1. Ellen lämpö on edelleen tasainen 38.0, joten päätin varata varmuudeksi ensi maanantaille keisarinleikkaus ajan. Aika on kello 12.30.
Jos sitä ennen synnytys käynnistyy niin voin silloin aamulla perua ajan. Maanantai olisi se ns. hyvän astutuksen H-hetki.
Kasvattaja-kolleega huomasi meidän tilanteen ja kertoi itselleen käyneen samoin eli ensin lämmöt sahasivat niinkuin pitääkin ja sitten yht'äkkiä lämpö oli jumittunut myös paikoilleen 38.0 ja synnytys ei käynnistynyt vaikka yritettiin eläinlääkärillä käynnistää ja leikkaukseen jouduttiin. Pennuilla ei ollut mitään hätää - toivotaan että ei meidänkään! Hänellä oli ollut suuri pentue ja paljon nestettä kohdussa - huh liekö meilläkin samoin?
Mutta meille olisi se 5-6 pentua 'tilattu', toivotaan että sellainen sopiva määrä terveitä pienokaisia sieltä saataisiin maailmaan.
Kiitos Kaarinalle! Kyllä se on vaan toinen kasvattaja mikä on tietävämpi useimmiten kuin eläinlääkäri tälläisissä tapauksissa. (Ellei eläinlääkäri ole itse kasvattaja)
Minulla alkaa sitten pentulaatikon purku ja siirto alakertaan viikonloppuna, sillä Elle ei voi leikkaushaavan kanssa näitä korkeita, jyrkkiä rappuja yläkertaan kulkea.
Heidille onnea uuteen kotiin Vantaan Pähkinärinteeseen ja pentusen odotukseen!
'Ruska' tyttönen (Twist And Hey Ho Let's Dance/ Teddy&Trulla) on kasvanut jo näin isoksi hienoksi neidiksi,
kasvattajansa Tuijan luona vierailulla eläimiä katsomassa kuvissa.
Varrilta tuli päiväkävelyterkkuja - kiitos! Kuule Varri ja muut, me kyllä meinataan paistua tänne, sisälläkin jotain  26 astetta ja ensi maanantaiksi luvataan 28 astetta! Ei taida tarvita lämpötyynyjä eikä pattereita pentuja varten.

Varrikulta ja Samuel lähettävät Teille kaikille kuvien myötä koulun pihalta päiväkävelyterkkuja...
ja samalla me kaikki lähetetään paljon lämpimiä toivotuksia rakkaalle Elle-äidille ja Sinulle Tarja kulta, että pienten masuasukkien synnytyksessä kaikki menisi lopulta hyvin. Ihana, kun olet niin viisas, että olet varannut kaiken varalta keisarinleikkausajan ensi maanantaiksi.
Täällä ukkostaa ja on tosi kuuma ilma. Toivottavasti Teillä on jo vähän viileämpää, ettei Elleäiti ihan paistu ! Enkeleitä !
Rakkain terveisin ja halauksin Varri kulta (+multa paljon hännänheilutuksia ja colliesuukkoja ;), mummi, ukki ja koko perhe =
Hetki sitten tapahtui jännä juttu; olin yläkerrassa ja kuulin että joku vieras oli tullut pihaan; koirien haukusta erottaa milloin joku on siellä ja onko se tuttu vai vieras. Naapuritalosta Kaija oli siellä huolestuneen näköisenä, hän kuulee huonosti ja hänellä ei ollut kuulolaitetta mukana - kai tuli kiire tulla? -joten hieman meidän keskustelu oli vähän epämääräistä mutta sain selvää että  hän sanoi että enkeli oli sanonut hänelle tulla katsomaan että minä en ole koomassa. Kylmät väreet ihan kulkivat käsivarsissa - hui!
Minun oli sitten pakko soittaa äiti ja Mia läpi että he ovat kunnossa.

Nooralle ja Ristolle kiitos ihanasta ajatuksesta että naapuri olikin erehtynyt; oli tarkoitus tuoda meille suojelusenkeliltä terveisiä että enkeli katsoo meidän etenkin Ellen ja pikkuisten masuasukkkien perään. Halit molemmille - on pentunen tilauksessa teillekin:)
2. Hei kaikille! Saa nähdä miten tässä nyt käy. Eilen illalla Ellen lämpö oli täysin normaalissa eli 38.5 ja olen jo siirrellyt joitain tarvikkeita alakertaan. Ajattelin tuossa hetki sitten n. klo 11 että otan nyt kuitenkin sen lämmön vaikka en usko mitään uutta sieltä tulevan, niin hupsista se olikin 37.2 ja ei Ellelle ainakaan toistaiseksi ole aamiainen maistunut - saa nähdä tekeekö Elle ne kuitenkin kotona ja vieläpä ihan suht piankin.
Minulla on netissäkin pieni ystäväpiiri Kanadasta, Amerikasta ja Uudesta Seelannista ja he kaikki pitävät meidät mielessä ja rukouksissa.
Kyllä se nyt taitaa olla 'menoa', kello vähän vaille 14 lämpö on 37.0 ... Nyt kaikki peukut pystyyn seuraavan vuorokauden aikana että kaikki menee hyvin!
