1. Huh-huh tätä hellettä, ulkona ei voi yksinkertaisesti olla,
Elle-rassu on taas kasvattanut hurjan turkin, minkälainen se lie olisi jos joutuisi kohdun poistamaan...
Kolmikko, Tytti ja lapsoset jaksaa vähän leikkiä, muut makailevat

2. Helle vaan jatkuu ......... :( Viime yönä viimeiksi muistan puoli neljä kelloa katsoneeni kun ei saa unta tältä kuumuudelta. Jos olisi aurinkiopaneelit niin kyllä saisi säilöttyä sähköä pitkäksi aikaa. En ymmärrä miten jotkut jaksavat näyttelyissä käydä tälläisillä säillä ja ei kyllä koiratkaan varmasti tykkää - vaikka olisi mitkä viilennyspeitot- ja kylmäkallet ja tuulettimet häkeissä. Tietysti ei sitä ilmoittaessa tiedä minkälainen sää sattuu ja näyttelymaksut ovat aivan turhan kalliita.
Tänään taitaisi olla Tytin vuoro päästä kylpyyn. Minun sauna on kellarikerroksessa ja sinne on ikävät pitkät avoraput, ei kivat koirien kannalta. Vanhemmilla koirilla ei ongelmia mennä sinne mutta nämä nuoremmat ovat vielä tottumattomia.
Katja lähetti uusia kuvia kauniista Taigasta (Malinallin Honor Me) Kiitos Katja, halit!

Kello 18 ja mittari näyttää sisällä yläkerrassa 31,4 astetta :(
Colliefoorumilta bongasin Eeva Pukkilan ottaman kuvan Teddyn tyttärestä Black Sara's Jewellery
3. Minua huvittaa kun kuljen pihalla niin koirat seuraavat koko ajan minua, me ollaan kuin sorsaemo poikueen kanssa...:)
Ilmatieteen laitos ennustelee rankkasateita ja ukkosta tänään tänne meille, joten en taida paljon koneella olla tänään.
IHANAAIHANAA - postia Varrilta ja Peetsiltä! Kii-tos ja paljon onnea 1-v velikullalle Peetsille! Halit kaikille! Kiitokset kuvista!
Heippa Tarja kulta pitkästä aikaa ja paljon onnea meille 1 vuotiaille eli Ilona-siskolle ja Eemil-veljelle + mulle itselleni :) :) :) tv. Peetsirakas (ja isoveli Varrikulta 2 v 3kk) Et usko, mitä me ollaan isoveikan kanssa tänään tehty... Me ollaan syöty Varrin kanssa MUN pyydystämä sopuli puoliksi !!! Tai ainaki mummi ja ukki on sitä mieltä, että mie sen pyydystiin vaikka kyllä me Varrin kanssa molemmat sen ympärillä pyörittiin ja mie poika haukuin niin että metsä raikui (ollaan mökillä lomalla)... Mutta kylläpä tänne ääntä mahtuu... No, mie sain ekana sen sopuli(paran - sano Elli 8v) suuhuni ja juoksin hurjaa vauhtia Varrin takaa-ajamana ja yritin samalla syödä sitä, minkä ehdin ! No, enhän mie sitä kaikkea ehtiny syödä, kun se tipahti multa maahan - ja Varrikulta söi loput :( Ei se haittaa...siinäpä meillä oli makea synttärikakku ! Yak, sano mummi, ukki ja Elli, mutta ne ymmärräkään hyvän, tuoreen lihan päälle mitään !  Viime viikko me oltiin Samuelin, ukin ja mummin kanssa Muoniossa pitämässä huolta Hukasta ja Hillasta, kun niiden muu perhe oli Norjassa telttaretkellä.
