3. Toukokuu sitten alkoi flunssalla, nenä vuotaa, kurkku on kipeä ja kova yskä. :(
Suihkutila on tässä vaiheessa ja maanantaina jatketaan. Kevät kukat kukkii , maassa ja ruukussa.
4. Uh tätä oloa...on kyllä 'paras' nuhatauti pitkiin aikoihin. Elän niin eristettyä elämää että kun joku pöpö osuu kohdalle niin se aina tarttuu.
Piristykseksi tämmöinen kiva colliekuva.
Mustin ja Mirrin opetusvideo: Kun pentu tulee taloon.
Aivan ihana ilma, mutta on niin veto pois että hyvä että jaksoi käydä kaupassa. Koiratkin jo hakee varjopaikkaa, tässä ikkunan läpi otettu kuva äiti-Ellestä Ilonan kanssa. Ne ovat usein vierekkäin, taitaa olla Ilona koiraäitinsäkin lellikki. :)
5. Oioi, Päivi yllätti iloisesti - kiitos!!! Uusia -- 9kk - kuvia Topista, (Malinallin Heart Of Hope) Tytin ja Eddien pojasta. Tulee ikävä niitä pieniä mustia poikia joita sain hoitaa ja helliä vasta vähän aikaa sitten... Minusta tuntuu etten millään voisi enää teettää pentuja kun minun sydän ei voi luopua niistä...
6. Valkovuokot pihassa eilen illalla jo nukkumassa... ja suihkutila tänään on tässä vaiheessa. Yö meni yskiessä... Ulkona 15,5 c lämmintä!!!
Emilillä kävi tyttöystävä, Maaritille kiitos avusta! Kaikki peukut nyt pystyyn että Luna-neiti  (Black Sara's Known Story) saisi vauvoja, nimittäin Lunaa on kaksi kertaa aiemmin yritetty astuttaa ja ei ole tullut raskaaksi.
7. Olo on ehkä hiukan parempi...
Luna-neiti kävi uusinta astutuksessa, joka onnistui oikein hyvin, taas ihanalle Maaritille kiitos avusta! Emil-rassukka istuu taas portilla ja odottaa morsiantaan.
Suihkutila on saanut tänään lattialaatat.
Minä yritän väsäillä äitienpäivä korttia,
en vielä tiedä uskallanko mennä vierailulle
etten tartuta tautia äitiin.
Alla oleva viisaus ei ole se. :)
Minusta aivan ihanat riimit.

"Kantakoon tähdet surusi pois,
Täyttäköön kukkaset sydämesi
kauneudella,
Pyyhkiköön toivo kyyneleesi
ikuisesti pois,
ja, yli kaiken,
tehköön hiljaisuus sinut vahvaksi."

Chief Dan George

8. Emil ressu se kuola valuen juoksee ympäri pihaa kun noita työmiehiä tulee ja menee autoillaan niin Emil odottaa morsiantaan, joka ei tule enää ...
Viikonloppuna voisi alkaa pesemään koiria yksi kerrallaan :) Suihkutyön pitäisi perjantaina valmistua. Cant wait! :)
Nyt siellä on suihku seinässä ja valokin tulee sinne! Pienestä pieni ihminen on iloinen.  Tai ei tämä kai niin pieni juttu ole, ainakaan maksaa maltaita.
10. Arvatkaapa mihin tämä täti lähtee just nyt? Testaamaan meidän uutta suihkua :) Kaikki valmista ulkopuolisten töiden puolesta.
11. Hyväksi todettu suihku! :) Suosittelen tekijää.
Marjo lähetti muutamia kuvia mitä oli otettu Hyvinkää-Lahti viikonloppuna, kun olivat meillä. Mm. tässä pari kuvaa Luukaksen 'Tuike'-tyttärestä (Silimen Tähti Olen Minä) joka sijoittui 4. parasnarttu luokassa Hyvinkäällä.

Oli siellä kuvia Emilistäkin ja pojastaan Macistä.Kiitos Marjo - seurasta silloin ja kuvista!
12. Äitienpäivä. Onnea kaikille äideille!
Meillä oli ihanaa olla täällä meillä yhdessä, Mia haki äidin tänne. Äiti niin tykkää koirista(kin)!
