1. Joulukuu! Ja märkää ja mutaista ...
Tässä aluksi linkki kahteen joulukalenteriin, toinen sheltti-ihmisten tekemä ja toinen Kristiinan.
Koirapirtin kalenteri              
Shelttikalenteri
Rose Räsäseltä :) (Malinallin Time To Shine) tuli ihana joulukalenteri-kortti - KIITOS ja haleja Roselle ja perheelle!
Rosesta on tullut kuulemma hieno lady, jolta kuitenkin myös vintiömieltäkin löytyy. Kaikki on heillä hyvin, Rose saa paljon pusuja ja paijauksia kotonaan.
2. Edelleen ihana Anne ystäväni kävi taas Maxia (Malinallin Twice As Nice) katsomassa ja otti muutaman kuvan. Kiitos Anne!!!

3. Oma joulusivu.
Huhheijaa, seuraava pari vuorokautta tulee olemaan jännittäviä; tyttäreni Mia (jo tällä hetkellä hotellissa lentokentän lähellä) lentää aamulla aikaisin Yhdysvaltoihin Kaliforniaan, San Franciskoon, koneen vaihto Lontoossa, jossa hän joutuu menemään metrolla toiseen lähtöterminaaliin.
Kokonaismatkustusaika on 16 tuntia. Ja kotona hänellä on nuori tyttö hoitamassa Jatsi-koiraa ja Iidi-kissaa. Mia palaa helmikuun lopussa ja sitten nähdään lähteekö hän takaisin uudelleen ja jos lähtee niin eläimet lähtevät silloin mukaan.
Elikkä enkeleitä mukaan hänelle toivon koko matkalle!
4. Nyt voi hiukan hengittää ... ensimmäinen osa Mian matkaa ohi, sain viestin Mialta : Nyt turvallisesti San Franciscon koneessa, huh, Heathrow oli kamala! (Mitä minä pelkäsinkin) ... Tämä lento kestää 13 tuntia.
Ja kaikenkukkuraksi Tytillä alkoi juoksu!
5. Mia turvallisesti perillä San Franciscon lähellä olevassa Reedham Cityssä.
Minä kävin Sarin ja Merjan kyydillä Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä tänään.
Teddyn Frozeneye's  pojat näissä alla olevissa kuvissa - olivat hieman eläväisiä eikä saanut kunnon kuvia, mutta niin ihania!
Niistä Frozeneye's Golden Andy oli luokassaan kolmas ja sai kp:n. Kaikki saivat hyvän arvostelun, Tinon korvat pitää laittaa 'ojennukseen'. :)
Mutta sitten meidän ihana, avoin ja iloinen Maxi (Malinallin Twice As Nice) teki 'kepposen' (Suvi - ei kannata yhtään välittää, näitä sattuu!),
oli oikein reipas ja häntä heilui ja käveli pitkän hallin läpi ilman ongelmia, samoin raput yläkertaan ja siellä ympäriinsä, mutta kun tuli aika mennä kehään niin Maxipa pisti tenän eikä liikkunut, mikä oli aivan ennalta arvaamatonta,
Tuomarikin tuli sanomaan että voi harmi kun on niin kaunis koira, halliharjoitusta vaan nyt.
Maxin arvostelu kuuluu näin:
Hyvin tyylikäs pentu, kaunis pää, hyvät korvat. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvät käpälät. Erinomainen karva. Valitettavasti ei tänään esiinny.
6. Suomen Itsenäisyyden päivä tänään.
Lauralta ja Tinolta (Frozeneye's Golden Amigo) tuli postia; kiitos Laura ja haliterveiset sinulle ja  mukavalle Tinolle!
Heippa Tarja ja isi ja kaikki muut collie-kaverit!
