1. Aletaan syyskuun Ilonan ja Emilin vauvakuvalla - ajankohdan hengessä. Tänään tasan 3 viikkoa laskettuun aikaan ensimmäisestä astutuksesta, uskon kyllä että saattavat tulla pari päivää aiemmin, mutta nähtäväksi jää. Innolla odotan.
Ensimmäinen annos Axiluria annettu.
Eilen sain tehtyä isoturkkiselle Ellelle syyspesun. On ne vaan niin hyväntuoksuisia ja kauniita pestyinä. Elleltä niinkuin Teddyltäkin pohjavilla pyrkii irtoamaan niin täytyy avittaa pesulla. Täytyy siis pestä Teddykin lähiaikoina.
Odottelen aidanleikkaajaa, lupasi tulla kuunvaihteessa leikkaamaan ne.
Täytyy mainita kun tuli mieleen että eilen lenkillä tapasimme 17,5 vuotiaan koiran, oli huskyn näköinen, en ole varma oliko puhdasrotuinen mutta väliäkö hällä mutta oli ikäisekseen nuorekkaan oloinen ja liikkui ihan hyvin ja häntä heilui.
Niin ja tapasin myös 7 kk ikäisen belgianpaimenkoiran ja sehän räyhäsi hurjasti, omistajalla oli täysi työ saada se pidettyä paikoillaan. Omistaja sanoi sen pelkäävään kaikkia koiria. Täälläpäin on toinenkin belgianpaimenkoira ja se on samanlainen rähjääjä vastaantullessaan. Liekö ne kaikki ovat sellaisia?
Jos joku kaipailee linkkejä CBB:hen niin kertokoon minulle, niin sitten laitan tänne.
2. Tänään on minun ilma! Tykkään, takki piti laittaa päälle mutta ei ollut kuuma.
Ilonan toinen Axilur päivä.
Otin lenkillä kännykällä Ellestä kuvia, puhtaalla kauniilla turkilla, mutta kamera temppuilee ja en saa niitä siirrettyä koneellee. Ainakaan vielä. ggrrr-murinaa.
Kellokoskella on ollut Raipen 10v synttärit - onnea Raipelle. Raipe on ollut Topin (Malinallin Heart Of Hope) luona hoidossa. Juhlaa on juhlistettu kakulla ja synttärihatuilla.  Raipe sai synttärilahjankin. Topi on Tytin poika. Nyt Topi odottelee Ilonan poikaa kaverikseen.