Kello 21 - ei mitään vielä , on tuskallista. Elle pyörii ja petaa ja läähättää ja kuolaa. Ja on niin kuumakin täällä yläkerrassa...
3. Ei tämä niin helpolla käykkään tällä kertaa; ollaan valvottu koko yö ja soiteltu päivystävälle yöllä ja aamulla toiselle ja siinä välissä Saaren eläinklinikalle...öinen päivystäjä olisi ollut Kärkölässä eikä hän olisi pystynyt (tarvittaessa) leikkaamaan, Saarella tykättiin että tänään täytyy syntyä ja sitten mentiin neljännelle päivystäjälle (päivystystaksalla , ei tämä kasvatus leiville ota:))ja siellä sai kalkkia suoneen ja ultrattiin, vauvojen sydämmet sykkivät ja liikkuivat ihan kivasti. Elikkä odotellaan vaan rauhassa, toivottavasti vaan ei mene sinne maanantaille että joutuu leikkaamaan.
Hyvää kannattaa odotella :) - eikös vaan ystävät rakkaat?
Elle odottaa myös kovasti pentuja, se makailee koko ajan pentulaatikossa ja käy välillä kurkkimassa sellaista pikkulaatikkoa missä pennut ovat aina kun isoboksi puhdistetaan.
             Pennut OVAT maailmassa nyt, oli erittäin verinen synnytys ja monet tulivat ilman sikiöpusseja ja muutama on tainnut sitä niellä, katsotaan miten                 käy, Tällä hetkellä niitä on 6 kappaletta, ensimmäinen syntyi 16.30 ja viimeinen klo 20.
            2 poikaa, trikki ja soopeli, 4 tyttöä; kaksi kumpaakin väriä. Luulen että Peetsi on nyt sitten musta, sopiiko? jos ei mitään käy,
            on sellainen reippaan oloinen iso poika. Itsekin tarvitsisin trikki poikaa :) Enemmän myöhemmin, jospa saisi vähän nukuttua ensi yönä.
Elikkä kuvissa ihan juuri syntyneet.:)
5.Minun suuri ilo muuttui painajaiseksi.
Sunnuntai aamuna alkoi muutama pentu selvästi hiipua, ensimmäinen, pienenpieni tricolour tyttö kuihtui, kramppasi muutaman kerran ja jäykistyi ja kuoli. Saman kohtalon koki vielä illemmalla ihanainen ainokainen soopeli poika ja yksi soopelityttö. Eläinlääkäri jolle soitettiin sanoi että nämä pennut ovat todennäköisesti vaikeassa synnytyksessä kärsineet hapenpuutteesta aivoissa. Jospa vaan nuo päivystävät eläinlääkärit olisivat ottaneet minut vakavasti ja leikanneet Ellen lauantai päivällä, mutta tämä päivystävä eläinlääkäri oli kovin kiireinen - ei meinannut ensin ottaa meitä vastaan olleenkaan kun on niin paljon  potilaita tulossa,(pari minuuttia yli kahdeksan sai soittaa aikaa ja soitin silloin!) Ja tykkäsi että 'synnytykset saattavat kestää kolmatta päivää', ei kuulemma ole kohdunsuu auki ja antoi sen kalkkipiikin ja passitti meidät kotiin. Eli jos Elle olisi leikattu meillä ja kaikille Ellen pentua odottaneilla olisi suloiset pienet collievauvat kasvamassa, mutta hautajaisia olen viettänyt kahdet- viimeiset kaksi menivät Sateenkaarisillalle aika samaan aikaan.
Jäljellä täällä on yksi soopeli tyttö ja kaksi tricolour poikaa (siis yksi olikin poika eikä tyttö kuten minä kiireessä olin katsonut).
Avusta kiitän Katia joka toi meille tarvikkeita sunnuntai aamuna sekä ihanaa Tuulia, joka matkusti tänne Lahteen eilen illalla ja nyt maanantai iltana palasi kotiin; mutta palannee huomenillalla. Hän on auttanut pentujen hoidossa ja käynyt kaupassa minulle ja olen saanut nukkua muutamaan otteeseen huoletta, tietäen että Tuuli vahtii Elleä ja pentuja
Nyt vuorokauteen ei ole taphtunut mitään, näillä kolmella ei ole ollut nähtävissä minkäänlaisia oireita, pienia ovat - paitsi iso trikki poika , mutta toivo alkaa palaamaan hiljalleen jospa heidät saamme pitää. Pentujen sijoituspaikkaa ehtii pohtimaan myöhemmin kun näkee että selviävät ja kaikki on kunnossa.


Tässä iso poika, 2 päivää ikää                       ja pikkuveli                                                                               ja pikkusisko                   ja hellä pesuhetki
6. Pikainen tilannekatsaus olen niin väsynyt, ehkä yhteensä nukkunut jonkun 5-6 tuntia neljässä vuorokaudessa...viime yönä ehkä puoli tuntia. Pennuilla kaikilla painot nousussa, eikä mitään omituisia oireita, on vaan tuo iso poika niin 'häikäilemätön' (Kulta se on!) että se imee monta tisua tyhjäksi ja jyrää nuo pienet niin on niin tarkkana vahdittava vielä jokunen päivä että on varma että kaikki saavat tarpeeksi ruokaa. Elle on kamalan väsynyt myös ja tämä hirveä kuumuus; Elle vuotaa suuria määriä kaikenlaista - on lääkekuurilla. Sinne sisään kyllä jäi yhtä sun toista siinä synnytyksessä.
