1. Aprillipäivä ja päivä kun noidat liikkuvat. :) Palmusunnuntai.
Ilonan kanssa lenkillä tänään, tavattiin noitia lenkillä ja pihassa...
Teddy tuntuisi olevan kunnossa. En ole Rimadyliä antanut (kuka tarvii niin tulee hakemaan) vaan Arjan lähettämää luontaislääkettä. Arjalle isokiitos!
Ellenkin juoksu on ohi - kyllä helpottaa eloa tämän lauman kanssa kun on noita molempia sukupuolia ja vielä kun pojat ovat päässeet tyttöjä treffaamaan.
2. Ei oo totta! Lunta tulee taivaan täydeltä ja on tainnut tulla koko yön - maassa on ehkä ainakin 5 senttiä uutta lunta...
Vastaan tuli kiva video Ugandassa leiriin tulleista villi gorilloista, täältä löytyy.
Mukavia uutisia Riitalta ja oli hurjan kiva jutella pitkään :). Jatsin (Malinallin Jazz'N Ramatazz, Luukaksen pentueveli) tytär Goldshimmer Ode To New Year tuli juuri terveystutkimuksista; silmät cea-vapaat, kyynärät 0/0 ja lonkat kuvaajan mielestä A/A - odotellaan Kennelliiton lopullista tulosta.
Mitenkähän käy kevään ensi silmun tuolla lumen keskellä? Ja Emilille tuli kiire vahtia pihaa kun tuli vieras mies sinne aidan taakse...
3. Näin Facebookissa niin julman kuvan ihmisen tekosesta koiralleen ettei se näky meinaa lähteä silmistä ja pistää taas kovasti harkitsemaan ylipäätään että haluanko pentuja teettää tuntemattomille ihmisille. Henkeä ihan salpaa...vaikka näin sen vaan äkkiä silmäkulmasta ja menin ohi nopeasti, mutta silti sattuu.
Tämän päiväiset ikkunan läpi napsaistut kuvat, Tytti nakertaa keppiä, minkä kanssa kolmikko aiemmin leikki...
Arjalle kiitos pääsiäis tervehdyksestä! Kuvassa Rio (Luukaksen tyttären poika) ja Rinti.   Dilysin kortti täällä.
5. Leenalle Samettisilmän kenneliin kiitos pääsiäis tervehdyksestä!   Sekä Irmalle Imatralle!  Kortti Jamielta täällä.  Arjalle myös kiitoksia!
6. Sain Riikalta Luukaksen tyttären kuvia viime kesältä - Kiitos Lindalle että saan ne julkaista. Kuvassa siis Silimen Tähti Olen Minä. 'Tuike'.
Teddyn jalka voi hyvin ja viikon liikunta kielto on ohi, oli ratketa riemusta kun pääsi lenkille. Tavattiin pari kivaa tyttöä ja koirat tykkäsi.
Jalkakäytävät ovat kuraisia ja räntää sataa...
Sirpalle kiitos taas kuulumisista! Teillä sitten on pikku-Viljon ristiäiset. Onnea ja terveisiä kaikille! Tässä pikkuruno pienokaiselle:
    Tämä päivä, päivistä herkin,
    nimen saat ja kasteen merkin.
    Olkoon päiväsi jokainen
                                                 kauneutta täynnä ja onnellinen.

Rutista, rapsuta, rakasta
silitä pientä päätä.
Lähelle ota ja lämmitä,
älä suukkoja säästä.
Ole tuhlari hellien sanojen,
kosketa poskea, kättä
Tuudita, helli ja hyväile,
ota syliin, pois älä päästä.


Ja tuli Rosen (Malinallin Time To Shine) kuulumisia ja kuvia. Kiitos Mervi! Täällä kaikki hyvin ja olen iloinen kun seuraat meidän tapahtumia! :) Halit!
