5. Vappu meni ja vappunäyttely sateisessa Jokimaan raviradan kaviouralla. Meille kävi hyvin ja huonosti.
Mindy oli rodun paras pentu - tosin niitä oli vaan kaksi. Ja Ella sisko toinen. Tuomari kovasti kehui molempia tyttöjä.
Jukkikselle taas ensi kertaa avo luokka ei alkanut niin hyvin. Merja, joka Jukkista yleensä on esittänyt hienosti, niksautti polvensa pahasti heti luokan ensimmäisessä katsantajuoksussa eikä pystynyt jatkamaan esitystä. Siinä tuli hätä käteen mistä nyt esittäjä. Onneksi Henna suostui esittämään, juoksu meni oikein hyvin mutta muuten Jukkis ei esiintynyt miten parhaimmillaan voisi. Yritti istuskellakin esitettäessä .Hennasta tuli kuitenkin uusi ystävä Jukkikselle ja . EH eli erittäin hyvä tuli. Aiemmin se on sijoittunut ihan kivasti luokan alkupäähän ja ensimmäiseksikin usein.
Tässä kuvat meidön mummoista. Elle (13v) on äiti 13 pennulle ja isoäiti 10 pentueelle. Ilona (pian 8v )on äiti 4 pennulle ja isoäiti 4 pentueelle.
Ja sitten nämä pienet herrrantertut, Bellen vauvat Kellokoskella, nyt 4 viikkoa vanhat. Ahdasta alkaa olla moidotellessa. Ja nyt sitten vaan lapsille leluja että saavat leikkiä ja tilaa että pääsevät juoksemaan ja vahvistumaan ja kasvamaan.
6. Sanoisinko että melkein helle :)
Olen yrittänyt tehdä vähän pihatöitä mitä selkä kestää - hiljaa hyvä tulee...
Bellen pennut ulkoilivat ensimmäistä kerta tänään ja ei yhtään pelottanut iso maailma.
10. Olen seurannut Saara Aallon seikkailua Lissabonissa Portugalissa, Euroviisuissa. Sieltä on päivittäin paljon kivoja päivityksia. Ja aivan huippujuttu on että Saara selvitti tiensä semifinaalista ja pääsi lauantaina pidettävään finaaliin. Se on jo kova saavutus, siellä on paljon upeita lauluja tänä vuonna.
Tässä video Saaran aivan nappiin onnistuneesta semifinaali esityksestä.
Romeo on ottanut osaa tänään 7kk ikäisenä rally toko epiksiin, saaden tulokseksi 95/100.
Pia kirjoittaa: Ja jos mä en olisi jännitykseltäni kiristänyt talutinta, pisteet olisi ollut mahtavat 99. Ehkä Romeo voisi mua vähän kouluttaa seuraaviin kisoihin.


Tässä iloinen taitava Romeo itse
On ihanaa kun on lämmin. Tekemistä olisi niin paljon, mutta kun ei jaksa kuin vähän joka päivä.
11. Raija ja Sissi käivät! Ja Jukkis oli niin onnellinen ja minä myös.
17. Kesän ensimmäinen ukonilma oli tänään. On ollut minulle aivan liian kuumia päiviä. Ei jaksaisi mitään tehdä.
Olen kuitenkin saanut 5 koiraa kuudesta pestyä. Jukkis vielä joku päivä  ...
Sain myös pätkän aidanreunuskangasta korjattua. Ensin irroitin sen ja lisäsin reikiä että pysyy paremmin tuulissakin ja takaisin aitaan kinnitys..
Sitten täytyisi alkaa urakoimaan ruohon leikkuuta, kokeilla toimiiko ruohonleikkuri, lähipäivinä, kun ei sada.
19. Jukkis kävi luonnetestissä tänään Hollolassa. Tuomareina Tarja Matsuoi ja Leena Turunen. Ajattelin että se menee läpi ihan 'flying colours', mut ei mennytkään niin. Pisteitä tuli +50 ja laukauskokematon.
Tässä kuvallinen selostus testistä. Kiitos Merjalle kyydistä ja kuvaamisesta!
Ensin kysellään koiran perheestä, kotioloista ja kokemuksista ja sitten pitäisi leikkiä jollain kepillä tai rievulla. Minä en koskaan kotona vetele sen kanssa mitään mutta äitinsä kanssa leikitään kovasti, joten eihän tuo innostunut mihinkään 'äänellä riekkumiseen'tuolla.