Unohdin kiittää Savolaisen Piia kun oli niin kiltti ja ajoi Ellen ja minut sinne eläinlääkäripäivystykseen lauantaina! Kiitos Pia - hali!
Ellellä pidän märkää pyyhettä selän päällä jos auttaisi ettei saa lämpöhalvausta - täällä yläkerrassa on 29,5 astetta kuumaa.
Kaikille lämmin kiitos osanotto posteista! Jokaisen kun lukee itkettää ... Satulle (vai Sadulle?) kiitos kylmäkalle vinkistä

Tarja rakas. Kävelimme aamulla Varrin kanssa metsässä ja rannalla. Olitte koko ajan mielessäni. Varrikulta seurasi hiljaa perässäni. Lähetämme nämä jokirannassamme kasvavat vaatimattomat kukkaset Sinua ja Teitä kaikkia lohduttamaan pikku-siskojen ja -veljen Sateenkaarisillalle siirtymisen vuoksi. Samalla toivomme hartaasti, että eloon jääneet pikku-veikat ja -sisko & Elle äiti voimistuvat päivä päivältä enemmän ja enemmän ja Sinä, Tarja kulta myös. Lämpimin halauksin mummi, ukki ja Varrikulta                                                                          Lämmin kiitos Sirpa, ukki ja Varrikulta!
Pentuset kolme päivää
7. Huomenta kaikille, yö meni kohtalaisen hyvin kaikilla täällä, itsekin sain nukuttua jonkinverran kun Tuuli oli auttamassa. Kiitos ihanalle Tuulille!
Soopelityttöpentu sitten - jos selviää - lähtee Tuulin kotiin. toinen trikkipoika *Peetsi' Varrin luo ja toisen kotia mietitään, Heidi taisi haluta vaan soopelityttöä? Noralle kävi kumpikin 'merkki', mutta keskustellaan Heidin ja Nooran kanssa vai pidänkö itse - kaiken tämän kamalan jälkeen ja myös Ellen viimeinen pentue. Trikkipoika olisi ihan kiva.:) Pienen tytönkin paino on nyt yli 200 grammaa, lähtöpaino oli 143 grammaa. Ja nyt ollaan 3 ½ päivää vanhoja.
Ja eikun uusia kuvia, Yhdestä näkyy kuinka ne kiipeävät mielellään ihmisen syliin (kuvassa pienempi poika) ja kuinka Ellellä palvelu pelaa, nappula kerrallaan suuhun tarjotaan. Täytyy aloittaa uusi albumi pennuille - kun jaksaa.

Kasvattini 'Onni' (Malinallin Talk Of The Town), jolle valitettavasti jäi toinen kives laskeutumatta, kävi tänään sitten leikkauksessa, jossa samalla kuvattiin Onnin kyynärät ja lonkat - hyvältä näytti - kuvanneen eläinlääkärin (ja Katin) mielestä olisivat A/A lonkat ja 0/0 kyynärät. Kivakiva!

8. Lämmittää niin sydäntä teidän kaikkien meidän muistaminen, olen hyvin otettu! Vielä kerran kiitos!
Alla Rosen (Malinallin Time To Shine) perheen viesti - on niin ihana ja taas itkettiin - kiitos Mervi ja halit sinnepäin!

Toivomme Sinulle ja Ellelle paljon voimia ja enkeleitä! Kyllä tuli surumieli, kun luimme blogia... Kantakoot rakkauden enkelit sateenkaaren sillalle siirtyneitä pieniä karvapalloja ja antakoon ilon, valon, rauhan ja rakkauden enkelit kaikille tänne jääneille pennuille, Ellelle ja Sinulle paljon voimia eteenpäin!
Olette ajatuksissamme.
t:Mervi, Rose ja koko muu poppoo

Ellellä edelleen huono olo ( tämä helle ei auta, pyörii katto- sekä lattiatuulettimet sen minkä uskallan pieniltä pennuilta), vuotaa märkää, Mia heittää eläinlääkäriasemalle näytteen vuodosta ja siitä tehdään viljely - jos tarvitsee vaihtaa lääkkeet.
Arja (www.artemisiaelainterapia.com), jolle piti tuo ihana soopelipoika mennä oli niin ihana että lähetti meille luonnonlääkkeitä, olivat tänään postilaatikossa ja ensimmäiset tipat ja rakeet annettu.
Pentujen painot edelleen pikkuhiljaa nousussa, olleet koko ajan! Siitä olen niin onnellinen.

Jo aika kauan sitten näin tälläiset kuvat ja ihastuin niihin ja sain luvan tekijältä Tiina Hovilta käyttää niitä ja teettää niistä mukit ... se oli jo ennen Ellen pentujen syntymää kun laitoin ne tilaukseen ja tänään sain ne kotiin ... :) tulipa vaan mieleen miten sattuikaan että niissä on trikkikoirat!
Nyt jyrisee, jospa tämä kostea helle vähän helpottaisi  ja tulisi kunnon sade, tosin ensi viikolla näkyy ennustuksessa +32 astetta!