Hilla on älyttömän nopea&taitava pyydystämään myyriä, mutta se ei piittaa syödä niitä itse vaan heittää ne Hukalle - ja nam - muutama puraisu - ja Hukka on nielaissu myyrän hetkessä... Me oltiin ulkona isolla aidatulla pihalla melkein kaikki päivät. Leikittiin, juostiin ja lepäiltiin varjossa viileällä kivetyksellä  ja välillä me hypittiin Leean kasvimaalla ja kukkapenkissä niin että ukki päätti laittaa niiden ympärille aidan...ettei tulis pahempaa jälkea ! Niillä on joki
vieressä niinku meilläki täällä mökillä... Mutta me ei kyllä kumpikaan välitetä uimisesta , ei sitten yhtään ! Ei me tykätä pesustakaan, mutta siinä me ollaan opittu "tyytymään kohtaloomme" eli jos meidät pestään, se on ihan OK, mutta kuka nyt VAPAAEHTOISESTI veteen hyppäisi ? Ei me ainakaan ! Ei edes helteellä ! Me juodaan mieluummin kylmää vettä, että tulis vähän vilpoisampi olo. Ja eihän meillä oikeastaan täällä Lapissa mitään hätää ole, mutta Teillä se vasta on kuumat oltavat siellä Metsäpellontiellä ! Ollaan me muuten  nukuttu kesällä pari yötä teltassakin mummin ja ukin kanssa. Toisena yönä Samuel nukku meidän kanssa. Silloin meistä ei oikein kukaan nukkunu kunnolla (paitsi Samuel 6v), kun mie (siis Peetsi) yritin moneen kertaan mennä nukkumaan Samuelin patjalle... Ja ekana yönä mie nukuin makeasti ukin tyynyn -eli ukin pään - vieressä. Varri nukkui rentona omalla patjallaan mummin lähellä. Välillä Varri nousi istualleen kuulostelemaan, olisko mitään "vaaraa" teltan läheisyydessä, mutta mie poika nukuin huolia vailla ! Varrikulta on ukin ja mummin mielestä "vanhan ajan lassie", joka myös vahtii ja vartioi vaikka onkin ystävällinen luonteeltaan, mutta mie kuulemma olen niin extraystävällinen kaikille, että toivottaisin vaikka rosvot meille tervetulleiksi !?! Kaikki ovat sitä mieltä, että me ollaan upea, kaunis veljespari, joka ihanalla tavalla täydentää toistaan :) :) Enkä mie juuri koskaan enää "taistele" isonveikan määräysvaltaa vastaan...mitä nyt joskus  ruuan jälkeen narskuttelen hampaitani...
Tällaista kaikkea tänne kuuluu ja paljon muuta, mitä nyt en ehdi kertoa. Elämä on oikein mukavaa ja mie olen kuulemma koko perheen ilopilleri. Varrikultakin on onnellinen poika, kun sillä on näin mahtava pikkuveikka !
Terveisin colliesuukkojen kera Peetsirakas , tänään 1v, ja isoveli Varrikulta.
Mummilta ja ukilta kiitokset ja halaukset meistä, aivan ihanista collieveljeksistä :) :)
Täällä Lahdessa pyöri ukkonen monta tuntia ympärillä, ei tullut ihan päälle onneksi, vähän satoi, toisella puolella kaupunkia on tulvinut ja parin kilometrin pöössö satanut melkein golfpallon kokoisia rakeita!
Tässä synttärisankareista muutama kuva, Emil-rassun kaikki pohjavilla on poissa.
4. Ihanaa kun on viileämpää; kävin parilla pienellä lenkillä koirien kanssa. Tytti ja Ilona ovat niin samankokoiset, paitsi Tytiltä puuttuu tällä hetkellä kaikki pohjavilla niin näyttää pienemmältä, on se kyllä kevyempi, mutta Tytti liikkuu kuin salama ympäriinsä eli on todella vilkas ja Ilona taas on rauhallisempi. Kuvat otettu kännykällä.
Olen pohtinut mitä pitäisi syöttää koirille kun ovat syöneet Happy Doggia ja kaikki laihtuvat, Elle ja Teddy saavatkin, mutta muiden ei tarvitse ja eivät tunnu kauheasti tykkäävät ko merkin aktiiviruuasta. Joten otan muutaman säkin Royal Caninin Maxi Sensibleä ja katson mitä sillä alkaa tapahtumaan ja mitä tykkäävät, syötin sitä monet monet vuodet, mutta viime kesänä tuntuivat kyllästyneeltä - oli kuumakin - ehkä siksi se ei oikein maistunut...
