2. Pentutietoa odottaville pettymys, ei näkynyt mitään ultrassa. Mennään nyt kuitenkin uusintaan viikon päästä, vaikka erittäin epätodennäköistä että siellä mitään olisi. Meidän eläinlääkäri sanoi kuitenkin että kerran oli käynyt niin ettei tässä vaiheessa näkynyt mutta sitten viikon päästä näkyi.
3. Tänä aamuna saimme herätä mukavaan sotkuun pihalla; eilinen tuuli on katkonut pihan täyteen isompia ja pienempiä puun oksia. Pihalla on monta isoa vanhaa koivua, joista on katkeillut tosi isoja oksia. Pari niistä on tarkoitus kaataa ensi kesänä, ovat jo vaarallisia.
Ja ne risut ovat inhottavia siksi kun koirat juoksevat pihassa ja niillä on pitkät hapsut niin ne kietoutuvat ilkeästi karvoihin.
Räntää sataa, uskaltaisikohan lenkille, viime päivät jalkakäytävät ja kävelytiet ovat olleet niin jäisiä etten ole uskanut lähteä minnekkään paitsi pakolliset poistumiset.
Monet ystävät yrittävät kannustaa minua vielä yrittämään ensi kesänä Ilonaa astuttaa seuraavasta juoksusta - itse kyllä kovasti epäröin uskallanko, kun Ilona täyttää jo ensi heinäkuussa 5v.
Olen vaan nii kamalan rakastunut tuohon ihanaa koiraan että jos sille kävisi jotain niin en kyllä kestäisi sitä. Se on niin ihanan luonteinen!
5. On pari päivää ollut ihania ulkoilu ilmoja. Tuntee itsensä niin piristyneeksi. En tiedä onko tuolla kirkasvalolampulla tekemistä asiassa?
Meillä on alkanut silloin tällöin alkanut käymään pari pupua kanssa pihassa tarkastamassa lintujen syöttötelineen alustan sekä kurkkivat omenpuihin, seisoen takajaloilla. Nuo oravathan ovat vakivieraita. Ne kallistavat siementelineen että siemenet ja pähkinät putoavat maahan. Tuntuu että saa olla ostamassa joka päivä uuden pussin ruokaa niille. Mutta eihän noita voi olla syöttämättä. Ja entä kun varisjengi ajoittain käy myös kaikki tyhjentämässä.
Tässä tänään - ihana kamalan huonot kuvat! Väärät asetukset kun kiireellä yrittää saada ennenkuin kuvattava lähtee - otettu ikkunan läpi.
Tuon siementelineen täytin ihan täydeksi ja nyt on iso-osa taas maassa.
Tässä linkki ihanaan koiratanssi videoon. Ei ole collie, mutta eihän se haittaa.
Päivälevolla...
6. Aiiiiivan liian kylmää meille tänään!
Namikerjäläiset. :) Kuka voisi vastustaa?
                                                                         On muuten neuvottelussa yksi nätti sininen collietyttönen, jos tekisi Emilille tai Topille pentuja tässä                                                                                  keväällä. Olkaa kuulolla! (vinkki: asustelee pohjois-karjalassa :))
                                                                         7. Nyt harmittaa yhden tutun puolesta, hän haaveili pennuista, joista yksi jäisi kotiin ja meidän Teddy                                                                               olisi saanut kunnian olla isänä (jos sillä siittiöt olisi kunnossa :)), mutta tytöllä onkin lonkat C/B, tänään                                                                               tuli tulokset.
                                                                         8. No joo, nyt sitten sataa räntää - katsokaapa kuvista miten tytöt eroaa pojista, ainakin nämä märät                                                                                  neidit, Emil ei ole moksiskaan. Siskot niin niin surkeina...                                                              
9. Käytiin uusinta ultrassa toteamassa että tyhjää on. Ja oikein hyvä niin ettei ole vaan yksi pentu siellä, se olisi todennäköisesti aiheuttanut keisarinleikkauksen. Mutta mutta, eläinlääkärini antoi vihreää valoa siihen asiaan että, jos haluan,  heinäkuussa - kun Ilonalle tulee seuraava juoksu - hänen mielestä voisi astuttaa vielä. Katsotaan nyt sitten.
Ilona on niin kiva reissukumppani, linja-automatkat menevät hyvin ja Ilona haluaisi kaikille heilutella häntäänsä.
10. Viime yönä oli satanut uutta lunta ja lumessapa näkyi että meillä oli käynyt joku vieraili koiraportilla polkupyörällä ja kääntynyt takaisin. On kyllä kurja että tämä maailma on mennyt tälläiseksi! Ja tämän kirjoitan ilman että minulla on mitään suurinta osaa maahanmuuttaajia (itsekin olin naimisissa englantilaisen miehen kanssa) vastaan mutta kyllä tämä ilmiö on noussut senjälkeen kun Suomeen alkoi tulla turvapaikan hakijoita ja kiintiöpakolaisia ym..
Olisiko meidän hälytysjärjestelmä karkoittanut vierailijan? Tyttihän jopa nukkuu ikkunalaudalla aika suuren ajan sisällä olo ajastaan.
13. Lumitöitä, lumitöitä!
Hammaslääkärissä kaupungissa, ensi kerralla pitäisi minun 2 uutta hammasta olla valmiit.  :)