14. Oikein hyvää syntymäpäivää meidän Luukakselle! Tänään 9 vuotta! Luukas on isä 28 lapselle ja isoisä 53 lapsella ja isoisoisä 11. :)
Ja Luukas sai olla ensimmäinen koirista kuka pääsi pesulle uudessa suihkussa. :)
Toinen synttärisankari, Jatsi (Malinallin Jazz' N Ramatazz), Luukaksen pentueveli poikkesi, ja Tytti pääsi lenkkikaveriksi tällä kertaa.
Ja taas ajankohtainen muistutus koirien kanssa autoileville ...
15. Kiitos vierailusta Kati, Onni (Malinallin Talk Of The Town) ja Toivo-pappa! Oli ihanaa nähdä teitä ja Onnin hymyilevää naamaa ja iloista olemusta.
Onni on yksi noita nauravia collieita, isänsä myös tekee sen kun on oikein mielissään, eli nostaa ylähuulen ylös ja näyttää kuin se irvistäisi, mutta se on nauramista. Niin ja silmät on pienenä viiruna. :)
16. Mikä ihana lämmin sää, aamuyöllä herää mahtavaan lintujen sirkutukseen. Puiden ja pensaiden lehdet vihertävät ja ruoho kasvaa kohisten, pitäisi pian leikata. Pitäisiköhän tänään pestä seuraava koira...
Aloin miettiä noita Luukaksen lapsenlapsenlapsia ja muistin että olen unohtanut kokonaan Leaftribe 'Lumin' ja Joyhill pennut eli niitä lapsenlapsenlapsia kai sitten on 18 kappaletta, ellen unohda jotain...
17. Hammaslääkärissä; hammaskiven poistossa. Kävelin kotiin, kun se että kävelen pysäkille sieltä on jo melkein kolmannes matkasta kotiin ja ei tarvitse odotella bussia, mutta minun joka nivel huutaa tuskaa nyt, en pysty kävelemään pitkää matkaa, kaikki nivelet tulehtuneet ja turvoksissa taas kuten toissakeväänä polvileikkauksen jälkeen. On kuin palorakkulat varpaissa ja päkiöissä, niin paljon nestettä joka nivelessä. Maanantaina verikokeet ja tiistaina reumalääkärille taas...
Keljuttaa kun joutuu niin usein menemään kaupunkiin, en tykkää yhtään. Sataa. :(
Eilen pesin Tytin ja Tytti ei kyllä oikein tykännyt, mutta on nyt puhdas tyttö!
18. Kyllä jotkut ihmiset on kamalia!!! Tälläinen ilmoitus oli naamakirjassa. :( Tulee ikävästi mieleen viime syksy - ahdistaa.
19. Näin vihreältä maailma näyttää tänä aamuna kuistilta katsottuna. Raparperiä olisi tarjolla, haluaako kukaan?
Teddy sai tänään pesun ja on kuvissa vielä hyvin märkä, kestää kauan saada Teddyn turkki kuivaksi. Vettä sataa taas.
Ja nyt vähän kuivempana.
21. Mikä ihana lämmin päivä! Elle sai pesun tänään, ja sopivasti Tuija saapui auttamaan kuivaamisessa & harjaamisessa, itsellä kun ei meinaa nuo kädet toimia. Ja Lipa leikkasi nurmikon, kyllä näyttää nätiltä! Minulla huomenna reumalääkärin aika, varmaan alkaa taas Trexsanin syönti. :(
22. Sataa. Lääkärillä käyty ja kotiin tulin kassillisen lääkkeitä kanssa, verikokeiden arvot ihan hyvät ja edelleen diagnoosi 'kokeissa näkymätön nivelreuma'. Eli nyt pistetään Trexsania piikkinä (eri nimi -sama aine, en nyt muista mikä on) kerran viikossa, perään foolihappoa parin tunnin kuluttua. Kortisoonia aamuisin ja siitä johtuen myös on tarpeellista syödä kalkkia. Muistin että minulla olisi ollut foolihappoa kotona, mutta ei ollutkaan...voi että, soitin ihanalle Katille - joka syö itsekin tuota Trexania sekä on hoitsutäti että voinko olla ottamatta kerran foolihapon sytostaatin jälkeen kun ei millään haluaisi lähteä taas sateessa bussilla kaupunkiin niin kulta-Kati tuo minulle muutaman tabletin kotiin.
Niin ja oli verenpainekin korkealla, sitäkin alettava tarkkailemaan. Todella tuntee itsensä vanhaksi.
