyräilyä...ja Hope vaan on kuin ei mitään olisi tapahtunut, jatkaa touhujaan, on ihan lempeä Tytille kuitenkin. Jos on jäänyt ruokakuppeihin ruokaa, kuten tänään, aina osalla ruokahalu heikkenee kun ovat eristettyinä juoksun takia, niin aina Tytin ja Hopen täytyy mennä samalle kupille syömään samaa ruokaa vaikka vieressä olisi ihan samanlaista toisessa kupissa. Ja muristaan, mutta onneksi (kop,kop -koputan puuta) ei tappeluita.
Ja Emil on ihan onneton kun ei ole leikkikaveria, ovat niin kuin 'paita ja peppu' Ilonan kanssa aina juoksemassa ympäri pihaa. Ilona taas tuntuu niin paljon aikuisemmalta. Ja vielä jatkuu pari viikkoa taas tätä.:(
2. Hyvin huono yö, nukuin alkuyöstä muutaman pätkän ja sitten jostain puoli kolmesta aamuun mietin kaikkia asioita. Osasyy lienee kuumuus täällä vanhan omakotitalon yläkerrassa, se oikein varastoi eilisen helteen tänne, vaikka oli kaikki ikkunat auki ja tuuletin päällä.
Minun elämässä on kyllä tapahtunut paljon kaikenlaista, kolme kertaa olen ollut luultavasti lähellä kuolemaa, ensimmäinen kerta oli kun oltiin hyvin nuorena telttailemassa Yyterissä ystävien kanssa, jostain syystä meidän teltta oli hiekalla eikä leirintäalueella, en muista miksi, yön kuitenkin vietimme tuttavien mökillä siinä lähellä ja aamulla kun palasimme teltalle se oli puukolla leikattu halki...
Olen elänyt paljon eri paikoissa ihan pikkulapsesta saakka ja sen ikävä puoli on vahvojen, pitkäaikaisten  ystävyyssuhteiden puute. Äitini ja isäni olivat eronneet ja isän suku kaikki jäi tuntemattomaksi ja äidin puolella ei ole oikein ketään ... Lapsena kaipasin kovasti sisaruksia - olen ainoa lapsi, luultavasti siksi minulla on nyt iso koiraperhe.:)
Tämä keväinen ensivihreys on vaan niin kerrassaan upeaa, ei saa tarpeekseen sen katselusta.
Tässä tällä kertaa Ilona ja Hope ulkosalla. Yläkerran ikkunassa Teddy, ei taida näkyä kyllä tästä pienestä kuvasta.
Taas on meillä kuoroharjoituksia!
Kyllä tuli hyvä mieli; naapuri purkaa vajansa ensi viikolla ja se on ollut osana koira-aitaa, joten täytyy rakentaa pätkä uutta aitaa - olen toisen puolen naapurilta kysynyt apua tarvikkeiden hankinnassa ja sen pystytyksessä ja Jarno lupasi tehdä ja sanoi että kyllä naapuria täytyy auttaa kun on saanut niin kivan naapurin! Siis ajatella; jo alkuun kun muuttivat tuohon naapuriin niin varoitin että meidän koirat haukkuvat kyllä ajoittain ja he sanoivat että ei heitä haittaa. Eli olen kyllä täysin yhtä mieltä että onnellinen saan olla koiralauman kanssa elävänä kun olen saanut niin hienot naapurit minäkin!
3. Ilona, Emil ja Peetsi tänään 11-kuukautta! Onnea! Me juhlittiin jo toissapäivänä.
6. Elämä menee entistä rataa, kädet ja jalat ehkä hiukkasen vähemmän turvoksissa. Vaikeaa on näiden juoksuaikojen kanssa, Luukas on ihan sekapäinen eikä syö. Onneksi Teddy osaa ottaa rauhallisesi ja näyttää siltä ettei Emilkään ole noin kauhean sekoavaa tyyppiä,vaiko vaan isänsä läsnäolo 'rauhoittaa'.