Tutun näköistä! ->
15, Taas on Taivaalla yksi tähti enemmän, teini-iän ystäväni 'Lennu' Ulla Järvinen on nukkunut pois. Hänellä oli myös minun ensimmäisestä pentueesta collietyttö Malinallin Balladiina 'Iina'. Toivottavasti Iina ja Ulla kohtaavat siellä. Tässä vanha kuvasta kuva Iinasta, otettu vielä lasikehyksen läpi.
Varrikulta on ollut leikkauksessa - helliä silityksiä pojalle ja pikaista paranemista! Peetsi loikoilee vierellä valvoen veljen unta.
Vähän hauskuutusta:
Tässä video missä Luukaksen tytär Pinja ja Pinjan tytär Nox vähän kelkkailevat Heinin kanssa ja pikku-Ketku on mukana hauskanpidossa.
ja sitten vitsi:
The boss wondered why one of his most valued employees was absent but had not phoned in sick.

So he dialled the employee's home phone number and was greeted with a child's whisper. '
"Hello ?"  
'Is your daddy home?'   '  
Small voice whispered,   ' Yes, he's out in the garden   ,'  
’May I talk with him?'  
The child whispered , '  No   .' ;
So the boss asked, 'Well, is your Mommy there?' 
‘Yes she's out in the garden too’  

‘The boss asked; 'May I talk with her?'
Again the ‘No’   .
'Hoping there was somebody with whom he could leave a message, the boss asked, 'Is anybody else there?'
'   Yes , ' whispered the child, '   a policeman .   '
Wondering what a cop would be doing at his employee's home, the boss asked, 'May I speak with the policeman?'
'   No, He's busy   , ' whispered the child. 'Busy doing what?'
'  Talking to Daddy and Mommy and the police dog men. '
Growing more worried as he heard a loud noise in the   background, the boss asked, 'What is that noise?'
'   It's a helicopter   ' answered the whispering voice.
'What is going on there?' demanded the boss, now truly apprehensive.  
'   The search team just landed a helicopter   '
'A   search team?' said the boss. 'What are they searching for?'
Still whispering, the young voice replied with a muffled giggle....   '  ME   '

