1. Tein sadepäivän ratoksi listauksen  Kennelliiton rekisterissä olevista pk uroksista (51 kpl) joilla on 120 pistettä ja yli sen lonkkablub.
Niistä kahdeksan on minun kasvattia. Teddyn lonkkablub 127 on kolmanneksi paras ja sillä on hieman enemmän (79%) tutkittuja jälkeläisiä kuin toiseksi parhaan blubin omaavalla uroksella, jolla on 76% tutkittuja. Parhaan blubin omistava Amerikan tuonti Random Acres Willian Light ei taida olla tietääkseni jalostuskäytössä.
2. Löysimpä vielä yhden noiden uroksien joukosta jolla parempi lonkkablub kuin Teddyllä.
Tässä linkki kuvasarjaan autiotaloista Suomessa, joihin eläimet ovat muuttaneet. Kuvaaja Kai Fagerström.
3. Tuli sitten taas hankittua 24/7 julkkis-BB ja se alkaa noin tunnin kuluttua. Jännää ketä sinne taloon menee.
Sirpalle kaunis kiitos terveisistä ja poikien kuvasta, kuvassa taustalla Hilla-neito, joka näkee parhaakseen pitää vähän eroa hänestä kiinnostuneista pojista. :) Pöydän vieressä, ei oikein erotu kun on pieni kuva. Mukavaa viikonjatkoa Tornioon!
5. Ihanan kauniita aurinkoisia ja lämpimiä syyspäiviä!
6. Mian ja Jatsin ja Ilonan kanssa lenkillä sillä aikaa kun Lipa leikkasi nurmen, olikin jo pitkä!
Sirpa muisti kuvilla ja terveisillä - kiitos Sirpa! Ihania pohjoisen maisemia. Oikein lämpimät kiitoshalit!
8. Merja lähetti Emilin Mac-pojan (Grofters Only Dressed In Blues) kuvan ja kuulumisia.
Pojalla on turkki pois mutta oli ollut Tampereella näyttelyssä ja saanut ERIn! Hienoa Mäkkäri! Kiitos paljon Merja ja Macille helliä silityksiä!
9. Nyt on yritettävä saada aamuinen kamala uni pois mielestä; en voi ymmärtää mistä tuollaine uni voi tulla.
Eli olin keskellä sotatannerta metsässä, minulle annettiin kolme isoa ladattua asetta, olin jossain poterossa kolmen muun ihmisen kanssa. Joku vihollinen lähestyi ja ammuin häntä keskelle otsaa, onneksi hän näkyi vaan kävelevän pois vahingoittumatta näköisällä olevaan mökkiin. Se talo oli pimeä mutta ikkunassa näkyi varjoja liikkuvista ihmisistä. Yht'äkkiä vieressäni oleva ihminen vedetään pois ja poteroon tulee joku, vetäydyn takanurkkaan - ne kaksi siellä olleet ovat lähteneet pois, olen yksin poteroon tulleen ihmisen kanssa, laitan pyssyn hänen suuhunsa, en uskalla kysyä onko suomalainen ja siihen tilanteeseen herään aamuun.
Kummallista, en ole katsonut mitään sotaelokuviakaan tai vastaavia sarjoja missä olisi sota tai ylipäätään ammuttaisiin, mistä tuollainen kamala uni tulee?
10. Viime yönä olin unessani koiranäyttelyssä rakkaiden Veeran ja Fannin (edesmenneet) kanssa ja tuomarina oli Ingrid Hein. :) Fannilla oli kuulemma liikaa ruskeaa mustassa turkissaan ja sai siksi EH:n ja Veera oli huippuhyvä (tai olikohan se Ilona?) sai luokassaan ERIn ja SAn ja Sertinkin heti ensimmäisellä kierroksella.
Tänään lenkillä aloin miettiä kuinka paljon naapureita on vaihtunut sinä aikana kun ollaan asuttu tässä (28 vuotta!) ja kuinka paljon tuttuja ja ystäviä on kuollut. Kohta ei ole ketään jäljellä. :( Tuntuu vähän yksinäiseltä.