9. Ensinnäkin Tuulille kiitos yön hoitoavusta! Muutama tämän aamun kuva tässä, vasemmalla pikkupoika on käynyt peppupesulla ja on vielä ihan märät housut jalassa.:) Pentulaatikko muutettu toiseen huoneeseen, jos siellä olisi vähän siedettävämpi olla kuumuuden kanssa.
Päiville kiitos kuvasta Napin ja Teddyn tytöistä; vasemmalta nimiltään Susetten Unikuva, Susetten Utopia, Susetten Unelma ja Susetten Uniikki.
10. ELÄMÄ VOITTAA! Meidän koti on rauhoitettu ainakin seuraavat kolme viikkoa vierailuilta, saavat pennut aloittaa elämän kaikessa rauhassa äiti-Ellen kera.
11. Kuulin että entinen työtoverini Liisa J. on kuollut, tyttäreni lapsuudenaikasen ystänän Pian äiti. Lepää rauhassa Liisa, nyt on hyvä olla.
Ja ettei meille elämä tulisi liian helpoksi - on pennuilla ollut kovat mahat.
On lähdettävä taksilla apteekista hakemaan lactuloosia ja uusia millin ruiskuja seuraavan syötön jälkeen.
Nyt kyllä on tunne että tämä on minun viimeinen pentue ... ja kotiin jää pentueesta se ken on sopivin meille - katselen kun kasvavat.
Elle syö ihan hyvin, mutta lämpö ei sitten millään laske normaaleihin lukemiin, oli taas 39.5.
Muutama kuva tältä aamulta. Meillä varjossa yli 30 astetta kuumaa :(
Annelle kiitos osanotosta!
12. ESS:n nettisivuilla otsikkoa: Lahti Suomen kuumin paikka puoliltapäivin. Meillä mittari varjossa näyttää 32 astetta
Hiki virtaa, myös 'tuskan hiki' on niin tarkkaa työtä, pitää pikkupentua kiinni ja samalla antaa peräruiske. Onnistui ja saatiin kakkaa ulos.
Ei auttanut parafiiniöljy eikä Levolac.
Ellen hoitoa jatketaan uudella lääkekuurilla. Lämpö pyörii siinä 39.3-39.5.
Onniparka (Malinallin Talk Of The Town) myös on kipeenä, leikkauspaikka hyvin turvoksissa. Onnille tervehtymis ajatuksia!
Onnelliset Katja ja Taiga (Malinallin Honor Me) olivat eilen uimassa!
Nyt kelpaa ison pojan levätä jalat suorina peppu puhtaana eikä tarvitse kipristella masuvaivoissa. Elle kyllä hoitaa minusta pennut hyvin etten tiedä miksi meillä nyt on näitä  masuongelmia - Ellen lääkekuuri ? Pennut 1 viikko ja pian 2 päivää.
Nyt tuli muutto illaksi alakertaan, ylhäällä lämpö nousi jo 33 asteeseen ja en millään voinut pitää Elleä siellä ja pakattiin osa kimpsuista ja kampsuista ja mentiin iltaa viettämään alakertaan - yöksi takaisin. Alhaalla lämpö oli 30.
'Uudessa kodissa' oltiin aluksi näin kiltisti vaan kopassa. Pikkupoikaa haukottaa toisessa kuvassa ja sitten sama tisu on se paras tisu, sekä yksittäikuvat kaikista.
Kylläpä pelästyin kun Ellen lämpö oli pongahtanut 40:een, mutta ehkä yläkerran kuumuus ja pentujen itku kun mahat koskivat vaikutti siihen, oli alakerrassa seuraavan kerran laskussa 39.7. Voi kumpa nämä asiat alkaisivat sujua normaalisti.
Varrikulta ilahdutti meitä postilla: kiitos paljon ja hännänheilutukset sinnepäin ja colliesuukkoja!

Varrikulta jokirannassa...vaan en kylläkään uimassa... Minä, siis Varrikulta lähetän Teille kaikille sinne kuumaan Metsäpeltoon paljon rakkaita terveisiä Lapin vilpoisan joen rannalta, jonne en kylläkään halua mennä uimaan...en edes ukin perässä..."valitettavasti", sanoo mummi. Paraskin sanoja, kun itse pelkää vettä :( Tänään mulla kyllä häntä kastui, kun kieriskelin ihan veden rajassa, mutta hypähdin sitten äkkiä pystyyn niin että "...pois se minusta, että kastelisin ihanan turkkini ... ja vielä vapaaehtoisesti... Paljon kiitoksia ihanista pikkuveikkojen ja -siskon blogikuvista ! Ne on ihan tosi söpöjä ! Ja rentoja, kun ne välillä syö (ainaski sisko) ja nukkuu jalat taivasta kohti :) Elle-äidille mie toivon tosi kovasti paranemista ja pikku-siskolle ja -veikoille kasvamista ja terveenä pysymistä ja Sulle Tarja kulta kans paljon voimaa ja terveyttä, kun Sie siellä helteen keskellä hoidat Elle-äitiä ja vaaveja + koko muutaki perhettä ja tuhansia asioita. Teillä olis täällä paljon viileämpää... Mie oon jaksanu ihan hyvin muuten, mutta olen mie ollu ja me kaikki ollaan oltu tosi surullisia, kun ne pienet siskot ja se ihanainen soopeli veli lähtivät yht' äkkiä sinne Sateenkaarisillalle... Niiden on nyt varmaan ihan hyvä olla siellä Aino-tädin ja Kalle-sedän hoivissa , mutta silti. Olisin mieki halunnu nähdä ne ja leikkiä niiden kanssa. Voikaa nyt kaikki hyvin vaikka Teillä onki siellä helle. Mie lähetän Teille vähän pohjoista tuulta ja vettä, johon Te saatte kernaasti mennä uimaan vaikka mie en menekään. Paitsi ei tietenkään vauvacolliet saa uida kylmässä vedessä (eikä missään) eikä vissiin Elle äitikään... Paljon colliesuukkoja ja rakkaita hännänheilutuksia ! Ja enkeleitä + halauksia, lisäsi mummi. Varrikulta Lapin mökiltä + mummi ja ukki
12. Päivä kymmenen pentujen elämässä ; itse istun tässä ja silmät luppaa; pentusien kanssa edelleen 'taistellaan' kakkavaivojen kanssa.