3.
4. Ei tule tänä syksynä riikunoita eikä luumuja ja omenatkin ovat ihan surkean rupisia, ehkä muutama kunnollinen valkeakuulas tulee.
Tälläinen mukava vierailija käy aika usein meidän pihassa
Emilin tyttäret - pikkuneidit Hertta (Malinallin Media Sensation, bm) ja Vilma (Malinallin Maybe Magnificent, tri) käyvät nyt näyttelykurssia, jonka jälkeen otetaan ilo irti tassuista.
5. Emilin Klaudia tytär (Malinallin Perfectly Posh) kuulostaa kyllä hauskalta  pakkaukselta.
Leena kirjoittaa:
Juotiin ukkelin kanssa aamukahvia, ja katsottiin, kun Klaudia ravasi tormakkaana ympäri pihaa. Naureskeltiin, että se varmaan treenaa jotain maratonia varten. Sitten huomattiin, että sillä on jotain suussa. Menin katsomaan - se oli Jorman askelmittari! Tässä levätään treenien jälkeen. — huvittunut.
Alamme valmistautua. Kiitos Merjalle pentulaatikon lainasta ja vielä sen paikoilleen ruuvailemisesta sekä Birgitta-'anopille' avusta! Omanihan myin viime kesänä kun ei pitänyt enää tehdä pentuja...:) Ilona seuraa sivusta kuinka homma onnistuu.
Hymyä huuleen
Kuopioon Tarjalle ja Vilmalle (Malinallin Maybe Magnificent) kuuluu tälläistä:
Hei vaan malinallin pk collie sisaret vilma täällä, mitä teille kuuluu? Toi emäntä kysyy onko teiltä hampaita lähtenyt minun suusta on kaikki etuhampaat vaihtunut ja kulmahammas irtosi eilen.painan 12kg ja säkä on n:45cm, mitekäs muiden kanssa, hertan kanssa me kovasti keskenämme kisataan kun on tavattu.ilmoitin vilman tänään , pentunäyttelyyn lahteen ja sit vilman kans lähetään pentu agilityyn kun on nìn paljon virtaa , täällä näkeretään kaikki mitä irti saadaan jä syödään mitä ulkoa löytyy, rusakon papanat ovat minun herkkua. terkkuja ja hyvää syksyä kaikille vilman sisarille
9. Jippijaijei! Nyt toimii, en päässyt päivittämään pariin päivään kun oli jotain häikkää tällä sivulla. Nyt Homesteadin spesialisti William S korjasi sen.
Kello on 0:07 ja en löpise mitään tämän enempiä nyt. Touhua riittää, ajelin nurmikkoa tänään ym...ym...
Ilona eilen tässä kuvassa, tosin kun loikoo sivullaan niin ei iso masu näy kunnolla, mutta on se iso jo. Hyvää yötä!
Ei tässä meinaa ehtiä mitään tänne kirjoittelemaan, on niin paljon touhua.
Ajoin tänään pihatarhan nurmen ja se on kamala homma, kun on isoja vanhoja koivuja siinä ja niiden juuret jokapaikassa maanpinnalla.
Vielä on pikkutarhan leikkaus edessä.
Tuo lonkka on äitynyt aivan kamalan kipeäksi, välillä sattuu niin että pitää huutaa. Millä ihmeellä nyt tuon pentueen hoidan? Miksi tämän juuri nyt täytyi tapahtua? Ei satu kun on jalka suorana mutta kun vähän kumartuu siihen kulmaan....
Huomenna tulee sähkömies korjaamaan yhden pistokkeen ja johdon että uskallan turvallisesti käyttää sen huoneen lämpöpatteria mihin pennut syntyvät. Ovat joskus aikoinaan koirat puraisseet johtoa rikki mutta kun en ole tarvinnut siellä pitää yllä sitä patteria kun on varaava takka siinä huoneessa. mutta varmuudeksi nyt on korjattava ettei tule kylmä siellä.
Ja menen huomenna myös apteekkiin hakemaan tarvittavia juttuja sekä äidinmaidonvastiketta varoiksi.
Kun pennut syntyvät aion tehdä albumin niille mihin käyn kuvia lisäämässä, mutta paljon tuskin ehdin ja jaksan kirjoitella kun kone on yläkerrassa ja pennut alhaalla. Ja myös olisi hoidettava tämä muu sakki.
10. Ihana lämmin syyspäivä, maa on jo täynnä pudonneita lehtiä.
Kaupungissa käyty, tarvittavat sähkötyöt tehty.
Löysin tälläisen ajankohtaisen jutun naamakirjasta, mihin täysin yhdyn ja mitä toivon pennunostajiltani!
ÄLKÄÄ UNOHTAKO PENTUNNE KASVATTAJAA!
Ensimmäisestä päivästä lähtien tiesin ettei jokainen pentu voi jäädä kotiin, ja niiden valmistaminen elämää varten vie tuntikausia joka päivä.
Rakastan joka minuuttia kun näen niiden kehittyvän ja kukoistavan, minut täyttää ylpeys kun opastan niitä löytämään maailman.
Viikot ovat rajallisia, eikä koskaan ole tarpeeksi aikaa.
Olen huolissani, vaikka tiedänkin että pennut tulevat voimaan hyvin.
Luotan sinuun antaessani sinulle tämän pennun, ja toivon että ymmärrät että koska valitsin juuri sinut, odotan että seuraat toiveitani.
Annat jatkossakin uusia kokemuksia joka päivä, et koskaan lopeta pentusi opettamista, mutta muistat myös leikkiä.
En unohda koskaan pentujani ja olen aina saatavilla, ole kiltti ja anna niille parasta niiden loppuelämän ajan.
Ja riippumatta siitä kuinka kauan pentusi oli kanssani, suurin pelkoni on ettet pidä minuun yhteyttä jatkossa.

