1. Elokuu - ei oo totta! Pennut eilen 4 viikkoa. Ne alkavat 'väkisin' laajentamaan reviiriään, eli kuistille on päästävä, saa varoa etteivät putoa tai siis tietysti tehdä esteitä.:)
On muuten pojilla; Luukas ja Teddy, hurjin pohjavillan lähtö mitä muistan; lähtee aivan levyinä. Lie tuo helteinen heinäkuu teki sen; mutta hyvä vaan, kasvaa sitten talveksi uusi ja lämmin pohjavilla. Aiemmin useimmiten se onkin lähtenyt hassusti syksyisin.
3. Ei sitten millään meinaa ehtiä tänne kirjoitella; pennut on paljon hereillä ja yritän seurustella niiden kanssa. Isot 'rassukat' ovat saaneet olla aivan liikaa ilman huomiota ... Pennut pissaavat aivan hurjasti, tuntuu ettei kolmesta pienestä voi noin paljon pissaa tulla.:)
Ampiaisia tulee meille sisälle koko ajan, niillä täytyy olla pesä jossain lähellä, en ole löytänyt sitä, mikälie niitä niin kovasti houkuttaa, yksi oli Ellen kimpussa juuri, liekö Ellen makea maito on se houkutin?
Pennuille saa olla ruokaa laittamassa usein, kun minun silmä ei näe; Elle pistää aina poskeensa niiden ruuan. ne muuten eivät ollenkaan tykkää Happy Dogin hiutalepuurosta mutta tänään ensimmäisen kerran saivat Happy Dogin Medium Baby nappuloita ja ne maistuivat hyvin. Onneksi Elle ja Hopekin tykkäävät pentupuurosta, joten se ei mene hukkaan.
Aina vaan väsymys painaa, Tytin juoksu alkoi nyt todella. Huh! Sekin vielä tähän. Toinen polvi on kipeä, liekö nivelsiteet jotenkin revenneet kun joku aika sitten jysähdin pentulaatikon viereen polvilleni vähän liian äkkiä? Ja se on se toinen polvi, toinenhan odottaa tekoniveltä. Pitäisiköhän mennä lääkärille näyttämään?
Alla muutama tämän päivän kuva, ensimmäisessä pennulla on Ellen alaleuka naskalien välissä ... yksi pennuista oli nukkumassa kuvauksen aikana.

4. Ilma on todella hiostava - Päijät-Hämeeseen odotetaan pahaa ukkosmyrskyä. Meidän kohdalla ei ole ollut yhtään pahaa ukonilmaa tänä kesänä, toivottavasti se tai pahin ainakin ohittaisi meidät tälläkin kertaa!
Myöhemmin: Ukkonen oli hetken aivan päällä ja oli ihan pelottava, tuuli on kova, edelleen tuulee. Käytiin Mian kanssa minun äidin luona; oli viime yön sairaalassa tarkkailussa; natrium alhaalla ja olo sekava. Äidin talon vieressä oli katkennut iso paksu puu kahtia.
Pennut alkavat opiskelemaan pikkukenkien puremista noilla hurjilla piikkihampaillaan.
5. Olen nyt eilisestä saakka yrittänyt päivittää nuo pari kuvaa lisää. mutta jotain vikaa ollut tässä ohjelmassa, jouduin tekemään koko sivun uudelleen ja kopioimaan kuvat - no onneksi oli vasta alkukuu.
Laitoin palveluntarjoalle mailia ja alkoi kummasti sivu päivittyä, vaikka siellä ei ilmeisesti ole vielä luettu minun postia.