Hope-mummo odottaa kaiken päivää portin takana rappujen yläpäässä että pääsisi vauvojen luo; se on hulluna vauvoihin.
Pitäisi käydä kaupassa, mutta kun tuo mokoma kauppa on niin kaukana ja minun pyörän kumissa on joku vika, se tyhjenee aina, kestää kauppareissun mutta pumpattava seuraavaan uudelleen ja ei meinaaa uskaltaa jättää pentuja tänne ilman valvontaa mahavaivoinensa ja ei enää voi ihmisiä vaivata tälläisellä helteellä. Mia haki jo lisää Microlaxia. Miksi ihmeessä tuon lähikaupan piti nyt juuri lopettaa? Lämpö täällä taas 32 astetta.
Anteeksi edelleen kaikille että en ehdi vastaamaan sähköposteihin! Yritän tänne päivittäin laittaa jotain.

16. Kakkataistelu jatkuu ... isommalla pojalla on silmät rakosellaan; korvat ovat kasvaneet; että minä olen pahasti rakastunut noihin lapsosiin!!!
Tänään poistuin kotonta ensimmäisen kerran kauppaan heinäkuun alun jälkeen - paitsi eläinlääkärissä on tullut vierailtua useammin.
Edelliset tekstit oli kirjoitettu yöllä joten oikeastaan eilispäivän asiaa.
Tänään taas vaihteeksi käytiin eläinlääkäriasemalla, Ellen kohtu ultrattiin ja todettiin että kohdun palautuminen on hidasta. Lämpö oli 39.3 siellä ja se toinen lääkekuurihan meillä on menossa. Tyttö alkoi itkeä tänä aamuna ja ajattelin että senkinkö maha nyt? Mutta sen silmään oli kertynyt märkää - kuten joskus käy silmien aukeamisen aikaan ja se on todella kipeää - no se puhdistettiin ja sai antibioottisia silmätippoja hoidoksi, siellä huomasin että pikkupojan silmä myös vähän vuotaa, eli molemmilla on silmät rakosellaan ja lääkinnässä. Pikkupoika kakkasi hienon kakan tänään - siitä ollaan hyvin iloisia, mutta iso poika ei ole vielä saanut kakattua. Sille tai molemmille pojille annettiin nestettä selkään nahan alle kuten toissapäivänä.
Epäilivät että kuumuudella on tekemistä tuon maha-asian kanssa, oli ollut juuri toinenkin pentue siellä saman ongelman kanssa ja facebookissa myös joku (Mari :)) kirjoitti kokeneensa vastaavaa joskus kesäpentujen kanssa.
Kotona taas väkisin muutto alakertaan illaksi ja tässä pari kuvaa. Ei ole enää kovin suurta kokoeroa pojilla.
Hei meidän pojat ovat oikeita autoilijoita - kaksi kertaa reissanneet ja ikää 13 päivää.
Mutta kyllä väsyttää, en tainnut montaa hetkeä viime yönä nukkua kun vahdin kakkaako iso poika jolle annan parafiinikuuria suuhun kahden tunnin välein kunnes kakka tulee. Kaikki peukut pystyyn!!!
Tulin juuri ulkoa ja otin ison pojan antaakseni parafiiniöljyn ja MITÄ näinkään??? Siellä pikku peppusessa oli ainakin jonkinlaisia merkkejä että siellä olisi ollut toimintaa. Jokohan meidän huono onni loppuisi tähän? Ellen lämpökään ei ollut niin paha , oli 39.2. Iso haukotus! Jospa uskaltaisin nukkua vähän tai ihan hyvin tänä yönä. Niin ja ISOKIITOS Carnoustie's Sussille vinkistä!
17. Huomenta maailma - nukuttu 7 tuntia kuin tukki, mitään kuulematta tai kertaakaan heräämättä. Sain aamulla leikattua pihan puolen nurmenkin!
Iso poikakin on saanut masun toimimaan. Oli ihana herätä kun lämpöasteita oli vain 25 sisällä!
Pentujen kynnet leikattu - ne kasvavat kovaa vauhtia ja ovat kamalan terävät. Ikää 14 päivää tänään.
