2. Syyskuun toinen päivä, sataa kaatamalla.
Yritettiin järjestää yhteisterveystutkimuksiin aikaa, mutta ei saatu ilta-aikaa lokakuulle, jotenka päätin ottaa minun 'lapsille', Ilona ja Emil, ajan vaan kaksistaan ja se on sitten lokakuun 12 pv kello 14.
Eilen oli kiva päivä, Tuija oli meillä, lenkitettiin yhdessä kaikki koirat.
4. Kaunis aurinkoinen päivä - kauppareissulla tapasin rajanaapurin koiriensa kanssa, Heillä on kolme tälläistä.
Tässä kuva heidän uudesta ihanasta pennusta!


Aikaa kuluu  muuten katsellessa Big Brotherin uusia asukkaita ja
hienoa taloa. Alla kuvia BB talosta ja asukkaista
Kiitos Mervi kuvaterveisistä, Rosesta (Malinallin Time To Shine) - silityksiä Roselle! Frisbeen jahti on Rosen lempipuuhaa.
5.Jaahas, taas on alettava kaukosäätimen etsintään, olin unohtanut sen tuolille illalla ja aamulla oli osa purtu rikki ja ei toimi. :(
BB-talossa viikkotehtävänä mehiläis yhdyskunta! Ovat hauskan näköisiä! Suvi on mehiläiskuningatar. Ja talossa surisee koko ajan. :)
Sirkka mailasi - kiva, kiitos Sirkka! en olisi itse huomannutkaan - Luukaksen tytär 'Justiina' Silimen Yön Tähtivalo oli kisaamassa tottelevaisuudesta ensimmäisissä kisoissaan alokasluokassa saaden 194 pistettä ja luokkavoiton. Tuomarina Marita Packalén. Onnea Justiina ja Marita!
6. Postia Torniosta! Kiitos ja odotan innolla teidän näkemistä! Tervetuloa! Mahtavaa! Halit sinne!
Heippa Tarja kulta ja koko perhe ! Täällä (taas kerran Lapin mökiltä) Varrikulta ja Peetsirakas :) :). Me jaksetaan ihan hyvin - paitsi mulla - siis Varrilla alko tänään antibioottikuuri, kun mie tykkään liikaa nuolla, jos mulla on vaikka jokin kutiseva kohta jossaki... Mie nukun kotona melkein aina leivinuunin viereisellä vuolukivilaatotuksella, enkä mun patjalla ja siksi vissiin mun kyynärpäihin tuli patit, joita mie pahaksi onneksi pääsin nuolemaan vaikka mummi
ja ukki on koittanu keksiä vaikka mitä vippaskonsteja, että jättäisin ne rauhaan... On mulla sellainen Oriolan puhallettava kaulurikin, mutta silloin mie keksin nuolla mun toista takajalkaa ... No, älä Tarja kulta sure, kyllä mie muuten olen TOSI tottelevainen koira :) Ja aion parantua kokonaan ennenkuin tulen
n. kahden viikon päästä - jos sopii?-Peetsirakkaan ja mummin + ukin kanssa pistäytymään Sinun ja Teidän kaikkien luona siellä Metsäpellossa :)
Me mennään nimittäin ennen Teille tuloa käymään "isonveli" Juhon ja Riikan luona Helsingissä. Ei sitä tiedä, vaikka niiden vauva olis silloin jo syntyny,
ja me saatais vähän nuuskia sitä :) Mie olen ihan varma, että Peetsiä ei meinaa millään saada pois vauvan luota, kun se on ihan "pörrönä" pikku-ihmisiin... :) Ja yleensäkin ihmisiin... Silloin, kun mie koitan olla kunnon vanhanajan "lassie" ja toimittaa vahtikoiranki virkaa, Peetsi vain menee häntä heiluen kaikkia ihmisiä vastaan. Hyppäis varmaan syliinki, jos pääsis :). No, ei se haittaa :) "Kyllä yks vahtikoira taloa kohti on tarpeeksi" - sanovat mummi ja ukki...