Eilen olikin rankka näyttelypäivä. Aluksi mä vähän hössätin ympäriinsä enkä oikein tiennyt miten pitäisi siihen suhtautua että yhtäkkiä onkin niin paljon kavereita, mutta lopulta siihenkin tottui. Harmi vaan että just kun tuli mun vuoro mennä kehään niin mä olinkin jo kuluttanut kaiken energian ja olin ihan loppu! Ensin ne oli koko ajan pyytäneet mua istumaan ja menemään maahan ja rauhottumaan ja sitten kun mä vihdoinkin istun nätisti ja meen maahan makaamaan niin mua korjataan koko ajan ja nostetaan ylös! Kamalaa jumppaa. No kuitenkin Laura kehu mua kovasti kun juoksin nätisti vieressä. Sitä me oltiin harjoteltukin ja se oli ihan mukavaa. Mun korvista mulle sanottiin että ne on muka pystyssä. No kyllähän ne pikkusen nousee pystyyn kun minä innostun, mutta ihan yhtä hyvin mä niillä kuulen! Ei mun kuulossa mitään vikaa oo.. No antaa Lauran niitä korvia ronkkia jos se kerta tykkää et ne on niin paremmat.
  Voi me nähtiin Maxi ja se oli niiin nättinä! Tosi harmi juttu ettei Maxi sitten tahtonut sinne kehään. Se oli kyllä aika tylsää mun mielestä ja se lattia olikin tosi pelottava. Mäki aluksi jouduin vähän murahtelemaan sille lattialle kun tassut liukui niin ikävästi. Ei se lattia kuitenkaan uskonut kun mä komensin sitä. Mä en kuitenkaan uskaltanut niitä portaita kulkea ja tosi kiva jos Maxi ne käveli. Ehkä Maxi ens kerralla tykkäis enempi siitä hommasta jos vaikka olisi hienompi lattiakin meille upeille collieille tehty vai mitä? Jos siis he meinaavat vielä käydä. Ehkä me saatettaisiin päästä vieläpä samaan aikaan kehään, sehän olisikin kivaa, eikö? No nyt mun täytyy mennä taas nukkumaan oon kyllä ihan poikki vieläkin. Pitää jaksaa huomenna touhuta kun on vielä koirakoulukin! Paljon terveisiä, haleja ja colliesuukkoja toivottaa: Touhu-Tino
Ja myös tuli Ruotsista Teddyn ja Tytin siskolta  Riialta (Malinallin Winning Ticket) terveisiä ja pari kuvaa. Riian emäntä Leena ja isäntä Martin toivoisivat että Riia tulisi seuraavasta juoksusta loppukesästä 2010 meille tekemään vauvat, joista veisi yhden mukanaan kotiin.
Täytyypi yrittää etsiä sieltä Pohjanlahden takaa joku mukava ja komea soopelipoika.:)
7. Suvi, Maxin (Malinallin Twice As Nice) emäntä  kirjoittaa tänään näin :
... että tänään olimme pentu-agilityssa viimeisen harjoituskerran. 
Alussahan se eteni rauhallisesti ja tuumiskellen, makupalalla houkutellenkin.
Nyt tähän viimeiseen kertaan olin, näyttelykokemuksesta viisastuneena,  harjoitellut kotiläksyjä huolellisemmin ja napakammin viikonlopun ja 
vielä maanantaina, ja kas kummaa, koira meni reippaasti ja rohkeasti  radan eri vaiheet.
Olin ihan ylpeä: mm. pöytä, pikku-A, pussi, putki ym menivät hienosti.
Eli kyllä sitä "vikaa" on hihnan tässä päässä...lällytykset vähemmälle  niin koirakin reipastuu ja luottaa itseensä, vai mitä :)
Jotkut asiat vaan pitää oppia kantapään kautta! Terveisin, Suvi
Mahtavaa! Monet ensimmäisen collien omistajat eivät tiedäkään kuin kovin fiksuja colliet ovat!
Ne kyllä meitä ihmisiä vievät kuinka haluavat jos niiden annamme. :)
Kaappasin Mari Palgin Facebookin sivulta kuvat Maxista Kaapelitehtaalla.
Täällä voi tehdä kaikenlaisia hauskoja juttuja kuvistaa. Alla muutama esimerkki, tähtenä Teddy.

Tuli mieleen tuosta Maxin agility harjoituksista että pennut meillä pienenä painuivat putkea edestakaisin ja hauskaa oli. Ja vierittelivät sitä pitkin pihaa. :)


11. Täällä taas olen leikkinyt  http://www.dancingsantacard.com/?santa=871641
13. Olen  päättänyt että Tyttiä ei astuteta nyt, äitini on sairastunut vakavasti ja tarvinnee minun avun ja huomion tänä keväänä.