5. Arvaatkaapas kuka leikkasi ruohoa ihan itse ensi kertaa tänä kesänä? Tuntuu hyvältä :) Ja edelleen ihana viileä päivä! Saa jopa nukuttua jotenkin ... Teinpä makutestin ja laitoin molempia nappuloita tarjolle samaan astiaan, vanhat nappulat jäivät syömättä ja uudet meni vauhdilla. Tietysti voihan olla vaan se että olivat uusia; Emil ja Ilonahan eivät ole niitä koskaan ennen syöneetkään.
6. Käytiin Mian kanssa äidin 84-v synttäreillä ja meillä vieraili pikkuinen merletyttönen Riine ja Sari. Oli sitten ihana nähdä collievauvaa (ja Saria kanssa!) Ilona piti pienelle seuraa. :)
7. Tuija - toiveeni toteutui :) Kiitos!
Huomasin Facebookissa että Teddyn 'Ruska' (Twist And Hey Ho Lets Dance) tytär on Tuijalla hoidossa ja ajattelin kumpa Tuija ottaisi Ruskasta kuvia ja lähettäisi! Ja niin kävi, tulen kyllä aina niin iloiseksi kun saan kasvattieni sekä poikieni jälkeläisten kuvia! :) Näkyy mielestäni isoisä-Luukasta myös Ruskassa.
Maaritin blogissa kävin katselemassa onko Jennille (Black Sara's Jewellery) (Teddyn tytär) näyttely tuloksia ja löysin seuraavat;
Tuusula 2.7. AVO ERI 3 SA ja Karjaalta AVO ERI, uuden kuvankin löysin ja sieppasin, ei Maarit varmaan ole vihainen...
8. Hellettä riittää, nyt näkyy kerääntyvän tummia pilvia taivaalle, liekö ukonilma tulee? Taas kello oli 3 kun viimeiksi katsoin kelloa kun ei saa unta.
Vadelmia alkaa yksitellen pikkuhiljaa kypsyä ja viinimarjatkin alkavat saada väriä. Kohta saan sieltä aamiaseni :)
Teddyn Italian hurmuripoika Diegokin (Zinnia's From Dusk Till Dawn) on perheineen Suomessa lomalla ja pistäytynyt Keuruulla näyttelyssä saaden oikein hyvän arvostelun mutta isona poikana liikkeiden täytyy vielä sulavoitua ja lievää ylipainoa on pojalla josta tuli EH (Niin on isälläänkin :)). Mutta luonteellaan Diego oli taas kerran valloittanut, Susanna sanoo Diegon olevan niin rakastettava.
9. Helle jatkuu... 'Pikku'-Diego näkyy olleen tänään Heinävedellä näyttelyssä, jossa oli tuomarina Gunnel Holm ja tuloksena JUN ERI 1.
11. Ja kuumuus jatkuu ... on kuin olisi saunassa käynyt kun kävelee ulkona vähän aikaa. Jouduin taas menemään kaupunkiin - ne joka kahden viikon päästä otettavat verikokeet, olen kohta kuin joku narkomaani kun on kynärtaive täynnä reikiä. Bussipysäkillä oli penkki melkein täynnä, pieni tila toisessa päässä vapaana charmikkaan herrasmiehen vieressä, kysyin mahtuisikohan siihen ja herra vastasi, kyllä vaan, tule vaikka syliin! Hymyilytti koko kotimatkan.:)
Tilasin Peten koiratarvikkeesta yhden uuden portin kuistille, voin pitää kodin ovea auki vaikka sataisi kaatamalla ja koirat eivät pääse ulos uittamaan itseään. Tälläinen kiva haitarimalli.
