Lähestyy hetki vuoden uuden,
uusia kokemuksia luvassa luulen.
Hetkiä elettäväksi
ja lupauksia lunastettavaksi.
Yksi asia ei muutu.
Lasken meidät aina ystäviksi.
Siis kun räiskyy taivaalla loiste rakettien,
vietän hetken ystäviä muistellen.

Katso taaksesi ja kiitä.
Katso eteenpäin ja luota.
Katso ylöspäin ja usko.
Katso ympärillesi ja rakasta.

Hyvää Uutta Vuotta 2016!
1. Tässä pari näitä Jacques Lawsonin söpöjä uudenvuoden tervehdyksiä. Dilysiltä Uudesta Seelannista tämä. Ja Sandiacresta Englannista tämä.
Lili ja Lilin ja Emilin tytär Hertta 8kk (Malinallin Media Sensation) mökkeilemässä vuoden vaihteessa. Hertta takimmainen kuvassa.
Meillä meni myös vuodenvaihde oikein hyvin. Koirat pääasiassa nukkuivat. Minun aikuisista koiristahan  kukaan ei ole paukkuarka, pikku-Jukka oli arvoitus, mutta ei hetkauttanut paukut poikaa, tosin harvoin pennut kai niitä pelästyvätkään. Ulkona me ei olla kuitenkaan pahimpaan aikaan etteivät pelästyisikään. Taisi myös olla rauhallisin ilta/yö rakettien suhteen vuosiin. Liekö ihmiset viisastuneet tai köyhtyneet tai muuttaneet pois. Monena vuotena tämä on ollut kuin sotatanner - ilma hengityskelvotonta kun on ollut niin rikkipitoista.
Uskalsin ne iltapisittää jo 00.30 kun ei ollut tauotonta pauketta eikä kukaan piitannut niistä mitä paukkui kauempaa.
Marja-Liisa on näpännyt kivan kuvan perheen karvaisista lapsista. Vasemmalta Senni (Esmarin kennelistä) ja sitten meiltä Timi  (Malinallin This Is Mine) ja Blondie. (Malinallin Baby Be My Lovesong)
3. Raija ja Sissi kävivät ilahduttamassa meidän päivää. :)
4. Hurr mikä jääkausi tänne on saapunut Siperiasta. Luntakin on just ja just maan peittäen.
Minä olen vihdoin rohkaistunut ja laskenut Jukkiksen sakin mukana ulos tai siis Emil väkisin tunki samaan aikaan ovesta ulos niin ajattelin että nyt on varmaan oikea aika. :) Se oli merkki siitä.
Olen pelännyt että Jukkis jää noiden villikoiden jalkoihin siellä. Sisällähän se on jo jonkin aikaa ollut lauman kanssa. Olisi matolääkityksen aika, ensi viikolla toinen rokotus.
Sain Bellen (Malinallin Honey I'm Good) ja Topin (Malinallin Heart Of Hope) kotonta joulutunnelmaisia kuvia. Kiitos Päivi!
7. Nyt MASENTAA - etteikö olisi tarpeeksi laskuja juuri nyt kun kylmävesiputki jäätyi! Empä ollut muistanut pitää tarpeeksi lämpöä tuolla talon peräpään asunnossa - voihan kakka! Minkälainen lasku sieltä tulee ja kunhan nyt sitten saisi auki. Lämmin vesi tulee sekä 'omalla' puolella tulee myös kylmä, paitsi yläkerran vessaan, joten eipä ole toimivaa vessaakaan ennekuin sulaa...
ÄLÄ tee koiran kanssa pakkasövereitä - 15 minuuttia riittää!
ÄLÄ jätä parasta ystävääsi kylmään!
9. Sissi, Raija ja Merjakin kävivät.  Tässä tämän päivän kullannuput - kovasti ovat kasvaneet. Ensi torstaina se toinen rokotus!
Blondie vielä mahtuu pentupetiin kun ottaa pohjatoppaukset pois :)
10. Rapsakka pakkaspäivä. Lili, Hertta ja Vilma ovat näytelleet Kajaanissa. Hertta oli PEK2 kp ja Vilma 4. Lili puolestaan AVO ERI 2 SA PN4! Onnea paljon! Teija sanoo että kuviakin tulee kunhan menevät kotiin - illemmalla.
Meillä taas Jukkis on saanut leikkiin Ilona-äidin tänään.
Tuomari Matti Luoso sanoi sitten Hertasta (Malinallin Media Sensation) näin:
Erittäin hyvän tyyppinen ja hyvän kuntoinen narttupentu.Oikean mallinen, mutta vielä kevyt pää.Alaleuka voisi olla näyttävämpi. Oikea purenta. Pienehköt silmät.Hyvä asentoiset korvat.Hyvä kaulalinja.Sopiva luusto. Litteät käpälät. Hyvä eturinta ja runko sekä kulmaukset. Hyvä hännän asento.Mukava käytös. Liikkuu hyvin.
Vilman (Malinallin Maybe Magnificent) arvostelu:
Erittäin hyvän tyyppinen hyvä kuntoinen narttupentu. Pää saa vielä voimistua varsinkin kuono-osasta. Oikea purenta, mutta ahdas kulmahampaiden asento. Pienehköt silmät. Melko hyvä asentoiset korvat. Sopiva kaulapituus. Hyvä luusto. Pystyt ranteet,hyvä eturinta&runko sopivin kulmauksin. Hieman korkea hännän asento /liikkuu melko hyvin. Mukava käytös
11. Nyt sitten luvataan hurjaa lumisadetta, joka ei lopu, niin täytyi käydä kaupassa kun jos ei ole tie 'auki' niin en pääse kärryn kanssa sinne.
Kohuasia iltapäivälehtien otsikoissa on isojen miesjoukkojen naisten seuraamista ja käpelöimistä. Se on minusta kamalan pelottavaa!
Päiviltä postia : kuvia Bellestä ja Topista - kiitos!
Tässä kuvat Emilin tytöistä Kajaanin näyttelyssä, Vilma on tricolour ja Hertta bluemerle.
13. Talven ensimmäiset lumityöt tehty, minä tykkään, selkä ei. Ja uutta lunta näyttää tuolta taivaasta putoilevan...voi ei!
Uskalsin vihdoin avata myös alakerran vessan vedentulon - näyttää toimivan nätisti.
Emilistä on tullut idoli Jukkikselle, Jukan on päästävä ulos jos Emil menee ja se seuraa sitä niinsanotusti kuin hai laivaa. Tässä pari ikkunan läpi otettua kuvaa.
14. Käytiin sitten toisella rokotuksella. Kyllä nämä ovat niin reippaat pennut! Ei haitannut liukas lattiakaan. Jukka painoi  12.10 kg ja Sissi 10,80 kg.
Kuvassa Sissi on vuorossa pöydällä hampaiden tarkastuksessa ja kaikki oli niinkuin piti suussa ja muutenkin kaikki kunnossa. Oli muuten muitakin kuvia mutta minun pikkukamera ja windows 10 eivät tykkää toisistaan, ne ovat kadonneet koneen sulkemisen jälkeen. täytynee huomenna katsoa löydänkö niitä kamerasta vielä.
15. Taas satoi lunta ja taas joutui lumitöihin...
Meillä on kyllä aika ihana eläinlääkäri - Satu. Näin hellästi tutkimukset ja hoidot tehdään. Nameja kun antaa niin ei rokotusta huomaakkaan.
Kuvat sain kamerasta uudelleen ladaten kun en ollut niitä sieltä poistanut.
17. Olipa mahtava päivä! Ensinnäkin Hertta (Emilin tytär Malinallin Media Sensation) näytteli viimeistä kertaa pentuluokassa Lahden kv:ssä tänään, tuloksella VSP-pentu. Hertta käynyt kolme pentunäyttelyä ja kustakin saanut kp:n. Hyvä!
Ja sitten geenitestailtiin ja meillä oli 3 Emilin ja Lilin lasta sekä kolme Ilonan lja Lennin lasta kirmaamassa yhdessä hyvässä sovussa.
Kuvia löytyy täältä
Täytyy kirjoittaa kun vieläkin naurattaa...ovat nuo Ilonan pennut niin saman näköisiä että voi tulla erehdys! Laitoin Sissille häkin meidän keittiöön että pääsee välillä lämmittelemään kun on kauemmin kuin muut meillä niin jossain välissä Raija ajatteli viedä Sissiä vähän lepäämään ja vei Bellen vahingossa. Pisti tytön häkkiin ja tuli ihan muina miehinä pois - Aarne huomasi että oli vienyt heidän pennun...Belle varmaan ihmetteli vähän mitä tuo Raija-täti oikein puuhaa mutta jäi kiltisti häkkin.
Ja Jukkis-riiviö vei tytöltä pipon!