Odotellaan nyt Ellen juoksua ja silloin sitten saadaan meillekin pentusia.:) Elikkä mahdollisesti huhtikuussa tulee juoksu.
Teddyllä kävi suloinen morsian 'Trulla' Dolmaris Nimrodel, Mukavia pentuja toivottavati syntyy Twist And kenneliin 63 vuorokauden kuluttua.Hääkuva
kuva:
Mari Palgi14. Varrin (Malinallin Top Treasure) Kiitokset sihteerille - paljon haleja kaikille ja älkäähän paleltuko siellä pohjoisessa nyt!
Heippa Tarja kulta ja äiti Elle, isä Luukas ja kaikki muut rakkaat collieperheen jäsenet !
Mie olen sitte kasvanu oikeasti isoksi pojaksi !
Ymmärräthän, vähän niinkuin pikkusisko Malina, jolla on jo alkanu juoksut... Mullakin hormoonit hyrrää, kun kuljen ulkona nuuskutuslenkillä ja vedän sieraimiini iiihanaa tyttökoirien tuoksua... Viime viikonloppuna me oltiin Rovaniemellä, enkä mie vielä huomannu Hillasta mitään...mutta kun ne tuli eilen meille Tornioon,mie menin aivan pyörälle päästäni...mie nuolin Hillan korvia ja suupieliä...jne... Ja Hukka oli kuin ei mitään... Kummallista !
Leea kuulu sanovan mummille, että nuoret urokset (olenkohan mie sellainen?) saattaa haistaa juoksun tulon jo viikkoja ennen. Mene ja tiedä,
mutta mulle ei maistunu edes ruoka, kun Hilla oli täällä. Eikä ole maistunu muutenkaan. Mummi kuulu itsekseen tuumivan, että taitaa olla sama syy, kun täällä lähellä on noita tyttökoiria enemmän ja vähemmän... Päivällä ukki laitto keittiön ovelle koiraportin, jotta Hilla saisi olla rauhassa...
Ai multa vai ? Niin kai sitten... Onneksi on Hukka, jonka kanssa leikkimistä ei koskaan kielletä :)
Täältä muuten edelleen puuttuu lumi maasta. Pakkasta on, mutta ei lunta :( Tiedäthän, Tarja, sitä ihanaa valkoista ja pehmeää ?) Yks ilta, kun me oltiin tultu lenkiltä, me mentiin takapihalle leikkimään, sitte  tapahtu kummallinen asia... Naapurin setä tuli autolla pihaan ja sen tosi kirkkat autonvalot valaisi meidän kelkkavajan seinän, eikä siinä mitään, mutta siihen seinälle ilmesty ihan omituinen hahmo... Vähän niinku koira...
Kun mie liikuin, sekin liikku... Kun mie heilutin häntää, sekin heilutti... Kun mie rupesin haukkumaan, senki leukapielet liikku, mutta en mie onneksi mitään ääntä kuullu...siis muuta kuin omani :) Mummi rauhoitteli mua, että älä Varri välitä, se on vaan Sinun varjo... Mikä varjo muka on ? Ja vielä MUN varjo ? No oli mikä oli, se lähti tiehensä, kun naapurin setÄ sammutti autostaan valot, eikä mun sitte tarvinnu enää piitata koko asiasta.
Max, älä muuten välitä, vaikka Sulla jäi se Helsingin kisa väliin ! Mulla olis taatusti käyny samalla viisisti tai siis se olis loppunu jo alkuun, kun mie en olis tohtinu nousta edes rappuja ylös :) Mummi kuuluki sanovan Leealle, että ne vievät ukin kans mut näyttelyyn vasta kesällä, kun kehät on ulkona raittiissa ilmassa :) Me eletään täällä joulun odotellessa :) On tosi mukava odottaa "isoveli"  Juhoa ja Riikkaa tänne joulun viettoon :) Sitä mie toivon, että Teilläkin on oikein hyvä joulun odotusaika ja joulu tietty kans :) Nyt pitää laittaa nukkumaan, kun kirjuri mummia alko yht ' äkkiä kamalasti väsyttää... Ei silti, kyllä minuaki haukotutttaa..
