1. Joulukuu! Mukava sää. vähän vähemmän pakkasta!
Katselin kuinka kovaa Emil juoksee, siis on siinä ja siinä että saa isänsä kiinni - joka juoksee kovaa myös. Ilona ei pysy ihan mukana.
2. Mitään erikoista ei tapahdu, joten ei ole mitään kirjoitettavaa tänne.:) Palelee ... laitettava villapaita päälle sisällä.
Pennut, Ilona, Emil ja Peetsirakas täyttävät huomenna 5 kuukautta.
On jo taas kamala pentukuume kun olen katsellut ihmisten pienien pentujen kuvia; ei siis niin että kotiin haluaisin - nyt on koti täynnä, vaan olisi ihana teettää pennut Tytillä, mutta kun ei saa itselle jättää niin tuntuu ettei sen vuoksi halua niitä tehdä.  Ja olisi taas se vaikein asia eli hyvien kotien etsintä.Tytti (ja Teddy) täyttävät jo 4 vuotta tammikuussa eli jos meinaisin Tytillä pennut tehdä niin alkaa olla viimeinen aika.
Riitta mailasi Goldshimmeristä että hän luulee että Rubylla olisi masuasukkeja kasvamassa, vielä nelisen viikkoa jännättävä - kovasti haluaisin nähdä Jatsin (Malinallin Jazz N'Ramatazz - Luukaksen täysveli) ensimmäiset lapset!
4. Uutisia Italiasta, Pordenone kansainvälinen koiranäyttely (tuomari Beata Petkevica); Teddyn poika'Diego' Zinnia's From Dusk Till Dawn oli Paras pentu!
Onnittelut Merja ja Susanna!

Sirpa kirjoitteli poikien kuulumisia ja lähetti kuvia - kiitos hurjasti että jaksat kirjoittaa vaikket ole ihan kunnossa! Lämpöiset halit kaikille sinne!
(Hyvä Hilla-rouva - ihan oikein tuolle pikku-rakkaalle Peetsi-raskalille! :))
Heippa Tarja kulta, täällä me ( Varrikulta, Peetsirakas, ukki ja mummi) ollaan taas Lapin mökillä :) Tällä kertaa yli 2 viikkoa, kun mummilla ja ukilla on loma - ja se on meidän mielestä tosi kivaa ! Tullessa me oltiin Muoniossa Hillan ja Hukan (ja niiden perheen luona) yks yö. Siellä on tos iso aidattu piha !
Ja siellä oli hirvenjalkoja kavioineen vaikka kuinka monta järsittäväksi :) ja muitaki herkullisia jäisiä lihoja ! Nam ! Mie (Peetsi) koitin olla siellä kuin kukkulankuningas - haukuin ja mellastin kuin mikäkin. Varri ja Hukka ei piitanneet siitä mitään, mutta annas olla, kun Hilla-rouva tuli paikalle, se laitto mut kerralla ojennukseen... En mie tiedä, miten se sen teki, mutta jotenki se mulle ärähti ja mie poika tajusin heti, että tuopa taitaaki olla mun pomo...
Niin mie olin sitte kilttiä poikaa ja sain sen jälkeen leikkiä ja riehua ja syödä Hillan ja Hukan luita ja muita ruokia - kunhan vain muistin, että Hillan valtakunnassa mie en saa pomottaa, en edes YRITTÄÄ pomottaa ketään... Ja...mummin ja ukin mielestä se oli ihan OK! Oli muuten tosi ihana nähdä Muoniossa myös pikku Paulia, Elliä ja Pinjaa ja niiden iskää ja äitiä. Sain silityksiä ja rapsutuksia ja sylissäkin sain olla :) Niin sai isovekkakin eli Varrikulta rapsutuksia ja silityksiä. Sylissäolosta se ei niin piittaa...en mie kyllä ymmärrä, että miksi ei. Mie haluan istua mummin ja ukin sylissä pitkiä aikoja. Ja istunki, vaikka en enää oikein mummin syliin taho mahtua... Arvaas, Tarja kulta, maanantaina mie painoin 13kg600gr ! Enkö olekin iso colliepoika ? Mulla on muuten tos monta lempinimeä Peetsin lisäksi: Peetu, Peetukka, El Zorro, pikku Patukka... Johtuukohan tuo viimeinen siitä, että kun mie syön niin paljon, että ainaki ruuan jälkeen mie olen aika pyöreä :) No niin, nytpä tässä  Varrikultakin sanoo lopuksi muutaman sanan ennenkuin tuo kirjurimummi väsähtää ja kiipeää mökin parvelle ukin viereen nukkumaan... Me ollaan kuule Terja kulta nukuttu täällä mökillä hurjan pitkiä öitä - ajatteles, eilenki herättiin kaikki neljä vasta, kun kello oli melkein 9! Oltiin me käyty kerran pissalla, kun kello oli 5, mutta sitte me jatkettiin nukkumista... :) Pikkuveikka on varsinainen unikeko ! Ei se jaksais millään aamulla herätä... Sen kanssa on tosi kiva leikkiä, mutta täytyy mun joskus sitä vähän komentaa... Anteeksi muuten, kun me ei olla pitkään aikaan kirjoiteltu eikä lähetetty kuvia. Se johtuu vissiin kaamosväsymyksestä... Tai sitte siitä, kun mummi on ollu tänä syksynä niin paljo kipeänä, ettei se ole iltaisin jaksanu valvoa ja kirjoittaa, mutta eiköhän se tuosta virkisty, kun sen poski- ja otsaontelot saadaan kuntoon ja astmaoireet kuriin :) Meillä on muuten hurjan hauskaa täällä mökillä :) Täällä on niin kivaa, että mieki syön täällä MELKEIN yhtä paljon kuin pikkuveikka ! Pakkohan mun on syödä, ettei se aivan heti kasva musta ohi ! No niin, nyt on nukkumaanmenon aika...mutta oikein paljon colliesuukkoja ja hännänheilutuksia meiltä molemmilta täältä Käkkälötörmältä sinne Metsäpeltoon ja mummilta+ukilta lämpimiä halauksia :) Ja onnellista joulun odotusta ! Tv Varrikulta ja Peetsirakas
5. Susannalle iso kiitos 'Diegon' eilisistä näyttelykuvista Italiassa! Silityksiä ja halit sinne etelään! Toivotaan että lumi säilyy teillä ja pääsette aamulla nauttimaan siitä! :)
Linnea treenaa Diegoa harjoituskehässä. Hienosti juoksee!
6. Hyvää Itsenäisyyspäivää Suomi!
Lahdessa se on valjennut lumipyryn kera, harmaa pimeä päivä, yritin ottaa joitain kuvia. On muuten Tytti Ilonan kanssa ylemmissä kuvissa - ei Emil.
On tuo Diego poika (Zinnia's From Dusk Till Dawn) yläkuvissa  ihan kuin katselisi isäänsä Teddyä tuon ikäisenä!
Mervi Toivakasta ilahdutti minua pitkästä aikaa 'Rosen' (Malinallin Time To Shine) ihanilla lumikuvilla ja viestillä. Kiitos paljon ja lämpöiset halit kaikille!
8. Hampaita, hampaita, hampaita - löytyy lattioilta.:)
Nyt kun vanhat yläkulmuritkin lähtisivät, ne eivät kummallakaan heilu ja uudet ovat alkaneet kasvamaan molemmille puolille.
Alakulmurit vaihtuivat ihan kivasti.
12. Kylmää, mutta ei tuule joten ei niin kylmän tuntuista kuin eilen.
Minulla on niin kipeät molemmat polvet ja toinen lonkka ettei saa kunnolla nukuttua, pyörii ja pyörii ja etsii asentoa missä ei sattuisi.
Lääkärin aika tämän kuun 28. pv. Toiselle polvelle olisi ollut nyt joulukuussa leikkausaika mutta kun toinenkin on niin kipeä ettei onnistu.
Eilen tuli mielenkiintoinen koira ohjelma televisiosta  Harrachovin perutun mäkikilpailun asemasta. Siinä mm. kerrottiin koiran hännänheilutuksesta;
kun koira tuntee/luottaa ihmiseen jolle häntää heiluttaa niin häntä heiluu suunnilleen tällä akselilla ->                                                 
ja vähän vieraammalle se heiluu täällä ->


Olen siitä saakka tarkkaillut häntien heilumisia ja totta, ne ovat minulle heiluneet tuon oikeanpuoleisen kuvan puolelle. :)
Siinä myös oli kuvattu dobermannia joka järjesteli pehmolelujaan eri muodostelmiin. Ja vielä oli samat lelut laitettu samoihin muodostelmiin esim. sammakot tänne ja teddyt tuonne ja vielä koira järjestelmällisesti välillä laittoi ne kaikki naama alaspäin ja välillä naama ylöspäin. Itsekseen - ilman että sille oli opetettu niin!
Kulmurit ovat vielä pennuilla paikoillaan, Emilin vanhat heiluvat mutta Ilonan ei.
Mitenkähän Peetsi-veljen hampaat?
Täällä on uusi Jacqui Lawsonin ihana joulutervehdys.
Laitoin omaa joulusivua vähän ojennukseen ja tein uuden sivun tämänvuotisille nettijoulukorteille.