8. Tulipa lämmin lenkillä, nyt säätiedot lupailevat että kevät tulee. Yksi naapuruston koira joka on irrallaan pihassa juoksee aina sille puolelle katua, pois omasta pihasta, missä me mennään, ja eritoten jos minulla on nämä nuoret mukana niin olen pulassa kun menee hihnat sekaisin kun kaikki pyörivät siinä. Tänään sain Emilin valjaiden niskalenkistä kiinni, mutta Emil pyöri kuin häkkärä siinä ja minun kipeä sormi jäi puristukseen enkä meinannut saada sitä irti kun kaikki pyöri siinä. En tykkää sitten yhtään siitä kun ihmiset tietävät että koira karkaa pihasta ja myös liikenne on suht vilkasta, saattaapi käydä hassusti joskus.
9. Tuolla naamakirjassa Suvi H kirjoitti kuinka kurja on luopua pennuista niin tulin ajatelleeksi että minulla on ollut vuodesta 1981 kokonaista 12 pentuetta (+1 tehty minun nimissä, kasvatillani, ei meillä) ja niistä viidestä pentueesta minä olen jättänyt kotiin kaksi sisarusta, neljästä yhden ja kolmesta on kaikki lähteneet. Mutta jos olisi mahdollista niin en tiedä miten olisin luopunut yhdestäkään. Että niin vaikeaa on tämä kasvattaminen, siksi meillä onkin niin harvoin pentuja.
10. Arjan ihana ja tarpeellinen paketti saapui! Kiitos paljon!!!
Tämä kevät nyt sitten tulee olemaan pihan kannalta painajainen, viime vuonna oli kanssa paljon lunta mutta se hävisi kummasti äkkiä, nyt on luvassa kuraa ja märkää, jo osa pihaa on jo nyt paljas... Hurja tuuli tänään, vanhojen puiden oksat katkeilee.
Mutta tämä lelu se on sitten mieleinen, joka päivä sillä innolla leikitään. :) Se myös vinkuu

11. Mia ja Charles (joka on vierailulla Kaliforniasta) poikkesivat ja Charles sanoi Ilonasta: että haluan viedä tämän mukanani. :)
16. Päivät vierähtäneet 'kuramasennuksessa'. :)
Tänään oltiin Ilonan kanssa trimmaus- näyttelyharjoittelu illassa, Collieyhdistyksen Päijät-Hämeen alaosaston järjestämä ja hienoja tippejä meille antoi ja näytti Kangasvuokon Piia. Merjalle kiitos kyydistä ja Ilonan esittämisharjoittelusta ja Suville kanssa, tässä Suvi esittää Ilonaa. ja sitten osa joukkoa toisessa kuvassa - osa oli ehtinyt jo lähteä pois. Ilona toinen collie oikealta, Merjan kanssa.
17. JÄK! Räntää satoi koko yön ja aamupäivän.
Tässä vielä Lemmetyisen Tean ottamia kuvia eilisestä tilaisuudesta. Kiitos Tea että saan käyttää täällä!  Piia siistii Ilonan korvat! Suvi Ilonan kanssa sekä Merja rivistössä Ilonaan kanssa.
Tuija kävi ja meidän koirat rakasti hänet melkein kuoliaaksi. :) Ja Luukas hyppäsi syliin tapansa mukaan.
Teddyn Zinnia's pentue tänään 2 vuotta! Onnea pojille! Tässä alla 'Diego' Zinnia's From Dusk Till Dawn juhlii päiväänsä. :)
18. Kennelliitosta tullutta kivaa tietoa tänä aamuna: Tuijan sijoitusnarttu 'Shakira' Twist And Hey Ho Lets Shake lonkat A/A ja kyynärät 0/0!
Ja Shakirahan on Teddyn ja Trullan (Dolmaris Nimrodel) tyttönen.
Nämä hyvät terveystulokset ja mukavat luonteet on asia mistä olen erittäin onnellinen että minun pojat ovat niitä periyttäneet jälkeläisilleen.
Nauratti aamulla kun sain viestiä Uuudesta Seelannista Dilysiltä, Dilys kirjoitti että Ilona kuiskasi hänen korvaansa että haluaa mennä Lahden näyttelyyn,
olen nimittäin ilmoittanut sen mutta taas en millään viitsisi loppupelissä lähteä, vaikka olisi paikkakunnalla, mutta vähän epäilen että Ilona ei ole ihan Matti Luoson tyyppiä...ehkä Ilona on liian suloinen. :)
Ulkona satoi rakeita ja aurinko paistoi, isoja lumikasoja on vielä ja myös paljaita märkiä, kuraisia kohtia, vähemmän kuivia paikkoja. Noin viikko vappuun!