12. Uusia kuvia meidän collielapsista, Ninnin (Malinallin Pay Attention) kotoa, viesti myös - kiitos!

Moi, Ninniltä terkkuja. Pentutottis on aloitettu ja Ninnin mielestä se on kivaa.
Aamuisin Ninni aina odottaa malttamattomana sitä että pojat herää ja tulisivat yläkertaan.
Kuvissa näkyy kun Ninni odottaa poikia. Ninni ei uskalla kävellä portaita, olisiko siihen
joku hyvä treenivinkki, nameilla ollaan kokeiltu, mutta se ei toimi.

T.AnnetteTässä 'Aatos'
(Malinallin
Man In The Mirrow)Täällä syö luuta 'Vilma'
                                    (Malinallin Maybe Magnificent)


13. Ai kun on sääli leikata Ilonan ihania pitkiä hapsuja, mutta ne on paras leikata etteivät pennut, kun ryömivät ympäriinsä ja masu on maidosta märkä,  niin
etteivät sotkeudu niihin. Lenkkeily on aika hidasta, ei Ilonaa kovin huvita...
Hertta (Malinallin Media Sensation) käy pentuagility kurssia ja kotiläksynä on renkaan läpi hyppy ja hyvinhän tuo menee. Hyvä Hertta ja Teija!
14. Pesin koirien leluja ja tämä ihana ankka osui käteen. Se on minulle hurjan tärkeä! Kun hain pikku-Ellen 10 ja puoli vuotta sitten lentokentältä niin tämä lelu oli lentoboksissa Ellen kanssa - sen 'tukkaa' oli järsitty :) liekö lentomatkalla vai jo kotona. Mutta se tuo sen hienon hetken mieleen, meidän ensitapaaamisen. Elle on niin mahtava koira ja olen ikuisesti onnellinen kun Joan Ellen minulle lähetti. RIP Joan.
Tutkija: Koira rakastaa omistajaansa kuin vauva äitiään

Kun koira katsoo omistajaansa, aiheuttaa se ihmisessä mielihyvähormonina tunnetun oksitosiinin ryöpsähdyksen, joka havaittiin sekä testattujen virtsassa että veressä.

Professori Hannes Lohi vahvistaa biologisilla ja fysiologisilla tutkimustuloksilla sen, minkä me koiranomistajat sydämissämme jo tiedämme: rakkaus on syvää ja molemminpuolista.

– Magneettikuvissa on todettu koiran ja omistajan välisen katsekontaktin aiheuttavan koiran aivoissa saman reaktion kuin ihmisvauvalla äidin kasvot nähdessään, Lohi kertoo.

– Myös toiminnallisissa testeissä hymyilevien kasvojen vaikutus oli sama vauvoihin ja koiriin.

Koiranomistajan reaktioista professorilla on antaa tuoretta tutkimustietoa Japanista.

Kun koira katsoo omistajaansa, aiheuttaa se ihmisessä mielihyvähormonina tunnetun oksitosiinin ryöpsähdyksen, joka havaittiin sekä testattujen virtsassa että veressä.

– Koiran katse siis aktivoi ihmisen rakkaushormonit ja päinvastoin, Lohi selventää.

– Tämä selittänee ainakin osittain sen, miksi ihminen kytkee koiran itseensä niin tiiviisti.

Koirien rakkaudentäyteisen katseen vaikutusta ihmiseen on verrattu tutkimuksissa myös suden katseeseen. Vaikka koiran ja suden alkuperä on yhteinen, on suhde ihmiseen täysin eri.

