1. Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2013 kaikille ystäville!
Meillä vuosi vaihtui vesisateessa - edelleen sataa - ja hurjassa paukkeessa ja räiskeessä. Tuntuu kuin raketit olisivat vielä äänekkäämpiä tänä vuonna, vai liekö minulle on kehittynyt collieiden hyvä kuulo. :)
Onneksi meillä ei yksikään koirista pelkää pauketta !!!
Dilys & Glenrere colliet, Uudesta-Seelannista lähetti tämän uudenvuoden toivotuksen.
Ja tämä tuli Sandiacresta Englannista, joiden colliet ovat minun kaikkien koirien takana.
Luukaksen isä DK Ch Sandiacre So Far So Good ja Ellen isoisä GB Ch Sandiacre Sacre Bleu.
Minun ihana rajanaapuri koira-aitauksen puolella lähetti tälläisen viestin:
Kiitos että olit, olet ja tulet myös Jatkossa olemaan. Ihminen, joka pystyy antamaan ja jakamaan muille ihmisille hyvää, ansaitsee pelkkää iloa, hyvää ja onnellisuutta tulevalle vuodelle! Sinä olet yksi niistä, joille toivon sitä täydestä sydämestäni <3 Kiitos ja Halit <3 T: Anne ja lapset
On niin niin ikävä että heille tulee avioero ja talo menee myyntiin. :(
Ei voisi parempia naapureita saada kuin he ovat olleet.
2. +0,1 celcius ja sataa...
Onneksi kaupungin miehet kävivät kuorma-auton ja traktorin kanssa siirtämässä jalkakäytävän lumet pois, alkoi olla hyvin vähän tilaa kävellä siinä. siellä olisi joutunut hyvin pian autotielle kävelemään.
Meillä pitäisi olla juoksut ohi, Tytillä oli viimeisin, mutta ei millään pysty laittamaan Emilin kanssa yhteen kun se on kuin takiainen kiinni Tytti-parassa ja salaman nopea, pitää niin tiukkaan mahan alta kiinni ettei meinaa saada irti. Vaikka kuinka Tytti pitäisi puolensa niin tuo röyhkimys ei välitä. Eli edelleen sitten ollaan eri laumoissa.
Silmä näyttäisi tällä hetkellä paremmalta, olen kamomillalla hautonut ja syönyt Pulsatillaa...jospa ei tarvitsisikaan lähteä lääkäriin. Inhottaa siellä se jonotus ja kaikenlaiset pöpöt ilmassa leijuvat.
3. Asteen verran pakkasta. Yö nukuttu ( tosin jostain syystä kovin huonosti) ilman ulvomisia, jospa lähipäivinä voin yhdistää alakerran lauman.
Kävin lenkillä 'sekopäiden' poikien kanssa, selviä rauhoittumisen merkkejä, mutta yök miten täynnä koirankakkaa oli tuo talon takana menevä kävelytie. lumien poistanut traktori oikein levitellyt pyörissään joka paikkaan. Täällä kyllä onkin paljon koiria.
4. Hiukkasen satelee vettä...mutta minulla on iloisia koiria. Pystyin ne laittamaan yhteen tänään. Eritoten Emil on onnessaan, se on vielä jotenkin niin vauva - tavallaan - tavallaan olevinaan iso mies.
5. Pakkasta -4. Ihan kiva. Minulla on vaan taas joku uneton vaihe, ei millään saa unta kuin aamuyöllä 4-5 aikaan. :( Väsyttää kamalasti.
Ei ole vähään aikaan täällä ollutkaan mitään Luukaksen tyttärestä Suomen Tottelevaisuus valio Pinjasta (Saruskan Golden Empress). Tässä pikku video.
6. Facebuukista huomasin että toinen Luukaksen tytär 'Nana' (Silimen Tähdenlento) siirtynyt 87 pisteellä rallykilpailussa voittajaluokkaan! Ja ovat olleet tuomarin suosikit. Onnea Terhi ja Nana!
8. Tylsää, väsyttää, inhottaa olla näin saamaton!
Tässä teidän huvitukseksi itsestäni kuva 'muutaman' vuoden takaa ja tyttärestäni Miasta ja Jatsista ennen joulua... Vilkutetaan!
10. Eilen hammaslääkärissä. En sitten tykkää tuosta kaupungin hulinasta.