Eilen tuli ensimmäinen kakka ulos.:) Pennut alkavat olla tosikivoja nyt; ei kyllä ihmisten kannattaisi paljon pentuja käydä katsomassa ennenkuin ne ovat 5-viikkoisia (ei tarkoita Varrin perhettä - Torniosta on piiiitkä matka ja käynti meni samalla kuin muut etelän juhlat ja visiitit ja oli ihana nähdä) Tänään sataa joten en laita pentuja ollenkaan pihalle - kuistilla saavat temmeltää. Oli hauskaa kun toin alakertaan pentujen luo sellaisen pienen säkkityynyn jonka päällä Elle on joskus lepäillyt, niin voi sitä hännänheilutusta sille tyynylle.:)
Viikon päästä torstaina tulee meille kotiin Mari J, joka siruttaa pennut ja ottaa dna testit vanhemmista ja pennuista.
6. Miten voi tuo sää noin vaihdella; eilen illalla paleli ja nyt taas alkaa tuntua saunalämpötilalta; viikonlopuksia luvattu 34 astetta.
Ampiaisetkin oli vähemmällä nuo muutaman viileämmän päivän ja taas tänään niitä vilisee - pelottaa pentujen puolesta jos pistävät niitä.
Oltiin ulkona retkellä ja oli kivaa kunnes joku suihkari lensi tosi matalalta ja piti kamalaa ääntä, pennut pelästyivät sitä.
Muuten jos silloin muutama viikko sitten ei tullut kakkaa niin nyt sitä riittää.:)
Meidän yö-aikatauluksi näkyy muodostuneen että mennään nukkumaan klo 22-23 ja pennut heräävät nälissään noin kello 3, mennään Ellen kanssa niiden luo ja ruokitaan ne ja vähän seurustellaan ja takaisin nukkumaan ja sitten herätään noin klo 7-8 aamulla ylös ja koitetaan pitää noin 4 tuntia ruokinnan väliä.
Pennut täyttävät huomenna 5 viikkoa ja kuinka paljon ne edelleen tarvitsevat äitiään, ja äitikoira lapsiaan!
Joskus jotkut kasvattajat ovat antaneet sijoitusnartut, jotka ovat käyneet pennut tekemässä kasvattajalle,  pois jo kun pennut ovat tämän ikäisiä. En tiedä vieläkö käytäntö on se. Ja minä en anna pentuja uusiin koteihin alle 8-viikkoisina.
Jännästi tänään, samana päivänä, on tullut pentukyselyitä Latviaan ja Egyptiin.
7. Pennut 5 viikkoa tänään. Saivat Flubenol kuurin ja Elle sai Axiluria. Tuuli kylässä.
8. Pikainen piipahdus tänne = kännykkä rikki, minut tavoittaa vaan sähköpostilla. Unohdin sen kuistin kaiteelle ja löysin sen maasta auenneena ... ei ollenkaan siitä kohtaa missä se oli ... kummastuttaa ...  onko joku lintu voinut ottaa sen ja tiputtaa. Mia oli soittanut minulle ja ensin oli hälyttänyt ja sitten yht'äkkiä  olikin sanonut ettei saada yhteyttä, siis olisiko hälytys pelästyttänyt linnun ja se olisi sen tipauttanut? Voipi vaan pohtia.
Hellettä 35 astetta, ei jaksa mitään.
9. Olipa aika ukkosmyrsky viimeyönä meillä. Oli niin huima tuuli että ulkona ei meinannut pysyä pystyssä kun kiireesti otin sisään muutaman tavaran kun myräkkä alkoi. Oksia katkeillut vaikka kuinka ja aika iso puu ihan tarhan vieressä - naapurin puolella ja kaatui myös naapurin pihaan. Pelotti kyllä oikeasti, oli kynttilät ja sytykkeet valmiina jos menee sähköt, mutta kännykkähän ei toimi, joten en olisi voinut soittaa minnekkään. Täytyy mennä tänään kaupungissa käymään kännykkäkaupassa. Toivottavasti pennut eivät saaneet mitään traumoja! Meillä on pihapiirissä ja aivan aidan vieressä paljon isoja puita, onneksi pysyivät pystyssä. Tässä myrskyn tuhoja ihan meidän lähellä.
