3. Niin se taas uusi vuosi on alkanut! Oikein hyvää uutta vuotta kaikille!
Pennut täyttävät tänään 6kk! Onnea Peetsi, Ilona ja Emil! Olette huippuihanat pennut (vaikka minun omat tekevätkin pahaa senkun kerkeävät - silti pois en antaisi) Yritin tänään ottaa kuvaa niistä äitinsä kanssa hihnojen kanssa - mutta eihän se onnistu, hihnat menevät aivan sotkuun ... ilman hihnoja ne eivät pysy vierekkäin, jos huomenna otan kuvan aidan takaa, se ehkä onnistuu.:)
Ainoastaan tälläisen kuvan sain missä Ilona on äitinsä vieressä istumassa, Elle seisoo - kokoero näyttää näin huimalta, vaikka onhan sitä vielä, Ilonasta tuskin tuleekaan ihan yhtä isoa kuin Elle on.
4. Väsynyt ja saamaton...
Kuva Goldshimmerin viikon vanhoista vaaveista toi hymyn huulille! :)
7. Mia osti uudet sohvat niin meidän koirat (ja minä) saimme kierrätyksenä häneltä 'uudet' sohvat meille myös, kuljetukselle vaan kävi vähän köpelösti;
mies peruutti rekan pahasti lumipenkkaan ja saivat tehdä kovasti työtä että saivat auton pois pihasta - tässä kännykkäkuva tilanteesta.
Teddy (Malinallin Watch Me Now) osaa ottaa rennosti aina tarpeen tullen, jalat pystyssä selällään - kuten myös Luukas, Tytti, Ilona ja Emil nukkuvat.:) Tässä Teddy rentoutuu Hopen (Malinallin Hope Of Peace) kanssa.
Kati, Toivo ja Onni-poika (Malinallin Talk Of The Town) ovat eilen olleet vaaratilanteessa...Kati on töissä kerrostalon kuudennessa kerroksessa ja naapuriasunnossa oli syttynyt tulipalo, rappukäytävä oli ollut aivan täynnä savua ettei voinut ajatella mennä sinne; palavan huoneiston asukas pökertyneenä sisällä; palokunta käski laittamaan kaikki ovat ja ikkunat kiinni ja pysymään sisällä kunnes saavat sammutettua ja tänään Onni on ollut kipeä, Kati oli saanut 'paniikkiajan' ja Onni oli tutkittu, lämpö ylhäällä ja väsynyt, ilmeisesti saanut savua keuhkoihin, nyt Onni on sitten lääkekuurilla ja määrätty lepoon vähäksi aikaa.
Onnille pikaisia paranemisia ja toivottavasti myös Kati, sekä huoneiston haltija-Hannu ja Toivo-koira eivät saa mitään seuraamuksia!
8. Hammaslääkäripäivä; tarkastettu että suu on kunnossa jos kutsu kuuluu leikkaukseen. Joka postipäivä odotan sitä kovasti, joulukuun alusta saakka nukkunut hyvin vähän, ei pysty löytämään kivutonta asentoa...Mialle kiitos kun kuskaili minua!
Mutta taas Riitta (ja tietysti omat rakkaat karvaiset kullanmurut!) ilahdutti kuvalla 1vk4pv vanhoista vaaveista. Suurin painaa 700 grammaa ja pienin on saavuttanut jo 600 gramman painon, mutta Riitta sanoo että ei ne muuta teekään kuin syö koko ajan. Niinhän ne vaavit taitavat tehdä.:)
9. Suojasää täällä Lahdessa tänään.
Voi kun haluaisin ottaa kunnon kuvat noista pentusista mutta en millään saa yksin otettua, ne tulee aina vierelle, ja eivät pysähdy ikinä :)
tässä yksi kuva Emilistä (Malinallin Dressed In Furs) 6kk - kun kerran sattui olemaan hetken paikallaan. Kukahan olisi niin ihana että tulisi auttamaan?