12. Tilasin sitten uuden katon, kun kaksi eri miestä sen haukkui lyttyyn...tulevat loka-marraskuussa laittamaan. Ja pankki on apuna.
Juuri telkassa joku sanoi että jos talossa on hämähäkkejä niin ei ole hometta, toivottavasti totta :), meillä nimittäin asuu hämähäkkejä. :)
13. Eilen osui silmään tälläinen pannoitettujen susien liikkeiden seurantasivu Yllättävän monta laumaa tuolla keski-Suomessa!

15. Huomasin Suvin seinällä naamakirjassa hienon Maxin (Malinallin Twice As Nice) kuvan ja sieppasin. :) Ja Sirpalle kiitos poikien Varrin ja Peetsin kisailukuvasta! Varrihan (Malinallin Top Treasure) on Maxin pentueveli ja Peetsi (Malinallin First To Dance) heidän pikkuveli.
16. Viikko alkoi mukavasti; Sirpa lähetti hyvän viikonalun terveiset kuvien kera, Tornionjoen rannalta lenkkeillen. On ne niin komeat pojat!  Ja kiva maisema!
Katselin eilen KIDSING ohjelman ja kyllä on upeita lapsilaulajia Suomessa ja niin reippaita. Itse tuon ikäisenä ja nytkin, jännittäisin aivan kamalasti jos joutuisin yleisön edessä jotain puhumaan tai esittämään.
17. Ihmettelin miten jo kaksi hämähäkkiä on ollut minun päällä kävelemässä tänään sisällä eri paikoissa, niitä pitkäjalkaisia. Sitten oivalsin että ehkä kun eilen katolla käveltiin ja kopistiin niin ovat kotinsa menneet rikki? Eilen pari miestä kävi laittamassa sadetakin koko katolle kun joudun odottelemaan koska ehtivät tulla sen uusimaan. Joskus loka- marraskuussa on sovittu. Löysin myös edellisen katon papereita ja se oli laitettu 1994.
Niin ja savupiipun juuresta löytyi ampiaispesä! Mutta ei käynyt miehille mitään vahinkoa.
18. Naapuri vastapäätä, jolla on talo myynnissä,  pysähtyi juttelemaan ja kertoi että oli käynyt varkaita, murtaneet lukon rikki ja varastaneet 3 työkonetta! Tuli mieleen mistäköhän olivat keksineet mennä juuri sinne, liekö käyneet asunnon näyttötilaisuudessa aiemmin?
Alkaa puut saamaan kaunista ruskan väriä, otin kuvan Metsäpellontien alkupäästä, me asutaan vasemmalla aivan kuvan takareunassa n.200m.
Oravatkin alkavat värittyä talviturkkiin ja keräämään ruokaa varastoon.
Tytillä on nimipäivä tänään - onnea Tytti-kulta! Otin pikaisesti kuvan, ei vaan seiso ryhdikkäästi. Tytti ei vielä ole saanut mahan alle kunnon turkkia kohdunpoistoleikkauksen jälkeen, mutta muuten on 'hormooniturkki' kasvanut.
19. Koko yön ja eilisen illan sadellut vettä, onneksi on katto peitetty.
On jännä miten elimistö osaa haluta sitä mitä se tarvitsee, minun on tehnyt mieli kovasti punajuuria viime aikoina  ja punajuurenhan pitäisi alentaa verenpainetta.
Lauantai on jännä päivä, Tytin molemmat pojat menevät terveystutkimuksiin ja itse menen Lena Dankenin luennolle. Aioin ottaa Ilonan mukaan mutta kun pitää mennä linja-autolla ja en tiedä suotuisiko Ilona mennä sellaiseen ja tiedän etten jaksa sitä yksin nostaa sinne niin täytynee jättää se kotiin.
"Itsekseskös itkeskelet, yksikseskös yskiskelet" - yrittävät BB-talossa toistaa. Vaikeaa :) Meniköhän oikein?
21. Kotona Lena Dankenin luennolta, kivaa oli ja tietoa tuli...Vuorisen Rainer kätteli ja esitteli itsensä kun mentiin Ilonan kanssa halliin. Hän myös kehui Ilonaa kauniiksi! -> Hyvä mieli. Rainer on arvostettu collietuomari 'collieguru', joka opettaa uusia rodun tuomarikokelaita.