Kerro Tarja kulta kaikille rakkaita terveisiä koko meidän perheeltä. Ja multa myös colliesuukkoja ja iloisia hännänheilutuksia lähettää Varri kulta
16. Ellen pentueveli 'Duffy' (Lassina L'Amour Jeuene) on mennyt Ruotsiin vierailulla joksikin aikaa, sain muutaman uuden kuvan pojasta ...
5 päivää maassa olleena Duffy oli näyttäytynyt näyttelysssä tuloksella Paras Uros 2.
17. Jaquie Lawsonin ihana tämän vuoden joulukortti täällä.

Netin kautta saapuneita AIVAN IHANIA joulutervehdyksiä täällä.
20. Tänään sattumoisin katse osui naapurin huvimajan ikkunoihin, niissä oli ihanat jääkukat, oli haettava kamera ja otettava kuvia,
  Yksi salamalla ja kaksi ilman.
Tänään on leudompi sää, minkähänlaiset nämä olisivat olleet eilen kovassa paukkupakkasessa? Ja mitähän naapurit miettivät - jos näkivät - kun aidan reunalla heidän huvimajaansa kuvasin.:) Yritin jäädyttää myös jäälyhdyn, mutta eihän se onnistunut, se jumittui ämpäriin. En ole koskaan niitä tehnyt.
21. Pitkästä aikaa sain myös Laikasta (Malinallin Walking On Air) kuvia. Laika on Tytin ja Teddyn pentuesisko.
Jos joku ei ole kuullut niin kerron vielä kerran että Laika nimi oli perheessä annettu odotetulle pennulle ja eivät tienneet mitään Laikan virallisesta nimestä, enkä minä että he olivat suunnitelleet Laika nimeä. Hauska sattuma! Vai?
25. Joulu meni, vietettiin äitini kanssa kahdestaan kun Mia on siellä Kaliforniassa. Tuntui oudolta olla ilman häntä ... ensimmäinen kerta kolmeenkymmeneenseitsemään vuoteen.:) Ei kuulemma kovin joululta tunnu siellä auringonpaisteessa - kaikesta joulu rekvisiitasta huolimatta.
Katja ilahdutti minua kahdella Taigan (Malinallin Honor Me, Hopen pentuesisar, 8v) kuvalla. Toisessa kuvassa Taiga leikittää peppu pystyssä Mandia. Kiitos Katja - halit!Charlotte lähetti Tanskasta kuvat omasta kasvatistaan Astasta (Swinger Hot N´Spicy), 'sirkuskoirasta', Asta osaa kaikenlaisia temppuja.
Astan isoisoisä on myös minun Luukaksen isä Dk Ch Sandiacre So Far So Good, joka asustaa Charlotten luona.
26. Riikka lähetti muutaman kuvan Luukaksen tyttärestä Jadesta (Saruskan Golden Especial) ja perheen uudesta ihmisvauvasta Waltterista.:)
Onnittelut ja halit!Toisesta siskostakin tuli kuva, eli Luukaksen Pinja-tytär (Saruskan Golden Empress)  harjoitteleee kelkanvetoa.
Kai kaikki joille tulee Colliesanomat on lukenut uusimmasta lehdestä 5/6 Heinin haastattelun - kun Pinjasta tuli tottelevaisuusvalio!
27. Varrin (Malinallin Top Treasure) jouluterveisiä - kiitos !!! haleja ja hännänheilutuksia sinnepäin myös sekä tietysti colliesuukkoja.:)
Ja mummin kännykkäkuva tuli perille -> alla. Voisi ihan kuvitella että Teddy-veli se siellä seisoo.:)
Hei Tarja kulta ja kaikki kotijoukot !
Täällä sitä ollaan oltu lumen ja pakkasen keskellä viettämässä mökkijoulua Juhon, Riikan, ukin ja mummin kanssa :) Mie olen saanu osallistua kaikkeen muuhun, mutta en saunomiseen... Ei silti, että olisin edes halunnu mennä sinne sihinän ja höyryn keskelle :) Me ollaan oltu tosi paljon ulkona ja niinpä mulle on ruokakin maistunu ihan erilailla kuin kotona. Tuloiltana me käveltiin mummin kanssa melkein 6 km metsänajotietä pitkin...