Tänään olisi ollut Helsingissä Messukeskuksessa Voittaja-10 näyttely, jossa olen ollut aina ennen (noin 20v) joka vuosi, paitsi nyt viimeiset kaksi vuotta
Olisi ollut niin mukava olla siellä... Sekä eilisessä Helsingin voittaja näyttelyssä myös!
13. Olisi kiva tietää kuinka paljon lintuja käy minun syöttötelineessä syömässä! Ne syövät niin äkkiä ruuan minkä laitan sinne; tänään oli ruoka vähissä ja yksi lintunen tuli ikkunan taa ja katsoi sisään ja napsautti hyvin kevyesti pari kertaa lasiin. Haluisin myös niin tietää miten paljon ne ymmärtävät kaikesta.:)
Vähän tämänpäiväisiä riekkumiskuvia tässä.
14. Bongasin Facebookista nätin kuvan Luukaksen tyttärestä 'Jane' Scottail Lady Jane (vasemmalla) ja tyttärensä ja sain Suvilta luvan sen siepata. Kiitos!
15. Here we go again ... :) Kyllä on kylmää!!! Onkohan ensi kesä taas hurrrjan kuuma?
16. Sain naapurin Leenalta ihanat pitkävartiset villasukat - KIITOS LEENA! - näitä tarvitsee täällä vanhassa vetoisessa talossa!
Mutta kun laitoin ne jalkaan niin en meinannut päästä eteenpäin kun pennut aivan hulluna heiluttivat niille häntiään ja nuuskuttivat niitä ja seurasivat minua kuonot sukissa. :)
Isän (ja muiden) kanssa sovussa syödään puruluita - täytyi siepata kännykällä kuvat = huonot!.Siis jos yritän hakea kunnon kameran niin koirata eivät ole enää paikoillaan...
Yritetään niitä yläkulmureita irroitella, ovat ensimmäiset omat kasvatit joilta täytyy mennä eläinlääkäriin ne poistattamaan, huomenna on Kvistin Ilkalle aika. Siellä ne vaan jököttävät - kaikki 4 + uudet vieressä..

Marja kirjoitteli Timiltä (Malinallin This Is Mine) terveisiä - KIITOS!, kaikki hyvin, poika harrastaa ulvomista - ei yllättä, meillä kotona koko lauma ulvoo aika herkästi. Marja lupaili uusia kuvia ennen joulua ! Jään odottelemaan.
17. Teija toi koiranruokaa meille - KIITOS! ja yritettiin - ilman hihnaa :) - ottaa seisomakuvia pennuista (5,5kk), eihän siitä tule mitään, yritetään uudelleen hihnojen kanssa seuraavalla kerralla. Nyt on lähdettävä Kvistin Ilkan luo niitä hampaita poistamaan, pikkuressut!
Niin, Hope-mummo ja Teddy järsivät omansa myös vierekkäin.:)
18. Eilen tultiin sitten kotiin kahden nukkuvan collienpennun kanssa ja 3 hammasta vähemmän, Ilonan yksi olikin pudonnut enkä ollut huomannut,ja 220 euroa köyhempänä. :( On kyllä kallista näin pieneläkeläisen rahapussille. Molemmat painoivat himpun alle 15 kiloa.  Vuorokausi pehmeällä ruualla.
Molemmat nukuksissa pissasivat alleen, mitä on taitanut tapahtua meillä aina kun koira on tullut nukuksissa kotiin. Tänään taas täydessä terässä.
Sanonko taas että ne ovat kyllä niin ihanat!!!
Ja tänään taas sain Leenalta uudet villasukat! :) Kiitos Leena!
Viime yö meni pyöriessä, kun sattuu miten tahansa olisi ja aamulla sitten - jo monen yön melkein nukkumatta jääneiden unien - laskin koirat ulos joksikin aikaa ja kun otin ne takaisin menin sänkyyn ja ihme ja kumma - nukuin 2 tuntia yhtämittaan.
20. Joulu lähestyy - olen niin väsynyt etten jaksa edes ajatella sitä.
Mervi Toivakasta soitteli tänään - oli ihana kuulla hänen äänensä; Roseen ovat tyytyväisiä, mukavaluonteinen ja terve - hyvämahainen tyttö, sanoi Mervi. Rose on kuten sisaruksensa - tykkää kaikista ja on reipas pikkucollie.
Katja lähetti uusia lumikuvia ihanasta Hopen siskosta Taigasta (Malinallin Honor Me) - Kiitos Katja!
Taiga on saanut Hurtta manttelin ja tykkää kovasti sitä pitää, minun colliet kyllä myös oikein mielellään ottavat päällensä jotain suojaavaa tai lämmittävää jos sää on huono. Eikä tarvitse lunta kaivaa/kuivata pohjavillan sisältä jos kovasti tulee lunta.