12. Taivas on niin harmaa kuin olla voi, noin kello neljä yöllä täällä pamahti aivan hurrrjasti ja samalla taivas aivankuin repesi ja vettä alkoi tulla kaatamalla ja se on jatkunut koko aamuyön ja jatkuu edelleen, kello on nyt 9.45 ja ukkonen on jyrähdelllyt kaiken yötä.
Tässä odottelen hoitajan soittoa miltä eiliset koetulokset näyttivät.
Sadepäivän iloksi Ari Koivusen musiikkia - tykkään kovasti hänen äänestään! Angels Are Calling  Piano Man  You brake my heart  Here I go again
Still loving you  Bohemian Rapsody  Red of roses  Hallelujah  Full Moon  Give Me a reason
Verikokeiden tulokset olivat ihan ok. Nyt masu täynnä vadelmia ja pikku purkki pakkaseenkin.

14. Hän, kenellä on terveet nivelet, tietäneeköhän kuinka onnellinen saa olla? Minulla on nivelrikkoa vähän jokapuolella nykyään.
En kyllä itse ainakaan osannut arvostaa terveyttä - se oli itsestään selvyys -  ennenkuin paikat alkoivat sattua.
Miten onnellinen olin tänään lenkkeillessä koirien kanssa, se on ihanaa! Vaan toistaiseksi ainakaan en pysty tekemään pitkiä lenkkejä ja lyhyempienkin lenkkien jälkeen tuntee kävelleensä, polvi on kipeä, sekä oikea lonkka, missä ei vielä ole tekoniveltä, alkaa vaivaamaan. Mutta että pystyy vähänkin lenkkeilemään tekee minut niin onnelliseksi.
15. Ihan tavallinen vähän tylsä päivä, sadellut silloin tällöin...
Näyttää sittenkin siltä että Emilin läiskiin taitaa kasvaa karva takaisin.:)
17.Sirpalle kiitos viestistä ja Varrikullan (Malinallin Top Treasure) ja Peetsirakkaan (Malinallin First To Dance) kuvista!
Rakkaat terveiset kaikille Tornioon!
Meillä kotona 'sitä samaa'. :)
Kaikki hyvin!
Parin kuukauden päästä vien Ilonan ja
Emilin terveystutkimuksiin. Jospa
saataisiin aikaan yhteistutkimukset ja
saataisiin vähän halvemmalla ne!
Muutama halukas on ilmoittautunut.
18. Käytiin äidin kanssa Mian syntymäpäivillä ja sitten vietiin äitiä vähän kaupungille, käytiin kauppakeskuksessa ostoksilla ja Äiti oli niin iloinen pienestä 'seikkailustaan'. Hänen muisti alkaa olla todella heikko.
Ilmoitin Ilonan Porvoon näyttelyyn 10.9, tuomarina Charlotte Hoier, tiukka, ankara tuomari, nähtäväksi jää säilyykö Ilonan turkki sinne asti.
Kova paikka ensimmäiseen näyttelyyn.:) Pitäisikö kohta alkaa harjoittelemaan kaulapannan köyttöä?
Terveystutkimukset täytyy tehdä sen jälkeen.
19. Äidin kunnon romahtaminen järkytti minua niin että en saanut unta millään, ajatukset vaan pyöri päässä, joskus viiden jälkeen nukahtanut.
Silittelin vähän pyykkejä, en sitten yhtään tykkää silittämisestä. Haukotus! Väsyttää!
Riikunoita tulee taas kamalasti - kuka tulee poimimaan minun kanssa kun ne kypsyvät?