Mutta kun tulin kotiin oli Heliltä postia että Pojulla on huonot lonkat, lääkäri oli arvioinut C/D. Siitä tosi paha mieli Pojun puolesta. Oli sitten heti pakko soittaa Päiville miten Topin oli ja onneksi Topilla oli lääkärin mielestä kaikki kunnossa, lonkat A/A:na lähti Kennelliittoon.
Ei olekkaan ikinä ollut noin huonoja lonkkia kasvatillani. :(  Nyt tippuu blubit kaikilla ... mutta hyvää tietoa. Sitä yhdistelmää ei uusita.
22. Sirpa, Ilpo ja colliepojat ovat dogsittereinä Jerisjärven jylhissä maisemissa. Kiitos hienoista  kuvista Sirpa! Nauttikaa! Meillä satelee.
24. Nähtiin lenkillä ihana soopelinvärinen  sheltin 12-viikkoinen tyttöpentu ja Ilona ja Emil tykkäsi siitä ihan kamalasti. :)
Sää on todella kylmennyt, nyt iltapäivällä - vaikka aurinko vähän paistelee - oli ainoastaan +6 astetta. Laitoin alakerrassa jo yhden patterin päälle.
25. Tänään satelee sadetihkua ja rakeita vuorotellen. Kuvassa rakeita maassa. Yritin pikkukameralla ottaa leikkikuvia mutta sillä ei saa tarkkoja. :(
Sirpa kirjoittaa tänään näin: Hyvin koirat pysyivät lähellä, kun karkailua harrastava Risku oli Ilpolla fleksissä kiinni:) Peetsi koitti paimentaa Urria, ettei tämä juoksisi minnekään kauas...Kohta on taas edessä vaaralle nousu:) Kiitos Sirpa!

Tässä meidän Emil ottaa ensin rennosti, näistä minun hauvoista moni tykkää nukkua selällään jalat kohti kattoa. Ja kun itse istun tuolissa telkkaa katselemassa (ranskalaiset sukat jaloissa - kiitos Arja!) Niin nämä ihanat silmät tillittävät ja sitten hypätään syliin vuorotellen. Kyllä minä rakastan minun koiria!!! <3
26. Tässä linkki temppuihin koirien väsyttämiseksi. Voihan vitsi että on ulkona kylmä!
Meidän koirat ovat nyt puolisen vuotta syöneet Biomill nimistä koiranruokaa - pitäisi olla hyvää! Tässä linkki sivuille. Ja tätä meillä syödään.
Meilläpäin asuu yksi hurja rottweiler, se kun näkee toisen koiran vaikka kuinka kaukaa niin se alkaa jo riuhtomaan hihnassaan päästäkseen luo, siinä on omistajalla pitelemistä, mutta onneksi sillä on vahva rautaverkko kuonokoppa päässä.
27. Topin (Malinallin Heart Of Hope) luona on ollut Raipe-poika hoidossa puolitoista viikkoa ja pojilla näkyy menevän hyvin. Sopuisasti tanssitaan yhdessä!
Topilla on karvanlähtö mutta silti riittää turkkia ... Kiitos Päivi kuvista! Silityksiä ihanalle Topille!
29. Käytiin Ilonan kanssa vähän seikkailemassa tänään. Käytiin äitini (86-v) luona visiitillä linja-autolla. Hoitokoti on keskustassa, joten käveltiin keskustan hulinassa mikä ei Ilonaa haitannut yhtään ja Ilona meni ihan ensimmäistä kertaa elämässään linja-autoon. Pikkuisen jänskätti, autoon sisälle kuitenkin Ilona meni kyllä ihan reippaasti. Äitini niin kovin tykkää koirista ja kaikista eläimistä ja kun Mia (kyyti) oli kiireinen niin ajattelin että äidin on saatava  hauvaseuraa tänään. Muisti on kyllä hänellä olematon, mutta muuten hän oli niin iloisella mielellä. :)