On kovin tylsä tämä minun blogi, näyttelyissä meillä ollaan viimeiksi käyty vuonna 2009, ihan olisi ollut kiva vähän tuota Ilonaa käyttää, mutta kun ei voi itse juosta eli esittää ja kun ei ole edes autoa ...
Minulla on myös ikävä minun äitiä, hän on elossa, mutta sairastaa Alzheimerin tautia, tunnistaa kyllä minut mutta ei koskaan soita eli ei sillälailla muista minua, sanoo ettei hänellä ole minun numeroa, vaikka se on paperilla puhelimen vieressä ... hän toistaisesti on pärjännyt kotona, kotihoito käy kolme kertaa päivässä, mutta ei viihdy siellä, haluaa palvelutaloon, jonne hän onkin jonossa. Huomenna menee kahden viikon kokeilujaksoon yhteen palvelutaloon.
Hänen alamäki alkoi viime vuonna kun häneltä leikattiin toinen munuainen pois, oli munuaissyöpä ja sitten vielä hänellä oli aivoverenvuoto viime kesänä.
Sitä ennen hän jopa käveli tänne meille kylään aika usein. Asumme muutaman kilometrin päässä toisistamme.
Jestas! Illalla olin koiria pissattamassa pihalla ja yht'äkkiä ruskea pieni oikein pitkähäntäinen 'koira' juoksi jäniksen perässä 20 metriä minusta hirmuista vauhtia ja ehkäpä huomasi minut ja kääntyi äkkiä metsään ja jänis jatkoi talojen välistä...mutta kyllä se kettu taisi olla, olen ollut kerran aiemmin näkevinäni myös täällä ketun ja tässä on ihan asutusta joka puolella, tosin pieni metsä tuossa talon takana.
Siellä talon takana metsässä kerran vuosia sitten tulin koirien kanssa ihan vastakkain kolmen hirven kanssa ja kyllä meille tuli kiire kääntyä pois.
7. Jippii! Yksi koira pesty - saisiko hakea kaupasta karkkia palkinnoks itsellei? :) On ainakin yksi iloinen koira kun on puhtaampi.
Olen katsellut tuota meidän Ilonaa (Malinallin Wears A Red Skirt), jos sillä on terveet lonkat ja kyynärät niin saatampa vuoden päästä katsella jos astuttaisin sen, on nimittäin ihan mukavan näköinen ulkoisesti mutta ennenkaikkea tuntuu tytöllä olevan hermorakenne kunnossa ja se on avoin ja ystävällinen. Tykkään siitä kovasti, paitsi miten paljon se tekee kepposia...
8. Koira numero 2 pesty! Ei varmaan aivan putipuhtaaksi näillä käsillä mutta parhaani tein ja varmasti pahimmat lähti...) Nyt kyllä muutama päivä mennee ennenkuin pystyn seuraavan ottamaan käsittelyyn ja se onkin Ellen vuoro ja Ellellä on ISO turkki, siinä on pesemistä.
Yöt on pahoja, on niin kuuma täällä ylhäällä, tänne ei saa läpivetoa, täytyisi teettää uusi ikkuna! Jos vain olisi ylimääräistä rahaa...muuten kyllä uskon että elämä voittaa; on ollut todella synkkä kevät. Ja äidin kanssa on vähän vaikeaa; hän oli aivan paniikissa eilen siellä palvelutalo kokeilussa - uusi paikka eikä hän ymmärtänyt missä on - vaikka se on ollut hänen suurin toiveensa että pääsisi jonnekin palvelutaloon.
9. Huh hellettä! Ei tuolla ulkona voi olla ollenkaan oikeastaan. No, ensi viikolla pitäisi sään viilentyä.
Alkoi Emilillä karvanlähtö, ei sitten ehtinyt yhtään mihinkään näyttelyyn tänä kesänä. Myös isänsä Luukas alkaa olla ihan kalju pesun jälkeen.
10. Viime yö meni kyllä pyöriessä, oli niiiiiin kuuma. Aiempina öinä on viilentynyt joskus kolmen maissa mutta viime yönä ei ollenkaan.
