1. Hauska aloittaa toukokuu hiihtokuvilla! Tuolla ne Suomen Lapissa Sirpa, Ilpo ja Malinallin colliepojat Varri ja Peetsi nauttivat avarasta upeasta luonnosta ja vapaudesta ja rauhasta. Kiitos kuvista!
Ja tässä Teddyn ja Huldan (Finn Arrow Glamour Of Gold) Tino-poika (Frozeneye's Golden Amigo) sekä kaverinsa Kirppu.
4. Ihan pikapäivitys - kaikki hyvin, sain eilen illalla meiliä kasvattajakaveri-Marilta että lähde mukaan Tampereelle ja siellä sitten tänään oltiin. Kiitos Marille kun otit mukaan! Oli niin kiva nähdä kavereita SEKÄ rakastuin aivan sydämmen pohjasta 'yhteen tummaan pitkätukkaiseen' ... Mitähän tästä seuraa?
5. On kyllä kylmää, mutta meille ei ole lunta satanut niinkuin moniin paikkoihin eteläänkin. Tikka koputteli kai matosia kaadetun puun kannosta pihalla. :)
Pohjoisen pojat Varrirakas ja Peetsikulta ovat liikuvaista sorttia, nyt ovat Muoniossa pienten poikien kanssa keinuilla ja siellä on paljon lunta!
Toin eilen Tampereen näyttelystä ihanan silkkisen pehmeän majavan tuliaisiksi ja siitä tykätään. Siitä lähtee hauska äänikin kun sen  mahaa painaa. Tässä se on Teddyn hellittävänä.
6. Tänään taas tylsä samanlainen päivä, paitsi lenkillä kun minulla oli mukana Emil, Tytti ja Ilona niin tuli vastaa nuori nainen pienen valkoisen villakoiran kanssa ja hän kysyi minulta "mitä rotua minun koirat ovat!!!".
HUH! Voiko joku olla tunnistamatta collieita vai ovatko minun koirat niin epärodunomaisia? NoNo!.
Emilin pesin ja ajattelin kuivauksen välillä sitä vähän ulkoiluttaa pihalla, eli oli siis vielä märkä kuvissa. Jotenka minun tuurilla kameran asetukset olivat päin prinkkalaa ja kuvat ovat epätarkkoja. Enkä tänään viitsi enää lähteä uusia ottamaan ja laitan ne kuitenkin tähän. Huomenna uusi yritys.
Tuo poika on kyllä sellainen menijä että kukahan sen saisi kiinni juoksussa?
8. Pilvinen aamu, säätiedotus lupaa sadetta. Ajattelin lähteä kaupunkiin, apteekkiin ja katsomaan jos löytäisin jotain kivaa äidille äitienpäiväksi. Viimeiksi kun kävin hän kehui minun vaatetta että on niin nätin värinen. Sanoin että sinulle täytyy kanssa hommata jotain uutta, hän sanoi: ei, ei tyypilliseen tapaansa. Mutta varmasti tykkäisi.
Unenpätkä taas mikä säilyi mielessä aamulla vielä oli seuraavanlainen: Katselin jostain kauempaa asfalttipihaa, siinä ei ollut mitään muuta kuin pelkkää asfalttia. Lainion Riikka tuli talosta kolmea häkkiä kantaen (millä voimilla?) kaikki metallihäkkejä, kaksi niistä isoja ja sisällä niissä molemmissa oli aikuinen sileäkarvainen collie ja kolmas oli pikkuruinen ja siihen oli laitettu minun edesmennyt rakas Veera collie. Karvat vaan pursuivat ulos kun oli niin ahdas.
Riikka asetti häkit pihalle ja sanoi:nyt ulkoillaan. Parin minuutin päästä otti Veeran häkin ja lähti viemään sisään. Yritin huutaa perään mutta en saanut ääntä kuin pihinää. Sain heidät rappukäytävässä kiinni ja sanoin että häkki auki, minä lähden Veeran kanssa lenkille, minulla on tässä hihna ja kaulapanta.
Että sellainen viime yönä. Veera oli yksi näista maailman ihanimman luonteen omaavista collieista, kotonaan joka paikassa ja tykkäsi kaikista. Veera eli pitkän elämän , yli 14-vuotiaaksi kunnes takapää petti (14v 4kk) . Tässä Veera Ellen ensimmäisten lasten kanssa.
Veera virallisesti Malinallin Flower Fairy, syntyi vuonna 1993 ja isä oli: Fair Tribute From Lassina ja emä Malinallin Dimple Delight.
10. Äidin luona vierailtu, oli kovin väsynyt.
Merjalle, Lennin kasvattajalle ja Birgitalle onnea Lennin (Lumihelmen Commander) toisesta sertistä ja cacibista!
Lenni on sellainen mukava soopeli poika...:)
Riikalle kiitos Luukaksen Jade-tyttären kuvasta, kuvassa myös perheen 10-kk ikäinen Windy leonbergin koira. Jade on Pinjan pentuesisar ja virallisesti nimeltään Saruskan Golden Especial.