Kun ukki, Juho ja Riikka saivat meidät kiinni moottorikelkalla, me oltiin jo melkein 1 km päässä mökiltä... Tietty niiden piti ottaa kelkka ja reki vajasta, purkaa autosta tavarat ja pakata ne rekeen ennenkuin ne pääs ajamaan kelkalla meidän perään... Mutta kylläpä ne kehu meitä tosi reippaiksi kävelijöiksi :) Mummi ei kuulemma halunnu mulle traumaa moottorikelkan kyydissä istumisesta ja siksi se halus kävellä mun kanssa rauhassa...  Caro ja Rasmus ei koskaan tykänny kelkkakyydistä :( Mutta eihän sitä oikeasti tiedä, vaikka mie oppisin kuinka hyväksi kelkkailijaksi... :) Mie sain muuten joululahjaksi uuden possun...sellaisen latex-possun, joka mulla on kotona...joka on vaaleanpunainen ja röhkii...mutta se kotona oleva on jo rikki...ollu jo kauan. Mie olin aivan hämmästyny ihka uudesta possusta. Osasin avata pakettini ihan itse. Sen jälkeen menin kysymään, että olisko mulle lisää lahjoja... Ei ollu, mutta halauksia ja rapsutuksia olen saanu niin paljo kun olen vain halunnu :) On mua muuten kuvattukin... Mummikin yritti kuvata mua tänään kännykällä :) Aiko yrittää lähettää sinnekin joulupäivän terrvehdyksen. Saapa nähdä, onnistuuko... Miten muuten Teidän kaikkien joulu on sujunu ? Meinaan, kun meillä on täällä mökillä vaikeuksia päästä lukemaan Sinun tai kenenkään muunkaan blogia... Mutta kyllä se taas kotoa käsin onnistuu :) Nyt pitää kuulemma lähteä nukkumaan. Juho ja Riikka lähtevät huomenna Sodankylään ja siitä mie olen jo etukäteen surullinen. Ne tykkää musta hirveän kauhean kamalasti ja niin mieki niistä. Tykkään mie mummista ja ukista kans. Ja kaikista ihmisistä. Mie olen vissiin samanlainen suukottaja kuin Teddy veli :) Teistä vauvakodin väestä mie kans tykkään tosi paljon !
Rakkain jouluterveisin colliesuukkojen ja hännänheilutusten kera Lapin korvesta Varri kulta ja koko mökin väki :)
28.  Varrin (Malinallin Top Treasure) lumikenkäkävelyltä rakkaat terkut! Rakkaita terkkuja takaisinpäin Lahdesta!
Ja iloksemme Maxi (Malinallin Twice As Nice) päätti kertoa ensimmäisen joulun kuulumiset; ihanaa! Kiitos Suvi! Haleja!
Heippa Tarja, on pakko kertoa, kun täällä tapahtuu kummia! Toivat puun sisälle ja laittoivat siihen i-ha-ni-a palloja ja pampuloita  mulle!
Niitä kävin sievästi poimimassa aina kun oli tylsä hetki eli  aika usein. Äiti ei kyllä tykännyt siitä, vaan nosti ne pompulat aina  vaan korkeemmalle,
ja se puu näytti lopuksi aika hassulta, kun kaikki hilut oli yläosassa... niin ja laittoivat vesikupin puun juurelle, mun  oli vähän hankala käydä siitä juomassa, mutta kävin kuitenkin kun se  oli sinne -mua varten tietysti- laitettu. Outo idea kaikkiaan. 
Muutenkin on hössötetty kamalasti, mut nyt on jo rauhallista. Tai  olis, jos ei oisi MÖRKÖJÄ! Näin  niitä ensin siellä Kaapelitehtaalla,  muistatko Tarja, ja nyt niitä on hiippaillut siellä sun täällä. Olin  joulukylässä uudessa paikassa, ja siellä haisi ihan Möröille. En  meinannut tulla eteisestä mihinkään, seisoin siinä hievahtamatta  ainakin puoli tuntia! Kamala paikka. Ulkona niitä ei ole niin paljon.  Kun olin pentunen, en huomannut niitä ollenkaan, vaan olin reipas ja  peloton. Nyt olen taas menossa kylään uuteen paikkaan, mut  toivottavasti Äiti tekee mörkötarkastuksen siellä ensin. Onkohan muut,  veljet ja siskot, nähny niitä? Muuten elämä sujuu hyvin. Puuhaa riittää, ja keksin sitä paljon ihan  itse!
