1. Syyskuu!
En tiedä pukkaako flunssaa päälle mutta olen ollut aivan poikki kaksi päivää ja eilen paleli hurjasti vaikka oli monta kerrosta vaatteita päällä ja väsytti.
Sirpalle hurjasti kiitoksia minun ajan tasalla pitämisessä miten pikku-Peetsillä menee - olen erittäin kiitollinen!
Halit kaikille sinne Tornioon ja Ilpolle turvallista matkaa Hongkongiin huomenna!
2. Olo parempi. Meillä aamurutiiniin on ainakin toistaiseksi ensimmäisenä pentujen osalta kuulunut edelleen imetys; Elle ei suostu menemään ulos ennenkuin se on tehty.:) Löytyi muuten herkku mihin pikku-Eemil on aivan hulluna; laitoin Oscarin mahapullat sulamaan tiskipöydälle ja Eemilin pikkunenä alkoi käymään ja se nenä ilmassa nuuski hajua ja yritti hypätä tiskipöydälle ja vinkui. Nyt äsken laitoin niitä ruuan joukkoon ja meni ruoka massuun alta aikayksikön. Ilona ei huomannut mahapullan hajua ollenkaan, leikki vaan omia leikkejään.
Maria kävi pentuja katsomassa ja pennuthan tykkäsi.:)
3. Saako valittaa koleasta märästä säästä? Kun vasta valitetiin liian kuumasta...:)
Minulla on virtsatietulehdus; ahkä alkuviikon väsymys olikin tästä oire?
Päivystävän sairaanhoitajan kanssa todettiin että edellisen kerran on ollut viime joulukuussa.
Päivä kuitenkin alkoi isolla hymyllä, sähköpostilaatikosta löytyi viestiä Sirpalta ja valokuvia ... ISOKIITOS lämmöllä!!! Ja niitä haleja ja colliesuukkoja sinnekkinpäin.

Heippa Tarjakulta + siskot ja veikot ja tietenki äippä-Elle ja iskä-Luukas + isoäiti Hope,
täällä Varrikulta ja pikku Peetsi taas :) :)
Meille kuuluu TOSI hyvää. Me nautitaan toistemme seurasta hirveän kauhean kamalasti ja tykätään toisistamme kympillä ! Tykätään me tietenki ihmisistäki älyttömästi - niinku mummista ja ukista ja koko meidän perheestä ja muistaki ystävistä - ja tietenki Sinusta Tarja kulta, joka olet ollu meidän elämän ensimmäinen ihminen - se kaikista tärkein, jota ilman meitä ei edes olisi olemassa...sillä eihän Elle-äiti olis mitenkään voinu meitä yksin hoitaa...vaikka onki huippu-koiraäiti...vieläki antaa Ilonalle ja Eemilille aamuhörpsyt...kateeks käy, ainaki vähän... (Peetsillä:)
No niin, miepä (Peetsirakas:)kerron ensin jotain siitä, mitä mulle kuuluu... Mie olen kotiutunu tosi hyvin, syöny hyvin (joka kerta ruokakuppini tyhjäksi!) ja nukkunu hyvin. Me ollaan mummin kanssa nukuttu alakerran makuuhuoneessa. Mummi sängyssä ja mie lattialla = sängyn alla ainakin puoli yötä (kun mie totuin siellä Metsäpellossa nukkumaan Ilonan ja Emilin kanssa ihanan ison nojatuolin alla...:). Kyllä Varriveikkakin saisi sinne tulla, mutta ei se ole piitannu. Eikä se edes mahtuisi sängyn alle, mutta kyllä se mun patjalle mahtuis. Se tykkää nukkua olkkarissa leivinuunin vieressä, kun siinä on kuulemma (kerto mummi) kesällä viileä ja talvella lämmin. Se on tykänny pennusta asti leivinuunin kylestä... Kummallista !