Alla kuva hellästä hetkestä kun pennut pusuttelevat toisiaan! :) Ja hassu kuva tytöstä selällään sylissäni kun leikkasin kynsiä. (ison näköinen pää)
Tilanne uutinen: Ellen lämpö ensi kertaa ALLE 39! oli juuri klo 18 mitattuna 38.9!!!
18. Pennut 15 päivää vanhoja; silmät auki, yrittävät leikkiä ja istua. Valitettavasti taas takapakkia ison pojan kanssa, ei tule kakkaa tänään, lähdetään nesteytykseen eläinlääkäriasemalle vartin päästä. Toinen - kovia kokenut - ihanuus! - heilutti häntää!
Varrikullan perheelle kiitos kuulumisista ja haliterkut haukoituksen kera

Varrikulta täältä Lapin mökiltä lähettää paljon terkkuja pihaleikkien keskeltä ! Täällä on vaikka minkälaista keppiä ja karahkaa, joiden kanssa voi leikkiä, äristä ja rymytä :) Ja aaahhh noita erilaisia hajuja metsässä ja rannalla... Oikeasti mie nyt vaan lähetän sinne ilon ja hyvän mielen  terveiset siitä, että Elle äiti jaksaa paremmin ja pikkuveikat (paitsi isomman vellun kakkavaivat...) ja -sisko myös. Ajatella, että vaikka ne on NIIN pieniä niin ne koittaa jo istua ja leikkiä ja häntääki heiluttaa... Ja silmät on auennu... On ne vain tosi hyvin kehittyny Elle äidin ja Sinun, Tarja kulta,ekstra hyvässä hoidossa ! Ja isoäiti Hope parka ei pääse yhtään hoitamaan vaikka niin haluais... Nyyh..Ihana, että Sieki olet jo saanu välillä nukkua ! Me ollaan kaikki Teistä tosi ylpeitä ja iloisia ! Hyvän yön ja viileän ilman toivotuksin colliesuukkojen ja hännänheilutusten kera Varrikulta 
Ps Mummi, Ukki, Juho ja Riikka lähettävät myös paljon rakkaita terveisiä ja halauksia ja pikkuisille ja isoillekin helliä silityksiä :)
20. Voiko aamu paremmmin alkaa? Eilen illalla puolenyön maissa KAKKA TULI! ja ihan itsekseen, tuosta vaan hupsahti. Ellen lämpö nyt aamulla 38.7.
Myös sää on viilennyt, satoi aika paljon yöllä, kosteaa on, mutta sisälämpömittari näyttää 25 astetta.
Pennut alkavat olla hauskoja ja vaativia, kuoro 'haukkuu' kun alkaa olla ruoka-aika. Aamulla kun ensimmäisen kerran menin pentulaatikon luo, isopoika istui keskellä laatikkoa ja kun näki minut; aivankuin hypähti ilmaan ja lähti 'juoksemaan' minua kohti. Pentujen ikenet kutiavat - kohta hampaat puhkeavat - autsh Elle!
'Sipsi' Goldshimmer Queen Of Gypsies kävi tänään ultrassa ja siellähän näkyi olevan tulossa pikku-Sipsejä ja pikku-Teddyjä. Hyvää odotusta Sipsille!
Muutama uusi kuva Teddyn pojasta Leaftribe Will Of Wisp 'Vertti' 11-viikkoa ja siskostaan 'Lumista' Leaftribe White Lie ( oikealla kuvassa 9vk)
21. Meidän kullannuput ovat oppineet murisemaan, tai pikkupoika on 'paras' siinä. Myös se on vähänniinkuin meinannut isoveljelle näyttää että hän on talon pikkukingi.:) Tyttö on myös oikein topakka, piskuinen kuin isosisko Tytti, joka muuten taitaa aloittaa juoksun vielä tähän hässäkkään.
21. Eli tänään on 21. päivä ( kai?); olen katsonut tähän blogiin aina tietokoneen päivämäärästä päivämäärän ja se taitaa elää päivää edellä.
Salon Teijalle kiitos kuvista kasvatistani 'Laika', Teddyn ja Tytin pentuesisar (Malinallin Walking On Air) , oikean puoleisessa kuvassa seisoo oikealla.
Ja sitten kuvia näistä raskaleista; kovaa hommaa äitikoiralle kolmenkin pennun hoitaminen. Elle kyllä hoitaa ne hyvin!
22. Olen päättänyt pennuille nimet:
Tyttö tulee olemaan Malinallin Wears A Red Skirt
Iso poika                 Malinallin Dressed In Furs
ja pienempi poika     Malinallin First To Dance (syntyi ensimmäisenä)
Tässä pojista kuvia
Meinaa unohtua kertoa että jo parina päivänä ollaan ihan pikkuisen maisteltu jauhelihaa ja eilen kermaviilillä höystettynä.
Tässä pohdin - jos käy niin että päätänkin pitää tytön niin sitten minun täytyisi toiselle pojalle varmaan etsiä kotia, koska Tuulin perhe haluaa soopelityttöä. Mutta en voi päättää mitään ennenkuin kasvavat ja myös kunnes ollaan käyty terveystarkastuksissa; miten esim. silmät ovat.