– Suden katseella ei ollut mitään vaikutusta oksitosiinin erittymiseen ihmisessä, Lohi hymähtää.

Oksitosiinin tiedetään vaikuttavan imettävän äidin maidontuotantoon ja sen tehtävä on saada maito nousemaan rinnoista.

Oksitosiinia erittyy myös seksuaalisen mielihyvän yhteydessä ja sillä on todettu olevan pelkoa ja ahdistusta lieventävä vaikutus. Onkin tutkittu mahdollisuutta käyttää oksitosiinia hoitona erilaisiin sosiaalisten tilanteiden pelkoihin.
Ja sitten ikävämpään juttuun:
se 7 kk belgi josta aiemmin kirjoitin, pääsi omistajaltaan kaulapannan läpi irti ja syöksyi suoraa päätä räyhäämään meidän aidan taakse, juosten eestaas ja kamalaa rähinää aitaa vasten. Tietysti meidän koirat täällä puolen haukkuvat takaisin (Emil ensimmäisenä ;) ) ja juoksevat tällä puolen eestaas - Ilona siellä mukana. Toivon nyt vaan ettei siinä  rynnäkössä käynyt mitään vahinkoa vauvoille!
Nyt voi toivoa ettei lenkeillä tulla vastakkain ainakaankun kun Ilona on mukana ennen synnytystä - jos taas sattuisi sama vahinko.
15. Sirpa - kiitos kuvista ja kuulumisista! Kuvan perhe nauttii Lapin taikaa, rauhaa ja luontoa. Vapautta.
Kuvissa pojat 'Varri' (Malinallin Top Treasure) ja 'Peetsi' (Malinallin First To Dance)
Teijalle kiitos lateksittomista sienistä! Jos pennut tarvitsevat lisäruokaa niin yritän kokeilla sienellä ruokkimista, jos onnistuu.
Ja Birgitalle kiitos Finnfoam palasista, hän kuljetti ne minulle ja leikkasi Byggmaxilla sopivan kokoiseksi. :) Nyt on pentulaatikon alusta lämmin.
16. Sain hyvät naurut ja hyvän mielen tästä tarinasta - jospa sinäkin saisit?
Lusikka puuttui
Meeri-täti kulki väsyneenä ostoskeskuksessa. Ostoskassit tuntuivat painavilta, jalkoja väsytti ja nälkäkin alkoi vaivata. Meeri-täti päätti käydä ostoskeskuksen ravintolassa levähtämässä ja syömässä keiton - olihan sopivasti lounasaika.

Meeri-täti kantoi keittotarjottimen pöytään ja laski kassinsa viereiselle tuolille. Lusikka oli kuitenkin unohtunut, ja Meeri-täti lähti hakemaan sitä tarjoilutiskiltä. Palatessaan lusikka kädessä Meeri-täti huomasi kauhukseen, että vieras tummaihoinen mies istui pöydässä ja söi keittoa hyvällä ruokahalulla. Suuttumus ulkomaalaisia kohtaan valtasi mielen, kunnes Meeri-täti sai ajatuksen: "Tämän täytyy olla piilokamera. Nyt täytyy käyttäytyä sivistyneeksi, ettei joudu naurunalaiseksi!"

Meeri-täti pakotti itsensä rauhalliseksi, istuutui tyynesti samaan pöytään tummaihoisen miehen kanssa ja alkoi syödä keittoa samalta lautaselta hakemallaan lusikalla. Mies hymyili ystävällisesti ja työnsi lautasen keskemmälle pöytää, jotta yhteinen ruokailu kävisi helpommin. Keitto syötiin hiljaisuuden vallitessa, ja lautanen tyhjeni. Tummaihoinen mies nousi pöydästä, haki kaksi kupillista kahvia ja ystävällisesti hymyillen ojensi toisen kupillisen Meeri-tädille. Kun kahvit oli juotu, mies nyökkäsi ja poistui pöydästä. Meeri-täti jäi ajatuksiinsa. Sanaakaan ei ollut vaihdettu.