Emiliä (aivan pohjavillaton) yritin kuvata mutta se kiiti pitkin pihaa perhosten perässä ... ja Ilona on saanut otsaansa hauskan valokuvion.:)
20. Olen taas aivan järkyttynyt; Tuija oli meillä (Kivaa!!!) ja lähdettiin koirien kanssa lenkille, oltiin menossa talon takana olevalla kävelytietä ja siellä oli pieni musta luurangonlaiha kissa keskellä tietä makaamassa todella huonossa kunnossa, Tuija lähti koputtelemaan naapuritaloon, joiden kissa sen arveltiin olevan ja minä vein koirat kotiin. Kissaressu yritti jaloilleen mutta ei pystynyt ja naapuritalossa ei avattu ovea joten päätin hakea toisesta naapuritalosta 'kissaexpertin' Annen, Anne vei kissan kotiinsa sylissään, antoi sille syömistä ja juomista - kissa oli oikein tyytyväinen ja joi ja yritti syödäkin, sitten Anne lähti sen kanssa eläinlääkäriin, toivoen että nesteytyksen avulla pystyttäisiin aloittaa kissan toipuminen, mutta se oli niin nälkiintynyt ja kynnetkin kuulemma aivan hurjan pitkät ettei niillä pysty edes kävelemään. Valitettavasti eläinlääkäri sanoi että sillä ei ole toivoa ja se jouduttiin nukuttamaan ... olisi ollut niin kiva jos se olisi selvinnyt ja muuttanut Annelle naapuriin ja olisi voinut nähdä sen toipuvan. Kaikkia itketti. Kamalaa että joku antaa oman lemmikkinsä mennä tuohon kuntoon!
Tuolta Marin blogista luin että joku oli hänelle lähettänyt tälläiset kaulurit - kun oli puhetta kaulurin käytösä. Minun koirat ei ole koskaan tarvinneet kauluria, ollaan selvitty muilla konsteilla leikkauksista, mutta tälläinen kyllä olisi ehdottomasti vaihtoehto jos tarvitsisi. Niitä kamalia pönttöjä en raaskisi kyllä kenellekään kaulaan laittaa. Mari ei tiedä kuka lähetti ne hänelle , mutta minun 'kuudes vaisto' sanoo että aivankuin Arja olisi kirjoitettu siihen. :)
21. Siis kerrassaan mahtava Tanssiva Koira video täällä, kannattaa katsoa, saat hymyn kasvoillesi takuulla!
Ja lämmintä riittää! Alla minun ötököiden metsästäjä-Emil ikkunalaudalla ... kännykällä vasten valoa äkkiä napsaistu.
Keräsin vähän mustia viinimarjoja Ellen ja Teddyn kanssa ja tammoiset kullannuput odotteli aidan takana. :)
24. Päivät ovat vierähtäneet yrittäessä selviytyä helteestä, mitään ei ole jaksanut tehdä. Nyt saimme vähän sadetta ja vuorokaudeksi ainakin on hieman viilentynyt. Ulkona on ihanaa kun tuntuu ihan viileältä käsivarsissa kun on lyhythihainen pusero päällä.
Ilonalla alkaa pohjavillan lähtö, blää!  saapi nyt nähdä päästäänkö syyskuussa sitten näyttelyyn, sillä enhän voi kaljua koiraa sinne viedä, jos niin pahasti turkki lähtee siiheksi.
Tänään minun ihanainen naapuri-Anne leikkasi minun orapihlaja-aidan (kaikenlaisia aitoja pitää ollakkin!) ja itse haravoin ne kasaan.
Vastavuoroisesti minä ruokin heidän kissat kun lähtevät torstaina etelän lämpöön ...
Mitähän erikoista on punajuurissa, kun pitkästä aikaa söin niitä niin lauma kuolasi ympärillä ja mielellään otti palasia.
Merville kiitos Rose-tyttösen kuvasta! Paljon terveisiä ja haleja Toivakkaan Roselle ja perheelle!
Ja Katjalle kiitos Taiga-mummelin (Taiga ja Hope täyttävät elokuussa 10v.!) uintikuvista ja kun Taiga oli matonpesureissulla ja väsähti ja eihän se hieno rouva maassa voi nukkua. :) Lämpimät halit tytöille!
25. Ja taasen lämmintä pukkaa ...
Verikoe päivä, kylläpä meni matkat sujuvasti tänään, linja-auto meidän täältä kotontapäin päätepysäkiltä lähti 14.20 ja ehdin takaisinpäin torilta 14.40 lähtevään autoon paluumatkalle, joten matkaan meni n. 3 varttia kaikenkaikkiaan.