Ellellä on raekuuron rakeet päässään.
19. Ira kuvannut Teddyn 'Paddy'-poikaa tässä alla, toisessa teksti ei näy tässä pienessä kuvassa mutta siinä lukee: 'hei baby, oon näiden kulmien komein uros ja tänään juhlitaan...tää kingi täyttää 2 vee.' Ja silmänisku päälle. :) Ja Paddyn virallinen nimi on Zinnia's Do The Right Thing. Oli kiva löytää heidät facebookista.
22. Kevät on täällä, ihanan lämmintä! Lämpömittarissa +14! Kunhan tuo koiratarhan järvi - katso Ilonan takana, aidan takana, imeytyy maahan...
Muutamana iltana kun olen ottanut koirat sisään, on ollut upea tähtitaivas ja varsinkin yksi iso kirkas tähti loistaa. Se kai on Pohjantähti?
Ajattelinpa kokeilla pikkukameralla kuvata sitä, miltä näyttäisi ja ylivalotin sitten kuvat. Ulkona nimittäin oli säkkipimeää.

23. Ahaa, ahaa ... olen viisaampi tänä aamuna! :) Kiitos Arja!
Tuo 'tähti' on siis luultavasti Jupiter tai Venus, todennäköisemmin Jupiter. Oli ollut juttua Turun Sanomissa että nuo planeetat näkyvät nyt hyvin kirkkaana. Ja Pohjantähti sitten on (minä kun en osaa sanoa pihalta missähän päin on pohjoinen) Otavasta ylöspäin. Pitäisikö alkaa opettelemaan tähtiä?
Kun tuo sää jatkuisi vähän aikaa tämmöisenä niin olisi äkkiä kuiva piha, ainakin tuo kadun puoleinen osa, iso 'järvi' on nyt imeytynyt maahan,
toisaalla talon vieressä on talon varjo ja oikein tiukaksi jääksi tallautunut osa, joka sitten sulattaa sitä koko sille puolelle laskeutuvaa pihaa vielä jonkin aikaa.
Ystäväni kyseli Tytin kuvaa, joten Tytti tässä tänään (Malinallin Whisper Of Love) Teddyn pentuesisar. Kaikki saavat ihan pian kovasti tarvitsemansa pesut.
24. Sataa!
25. Kuiva, lämmin sää. :)
Hain kaupungista postista paketin  Chian siemeniä, kaikki niin kehuvat niitä joten on se maistettava ja katsottava miten ne tehoavat, ensimmäinen ruokalusikallinen ruuan päällä syöty ja ihan hyvältä maistuivat. Myös koirille on tarkoitus antaa niitä.
Samalla kävin omassa Mustissa ja Mirrissä, Paavolassa - joka tosin alkaa yksityiseksi toukokuun alussa. Siellö on niin mukavat kauppiaat Kirsikka ja Irina. Saan aina ruokasäkit kotiin kuljetettuna (kuljetus maksutta). Ostin myös uuden jalallisen ruostumattomasta teräksestä olevan juomakupin, niitä kun on oltava joka huoneessa. Tytöillä on siellä puodissa ihanat karvattomat marsut. Otin kännykällä niistä pari kuvaa, tosin näkyy lasin heijastus pahasti.
Tilauksessa myös iso pönikkä hyvää koirien shamppoota, heti kun tulee niin meillä alkaa pesut.
Myös Leevi. lauhkea lammas löyttäytyi mukaan matkalta. Se pääsee ulos kunhan piha kuivuu.
Sain ihanan puhelun Riitta L:ltä ... en meinaa saada suuta pois hymystä, se jatkuu ja jatkuu. Ja lämmin olo sydämmessä ... Olet ihana Riitta!