18. Kävin kaupungissa hammaslääkärissä poistattamassa hampaan, nyt alkaa puudutus hälvenemään ja jomottamaan.
Ja pakkasta riittää, aamulla oli -25c.
Eilisen leikin rytäkässä on sekä Sissiltä että Jukkikselta lähtenyt maitohammas tai pari, Jukkikselta yksi alhammas keskeltä ja Sissiltä pari.
Kunhan nuo piikkikulmurit lähtevät niin sitten helpottaa.
19. Näkyy toisen puolen rajanaapuri hankkineen kettuterrierin pennun. Näkyi tekevän askelilla toivottua pihan rajaa ja selitti pennulle 'oma piha', lieköhän auttaa pysymään pihalla? Ei aitaa... Ja kun mies lähti pois kotoa niin siellä itketään niin surkeasti.
Toisen puolen rajanaapurin pinserin pennulla Helmillä on paha sikaripunkki, sen koko naama on ihan vaalea, ressukka!
Annette, jos satut lukemaan tätä niin yritin sinulle pari kertaa lähettää sähköpostia mutta on pongahtanut takaisin.
Jukkapoika tänään - onkohan se 16 vai 17 viikkoa? En jaksa hakea vanhaa kalenteria ja laskea viikkoja. :) Kuitenkin perjantaina tulee 4 kk! Iso poika jo.


20. Joskus tekee mieli sanoa ruma sana ... tälläistä jälkeä saattaa syntyä ihan pienessä hetkessä poissaollessa ...
21. Onnea Teddy ja Tytti - tänään 9 vuotta!
Eilen käytiin Renkomäen hallilla vähän hengaamassa ja tottumassa sellaiseen ympäristöön. Kiitos Merja kyydityksestä! Ja kiitos Lehdon Suville Jukan kuvaamisesta!

22. Jo alkaa mennä usko sään lauhtumiseen kun se vaan kylmenee, tänä aamuna liki -30 astetta.
Lennin ja Ilonan vauvat 4 kuukautta tänään! Ja vasta ne oli tälläisiä ...

Tässä olisi 'Timi' (Malinallin This Is Mine) - maaliskuussa 7v.
Ja lisää öiti-poika iloa!
23. Käytiin ostamassa uudet valjaat Jukkikselle ja Sissille, nyt uskaltaa lähteä maailmalle vähän seikkailemaan - kun sääkin on lauhtunut. Toivottavasti pysyvästi!
Tein uuden albumin Jukan ja Sissin leikeistä.
Uudet kuvat Blondie-siskosta.
27. Vettä satanut nyt kaksi päivää...
Geenitestien tuloksia on saapunut:
Jukkapoika (Malinallin Love Has No Labels) DM tulos on N/DM eli kantaja ja MDR1 +/- eli myös siinä kantaja
Sissi (Malinallin Sealed With A Kiss) DM N/N ja MDR1 +/+
Hertta (Malinallin Media Sensation) DM N/DM ja MDR!1 +/+
Aatos (Malinallin Man In The Mirrow) valitettavasti DM/DM , MDR1 +/-
Bellen saadaan jännittää huomiseen saakka kun Päivi on työmatkalla ja puhelimella ei pääse näkemään tuloksia.
29. Bellen (Malinallin Honey I'm Good) DM tulos on N/DM, ei ole vielä MDR1 katsonut.
Tilasimpa Emilillekin tuon MDR1 testin. Odotellaan.
Jukkiksesta on tullut Emil-enon varjo ja leikkikaveri!

30. Raija ja Sissi kävivät. Piha on jäätä joten siellä ei ole kovin kiva juosta, vaurioilta säästyttiin, mutta verta vuodatettiin; Jukkiksen kulmuri teki reiän Raijan kynnen viereen ja minun peukaloon n. sentin mittaisen haavan. Sissillä oli verta kauluksessa joten jostain Jukan suusta kai vuoti myös. Ei vaan p- kakkoset alhaalta lähde - uudet ovat jo kasvaneet niiden taakse. Meillä on ensi torstaille lääkärinaika jos eivät sitä ennen ole lähteneet. Uudet ovat niiden takana joten huolestuttaa miten kasvavat, tuleeko haittaamaan purentaa..
Raija leikkasi molempien kynnet taas -kiitos!
Ja yritäppäs sisaruksia erottaa hetkeksi ...
Raija nappasi ulkona kivoja kuvia, tässä muutama
31. On ihan toivotonta yrittää liikuttaa koiria, piha umpijäässä, samoin kaikki jalkakäytävät ...Tämän päivän kuvia, Yhdessä Jukkis katselee rajanaapurin Helmi-pinseriä ja myös kuva Helmistä. Helmi-ressulla on ollut paha sikaripunkki päällä, nyt onneksi toipumassa.