1, Väistämättä ulkona on syksyn tuntua ja kotona myös - joka paikka hiekassa koko aika ... Tämä minun mestari-kaivuri/jyrsijä jatkaa työtään josta intohimoisesti pitää, Aamuisin ruoho on märkää joten jalat kastuu ja sitten kun kaivat siihen päälle niin avot hyvältä näyttää.
Joka kerta kun se on ulkona, on pihassa uusi syvä kuoppa ja poika kurassa polviin saakka. Kivaa (EI!) Nyt näkyy olevan myös yhden lelun sisämykset pitkin pihaa, Mitenhän se olisi pärjännyt jossain muualla jos olisin sen myynyt?
Tässä linkki tutkimuksesta: Lepertele koirallesi - se kannattaa.
Olen todennut ihan saman, jos joku esimerkiksi ei meinaa tulla ulkonta sisälle pyydettäessä niin kun alan lepertelemään sille niin yleensä toimii. Ne eivät voi vastustaa sellaista. :)
5. Käytiin tänään Tytin kanssa - ultraäänellä, ilman rauhoitusta - hammaskiven poistossa ja tuli hienot hampaat.

Emmi-Pet hoito

Emmi-Pet Ultraäänihammashoito puhdistaa ja tekee kauniin valkoiset  hampaat lemmikillesi ultraäänimenetelmällä. Emmi-Pet on hammasharja jolla ei ”harjata”. Laitteen harja liuottaa lähettämällä ultraääntä hampaan pinnalle poistaen hammaskiven ja plakin hampaan pinnalta ilman liikettä, tärinää tai ääntä. Lemmikkisi ei tunne ultraäänipuhdistuksen aikana mitään epämiellyttävää.
Runsaiden kertymien irroittamiseen saatetaan joutua käyttämään apuna hammasinstrumenttia, tai suositellaan useampaa käyntikertaa.
Emmi-Pet lähettää ultraääniä patentoidun ultraääni mikrosirun avulla, joka on upotettu harjaspään sisälle. Tämä siru luo jopa 96 miljoonaan ultraääni-impulssia minuutissa ja lähettää ne harjasten kautta hampaan pinnalle. Jotta saamme oikean lopputuloksen Emmi-Pet tarvitsee nano-kupla hammastahnan välittäjäaineeksi toimiakseen. Ultraääni-impulssit pystyvät tunkeutumaan hampaiden väleihin ja ikeniin jopa 12 mm säteellä ja tuhoavat bakteereja sekä mikrobeja paikoista, joihin harjoilla ei pääse. Tämä tekniikka vähentää bakteerien lisääntymistä ja lievittää suun ongelmia, hoitaa ja suojaa ikeniä, sekä estää tulehduksia ja parodontiittia.
ILMAN nukutusta !
Emmi-Pet hoidot tehdään koiran ehdoilla. Emmi-Pet sopii erityisesti iäkkäille koirille, joita ei mielellään haluta tai pystytä enää turvallisesti lääkkeellisesti rauhoittamaan. (tarvittaessa yhteistyössä eläinlääkärin kanssa, mikäli lääkitystä tarvitaan estämään tulehdusta)
Emmi-Pet ei aiheuta doping-varoaikaa. Emmi-Pet ei aiheuta kiillevaurioita ja on turvallinen käyttää myös nuorilla koirilla hammaskiven muodostumisen ehkäisyyn. Ultraäänihammashoito poistaa hammaskiveä, plakkia ja bakteereita hellävaraisesti ja tehokkaasti.
Hoitotulos kestää 2 kuukaudesta jopa 10 kuukauteen. Suositeltu hoitoväli riippuu siitä kuinka herkästi hammaskiveä yksilölle muodostuu.
Hoito kestää n. 1 tunnin hammaskiven määrästä ja koiran yhteistyökyvystä riippuen. Tarvittaessa suosittelemme useampaa hoitokertaa.
Voit tutustuttaa koirasi suun käsittelyyn hieromalla kuonoa ja hampaiden pintoja kevyesti videon näyttämällä tavalla. Tämä helpottaa hampaiden hoitoa ja vahvistaa sinun ja koirasi välistä luottamusta. Tarkista ennen hoitoon tuloa, että koirasi suu on terve, ettet aiheuta koirallesi turhaa kipua.
Emmi-Pet ultraäänilaite on tarkoitettu ennaltaehkäisyyn. Emmi-Pet ultraääni nimenomaan ennaltaehkäisee parodontiittiä ja ientulehdusta, se ei tarkoita, että me hoidamme sitä lääketieteellisesti. Eläinlääkärit hoitaa parodontiittiä ja tulehdustiloja. Monesti parodontiitti ei näy päällepäin, vaan diagnoosi vaatii ientaskumittauksen ja röntgentutkimuksen nukutuksessa.

