1. Vapun päivä, hurhur että on kylmä, mittarissa +8, välillä satoi rakeitakin oikein roimasti tänään...ehti jo tottua siihen lempeään melkein 20 asteiseen säähän. Tänään olisi minun rakkaan edesmenneen ihanan Ilmarin syntymäpäivä (Anne muisti! :)) , on niin helppo muistaa kun oli vappuna...
Muistan aivan tarkkaan silmissäni sen näyn kun näin Ilmarin ensi kerran, oli sellainen 11-viikkoinen poika Merjan pentutarhassa. Olin juuri menettänyt äkkinäisesti  Niittykasteen Sensaation pojan, oman ihanaluonteisen kasvattini Malinallin Looks That Kill, ja en oikeastaan ollut ajatellut pentua ostamaan mennä vaan mennä niitä katsomaan, mutta se vaan jotenkin kolahti kohdalleen, eikä kyllä tarvinnut katua sitä päätöstä.
2. Ison hymyn sain kun Marja kirjoitti että Timin (Malinallin This Is Mine) lonkat ovat A/A ja kyynärät 0/0, ei tänään vielä näy Koiranetissä, mutta eiköhän pian. Siis olen niin onnellinen; Luukaksen tutkimusikäisistä lapsista, joita on 25 (tämä viimeinen pentuehan on vielä liian nuoria) on niitä tutkittu 13 kappaletta ja kaikilla terveet lonkat ja kyynärät, valitettavasti Ruotsin tulos näkyy Rian (Malinallin Winning Ticket) kohdalla , mutta sitä eivät laske tutkittuijen tuloksiin eikä lonkkablubiin kun eivät ole itse niitä katsoneet Suomen Kennelliitossa.
Ja kyllä on edelleen kylmää!
3. Kylmä sää jatkuu!
Koiranetissä näkyy nyt terveystulokset Luukaksen Timi-pojan ja Luukaksen pojan Teddyn poikien Twist And kennelistä;
kaikilla kolmella terveet lonkat A/A ja kyynärät 0/0! Loistavaa!
Olen imuroinut ja imuroinut; tänään meni minun rakas ihana iso ja viimeinen höyhentyyny säpäleiksi, unohtui tuolille ja poistuin hetkeksi ja se oli siinä,
miten nuo pennut voivatkin olla noin kamalia riiviöitä, ( sananmukaisesti ainutlaatuisia) kun olen itse läsnä ei vahingossakaan kosketa mihin ei pitäisi koskea ... eli kyllä ne taitavat tietää, mutta kas kun eivät opi, vaikka kuinka vihainen olen niille. :( Ne höyhenet vaan ovat niin sitkeitä ja eivät meinaa irrota kankaista, ne on nimittäin levitelty ympäri alakertaa...tässä viaton Luukas saanut osuutensa ... suurin osa on jo yritetty korjata pois ...
Sain mukavan yllättävää postia ja kuvia Jatsin (Malinallin Jazz'N Ramatazz) tyttären omistajalta Piialta eli hänen pentunen on  nimeltään 'Nana' (Goldshimmer Only On New Year) Kiitos Piia! Nanalle silityksiä!
4. Tänään saatiin kuvia ja terveisiä Riikalta ja Jadelta (Saruskan Golden Especial, Luukaksen tytär). Riikka kertoo että harrastavat agilityä ja pikku Waltteri on kova koirien hoitaja, aina ei meinaa ymmärtää kuinka koiria kohdellaan niin että äidin täytyy neuvoa, mutta neuvokas Jade on myös itse keksinyt hyvän keinon: se alkaa nuolla Waltterin kasvoja niin poika menee pois. Terkkuja takaisin Jaden perheelle ja halit ja kiitoksia!
Minun lääkäri soitteli ja sanoi että reumalääkäri haluaa itse nähdä minut ja määräsi sitä ennen muutamaan uuteen verikokeeseen. Edelliset kokeethan näyttivät että ei ole reumaa.
5. Väsyttää, haravoin vähän lehtiä mitä näillä käsillä voi ja seköhän väsyttää nyt niin ettei meinaa pysyä millään hereillä?
Saattoi olla viime yökin vähän huonompi...
Sirpa lähetti kivat pääsiäiskuvat Lapin mökiltä Ilposta ja Varrikullasta ja Peetsirakkaasta. Kiitos paljon ja colliesuukkoja ja hännänheilutuksia teillekinpäin!
7. Nyt sitä saa - eli aurinkoa koko päivän, ihanaa! Lämpöä vaan saa tulla lisää. Vähän taas haravoin ja yritin saada kuvia, mutta ei tule mitään, hauvat on aina ihan vieressä, tai juoksee ne kun heitän jotain, mutta noita kuvia taitaa olla aika paljon ennestään. :)
Haluisin niin noista lapsosista sivukuvat... Huomenna äitienpäivä, mennään mummolle (minun äiti) Mian kanssa ja taidan ottaa jonkun koiran mukaan.