Elleä on nyt pesty. Kaupungissa kävin myös terveyskeskuksessa otattamassa verikokeen, joita nyt sitten otetaan aina kahden viikon välein seurattaessa mahdollisia reumalääkkeiden haittavaikutuksia ... törmäsin entiseen mukavaan työkaveriini Kaijaan, oli ihana vähän vaihtaa kuulumisia.
Mia on taas lähdössä jenkkeihin, viikonloppuna lento Los Angelesiin ja paluu 27.pv.
11. Helle jatkuu, varjossa jotain 30 astetta. Sirpalle, Ilpolle ja pojille kiitos viestistä ja paljon terveisiä!
Teddy pesty - oli sitten kiltti poika! Kolme koiraa pesemättä eli Tytti ja pennut. Ja niillä ei ole kiire - taidetaan odottaa seuraavaa hellekautta, jos nyt pitäisi viiletä alkuviikosta.
Yritin sitten ottaa märästä Teddystä kuvaa, mutta ei tuolla helteessä se jaksanut olla vaan meni heti jonnekin varjoon.
Annan koirieni nyt kuivua ihan ilman mitään föönaamistä että pysyisivät viileinä pidempään.
12. En tiedä mikähän nyt on; eilenaamulla kun silmäni avasin niin maailma alkoi kieppua hurjaa vauhtia, ponnahdin ylös ja se meni ohi, mutta illalla kun yritin mennä nukkumaan pitkäkseni, taas sama juttu, en voinut olla kun maailma alkoi kieppua ja tuli huono olo, varmaan tunnin istuskelin ja sitten menin monen tyynyn kanssa melkein istuvaan asentoon ja pystyin jäämään sinne, nyt tänä aamuna ei ollut sellaista. Ettei olisi jotain lääkkeen sivuvaikutuksia, sillä 'myrkkyähän' se on, jostain luin että samaa lääkettä käytettäisiin myös syövän hoidossa.
Helsingissä olisi tänään collieiden erikoisnäyttely, olisi niin mukava olla siellä - tosin tuo helle ei houkuta.
Mia lentää tänään, minua aina vähän pelottaa nuo Amerikan lennot, myös on aina koneen vaihto jossain isolla lentokentällä.
Ja äiti on alkanut viihtyä palvelutalo paikassaan, sen suhteen saa nyt huokaista helpotuksesta.
Ulkona kuuluu ukkosen jyrinää, ja pilviä kerääntyy ja alkanut tuulemaan, paras laittaa kone kiinni.
13. Ruokaa sydämmelle; kävin taas vierailemassa Il Divon sivuilla kuuntelemassa ja katselemassa heidän musiikkiaan/videoitaan - voiko olla upeampaa musiikkia? Ja miehiäkin katselee mielellään.:)
Amerikan Idolissa esiintyi nuorempi versio, samantyyppinen poikaryhmä Il Volo, tässä linkki O Sole Mio heidän esittämänään. IHANA - suosittelen!
Reumahoitaja soitti kokeiden tuloksia, kaikki ok, leukosyytit vähän koholla, hän ajatteli että nuo minun pyörrytyskohtaukset ehkä johtuivat helteestä, suolat vähissä - ehkä. Tänä aamuna taas maailma pyöri. Katsotaan nyt kun on viilennyt ja ollaan saatu kuiva maa kosteaksi joska menee ohi.
Lucio Italiasta kirjoitti ja pyysi Teddyn kuvia - tykkää siitä, haluaisi omistaa Teddylle sivun, Täytyisi vaan saada joitain uusia sivukuvia, mutta kun ei yksin onnistu.  Ja pohjavilla on lähtenyt paljon, mutta ei se vielä Teddyä ole yhtään haitannut ulkonäöllisesti, kun on tuota runkoa.:)
Lucio on tehnyt aikoinaan myös Teddyn molemmista vanhemmista Ellestä (Lassina Loves Blessing) ja Luukaksesta (Malinallin Just One Look) sivut ja oli siellä joskus Tytinkin kuva trikki collieille omistetulla sivulla.