Olen huomannut että yletyn jo melko korkealle ja löydän kaikenlaista mutusteltavaa ja nyrhittävää. Äiti sanoo että syö Maksi  RUOKAA mut se on tylsästi aina samassa kupissa ja samannäköistä, niin  en viitti syödä kovin paljon... vähän käyn muodon vuoksi nyppimässä  kun Äiti katsoo.
Vielä yks juttu: mulla oli kai nenäpunkki! Kaverilla  -siis Danilla- oli kamala hinkutauti, Äiti luuli et sillä on astma,  mut se olikin se punkki.
Saatiin molemmat troppia ja nyt ne varmaan  häipyy ne punkit.
Onkohan olemassa jotain lääkettä, joka tehois Mörköihin?
Kyselee poikanne Maxi
PS. ONNEA siskot ja veikot, ollaan jo 9 kk!"

Huomasin Collieyhdistyksen Foorumilla tämmöisen mörkökeskustelun!

Sitten meillä täällä Malinallissa kävi tänään sellainen vahva nuori collieneitokainen, jonka oli määrä 'kihlautua' meidän Teddyn kanssa,
vaan ei siitä tullut mitään, neito oli toista mieltä ja osoitti sen erittäin voimallisesti ...

HUOM! Kaikki ovat varmasti varovaisia uuden vuoden yönä etteivät lapsukaiset pääse pelästymään paukkuja, sisällä vaan se pahin aika kannattaa viettää. Meillä ainakin ei voi kerrassaan mennä ulos kun koko seutu tulee meidän talon takana olevalle kentälle -ainakin aikasempina vuosina- ampumaan rakettinsa ja niitä saattaa lentää pihaan - joka vuosi saan kerätä monta pois aamusta pihasta ... ja ilma on sakea rikin katkusta. :(
Anne-ystäväiseni lähetti linkin videoon missä voi testailla koiran paukkukestävyyttä. Kiitos Anne!!!

29. Hieman on paha mieli tänään; eilisen astutus yrityksen jälkeen omistajat ovat olleet kovin järkyttyneitä koiransa kohtelusta!
Ja olen joutunut ns. pesemään likaista jälkipyykkiä.
Heidän koiraansa ei olisi saanut pitää kiinni vaan niiden olisi pitänyt saada tehdä se itsekseen.
Koirien oman (molempien) turvallisuuden takia on tapana että narttua pidetään kiinni - etenkin ensikertalaista - kun ei tiedä miten ne käyttäytyvät siinä tilanteessa kun lukkiutuminen tapahtuu, siitä hyvä esimerkki oli eilinen narttu, kun uros meni sisään niin narttu alkoi riuhtomaan niin ettei sitä pitänyt perheen isä pystynyt sitä pitämään ja koirat irtosivat.
Tiedän onnettomuuksia silti tapahtuneen, ystäväni uroksen peniksen pää repesi tälläisessä tilanteessa.
Laittaa miettimään antaako poikiaan kenenkään käyttöön! Pahan mielen saa palkakseen.
Sillä minä kyllä en riskeeraa poikieni terveyttä.
LISÄYS asiaan tuli mieleeni juuri: astutusajankohta oli perheelle epäselvä, kun oma 1v uros ei kotona yrittänyt hyppiä selkään mitä ihmettelivät ja minä taas ihmettelin kuinka urosta pidetään nartun kanssa samassa tilassa vapaana kun se ontarkoitus astuttaa ja on parhaat päivät käsillä
- sehän ei minulle kuulu sanoivat - ja kun olivat tulleet kotiin niin kuulemma oli antanut oman uroksen hyppiä selkään elikkä jos siitä Teddyn nartun sisällä käynnistä sattuisi pentunen maailmaan putkahtamaan niin kuka olisi isä? Mutta eihän se minulle kuulu? Sanovat että vahtivat, mutta perheessä on myös 5 pientä lasta...mitenhän se on mahdollista?
