Säilyttäköön uusi vuosi sen 

mitä rakastat

Tuokoon tullessaan sen 

mitä kaipaat

ja vieköön mennessään sen

mitä taakkana kannat

1. Elikkä ollaan nyt sitten vuodessa 2014.
Aamulenkillä yllätyin positiivisesti, kentällä talon takana oli jo aika siistiä, kaupungin puistotyöntekijä oli siellä keräämässä ilotulitteiden jätteitä! Ei ole aiempina vuosina tapahtunut näin ripeästi. Sanoi että kolmatta isoa mustaa jätesäkkiä oli juuri täyttämässä ja sanoi että on eroja paikoilla, edellinen kenttä oli ihan siisti missä kävi, roskikset vaan täynnä, meillä toisinpäin. Jalankulkutie (meidän takana) - joka on myös tuota roskaa täynnä kerätään kuulemma viikolla.
Sää on ihana, kuiva ja lempeä, ei lunta +4 celsius. Lupaa viilenevää ja luntakin loppuviikosta. Kumpa ei tulisi paljoa!
Voi Päivi...taas ajattelen että on minun kai jotenkin jaksettava ja uskallettava :) yksi pentue vielä maailmaan saattaa - onnella - kun tuo Ilonan Onni-velikin niin kovasti odottaa Ilonan vauvaa....sitten saatte kyllä auttaa minua vähän niiden hoidossa, joohan?
Sandiacreen kiitos uuden vuoden toivotuksesta!
2, Pentuja-sivu päivitetty, Ilonan sulhanen julkaistu. :)
3. Heini laittanut youtuben Luukaksen tyttären Pinjan ja Pinjan tyttären tokoilu videon.
Olimpa asioilla kaupungilla, sain kolme eri asiaa hoidettua kun ovat vähän samalla puolen kaupunkia, MUTTA ... en ihan heti toivo että joudun lähtemään perjantai iltapäivänä uudelleen - mikä ruuhka ja ihmispaljous.
Heini lähetti uuden kuvan Pinjasta = Fi TVA HK1 BH Saruskan Golden Empress ja toinen linkki toiseen kivaan videoon missä temppuilevat Pinja ja tyttärensä Nox.
Nyt kipinkapin katsomaan Voice Of Finlandia!
5. Taas on vettä satanut, yöllä ihan kaatamalla, ainakin kuulosti siltä. Mutta ihanaa kun ei ole ollut lumitöitä!!!
Eilen sain itsestäni irti alkamaan pesemään Ilonan, siitä kun on lähtenyt turkkiä jo kauan että saisi kaikki lähtevä kunnolla pois ja uusi turkki kasvamaan.
Otin siitä kuvan puhtaalla turkilla, ei edelleen kovin karvattomalta näytä, kun on eturinnassa turkkia. Mutta kohta :)
Heini on tehnyt uuden videon hänen osaavien koirien tempuista, nauttikaa. Siellä Pinja, Nox ja kumppanit.
6. Hiukkasen harmittaa kun meidän vakio lenkin varteen yhteen taloon on tullut berniuros, se alkaa kohta olla vuoden ikäinen ja iso kuin mikä ja vähän arveluttava luonteeltaan ja ei pysy pihassa, ei aitoja eikä porttia ja kun ihmiset kutsuvat niin sillä 'ei ole korvia' ollenkaan... Oli pakko kääntyä takaisinpäin tänään kun en voinut luottaa että pysyy siellä kun huomasi meidät alkoi liikkua tiellepäin ja haukkui kovasti. Ja minulla oli kolme koiraa hihnassa mukana, Emil ja tytöt...
8. Eilen pesin Ellen kun siltä on nyt kohdunpoistoleikkauksen jälkeen lähdössä turkki. Pelästyin kun luvattiin kovia pakkasia että ennen niitä oli saatava pestyä Elle. Kyllä pieneni tyttö kummasti, melkein ovat samankokoisen oloisia Ilonan kanssa ja pidin aina Elleä isona ja Ilonaa pienehkönä. :)
Mikähän lukihäiriö minun sormiini on tullut kun meinaavat kirjaimet vaihtaa paikkaa.
Tänään erittäin epämiellyttävä sää, maa rännän peitossa ja vettä sataa.
9. Voi 'mamma-mia' miten paljon on taas collien pentuja suunnitteilla. Luo ikävän epävarmuuden jos tulee iso pentue mistä ihmeestä niille löytää hyvät kodit.
Huokaus! On tää niin väärin...
Tänään hiukan kuivempi päivä ja huomenna sitten pitäisi alkaa talvi. Tässä kuva kuraisista koirista ja tuolla aidalla kasvavassa kasvissa näkyy jopa kotilo!
Heini on perustanut ryhmä facebookkiin, josta johtuen nyt on helppo seurailla heidän touhujaan. :)
Tässä uusi kiva touhuvideo ja kuvassa Pinja ja Nox, Heinin kuvaamana tietty.
13. Kylmä on, -13 astetta tällä hetkellä, mutta onneksi lunta vain senverran että maa on valkoinen.
Minä nyt seurailen mielenkiinnolla noita tulevia pentueita ja olen aivan kauhuissani miten paljon niitä on suunnitelmissä tälle vuodella. Tuolla listalla on tällä hetkellä 31 !!! pentuetta suunnitelmissa , monta pentuetta on syntynyt ja myös odotetaan monia jo astutettuja  ja tuolla ei todella ole läheskään kaikkia suunitelmissa olevia pentueita, tiedän vaikka kuinka monia lisää.
On aivan pakko alkaa ajattelemaan että ehkä en uskalla astuttaa Ilonaa vaikka kuinka haluaisin. Mutta on nyt onneksi vielä vähän aikaa katsella kyseleekö kukaan niitä.
14. Ajattelin - jos astutan Ilonan - niin on hyvä ottaa DM geenitesti, otetaan myös Emilistä sekä isoveli 'Katin Onnista' (Malianllin Talk Of The Town)
Jos joku kasvatti haluaa mukaan kimppatestiin niin saattaa mahtua.
Alla kopio Siniketun Rekoriuksen Tarun sivuilta asiasta.

17. Tuo ylläoleva testi otetaan siis poskisolunäytteenä, putkilon voi saada kotiin ja sitten sen voi ottaa vaikka itse jos epävirallinen testi kelpaa tai virallisen saa kun  eläinlääkäri ottaa poskisolunäytteen ja sitten lähetetään edelleen Slovgenille Slovakiaan missä testi tehdään.

Tässä meidän tämänpäiväisiä puuhailuja kuvina:
Koirat istuvat aitiopaikalla kuistilla ja katselevat
kun naapurin lapset hyppelevät trampoliinilla.
Ja he jaksavat hypellä joka päivä. :)

Teddyn normaali nukkuma asento - rennosti vaan.


Näkymä olohuoneen ikkunasta.
Maailma näytti ihanan pitsiseltä
kun aurinko paistoi ja puut ovat huurteessa
19. Kati lähetti kuvan iloisesta Onnista (Malinallin Talk Of The Town) joka tykkää kovasti töppösistään eikä -20 astetta pakkasta haittaa.
Täältä löytyy niitä
Kuvat Tuikkeesta (Silimen Tähti Olen Minä), se on Luukaksen tytär  :) On niin ikävä Luukasta, nämä sen lapset tuntuvat niin rakkailta.
Ystäväni Darlene Kanadasta, lähetti ihanan ennenaikaisen synttäritoivotuksen Teddylle ja Tytille, jotka täyttävät 7 vuotta 21. päivä.
Siinä lukee (menee liian pieneksi ettei näy) : "To Finland's seven year old Tytti and her handsome sable brother Teddy. Ilmari sends you collie nibbles and paw pats."  Darlene nimesi uroksensa minun entisen collien Ilmarin (Fi Mva Zinnia's Merituuli) mukaan. Ilmari (minun Ilmari :)) on Teddyn ja Tytin isoäidin isä.
21. Hyvää 7-vuotis syntymäpäivää rakkaat Teddy ja Tytti sekä kauniit sisaret Riia ja Laika.
Laika-sisko on aivan 'kadonnut', perheen isä oli saksalainen ja perheelle tuli avioero joten ajattelen liekö Laika olisi muuttanut Saksaan, mutta on surullista kun ei kuule 'lapsistaan' yhtään mitään. Leena ja Martin, Riian perhe Ruotsista, ovat kyllä pitäneet ajoittain ihan mukavasti yhteyttä, kiitos siitä!
22. Kyllä on niin kylmä, vaikka on sisällä niin edelleen on vilu. Mutta kaunista on, taivaskin ihanan sininen! Pihalla me käytetään takkeja.
Hyvä kirjoitus miksi ei kannata antaa uroksiaan usein jalostukseen!
Kuin myös "Nartun siitoskäytössä kannattaa muistaa muutama asia"
27. Heinillä harjoitellaan laittamaan tavaroita laatikkoon tässä.
Meillä on sadellut ihan hiljakseen koko aamun kevyttä pakkaslunta, toivottavasti ei innostu paljoa enempiä satamaan! Joutui jo lumitöihin...
Sirpalle kiitos kuvista ja kuulumisista! Torniossa alkaa kuulemma pimeys vähän hellittämään ja kännykällä saa kuvia. Tässä veljekset Varri ja Peetsi  leikkimässä.
28. Hyvin kuvitettu ja selitetty trimmaus opas, mannekiininä sheltti, mutta sopii aivan täysin tietysti myös collieille. TÄSSÄ.
Meidän DM testipuikot saapuivat tänään, Kati tulee tällä viikolla jelppimään että saadaan testattua Ilona, Emil ja Onni.
29. Kati ja Onni (Malinallin Talk Of The Town) kävivät ja otettiin ne poskisolunäytteet. Oli ihana nähdä heitä! Onni oli yhtä hymyä koko poika.
30. Mia ja Jatsi mukana kivalla metsäpenkillä.
Olen kolme viimeistä viikkoa katsellut tunnin päivässä brittien julkkis BB:tä. Se loppui eilen. Tykkään ylipäätään katsella tositeeveetä ja kun tuossa samalla tuota kielenkuuntelua saa harrastaa, ettei ihan täysin unohdu.
Siellä oli asukkaana mm. Blue-nimisestä poikabändistä yksi jäsen, Lee Ryan. Innostuin kuuntelemaan heidän musiikkiaan youtubesta ja tykkään kovasti.
Ihanat äänet. Tässä muutamia linkkejä heidän kappaleisiinsa.
Breathe Easy     Sorry seems To Be The Hardest Word     I am Who I am    Secret Love    One Love    You Make Me Wanna   Without You

Emil on saanut kunnian saada oma hänelle omistettu sivu täällä Lucion upeilla kotisivuilla. Lucio on omistanut aiemmin sivut myös Ellelle, Luukakselle ja Teddylle. Kivaa!!! Thank you very much Lucio!
31. Huomasin että joku oli tehnyt tälläisen videon... FB:n Collie people sivustolle.