Isi, isi, isi - oletko sinä minun isi?
10. Taas yksi päivä illassa; yritetään käydä nukkumaan. On sadellut vettä ja on viileää - ihanaa sen sietämättömän helteen sijasta. Jospa saisi kunnolla nukuttua. Joitain kuviakin olen ottanut, mutta en jaksa alkaa niitä koneelle laittamaan ...  jospa huomenna! Hyvää yötä maailma!
Ai niin - meidän lähikaupan ikkunassa näkyi ilmoitus että se aukeaa 27.8 - JIPPII! Helpottaa elämää kummasti - kun on joutunut pitkän ylämäen takana olevasta kaupasta pyöräilemään ruuat koko kesän.
11. Eipä kummenpia, Tytin juoksu alkaa olla siinä vaiheessa että se on pidettävä erillään, lisää vahdittavaa ja ulos pujoteltavaa ... ja minun äiti on huonossa kunnossa ...
Huomenna tulee mikrosiruttaja meille ja ottaa dna testit.
12. No nynne näkyy Koiranetissä ne Onnin (Malinallin Talk Of The Town) terveystulokset eli lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Loistavaa!
Luukaksen lonkkablub on mukavasti kohonnut koko aika.:) terveitä jälkeläisiä kaikki tähän mennessä. Ja tuntuu olevan mukavan luonteisia - kuten isänsä.:)
Olisi mukava saada myös muita pentueesta tutkimuksiin; Rosenkin kannattaisi käydä jos aikoo agilityä harrastaa.:)
Heini lähetti pitkästä aikaa Luukaksen tottelevaisuusvalio Pinja-tyttärestä (Saruskan Golden Empress) muutaman uuden kuvan - kiitos Heini! Halit teille!
Nyt on 'kidutukset' ohi eli mikrosirut niskassa ja dna testit tehty. Kyllä meillä kiljuttiin.:( Voi minun pikkuisia!
13. Ja perjantai. Minun vanha tietokone alkaa olla niin tahmea että ei kenenkään tarvitse ihmetellä jos 'katoan' , sillä en yhtään ihmettele jos tämä täysin hyytyy... Minulla on lainassa liikkeestä antiikkinen kännykkä, oman korjaus kestänee pari viikkoa. Sillä saa yhteyttä silloin kun se sattuu olemaan lähettyvillä. Siis jos tietokone hyytyy.
Varrikullalta tuli terveisiä; kiitos Sirpa - isot halit sinne kaikille! Toivottavasti Peetsi-poika tulee olemaan sellainen kuin toivotte, minusta nimittäin tuntuu että nämä kolme vastaavat vaikka kuinka montaa pentua, ovat niin villejä. Hassu juttu että Jatsi (Malinallin Jazz N'Ramatazz - toinen isäehdokas) makailee aika usein takajalat suorina takana mahallaan, minun koirista ei muistaakseni ole kukaan niin tehnyt, mutta nyt tämä pieni tyttö makailee niin. Eli jos ei Jatsi ole isä niin on tyttö tullut setäänsä siinä asiassa.