Me ollaan opittu leikkimään Varriveikan kanssa yhdessä. Musta tuntuu, että se tykkää musta hirveästi :) Niin mieki siitä. Tänään mie koitin ulkona roikkua sen kauluksessa ja housukarvoissa, eikä se suuttunu mulle yhtään :) En mie kyllä usko, että se olis antanu mun sitä kovin kauaa tehdä...mutta ite mie hoksasin irrottaa pikku hampaani ... Varri leikkii mun kanssa usein sellaista leikkiä (pihalla), että se tuo mulle vaikka oman vetolelunsa (vanhat pitkät alkkarit....joissa on jokunen solmu) ja jos mie en hoksaa ottaa kiinni, se tuo sen uudelleen ja uudelleen kunne mie tartun "syöttiin"... Sitten mennään pitkin pihaa hissukseen ja välillä kovempaa...välillä Varri vetää ja välillä se antaa munki vetää - enkös olekin aika vahva :) Joskus mie menen mukkelis makkelis, mutta sitte mie juoksen tosi kovaa, että saan Varriveikan kiinni - ja saanhan mie! Välillä me revitään heiniä takapihalta, välillä yritetään "muokata" kuusiaitaa (mie) ja mummin neilikoita (mie - mutta se ON kiellettyä niinku ukin vuoristomäntykin). Sitä vuoristomäntyä mie olen kyllä välillä onnistunu riepottamaan ja sitte, kun mummi on hakenu mut pois, mie olen yrittäny riuhtoa ja äristä, mutta ei se mitään ole auttanut...pois mummi on mut vieny. Mutta taatusti mie yritän vielä uudelleen ! Se on NIIIN hauskaa! Ja olen mie yrittäny ryömiä aidan alta naapurin puolelle (mutta sekin on kiellettyä!) vaikka aidassa ei ole alhaalla kuin pienen pieni tila....ukki näe entrasi aidan tiiviimmäksi heti, kun mie olin tullu... Aavisti vissiin, että parasta tehdä niin :) Ja ajattele, Varri oli monta kuukautta ilman verkkoaitaa ! Ei olis kuulemma onnistunu tällaisen villikon kanssa kuin mie, sanovat mummi ja ukki ... :)
No niin, Varrikulta tässä vielä. Antoihan tuo pikkuveikka mullekin puheenvuoron, mutta kauan se kesti ...:) Oikeastaan Peetsi jo kertoikin melkein kaiken, mitä hälle ja mulle kuuluupi :) Yks asia, mieki olen syöny paljon paremmin kuin ennen - nääs mummi saa vahtia, ettei pikkuveikka tule tyhjentämään munki lautasta, kun on ensin syöny oman ruokansa ... Parasta siinä on pitää kiirettä ! Sitte mie nautin "aivojumpasta", kun mietin, miten leikittää pikkuveikkaa sievästi (niinku mummi ja ukki sanoo) - vaikkapa sillä vetolelulla - ja mie olen oppinu hyvin :) Ainaski saamistani kiitoksista päätellen :) Olen mie kyllä haukkunu pihalla enemmän kuin aikaisemmin ( ja siitä on mua sekä mummi että ukki koittanu kiellellä...), mutta täytyyhän mun ilmoittaa ohikulkijoille, että "TÄÄLLÄ VARTIOIN MINÄ - PIKKUVEIKKAA!! Vaikka ei me ulkona kahdestaan olla. Aina meillä on mummi tai ukki seurana :) :) Mutta mie olen paimen ja vartija!
Nyt mun täytyy päästää mummi nukkumaan. Sille tuli iltapäivällä yht´äkkiä nuha... Ressaakohan sitä, kun ukki lähti kahdeksi viikoksi Hongkongiin ? (sano muka menevänsä töihin - ison matkalaukun kanssa! Mutta lupas se tulla takasi ja se on kaikkein tärkeintä) . En mie usko, onhan mummilla kuitenki meidät täällä tukena ja turvanan - ja hupulaisina :) :)
Me muuten käytiin toissa päivänä Rovaniemellä. Oli kivaa ! Mutta se onkin sitten toisen kirjeen aihe :)
Paljon colliesuukkoja ja hännänheilutuksia! Ja mummilta halauksia. Ja ukilta, joka on jo lentokoneessa - kuulemma.