Minun on jollain keinoin yritettävä alkaa pesemään noita koiria, ne tarvitsee kunnon pesun oikein todella, mutta en vaan tiedä miten käteni pystyvät siihen ja polvikin.....kun joutuu olemaan hieman hankalassa asennossa...
10. Taas tänään kävin verikokeissa ja lääkärille on aika 31 pv toukokuuta.
Ihana lämmin sää jatkuu! Käytiin äitienpäivänä mummolla ja Elle pääsi mukaan - onhan Elle kolme kertaa äiti! Mia otti mummosta ja Ellestä pari kuvaa. :)
Isot onnittelut Anne ystävällemme Reeta koiran kera, he olivat kilpailemassa collieiden toko mestaruuskisoissa ja voittivat ALO luokan!
11. Kiva päivä! Uusilla lääkkeillä nukuinkin viime yön paremmin; eilen sain ne. Lämmintä!
Eilen illalla katselin Euroviisujen ensimmäistä karsintaa ja olin iloinen kun Suomen Pardise Oscar pääsi finaaliin! Mukava pikku laulu. Sympaattinen esittäjä!
Tuija oli meillä tänään ja koirat tykkäsi ja Tuija harjasi Ilonan ja Emilin hiukan kuvauskuntoon. Pennut 10 kuukautta vanhoja.
Siitä hänelle iso kiitos! Ja kuvausavusta! Oli aivan ihana nähdä nähtä, edellistä kerrasta jotain 15 vuotta!
13. Ja perjantai, jännitti miten menee kolmen koiran kanssa eläinlääkäriasemalla, mutta tietty ei mitään hätää. Kyllä colliet ovat sitten ihania koiria!
Elle, Teddy ja Tytti saivat rokotukset. Viikon päästä pitää muistaa antaa matokuuri... Mialle kiitos kyydityksestä!
15. Meille on riiviöpentujen lisäksi muuttanut joku riiviö kotitonttu joka tekee pahaa minkä kerkiää; alkuvuoden aikana on kirjahyllyn osa romahtanut, palapeilin pala tipahtanut, lasikehyksellinen kuva myös pudonnut seinältä ja tietysti vanhan pianonrotiskan (joka painaa tonnin) taakse mistä en saa sitä pois ja missä vaan kuljen niin tartun kiinni jostain vaatekappaleesta ... talvellahan pennut olivat pois tarhasta juoksemassa toisella puolen aitaa ja en ole tähän päivään mennessä keksinyt mistä sinne pääsivät; nykyisin ne ovat ns. pihatarhassa mistä eivät ainakaan toistaiseksi ole minnekkään päässeet ja Elle ja Teddy ovat toisessa tarhassa. Tänään oli Elle toisella puolella aitaa makailemassa ja Teddy makaili tällä puolella kerällä olevan siilin vieressä ... onneksi kukaan ei ole halunnut lähteä maailmalle!!! Tässä on kuva Ellestä väärällä puolella tarhaa, Teddyn otin jo sisään että siili pääsee pois tarhasta...
Eilen illalla katselin Euroviisuja puoli kahteen yöllä, halusin nähdä kuka ja jos kukaan antaa pisteitä laulullemme. Itse Paradise Oscar esiintyi aivan upeasti, mutta ei ollut laulu suuren eurooppalaisen yleisön mieleen eikä tullut hyvää sijoitusta; tosin esim. Norja antoi täydet pisteet, ja muutenkin täältä pohjoisesta ja Saksasta ja Sveitsistä ja myös Irlannista taisivat pisteet tulla.
Meillä oli mukava ilta; Arja ja Luukaksen tyttärenpoika Rio ja 'pikkuveljensä' Rinti kävivät kylässä.
Yhden ainoan kuvan otin, Rio siinä kurkottaa päätään .. Arja otti enemmän, odotellaan että hän saa ne koneelle siirrettyä.
18. Teddyn Zinnia's-lapset ovat nyt jo 13 kuukautta. Tässä uusia kuvia komeasta yhdestä pentueen pojasta:'Diegosta' (Zinnia's Dusk Till Dawn). Diegolle silityksiä ja hännänheilutuksia!
25. On väsyttänyt niin ettei ole jaksanut kirjoittaa mitään.
Satanut tänään melkein koko päivän.
Eilen (vasta!) haettiin Mian kanssa joitain kesäkukkia kuistille ja annoin matokuurit koirille, käyttäen Drontal Compia.
Pari päivää sitten naapurinpoika Nuutti leikkasi nurmeni (vähän kyllä huolettomasti :)) ja taas sitä saisi leikata. Itse en pysty vetämään konetta käyntiin näillä käsillä ja tuskin pysyisin sen perässä koko nurmen leikkuun ajan näillä jaloilla. :) Edelleen ovat turvoksissa ja kipeät, sekä kädet että jalat.