22. Kiitos näistä ihanista joulutervehdyksistä! Lisään  sivulle jos sattuu tulemaan lisää. :) Lämmin kiitos kaikille myös ihanista paperikorteista!
Käytiin äitini luona tänään Mian ja Emilin kanssa, Emil oli niin reipas poika!
Susannalle kauniskiitos Teddyn Diego-pojan (Zinnia's From Dusk Till Dawn) uusista kuvista! Näin sitä on Italiassakin lunta nyt. :)
26. Niin se jouluaatto meni, Mia oli töissä ja äiti oli innoissaan kun pääsi Tapanilan vanhainkotiin viikoksi peruutuspaikalle.
Itse jatkan unettomia öitä ja polvet (ja toinen lonkka) niin kipeät ettei meinaa pystyä yhtään astumaan niiden päälle, tilasin Back On Track polvisuojan ja se tuntuu hyvältä. Tiistaina lääkäri. Pitäisi varmaan nyt pian päästä polvileikkaukseen!
Lunta taas on niin paljon että mihin se lopputalven lumi mahtuu? Tänään sitä on tupruttanut koko päivän ja kai viime yökin.
Alla Teddy ja Hope (9,5v) leikkivät puvut päällä pihalla - niin ei lumisade mene turkin  sisään niin pahasti... taas kännykkäkuva, jos hakisin kunnon kameran niin lopettaisivat.:)
Sain myös söpön kuvan Luukaksen tyttärestä Justiinasta (Silimen Yön Tähtivalo) ja pikkuinen tyttärensä Tara (9vk).
Varrikulta (Malinallin Top Treasure) ja Peetsirakas (Malinallin First To Dance) matkustivat taas Lapin rauhaan joulua viettämään, tässä mahtava maisemakuva heidän matkaltaan sekä Varrin pentueveljestä Timistä (Malinallin This Is Mine) pari uutta kuvaa
Kaamosterveiset Varrilta&Peetsiltä:)
Heippa Tarja-kulta ! Täällä mökillä kaikki hyvin :) Nautitaan yhteisistä aamu- ja iltapäivän kävelyistä Lapin kauniissa luonnossa ja tosi ihania ovat olleet myös iltaisin kuutamokävelyt :) Ei olla tarvittu edes taskulamppuja ! Me toivotamme kaikille Metsäpeltolaisille ympäri Suomenmaan ja maailman oikein onnellista ja hyvää uutta vuotta 2011 ! Rakk terv mummi, ukki, Varrikulta ja Peetsirakas
Kiitoskiitos! Kuinmyös sinne Lappiin ja ympäri Suomen kaikille Malinallilaisille!
28. Goldshimmerissä synnytetään nyt; Jatsin - Malinallin Jazz N'Ramatazz (Luukaksen pentueveli) ensimmäiset vauvat ovat maailmassa; tällä hetkellä siellä on neljä tyttöä ja kaksi poikaa ja kaikki ovat soopeleita (kuten epäilin että Jatsi olisi dominoivasti soopelivauvojen tekijä), Ruby-äiti tosin oli kuiskaillut Riitalle että pentuja tulisi 5 tyttöä eli jos Ruby on oikeassa :) niin vielä pitäisi yksi tyttö tulla. Nyt kaikki peukut pystyyn että kaikki menee hyvin, Riitta soitti ja kuulin vauvojen pientä jokeltelua; se on ihanaa!!!
Alakuvassa 'Roi' (Malinallin Jokers Wild) Kiitos kuvasta Anna-Liisa! Roille haleja!
29. Joitain kuvia tämänpäivän leikeistä, taitaa tuo Emil olla vähän 'linssilude', Ilonaa yritän löytää kameralla mutta aina Emil on  etummaisena. :)
31. Vuoden 2010 viimeiset leikkikuvat a'la Ilona ja Emil! Hyvää Uutta Vuotta 2011 kaikille!
Ja kuva 2 vuorokautta vanhoista Jatsin (Malinallin Jazz N'Ramatazz) pienokaisista Goldshimmer kennelissä. :)
Kello on 19 ja kyllä räiskyy ja paukkuu .... seudun väki taas meidän talon takana olevalla kentällä ampuu rakettejaan.
Käytiin pihalla, pennut pissasivat, kaikki juoksivat ympäriinsä villinä räiskinässä :) Eivät osanneet pelätä, mutta nyt kyllä varmuudeksi sulkeudutaan loppuyöksi sisään ettei kukaan pääsisi pelästymään.
Arjalle ISO kiitos luontaislääkkeistä ja kuvista, joissa on Luukaksen tyttärenpoika Rio ja Rion pikkukaveri. Rhus'ia 5 raetta likoomassa suussa.:)