Ellellä varmaan on juoksu alkamassa ihan pian, Teddyn nenä eksyy koko ajan sinne hännän alle.
Meinasin juuri sulkea koneen niin postilaatikkoon tupsahti uusia kuvia Piialta pikku-Nanasta (kiitos ja halit Nanalle!) - Goldshimmer Only On New Year - Jatsin (Malinallin Jazz N'Ramatazz) tyttärestä.
Oli kiva yllätys, jotenkin on tuntunut vähän matalapainoiselta tämä päivä, en tiedä miksi. (Tai en kerro)
Tuijalle ja Trullalle haliterkut ja kiitos  vinkistä Ticon (Twist And Hey Ho Let's Go) - Teddyn pojan kuvaan! Tässä ainakin tunnistaa isänsä pojaksi.:)
26. Ihanan viileä yö, silti aamuyöllä asiat painoivat mieltä ja valvottivat, silmän ympärykset ovat tummanruskeat.:(
Reumahoitaja soitti ja sanoi kokeiden tuloksien olevan erinomaisia. Nurmi on taas hurjan pitkä ja pitäisi leikata, mutta kun väsyttää ...
Vadelmia pitää kerätä lisää, haluan yhden satsin tehdä vadelmahilloa, se sitten riittääkin pitkäksi aikaa.
Tässä linkki Chic Choix blogin surulliseen päivitykseen, eli kannattaa olla varovainen vieraiden koirien kanssa kun on talossa pentuja!
27. Edelleen hellettä, auringossa on niin kertakaikkisen kuuma ettei siellä voi olla. Onneksi yöksi on viilentynyt.
Aamulla kun herättiin niin lehahti marjapensaasta iso lintuparvi, totesin että niitä marjojakin on kerättävä tänään ja lähipäivinä jos aikoo saada itselle jotain. Vadelmahilloa aion tänä iltana keittää. - Ja nyt on vadelmaista hilloa täksi talveksi minulle. :)
28. Naapurit sitten lähtivät matkaan viikoksi (isä,äiti ja 3 lasta) ja minä kävin saamassa avaimen ja ohjeet mitä antaa lemmikeille.
Heillä on kissat Milla ja Tikru ja myös marsu nimeltään Kulta. Katsotaan jos saisin otettua kuvat niistä joku päivä. Tikru-kissa kuulemma aina luikkii piiloon kun tulee aikuisia kylään, mutta minua se tuli puskemaan - ehkä tunnistaa kun aidan takaa olemme nahneet. :)
Ilma on taas niin niin hautova, jyrisee jossain kauempana, mutta ei ole ainakaan vielä päälle tullut, meillä ei ole ollut yhtään ukkosta pahasti päällä tänä kesänä, mikä on ihanaa, sillä vähän aina pelottaa tässä vanhassa puutalossa.
30. Taas yksi päivä illassa ja melkein yksi kuukausi takana, huomenna heinäkuun viimeinen päivä.
Tänään toista päivää kävin naapurin lemmikkejä syöttämässä. Tässä kuvat: Kulta-marsu, oranssi kissa Tikru (kova juttelemaan) ja Milla-vanhus, 16v.
31. Oltiin kävelyllä 'kaljukaaleppien' Luukaksen ja Emilin kanssa ja tavattiin kiva 'täti' joka vähän jutteli poikien kanssa, hänellä on Mimosasta 3v trikkipoika, nahkaversio, joka on tänään Tartossa näyttelyssä. Ajattelin kun kerran isä ja poika lenkillä yhdessä niin vaikka ovat kaljut niin pojat puuhun kiinni ja koitan jonkinlaisia kuvia (kännykällä) saada niistä, tulipa vaan aivan kamalat varjot, Emilin rintakin katoaa keskimmäisessä kuvassa kokonaan.
Tämä kuuma kesä on kyllä meidän perheessä tehnyt kaikkienaikojen karvanlähdöt.
Chic Choix kennelin uusi blogi kirjoitus, joka kannattaa myös lukaista. Taitaa seuraavalla apteekki reissulla meillekin tulla Virkon S ainetta.