Jospa mie, Peetsirakas, jatkan vähän kuulumisia : Me oltiin tässä joku aika sitten Kiimingissä Willakoirakoitolassa Hennan hyvässä hoidossa yhen päivän, kun mummi ja ukki olivat Oulussa sukuloimassa. Hennan luona (tämä oli meidän 3. kerta)on aina HUISIN HAUSKAA! Henna värkkää meidän kanssa kaikenlaista ja sitte me saadaan leikkiä sen koirien kanssa ISOLLA, ISOLLA aidatulla pihalla. Ensin me leikittiin pelkkaritytön kanssa, sitten me käytiin nukkumassa ja loppu iltapäivä me leikittiin hirvikoirarouvan ja noutajatytön kanssa :) Varri söi ruuan, mutta mie olin niin touhuissani, etten syöny ku vasta illalla myöhään, kun oltiin tultu kotiin... Eka kerta siinä näin kävi ... Yleensä se on isoveikka, joka ei kylässä syö ruokaansa.. Et muuten ikinä arvaa, mitä me saatiin Muoniossa maistella, kun oltiin yötä Hillan ja Hukan luona - HIRVENPÄÄTÄ ! Naapuri oli tuonu sinne edellisenä päivänä kokonaisen hirvenpään -
ja jalat sorkkineen päivineen ... Oli se hyvää ! Mutta ei me Varrin kanssa uskallettu mennä Hukkaa häirittemään sillon, kun se oli hirvenpään kimpussa ...    Se olis saattanu vaikka suuttua, kun se hirvenpää oli tietenki Hukan ja Hillan eikä meidän :( Ei Hukka yhtään ärissy, mutta me oltiin kuitenki varan vuoksi varovaisia. Eikö ollukki viisaasti tehty? Meillä on muuten täällä mökillä punaiset puserot päällä, kun kuljetaan metsässä lenkillä. Arvaas miksi ? No siksi, kun nyt on hirvenmetsästysaika, eikä mummi ja ukki halua, että meitä luullaan hirven vasoiksi  !!! On niillä itelläki päällä jotaki punaista tai oikein kirkkaan keltaista niinku mummin sadepuku. Eilen mun (siis Peetsin) pusero kastu ihan litimäräksi, kun mie molskahdin jokeen kesken iltapäivälenkin ... En kyllä kerro kellekään, oliko se uintireissu vahinko vai tahallaanko mie sinne jokeen hyppäsin... Varri katso mua, että olenko mie ihan seonnu... Se ei mene veteen vapaaehtoisesti edes kesähelteellä ... Illalla mun kaulaan laitettin punaisen coretextakin huppu, kun pusero kuivu vasta yön aikana saunassa... Sopulit täältä on melkein loppu. Ollaan me joku nähty, mutta ukki ja mummi on heti tullu komentamaan, että niiden pitää antaa olla rauhassa ! Se on kyllä epistä meidän
molempien mielestä ! Eikö Sinustakin ? Mummi ja ukki ajattelevat, että ne on tosi söpöjä ja inhimillisiä pikku eläimiä ja sitä paitsi ne on rauhoitettuja. Mutta arvaas piittaavatko esimerkisi varikset ja pöllöt siitä ? Eivät piittaa ! Me muuten nähtiin eilen aamulenkillä puun latvassa pöllö ! Kun ukki äänteli sille, se vastasi moneen kertaan "kujertamalla". No niin, tällaista meille. Eihän kuulu yhtään hassumpaa vaikka Varrkulta onkin elämänsä ensimmäisellä antibioottikuurilla (Kefalex vet 500mgx3)? Kukas käskee nuolla itseään ! Mie en kyllä nuole !
Rakkaat terveiset Teille kaikille sinne Metsäpeltoon myös mummilta ja ukilta. Ja halaukset. Ja meiltä - Varrikullalta ja Peetsirakkaalta - paljon colliesuukkoja ja hurjasti hännänheilutuksia :) :) Mummi ilmoittelee sitten tarkemmin meidän tulosta, kun päivä varmistuu... Varri ja Peetsi, "tämän perän
kauneimmat collieveljekset.."
Kiitos paljon kuvista myös Sirpa! Hyvin näkyy metsän keskellä punaiset pojat. :)

9. Huomenna olisi Porvoon näyttely, mutta en jaksa millään lähteä, olen nukkunut huonosti pari yötä ja kun Ilona ei ole parhaassa näyttelykunnossa, ja tarvitsisi pesua ja kun luulen että turkki lähtisi aika lailla jos pesisin sen niin jäämme suosiolla kotiin ja pesen Ilonan viikonloppuna.
Taigakulta (Malinallin Honor Me) on sairastanut muutaman päivän ja on kuumeessa ja väsynyt, Katja on tällä hetkellä eläinlääkärissä tutkimuksissa, nyt kaikki enkelit suojeltaa Taigaa! Taigalla on kysta (ei huononlaatuinen) pahassa paikassa vatsassa, se on kertaalleen leikattu mutta on uusinut.
Sää on ollut kurja suurimman osan viikkoa, kuratassuja on riittänyt. Vettä sadellut oikein rankastikin välillä.
Luukaksen tytär Silimen Tähdenlento näkyy käyneen lonkka- ja kyynärkuvissa ja silmätarkissa, tuloksin Ch, B/B ja 0/0.
