3. Helmikuu.
Äiti meni tänään sairaalaan sisään, otetaan kokeita ja kerrotaan kaikki huomenna tapahtuvasta leikkauksesta. Jännittää kyllä aika paljon kuinka leikkaus menee kun hänellä on ikää paljon. Hänellä kuitenkin on toivottavasti armeija enkeleitä mukanaan, ainakin niin moni on niitä hänelle tilannut.
Me kyllä todella aivan hukutaan tuohon lumeen, yritin ottaa kuvia, mutta ei se ehkä niistä täysin näy kuinka paljon sitä on. Olen pihalle yrittänyt kolata polkuja mitä pitkin koirat voivat juosta.
4. kello 19.35 Nyt voin hengittää...äitini leikattiin aamulla ja on nyt juuri tuotu osastolle ja on hereille ja leikkaus on mennyt niin kuin on pitänyt.
Hoitaja sanoi että tälläisisssa isoissa munuaisen poistoleikkauksissa  menee yleensä pitkään ennenkuin potilas tuodaan osastolle. On ollut hyvin jännittävä päivä.
6. Varrilta (Malinallin Top Treasure) tuli pakkaspäivän terkut: Varri nauttii lumesta 'sydämmensä kyllyydestä'. Kiitos ja haleja Tornioon!

Myös Ellen (Fi Mva Lassina Loves Blessing) kasvattajalta Joanilta tuli postia ja Ellen veljen Duffyn (Lassina L'Amant Dore) kuvia.
Duffy on Ruotsissa vierailemassa vähän aikaa, Joan kävi Duffya katsomassa...
Anne-ystävältä ja Reetalta (Ruffenuff Rambling Rhyme) tuli talviterkut. Kiitos ja hali molemmille kauniille tummille tytöille!

7. Tänään meillä vieraili mukava, nimensä oloinen 'Ilona' (Golden Rose Indian Dance), Teddyn ilona ... toivotaan että sieltä tulee Eilalle kiva tyttö  63 vrk kuluttua (ja tietty jokunen muillekkin) ! Astutus oli rankka, olivat kiinni noin 40 minuuttia. mutta Ilona oli reipas ja valmis.:) Sukutaulu.
9. Roselta (Malinallin Time To Shine) tuli terveisiä, Rose on aloittanut uudelleen toko koulutuksen, joka viime syksynä oli jäänyt kiireiden takia kesken,Mervi kirjoittaa näin: Harjoittelimme tänään kontaktia, perusasentoa, perusasennosta maahan menoa ja sen jälkeen vielä paikallaoloa.
Hiomista riittää aina, mutta kyllä Rose on nämä oppinut jo varsin hyvin.
On kuulemma ihan siskonsa Tytin näköinen. Roselle ja ihanalle perheelle paljon haleja ja colliesuukkoja! Kiitos terveisitä Mervi!
Ja Varri-kullan (Malinallin Top Treasure) kuulumisia:
Tarja kulta ja muu vauvakodin väki ! Täällä sitä ollaan opeteltu kärsivällisyyttä...siis mie... Nimittäin mummi äkkäsi päivälenkillä, että mun pyllykarvoissa oli vähän jotain ruskeaa... Se hoksasi heti, mitä oli tapahtunu... Viikonloppuna mie nappasin metsölenkillä jonku kuivuneen heinäkorren suuhuni ja söin sen. Sitten mun kuiva kakannokare jäi roikkuun siihen heinänkorteen kiinni, kun kävin tarpeillani ;) Ja mie tietenkin nokkelana poikana yritin siivota itseni hankaamalla takapäätä lumeen...ja tulos oli lievästi sanottuna surkea ... Ei auttanut muu kuin suostua iltalenkin jälkeen kunnon pyllypyykille.... Eihän mummi uskaltanu mua päivällä pestä, ettei karvoista tule jääpuikkoja ... Kyllä se pesikin mut (pylly- ja pissakarvat) perusteellisesti ! Mie tiesin, että nyt ei auta laittaa hanttiin, koska pesee se mut kuitenki  ;) Ja pesi kans ! Ja kuivas. Ja harjasi vielä kaiken lisäksi. Nyt mie olen putipuhtoinen colliepoika;) Ja lähden just nyt nukkumaan. Enkä aio enää syödä metsässä kuivia heinänkorsia !Mummi ja ukki lähettävät Sinulle paljon rakkaita terveisiä ja halauksia. Ja Sinun äidille, että hän pian paranisi. Ja Mialle kauas rapakon taakse myös kaikkea hyvää !
Rakk terkuin, hännänheilutuksia ja colliesuukkoja Varri kulta
ja tulipa toinenkin posti:
Varri kulta täällä taas... Arvaas, Tarja, miten meillä kävi sunnuntai aamuna... Pakkasta oli -16 ja ukki sai päähänsä, että mulle täytyy laittaa fleece-tossut jalkaan... Luntakin satoi... No, mie poika pyörin ja tepastelin pihassa ympyrää tossut jalassa ihan kuin mulla olis ollu "pallo hukassa". Nostelin jalkoja korkealle, enkä tienny, lähteäkö lenkille vai jäädäkö pihalle vai ottaakko tossut itse jalasta... No, onneksi ukki helty ja riisu ne pois. Sitten me lähdettiinki iloisin mielin ylämetsään ;) Ukki kuulu sanovan mummille, että pidetään Varrilla tossuja vasta Lapin mökillä kovilla pakkasilla ja paljossa lumessa... Eikös ukki olekin kiva ? Paljon collisuukkoja ja hännänheilutuksia tossukuvan keralla lähettää Varri kulta
Kyllä taas kelpaa jatkaa päivän touhuja hymy huulilla kun on saanut omista maailmalle lähteneistä lapsista kuulumisia.
Kiitos Sirpa, haleja ja colliesuukkoja Tornioon! On muuten hienot tossut; kyllä noilla kelpaisi tassutella.
11. Viesti kantautui Twist And kennelistä;
              Teddyn ja Trullan vaavit ovat syntyneet viime yönä, tuloksena 4 tyttöä ja 4 poikaa, joista yksi tyttö ja yksi poika ovat trikkejä, 
              muut soopeleita. Sukutaulu.
              OIKEIN paljon onnea Tuijalle ja Trullalle ja toivotaan että lapset alkavat kasvaa hyvin ja kauniiksi ja terveiksi!!!
              Ja Trullan pentublogihan on täällä.  2 poikapentua vapaana!

14. Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille!
Trullan ja Teddyn pentuset Twist And kennelissä voivat hyvin.
Kati lähetti pari kuvaa 'Onnista' (Malinallin Talk Of The Town) Kiitos Kati! Halit sinulle ja pojille...näkemisiin? Ja trikkisisko 'Rosesta' (Malinallin Time To Shine) tuli myös kuvia ... kiitos Mervi, halit koko mukavalle perheelle Toivalaan!

Äidin leikkaushaava on 'sairaalan kaunein', liekö meillä geeneissä iho jotenkin paranee hyvin? Itsellä on aina parantuneet kaikki hyvin myös.

Teddyn luona vieraili 'Sarah'-neito (Jw-08 Zinnia's Illusia Dream) . Soopeli/tricolour pentusia toivotaan Zinnia's kenneliin keväällä.

Ja Trullan ja Teddyn pentusista tuli uusia kuvia; siis on niin kamala pentukuume että ... kiitos Tuija! Pehmeitä paijauksia pennuille!

Kaikille lämmin kiitos ystävänpäiväkorteista ja toivotuksista, Dilysiltä tuli tälläinen ihana J.Lawsonin kortti.
Ja :) Varri-kullan (Malinallin Top Treasure) posti, kiitos paljon - hyvän yön halit!
Varri kulta täällä hei !
Anteeksi nyt, Tarja ja koko suku;) kun mulla on ollu niin kiireinen ystävänpäivä ja eilinenkin jo, etten ole (muka) ehtiny lähettää Teille tervehdystä ... kun mun aika on menny ihan kokonaan seuran pidossa... Siis Hillalle ja Hukalle olen pitäny seuraa ja koittanu saada niitä leikkimään mun kanssa. Ulkona ja sisällä olen temmeltäny ja on neki leikkiny mun kansssa. Välillä ne on kyllä vain maannu verannalla vierekkäin, eivätkä ole välittäneet yhtään mun "kutsuista"... Välillä on juostu ja vietetty yhdessä ihanaa koirien ystävänpäivää...ja välillä otettettu rennosti. Niinkuin tuossa illalla otetussa kuvassa ;) Hyvää yötä Tarja ja kaikki muut ! Ps Muuten kiitos ystävänpäivä sähköpostista !