10. Tää pöhkö taas yritti yksin kuvailla pentuja, Ilona tulee aina vaan viereen - liian lähelle, Emil taas onnistui istumaan hetken hiljaa :)
Onneksi olen oppinut tunnistamaan erilaisia haukkuja, juuri äsken kuulin oudonlaisen haukun ulkonta - koirat pihalla (aidatulla) - ja menin katsomaan niin VOI EI!!! Ilona ja Emil juoksivat tarhan ulkopuolella. Talohan on kadun varrella, jossa kohtalaisesti liikennettä. Sitä ei ole ennen kukaan minun koirista tehnyt. Tulivat kyllä onneksi ihan mielellään sisään kun avasin portin. Nyt on lähdettävä tutkimaan mistä ne olivat päässet sinne puolelle.
Noiden kahden kanssa ei kyllä tule aika pitkäksi.
-Ja en kyllä keksi mistä ovat menneet...pyörittää väsynyttä päätään...
Savua keuhkoihinsa saanut Onni palautuu omaksi itsekseen, mutta naapurissa palaneessa asunnossa ollut henkilö näkyy menehtyneen - lukee uutisissa.
11. Jatsin (Malinallin Jazz N'Ramatazz) vauvat Goldshimmerissä tänään 2 viikkoa, silmät ovat auki ja pennut liikkuvat paljon ja yrittävät leikkiä ja heiluttaa häntää toisilleen. :)
Sirpalle kiitos ihanasta kuvasta Peetsistä (Malinallin First To Dance /Ilonan ja Emilin pentueveli) ja'isoveli'-Juhosta.
12. Lunta tupruttaa taivaan täydeltä.
Pihalla taas sattui keljua, löysin Teddyn suusta kamalan näköisen teräväsärmäisen luun - antoi pois vähän pitkin hampain - tiedä sitten mistä sekin on meidän pihalle tullut?
Ajattelin sitten taas että nyt Ilona on niin söpön näköisenä nojatuolissa että otan kameran esiin; tarvitsisin vähän uudemman kuvan Ilonan sivulle! Mutta tietty se heti hyppäsi siitä pois ja meni maahan makaamaan. Jotenka nukkumaisillaan oleva/nukahtanut Tytti (Malinallin Whisper Of Love) joutui kameran eteen.
Minun äiti sai vihdoin tänään puoltavan todistuksen lääkäriltä että pääsee jonoon vanhainkotipaikka ja hän on onnellinen. Hän on ollut pariin kertaan viikon jakson kokeilemassa miltä se tuntuu ja kotiinpaluu ei ollut kuulemma kivaa. Hän asuu yksin. Saa nähdä nyt kuinka kauan kestää että paikka vapautuu.
Mutta ollaan kuitenkin askeleen lähempänä.
Ellellä on juoksu ja tänään näkyy alkavan kääntää häntäänsä - hankaloittaa meidän elämää, kun pitää pitää erillään ja minua on vaan yksi. Pitäisi leikkauttaa Elle sekä myös Hope.
13. Viime yö meni pyöriessä - kello kolmen aikaan yöllä kaupungin katujen kunnossapito keräsi meidän kadun jalkakäytävältä lunta sellaisella traktorilla jossa pyöri ja vilkkui valo ja se piti ääntä kuin palohälytin olisi soinut. Täytyi mennä ikkunaan katsomaan aluksi että ei tosiaan olisi ollut alakerran tai naapurin palohälytin.
Heidi - joka on ajatellut joskus ottavansa jonkun minun koiran lenkille kävi esittäytymässä. Koirat tykkäsi ja Ilona eritoten rakastui Heidiin.
14. Nyt alkaa raivostuttamaan - taas kun otin koiria sisään pihalta niin Teddyllä oli rinnukset 'rähmässä' ja kamala vaarallinen luun palanen suussa.