Vieläkin tilannetta ihmetellen Meeri-täti päätti lähteä jatkamaan matkaansa. Hän valmistautui ottamaan ostoskassit mukaansa. Jälleen kauhu valtasi mielen: kasseja ei ollut viereisellä tuolilla! Mielen täytti suuttumus: "Sellaisia ne ulkomaalaiset ovat. Syövät keiton ja varastavat vielä tavaratkin!" Viha kiehui Meeri-tädin sisällä, kunnes hän ikään kuin apua etsien sattui katsomaan toiseen lähellä olevaan pöytään. Siinä olivat Meeri-tädin tuolille laskemat ostoskassit, ja pöydällä tarjottimella oli koskematon keittolautanen. Vain lusikka puuttui.

Timo Määttä
kirkkoherra

Riitta Kekkonen ottanut hienot kuvat Teddyn tyttärestä Black Sara's  Jewellery
18. Täällä edelleen odotellaan, mutta en pääse koneelle koska kone on yläkerrassa ja pentulaatikko alhaalla ja haluan olla Ilonan lähellä valmiudessa auttamaan synnytyksessä. Pitäkää peukkuja että kaikki menee hyvin! Tänään 59 vrk.
20. Tiedoksi vaan: edelleen odotellaan.
22. Aamuyöstä alettiin pakertamaan vauvoja. Viimeinen syntynyt klo 7 ja Ilona välillä nyt alkoi yrittää ponnistaa mutta aiemmat pennut vievät huomion ja se unohtuu...huokaus - lieköhän enää elossaa kun siitä on 4 tuntia, vai liekö jälkeinen?
Joka tapauksessa Päiville ilmoitin sukupuolet pieleen ...heh heh ...liki 35 vuotta collieden kanssa...nopeasti katson napanuoran pätkät pippeleiksi. :) Täytyy tarkistaa uudelleen...tyttöjä siis lisää ja ehkä monta :)
Ilona nuolee pentuja jatkuvasti että näyttävät ihan tummilta kuvassa - juuri syntyneet ja märät 5 pentua ja toisessa se vanhtii kun jouduin laittamaan Ilonaan pesun ajaksi varakotiin. Ihanaa että ne on ulkona masusta, nyt alkaa toisenlainen vahti.
Ilona joutui leikkaukseen, pentu nro 6 oli väärinpäin ja kuollut ja mennessään vei pentu nro 7.
Ilonalla on siis 4 tyttöä ja 1 poika. Lisää myöhemmin kun näkee miten menee, Yksi tytöistä itkee paljon eikä osaa imeä kunnolla joten saa nähdä miten sen käy. Olempa hiukan väsynyt, mutta onnellinen että Ilonan nyt olettaisi toipuvan hyvin. Ilona on rakas.
23. Äkkiä yritän raapustaa tänne jotain, kävin juuri alakerrassa katsomassa miten pärjäävät kun toin pyykit tänne ja yritän pari sanaa sepustaa. Ja sielläpä Ilona oli kantanut lapsensa - paitsi tuon hiipuvan nojatuoliin ja istua siellä niiden edessä tuolissa ja taas oli nuoltu läpimäriski. Ilona ei vielä ymmärrä pentujen kieltä, se huolestuu pienemmäsäkin rutinasta, luulee että on hätä pennulla.
Niin tuo yksi pieni joka eilen itki eikä osaa imeä alkaa hiipumaan, se ei enää itke mutta viilenee ja syrjäytyy omasta tahdostaan. Yritän kyllä viimeiseen saakka mutta luulempa että Enkeli pian hakee sen koirien Taivaaseen. Se on suloinen pieni vauva. Kuvassa vasemmalla.
Kerrankin onnistuin saamaan kuvan pennuista kuivina! Niin ja tuo puolikauluksinen hurmuri on poika.
Taipaleen Merja on auttanut minua hurjan paljon tänä aikana - ISO KIITOS hänelle ja Birgitta on ollut hälyytys valmiudessa jos yöllä tarvitsee kyytiä eläinlääkäriin - Kiitos!
Ilona on erittäin hyvä äiti, se vaan ei malttaisi odottaa että lapset heräävät ja herätteleekin niitä usein alkamalla pestä niitä. Taas ovat litimärkiä...Tässä on Ilonan rakkaat unilla peiton alla ja Ilona vahtii.
24, Pennut 2 päivää ja toistaiseksi viisikko sinnittelee.
Kiitos kaikille onnitteluista,  en uskalla olla täällä koneella kuin hetken, olen iloinen viesteistänne - kiitos! :)
Tyttöpentujen kyselijöille, jos jaksatte olla kärsivällisiä niin otan yhteyttä kun tilanne selkiintyy.
Tällä hetkellä olen varovaisen toiveikas.
25. Aamulla pieni hento collievauva jäi äitinssä housuturkin lämpimään ja sisarukset söivät - olin hetken ylhäällä - palatessani muut vauvat edelleen olivat syömässä mutta pikkuinen oli vetänyt viimeisen henkäykssen ja Ilona oli ottanut sen eteensä ja nuoli ja nuoli sitä. Ei halunnut antaa sitä pois. Hetken päästä joku pennuista päästi äänen ja Ilona käänsi katseensa ja sain vauvan siepattua salaa pois. Onneksi muut vaativat vessaan menoa äidiltään ja ainakin hetkeksi huomio kiinnittyi heihin. Pennusta ehti tulla erikoisen rakas kun sitä oli yrittänyt lisäruokkia sylissä