Heippa Tarja kulta, Varrikulta täällä pitkästä aikaa :) Collisuukkoja ja hurjasti hännänheilutuksia täältä - kuinkas muuten - Lapin mökiltäpä tietenki... Eilen me tultiin Samuelin, ukin ja mummin kanssa iltamyöhällä ja ylihuomenna lähdetään. Ukki kerto mulle eilen - vai oliko se tänään - että tämä on sitte viimeinen reissu mökille ilman Peetsiä :) Mie kyllä mietin sellaista asiaa, että kun Sie niin huippu hyvin hoisit meitäki Elle äipän  kanssa - vaikka meitä oli puolta enemmän kuin pikku veikan pentueessa on jäljellä - niin kuinkahan rakastavia Te nyt oikein olettakaan ? Tiä vaikka Peetsi itkee koko
matkan, kun pitää lähteä Metsäpellosta sitte kun me tullaan häntä hakemaan... Mummi aikoo istua Peetsin kanssa takapenkillä ja pitää sitä sylissä koko ajan... Niin mieki olen siinä lähellä verkon takana ja aion kyllä taatusti antaa muutaman pusun , kun siihen tilaisuus tulee. Rokotukset mulla on kunnossa seuraavat vajaa 3v, mutta matolääkityksen mummi aikoo mulle antaa ens viikolla...ja pestä mut...ja laittaa mun niskaan punkkiainetta (sellaista collielle
turvallista), ettei tulis enää punkkeja. Mulla on ollu yrttipanta punkkeja vastaan. Viime vuonna se autto, tänä vuonna ei :( Yak! Onkohan siskot ja veljet säästyny punkeilta ? Toivottavasti ! Ja ainaski ne pikkuiset siellä Sinun luona... Kaikki me pikku veikkaa tänne jo odotetaan :) Siis koko perhe. Muutki kuin mie, ukki ja mummi... Ukki kävi korjauttamassa meidän vanhan ison villamaton, jotta Peetsi saa siinä minun kanssa leikkiä eikä pikku jalat luiskahtele, eikä minunkaan jalat.... Tarja kulta, me toivotaan, että kaikki on siellä hyvin. Kiitos kaikista ihanista blogikuvista ja teksteistä.
Niistä me ollaan saatu seurat a Teidän isojen ja pienten elämää siellä Metsäpellossa...onnen ja surun päivinä. Me toivotaan oikein kovasti, että Sinun äiti tulisi taas terveeksi. Kiitos kaikesta Tarja kulta !
Tv Varri kula, mummi, ukki ja Samuel
Mia ja Jatsi kun kävivät eilen täällä dna testeissä niin Mia meinasi samalla käydä tuossa meidä takametsässä lenkillä Jatsin kanssa - missä me yleensä lenkkeillään - vaan sinnepä ei taida vähään aikaan päästä, milloin lie raivaavat? Kun siellä on käynyt paha täystuho, sen ukkosmyrskyn tekemä ...
Nyt povataan ensi sunnuntaiksi uutta samanlaista - toivottavasti ei mitään kaadu meidän kodin päälle!

14. Vähän jyrähtelee jossain kaukana ... lieköhän ukkonen tulee päälle?
Katja lähetti muutaman uuden kuvan Taigasta (Malinallin Honor Me) - Kiitos Katja ja halit molemmille! Taiga ja Hope täyttävät ihan pian - 21 pv 9-vuotta! Niin se aika rientää...mitähän kuuluu heidän Eetu-veljelle (Malinallin Honey-Bear)? En ole vuosikausiin kuullut mitään. Etukäteen jo onnittelut sisaruksille - en nimittäin takaa että muistan kun päivä on päällä.
On kamala ulvontakonsertti tuolla alakerrassa, minä olen yläkerrassa Tytin kanssa, jolla juoksun parhaat päivät päällä.
15. Kuvasatoa tältä päivältä. Pennut eilen 6-viikkoa!
Muutama perhepotretti ja veljekset.:)
16. Tuli Roselta (Malinallin Time To Shine) postia; Mervi kirjoittaa: "Rosea hellimme ja paijaamme ja pusuttelemme sen kuin kerkiämme.. on se niin rakas perheenjäsen".Kiitos kuvista ja kuulumisista Mervi, kaikille hännänheilutuksia ja colliepusuja Toivalaan!
Sekä Varrikullan poroterveiset :) Lämpimät halit Tornioon!