Yritin tarpoa pihan läpi etsimässä jos siellä on lisää niitä, mutta en löytänyt ja arvaatkaapa vaan kuinka kipeää sattuu kun umpihangessa tällä kipeällä polvella könyää. Siis mistä niitä tulee???
Hyvät hyssykät! Pikku-Ilonalla taitaa olla myös juoksu ... eli menee just niin kurjasti että kun Ellen parhaat päivät on loppu niin Ilonan alkaa ... ja sitten tietysti Tytti ja Hope jatkavat, tulisi edes heidän nyt pian!
16. Ja lunta sataa! Ja Emil se yrittää kovasti kosiskella siskoaan ihan ison miehen elkein.:)
Riitta tekstaili Goldshimmerin kuulumisia; maitobaari käy ahtaaksi, pennut syöneet lihaa tänään ensi kertaa ja nyt ne alkavat vasta kasvamaan :) tykkäsivät kovasti ja aikovat syödä sitä niin paljon kuin vaan annetaan.

17. Eilen oli Lahdessa koiranäyttely - itse en valitettavasti päässyt sinne kun nämä kelvottomat polvet....
harmillista, siellä näkyy olleen 4 Teddyn (Malinallin Watch Me Now) lasta,
narttupennuissa Susetten Utopia - en tiedä miten on mennyt
ja nuorissa Frozeneye's Black Amor ja Golden Afrodite  ja avoimissa Black Sara's Jewellery - kaikki näkyvät saaneet EH:n.
Sari kertoi että todella hyvin arvosteluin kuitenkin ainakin hänen pentunsa. Tässä Frozeneye's Golden Afroditen arvostelu:
18 kk kaunislinjainen nuori narttu jolla erinomainen collien luonne ja olemus. Hyvin kaunis nartun pää ja ilme, käyttää hyvin korviaan.Hyvä purenta, riittävä niskan kaari. Jäntevä ylälinja. Riittävästi raajaluustoa ja kulmauksia. Kauniit tiiviit käpälät.Hieno soopeli väritys ja karvanlaatu. Liikkuu kevyesti mutta takaliike jää tänään kovin lyhyeksi ja rungon alle. Viehättävä luonne.
18. Huh - alkoi ihan jännittää, sydän läpättää ja jalat melkein tärisevät, itkettää, tuli Päijät-Hämeen keskus-sairaalasta soitto että ensi tiistaille (25.1) olisi peruutuspaikka polven tekonivel leikkaukseen ja otin sen vastaan. Nyt mistä löydän koirille hoitajan??? Yksinhuoltajan elo ei ole helppoa.
Täällä ihana videopätkä orangin ja koiran ystävyydestä - kannattaa katsoa!
19. Minun huominen päivä kuluu sairaalassa, kaikissa leikkausta alustavissa toimenpiteissä ja haastatteluissa...
joten täytyy nyt vielä myöhään illalla ladata Riitalta tänään tulleet viikottaiset kuvat Goldshimmerin kullannupuista. Eilen 3 viikkoa. :)
Toivottavasti päästään Mian kanssa heidät katsomaan ennenkuin lähtevät maailmalle!!! (Pakko! Kun ovat Jatsin ensimmäiset)

21. Tässä Teddyn 'Rokki'-poika (Twist And Hey Ho Let's Rock) katselee Tuijaa lampaiden kanssa toisella puolen aitaa - kuin vähän haikein mielin.:)
22. Minulle sattuu...huomasin että koirien lihat ovat pakastimesta aivan loppu ja ajattelin lähteä kärryn ja kyynärsauvan kanssa kauppaan hakemaan kunnon varasto pakastimeen, jalkakäytävä oli - kuten tavallista - auraamaton ja möhkyräinen, matkaa minulla on n.puoli kilometria, mikä on jo aika tuskien taival näillä jaloilla, olin ajatellut tulla takaisin taksilla. Mutta kaupan pihalla huomasin että rahapussi oli jäänyt kotiin eli oli käännyttävä takaisin kävelemään, kotiin pääsin 'hämärän rajamailla' - niin kovasti sattui. Eli koirat ovat tänään sitten pelkillä nappuloilla. Huomenna on mentävä sitten vaikka taksilla molempiin suuntiin.
Taas yritin ottaa lapsosista kuvia, mutta ei ne leiki samallalailla jos olen siellä ulkona vaan haluavat seurustella minun kanssa, mutta muutama kuva tässä.
Ilonalla js Emilillä on hienot värit, Ilona on niin punainen ja Emil on mustaakin mustempi.
Ellen juoksuaika ottaa Luukakselle koville, se vinkuu ja vonkuu ja ravaa ympäriinsä eikä syö ja on jo kamalan näköinenekin kun on väsynyt,
onneksi Teddy osaa ottaa tyylinsä mukaisesti rauhallisesti, syö kuten aina ja on ihan 'cool'. Saa nähdä miten pikku-Emil sitten kun kasvaa, nyt vähän näyttäisi että on enemmän isäänsä päin kallellaan, ainakin on kova laulamaan.
Ja Hopella juoksu...
23. Kiva päivä (kivuista huolimatta - tosi huono yö!) Merja ja Sari V kävivät kylässä - pennut olivat niin onnellisia. Sari käytti minua kaupassa - TOSI ISO KIITOS Sarille! Sekä kiitos myös avustuksesta valokuvien otossa molemmille, Sarille ja Merjalle, pennuista. Sain Emilistä ainakin mielestäni oikein kivat kuvat! Omilla sivuillaan  näkyvät isompana.
24. Vatsa täynnä perhosia...huomen aamulla kello 7 oltava Päijät-Hämeen keskus-sairaalassa ja klo 10 pitäisi olla minun oikean polven tekonivel leikkaus.
Omat rakkaat hauvelit jäävät Leenan ja Katin hellään hoivaan. Toivottavasti pystyn pian taas jatkamaan tätä... siihen saakka - hei kaikille!
Niin ja Tytillä myös ehkä juoksu...

29.1 Takaisin kotona, eilen pistivät ulos sairaalasta - liukuhihnatyötä siellä. Hyvin väsynyt kuten voinee ymmärtää, leikkaus meni hyvin, mutta nyt alkaa tämä kivulias kuntoutus vaihe, kun se pitäisi saada liikkuvaksi voimisteltua. Tämän aamun voimaharjoitukset menivät kakkojen ja oksennusten siivoamiseen lattialta - hankalaa tässä tilanteessa, Hope oli ollut yhden yön naapurissa hoidossa ja tainnut saada vähän liikaa nameja? Oma koti kuin sikolätti, pyykkiä olisi, pissattuja peitteitä tältä ajalta ym...mutta tänään en jaksa enmpää kuin yritän saada ruokaa koirien suuhun ja itseni ja tehdä noita välttämättömiä harjoituksia.
Koneella tuskin tulen olemaan kauan, kun tässä jäykistyy pienessä hetkessä.
Kiitos Katille ja Leenalle koirien hoidosta! Kati huomasi että polveni oli leikannut Ruuskanen (teki myös pari vuotta sitten uuden lonkan minulle) ja Katin mielestä on paras kirurgi tuolla noita tekemään. :) Ainakin minun lonkka on oikein hyvä ja hyvältä tämä polvikin tuntuu.
30. 'Kuolemanväsynyt'. Jalka tuntuu niin jäykältä mutta kun ei jaksaisi jumpata...Polvessa ollut dreeni mikä poistettiin leikkausta seuraavana päivänä edelleen hiukan vuotaa - vaihdoin taas uuden siteen. Kuinkahan alhainen hemoglobiini on? 
Itse leikkaushaavan päällä oleva side pitää tänään poistaa, saa nähdä miltä siellä näyttää.