10. Heh-heh - nyt vähän harmittaa ... harjasin Ilonaa ja kyllä näyttää ihan hyvältä ... en ole uskaltanut siihen koskea harjalla vähään aikaan että turkki säilyisi ja kuvittelin sen lähtevän pelkällä harjauksella ihan kaljuksi, mutta ei, tietty kun pesee niin sitten irtoaa kaikki, mutta olisin voinut vaan pestä jalat ja kunnolla harjata niin olisi ihan kelvannut näyttää sitä Charlottelle, tietysti en tiedä mitä muuten olisi tyypistä tykännyt... Voivoi! :)
Mutta toisaalta sain aika kivat yöunet viime yönä. :) Täytyy myöntää että ei oikein kiinnosta näyttelyt ylipäätään enää. Aurinko paistaa!
11. Syksy tulee. lehtiä varisee maahan. Nähtiin mahtava kurkiaura! Surkea kännykkäkuva.
Unohdin muuten eilenillalla kaukosäätimen tuolilleni, mutta ilmeisesti - onneksi! - Luukas on nukkunut siinä tuolissa, sillä on tapana usein olla siinä kun en minä itse ole siinä. Joten se oli säilynyt ehjänä.
Collie Foorumilta luin että Teddyn tytär saanut Porvoossa avoimen luokan Erinomaisen.
12. Päivän paras uutinen - äiti on saanut palvelutalo paikan, hän on sellaista kovasti halunnut. Nyt sitten on meidän pohdittava mitä tehdä hänen huonekaluilleen ym. tavaroilleen, kun sinne ei mahdu kuin pieni osa.
Lenkillä taas - kuten useasti ennen - ajattelin kuinka nuo koirat sittenkin katsovat minne astuvat eivätkä porhalla vaan eteenpäin, kun aina, jos mahdollsita kierrretään kuralätäköt. Muutenkin lenkillä aina tulee kaikenlaisia ideoita mieleen. :) ... Taas sataa kaatamalla ...
13. Nuku hyvin Taiga-rakas ... suuressa surussa mukana ...
Katjalle lämmin osanotto ja suuri kiitos Taigan hyvästä hoidosta ja hellimisestä!
Malinallin Honor Me
     21.08.2001-13.09.2011
18. Päivät vierähtäneet kaatosateessa, paitsi nyt viikonloppu on ollut kaunis.
Käytiin äidin pientä uutta huonetta katsomassa ja siinä onkin pohtimista - kun ei ole kuin pari pientä kaappia - mihin saa vaatteet, joita hänellä on aivan hurjan paljon , samoin isosta kaksiosta kaikki huonekalut ym mitä on kertynyt kaappeihin kymmenien vuosien aikana - äiti ollut oikein tavaroiden keräilijä.
Ollaan viety paljon UFF:n laatikoihin (onneksi niitä on!) ja muutto olisi tiistaina 20.9.
Tiina ja Esa kävivät näyttämässä pikku-Lauria, 2kk, joka on ihana, sain jopa kesken unia heränneeltä vaavilta hymyn.
Silimen Yön Tähtivalo'Justiina' (Luukaksen tytär) kisannut alokasluokassa tottelevaisuudesta, ykköstuloksella: pistein 188 ja kunniapalkinto. Onnittelut!
19. Tänään meillä vieraili pohjoisen pojat Peetsi (Malinallin First To Dance - Ilonan ja Emilin veli) ja Varri (Malinallin Top Treasure, edellisten isoveli) sekä Sirpa ja Ilpo. Oli hurjan ihana nähdä heidät kaikki - kiitos paljon Sirpa ja Ilpo että toitte pojat kylään! Ilona kuvassa veljiensä kanssa.
20. Vettä sataa ... :( jo riittäisi ...
Oli äidin muuttopäivä ja paljon on tekemättä vielä, mihin ne kaikki romppeet laitetaankin? ... Äiti kuitenkin kodikkaasti uudessa kodissaan nyt.
23. Huh - joka päivä ollaan niitä äidin tavaroita järjestelemässä ...
25. Väsyttää tuo yllämainittu muuttaminen ja edelleen paljon tekemättä, tiistaina tulee pari tahoa hakemaan (toivottavasti) huonekaluja ja vaatteita ym, sillä asunto on oltava tyhjä ensi kuun alkuun kun vuokraamme asunnon uudelle vuokralaiselle.
Sirkalle kiitos viestistä (aina otan ilomielin tietoa omien kasvattien ja poikien jälkeläisistä!) että 'Justiina' (Silimen Yön Tähtivalo - Luukaksen tytär) on kisannut kolmannen kisansa ykköstuloksin ja omaa nyt tittelin TK1 - Onnea Justiina ja Marita!