Ja minä en narttua astutus tilanteessa koskenutkaan, itse sitä pitelivät ( minun pyynnöstä toki) ja narttu kävi vielä antamassa minulle pienen colliepusun !!! (eli ei se taida minulle olla vihainen! :)) -> Mitä perhe ihmetteli kun yleensä ei välitä vieraista.

Sitten mukavemmissa merkeissä - päivitetty pentusivua vähän. :)
Varrin (Malinallin Top Treasure) kuulumisia tuli ja arvatkaa kenellä on suu korvissa asti kun niitä lukee :) KIITOS!!!
Voi Tarja kulta, hui, mitä pakkasia täällä Lapin mökillä on välillä ollut ! Ihan on pitäny nostella tassuja vuoronperään ylös ja nuolla pois lunta ja jäätä... Mummi ja ukki aikoo ostaa mulle jotku töppöset, ettei lumi enää tartu mun tassuihin... Huh. Kaikkea ne aina keksii. Se sadeviitta ei muuten ole yhtään hullumpi :) Siinä on sitäpaitsi tosi hyvät heijastinnauhat. Niin...ja mie kuulin eilen AIVAN IHANAN uutisen, että mie voin saada Elle-äidin vimppa pentueesta mulle PIKKU-VELJEN ! Se se vasta jymyuutinen oli ja teki mut niiin iloiseksi...:) Kylläpä meille tulee lystiä, kun saadaan leikkiä joka päivä yhdessä pihalla ja metsässä ja tietty sisälläkin... Siinä voi mummin matot saada kyytiä :) Täytyy nyt kovasti toivoa, että Elle-äiti sais ainaski yhden pojan ja tyttöjä tietty myös :)
Rakkain, onnellisin pikku-veli- ja Lapin mökkiterveisin Varri kulta
Ps On mummi ja ukki kans tosi iloisia siitä pikku-veli-ajatuksesta :) Ja Juho&Riikka...
Kaikkien kannattaakin huolella aina kuivailla niitä tassun välejä ja pohjia, jos jäävät märiksi usein niin saattavat tulehtua.
Oli muuten uusimmassa Colliesanomassa tossun teko-ohjeet!
Jos kenelle ei tule lehteä eli ei kuulu yhdistykseen niin voin - jos joku haluaisi - tarvittaessa skannata ohjeet.
30. Ystäväni jonka urokselta on astutuksessa se palanen peniksestä revennyt kun narttu on astutuksen yhteydessä riuhtaissut itsensä irti, soitteli ja tuli asia puheeksi, hän tiesi toisen kokeneen kasvattajan jonka urokselta oli samanlaisessa tilanteessa penisluu murtunut.
Eli ei koskaan voi olla liian varovainen. Elikkä molemmat olivat tapahtuneet vaikka oli kiinni pidetty, tilanteet ovat niin ennalta arvaamattomia.

Täytyi piipahtaa täällä blogissa kertomassa kuinka hurjasti tykkään tuosta amerikkalaisesta 'Tanssi jos osaat' ohjelmasta, että siellä on upeita tanssijoita, että he saavat tanssia upeita koreografiota, VAU! Tykkään! Tykkään! Minä olisin halunnut olla tanssija.:) Rakastin tanssia nuorena ...

Tinon,
(Frozeneye's Golden Amigo), Teddyn pojan, kuulumisia alla. Kiitos Laura, halit Porvooseen - olkaa kuitenkin varovaisia huomenna!
Heippa Tarja, isi ja muut Lahden ystävät!
Mulla oli hurrjan hauska joulu! Me oltiin mamman(eli Lauran) mummolla ja sinne tuli semmonen kummallinen ukko jolla oli iso parta! Sit sillä oli tosi möree ääni.. Mie olin pikkusen epäluuloinen ja kävin sit vähän nykäsee sitä helmasta ja se viel innostu ja anto mulle paketin (missä oli luu) siitä hyvästä! Mamma sano et niin ei kyl oikeesti sais tehä.. No mä sitten pikkusen kyllästyin kun se jakeli niitä lahjoja kaikille muille niin mä vähän tutkiskelin mitä siltä pukilta löytyykään ja löysin semmosen tosi kivan puisen kepin. Se oli ehkä vähän iso mulle mut mä koitin kävellä sen kans kunnes jäin ovenkarmeihin kiinni. Kaikki muut nauro mulle ja sit ne harmitteli kun ei kerinnyt saada siitä kuvaa.. Se oli kuulemma joulupukin kävelykeppi, mä oisin kyllä oikeestaan keksinyt sille parempaakin tekemistä. No olihan se kiva kun saatiin sitten Rocky ja Nala tänne kaveriksi. Rocky ei oikeen tykännyt kun me Nalan kanssa pistettiin tuulemaan ja käännettiin talo ympäri (eikä äitikään oikeen sit jälkeenpäin..).