18. Eilen näin surullisen näyn: lähistöllä asuu noin 4-5 kk ikäinen tricolour värinen pk colliepoika ja eilen se juoksi hihnassa pyörän vieressä omistajansa ajaessa sillä jäisellä jalkakäytävällä...Minun oli pakko sanoa hänelle että tuo pentu on liian nuori lenkitettäväksi pyörällä ja pelkään että jää pinnojen väliin. Omistaja vastasi: ei jää, mennään vaan kauppaan ja meni menojaan, pieni liukasteli vieressä. Ja sittenhän hänen täytyi jättää pentu kaupan ulkopuolelle yksinään odottamaan. Minä en uskaltaisi edes aikuisia jättää kaupan ulkopuolelle kun on niin paljon kaikenlaisia koiran sieppaajia...
Muuten on ollut ihana leuto sää, plussan puolella. Olen katsellut telkasta hiihtoja lenkkeilyn lomassa.
Tässä uudet kuvat ihanista Ellen pojista. Vasemmalla 'Timi' Malinallin This Is Mine ja oikealla Maxi (Malinallin Twice As Nice) kurkistaa menetettyä turkkiaan.
20. Annoin muovikassillisen hihnoja, pantoja ja valjaita Pietarin katukoirille, joku ihminen haki ja toimittaa ne niille.
Löysin taas tälläisen kivan kuvan joka on aivankuin meiltä...
Huomenna meillä on synttärit; Ellen ensimmäinen pentue saavuttaa veteraani-iän - 8 vuotta. Kuvassa vielä niin pieniä ja viattomia.
ONNEA rakkaat Teddy - Tytti - Riia ja Laika!
26. Hello! Melkein viikko vierähtänyt, lunta tullut niin paljon ettei muuta oikein ole jaksanut kuin 'pakolliset' eli ulkoiluttaa koirat ja tehdä lumitöitä.
Viime keskiviikkona Marjo poikkesi - kiva! Ja kävin Emilin kanssa Renkomäen hallilla alaosaston hallivuorolla. Emil oli (taas) aivan sekaisin, Marjo oli astutusmatkalla ja autossa oli tärppityttö, mutta hyvät hajut kyllä tuli Marjon mukana meille, Emil melkein alkoi Marjoa astumaan.
Hallilla Jarno Kurlin otti pari kuvaa Emilistä, toisen kuvan olen photoshopannut lumimaisemaan.
Pohjoisen Varri-poika on tänään iloinen, sai tikit pois ja pääsi riehumaan Peetsin kanssa pihalle.
Sain myös piiitkästä aikaa viestiä ja pari kuvaa Laikasta (Malinallin Walking On Air). Nimi muuten on hauska sattuma , sillä he olivat nimenneet pentunsa Laikaksi ennenkuin tiesivät sen virallista nimeä, enkä myös minä tiennyt heidän kutsumanimeään. Mutta sattui sopivasti, eikö?
Laikalla on ollut kohtutulehdus ja kohtu poistettu ja turkki lähtee leikkauksen seurauksena...
27. Ja lunta satelee ...
Näin sitä trikki collienpentua lenkillä, joka asuu jossain lähistöllä ja se olisi niin yrittänyt viivytellä että olisi päässyt tapaamaan meidät mutta emäntä veti pois kiireesti. :(

29. Taas on käyty pakollinen reissu kaupunkiin, kokeissa...
Tänään tultiin kävelytiellä vastakkain sen trikkipennun kanssa ja se pääsi hihnoissa tutustumaan Ilonaan, Tyttiin ja Emiliin ja se tykkäsi niin. Kysyin kuinka vanha se on, niin omistaja sanoi että ei vielä vuottakaan, no ei se kyllä ole vielä puoltavuottakaan tai sitten on kovin hitaasti kehittyvä yksilö.
Mutta oli niin mukava tavata se .
Huomenna tulee pari miestä kaatamaan pihasta kaksi jätti-isoa vanhaa koivua - peukut pystyssä etteivät kaadu talon tai aidan päälle - on vähän pahat paikat.
Tilasin Heiniltä tälläisen ihanan voiveitsen! Liekö sitä raaskii käyttää? :)
Meinasi unohtua laittaa tämä kuva linja-autossa istuneesta tytöstä ja hänen kahdesta koirastaan. Salaa nappasin, oli niin liikuttava kolmikko, toinen koirista on hänen jaloissa linja-auton lattialla, toinen nöpöttää viereisellä penkillä ja tyttö silitteli sitä vähän väliä, sitä näkyi vähän jännittävän matka.
Minun koirat istuvat aina lattialla, luulen että kaikki kanssamatkustajat eivät tykkää että koirat istuvat penkillä. Minuahan ei haittaa.
30. Nyt sitten ollaan koivusotkun keskellä saa nähdä miten nuo vanhat aitaverkot kestävät...huolestuttaa...
Kuvat otettu ikkunan läpi aamuhämärässä, ensimmäisessä mies keikkuu korkealla puussa ja toisessa näkyy vähän senaikaista tulosta maassa.
ja sitten toisen puun kimppuun...