26. Vaihteeksi sateinen päivä, Ilona lempipaikallaan ikkunalaudalla katselee maailmaa ulkona. Yläkerran ikkunalaudalla Sant Pauliat kukkivat.
27. Olipa mukava yllätys kun aamulla sähköpostin avasin: postia pohjoisesta! :) ja saimpa hyvät naurutkin ...
Kiitos Sirpa-kirjuri ja pojat - paljon haleja ja silityksiä! Kuvat ovat 'isoveljen' Juho Kuvan ottamat. Kiitos Juhollekin!
Tarja, täällä kaksi Sinun rakasta pojanpoikaa - eli Luukaksen poikiahan me ... ja tietenki Elle äidin...ja Sinunki...ts Varrikulta ja Peetsirakashan täältä Lapin mökiltä kirjoittelee pitkästä aikaa. Arvaa, kun meitä on harmittanu, kun tuosta meidän kirjuri mummista on tullu niin laiska vai kiireinen vai mikä lie, kun ei ole kirjoittanu. No, eläkeläinen se ainaki on ! Meillä on perheessä lainamummu, jonka nimi on Irja ja se on joskus sanonu niin, että "silloin, kun mie kävin
töissä, mie sentään ehin aamulla petata mun sängyn, mutta kun jäin eläkkeelle, en ehi tehä enää sitäkään..."  Me ei tiedetä, miten mummin ja ukin on käyny tuon sängyn petaamisen suhteen... mutta aamuisin ne kyllä tulee tuolta parvelta alas niin vikkelästi, että taitaapa jäädä sänky petaamatta... Mutta meidän petiä mummi oikoo ihan yhtenään vaikka ei sen kyllä tarttis tehä sitä ! Tiedäthän Sie Tarja, että me koirat ollaan susien sukulaisia ja tykätään kerätä allemme "heiniä ja risuja" pehmikkeeksi ja siksi me laitetaan meidän patjojen päällä olevat pyyheliinat sun muut jutut yheksi mytyksi, huokaistaan syvään
pelkästä tyytyväisyydestä ja käydään nukkumaan :) Me ollaan oltu täällä mökillä taas viikko eikä meillä ole tietoa siitä, koska lähetään kotiin. Täällä on paljon tosi mukavia asioita mm se, että meillä on paljon tilaa juosta pihalla ja metsässä ... Mutta arvaas mitä, tänään me ollaan oltu kumpiki tottelemattomia YHEN kerran ! Aamupäivällä se olin mie (Varrikulta). Se tapahtui näin : mummi oli käyny meidän kanssa kunnon kävelylenkillä ... ja pitäny meitä hihnassa, koska oli niin tosi kova hankikeli ja se pelkäs ettei meille satu mitään. Ukki ajo meidän ohi moottorikelkalla ja sitte, kun mummi tiesi, että ukki on päässy mökille saakka, se päästi meidät irti ja sano, että "etsikää ukki". Arvaat varmaan, että me juostiin tuhatta ja sataa mökin pihaan, jossa ukki olikin laittamassa suksia jalkaansa tarkotuksena lähteä hiihtämään. Ja sehän lähti ! Ja me perässä ! Oli kuule hauskaa ! Omalla suolla hiihti ristiin rastiin ja me pojat JUOSTIIN ! Välillä käytiin metsässäkin.  Riekkojakin me nähtiin, kun niitä lähti lentoon ihan meidän läheltä... Ja taas mentiin ! Niin että mikäkö oli se minun - siis Varrikullan "tuhma juttu" tänä aamuna ? No, se oli se että kun mie vain jatkoin ja jatkoin juoksemista ristiin rastiin suolla ja pihalla ja metsässä (n. 100 metrin säteellä") enkä ollu kuulevinaankaan, kun mummi ja ukki alko huudella ja viheltää mua sisälle... Ja sittenkin, kun mie jo tulin oven lähelle, en meinannu antaa kiinni vaan olisin vain halunnu jäädä istumaan pihalle kaikessa rauhassa..."muina miehinä". No, mummi