Näin viime yönä hassua unta (nukuin siis ainakin vähän :) ) Olin jossain kerrostalo asunnossa ja Taipaleen Merja oli siellä myös; Merja kertoi että hän menee paniikkiin jos ukkonen jyrähtää ja samalla tietysti ukkonen jyrähti. Merja muuttui mustaksi kauniiksi collieksi ja alkoi paniikissa poukkoilla ympäriinsä ja minä yritin halata ja lohduttaa...että sellainen uni :)
Täällä jännätään onko Jasmin raskaana, Sannan pitäisi lähiaikoina viedä se ultraan! Peukkuja!
11. Harmittaa! Jasmin ei ole raskaana, nyt etsitään juoksuinen narttu ja mennään tutkimaan Teddyn siittiöt. Masentaa, tykkäsin niin nartusta!
Olisin iloinen jos joku jolla on  tässä tulevaisuudessa narttu juoksulla ja tarjoutuisi lähtemään kanssamme eläinlääkäriin että saataisiin otettua näyte.
Onneksi Heli ilahdutti heti Sannan soiton perään Pojun (Malinallin Legacy Of Hope) kuulumisilla, siellä kaikki sujuu hyvin ja fiksuksi pojaksi Heli Pojua sanoi. Ja sen uskon.                                                                                                                                                          Pojulle halit!
Muuten mukava päivä, tulisipa lämpimämpää niin voisin alkaa koirien pesun. Teddyn turkki on tummunut niin etten malta odottaa  kun saan nähdä sen putipuhtaana.
Elle täyttää ensi kuussa 8-vuotta, tässä kuva Ellestä tänään ja myös 'Ryhmä Rämä'.
12. Hurrr - taas kylmäää. -14 c.
13. Hyvää huomenta - pääsin vihdoin sängystä ylös noin kello 13 ... Lahdessa olisi koiranäyttely minne olisin halunnut mennä, mutta kun uni ei ollut tullut silmään vielä kello 6 aamulla (viimeiksi silloin katsoin kelloa) niin päätin suosiolla jäädä kotiin ja sänkyyn. Onneksi yhdeksältä heräsin tekstiviestiin ja laitoin koirat ulos ja odotin noin puolisen tuntia ja otin ne takaisin sisään ja menin uudelleen nukkumaan. Kahdentoista aikaan heräsin siihen kun Ellen silmät katsoivat minua 10 sentin päästä sängyn reunalla ja häntä heilui ...  mahtoivat miettiä että mitä nyt, eikö meillä herätä ollenkaan, tunti siinä meni että pääsi ylös, Teddy alkoi kantaa leluaan vedettäväksi/heitettäväksi - oli pakko nousta.
Niin ja pahaa untakin siinä aamulla ehdin sitten nähdä, lyhyesti kerrottuna joku vei rahapussini, missä oli kaikki kortit ja rahat ja vielä oli korttien tunnusluvutkin paperilla. Ja olin aivan kauhuissani.
Päivi-kiltti eilen lähetti viestiä ja kuvia toiselta 'vauvaltani' Topilta (Malinallin Heart Of Hope) Topin lempilelu edelleen röhkivä possu. Topi tykkäsi meillä jo noista vinkuleluista. ) Merja-'anoppi' toi molemmille sellaiset kun kävi poikia katsomassa. Kiitos paljon Päivi! Topille halit!
On niin kamala pentukuume, jaksaisiko vielä alkaa siihen kotien etsintään? Se on aina niin vaikea vieraille ihmisille antaa rakkaita vauvojaan. :) Kun niihin rakastuu niin täysin. Mutta se aika kun saa elää niiden kanssa on kyllä niin hienoa! Kun ensimmäisestä viikosta pääsee, valvomista että kaikki menee hyvin.
14. 'Pikkulinnut' lauloivat että Heli ja Poju (Malinallin Legacy Of Hope) olivat olleet alaosaston hallivuorolla tutustumassa toimintaan ja aikovat mennä uudelleen ensi viikolla. Olen iloinen!
Meillä aletaan katsomaan jos siirryttäisiin uuteen ruokaan koirille, ollaan syöty nyt jo jonkin aikaa Royal Caninin Maxi Sensibleä, ja nyt otin kokeeksi 2 säkkiä Biomillin kanariisi ruokaa - pitäisi olla hyvää! Suosittelevat minun vakituiset lemmikkieläin myyjät Kirsikka ja Irina Kuonon Kera liikkeestä. Aletaan hitaasti, tänään saivat yhden uuden nappulan kukin, on vielä 3 kappaletta 15 kilon säkkiä vanhaa ruokaa että siinä sitten siirrytään hitaasti.

