3. Oikein hyvää uutta vuotta ystävät!
Meillä ei ihan niin hyvin alkanut kun vanha 91-v. alzheimeria sairastava äitini kaatui hoitokodissa ja hänelle jouduttiin laittamaan tekonivel lonkkaan kun se murtui - 5 päivää sai odotella leikkausta osatolla ensin.
Leikkauksen jälkeen lääkäri oli kovin epäröivä liekö selviää kun tuli kaikenmoisia konflikteja leikkauksessa ja kaikki arvot olivat huonot.
Sitten on ollut taistelua kun pitäisi häntä alkaa kuntouttaa ja hän ei ymmärrä asiaa ja on kovin kipeä. Eilen hänet sitten siirrettiin Jalmariin. jossa yrittävät  kuntouttaa häntä että pääsisi sängystä ylös ja liikkumaan. Suurin saavutus eilen on ollut että saivat hänet istumaan sängyn laidalle. Ruoka ei maita.
Teija lähetti minulle kuvan Emilin tyttärestä Hertasta (Malinallin Media Sensation), joka kuvassa vilkuttaa minulle. Hertan Lili-äiti vieressä.
7. Tämä äidin tila vie ihan kaikki mehut minusta. Eilen putosin rappusten kolmanneksi alimmalta rapulta alas että lumps - kamera lensi kädestä ja sain jotenkin pidettyä itseni suht vahingoittumattomalta (ompas sana ! ). Kamerasta en ole vielä ihan varma selvisikö. On ollut niin pimeitä päiviä ettei sitä ole viitsinyt ulkoiluttaa. On niin voimaton olo ...
Tänään äiti oli hereillä heti ja hänellä olisi ollut kovasti asiaa - mutta siitä ei saa selvää. Varmaan lonkan kipua valitti ja taisi närästää. Ruokakin tuotiin ja yritin syöttää häntä ja sainkin jonkinverran hänet syömään. Oli muuten ruoka aivan liian kuumaa aluksi! Ja ruuan tuoja oletti että hän söisi itse!!! On avuton ihminen hyvin avuttomassa tilassa sairaalassa. Tässä kuva eiliseltä. Nuo happiviikset oli tänään poissa.
Pekka ilahduttu minua Jukkiksen tyttären  ('Ellan') Black Gary Dancing Queen kuvilla. Kiitos!
9. Nyt harmittaa kovasti! Romeo kasvattini 15kk, joka on aloittanut lupaavasti rallytoko uransa. On hyvä oppimaan sekä omistajansa hyvä opettamaan...
Muttamutta omistajansa toissapäivänä ilmoitti että aikoo kastroida pojan ja jo heti seuraavana päivänä, etten saanut häntä ylipuhuttua ... Omistaja on kovin innostunut kouluttamaan ja siksi hänelle pennun annoinkin, mutta nyt kun Romeo on alkanut miettiä tyttöjä siten että harrastusta haittaa niin omistaja päätti teettää operaation. Yritin ylipuhua häntä että käyttäisi edes yhdessä näyttelyssä  (Lahdessa olisi ollut yksi maaliskuussa) jos ja kun mielestäni mukavan näköinen poika olisi saanut kyllä näyttelystä ainakin H:n niin sitten olisi pystynyt yrittämään kisata rallytoko valioksi saakka. Nyt sitten kun on leikattu ei voi saavuttaa sitä.
Sekä kemiallinen kastraatiokin on tehtävissä, joka ei ole peruuttamaton...
Harmittaa!!! Jukkiksen ensimmäinen kisaava poika ... ja ylipäätään kun kaikki minun kasvatit melkeimpä ovat kotikoiriksi päätyneet.
Omistajansa tietää minun mielipiteen asiasta, joten tämä kirjoitus, jos hän sattuu lukemaan, ei häntä yllätä.
Harmittaa vaan niin kovasti että pakko on purkaa harmitus tänne.
Helpotti!
Click here to add text.
Click here to add text.
10. Mutta se on nyt tehty ja eteenpäin mennään.
Romeo on paranemaan päin ja mikä uskollinen ystävä sillä on Onnista. Se ei halua jättää ystävän vierestä kun ystävä on kipeä.
Äiti ei ole sängystä ylös noussut leikkauksen jälkeen. Ennustavat että jää sänkypotilaaksi.
13. Lahden tamminäyttelyssä tänään. Oli kiva nähdä kavereita: Riitta, Merja, Sari ja Elli ynnä muut. Merjalle kiitos kyydistä!
Jukkiksen 'Ella' tytär (Black Gary Dancing Destiny) ihan karvattomana, sai luokkavoiton SA'n kera ja hyvän arvostelun:
Tyypiltään erinomainen. Erittäin kaunisilmieninen pää, jossa hyvä kiila. Leikkaava purenta. Alaleuan tulee vahvistua. Kauniit mantelinmuotoiset silmät. Erittäin hyvä kallo-osa. Hyvinasettuneet, oikeintaittuneet, vielä hieman epävarmat korvat. Erittäin hyvä ylälinja ja rintakehä. Hyvät tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu hyvin hyvällä askelpituudella. Esiintyy ja esitetään hyvin.
18. Nyt olen sitten käynyt tänään otattamassa koepalan suusta - ikenestä ja tulosta saa jännittää 2 viikkoa. Tikit suussa nyt. Ja tunto alkaa palailemaan.
Lunta on tullut uskoakseni enemmän kuin ikinä tässä asuessani. Lumitöitä olen tehnyt mitä jaksanut. Väsyttää. Meinaa nukahtaa tähän koneen ääreen.
Eilen meillä kävi pieni sininen pirpana collieneiti 'Savu'- tutustumassa Emiliin. Emil oli ihan 'tassun alla'. :)
Ja äiti palasi sänkypotilaana hoitokotiin eilen.
21. Tänään on Teddyn ja Tytin 12-vuotis synttärit.
Äidin kunto huono, ei herännyt ollenkaan kun käytiin ja kuulemma ei meinaa syödä ...
Romeo (Malinallin Wind Beneath The Wings)  eilen kävi rallytoko kisoissa ja  luokkanousu ja kaulassa RTK1. Onnittelut!
Tuli Jukkiselle terveisiä kolmelta tyttäreltään. Tri pentunen 'Jade' Oceanbourn kennelistä ja Black Gary tytöt Alma ja Stella.
31. Minä menetin äitini 25 pv tammikuuta 2019. Jollainlailla olin jo menettänyt hänet muutama vuosi sitten. Kova ikävä häntä on ollut jo kauan.
Alzheimer hänet oli ottanut kouriinsa, ja hän ei ole montaa ymmärrettävää sanaa viime aikoina pystynyt puhumaan. Hoitokodissa kaatumisen ja lonkan murtumisen seurauksena hän ei toipunut  ja olisi jäänyt petipotilaaksi. Viimeisenä päivänä hän aivankuin olisi katsellut silmiin minua ja tytärtäni Miaa. Hänellä oli silmät auki, mitä ei ollut usein tapahtunut viime viikkojen aikana. Hänen oli vaikea hengittää, hänellä oli keuhkokuume. Hän pääsi lepoon.
Kuvassa äitini ensimmäisen collieni Nellan kanssa.
Me lähdemme elämästä
emmekä kuitenkaan lähde.
Me elämme edelleen kaikessa,
mitä olemme tehneet.
Kaikki, mitä olemme ajatelleet,
sanoneet ja olleet,
jää elämään ja valaisee toisten teitä.
Me kuolemme,
emmekä kuitenkaan kuole,
vaan elämme niiden sydämissä,
jotka ovat rakastaneet meitä.
-Martti Lindqvist-