Sitten kelkkatesti ja se oli Jukkiksesta kamalaa ... 'ukko' vedetään ratisevalla hiukalla kelkassaEnsin topakkana katsotaan mikä tuleesitten se pitää käydä nuuskimassa ja
ohitella muutamaan kertaan ihan vierestä
Sitten testataan puolustushalua ja kyllähän tuo minua puolusti. Sanoivat tuomarit että saan kyllä tämän koiran kanssa kulkea turvassa, se kyllä puolustaa minua kuin itseäänkin myöhemmin seinätestissä.
Sitten nämä räminätestit, musta jätesäkki kiskaistaan ilmaan juuri kun kävellään melkein päällä ja sitten rämisevä tynnyri perässä vierimään ja niitä nuuskutetaan ja kävellään luo ja ohi.
Seuraavaksi mennään pimeään huoneeseen. Se alkoi oikein hyvin, Jukkis tuli puoleen väliin huonetta minuun päin, mutta sitten törmäsi romahtaen yhteen isoon tynnyriin ja senjälkeen ei suostunut tulemaan muuta kuin lopuksi avustuksella.
Sitten se osio että koira laitetaan seinään yksin kiinni ja omistaja menee pois. Tuomari tulee kepillä uhkaillen sen luo. No Jukkis piti kovan metelin ja oli hammastakin vilauttanut eli myös itseäään  puolustaa terhakkaasti.
Lopuksi ammutaan pistoolilla 2 kertaa ja apua miten kovaa se pamahti siellä kun rakennukset  jotenkin sitä korostivat. Mutta ei Jukkis niistä piitannut vaikka oli testistä paineistunut ja testin jälkeen poika on ollut aivan entiselläänja paikan päällä testin jälkeen namitkin heti maistuivat.
Minusta Jukkis on älykäs, helpolla oppii juttuja. Ja tykkäisi  jos joku opettaisi lisää :D Ja kuka vaan tuota poikaa täällä pihassa näkee ei ehkä voi uskoa tuollaista testitulosta. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää eikä yhtään mikään jännitä eikä pelota.
Romeo on ollut veneilemässä ja lauturilta hyppäsi veteen - yllätys yllätys - siellä ei ollutkaan jäätä (vaan settä) kuin edellisenllä kerralla kun Romeo oli mökillä käynyt.
20. Yön yli nukuttu ja olen etsinyt eilen illasta saakka Jukkiksen rekisterikirjaa mutta en löydä mistään.
Nyt täytyy jo ajatella että me olemme kirottuja, koskaan ei tapahdu mutään hyvää., Jukkis on kyllä aivan hieno luonteinen ja komea  poika, vähän raju mutta ei ikinä ole mitään pelännyt eikä edes arastellut ja sitten ei mene luonnetestikään läpi. Taidamme jättää kaikki koiratouhut kokonaan. Näyttelyynkään emme pääse kun ei ole kyytejä eikä ole esittäjää kun itse en voi juosta ...
Eilen aamulla söin aamupuuroa ja avasin telkan siksi aikaa. Siellä osui olemaan joku medio joka ajoi pois jonkun ihmisen kirousta. On jo melkein 'pakko' uskoa että tosiaan meidän päällä on myös joku kirous.                 Vai mitä mieltä?

22.Huh hellettä. Me emme jaksa mitään, koirat ja minä. Me kun kaikki paitsi Jukkis ollemme senioreja.
Ruoho leikattu kertaalleen koko pihasta paitsi keittiön pihasta minne sitä ei ole vielä kasvanut.
Eilen huomasin pensasaidan ja naapurin väliaidan välissä sellaisen houkuttelevan kolon alhaalla että se oli pakko mennä fiksaamaan. Oli pala vanhaa aitaverkkoa ja sitä sinne asettelin vähän kiikkerällä tuolilla istuen naputtelin rautakärkiä kiinni ja tietysti hupsista kaaduin ihan kyljelleen sinne aitapusikkoon  ja oikean puoleinen käsi vähän kärsi siinä kun osui jäykkiin oksiin ja ei ollut mitään mistä ottaa kiinni. Saa nähdä tulehtuuko. Kun ei saisi tulla mitään kun on nämä tekonivelet. Ranteen puoli näyttää kuin olisi yrittänyt tehdä itsemurhaa. :) ja toinen puoli kanssa aika hurja...
Toimintakyky                  -2           riittämätön
Terävyys                        +3           kohtuullinen, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu                 +3           kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu                   -2           riittämätön
Hermorakenne                +1b         hermostunein pyrkimyksin
Tempperamentti              +2          kohtuullisen vilkas
Kovuus                           -2           pehmeä
Luoksepäästävyys           +3           hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus                      laukauskokematon           
Jukkiksen Romeo-poika (8kk) spurttailee omalla pihallaan.
Iltalenkiltä Ellen ja Teddyn kanssa tullessa totesin että täytyy ottaa kuva omenapuista kun ovat niin komeat tänä vuonna. Sitä ei tiedä jos aamulla kukkia ei enää olisi jos olisi vaikka alkanut satamaan tai tuulemaan kovasti. Mun kännykkäkuvat on aina vähän tälläisiä kun kösi ei ole niin vakaa ja oli jo hieman hämärä.
Jukkiksen ja Mariian Ella tytär (Black Gary Dancing Queen) oli sunnuntaina Helsingissä ROP-pentu.

23. Helle jatkuu. Käytiin Mian kanssa hakemassa lisää bensaa ruohonleikkuriin ja öljyä Ruusu ja Jukkis leikkivät mitä jaksoivat. Kuvia.
26. Käytiin Merjan kanssa Bellen pennut katsomassa Kellokoskella. Ihania ovat! Täällä kuvia enemmän.