Heippa Tarja kulta, täällä mie taas. Siis Varrikulta :) Sitä mie vaan, että mun,  mummin ja ukin mielestä on tosi ihana ajatella sitä pientä villiä Peetsi-poikaa, joka meille kohta tulee...siinä on kuulemma mulle(kin) paimentamista...sano mummi... Tänään, kun me tultiin mökiltä, mie koitin vähän "paimentaa" poroja pois tieltä. Siis haukkumalla ! En mie kyllä haukkunu (ja murahdellu) kuin yhtä poroa... Kun olin sitä jonku aikaa haukkunu, mummi ja ukki sanovat mulle että "kiitos Varrikulta, riittää jo.. " Niin mie sitte lopetin sen, enkä haukkunu enää muita poroja... Enkös ollutkin kiltti ? Mummi pyysi kiittämään postista :) Se ei ehtiny kotimatkalla vastata Sulle, kun sen piti vahtia, ettei ukki vain aja porojen päälle... Nyt me mennään  nukkumaan....jotta jaksetaan taas huomenna herätä puoli kuusi ! Haleja ! Colliesuukkoja ! Varrikulta ja mummi
Mitämitä? Näkeeko muut nuo Rosen kuvat ja porokuvan? Minä näen vain punaisia rukseja. Huokaus - kiirettä riittäisi ilman ylimääräisiä ongelmia.
Ja minun kotisivujen toimittaja on Amerikassa ja ongelmien selvitys aina kestää....
Marja lähetti myös Timistä (Malinallin This Is Mine) kuvia - Kiitos paljon! Halit Korpilahdelle! Timi on hypännyt uimaan ihmisten perään. Hyppykuvia Marja ei saanut mutta tässä uimakuva.:)
Lataan ne tähän - jospa joskus näkyvät?
17. Taitavat kuvat olla ilmestyneet näkyviin?
Voi kamala, on jo tiistai ja puoltoistaviikkoa ja Peetsi lähtee, muista en vielä tiedä, jäävätkö molemmat tänne.
Ylärivin oikeanpuoleisessa kuvassa pojalla hiekkaparta nenän alla :)

19. Meinasin Teddyn ilmoittaa Lahden syksyn kv-näyttelyyn mutta en kyllä voi, sillä ja muillakin on oikein 'vuosisadan' karvanlähtö. Liekö syy tuo toistakuukautta jatkunut päälle 30 asteen helle, vaiko ruuan vaihto - tuntui että ovat kyllästyneet RC ruokaan, jota söivöt vuosikausia + höysteet,
vaiko stressi pennuista, kun jäävät pienemmälle huomiolle kun minun aika/voimat ei riitä.
Pennut alkavat olla todella hauskoja - nautin suunnattomasti katsella niiden leikkejä! Eilen Paula kävi poimimassa punaisia viinimarjoja ja moikkasi pennut tietysti samalla - niin-niin hännät heiluivat vieraalle. Meillä on käynyt hyvin vähän vieraita näiden pentujen aikaan mutta ei se näköjään haittaa.
Minulla on 'HUIPPUMALLEJA' :o), tyttö meni tuohon paikkaan kuvassa ja otin kameran esiin, niin pojatpa oikein kiiruhti viereen! Ja tämä on totta! En laittanut niitä siihen - eikä ne varmaan olisi pysyneetkään kun kaikkea pakkoa on vastustettava. :) On ne niin ihania!
20. Kotiuduttu pentujen terveys- ja silmätarkastuksista. :) Iso kiitos ihanalle Tuulille kun tuli meitä auttamaan ja kuljettamaan!
Kaikki on kunnossa pennuilla, purennat, sydänäänet, ei napatyriä, pojilla kummatkin kivekset, pikkupojalla ja tytöllä hyvin lievä Ch silmissä, pian peittyvä ja toisella pojalla vähän suurempi Ch ja ihan muutama - oletettavasti pian haihtuva ppm säie silmissä. Olen niin iloinen!!!
