2. Kohta meilläkin on pieniä ... pari viikkoa vielä pitää odottaa mitä sieltä Bellen masusta tulee.
Vähän alkaa elämä voittaa - sormi edelleen kipeä mutta sitä ei lasketa. Olen saanut nukuttua aika kunnolla jo vähän aikaa ja se muuttaa koko elämää.
Koronavilkku on asennettu kännykkään.
Raija ja Sissi ilahduttivat meitä viikonloppuna.


Uusi kuva Jukkiksen tyttärestä 'Jadesta' ( Oceanbourn Pearl Isleys Jade )
Ja eilen onnittelin Jukkiksen aivan ensimmäisiä pentuja jotka täyttivät jo 3 vuotta. Ne syntyivät Mari ja Jykin luona Black Gary kennelissä.
Ja Merja lähetti suru-uutisia ; Teddyn Roxypoika - virallisesti Susetten Uziman on siirtynyt ikiuneen koirien vihreille kentille.
Lämmin osanottoni perheelle suruun.


Lepää rauhassa Roxy
12. Nyt sitten on silmäluomileikkaus tehty pari päivää sitten. Ja silmät ovat nyt väsyneet turvoksissa kuin olisi vuoden itkenyt ja mustelmilla pitkin poskia ja tikit ovat aika ikävän tuntuiset. Viikon päästä poistetaan.
Mika ja poika ovat tänään tekemässä hommia - puutarhajätevuori viedään pois ja tarhan peltiaitaa jatketaan. Takakuistin ränni on ruostunut ja vuotaa, se uusitaan ja pikkupation katto on huonossa kunnossa sekin vaihdetaan. En tiedä sitten missä järjestyksessä saavat tehtyä.

Asiasta toiseen. Me, suurin osa kasvattajista toivoisimme kasvattamiamme uroksia ei kastroida ilman lääketieteellistä tarvetta.
Colliesanomissa on ollut jotain juttua - en tiedä mitä siellä on ollut koska lehti ei ole minulle vielä saapunut, mutta Muurosen Anita (Roxier's) on kirjoittanut tärkeän kirjoituksen toimituksen vaarallisuudesta.
Anita ja luvannut minun se täällä julkaista kuvien kera. Kiitos Anita!

Tänään ilmestyi Colliesanomat....
mielenkiintoista luettavaa ja hyvää asiaa on!!!!
Mutta tähän yhteen artikkeliin haluan tuoda lisäyksen haittavaikutuksista ja vaaroista kun uros koira kastroidaan....
Parhaimmillaan käy juuri näin kuinka kastraatio voi mennä onnellaan ilman seuraamuksia, mutta....
Meillä mm näin ei onni käynyt, kolmas kuva on urokseni kastroinnista seuraavana aamuna otettu kuva....
Leikkauksessa pääsi Streptokokki, Anaerobinen sauvabakteeri ja Brevotella leikkaushaavan sisälle. Urokseni oli kuolla kastroinnin seurauksena.
Olen todella vastaan yhdenkään uroksen kastrointia ilman pakottavia terveydellisiä syitä ja uroksellani meillä omalääkäri totesi 10 vuotiaana eturauhasen laajentuneen todella pahoin kun uros kipuili.
Vein urokseni toiselle klinikalle Helsinkiin ja kerroin mitä oli todettu. Urokseni lähti käsistäni ensin tutkittavaksi ja vain siinä tapauksessa annoin kastrointi luvan jos todella oli kyse niin pahoin eturauhasen laajentumasta kuin omalääkärimme ultran yhteydessä kertoi.
Uros oli seitsemän tuntia toimenpiteessä ja minä istuin odottamassa klinikan aulassa. Uros tuotiin lopulta minulle ja kerrotiin iloisina uutisina ettei uroksen eturauhasessa ollut mitään vikaa, mutta he vastoin minun lupaani silti kastroivat uroksen perustellen minulle kun oli jo ikää uroksella. Uroksella oli paksusuolta kannattavat rihmastot pettäneet ja kun paksusuoleen kertyi ulostemassaa, se pääsi painamaan vatsakalvoa vasten, josta kipu aiheutui. Sen kivun sai ehkäistyä ruokinnalla ja riittävästi panostamalla aamuisin isomman tarpeen tekemiseen. Mutta itse kastrointi meni miten meni.... uusi leikkaus odotti kaksi päivää ensimmäisen jälkeen ja silloin uroksella aukaistiin koko takapää peräaukkoon asti.... bakteerit oli syöneet kudokset niin pahoin, että tikit meni kudoksista läpi ja tikkejä oli jouduttu eläinlääkärin sanoman mukaan laittamaan melko 100.....
Uros selvisi hengissä, mutta se pieni aika jonka saimme sen jälkeen oli todella kivuliasta takapäästä ja lopulta uros ei enää noussut eteisaulan lattialta ylös. Siihen paikkaan päästin rakkaan urokseni viimeiselle matkalleen.
Kastrointi voi todellakin olla koiralle vaarallinen toimenpide.
Voin vain olla pahoillani Sakke minkä tuskan sinulle aiheutin, olet minun muistoissani ikuisesti ?
Uroksia minulla on ollut iät ja ajat ja koskaan ei ole ollut luonteissa ongelmia kun ovat uroksia.
Urokset ovat olleet aivan yhtä järkiolentoja kuin nartutkin.
Koiran kun ottaa itselleen, niin aivan pienestä pennusta asti on viitsittävä ja panostettava tapakasvatukseen joka ei ole elämää kummempaa. Jos kasvavan uroksen antaa pissalla ruikkia joka paikkaan ja hinkuilla tyttöjen perään, se kyllä kostautuu uroksen aikuistuessa. Mutta jos antaa urokselle asialliset säännöt elämään, on uros aivan yhtä asiallinen käytökseltään kuin nartutkin.
Kastroinnin tarvetta kannattaa miettiä todella tarkoin.
Minä tosiaan hyväksyn kastroinnin vain ja ainoastaan terveydellisistä syistä, en arvosta syynä että kuvitellaan uroksesta tulevan helpomman elämänkumppanin.

Leikkauksessa pääsi Streptokokki, Anaerobinen sauvabakteeri ja Brevotella leikkaushaavan sisälle. Urokseni oli kuolla kastroinnin seurauksena.
17. Eilen sain tikit pois silmäluomista - helpottaa. Mustelmat ja turvotus vielä päällä.
Bellellä on synnytys nyt lähellä. Laittelen tietoa tänne kun ovat syntyneet.
Alla kuva kun Belle itse ja sisaruksensa olivat pikkuvauvoja.
18. Bellen vauvat syntyivät aamuyöllä. Niitä on 2 soopeli tyttöä ja 1 soopeli poika. Valitettavasti ensimmäisenä jalat edellä syntynyttä tricolour väristä poikaa ei pystytty elvyttämään. Rip pikkurakas         Kaikki ovat reilusti yli 300 grammaisa, trikkipoika oli liki 400 gr.
Toivotaan että jatko sujuu  hyvin!  Pennun kyselijöille toivon malttia vähän - katsotaan miten pennut selviävät ja sitten mietitään oikeat kodit. Uusia kyselyitä emme ota vastaan.
Tässä pari kuvaa pienistä meidän rakkaista collievauvoista juuri syntyneenä.
19. Meillä täällä Lahdessa tälläistä tänään. Yhtä aitausta suurennetaan ja vähän muuta...
Pennut Kellokoskella voivat hyvin, alla tämänpäiväinen kuva
21. Onnea Romeo ja Mindy, tänään 3-vuotta! Jukkiksen ja Tuulin lapset.
Eilen sunnuntaina vietettiin pikkukemut; mukana Rita tyttö 4 kuukautta täytti eilen + Päivi omistajansa ja Jukkis ja Sissi+ tietysti Raija  juhlittiin pari päivää etukäteen 5-vuotis synttäreitä.
Oli sitten mukavaa!
21. Kuva pennuista tänään...
22. Tänään 5 vuotta sitten syntyi minun viimeinen kotona kasvattamani pentue. Jukkis ja siskot - oikein paljon onnea heille kaikille!
Minä niin kovasti rakastaisin istua/nukkua pentulaatikon äärellä kuin silloin ennen ja katsoa niiden kasvua ja kehitystä. Se on onnea.
Ikä ja yksin asuminen vaan on tuonut rajoituksia. Olisipa nuorempi.
Pennut tänä aamuna ...
Tässä sitten Jukkiksen kaunis tytär 'Isla' Black Gary Dancing Danya Taipalsaaresta
24. Itseäni kiusaamassa taas tänään.                Elikkä purennan korotuksessa. Aamusta klo 8 koko päivä ja huomenna jatkuu aamu kahdeksalta ...  suu auki ja lukematon määrä puudutuspiikkejä. Nenäkin oli puoliksi vielä puutunut kun tulin kotiin.  
Tässä Jukkiksen yksi kaunis tytär 'Kaneli' Zinnia's This Time I Know It's For Real Kouvolasta
Ja ylläolevan pentuesisar 'Viivi' Zinnia's I Feel Love Kuopiosta
Ja Belle ja pennut tänään
Vuohenmaito maistuu
26. Mika ja poika tulivat jatkamaan hommia. Aitaus on nyt kunnossa Ja uudet rännit kuisteille. Vielä jää orapihlaja-aidan leikkaus ja roskien poisvienti.
Hampaiden purennan korotus tehty eilen ja toissapäivänä. 'Hieman' on suu hellänä kun on ollut puolitoista päivää suun levitin suussa ja varmaan kymmenkunta puudutuspiikkiä ikeniin laitettu.Tässä alla asiaan osallisena olleet. Kiitos heille!
Ja tässä viikon vanhat Bellen vauvat
30. Kuukauden viimeinen postaus. Ikenet vielä hellät. Mikan työt tehty, uudet rännit kuistiin ja orapihlaja-aita leikattu. Minulla vielä yksi kulma nurmea leikkaamatta - jospa vielä tulisi sopiva sää. Koiratarhat olen saanut leikattua.
Bellen vavat eilen illalla , vatsat täynnä väsyneenä.