No joo - taas nyppii tämä kotisivukone - minulle se ainakin on TAAS alkanut näyttää joulukuun blogia vaikka on jo puoli kuukautta menty tammikuuta. GGRRRRR! Vaikka kuinka päivittää linkkiä uudelleen niin ei mene oikein.
15. Temppuja on tehty että alkaisi näkyä oikea sivu ja nyt pitäisi tulla tammikuun sivu esille news/blogi painikkeesta.

Viime yönä matkustin taivaslaivalla jonnekkin avaruuteen, pilviin tai pilvien taa. Tiesin että mukana oli muita mutten nähnyt ketä vaan tunsin sen. Siellä yritimme piiloutua kun pelkäsimme mitä tapahtuu. Mutta ei siellä ollut minkäänlaista piilopaikkaa. Minut kutsuttiin ensimmäisenä puhutteluun ja puhuttelijana oli joku - en nähnyt mutta tunsin hymyn ja ystävällisen ilmapiirin. Minulla ei ollut mitään pelättävää, pääsin sisään, emmin vaan kun olisin halunnut saada mukaan edes yhden collieni...
Eli ihan oikeassa elämässä tuntuu että olisin valmis jo lähtemään täältä, ei että ajattelisin mitään itsetuhoisia ajatuksia, mutta en kuitenkaan ennen kuin olen saanut omat rakkaat hauvat hoidettua loppuun asti. Kymmenisen vuotta vielä jos jaksaisi?
17. Taidan alkaa kirjoittaa unipäiväkirjaa kun näen niin paljon unia joka yö. Viime yönä Arja Ranskanmaalta oli minun unessa; mutta hän onkin ollut paljon minun mielessä , olen ajatellut miten hänellä menee siellä...
18. Draamaa kerrakseen. Pakkasta -20 c.
Eilen illalla kun otin koirat sisään niin Tytti tärisi, oli oudossa asennossa, lämpöä 40.0. Heti tuli mieleen kohtutulehdus; soitin päivystävälle eläinlääkärille, joka määräsi kipulääkettä, sanoi ettei voisi kuitenkaan yöllä alkaa leikkaamaan joten käski katsomaan aamuun. No yöllähän uni ei taas tullut silmään. Laitoin kännykän herättämään 7.45 että saan ajan jos tarvitsen kun soitan heti kun klinikat avautuvat. Olimpa taas juuri päässyt uneen, kun kännykkä soi ja samalla unessa äitini soitti minulle samaan aikaan. Mittari Tytin pyllyyn; näytti ihan normaalia ja muutenkin ei näyttänyt 'pahalta', joten päätin nukkua vähän lisää - tietysi koirat kävivät ulkona ensin. Heräsin yhdeltätoista, heti katsomaan Tyttiä ja ei taas näyttänyt hyvältä, lämpöä 40.5, soitin samaiselle eläinlääkärille ja sain ajan klo 12, Mialla migreeni ja ei päässyt meitä viemään eli äkkiä kuppi kahvia naamaan ja taksilla matkaan. Tytti ultrattiin, ei näyttänyt kohdussa olevan paljoa nestettä, mikä oli hyvä merkki, pissakoe otettiin ja Amoxinin kanssa kotiin toisella taksilla. Nyt sitten huomenna soitan miten täällä voidaan sekä kuulen pissakokeen tuloksen. Jospa päästiin pelästyksellä. Yöllä kuitenkin pelkäsin ihan kamalasti ettei Tytti ole aamulla hengissä.
19. Voi ei, nyt on muuttoauto rajanaapurin pihassa, ihana Anne naapuri muuttaa ja talo menee myyntiin...
Tytti on paremman oloinen - tällä hetkellä - lämpö oli 38,7, mutta oli se eilenkin aamulla hyvä ja nousi sitten. Ei ole pissatulehdusta, joten todennäköisesti se on pelätty kohtutulehdus, oireet täsmää; aluksi kovin kipeä ja ei vielä paljoa nestettä. Nyt sitten on tehotarkkailussa, onneksi Tytin tutkinut lääkäri päivystää iltakahdeksaan saakka ja huomenna aamulla kahdeksasta lähtien...
Ilta on ja toistaiseksi kaikki hyvin, yö jännittää...
Nojatuolista näpsin muutaman kuvan missä Tytti näkyy.
20. Kaikki ok toistaiseksi, näen kuitenkin ettei Tytti ole oma itsensä, on rauhallisempi eikä syö hyvin.
Löysin tälläisen ihanan kuvan ja sitäkin ihanamman tekstin, oli pakko laittaa tänne.
21. Ihana ilma, aurinkokin näyttäytyi vähän aikaa.  Edelleen Tytin kanssa kaikki ok, lääkkeet puree - ainakin toistaiseksi.
Pidän Tytillä kun käy ulkona tuota sinistä vähän liian isoa manttelia päällä kun se menee mahan alta kivasti ihan ympäri ja suojaa jonkinverran ainakin alavatsaakin.
Tänään Tytti ja Teddy ja sisaret Riia ja Laika 6-vuotta! Onnea paljon!
Sirpalle ISOkiitos taas meidän muistamisesta; viestistä ja kuvista!
Rakkaat halit takaisinpäin!