Uunissa hautumassa sellainen Oscarin eri ryyneistä ja jauhelihasta tehty puuro, kokeillaan miten maistuu.
Kiitos Päivi Topin (Malinallin Heart Of Hope) kuvista, sopivasti Topin äidille Tytille , äitienpäiväksi!
12. Taas koirat haukkuivat oudosti, ehdin nähdä kun poika kepin kanssa heiluu aidan takana ja kääntyi juuri poistumaan. Hain kameran ja zoomasin, mutta mokoma kamera tarkensi puun oksaan kun poika juuri kääntyi ja huomasi minut ja kameran, oli keppi käsissään pään päällä ja lähti menemään. Kyllä raivostuttaa. Liisa tunnistatko? Asuu luultavasti niissä taloissa missä sinäkin...Toisessa kuvassa alareunassa näkyy koiratarhan verkkoa missä nuori 'sankari' heilui keppeineen.
14. Ihanaa, sade väistynyt vihdoin, ainakin joksikin aikaa.
Yle tiedottaa taas Kuopion seudulla olleen koirien myrkyttäjä liikkeellä. Mikä ihmisiä vaivaa?
Tällä hetkellä taitaa olla koiranpennun haluajia liikkeellä, aika paljon kysellään ... Ilonan - toivottavasti tulevia - joulupentuja on jo varattu joitain, ja kiinnostusta tuntuu olevan. Hyvällä mielin suunnittelee asiaa. Pitää vaan lainata jostain pentulaatikko kun omani myin pois ajatellen etten enää pentuja tee,
mutta kyllä minä nyt vielä yhdet toivon jaksavani hoitaa.
Tarkempaa tietoa asiasta kesäkuun alkupuolella. :)
16. Koleeta ja tuulee ja satelee, mutta huomenna pitäisi alkaa ihan kesä. Sitten on viikonloppuna pestävä Ilona. Olen sen ilmoittanut collieiden sivuerikoisnäyttelyyn joka on Jyväskylästä vielä eteenpäin Noukanniemessä. Itse joudun esittämään Ilonan kehässä kun Merja on Järvenpäässä näyttelyssä samana päivänä. Enkä kunnolla pysty juoksemaan, mutta hällä väliä, Ilonakin on myös aika pulskassa kunnossa. Mennään taapaamaan tuttuja täysin ilman mitään odotuksia näyttely menestyksen suhteen.
Tässä kuvaa Teddyn tytär Twist And Hey Ho 'Hilma', kuvaaja on Sanna Vuorinen.
Eilen nautittiin ihanasta auringonpaisteesta ja ruohikkokin on jo pitkä ja puiden lehdet vihertävät. Parasta aikaa vuodesta!
17. Pesin Ilonan ja onneksi pesin! Kun puhalsin turkkia kuivaksi niin lavastapa löytyi punkki!!! Kuvissa prinsessa vielä kostea eikä seiso hyvin...:)
En muista  milloin viimeiksi olisin punkkeja löytänyt.
Nyt on hellettä, varjossa kelikamera sanoo 18,3 ja tienpinta 38,3.
Katselin Teddyn Tino-pojan (Frozeneye's Golden Amigo) kuvia Lauran sivulla ja nauratti kun se poika siellä monessa kuvassa kanteli jos jonkinlaista nallukkaa suussaan. Teddy isä on samanlainen. Aamuisin (nukkuu minun vieressä joka yö) antaa minun nukkua niin kauan kun haluan mutta kun nousen ylös istumaan sängyn laidalle niin jo on Teddy-kulta joku lelu suussa siinä edessä odottamassa että alahan heti leikkimään. Kyllä vedetäänkin lelua jonkun kerran ja heittelen että saa noutaa ja sitten ylös.
18. Luukaksen         tyttärentytär 'Pimu' (Scottail Primadonna) tänään Raumalla ROP! Onnea!
19. Hellettä riittä koko Suomessa nyt, meillä varjossa +29 c. Kukat kukkii ja myös riikunapuu, vaikka lehdet ovat vasta pieniä ja aluillaan...
20. Tässä linkki rokotus asiaan!ja sitten jätteiden maatumisasiaa. :)
sekä taas on se vuodenaika että ÄLÄ JÄTÄ KOIRAA autoon! Se kuumenee hetkessä!
22. Sain tilatuksi ajan Ellelle hammaskiven poistoon viikon päästä, Mia pääsee silloin meidät hakemaan kun on Elle rauhoituksessa niin tarvii kyydin.
Ja tänään tulee entisen naapurin Annen Nuutti-poika ajamaan minun ruohon ensimmäistä kertaa tänä vuonna.
Ja tälläistä asiaa tänään:
Turun yliopiston Eläinmuseo ottaa vastaan koirista ja muista lemmikkieläimistä löytyneitä punkkeja borrelioositutkimusta varten. Samalla myös kartoitetaan mahdollisen taigapunkin uusia esiintymiä.