15. Tänään ON hyvä päivä!
Äiti pääsee huomenna kotiin sairaalasta!
Ilma on aivan uskomattoman upea, vähän pakkasta, mutta aurinko paistaa niin kirkkaasti että joka paikka hohtaa ja häikäisee.
Mietin juuri kuinka mukavia collietyttöjä on meillä käynyt nyt viimeaikoina astutuksessa, Trulla, Ilona ja Sarah - aivan ihania jokainen!
Omat koirat hyvällä päällä selvästi - ruoka maittoi kaikille hienosti; kupit tyhjenivät typötyhjiksi.
Siis = hyvä päivä. Nyt voisi lähteä lenkeille, kunhan koirat ottavat pienet päivätorkut ruuan jälkeen:)
16. Lucio, Italiassa, (pastorescozzese) pyysi saada käyttää Tytin (Malinallin Whisper Of Love) kuvaa yhtenä kotisivuillaan julkaistavassa tricolour collieille omistetulla sivulla. Se on täällä.
Lucio kirjoittaa näin: They all look beautiful and they excite me at the same way of the reading of a poetry. Thank you Lucio!
Lucio on aiemmin omistanut sivut myös Tytin vanhemmille; äidilleen Fin Mva Lassina Loves Blessing sekä isälleen Malinallin Just One Look.
'Sarah' (Zinnia's Illusia Dream) käväisi uusintavierailulla Teddyn luona.
18. Pentusivua päivitetty - Riian (Malinallin Winning Ticket) sulhanen julkaistu :)
19. Viisauden sanoja. :)
20. Uskomaton talvi; tänä aamuna pakkasta -23c ja viikonlopuksi luvattu hurjaa talven kovinta lumimyrskyä ensi yöksi, lunta on jo ennestään ennätysmäärä!
Ja nyt toivotaan pienten tassujen tepsutusta Susetten kenneliin, 'Nappi' Susetten Wanessa kävi Teddyä tapaamassa.
Tein albumin Teddyn Twist And pentueelle.
21. Nappi-neiti (Susetten Wanessa) kävi uusinta astutuksessa, joka onnistui hienosti, sopiva 20 minuuttia oltiin juntturassa.
Lunta on hiljalleen sadellut tänään, mutta onneksi Lahti taisi säästyä talvimyrskyltä kokonaan.
Kerrassaan uskomatonta, noin 3 kuukautta on kulunut ja Mia on palaamasta Kaliforniasta huomenna illalla. Ihana nähdä häntä!
22. Tuli uusia kuvia Teddyn ja Trullan vauvoista! Kiitos Tuija Twist And kennelissä !
Ja lunta satelee lisää ...
23. Ja lunta sataa - alkaa huolestuttaa katolla oleva lumi!
Päivi ja Nappi kävivät uudelleen Teddyä katsomassa, mutta huomasimme heti että nyt on aika ohi ja pistimme Teddyn pois ... on se vaan yksi 'cool guy', vähän Päivin ja Napin lähdettyä laitoin ruuat koirille ja Teddy-poika se reippaasti söi omansa, isänsä ei vilkaissutkaan ruokaan vaan nenä kävi ja Napin tuoksut olivat vaan mielessä. Päivi 'tilasi' 4-5 narttupentua - toivotaan että hänen toivomus käy toteen. Tässä olisi 5. polven sukutaulu näille pentusille.
26. Tänään käytiin oikein sakilla eläinlääkärissä. - Kiitos Mialle kuljetuksesta!
Ainon verikokeet - maksa-arvot suunnilleen ennallaan - ei pahentuneet, vienoinen sivuääni sydämmessä, jatketaan erikoisruokavaliota,
vähän yli kuukausi (2.4) ja olisi Ainon synttärit - 14v!
Hope sai terveystarkastuksen, (terve tyttö!) ja kaikki tarpeelliset rokotukset; Hope on jo myös 8 ½ v,
ja Luukas (tulee jo 6v. tässä keväällä!) sai pienen lääkekuurin ja silmätippoja. (lievä silmätulehdus) ja taas sai Lambergin Sepolta kommenttia kuinka on niin iloinen poika aina, ja täytyy sanoa että ei minulla ole koskaan ollut näin yhtä hyväntuulista koiraa kuin tämä Luukas on ja aina.
Heini ja Pinja ovat tällä kertaa kokeilleet koirahiihtoa!
Kaupasta kotiin kävellessä tuli vastaan rotweiler joka ontui toista etujalkaansa pahasti jäi välillä seisomaan ja lepuuttamaan sitä.
Siitä tuli mieleen että tyttäreni Mia, joka juuri palasi Usasta; sanoi että siellä missä oli hän näki kolme eri koiraa joilla kaikilla oli vain kolme jalkaa ja ne juoksivat iloisena puistossa. Ei meillä täällä Suomessa tuollaista tehdä, tai en ainakaan ole koskaan nähnyt. Miksiköhän?
Ulkona liikkuessa muuten tulee aina kaikenlaisia ideoita päähän. :)
28. Vuosisadan mahatauti! Eilen illalla aloin oksentaa ja kesti koko yön aamuun saakka - tälläisissä tapauksissa olisi niin hyvä kun olisi asuinkumppani, joka voisi auttaa ... nyt yritän vapisevana ja aivan kuivana, hyvä kun jaloillaan pysyy, saada jotain pysymään sisällä ja tietysti ei ole mitään sellaista juotavaakaan kaapissa kun tarvitsisi...
Tuija lähetti uusia ihania vauvakuvia Trullan ja Teddyn vauvoista, alla muutama, albumissa enemmän. Kiitos! Isolla hymyllä.
Ja Heini ja Heinin hauvat nauttivat vauhdin hurmaa...kuvat ottanut Hanna Seppä