Ollaan sitten taas kerran muutama päivä uudessa paikassa. Tällä kertaa ukin ja mummin ja meidänki ystävien mökillä... Me ei olla varmoja, onko tämä Muoniota vaiko Kittilää... Kuten kuvasta näet, Tarja kulta, me jaksetaan ihan hyvin ja ollaan komeita poikia!! Ja me asetutaan aina taloksi sinne, minne tuodaan lattialle nukkumista varten meidän omat matkapatjat...ja totta siinä kotiutumisessa auttaa, kun mummi ja ukki ovat meillä mukana :):) Oikein hyvää uutta vuotta Sulle, meidän(kin) ikioma Tarja kulta, ja Teille kaikille eli koko meidän colliesuvulle! Toivottavasti Tytti sisko on jo parantunu niin Sieki voit nukkua paremmin. Mummi ei oo osannu aukaista sen uudella kännykällä Malinallin blogia... Siks me ollaan vähän uutispimennossa kaikesta :( Mutta kyllä se oppii vielä uusia asioita vaikka onki jo vanha ja sillä on ihan harmaa tukka.. Mullakin, siis Varrikullalla, alkaa kuono harmaantua, mutta Peetsirakas on vielä ihan ku lapsi eli kläppi niinku täällä Lapissa lapsia kututaan... No, mutta nyt meidän pitää kuulemma lähteä vielä pienelle iltakävelylle eli heippa vaan ja paljon colliesuukkoja ja hurjasti hännänheilutuksia meiltä molemmilta + mummilta ja ukilta lämpimiä uudenvuoden halauksia tv Varrikulta ja Peetsirakas
<--Varri ja Hukka-lapinkoira

-->Peetsi näki parhaaksi nukkua pöydän alla ettei "taivas putoa niskaan" niinku ukki tapaa sanoa Peetsin pöydän alla nukkumisesta :)

Leenalle - Riian (Malinallin Winning Ticket) mammalle kiitos onnitteluista ja halit sinne Ruotsin maalle myös koko joukolle!

Heini laittoi kuvia Luukaksen tyttärestä Pinjasta (Fi TVA Saruskan Golden Empress) ja Pinjan tytär Noxista ja heidän muusta laumasta. Valjakkokuvissa Pinja juoksee oikeaa laitaa tyttärensä Noxin vieresä. Videota valjakosta täällä. Siellä myös Pinja ja Nox oikealla. Kuvat ottanut H.Seppä.
Kiitos Heini, nauttikaa talvesta, kesän suunitelma Heinillä viedä Pinjaa jälkikokeeseen. Halit kaikille ja lämpöiset terveiset!
22. Tälläinen koirien leluvaroitus osui silmään!
Tytti edelleen ok! Kun katsoin tuota Peetsin kuvaa yllä niin huomaan että sillä taitaa myös olla erittäin hyvä musta väri turkissaan. Meidän Emilillä, sen pentueveljellä myös on hieno musta väri, ei tippaakaan rusehtavaa. :)
Musti ja Mirri tehnyt opetusvideon "Näin leikkaat koiran kynnet"
23. Ihana aurinkoinen sää!
Tuli vaan paha mielei kun joku on rikkonut, rikkipoikki kadun varressa olevan postilaatikkomme. :(  Millä sen saa nyt pystyyn kun on maa roudassa? Sama juttu tapahtui viime kesänä. Jonkun on täytynyt olla todella agressiivisella tuulella :((
Mutta Helille kiitos, kun tulin kotiin ja avasin postilaatikon niin Heli kirjoitti että voisivat tulla Pojun kanssa lauantaina kylään! Suu on  nyt korviin saakka hymyssä.
24. Eilen illalla pelästyin kun huomasin etä Tytillä oli vähän vuotoa, tänään lääkärin kanssa puhuttiin, sanoi ettei hätää kun se on hajutonta ja väritöntä ja sitä on vaan vähän eikä koko ajan, mutta tarkkaillaan ja jos tarvetta jatketaan lääkekuuria, joka toistaiseksi riittää maanantaihin.
Oli sitten hauska katsoa kun Emil pihalla tänään houkutteli isäänsä leikkiin ja Luukas vähän innostui menemään mukaan.
26. Eilen sitten käytiin tutkituttamassa Teddyn siittiöitä; siittiöitä oli kyllä runsaasti mutta joukossa kippurahäntiä, mitkä ei ole hyviä...Anne kuivattaa ne ja tutkii määrät ja muutenkin niitä tarkempaan ja soitan maanantaina sitten mitä sanoo. Kiitos Sarille ja Huldalle avustuksesta! Teddy oli ihan täpinöissään Huldan perään, kuola vaan valui ja Hulda oli myös ihan valmista tyttöä, häntä meni sivulle...
Sirpalta tuli kivoja kuvia Lapin mökkimatkalta, heillä on siellä ihana olla, on tilaa ja rauhaa leikkiä ja juosta ja komeeta maisemaa. Kiitos ja halit!

Ja tänään sitten Heli, Juuso ja Poju (Malinallin Legacy Of Hope) tulivat käymään ja Ilona pääsi leikittämään Pojua. Pojulla on upeat liikkeet! Ja on se niin ihana! Kiitos Heli kun tulitte!
27. Nätti talvipäivi, vaan tuulinen, lunta on tullut vähän lisää ja täytyi tehdä lumitöitä, tietysti vinksautin selkäni niin etten meinaa psytyä kävelemään, Otin jo pari tuntia sitten vahvan särkylääkkeen muttei ole ainakaan vielä helpottanut. Tykkäisin tehdä lumitöitä mutta en meinaa millään pystyä...
Sirpalle taas ISOkiitos kivoista kuvista poikien sunnuntaista Lapin mökillä. Kuten kuvasta näkyy pojat ovat AINA valmiita auttamaan.
On niin nättiä siellä ja paljon lunta! Kyllä niiden kelpaa! :)

28. Selkä edelleen kipeä. Ja lunta tulee lisää, oli iso valli auran jäljiltä portilla taas.
Postiauto toi minulle lisää Chian siemeniä - jos saisi niillä lisää energiaa.
Anne soitteli, oli laskenut niitä Teddyn siittiöitä, niitä kippurahäntiä, niitä oli ollut 15 % ja niitä saisi olla enintään 20-30%. Nyt kokeillaan lääkekuuri ja keväämmällä uusi tutkimus. Jos olisi joku huomaamattomaksi jäänyt tulehdus Teddyllä?
30. Kaksi päivää olen ollut nettipimennossa. Modeemi ilmeisesti rikki. Nyt pelaa, ainakin pätkittäin, mutta postia en ole pystynyt lähettämään ulospäin.
Saapuneita on tullut, mm. Sirpa-kulta lähetti kuvan viestin kera:
Varrikulta kulkee yleensä edellä ja Peetsirakas pysyttelee aivan lähellä ukkia tai mua... Kaikki hyvin.....:):):):)  Hal S&I ja V&P       Kiitos Sirpa!!!

Kati ja Aki kävivät parantamassa minun konetta ja mukana oli Toivo-pappa sekä ihana Onni (Malinallin Talk Of The Town) Harmi että oli niin pimeä etten edes alkanut yrittämään ottaa kuvaa Onnista. Onni oli niin hyvässä kunnossa ja komea ja aina niin rakastettavan ystävällinen.
Niin ja selkä edelleen kamalan kipeä, kun ottaa kipulääkettä niin hetken pystyy kulkemaan suorassa, muuten on pakko kulkea kumarassa. Ja kun nousee istumasta on yhtä tuskaa...
31. Piina jatkuu - toimi hetken mutta lopahti täysin sitten - netti ei toimi ja huoltomiehiä ei ole näkynyt...huomenna neljäs päivä...:(