Voit lähettää punkit pehmustetussa kirjekuoressa minigrip -pussiin tai pikkurasiaan pakattunaosoitteeseen: Biologian laitos / Eläinmuseo / 20014 Turun yliopisto, kuoreen merkintä ”punkkinäyte”.Tiedot löytöpaikasta ja -ajasta sekä lemmikkieläinlajista on syytä liittää mukaan. Yhteystiedot ovat vapaaehtoiset.

Ja 'lapset' leikkivät...
24. Aamulla ennen kuutta startattiin Sarin ja Lunan ja Ilonan kanssa meidän pihasta ja juuri saavuttiin kotiin, kello nyt yli 16.
Eli Noukanniemessä, Jyväskylän takana, collieiden sivuerikoisnäyttelyssä oltiin. Kiitos Sarille ja Susannalle seurasta ja Sarille kyydistä!
Oli tukahduttavan kuuma mutta löysimme paikat kolmen koivun siimeksestä ja siinä oli siedettävää. Minulta meni vanha tuoli alta rikki, kangas repesi, - ei ihme kun tuota läskiä vaan kertyy ... Siellä oli 88 pitkäkarvaista collieta, niistä 48 narttuja.  Siellä oli paljon hienoja narttuja, tuomari taisi tykätä vähän enemmän blue merleistä, ei mokoma kilpaluokkaa valitessaan nähnyt Ilonaa, joka oli niin kaunis ja seisoi niin nätisti - ainakin minusta!
ERIn (erinomainen) tuo sekä kaunis matkakumppanimme Luna molemmat saivat.
Ja arvostelu lyhykäisyydessään kuuluu näin: Head has level planes. Just enough stop. Pleasing expression. Good shoulder. Moved well.
Ja ja paikka kuhisi punkkeja, joku oli kerännyt vaikka kuinka monta koirastaan. Minä löysin yhden kiipeilemässsä Ilonan kuonolla ja sain ainakin sen siepattua pois. Toivottavasti ei löydy muualta!
Kuviakin siellä ottivat, saa nähdä millaisia niistä tuli.
Järvenpäässä Luukaksen tyttärentytär 'Pimu' Scottail Primadonna oli ROP ja RYP 4!
25. Tulipahan nukuttua kuin tukki. :)
Oi tätä kaunista maailmaa, lenkillä katselin ihmisten pihoja kun omenapuut ym kirsikka-
luumupuut kukkivat täydessä kukinnossaan ja pihat ovat niin kauniita. Syreenitkin alkavat
kukkia. Raparperiäkin olisi tarjolla! Ikkunan läpi näppästy kuva mustasta linnusta joka vieraili pihalla - mustarastas?Havukaisen Satun erkkarikuvista löysin meidät - Ilona halusi välissä rakkautta, halin.
Toinen kuva näyttelyssä otettu, mutta en tykkää, Ilona seisoo taas huonosti ja suu auki kun oli niin kamalan kuuma koko päivän ja kuva otettu pois lähtiessä, ihan nuutunut neiti. Kuvaaja:Karoliina Savolainen. Ja kuvaajaahan ei moitita, kuva kuvana on hieno, vaan koira ei seiso edullisesti.
26. Ihanaa, viileämpi sää. Päivän piristykseksi Heini vähän tokoilee Pinjan ja Noxin kanssa tällä  videolla.
28. Vettä sataa. Minun mieli harhaili viime yönä tuossa DM asiassa, toinen uros joka minua kiinnostaisi on 'kuulemma' joko geneettisesti sairas tai kantaja.
Ja sitä on juuri käytetty DM/DM koiralle. En voi ymmärtää miten jonkun omatunto sallii tehdä pennut testaamattomalla uroksella jos tietää että oma koira on altis sairastumaan siihen. Testi ei maksa paljon - noin yhden näyttelymaksun. Kuitenkin kun on käytettävissa näin helppo keino estää mahdollisista sairautta joka lyhentää rakkaan lemmikin ikää.
Ilonahan on terve eli N/N, joten vaikka sille käyttäisin DM altista, sen pennut olisivat enintään kantajia.
Eilen vähän ehdin ennen sateen alkua vähän ajaa nurmikkoa...se kasvaa niin nopeaan. Nyt näyttäsi ettei pääsekkään sitä leikkaamaan vähään aikaan kun näkyy ennusteessa koko viikolle pisaroita.
30. Naapuri osti uuden ajeltavan ruohonleikkurin ja halusi ajella enmmän kuin oman piha eli heh - 'sai luvan' (soitti ja kysyi :) )ajella minun aitaamattoman piha-alueen nurmen. Me olimme juuri Ellen kanssa eläinlääkärillä hammaskiven poistossa. Kuvassa Elle kotona nukkumassa rauhoitusta pois.