23. Edelleen vettä satelee. Käytiin kuitenkin sateessa pienellä lenkillä - odotan kovasti että saisin itseni kuntoon ja jaksaisin tehdä ihana pitkiä lenkkejä!
Olo on edelleen vähän etova eilisen sytostaatin jäljiltä, vaikka piikkinä sen ei pitäisi tehdä niin huonoa oloa. Elle ja Teddy staroina  :) tänään.
Tässä linkki kuviin Cruftin näyttelyn voittajista alkaen vuodesta 1950.
Sirpalle kiitos  kauniista kuvista komeista pojista Tornionjoen rannalla ja metsälenkillä. Sielläkin puut vihertävät. Halit!
24. Tässä taas yrittänyt selvittää Ellen etujalkojen hapsukarvoja, ne on pehmeät ja niin pitkät ja aina takkuuntuvat helposti. Vasta pari vuotta sitten  leikkasin ne ihan lyhyeksi kun Ellellä oli pennut etteivät sotkeudu niihin - joskus aikoinaan - vuosia sitten - ollut vaaratilanne kun pentu on pahasti ollut sotkeutunut hapsukarvoihin niinpä senkoommin ne on aina leikattu pois kun pennut tulevat. Minun koirilla on kaikilla ollut tosi pitkät hapsut.
27. Nyt on löytynyt ystäväni Mathias-pojan ruumis, siellä Espoon Otaniemen kaislikossa se oli. Hyvin outoa on että näin unta Mathiaksesta ja siitä kaslikosta viikko pari sitten...Minusta kyllä on aina tuntunut että minulla on joku 6. aisti kun tuntuu että vaistoan ihmisten ajatukset myös, joskus.
Kyllä taas ihmettelen ihmiskuntaa, tänään löysin portin sisäpuolelta kadun varresta ihmisvauvan likaisen vaipan...ja mitä kaikkea roskaa on tien varsilla, tupakan tumppeja eritoten. Kun meillä kävi noita työmiehiä niin joku niistä tumppaili myös meidän pihaan tupakoitaan. Hyi!
Toissapäivänä löysin ihan pienen kuolleen linnunpoikasen tarhan sisältä, varmaan ressu pudonnut aidan reunalla olevista kuusista, siellä on aina jonkun pesä. Oli niin pieni että ensin katsoin oliko se hiiri...
Ellekin innostuu leikkimään...:)
28. Nyt täytyy antaa ruusuja Lahden terveyden alan ammattilaisille; reumalääkärin lääkkeet auttavat, sormet ja muut nivelet ovat paremmat! Ja kun se vähän helpotti niin tuli uusi hyökkäys, pissatulehdus - päällä salamana juuri kun meinasin käydä nukkumaan, siinä kotikonstein sitä yritin auttaa mutta noin kahden aikaan yöllä oli pakko soittaa päivystykseen, siellä oli kiva hoitaja joka neuvoi että ota vahva Burana niin saat todennäköisesti aamun menemään ja niin siinä kävi, sain nukuttua aamuun. Kas kun kukaan ei ole aiemmin tuollaista kertonut vuosien varrella kun sama tauti on iskenyt salamana - aina - ja aina myös myöhään illalla - tietty.
Nyt on haettu lääke apteekista ja kuuri aloitettu, sekin kävi kätevästi, soitin ja hoitaja antoi lääkärille tiedot, joka soitti apteekkiin sähköisen resptin.
Aurinko paistaa ja se on hyödynnettävä eli pesin Ilonan. Tässä putipuhdas Ilona kuvissa, vielä kuitenkin sisältä ihan kostea.
Täällä Lahdessa asuu joku hirviö! Facebookista taas bongattu tälläinen kirjoitus:
!! HUOM LAHTI !!
Kärpäsessä Päivärinteenkadulla lihaa & makkaraa höystettynä AINAKIN lasinsiruilla! Löydetty 27.05.2013 aamulla ja kerätty pois (ehkä myös toimitettu lähempään tarkasteluun myrkkyjen varalta). SILMÄT AUKI JA TARKKUUTTA! Saa ja täytyy jakaa eteenpäin, kiitos!
29. HUI! Pitäisi valmistautua ensimmäiseen itse kotona lääkkeen pistämiseen - pelottaa piikki :) Onneksi on vain kerran viikossa.
Itikoita ja mehiläisiä on paljon! Sireenit kukkii, tuoksu huumaa.
Ensi viikolla Sirpa, Ilpo , Varri ja Peetsi tulevat kylään!!!