1. Hauskaa Vappua!
2. Voihan ökön-kökkö!
Taas sataa ja piha on liejua. En tykkää.
Pentulaatikossa ollut vähän ripulia, kolmella pennulla silmät aueneet ja siellä yritetään ottaa ensiaskeleita. Miten jaksan vielä odottaa pari viikkoa että pääsen ne näkemään? Painot kuitenkin olleet koko ajan nousussa.
3. Kiva (kuiva) päivä, pennut 2 viikkoa ja valikoitiin niille nimiä - albumissa näkyy. Ja Katja kävi pitkästä aikaa!
4. Praise The Lord! Kevöt tulee, on niin uskomattoman ihana tämä vuodenaika. Katsokaa kuinka sininen taivas ja puut ja nurmi alkaa viheriöimään!
Tytin kynsi on porantunut hienosti - ehkäpä kiitos laventelivoiteelle mitä olen aikoinaan saanut Arjalta! Mutta sitten Teddy astui tänään orapihlajanpiikkiin, nosti kyllä heti jalkansa ja pysähtyi että sain sen kokonaan pois kiskaistua. Toivottavasti ei tule kipeeksi kun kuitenkin sinne sisään meni puoleksi. Yritän aina katsoa etteivät astuisi niihin mutta nyt en huomannut.
5. On se tuo Ilona selkeesti rakas äidilleen Ellelle, Ilonaa ei koskaan komenneta. Aamulla taas ikkunan läpi katsoessa huomasin Ilonan saavan korvapesua.
7. Meillä täällä aivan tavallinen päivä. Varasimpa netin kautta laboratorioon ajan kun tuli kutsu reumalääkärille 1.6 ja sitä ennen mentävä kokeisiin.
Kätevää, ei tarvitse soitella ja odotella.
Lenkillä oli tosi lämmintä, takki oli ihan liikaa. Teddyn tassu voi hyvin, ei ole kipeytynyt!
Pentulassa kasvetaan, aletaan yrittämään pikku leikkejä, maistellaan jauhelihaa ja kermaviiliä. Teija sanoo että himona syövät, yksi tuli syliin jauhelihan perässä. Niinhän ne yleeensä tekevät, meinaavat syödä sormetkin, niin tykkäävät.
8. Huomenia, perjantai ja kiireinen viikonloppu tulossa; huomenna ystävän 60-vuotisjuhliin ja sunnuntaina on äitienpäivä - onhan se mentävä äidin luo.
Löysin vielä yhden Luukaksen Silimen tyttären kuva. Se olikin aika pentue - 7 tyttöä!
Tässä siis 'Säde' Silimen Yön Tähtisäde (oikealla) vierellään nuori 'pikkuveli' Frozeneye's kennelistä.
Pentulaatikossa tungosta, Lili-äiti melkein pulassa, :)
Join kupposen kahvia tovi sitten ja avasin television. Sieltä tuli juuri 'Saulin paras kaveri', jossa Sauli oli Pia Lambergin kanssa Baywatch rannalla. Rannalla oli paljon ihmisiä sekä uimassa että suffailemassa JA lukematon määrä koiria - irrallaan ja hihnassa. Ei vaan onnistuisi Suomessa. :( On tämä sellainen kieltojen ja purnaajien maa.
9. Ranskassa on näin kesä, kauniissa kuvassa Arjan pojat. Keskellä Luukaksen tyttärenpoika Rio.
10. Äitienpäivä. Oli ihana nähdä kaupungilla ihmisiä kukkapakettiensa kanssa äideilleen ja isovanhemmilleen matkalla. Minä kävin myös äitiäni tapaamassa,vaan jouduin lähtemään kotiin vähän huoli sydämmessä; hän oli niin kovin kovin väsynyt.
Elle sai haliterveiset Ruotsista ja Tytti sai ihanan orvokkiamppelin. Tytin Topi poika kävi kylässä ja nouti ruokasäkin Topille.
Tässä Ilona mukana Topin tapaamisessa. He kovasti toivovat että Ilona Topille pikkuveikan synnyttäisi.
Meillä alakerrassa on tuolit varattu, tämä on näkymä kun tulen sinne - useimmiten nämä ovat vakipaikat. Ilonalla on Ilonan värinen nalle.
12. Voihan että harmittaa, hammas katkesi juuresta asti ja vähän jomottaa ja minun hammaslääkäri on tietty lomalla tämän kuukauden. :(
Facebookissa oli tälläinen varoitus - älä anna koirasi juoda mistään lätäköstä, järvestä tai muusta sellaisesta.