kävi istumaan verannan tuolille ja "oli niinkuin ei oliskaan ja sitte mie menin vähän niinku anteeksi pyydellen istumaan sen viereen. Sain makkaraa ja silityksiä ja sitten me mentiin sisälle. Peetsirakas totteli melkein heti ja ehti odottaa sisällä kauan ennenkuin mie tulin. Kyllä mie näin, että mummia harmitti, mutta ei se sanonu muuta kuin että "hyvä poika, kun tulit kuitenki takasin etkä juossu joelle..siis koskelle" Päivä me oltiinki sitte sisällä nukkumassa (oltiin muuten aivan naatteja...) Joskus
ennen viittä illansuussa me lähettiin hiihtämään. Siis mummi hiihti ja me kuljettiin neljällä tassulla varovasti kelkan jälkiä pitkin. Ei ollut enää tietoakaan hankikelistä! Mie - Peetsirakas - kuljin ladulla suurimman osan matkaa mummin edessä ja haukuin protestihaukkua... Mie kun en olis millään halunnu mennä pehmennyttä hankea pitkin ! Ja olisin tahtonu "hiihtää" aivan mummin vieressä, mutta siihen kapeaan kelkan jälkeen ei mahtunu kahta... No, sitten kun me päästiin kunnon kelkkareitille, sitte mie kuljin ihan mummin jalan vieressä ... Mitä nyt vähän kävin Varria katsomassa, joka jolkkasi edellä, mutta tuli heti luokse hakemaan namupalaa, kun mummi vihelsi... Mie kuljin tosi nätisti ihan melkein loppuun saakka. Silloin mie sain itsepäisyyden puuskan ja juoksin - mitään kuulematta - tuhatta ja sataa pois meidän kulkureitiltä uutta kelkan jälkeä (jokea pitkin) naapurin mökille ja sieltä takaisin. En kuullu enkä nähny mitään muuta kuin että "äkkiä naapurin mökin pihalle ja sieltä yhtä kovalla vauhdilla takaisin mummin ja Varrin luokse - ja vähän äkkiä ! Mummi anto mulle namuja, kun tulin takaisin. Sai se kyllä Varrikin, kun totteli eikä lähteny mun perään... Mummi sano ukille, että oli tosissaan pelästyny, että juoksen sulaan... No, ei mulla sellaista meininkiä ollu ollenkaan, enhän mie edes huomannu mitään erikoista (siis pientä solisevaa kohtaa reilun 20 metrin päässä), mutta ennen kesää ei kuulemma sitä reittiä kuleta... Harmi ! Mummi ja ukki pyytää meillekin aina suojelusenkeleitä ja vissiin meillä sellaiset on :) :) Älä Tarja kulta
valvo yötäs meidän takia, tästä lähin meitä pidetään lenkillä hihnassa, jos on yhtään hankikeliä tai mennään sellaiseen suuntaan, että joki on sielläpäinkään... YLEENSÄ ME OLLAAN TOTTELEVAISIA, mutta eikös se oo niin, että "poikkeus vahvistaa säännön" ? Ja sitä paitsi IHANIA ME OLLAAN MUMMIN JA UKIN MIELESTÄ AINA ! Hurjasti colliepusuja ja hännänheilutuksia lähetämme me, Varrikulta ja Peetsirakas . Ja hyvää yötä  mummilta ja ukilta ja lämpimät halaukset :) :) Ps Saikohan mummi tulemaan Sulle jonku Juhon lähettämän kuvan ?
p.s. Sirpa - en menetä yöuniani, luotan täysin että pidätte hyvää huolta minun lapsenlapsenlapsista. :) (Meillä asui 'Ilmari' (Zinnia's Merituuli) -> tyttärensä Hope - Hopen poika Luukas -> ja Luukaksen ja Ellen pojat Varri ja Peetsi).
Pitäisi alkaa laittamaan Ilonaa näyttelykuntoon huomista varten, mutta on ihan 'viimehetki', turkki alkaa lähteä eli en voi sitä kokonaan pestä huomiseksi.
Peukkuja pystyyn että tuomari vähän tykkäisi Ilonasta! Minulla kun on nyt hyvä esittäjäkin, Suvi L, joka aikoinaan esitti Ellelle viimeisen sertin ja samassa näyttelyssä Teddy vei urosten sertin. Sen koommin eivät ole käyneetkään näyttelyissä. Ilona vaan ei ole koskaan tavannut Suvia että tulee nähtäväksi miten lähtee kehään hänen kanssa. Peukkuja, peukkuja!
Alla kaksi uutta kuvaa Teddyn  ja Trullan (Dolmaris Nimrodel) 'Ruska' tyttärestä (Twist And Hey Ho Lets Dance). Om. ja kuva:Pia Kainulainen
28. Näyttelystä kotiuduttu, Ilona käyttäytyi hienosti -  mitä nyt kehässä ei juossut ja se olisi ollut tälle tuomarille se tärkein juttu, itsensä sanomana - antaa anteeksi muita vikoja kunhan liikkuu hyvin. Eli tulos oli nuorten luokan erittäin hyvä 4. En kyllä aivan ymmärtänyt tuomarin kaikkia valintoja, enkä myös ole samaa mieltä kaikesta arvostelussa. Niinkuin joku sanoi ehkä tuomarin olisi aihetta käyttää laseja. :)
Mutta oli kiva nähdä tuttuja ja oikein mieltä lämmitti erään pitkänlinjan menestyksekkään kasvattajan positiivinen mielipide Ilonasta. Kiitos hänelle!
Tässä tapahtumasta pikkukameralla muistoksi otettu kuva, tosikaukaa kuvattu, ei hyvä, Ilonan turkkikin katoaa  kummasti tässä kuvassa.

                                                                 CollieFoorumilta löysin Kupiaisen Sarin ottaman kuvan Ilonasta.
                                                                                                                                                   ->                                                                                                      
29. Väsyttää, mutta muuten ihana päivä! Sen kunniaksi kaivoin 'naftaliinistä' kunnon kameran, mutta yksin (edelleen) on toivotonta kuvata näitä, kun ne kulkee jaloissa kuin varjot - ensiluokkaista seuraamista ilman käskyä. Vahingossa muutaman sain.
Halusin myös ottaa naapurin tontilla olevista kahdesta suuresta männystä kuvan (tykkään niistä) ja vähän kevätkukkia  koiratarhassa myös.
Eilisen tuomarin mielestä Ilonalla on pienet silmät, siksi otin tuon kuvan ja sen voi klikata suuremmaksi, minusta kyllä ei olisi mukavan näköinen enää jos tuossa ihanassa pikkunassussa olisi isommat silmät, Emilin kuvan myös saa katsottua suurempana jos haluaa.
Ilonan rakkailta veljiltä tuli postia - Ilona kiittää kovasti ja lähettää colliesuukkoja ja hännänheilutuksia! Ja Tarja myös kiittää halien kera.
Heippa Pikkusisko ! Ja paljon onnea Sinun kahdelta isolta veikalta täältä kaukaa, kaukaa pohjoisesta ! Niin että miksikö ? No, Ilona kulta, tietenkin Sinun hienosta, eilisestä, näyttelysijoituksesta ! Erittäin hyvä 4 ! Me ollaan Susta ylpeitä ! Niin mummi Tarjan blogista luki :) (Ja Tarjalle kans onnea&halit!)
Älä, Pikkusisko, välitä vaikka et kehässä viitsinyt juostakaan.... Siehän olet tottunu juoksemaan aina Emilin kanssa... Jos Emil  olisi Sinua kehässä juoksuttanut, niin olishan siinä vauhtia piisannu niin että tuomari olis joutunu silmiään hämmästyksestä räpyttelemään ! Meidän mielestä Sie olet maailman kaunein Pikkusisko :) Ja mummi on ukin kanssa samaa mieltä :) Ja nyt oikein hyvää yötä kaikille siellä Metsäpellontiellä - ja mene / menkää sitten nukkumaan colliepusujen ja hurjien hännänheilutusten kera tv Varrikulta ja Peetsirakas (+mummi & ukki)
30. HAUSKAA VAPPUA jokaikiselle!
Jos joku pohtii ketä kansikuvassa, niin siskokset, Tytti ja Ilonahan siinä.