Sekä vihdoin tieto Kaliforniasta että Mia on turvallisesti perillä. :)
14. Taas huimasi aamulla :(
Collieyhdistyksen foorumilla on linkki valokuviin erikoisnäyttelystä, kuvaaja Anne Kylmöoja ja myös lupa siepata niitä - kiitos vinkistä Riitta!
Siellä oli kuvia Jatsin (Malinallin Jazz N'Ramatazz) 5-kk Goldshimmer tyttäristä. Tässä alla tytöt, Papu vasemmalla ja Olivia oikealla

               Golshimmer Oh T'Majic Of New Year                                                                  Goldshimmer Ode To New Year
Lindalle kiitokset uusista kuvista Teddyn Leaftribe pojista!
<<<- Leaftribe Will Of The Wisp 'Vertti'

->>> Leaftribe Worth A Whoop 'Oiva'
17. Ihana Tuija ystäväiseni tuli auttamaan valokuvauksessa, piti yrittää saada muutama uusi kuva Luciolle Teddystä...Käytiin pikku-Vesijärven rannalla ja Teddy oli niin iloista poikaa kun pääsi uuteen paikkaan lenkkeilemään. Ja Tuija olisi vienyt Teddyn mielellään mennessään omaan kotiinsa...mutta en antanut.
20. Ajoittainen huimailu jatkuu, tänään puoleen päivään saakka eli pystyssä ollessakin. Joten lähdin lenkille vain yhden koiran kanssa;
Ilona, Ilona, Ilona, että se on mukava koira, kamalasti tykkään, se ei ole ollut hihnalenkillä kuin pari kertaa eläissään joten se on vähän sellaista hakemista, mutta kaikki on siitä niin kivaa, häntä heiluu, vastaan tuli vieras mies ja Ilona oli niin riemuissaan häntää heiluttamassa hänelle. Matkalla on maassa yksi oudon näköinen liikennemerkki sellaisessa häkkyrässä kiinni, Emil kun näki sen ensin väisti - mutta meni katsomaan, mutta Ilona ei ollut tippaakaan siitä moksiskaan. Kovin tulee äitinsä Elle mieleen ja ulkonäöllisesti Ilona on minusta yksi kauneimpia kotiin jääneitä koiria.
Emilillä on kova karvanlähtö, minkähän näköiseksi se tuleekaan vielä, se kun saisi olla lihavempi, se syö ihan hyvin näennäisesti ja maha on hyvä, mutta kai se on tuollainen ikiliikkuja joka kuluttaa kaiken. Pienestä saakka se ei nukkunutkaan oikein koskaan, Ilona veteli monet pitkät päiväunet aina välissä.
Äitini tuli kotiinsa palvelutalo kokeilusta ja oli tyytyväinen - ainakin tänään - päästessään kotiin.
21. Tiistai -Trexan päivä, kerran viikossa 6 pikkupilleriä...ja sille tukilääke.
Että on hyvä mieli, kävin Luukaksen kanssa pikkulenkillä ja polvi tuntui paremmalta kuin koskaan; ei se normaali ole mutta parempi. :)
Valaa toivoa mieleen. :)
23. Hope kävi hammaskiven poistossa (225 euroa!) -arvokasta on, mutta pakkohan se on toisen hampaat hoitaa kuntoo.Tuija ystävällisesti kyyditti meidät ja käytiin välillä meillä kahvilla ja otettiin jokunen kuva Ilonasta, kun sillä vielä on turkkia. Harmittaa vähän etten ole saanut sitä käytettyä yhdessäkään näyttelysssä ennen turkin lähtöä, se ei ole vielä lähdössä, mutta luultavasti pian. Toin koirille uuden lelun eläinlääkäriasemalta ja siitä tykättiin, Luukas-isä leikitti lapsiaan.:)
Ja sitten näitä Ilonan  (Malinallin Wears A Red Skirt) kuvia, täyttävät sisarukset Ilona ja Emil ensi kuun alussa vuoden!
Arjalta, Sirkalta ja  Sirpan perheeltä tuli juhannustoivotus kuvan kera - kiitos kaikille, hyvää juhannusta teille kaikille
sekä jokaiselle joka sattuu tänne eksymään!!!