Oli myös ukonilma tänään, ei paha eikä ihan päällä, jyrisi kuitenkin ihan kunnollisesti.
Arja ilahdutti minua niillä kuvilla mitä otti kun kävivät Rion ja Rintin kanssa kylässä, Ilona leikki Rintin kanssa, kun pienestä alku ujostuksesta pääsi, meidän pihassa ei nimittäin ole koskaan käynyt vieraita koiria ja nuoret eivät ole käyneet lenkeillä koska en ole pystynyt liikkumaan, nyt se on alettava, tulee jalat sitten vaikka kuinka kipeäksi. Kiitos Arja ja pojille hännänheilutuksia ja silityksiä!
26. Eilen illalla en ottanut unilääkettä kun se ei kovin paljon auta, tekee vaan tuppuisen olon eikä jaksaisi aamulla herätä. Nukuin tietty huonommin, mutta aamulla en ollut yhtä tokkurassa...katson myös edelleen miten pärjään ilman. Muutenkin yritän nyt kertakaikkisesti reipastua.
Viileä, aurinkoinen päivä, asteita jotain +15.
Arja lähetti ihanan kuvan pojistaan, se on laitettava tänne, siinä siis Luukaksen tyttärenpoika 'Rio' (Vauhtivimman kennelistä) ja Rinti Black Garystä.
28. Sateinen päivä.
No voi himputin himputti; olen jo jonkun päivän katsonut että mitä noi pojat koko ajan yrittää Ilonan selkään hypellä; ajattelin että ei kai sillä ole jotain kohtutulehdusta mikä olisi jotenkin houkuttavan hajuista pojista, vastahan sillä oli juoksu... ja ajattelin että on se nyt kurkattava sinne Ilonan hännän alle ja HUPS! jouksuhan sillä on, aloin tutkia logia taaksepäin nähdäkseni milloin edellinen ja se Ilonan ensimmäinen juoksu oli - tuntui että eihän siitä ole kuin pari kuukautta - mutta osoittautui että marraskuun puolivälissähän se olikin jo, eli yli puoli vuotta, mutta pikkutyttö ressu on vasta - ensi kuun kolmantena (3.6) - 11 kuukautta ja jo toinen juoksu...
En ole nyt kolmeen yöhön ottanut nukahtamislääkettä ja nukun aivan samalla lailla kuin sen kanssa (ellei hiukan paremmin?), joten empä sitä tarvitse enempää kun ei auta sen kummemmin. Hyvä niin!
Pennut on keksineet taas tavan tehdä tyhmyyksiä; Elle ja Teddy ovat toisessa tarhassa ja loput toisessa, nyt nämä raskalit, Ilona ja Emil työntävät itsensä portin raosta sinne toiselle puolelle ja Teddyhän aina pistää pikku-Emilin 'ojennukseen', se näyttää niin pahalta kun melkein puolta isompi koira tulee toisen päälle hampaat irvessä ja toinen on siellä alhaalla litteänä ... ei mitään näkyviä merkkejä siitä jää jäljelle, mutta minä en voi katsella sellaista saan traumoja.:) Eilen olivat siellä puolen ja TAAS tänään. En kohta tiedä minkälaisia esteitä sitä rakentaisi kun ovat niin kekseliäitä.
Muutenhan Teddy on aivan ihana koira, mutta sen on toisille pojille näytettävä että hän on se kunkku täällä. ihmisiä Teddy rakastaa.
Linda kirjoitti että hänen kaunis Teddyn tytär -sijoitusnarttunsa 'Lumi' Leaftribe White Lie - kun oli siinä auto-onnettomuudessa ja loukkasi etujalkansa niin se ei ole parantunut, reppana ontuu. Harmi, harmi!
29. Huomasin Colliefoorumilta hienon näyttely uutisen, Teddyn tytär Black Sara's Jewellery ollut Viipurissa Rop ja saanut sertin.Onnittelut Maarit!
Alla sitten pikku-veijarit katsomassa ikkunasta ulos - ja ikkunahan on aina puoliväliin saakka täynnä kuonon jälkiä.:) Kuva kännykällä vasten valoa...
31. Nyt sitten käyty reumalääkärillä, verikokeissa ei reumaa näy, mutta oireet ovat lääkärin mielestä niin selkeät niveltulehdukseen että reumalääkkeet ja lisälääkkeet aloitettu ja niitähän on nyt sitten syötävä kauan, vuosia parhaimmassakin tapauksessa ja verikokeissa käydään nyt aluksi vähän väliä että nähdään miten menee... ja nivelrikkoahan minulla on vähän joka puolella, käsissä, jaloissa, lonkissa, polvissa...
Arjalle myös isokiitos lähetyksestä!
Otinpa Teddystä uuden kuvan (etusivulla) ennenkuin heittää turkin, on kaikki pohjavilla lähdössä...