Olit niin pieni
olit niin hento
elämäsi lyhyt kuin tähdenlento

Olit rakas

Ilonan esikoinen
3 päivän ikäisenä

Ilona sai eilen uuden 'äitiysmekon'. Trimmailin lisää turkkia pois etteivät pennut tartu tassuistaan siihen
26. Tämän aamun kuva, peput märkinä äidin pesun jäljiltä
Nyt saatiin tosi hyvät maitohörpyt!
28. Fyysisesti alkaa olla niin väsynyt etten meinaa jaksaa tänne yläkertaan koneelle raahautua. Muu lauma joutuu 'lenkkeilemään' vaan pihalla vielä jonkin aikaaa - minusta ei ole moneksi. Yritän silti joskus jonkinlaisia kuvia päivitellä tänne. Toissailtana putosin vaan polvilleni kävellessä ja olin aivan varma että se on bye-bye tekopolvelle, mutta kyllä tuo toimii edelleen vaan ison mustelman kera.
Yksittäiskuvassa ainokainen poika. <3  Ja aikamoista sähellystä maitobaarilla. <3 ja taas peput märkinä.
Jäin vaivaamaan vähän tuo ylempi kertoma fyysisestä väsymyksestä ja oli pakko kiivetä yläkertaan lisäämään että henkisesti sitten taas olen Taivaassa - se varmaan pitää minut 'hengissä'. Olen niin onnellinen että sain Ilonan pennut.
Hertta (Malinallin Media Sensation) ja Teija käyneet mätsärissä jaa Hertta sijoittunut sinisten 5/18.
29. Yksi viikko elämää takana, Yksittäiskuvassa pentueen pienin, sitkeä sissi.
30. Nyt on sitten löysiä mahoja pennuilla, mikä oli valitettavasti pelättävä asia koska Ilona joutui aloitamaan lääkekuurin. Alan antamaan Veratrum rakeita, toivottavasti auttavat! Painot ovat silti olleet nousussa - onneksi - ainakin toistaisesti.
Tässä rivistö aamulla. Pitäisi aloittaa oma albumi pennuille, mutta en ole saanut aikaiseksi vielä.
Näinhän sen mennä pitää, eikö?