21. Hopen (Malinallin Hope Of Peace - kuvissa) ja sisarusten synttäripäivä tänään. Onnittelut  9-vuotiaille!
22. Lapsoset 7 viikkoa ja edelleen kai se paras herkku on äidin maito! Tytin juoksu ohi - helpottaa elämää.:)
Kävin kaupassa ja sen ulkopuolella istui joukko 6-7 tyttöä ja poikaa limsaa juoden iältään ehkä 10+ ja mitä kieltä he käyttivät ja kovalla äänellä yhteen ääneen jotain selittivät. Ovatko nuoret tälläisiä nykyään? Minä niin vähän liikun nykyisin missään etten tiedä ollenkaan maailman taikka lähinnä tämän kaupungin menosta mitään. Maailman menosta kuulee televisiosta.
Meidän karvainen nuoriso on kyllä aika rajua myös ja iso ongelma on että ne syövät ulkonta kaikkea, Elle kun kipeänä ollessaan teki pesää rapun alle styroksiini levyihin asti, ison kuopan - niitä pieniä palasia on ympäri pihaa - olen yrittänyt niitä haravoida pois kyllä. Mutta pikkupoika on niitä tänään yrittänyt kakata ulos. Näiden pentujen kanssa pitäisi olla kullekkin oma vahti kun ovat pihalla.
23. Tuli Finnzymeltä postia; koko pentueen isä on Luukas (Malinallin Just One Look). Eli Varrikulta saa täysveljen.:)
Sari ilmoitti että Teddyn tytär 'Nipsu' Frozeneye's Golden Afrodite on tänään käynyt lonkka- ja kyynäräkuvissa tuloksella A/A ja 0/0 ja simät olivat olleet lievääkin lievemmpi ch. Kiva juttu!
24. Kolea syyspäivä. Outoa kun tämä kylmyys tuli niin äkkiä. Viikonloppu lähenee ja pitäisi pystyä alkaa tekemään ratkaisua kumpi poika matkustaa Tornioon Varrikullan pikkuveljeksi. Toinen jää kotiin sekä tyttö myös - minun vanhuuspäivien iloksi - josta johdannaisena olen miettinyt pitäisikö tyttö nimetä Ilonaksi? Mutta mikäpä pojalle kutsumanimeksi?  Sitä ei kai voi millään miettiä ennenkuin tietää kumpi on Peetsi joka sinne Tornioon lähtee.
Pikku-Ilona näyttää niin suloiselta, mutta siellä sisällä asuu yksi todella voimakasluonteinen pikkuneiti, on kuin äitinsä, minulla kyllä tulee olemaan sen kanssa riittävästi tekemistä.
Tänään alkaa taas Big Brother...
26. Suvin luvalla sieppasin hänen kotisivuiltaan kuvan Luukaksen tyttärestä Janesta (Scottail Lady Jane), Jane vasemmalla ja tyttärensä oikealla.
Lindalle kiitos kun lähetit uusia kuvia Teddyn 16-viikkoisesta tyttärestä Lumista (Leaftribe White Lie)
Ja omat rakkaat pikkuriiviöt tässä :)
29. Tänään on surullinen ja samalla iloinen päivä; pikku-Peetsi (Malinallin First To Dance), minun (Ellen ja Luukaksen) kaunis pikkupoika, lähti matkustamaan Tornioon Varrikullan, Sirpan ja Ilpon kanssa. Minä tiedän että Peetsillä tulee olemaan oikein hyvä olla siellä, siitä tullaan pitämään erittäin hyvää huolta ja sitä tullaan rakastamaan kovasti, mutta kun näitä pentuja oli vaan nämä kolme niin minä olen kiintynyt niihin aivan uskomattoman paljon ja en oikeastaan olisi millään pystynyt luopumaan yhdestäkään
Kiitos muuten hurjasti Sirpa ja Ilpo ihanasta Joutsen-kirjasta, vähän selailin jo upeita kuvia!