No tänään me tehtiin mamman kans iso labyrintti takapihalle joka mutkittelee ja kiertelee noita puita ja puskia. Siellä on tosi hauska juosta kun ei tarvii kahlaa lumessa ja on lumiseinät ympärillä. Mä jopa aattelin että se on niin kiva et vein äitin (äiti on äiti kun se kieltäytyy olemasta mun mummo vaikka Laura on mun mamma) aamutossunkin sinne, harmi vaan et se hukku tonne lumeen niin en enään löydä sitä, mut eiköhän se sit viimeistään löydy kun lumet sulaa.
Tänään mun mamma soitti koneelta semmoista youtuubin  videota minkä löysi sinun blogistasi. Sitten se katto mua ja vissiin vähän pelkäs että miten mä reagoin. Musta tuntuu että se on vähän harhaluuloinen Tarja? Mä kattelin ja kuuntelin hetken ja kävin sit nuolasemassa kerran sen tietokonetta. Höh turhaan se höösää kun mä oon rohkee poika. Sitten vielä illalla kun oltiin lenkillä niin joku poika ammuskeli raketteja siinä tien toisella puolella. Mä oisin tahtonut mennä sinne kattomaan miten se saa niitä samoja ääniä aikaan kun mamman tietokoneesta tuli mutta ei mua sinne päästetty.. Mun piti tyytyä vaan pariin murahteluun. Nytten täällä sit ollaan tosi iloisia että mä olen kuulemma tosi reipas ja hieno poika. Kiva että ne ilahtuu niin helposti eikö vain? Musta on hauska kun mua kehutaan koko ajan. Varsinkin kun kävelin semmoiset isot rappuset ylös ja alas niin mua kehuttiin tosi paljon! Eikä mua ees pelottanut kun Rocky meni eeltä.
Ootko säkin Tarja muuten sitä mieltä että noita vesikuppeja ei saa kaataa? Kun mamma sanoi et niin ei saa tehdä, mutta kun mun mielestä se vesi loiskuu niin kivasti ja se on hauska kun se sit pyörii ympäri keittiötä..
Me toivotetaan teille tosi turvallista ja mukavaa uutta vuotta ja kirjoitellaan taas! Ehkä me jopa nähdään Lahden näyttelyssä 17 päivä?
Halit ja colliesuukkoja toivottaa Tino!31. OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE IHANILLE YSTÄVILLE JA BLOGIN LUKIJOILLE!
Pialle ja hänen kauniille hauvoilleen (kuva alla) erityisen hyvää uutta vuotta ja laitan tähän Pialta saamani viestin että Varri-kulta saa lukea sen palatessaan Lapin mökiltä Tornion kotiin.
UUDEN VUODEN TOIVOTUKSET MINULTA JA RAKKAILTA KOIRILTANI SINULLE JA AIVAN IHANILLE KOIRILLESI:)SILLE VARRI KULLALLE HALUAMME VIELÄ ERIKSEEN TOIVOTTAA UUTTA VUOTTA KUN HÄNEN KIRJOITUKSET SAA AINA HYMYN HUULILLE.
             TERKUIN,PIA P.,LAPPEENRANTA

Mikä räiske ja pauke täällä on. kello on noin 21 - käytiin ulkona, kaikki meni hyvin, onneksi nämä koirat eivät piittaa paukkeesta,
Aino ei kuule enää niin hyvin joten se ei reagoi, ennen Aino oli ehkä oikea sana olisi 'paukkuärtyisä'.
Todella sääliksi käy paukkuarkoja koiria tällä hetkellä! Nyt ei mennä ulos ennenkuin joskus aamuyöllä, en uskalla ottaa mitään riskejä jos joku raketti lentää pihaan ja joku pelästyisi.
Varri-kullan tassua palelee ...