Amerikkalainen Cyndi ystäväni vähän haaveilee jos ostaisi toisen pojista ystävälleen Englantiin, joka menetti juuri vanhan colliensa Sateenkaarisillalle ja on aivan onneton  - mutta ehkä olisi viisaampaa hankkia Barrylle koira Englannista, ei tarvitsisi pikkuisen lentää.
Toisaalta haaveilen Tytin tytöstä, mutta jos Tytti alkaa nyt pian juoksun niin ehkäpä en jaksa alkaa uusia pentuja heti perään kasvattamaan.
Tytille katsomani bluemerle uros on kerrassaan ihana luonteinen ja komea, saattaisivat tehdä Tytin kanssa mukavat pennut.
Päivä kerrallaan; aika näyttää.
Pienen läntin ruohoakin leikkasin, mutta on edelleen niin kuuma ettei jaksaisi tehdä mitään kuin aivan pakolliset jutut.
23. Valitettavasti taas joudutaan taistelemaan ison pojan kakan kanssa, alkoi eilenillalla - tuntuu todella pahalta pennnun puolesta.
Otin pentulaatikon etulaudan pois ja siihen sanomalehtialueen vessaksi ja nuo höpötassut enimmäkseen menevät tekemään hätänsä sinne.
Hyviäkin uutisia on; Luukaksen kymmenennen jälkeläisen Silimen Yön Tähtivalo lonkka- ja kyynärtulokset näkyvät Koiranetissä. 
Eli Luukaksella on 25 lasta, joista nuo 10 on tutkittu, ja kaikilla terveet lonkat; yhdeksän kyynärät tutkittu ja myös terveet 0/0. Onnin tuloksia näkyviin odotellaan.
Illan paras hetki - tuli kakkaa! :) Kyllä minä olen onnellinen! :)
24. Huomenta Suomi! Ihana herätä kun on huoneenlämpötila vain 23 astetta. Ulkona satanut lie koko yön ja sataa edelleen.  Apua, kohta alkaa elokuu! Pennut tänä iltana 3 viikkoa! Tänään aamulla saivat Canex kuuria ja maistelivat aivan pikkuruisesti Happy Dogin hiutalepuuroa. Ison pojan kulmurit ovat läpi ikenistä - Elle-parka! Pentujen painot ovat n. 900  - 1200 grammaa. Tyttö pienin.
Ihmettelen muuten miten tuonne Ellen maitobaariin on mahtunut 6 pentua, nyt on niin täyttä kolmella.:)
25. Kaikki pennut yli kilon nyt, tyttö painoi 1004 grammaa viime punnituksessa. Pennut heräävät joka kerta kun menen laatikon ohi ja aika lentää. Enb ole ottanut tänään kuin yhden kuvan ja se on pikkupojasta tällä kertaa, osui poseeraamaan niin hienosti kun otin kameran käteen.:) Sääennuste huomiseksi täällä Lahdessa on 34 astetta! HUH-HUH!
26. Hirmuhelle jatkuu - en saanut viime yönä nukuttua kun oli hiki pinnassa koko ajan.:(
Mian Charles ystävä Kaliforniasta on käymässä ja hän on aivan uupunut helteestä. (tosin aikaerolla varmasti on asiassa myös osuus). Illalla tulevat käymään täällä. Naapurin Jarno vähän korjaili minun pyöriä, eilen en päässyt kauppaan kun kumi tyhjeni ennen puolta matkaa ja jouduin kääntymään takaisin kotiin.
27. Nukkuminen on kyllä niin vaikeaa kun on liian kuuma ja lisäksi kun nukun pentulaatikon vieressä niin nuo lapsukaiset ovat kovin äänekkäitä kun ne haluavat jotain. Oikein naurattaa niiden mitä ihmeellisimmät ääntelyt; toiveet ja komentelut. Aamusesta pari kuvaa. Liikuttavaa kuinka ne nauttivat äidin imemisestä silmät ummessa. Jauhelihan lisäksi Maizenasta tehty velli kananmunan keltuaisella on hyvää pentujen mielestä. Osataan jo seisoa ja latkia sitä lautaselta.
Teddyn lapsukaiset, Leaftribe kennelin kasvatit ovat jo 12 viikkoa vanhoja. Kiitos Lindalle 'Pyryn' Leaftribe Whizz Kid kuvista!
28. Keskiviikko-aamun tuhinoita...ja varjossa minun mittarissa 36 astetta...Ilta-Sanomat
29. Suomessa Liperissä mitattu kaikkien aikojen lämpöennätys 37,2 astetta. Varmaan meilläkin auringossa oli tieskuinkapaljon eilen ja tänään helle jatkuu; huomenna pitäisi helpottaa; uskoisikohan? Koko joukko nukuttiin alakerrassa viime yö, minä olohuoneen lattialla patjalla Teddyn ja Hopen kanssa, Tytti ja Luukas kuistilla  ja Elle ja lapset keittiössä. Kaikki ovet ja ikkunat auki. Meidän pöytätuuletin pimahti, eli ei toimi - se oli pyörimässä yötä päivää tämän koko kuuman heinäkuun ja ilmeisesti se oli liikaa.
Varrilta tuli kuvia ja kuulumisia; kiitoksia ja haleja ja huomenna nähdään!