Sataa ihan kaatamalla ... pari päivää sitten ukkonen kiersi täällä ympäristössä jotain 4 tuntia, mutta ei tullut onneksi päälle ja satoi hurjan isoja rakeita ihan maan valkoiseksi! Suli kyllä tietty pois aika pian.
24. Annelle kiitos kuvista  14kk-ikäisestä Susetten 'Roksu'-pojasta (emä Susetten Wanessa- isä Malinallin Watch Me Now) tokon alkeita opiskelemasta tuulisella kentällä. Kuulemma on avoin ja mukava velikulta.:)
25. Lucion tekemä Teddyn sivu on nyt valmis! Kiitos - THANK YOU LUCIO so much - love it !!!

Ja huh-huh, meinasi kännykälle käydä köpelösti tänään; kun ei ole taskuja vaatteissa (en aina jaksa kaulassa pussissa roikottaa) niin täytyy kuljetella mukana ja jäipä taas kerran tuoliin missä istuin ja katselin telkkaa vähän aikaa; se oli palatessa maassa 'kähmäisenä' mutta onneksi ehjänä. Nuo lapsoset kyllä heti huomaa...
Taas tulee vettä taivaan täydeltä. Kotilot tykkää...luulen että noi pennut taitavat syödä niitäkin, ainakin ne kulkevat pihalla joskus sateen jälkeen nenä maassa.
26. Elämä tuntuu niin hyvältä; aurinko paistaa eikä ole huimannut moneen päivään.:) Mialla on rankka reissu edessä; hän aloittaa pitkän paluumatkan Kaliforniasta Suomeen, on huomenna illansuussa kotona.
Naapurin Nuutti-poika leikkasi meidän nurmikon. alla olevissa kuvissa se on vielä viidakko :) Ensimmäisessä kuvassa Emil yrittää kurkottaa aidan takaa Nuuttia nähdäkseen. Emilin kuonossa oleviin arpiin ei meinaa kasvaa karvaa takaisin, toivottavasti kasvaisi! Olen Arjan voidetta laittanut niihin.


Alla Teddyn Italiassa asuva  1v poika 'Diego' (Zinnia's Dusk Till Dawn) juhannuksena kuvattuna.
28. Taas alkaa olla yöt liian kuumia täällä yläkerrassa...
Eilen kävin kaupungissa terveyskeskuksessa taas verikokeissa ja tänään minulle soitettiin tulokset, kaikki ok. Hb-kin oli 141. Menin ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen linja-autolla, olen pelännyt alastuloa miten tämän polven kanssa pääsisin, mutta kyllä se onnistui ihan hyvin.  Hyvä ettei tarvitse taksia enää käyttää, pienituloisen eläkeläisen pussista sekin raha on paljon.
Ostin myös mansikoita ensimmäistä kertaa tänä vuonna, mutta olivat vähän vetisiä.
29. Eilen unohtui kirjoittaa ... kun aamulla olin laittanut koirat ulos ja itse olin koneella yläkerrassa, ne alkoivat haukkua sitä haukkua että joku on pihassa;
no siellä seisoa vakavan näköinen mies koira-aidan takana, oli terveystarkastaja, näytti identiteettikorttinsa ja  kertoi että 'se ja se, osoitteesta...' oli pyytänyt terveystarkastusta Pelästyin, sillä koko kevään (ja aina muulloinkin) täällä on todella ollut kaikkea muuta kuin paikat kohdallaan kun on ollut väsynyt ja kipeä. Oli ihan tuntematon nimi ja mies alkoi epäröidä että tulikohan hän väärään paikkaan ja soitti puhelun ja totesi olevansa väärässä osoitteessa. Mutta ehti kyllä pelästyttää minut ja lähti pois kiireen vilkkaan.
Mia on turvallisesti omassa kotonaan, mutta mutta kihloissa eli suostui Charlesin kosintaan, nyt sitten saa 'pelätä' milloin muuttaa kokonaan sinne kauaksi...
30. Kuuma! Mennään Mian kanssa minun äidillä käymään.