Marjo-Riitta Le Maut kirjoittaa:·
Rakkaat koirien omistajat ja kasvattajat!! Katsokaa tarkkaa mistä koiranne juovat ulkona vettä. Kaksivuotias kasvattini jouduttiin lopettamaan n.kk sitten. Tänään tuli vastaukset evirasta. Koira oli saanut jotain erittäin myrkyllistä levää kehoonsa mikä tuhosi koiran elimet täydellisesti. Ensin oli pitkään ripulia mitä ei saatu hallintaa, sitten sokeutui täydellisest ja tuli pahat neurologiset oireet.Hymiö frown. Mitään ei ollut tehtävissä.
Ei ollut sinilevää, oli joku muu levä joka on erityisen vaarallinen collieille. omistaja lupasi laittaa mulle eviran lausunnon.
Ihan järkyttävää!!!
Jakakaa tietoa!!!!
Tykkää · Kommentoi · Jaa

13. Kääk! Koleaa, märkää, vettä satanut koko yön ja aamun.
Miksi aina pitää liioitella, tulisi parin tunnin sade öisin, vaikka joka yö, niin olisi oikein hyvä. Vai?
Sainkin hammaslääkärin viikon päästä, mutta hirvittää tuleva lasku kun taidan tarvita uuden hampaan siihen ja viereinen heiluu, senkin varmaan pitää poistaa, joten sinne tarvitaan 2 tekohammasta - kiitos ja huokaus.
Pennut alkavat tarvita seuraa ja vievät aikaa. Teija ei aamulla ehtinyt kuvata niitä, mutta lupaili että illalla tulee kuvia.
Inka R kirjoitti fb:ssä että tuo vaarallinen levä on nimeltään:  PROTOTHECA-levä joka shut harvinainen.
Kuvassa lähistöllä oleva kenttä, jossa olisi illalla lähiöfutis matsi. :)
14. Pennuilla käynyt ensimmäiset pennun katsojat/varaajat - olivat kovasti tykänneet. Pikkuhampaat alkavat tulla läpi ikenistä jo pennuilla.
Tässä Suvi oli laittanut Maxin (Malinallin Twice As Nice) kuvan seuraavalla tekstillä naamakirjan aikajanalleen.


Lämpöisillä kivillä kelpaa huilata.
"Koira tulee illalla
kotiin.
Kun se kiertyy paikalleen
ja nukahtaa,
alkaa sen sydänlämpö levitä
huoneisiin."
-Risto Rasa
15. Koirille vaaralliset ruuat ja tuotteet tässä linkissä.
16. Mukavaa viikonloppua - itse huomenna olen sitten vihdoin menossa katsomaan Emilin ja Lilin ihania lapsia!
Voi kun lämpenisi sää ensi viikolla niin pääsisin pesemään koiria. Olisi nyt pesua helpottava amme koottu - kun vaan saisi koiran sinne sisään. :)
18. Oli mahtava matka mukavassa seurassa Liperiin - kiitos kaverit! Lili ja pennut ovat ihania! Lili on hyvä äiti ja pennut ovat avoimia ja reippaita. Käytettiin niitä ulkona vähän ensi kertaa niiden elämässä ja reippaasti lähtivät liikkeelle, alkoi vaan palelemaan kun tuuli ja oli kylmä. Yöllä olin vähän sairas, voin pahoin ja nukuin vain pari tuntia. Olen silti päättänyt että minun on seurattava sydäntäni ja yritettävä jos Ilona onnistuisi saamaan vauvat ja jos ei niin jos saisin Teijan suostuteltua tekemään uusintapentueen. :) Kristiina otti kuvia paljon, tässä linkki albumiin.
19. Tässä linkki niin kauniiseen uuteen kappaleeseen upeaäänisten Saara Aution ja Teemu Roivaisen uudelta levyltä.
Kyllä on vaan edelleen viileää, nurmi alkaa olla ajamisen tarpeessa, koskahan jaksaisin alkaa siihen hommaan? Tänään meinasin, mutta en jaksanut.
Huomasin että talitintti on tehnyt pesän meidän talon räystään alle, reunalaudoituksen väliin, tikkaiden kohdalle - koiratarhan puolelle. Toivottavasti eivät putoaa sieltä ja ruokaa riittää pikkutinteille!
21. Joopa joo, taas tulee vettä. Onneksi eilen sain kadunpuolen tarhan 95 % nurmen leikattua, pihanpuolelle ei ole vielä tullutkaan mitään kunnolla - siellä kun on sellainen meno ettei pääse nurmi kunnolla kasvamaan.
Eilen hammaslääkärissä sen poikki menneen hampaan takia, täytyy kesäkuun alussa mennä uudelleen kun viereinen heiluu - ei tainnut tykätä niiden parin aiemmin laitetun tekohampaan kiinnityksestä - kun se laitettiin siihen nyt heiluvaan kiinni ja hammaslääkäri porasi vähän alareunaan kiinnityspaikkaa. :(
Nyt sitten on tulehtunut ja poistettava. harmittaa.
Arja lähetti linkin Lad elokuvaan, On kuulemma dramaattinen, joten nenäliinat esille jos aiotte katsoa. Minä en ole vielä rohjennut.
23. Mukava kuiva päivä, kun aurinko paistaa niin on jopa aika lämmin.
Luukaksen tottelevaisuusvalio tyttären Pinjan tytör Nox (Saruskan Innovation) oli tänään tokoilemassa, tuloksena EVL1, 290 p. sij. 2/10. Jee! Hienoa tytöt! Saa nähdä tuleeko tyttärestä myös tottelevaisuus valio!
Minun tytär oli laittanut uuden kuvan itsestään naamakirjaan joten sieppasin sen sieltä, häntä kun yleensä ei saa kuvata, ;)