Samalla saatiin pieni seikkailu, mentiin taksilla Karva-Pallo lemmikkieläinkauppaan missä hoito tehtiin.
Sitten käveltiin sieltä uuteen Lahden Matkakeskukseen bussipysäkille ja kotiin bussilla. Siinä pysäkillä tavattiin mukava nuori tyttö ...
Bussi oli ihan täynnä, mutta Tytin kanssa on helppo liikkua, vaikka sitä vähän jänskätti koko reissu niin se käyttäytyi niin nätisti. Meidän viereen bussissa istui nuori mukava kurdi poika joka tuli koulusta. Hän puhui jonkinverran suomea ja juteltiin koko matka ja sanottiin sitten heit kun hän jäi pois ennen meitä. Hän silitteli Tyttiä ja kertoi pelänneensä koiria kovasti kun tuli Suomeen ja sanoi ettei äitinsä anna heille eläimiä ottaa koska tulee karvoja. Hän tykkää eläimistä.
7. Bongasin facebookista Teddyn Susetten kennelin tyttöjen kuvan - patikkaretkellä jossain - kai pohjoisessa, Lapissa :)
Nämä kaksi vasemman puoleista, trikki ja soopeli.
9. Pikkupäivitys pentuja sivulle.
10. Sissi ja Raija kävivät - kaivettiin pari punaista viinimarjapensasta Raijalle. Tai Raija se taisi tehdä työn. :)
Muutama kuva täällä.
11. Belle, Päivi, Merja ja Birgitta poikkesivat. Vähän harjoiteltiin tulevan viikonlopun näyttelyä varten ja Belle yritettiin siistiä sitä varten. Kuvia täällä.
12. Kävin tänään hakemassa uudet silmälasit ja silmälääkärillä samalla reissulla. En muista olenko koskaan aiemmin käynytkään silmälääkärillä. Aina vaan optikolla. Ei ollut mitään vakavaa mutta iän tuomaa jotain siellä oli ... Kun lähdin ulos sieltä auringonpaisteeseen niin todella olin puolisokea. Nyt tiedän miltä collien pennuista tuntuu silmätarkastuksen jälkeen.
Oli tarkoitus käydä äidillä ja kaupoissa myös, mutta en pystynyt siellä kävelemään kun häikäisi niin kovin.
Mennessä bussissa ajattelin että kyllä ihmiset ovat riippuvaisia puhelimistaan, linja-auto melkein täynnä ihmisiä, paljon lapsiakin ja melkein kaikki bussissa olijat näppäilivät puhelimiaan. Katsoin ulos, äiti lasten vaunuja työntäessään näppäili puhelintaan, lenkkeilijätyttö juoksi ja puhelin korvalla ...
Hyvin näen nyt näillä uusilla laseillani, mutta ovatkin kaikkein parhainta laatua - luulin tarvitsevani uuden puhelimen kun en nähnyt lukea sen tekstejä, mutta näillä laseilla näen. Kyllä kalliitkin ovat. Ihan simppelit ulkonäöltään.
14. Yöt on niin kylmiä nyt jo että maa on kuurassa aamuisin ja nurmi märkää puoleen päivään ja koirien tassut aivan kurassa kun juoksevat nurmella ja hiekalla. Kääk! Ei kiva!
Näin jännää unta viimeyönä. Olin juuri aikomassa tehdä vauvaa ja isänä olisi ollut xentinen ystävä Matti, jonka kanssa jossain vaiheessa asuttiin yhdessä. Juuri kun suunnitelma aiottiin laittaa toimeksi niin muistin että eihän minulla ole kohtua enää ja petyin kamalasti ja heräsin siihen pettymyksen tunteeseen. Koko päivä on tuntunut masentavalta sen jälkeen. ;)
Sissi oli eilen käynyt Lemmetyisen Tean kuvattavana - Lehdon Suvin avustuksella ja tässä saavutukset.