Varrikulta ja pikku-Peetsi

4.  Sain Varrin ja Peetsin herkutteluhetki kuulumisia! Kiitos Sirpa! 'Jouduin' nämä pojat kauas pohjoiseen antamaan mutta en olisi voinut parempaa kotia heille löytää - olen kiitollinen siitä. Lisää haleja Tornioon!
Varrikullalle erikoislämpimät silitykset minulta kun on niin hyvin ja kärsivällisesti ottanut pikkuveikan vastaan!
"Pikkuveikan ja isonveikan lauantaiaamun herkutteluhetki rustoluilla - molemmilla on omansa, mutta välillä Peetsi yrittää "neuvotella" vaihtoa, mutta ei se onnistu... Varri syö omaansa kaikeassa rauhassa, ei ärähtele pikkuveikalle, mutta "pitää päänsä" eikä suostu vaihtokauppaan... :)"
5. Pentuset eilen 9 viikkoa - Onnea!
7. Pennut alkavat olla hereillä niin paljon ettei minulla meinaa olla aikaa tulla koneelle ...
Malinallin pennut tuntuvat tykkäävän kovasti puutarhanhoidosta, Peetsi on kuulemma alkanut opettamaan Varri-veljeään myös, joka on tainnut olla poikkeus
Heini lähetti Luukaksen tyttären Pinjan & kumppanien kuvia; ovat olleet ajelulla. Kiitos Heini ja kiitos Sirpa kuvista ja kuulumisista!
Tänään on ihana lämmin aurinkoinen syypäivä, oli pakko ottaa kamera mukaan kun katselin pentujen leikkiä
8. Päivitin My collies sivun.:)
Varrin ja Peetsin leikeistä kuvia - kyllä tuo Varrikulta on todella hieno isoveli; antaa kuulemma pikku-Peetsin välillä voittaa vetoleikeissä.
9. Tänään mennyt koko päivä koirien 'pyöritykseen' ulos ja sisään kun on meille (ja naapurille) laitettu uusi ovi ja uusi lukko. ääntä on riittänyt poraamisista ym. , onneksi pennut eivät olleet moksiskaan. Ne vaan olisivat halunneet mukaan touhuun hännät heiluen.
11. Pennut 10 viikkoa tänään! Sadepäivä. Käytiin Mian kanssa hakemassa minun äiti pentuja katsomaan.
Sirpalta tuli postia aiheella "Ei pelätä isoa veikkaa, ei !"  ja Peetsi haaveilee suuremmasta reviiristä. :o) Halit Tornioon ja kiitos Sirpa!
13. Hammaslääkäripäivä. Ihana syksyinen sää, lehdet ovat aivan 'overnight' muuttuneet värikkäiksi. Kaunista!
Pennut edelleen käyvät joskus ottamassa hörpyt maitoa Ellen masun alta.:)
15. Vettä sataa joka päivä - kurjaa!
Sirpalta tuli kuvia Varrikullasta (joka on maailman paras isoveikka!) ja Peetsirakkaasta; elikka 'Anna isoveikka mullekin se luu!'
Kiitos Sirpa - hyvänyönhalit!
17. Koko päivän (ja eilisen) on satanut ihan kaatamalla vähän väliä; pentuja ei voi pitää niin paljoa ulkona kun ne ovat tehneet kuoppia moneen paikkaan ja ne kuopat täyttyy vedellä ja ne aina ehtii hörppäämään sitä ... Väliaikoina, kun maa vähän kuivahtaa, ollaan yritetty olla ulkona.
Vauhtia ja vaaratilanteita.
19. Sunnuntai - