1. Eli huhtikuu! Polvi ei ole hyvä, se on kipeä astuessa ja jäykkä; tänään ensimmäisen kerran uskalsin ottaa pienelle lenkille koiran: Ellen, mukaan. Ihan hyvinhän se Ellen kanssa menee, vaan Elle rakastaa niin kaikkia ihmisiä että sen häntä/peppu alkaa heilua kun ketä tahansa tulee vastaan, samalla tai eri puolella katua. En ole aiemmin uskaltanut ottaa ketään kun pelkään jos sattuisi kiskaisemaan ja minun tasapaino ei ole normaali vielä. Mutta nyt otan tästä lähtien; on ihan eri kävellä koiran kanssa kuin yksin!
Sirpalle ja Merville kiitos postista, odotellaan Rosen uusia kuvia :)
Meillä täällä Lahdessa on näin valtavasti lunta vielä, tänään otetut kuvat. Eikä ole aprilli pila! Teddy lumen keskellä.
On kyselty - kiitos! :) olenko saanut nukuttua paremmin, sitä olen; herään monta kertaa yössä edelleen mutta nukun uudelleen kohtalaisen pian. Tuntuu paremmalta siinä suhteessa, tosin (heh-heh) aina pelottaa sanoa tämä 'ääneen' kun tuntuu että heti tulee takapakkia.
Nämä kädet, ranteet ja varpaat ja nilkat ovat ikävät, ne kun eivät tunnu täysin toimivan edelleen. Kävin niistä silloin ennen flunssaa terveyskeskuksessa, luultavammin sen flunssan hakemassa ja lääkäri silloin otti tulehduskokeet ja ei ollut hänen mielestään, käski käyttää kipugeeliä ja kääreitä.
Arvaatkaapa mitä? Tämä idiootti jätti taas kaukosäätimen tuolille hetkeksi ja kun palasin, arvaatte mitä on tapahtunut! Se oli kolmas piloille purtu kaukosäädin.:(
2. Suville iso kiitos Maxin (Malinallin Twice As Nice) kuulumisista ja kuvista. Tuli tosi hyvä mieli ja hymy huulille. Juuri tajusin että ovat T pennut täyttäneet vastikää 2-vuotta, muutaman päivän myöhästyneet onnittelut kaikille!
Kännykän hands-free kuuloke sai viime yönä kyytiä eli on poikki, mitäs jätin sen keittiön pöydälle...
Uusia luvia 11-kk ikäisestä Teddyn tyttärestä 'Lumi' Leaftribe White Lie - Kiitos Linda! Lumille colliesuukkoja hännänheilutuksia isä-Teddyltä.
3. Sää on kolea ja harmaa, räystäiltä tippuu vettä ja sitä riittää kun on katto täynnä lunta. Vahdin vähän väliä sitä tilannetta ettei ala valua liian alas lumikuorma ja putoa koirien päälle kun ovat ulkona. Tytti alkaa jo vähän näyttämään oireita hännänkääntöön, elikkä taitaapi Tytti jäädä vanhaksipiiaksi kun ei tunnu löytyvän apua pentujen hoitoon ja en todella uskalla yksin alkaa siihen tässä tilanteessa. Ainakin ensimmäiseksi viikoksi tarvitsisin jonkun...
Univelkaakin on varmaan seuraavaksi vuodeksi. Viime yönä nukuin puoleltaöin kello 11 aamupäivällä, välillä tietysti kääntyen ja heräten ja koirat olivat aamulla tunnin ulkona ja menin uudelleen nukkumaan, edelleen väsytti.
Tuntuu muuten että pentuja on aivan hurjan paljon tällä hetkellä Suomessa ja myös tulossa ja suunnitelmissa. Toivottavasti kaikki löytävät hyvät kodit!
Nyt olen ylpeä itsestäni; uskalsin lähteä lähikauppaan kauppakärryn kanssa ostoksille ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen ja hyvin jaksoin! :)
Niin ja 9-kuukautis onnittelut Peetsille, Ilonalle ja Emilille!
4. Vettä satanut koko päivän ja sen näkee kodista. Koirat pidettävä erillään jo Tytin juoksun takia ja Emilhän se tuntuu olevan kova vinkumaan Tytin perään ... Vaikeaa on kun näillä käsillä ei meinaa pystyä koiria kuivaamaan pyyhkeellä, sattuu.
Kävin hammaslääkärissä, paikka putosi muutama viikko sitten.
JA SITTEN TAAS = minulle ei kannata yrittää soittaa, joku (jompikumpi) söi minun puhelimen tänään. Siis koskaan ennen ei se ole pudonnut taskusta, mutta tänään niin tapahtui ja heti se käytettiin hyväksi. Näen kyllä 'punaista' nyt.
5. Ihana auringonpaiste ja lumet sulaa että solisee. Pihalla on paljon lunta, koirat ovat tallanneet sen tiiviiksi, nyt on hankala kävellä siellä - pitäisi lumen alta paljastuvia kakkoja siivoilla - niitä onkin paljon kun oli joitain viikkoja etten niitä pystynyt päivittäin korjaamaan - mutta se lumi pettää jalkojen alla ja ei koskaan tiedä miten syvälle humpsahtaa.
Uusi kaukosäädin saapui taas a'27,90 ja puhelin on laitettu tilaukseen, tiedä sitten kauan kestää saapua. Toistaisesti siis vain mailitse saa minuun yhteyden tai tietysti tulemalla käymään. Täällä sitä melkein ollaan.
7. Ei ole kuulunut vielä uudesta puhelimesta mitään, luvattu on antaa seurantakoodi että pystyy seuraamaan milloin olisi perillä, mutta ei ole näkynyt...
tässä puhelinta alkaa kaipaamaan, varmaan täytyy tilata uusi aika lääkärille kun näillä käsillä ei meinaa pystyä mitään tekemään, kampaamaan hiuksia, tiskaamaan ym. Teija toi aamulla koirille ruokaa 5 säkkiä - kiitos Teija! - siirsin ne sellaisella kärryllä kellarin ovelle minne ne varastoin, mutta olipas tuskaa saada ne siihen kärryyn ja kärrystä pois, painavat 12,5 kiloa säkki...
Tylsää on kun pitää pitää koirat erillään -> Tytin juoksu...
Huomenna tulevat vaihtamaan sähkömittarin reaaliaikaisesti lukevaan, ja se sijaitsee minun rappujen alhaalla, pitäisi raput imuroida kun ovat aivan koirankarvoissa, mutta millä minä tuota imuria kujetan?
Voi kun tulisi sellainen päivä että ei tarvitsisi ajatella mitään kipuja; kävin kaupassa, mutta tämän polven kanssa joka ikinen askel täytyy miettiä miten astuu että saisi siitä toimivan, se tekonivel kiristää inhottavasti siellä nahkan alla. Huokaus! Väsyttääkin, nukuin aika huonosti. Minun nukkuminen on aina sellaisia 1/2 - enintään tunnin pätkiä ja herään. Jospa joskus saisi nukuttua monta tuntia peräkkäin!
Emilin pipi silmän alla näyttää hyvältä, siinä on enää pieni karvaton palanen. Jotain hyvääkin! :)
10. Ei paljon tee mieli näpytellä tietokonetta näillä kipeillä käsillä ... tilaan lääkärin heti kun saan puhelimen, olen nyt toiveikas että ehkä huomenna se olisi perillä, on vihdoin perjantaina lähtenyt Matkahuollon seurannan mukaan ja matkalla Helsingisä Lahteen. Markantalosta sen tilasin kun halvimmalla sai sen merkkisen ja sen piti saapua 2-3 arkipäivässä ...
Merville Toivakkaan oikein paljon kiitoksia uusista Rosen (Malinallin Time To Shine) kuvista! Rose on huomenna menossa harjoittelemaan agilityä sisähallissa, toivottavasti Mervi kertoo kuinka heillä menee! Lämpimät halit heille koko perheelle ja pitäkää hauskaa
Tiistaina on jännä päivä, Timi (Malinallin This Is Mine), jonka toinen kives ei laskeutunut, menee leikkaukseen, ja se taitaa olla vähän vaativampi leikkaus kun se on luultavasti aika pitkällä mahan puolella ja samalla Timin lonkat ja kyynärät kuvataan. Hurjasti Marjalle kiitos siitä että teette myös nuo terveystutkimukset, kaikki tiedot ovat tärkeitä kasvattajalle. Olen hyvin iloinen siitä!
Minä täällä pidän peukkuja että kaikki menee hyvin ja toivon että Timillä on suojelusenkeleitä mukana, Timi on nimittäin taistelija,
se oli niin pieni syntyessään että en uskonut sen selviävän, mutta siitä kasvoi komea, mukava poika.
12. Oi mikä aamu, linnut laulavat! Kyllä se kesäkin sieltä tulee.:) Ja myös tänä iltana pitäisi puhelimen tulla, se oli jo eilen heidän noutopisteessään, joka on minulle hankalan matkan päässä (kun ei ole autoa) eli olisi pitänyt mennä joko taksilla tai kahdella eri linja-autolla yhteen suuntaan, Mia lupaili hakea, mutta oli niin väsynyt työpäivän jälkeen ettei jaksanut ja hakee tänään. (toivottavasti!) Saa nähdä oliko minun kaikki ihmisten puhelin numerot kännykässä vai kortilla, jos olivat kännykässä niin sitten minulla ei ole kenenkään puhelin numeroa...
Tytin juoksu alkaa olemaan loppussuoralla, muutama päivä ja uskallan laittaa koirat yhteen.
Yläkuvissa oleva Teddyn kaunis soopeli Lumi (Leaftribe White Lie) tytär on toissailtana joutunut auton tönäisemäksi - pienestä kiinni ollut elämä - nyt ontuu etutassuaan, Linda menee tänään katsomaan vieläkö ontuu, jos joutuu uudelleen viemään eläinlääkäriin kuvattavaksi. Peukut pystyssä ettei Lumin etujalkaan tullut mitään vakavaa!
Pari kuvaa Ilonasta (Malinallin Wears A Red Skirt) 9kk. Ja puun oksasta jossa on pikkuruisia silmuja :)
Joo, Mia tuli mutta puhelin ei, se ei ollutkaan siellä missä sen piti olla, taas yhteys Markantalon asiakaspalveluun ja antoivat toisen osoitteen missä sen nyt sitten pitäisi olla, menen vähän myöhempään taksilla katsomaan jos olisi sitten siellä. Taisi olla viimeinen ostos kyseisestä kaupasta, ainakin ilman puhelinta, vaikka kuinka monelle ihmiselle asiaa tiedustellessa ja monesti olen huomauttanut että minulle on ilmoitettava sähköpostilla kun ei ole puhelinta käytössä niin ei tieto vaann kulje.
Timi on kotona leikkauksesta ja kaikki on mennyt hyvin; kives ollut vatsaontelossa. Kyynärien ja lonkkien pitäisi olla ok, mutta jäädään odottamaan Kennelliiton kuvien tulkintaa. Timille ja Marjalle lämpöiset halit!
Nyt on uusi puhelin latauksessa - kunhan oppii käyttämään... Naapuri-Leenalle kiitos taksin tilauksesta!
Niinhän siinä on käynyt että minulla ei ole nyt kenenkään puhelin numeroa, joten ystävät hyvät mailatkaa tai tekstatkaa minulle numeronne! Kiitos!
Arjalta tuli pari kivaa kuvaa Luukaksen tyttären pojasta Riosta ja ystävä-Rintistä. Kiitos! Arja, tervetuloa toukokuussa kyläilemään - ihana tavata!
15. Voi voi tuota kuraa... tänään koirat pääsivät yhteen laumaan ja kyllä Tytillä oli hampaiden näyttelemistä ennenkuin pojat uskoivat että se on nyt EI.
Kokeilin kännykän kameraa, mutta ei ainakaan sisällä otetut kuvat ole kovin mieltä ylentäviä. Tässä kuitenkin Teddy oli sopivasti 'hollilla'.
Huomasin Facebookista että naapuripedin kaveri sairaalasta, jonka polvi leikattiin päivää ennen minua on menossa lomalle Turkkiin tänään 
- apua ajattelin - hänen polvensa täytyy olla hyvä kun uskaltaa lähteä. Minun ei ole, ei todella, vähän kun yrittää kävellä enemmän niin on niin kipeä.
Paula lähetti minulle Sininen Uni nimistä luontaistuotetta unen parantamiseen, mutta ei kyllä auta yhtään sen kummemmin kuin ei vahva 'oikea' unilääkekään, molemmat vaan tekevät sellaisen pöhelön olon. Silti joka kerta kun käännyn niin herään...Ehkä se olen vaan minä, johon ei tehoa?
Kuitenkin kokeilen nyt ensi yönä vielä...
Timi paranee hyvin!
18. Maanantai ja uusi viikko, tuulee kovasti, tuuli pudottelee vanhojen puiden heikkoja oksia alas ja näkyy naapurin roskapönttökin menneen nurin.
Minun nerokas karvainen lapseni - luultavasti Emil - oli ottanut pöydältä (piti  olla turvassa kaukana keskellä, takana) eilen kaupasta tuomani rouhetikkupussin, niitä oli 30 kpl siellä pussissa ja kun tulin alas aamulla niitä oli 2 ja 1/2 kpl jäljellä siellä, ja pussi oli Hopen paikalla, joten epäilen kuinka tasapuolisesti niitä on jaettu.
Hope oksenti nyt aamulla vähän...
Huomasin eilen kun laitoin sen pussin sinne että Emil aivan selvästi reagoi siihen kävi nuuskimassa pää korkealla ja katsomassa sitä, mutta siihen ei koskettu koko päivän ja illan aikana kunnes yön aikana oli ovelasti sitten ne otettu...
19. Teddyn Twist And pojat ovat käyneet silmä-, kyynärä- ja lonkkatutkimuksissa, tulokset lähtivät Kennelliittoon seuraavasti:
Twist And Hey Ho Lets Go 'Tico' lonkat A/A, kyynärät 0/0 ja cea-vapaat silmät ja
Twist And Hey Ho Lets Rock 'Rocky' lonkat A/A , kyynärät 1/1  ja silmät cea-vapaat.
20. Käyty PHKS:ssä leikkauksen jälkitarkastuksessa. Oli ihana hoitaja, ortopedian kirurgi katsoo myöhemmin hoitajan raportin ja saan siitä postia. Haava näytti hyvältä ja polvi taipui (taipuuhan se mutta sattuu!) 120 astetta, joka oli kuulemma erittäin hyvä. Eli ihan kiitosta sain, oli vasta siellä käynyt noin minun ikäinen mies joka kertoi vasta kahden vuoden päästä huomanneensa polven olevan täysin kunnossa. Eli vaan lihasvahvistusta kipulääkkeillä.
Ja sitten kehoitti menemään lääkäriin näistä kipeistä ja turvoksissa olevista käsistä ja jaloista ja tuosta pätkänukkumisesta ja ilmeisestä masennuksesta.
Tuollaisten isojen leikkausten jälkeen kuulemma ei ole ollenkaan epätavallista masentua... Yritimpä soittaa terveyskeskukseen mutta ei ole aikoja, yritän huomenna uudelleen. Niin ja tarkoitus on ollutkin tilata aikaa, mutta ajattelin ensin kuulla mitä tuolla sairaalassa sanotaan...
Ulkona sataa vettä ja on koleaa ja kuraista. Palelee ...
Sain postia yhdeltä tytöltä Lahdesta että jos olisi ajoissa huomannut että tarvitsen pentujen hoitoapua niin olisi voinut tulla ... :)
21. Sain lääkärin ajan ja kävinkin jo. Pääsiäisen jälkeen kaikenlaisiin verikokeisiin ja kädet ja jalat röntgenkuvataan. Apteekkiin sain tuhlattua reilusti yli sata euroa: Bepanthenia, käteen rannetuen, kylmägeeliä, koirille matolääkkeet ja yhden lääkkeen itselle ja taksimatkat päälle.
Arjalta tuli nätti pääsiäiskortti - Kiitos hymyn kera !
Sekä Barryltä Englannista tuli pääisäistervehdys kuvan kera hänen uudesta Pelido pennusta nimeltä Shadow.
Ja Irmalta ja Epulta -kiitos!
Meiltä kaikille ystäville oikein hyvää pääsiäistä!
23. Kerrassaan ihanan lämmin ja aurinkoinen päivä. Tekisi niin mieli lenkeille koirien kanssa, mutta tänään taas kärsitään eilisestä enemmästä kävelystä.
tuntuu kuin olisin nukkunut hieman pidempiä pätkiä uuden lääkkeen kanssa, mutta väsyttää nytkin, istahdin telkan ääreen hetki sitten ja nukahdin.
Haravoitavaa riittäisi, mutta kun näillä käsillä ei oikein pysty tekemään, osa pihaa on kyllä vielä liian märkäkin siihen hommaan.
Ja pennut tekevät kuoppia tai monttuja ja minä peitän joka päivä uudelleen, piha on täynnä styroksin palasia kun kaivavat ne esiin ...
niin ja mikroaaltouuni sanoi sopimuksensa irti, pihahti vaan ja lakkasi toimimasta.
Timin (Malinallin This Is Mine) tervehdyksen mukana tuli tämänpäiväinen kuva Timistä loikoilemassa nurmella - joka on niin siististi haravoitu :)
24. Kyllä sää nyt edelleen hellii meitä ja lämpö tuntuu aivan ihanalta! Pörriäiset ovat heränneet ja osa koirista jahtaa niitä, toivottavasti pistoksilta säästytään tänä kesänä. :) Muutama kuva oli pakko ottaa, Emil, jolla taas on haava nenässä (en ymmärrä mistä saa, en koskaa näe tilannetta) juoksuttaa siskojaan ja Ilona ravaa upeaa raviaan, Teddy ja Elle ovat niin samannäköisiä - paitsi kokoero ja Hope lepäilee korvat pystyssä. Niin ja Luukas istui minun vieressä joten ei päässyt kuviin.
Katjalle kiitos uusista kuvista ihanaisesta Hopen pentuesisaresta Taigasta (Malinallin Honor Me)!
25. Sää jatkaa meidän hellimistä, taitaapi olla eilistäkin lämpimämpi.+20 tuolla paikallisella nettisivustolla sanotaan ja huomiseksi samanlainen päivä!
Sirpalta tuli kuvia pohjoisen pojista, Varrikullasta ja Peetsirakkaasta, yhdessä ollaan moottorikelkan takana olevassa reessä matkalla Lapin mökille.(voi toisia reippaita poikia!) Viileältä näyttäää. :) Lämpöiset halit koko joukolle ja isokiitos kuvista!
26. On käyty nyt kaupunginsairaalan labrassa luovuttamassa 3 putkilollista verta, oli suosittu paikka, tupa täynnä, mutta aika nopeasti kuitenkin jono veti.
Ja röntgenissä seuraavaksi otattamassa kuvat käsistä, ranteista ja jaloista On sitten sädetetty taas. Poikkesin Anttilassa ja söin siellä ja törmäsin yhteen tuttuun, Tuijaan, jota en ole nähnyt noin 15 vuoteen - oli mahtavaa! Tuijalla oli aikoinaan minun toisesta ja kolmannesta pentueesta pojat. Sovittiin että hän tulee lähiviikkoina käymään ... en malta odottaa että saan kuulla kuulumisia lisää.
Marja lähetti pönttöpää Timistä pari kuvaa - kiitos!!! Haava on siisti ja Timi selvisi hyvin leikkauksesta ja tänään pöntön käyttö loppui. :)
Riitalle kiitos Jatsin ja Rubyn tyttären Papun  (Goldshimmer Oh T'Majic of New Year) kuvista. Riitta etsiskelee hyvää sopivaa sijoituskotia Papulle.
Papulla on kuulemma niin valloittava luonne että kohta ei ehkä pysty luopumaan...
28. Meidän pihan ensimmäisiä kesän (vaiko kevään?) merkkejä tässä...
Harakat ovat tehneet pesän keskellä koiratarhaa olevaan isoon omenapuuhun ... mitähän siitä tulee? Jos poikaset putoilevat maahan koirien jalkoihin...
Ei taida näkyä tässä kuvassa vaikka yritin saada että näkyisi. Tuo tummempi alue se kuitenkin on. Vähän oikealle keskeltä.
Lääkäri soitteli verikokeiden tuloksista, ei mitään järkevää syytä tähän jalkojen turvotukseen  ja kipuiluun sieltä löytynyt, ei reumaa, pikkuriikkisen tulehdusarvo ylhäällä, nivelrikkoa joissain paikoissa joissa olen arvellut olevan. Sanoi kuitenkin juttelevansa reumalääkärin kanssa jos hän keksisi jotain syytä. On ollut vasen nilkka niin kipeä pari päivää - vaikka syö kipulääkkeitä - ei meinaa pystyä astumaan sille.
30. Hauskaa Vappua kaikille! Tuntuupa kylmältä!
Eilen illalla oli tosi upea auringonlasku, oli pakko yritää ottaa kuvia, paljaat puut vaan ovat ikävästi tiellä. Oli hetken violetin ja pinkin värinen ja muuttui siniseksi...
Kävin kaupassa niin taas oli sohvaa syöty, kyllä harmittaa, pitäisi joka viikkoa olla ostamassa uusi sohva jos aikoisi asua kodissa jossa on ehjät sohvat. :(