kello 23.13 - tulin yläkertaan ja täällä sisällä oli pieni talitintti. Yritin pehmeän fleecehuovan kanssa johdatella sitä rappuja alas ja ulos. Täällä ylhäällä ei ole avautuvia ikkunoita, vaan sellaiset pikkuikkunat missä on verkko. Sen on täytynyt lentää aiemmin sisään sillä aikaa kun kävin kaupassa niin oli alaovi auki että Teddy ja Elle pääsevät ulos halutessaan. Se lenteli ympäriinsä, sain sen huovan päälle mutta kun lähdin menemään rappujen suuntaan niin se lehahti taas lentoon. Tein jonkin aikaa työtä ja sain sen rappuun joka johtaa alas ja sain oven kiinni ylhäällä ja sitten se istahti minun käsivarrelle ja sain sen siinä vietyä ulos. Olipa seikkailua kerrakseen.
15. Eikä Blondie jää siskoilleen kauneudessaan ... tässä olivat kaikki kolme Jukan siskoa
16. Tänään käytiin Raijan ja Sissin ja Jukkiksen kanssa pikku-veskulla kävelyllä ja sitten pennut vähän revitteli meidän pihalla. Jukkis on alkanut hiukan hankalaksi kun se ajattelee vaan seksiä ... toivottavasti se on sitä että Sissin juoksu vielä tuoksuu nenään ja naapuruston tytöillä on edelleen juoksuja ...
eikä se jää ainaiseksi seksipedoksi.
18. Tänään Hyvinkäällä koiranäyttelyssä Jukkiksen ja Bellen kanssa, Sari tuli meidän kyydillä ja saatiin Merjan kanssa kumpainenkin Sarin kutomat ihanat villasukat häneltä. Merjalle siniset ja minulle pinkit. Kiitos Sari! Aivan ihanat!
Tuomarina oli Tuula Savolainen. Hyvin taas meni; Jukkis oli jun ERI 1 ja Belle oli Paras Narttu 3 ja sai varasertin. Onnea Päivi ja perhe!
Näyttelyn portilla tavattiin myös Sarin kasvatti 'Nipsu' joka on meidän Teddyn ja Sarin Huldan nätti tyttö.
Bellen arvostelu:
11 kk. Hyvät nartun mittasuhteet. Hyvä  ylälinja. Oikealinjainen pää. Tummat silmät. Pehmeä ilme. Hyvin taittuneet, hyväasentoiset korvat. Erinomainen, tilava rintakehä. Hyvä takaosa. Vahva lantio. Hiemat suorat. lyhyet olkavarret. Hyvä matala kinner. Hyvä turkki ja häntä. Leikkisät, keveäaskeliset liikkeet

Jukkapojan arvostelu:
11 kk Tyyppi erinomainen. Ryhdikäs uros, jolla hyvät mittasuhteet. Kaunislinjainen pää. Hyvät, tummat silmät. Hieman leveäasentoiset korvat. Hyvä, tilava rintakehä. hyvä raajaluusto ja käpälät. Hyvä takaosa. Olkavarret voisivat olla viistommat. Hieman kapea takaliike. Etuliikkeiden tulee vahvistua. Sivuliikkeessä askel voisi olla reippaampi. Kaunis turkki ja häntä.
Sissi oli rally-tokoa harjoittelemassa ensimmäistä kertaa...video
Kuvia näyttelystä.
22. Jukkis, Sissi, Belle ja Blondie täyttävät tänään 1 vuotta! Oikein paljon onnea koko poppoolle!
Minulla piha vähän siistiytyi tänään kun yksi puutarhuri kävi leikkaamassa aitoja. Omenia riittää...
Tässä Blondie kuvattuna tänään - on niin vikkelä ettei ehdi kuvaan kokonaaan, sanoo Marja-Liisa.
24. Juotiin suklaarommileivos kahvit Raijan ja Sissin kanssa - vähän myöhästyneet synttäri sellaiset. Kiitos Raija!
Kuvia täällä. Ja Raija otti pikku videon temmellyksestä, se on täällä. Sissi örisee. :)
Ninnistä (Malinallin Pay Attention) uusi kuva
28. Syyskuu vetelee viimeisiään, vettä alkoi satamaan - onkin ollut muutama ihana lämmin kuiva syyspäivä aiemmin.
Pihassa oleva iso vanha tammi teki ennätysmäärän terhoja - nurmi sen ympärillä on aivan täynnä niitä ja edelleen niitä kopsahtelee maahan. Olen niitä kerännyt seudun oraville talven varalle. Ajattelin laitella ulos vähän kerrallaan kun on lunta.
Tuo meidän omenapuussa kotiaan pitävä harakka pentue on kyllä niin rohkea ja edelleen vaikka ovat jo isoja lintuja käyvät siellä pesällään ja jos yritän ulkoruokkia koiriani joskun niin niiden ruoka menee kyllä harakoille. Tässä eilen ikkunan läpi ottamani kuva, siinä kuistilla ja portailla makoilee ainakin 3 koiraa ja harakka nuorukainen istuu kuistin kaiteella kaikessa rauhassa. Juu ja kakkivat joka paikkaan ....
Laitoin facebuukkiin muistelona kuvan vuodelta 1987 ja sehän poiki lisää muisteloita. Tässä siis minun merlelapsia 'Kalle' Malinallin Looks That Kill ja sisarensa 'Hymy' Malinallin Mirrow Smiles.
Elikkä Kirsi Borg lähetti kuvan tuon ylläolevan Hymyn tyttärestä 'Cherosta' Malinallin Blue Cherokeeasta  (isä Zinnia's Buddy Holly)  ja kertoi olleensa mukana Cheron viimeisellä raskaalla matkalla - kiitokset Kirsille ja sainpahan pienen itkun aikaiseksi. Minun ihania karvalapsia Cherokin .