Huolestuttaa kovasti mitä tuolla katon rajassa olevassa pesässä tapahtuu - kun siellä ei tapahdu mitään. Onko niin että poikaset ovat menehtyneet kun ei taida taas olla ruokaa niille - on niin kylmät säät olleet eikä pahemmin hyönteisiä näy. Ei ole emoa ainakaan näkynyt, eikä kuulu mitään.
24. Aamu alkoi suru-uutisilla, Mian silmään oli osunut lehdessä entisen työkaverini Caritan kuolinilmoitus. Olin montakymmentä vuotta hänen kanssaan samalla osastolla ja paljon tekemisissä, myös vapaa-ajalla.
Caritan muistolle
Elämää eivät ole päivät,
jotka ovat menneet, vaan hetket,
jotka muistetaan

Tultiin linja-autossa äitini luota Ilonan kanssa, pieni tyttö rattaissa sanoi: ihan leijonan näköinen!
Ja lenkillä ollessamme mies sanoi: kyllä ne vaan nuo lassiet ovat niin hienoja koiria. Samaa mieltä täysin. On ne niin kauniita JA kivoja!
Lilin ja Emilin vauvoilla on nyt kaikilla kodit joten poistan pentusivuilta linkit. Valokuvia lisäilen albumiin ja linkin siihen löytää Kasvatit sivuilta.
Kurkkasin ikkunasta ulos, siellä se Elle-mamma taas lempilapsensa vieressä pötköttää.
25. Jippii, taitaa tuolla tintin pesässä olla elämää, kun tultiin lenkiltä niin sieltä pyrähti yksi ulos ja viserti, taisi sanoa lapsilleen että odottakaa, äiti tulee heti takaisin. Toivottavasti!
Ellen pesupäivä. Olipa hankala saada se sinne ammeeseen kun se painaa niin paljon ettei pysty tuosta vaan nostamaan, mutta tehty on, etusivun kuvassa melkein kuiva jo.
Taas on tuolla fb:ssä lukemattomia kuvia pk collieista joilla on turkki leikattu ihan lyhyeksi. Minä en vaan ymmärrä miksi sitten alunperin ottaa pitkäkarvaisen collien jos ei ole valmis hoitamaan sen turkkia, ottaisi sitten lyhytkarvaisen koiran. Ymmärrän tilanteen jos terveydellisistä syistä joutuu sen tekemään.
26. Taas kaupungista kotiuduttu, piti TAAS käydä laboratoriossa kokeissa, ensi viikolla lääkäri...seuraavalla hammaslääkäri...
Tinteillä näkyvissä liikettä., hienoa!
Ensi viikolla, tarkasti 4.6 on pennuilla terveystarkastus ja sirutus, joutuvat ressut ajamaan lauman kanssa Kuopioon, 130 kilometriä yhteen suuntaan.
En eilen kuullut Teijasta mitään niin jo näin painajaisunia pennuista :) Olen niin tottunut joka päivä kyselemään kuulumisia ja kinuamaan kuvia. Nyt ajattelin että Teijalla on kiire enkä voi vaivata häntä koko aikaa ja tyydyn odottamaan jospa sieltä tulisi kuvia joskus.
Sirpalta tuli viestiä ja kuvia komeista Tornion Malinallin pojista, Varrista ja Peetsistä. Kiitos paljon ja halit koko poppoolle! Kukkolankosken kuohuja yhdessä kuvassa.
Ja sitten muutakin jännitettävää, Teddyn Italian Diego-poikaa on Lucio (Porta Saracena) käynyt katsomassa ajatuksella käyttää Diegoa jalostukseen jos Diegon terveystulokset ovat hyvät. Oli kovin tykästynyt poikaan. Diego menee lonkkakuviin 1.7. Kovasti peukkuja!
Riikka-Liisa lähetti tämänpäiväiset kuvat niin suloisesta Luukaksen tyttärestä 'Tuikkeesta' (Silimen Tähti Olen Minä). Kiitos!