Meinasin juuri että pystyisinkö kyselemään Peetsin matkakuulumisia niin koneelle tupsahtikin tietoa - Kiitoskiitos!
Heippa Tarja kulta ! Isoveli Varri täällä vaan... Mie vaan haluan kertoa väliaikatiedotuksia, että meillä on matka sujunu ihan hyvin. Ensin Peetsi vähän itkeskeli (ei koko aikaa) lähelle Heinolaa ja sitten se laitto nukkumaan ja niin tein mieki, kun huomasin, ettei pikku veikalla ole mitään hätää :) Mie olen kuule Tarja tosi iloinen, että minulla on nyt oikeasti pikkuveikka ! Me pysäytettiin kerran tosi ihanassa paikassa. Se oli kuulemma vanha kansakoulu, jossa oli käsityöläiskauppa ja kahvila - ja mukava pihamaa, jossa me saatiin Peetsin kanssa nuuskutella. Mie tein pissat, mutta Peetsi ei. Se ei vissiin tykänny, kun sillä oli panta kaulassa ja se oli hihnassa kiinni. Mummi teki niinku Sie sanoit eli ei se laskenu Peetsiä vapaaksi. Eikä se varmaan laskekaan ennenkuin ollaan kotipihalla. Meillähän on kotipihasta iso osa aidattu niinku Sinullaki on :) Me ollaan jo aika lähellä Jyväskylää menossa. Ukki sano, että me ajetaan
rauhallisesti ja pysähtyillään aina, kun on tarpeen. Pikku veikka nukkuu taas ja mie istun täällä takana hiljaa ja "valvon" sen unta :)
Rakkaita terkkuja meiltä kaikilta (ja paljon colliesuukkoja:)
Varrikulta, pikku Peetsi, mummi ja ukki Ps Me ollaan tosi kiitollisia, että Sie annoit meille pikkuveikan
Minun omat pikkuiset ovat olleet kovin hiljaisia kun on pikkuveli poissa....Ilona ja Aarre ? , Riikka keksi sellaisen nimen pojalle - kiitos Riikka, täytyy tunnustella onko se se 'oikea nimi'  :) Ja Elle ei ole syönyt ruokaansa, mitä en muista tapahtuneen ainakaan aikoihin.
30. Tänään väsyttää ihan kamalasti. Kävin kuvauttamassa kaupunginsairaalassa toisen polveni, joka on tosin onneksi tuntunut paremmalta kortisoni piikin jälkeen. Timi-poika (Malinallin This Is Mine) on kuulemma sairastanut todella vakavan yht'äkkisen suolistotulehduksen; ollut eläinsairaalassa yön tiputuksessa ja lääkäri ei ollut uskaltanut sanoa mitään miten käy, mutta nyt on jo kunnossa. Huokaus! Ei ole selvinnyt mitä on tapahtunut kun Timi on ollut aidatulla piha-alueella eikä ole voinut syödä mitään sopimatonta. Oikein paljon rakkaita haleja Timi-kullalle!
Peetsillä kuulemma menee ihan kivasti; on syönyt ja nukkunut hyvin, Sirpa (tai Varrikulta:o)) kirjoittelee kun ehtii.
Meillä pienillä alkaa olla sama meno päällä. Pojalle nimeä edelleen 'maistelen', jospa se sittenkin on Eemil!
Sain Varrin ja Peetsin 'isoveljeltä' Juholta hellyyttäviä kuvia mitä hän otti lauantaina kun kävivät pentusia katsomassa. Kiitos Juho!
Torniosta tuli kuulumisia! :) Kiitos paljon! Täällä muuten huomasin tänään ihan saman jutun että kermaviili ei oikein enää kiinnosta, mieluummin juovat Ab-piimää. Ja kyllä olen ylpeä sinusta Peetsirakas että olet osannut olla sisäsiisti - hieno poika! Varrikulta-minä tiedän että sinä selviät vaikka mistä! :)
Tukholmasta isosiskon luota muuten kehuttiin sinua komeaksi pojaksi! Terkkuja vaan Leenalle, Martinille, Riialle ja Rockylle!