Heippa Tarja-kulta ja kaikki rakkaat karvaturrit siellä Metsäpellossa! Mie olen enemmän kuin iloinen siitä, että Elle äiti  jaksaa jo hyvin ja pikku-veljet ja -sisko myös :) Ja Sie kans, eikö vain ? Harmi, kun mummin kännykkä ei ole enää jaksanut aukaista läheskään kaikkia kuvia, joita olet blogiin laittanu. Tänään vasta nähtiin se mahtava pikku-veikan poseerauskuva:), jonka olit laittanu blogiin jo muutama päivä sitten.... Me ollaan nyt sukulaiskierroksella ja mua on ihailtu ja kehuttu joka paikassa :) Me ollaan käyty Pohjanmaalla tapaamassa kaikkia mummin sisaruksia ja sitte me oltiin ukin serkun perheessä Mikkelissä. Siellä oli ihana iso piha, josta tuo kuvakin on. Siellä mie kävin vähän räpiköimässä vedessä (niiden talo on Saimaan rannalla:) ja koitin parhaani mukaan haukkua lapsia pois järvestä ! Mutta ei ne uskonu mua. Hyppivät vain laiturilta veteen ja uivat kuin kalat vedessä... Mummin perässä mun oli ihan pakko kahloa veteen, jos se vaikka olis tarvinnu mun apua... Mutta ei se tarvinnu. Nyt me ollaan ukin veljen mökillä jossain kaukana Puumalan korvessa. Täällä on nähty lähellä karhu poikastensa kanssa ja suden ulvontaakin on kuultu... Se tietää sitä, että mun jokaista askelta vahditaan ! Eli en saa käydä edes pusikossa yksin ! Ei niitä petoja vissiin ole aivan viime aikoina nähty, mutta tiedäthän Sie Tarja kuinka "hullun varovaisia" mummi ja ukki on... Mie nyt kovasti toivon, että saisin tämän loman aikana käydä antamassa Sullekin paljon colliesuukkoja:) ja heiluttamassa häntää koko perheelle ! Tämä loma on kiva ja tekee kuulemma mulle hyvää, kun kuljetaan eri paikoissa ja nähdään paljon erilaisia ihmisiä... Mutta en mie tästä helteestä mitenkään erityisesti tykkää, kun on NIIN kuuma ! Tänään vissiin +34 varjossa :( Yöllä en meinannu saada unta, eikä saanu kyllä mummi ja ukkikaan. Ei me ainakaan rauhallisesti osattu kukaan nukkua. Mutta kyllä tämä tästä :) Talvella kovilla pakkasilla meillä kaikilla taitaa tulla kesän lämpimiä ilmoja ikävä vai mitä Sie luulet Tarja ? Eihän uskois ? Rakkain lomaterveisin, nähdään pikapuoliin tv Varrikulta, mummi ja ukki
Isompi pojista on innostunut juomaan vettä, se käy vähän väliä siellä ja joka kerta pistää toisen etutassun vesikuppiin - viilentääköhän kivasti.
Kuvassa sitten juodaan äidin kanssa yhdessä.
Vähän 'seisoma'kuvia eli syödessä ovat paikallaan ja nukkuessa tietty.:) Ikää 3 viikkoa ja 5 päivää. Gottagejuustoa vellin seassa kananmunan keltuaisen lisäksi tarjolla.
30.  Kiitos vierailusta Sirpa, Ilpo ja Varrikulta! Kiitos tuliaisista, ihana Koiran Unia kirja! Oli ilo nähdä teitä ja Varrikulta, joka oli niin veljensä Teddyn oloinen.:)
Kiitos Tarja-kulta, Elle-äiti ja pikku-veikat ja -sisko, että saatiin tänään käydä Metsäpellossa ! Varrikulta täältä Oriveden Säynäniemestä :)
Olipa ihana nuuskia Elle-äitiä (aidan takaa...:) ja vauvojen tuoksua mummin ja ukin vaatteista ja antaa Sinulle muutama colliesuukko :)...ja kulkea tutulla pihamaalla tuttujen tuoksujen parissa ja vaihtaa muutamat haukut seinien ja ikkunoiden läpi ainaski Teddy veljen ja isoäiti Hopen kanssa... Mummi ja ukki olivat aivan myytyjä collievauvoihin :) :) :) ja Elle äidin lempeään vastaanottoon + tietenki ne oli ikionnelisia kans Sinun tapaamisesta ! Mie kuulin, kun ne autossa jutteli kaikenlaisia ihania asioita pikku siskosta ja -veljistä, joita mie en ainakaan  vielä saanu nähdä, mutta saan sitte, kun haetaan Peetsi kotiin elokuun lopussa. Niin, mummi ja ukki sano, ettei ne vielä tiedä, kumpi pojista on Peetsi...mutta ihania ovat kuulemma molemmat ! Nyt minun pitää ruveta nukkumaan, että jaksan aamulla nousta oikein aikaisin Anninan juhliin valmistautumaan ja pätkii tuolla mummillaki...
Hyvää yötä Teille kaikille ja paljon kiitoksia tuon Elle äidin kuvan myötä. Sen jälkeen, kun mummi näki pentuset, se unohti koko kännykkäkameran olemassa olon... Vanhuus ei tule yksin ! Haleja Varrikulta, mummi ja ukki
31. Lapsoset 4 viikkoa tänään.