Arvatkaa pystyinkö olemaan kyselemättä pentujen kuulumisia? En todellakaan. Sain pari uutta kuvaakin.
Pennut ovat siellä vallanneet koko kodin, jopa makuuhuoneen vaatehuoneen. Yöksi vaan joutuvat pienempään aidattuun tilaan.
Teija oli imuroinut tänään, eikä kukaan ollut pelännyt, kolme oli ollut imurissa kiinni. Ja alkavat roikkua vaatteissa.
29. Huh-huh, ruohoa leikelty pari päivää, eikä ole vieläkään kaikki, mutta pääasia että koirien tarhan ruoho on lyhyt.
Meinaa virtsis puskea päälle - siitä onkin aikaa kun oli edellisen kerran. Kävin kokeessa ja ostin lääkkeetkin, mutta en ole vielä aloittanut, yritän ensin karpalokapseleilla ja Aconitumilla - oireet on helpottunut, jospa pääsisin ilman lääkekuuria.
Liperin kuulumisia: pennut eivät pelänneet ruohonleikkurin ääntä! Hyvä juttu! Viikonloppuna kokeilevat laittaa pennut autoon ja auton päälle, mitä tykkäävät siitä. Vähän autossa olo kokemusta ennen pitkää Kuopion matkaa sekä muutaman viikon kuluttua koteihinsa Lahden kautta.
Tämä pikku-prinsessa meinasi tulla meille, mutta maltoin mieleni ja Teija sitten päätti jättää sen kotiin, vaikka trikki olikin alunperin  aikomus jättää.
Hän saa nimekseen Malinallin Media Sensation
30. Eilen kun kävin kaupungissa, kävin samalla - vihdoin! - ostamassa pienen hiomakoneen. Minulla on ikuisuuksia ollut yläkerrassa, makuuhuoneen vaatekaappien ovissa, vanhoja tarrojen jättämiä jälkiä, mitä en ole saanut millään pois ja niihin on niin ollut tottunut että on unohtanut niiden olemassaolon. Minä kun en enää vuosiin ole ollut 'niin nökönuuka' miltä täällä näyttää. Kun kuitenkin kaikki paikat ovat elämää nähneet koirien ehdoilla eikä eläkeläisellä ole varaa teettää remonttia ulkopuolisilla eikä ole ketään tuttuja joita voisi pyytää auttamaan...
Kävin Sykkeen Claus Olssonilla ja niillä on miehen kokoinen pahvinen mies heti etuovella tervehtimässä tulijaa  ja se on aika jännä, sen silmät tuntuvat seuraavan katsetta. Myyjä sanoi että jotkut ihmiset jopa erehtyvät puhumaan sille. :) On se niin oikean ihmisen näköinen. On muuten myyjätkin tosi ystävällisiä siellä.
Sitten asiasta toiseen, kysyin Emilin (meinasin taas kirjoittaa Ilmarin, jostain syystä joskus meinaan Emilä kutsua edesmenneen trikkipoikani Ilmarin nimellä) vappuheilan omistajalta mitä kuuluu. Kasvattajan nimi jääköön salaisuudeksi kunnes - toivottavasti - on todellista kerrottavaa.
Hän kirjoitti näin:
" No enemmän ja enemmän tuntuu että jotain tulee. Täytyy vain toivoa että myrkkyruiskut yms tee hallaa sikiöille. Meillä kun on noita viljapeltoja joka puolella ja kohta alkaa myrkytysaika. Täytyy olla pessimistinen kaikessa ettei odota liian innokkaasti. "
Todella toivon että hän saa näitä toivomiaan pentuja!


Tässä kauniissa kuvassa joutsenpariskuntaa katselee
'Timi' Malinallin This Is Mine

Tilasin Lemmikkistoresta rappuset, jotka toivon mukaan
käyvät koirien pesualtaan viereen niin että pääsevät
kiipeämään niitä pitkin ammeeseen.
Peukut pystyssä!