Oikein paljon rakkaita terveisiä sinne pohjoiseen Tornioon sekä colliesuukkoja ja hännänheilutuksia koko suvulta täältä.
Tarja kulta ja kaikki muut siellä kotona!
Täällä Varrikulta ja Peetsi, Sinun "oma kaunis pikkupoika" :) Anteeksi nyt, Tarja, kun vasta näin illalla myöhään saat meiltä postia :( ...mutta kun kirjurimummilla on ollu kuulemma vauvaperheen kiireitä niin se ei ole oikein päässy koneen ääreen kuin nyt vasta...kun me jo oikeesti nukutaan :) No, on sillä ollu omiaanki. Se kävi jollain kalevalaisella jäsenkorjaajalla...ja sit se laitto ukin kanssa vajaan talvipuita...mut totta puhuen on meidän kans oikeasti oltu koko päivä - jos ei mun kans lenkillä niin sitte pikkuveikan - tai meidän molempien - kanssa pihalla... Nyt saa Peetsi kertoa, mitä sille kuuluu, siitä Sie varmasti olet tosi kiinnostunu, kun se vasta eilen lähti Sinun ja Teidän kaikkien luota...Ja sitä paitsi Siehän tiiät, että mie selviän vaikka mistä !
Niin Tarja kulta, matka meni eilen oikein hyvin. Kyllähän mie ensin vähän itkasin, kun tuli niin ikävä Teitä kaikkia, mutta ennen Heinolaa mie olin jo ihan OK. (niinku isoveikkakin viime vuonna) Loppumatkasta mie vähän riehaannuin, kun olisin halunnu jo isompaan tilaan kuin autoon... Me pysähdyttiin matkalla monta kertaa :) Olipa mukava tulla kotiin ja syödä iltapalaa :)
Yön mie nukuin oikein hienosti. Me nukuttiin mummin kans alakerran makkarissa, enkä mie heränny kertaakaan...kuin aamulla varttia vaille 6 ! Me mentiin pihalle käymään ja sitte mie sainki aamupalaa. Söin aiva innolla liotettuja papanoita ja raakaa jauhelihaa. Nam! Oli siinä jotaki valkostaki... Vissiin kermaviiliä. Päivällä mie söin yhden kanansiiven ja vielä puolikkaan myöhemmin illalla, kun Varrille ei kelvannu kuin puolitoista siipeä. Niitäki mie söin ihan innoissani. Illalla oli taas liotettuja papanoita ja jauhelihaa. Söin kaikki jauhelihat ja vähän papanoita (liotettuna:), mutta kermaviiliin en koskenu.
Tämän kaiken syömisen (+ veden juonnin) jälkeen minua onki sitte laukotettu pihalla, jonne olen tehny monet kakat ja pissat - enkä vielä yhtään kertaa sisälle. En edes yöllä ! Oletkos Sie minusta vähän ylpeä ?
Varriveikan kanssa me ollaan opeteltu leikkimään yhdessä. Mummi ja ukki on kieltäny Varria riehumasta mun kanssa ja aika hyvin se on uskonu :) Mutta ei ne oo huomannu mua kieltää ja mie olenki sitte iltaa kohti riehunu niin että oksat pois ! Tuolla pihalla meinaan. Ja kivaa oli :) Riehuin pajunoksien kanssa ... ja ukin kääpiömännyn (kiellettyä) ja mummin housunlahkeiden (kiellettyä!) kanssa ja tietenki Varriveikan - nyt munki - lelujen kanssa...
Niin että hyvää yötä nyt vaan ja pusuja kans! Lähettävät Peetsi rakas ja Varrikulta (+ mummi ja ukki, jotka ovat kuulemma älyttömän iloisia meistä molemmista:) :)