Ihmettelen mikä ihme vaivaa yhtä varista. Se on monena päivänä hyppinyt/lennellyt naapurin ikkunaa päin ja hakkaa sitä nokallaan pitkiä aikoja.
Tässä minun ikkunan läpi otetut kuvat .Annan anteeksi kaikelle ja kaikille, jotka ovat joskus asettuneet minua vastaan. Jokaiselle, joka on joskus käytöksellään tehnyt minut onnettomaksi tai vihaiseksi, annan anteeksi.

Annan anteeksi kaikelle mikä on ulkopuolellani ja myös kaikelle mikä on sisälläni.

Annan anteeksi kaiken menneen, nykyisen ja tulevan.

Minä annan anteeksi kaiken.

Annan anteeksi kaikille, joiden nimi herättää katkeruuden tai vihamielisyyden tunteita minussa, ja jokaiselle, joka herättää mielessäni kalvavan levottomuuden.

Annan anteeksi toisille mitä tahansa he ovatkin tehneet minua kohtaan.

Annan anteeksi myös sen mitä he ovat tehneet toisille.

Ennen kaikkea annan anteeksi itselleni. Kukaan ei määrää minulle kovaa kohtaloa - ei Jumala eivätkä muut ihmiset - minä teen sen itse. Olen tullut maan päälle oppiakseni antamaan anteeksi, ei niinkään kenenkään muun kuin itseni takia.

Anteeksianto on henkinen asenne. Se on voimakas. Se pystyy parantamaan sairauteni. Anteeksianto on kehittymistä. Se pystyy takemään surevasta iloisen, poistamaan kaikki patoutumat alemman minäni ja korkeamman itseni väliltä. Se antaa tilaa todelliselle itselleni

*Elämän oppilapsi, Aila Norlamo*

No vielä ollaan toukokuussa. Löysin naamakirjasta Maxin kuvan. Maxi siis on Malinallin Twice As Nice, Ellen ja Luukaksen hurmuri-poika kauniilla kotipihallaan.


Sattumoisin tänään katselin yhtä luonto-ohjelmaa telkasta niin sieltähän sain yhden mahdollisen selvityksen variksen ikkunaan hakkaamisesta/hyökkäilystä. Nimittäin se luultavasti näkee oman kuvansa heijastuksen sieltä ja luulee sitä toiseksi varikseksi joka yrittää tulla sen reviisille.
31. Näihin sanoihin on hyvä sanoa hyvästit  toukokuulle.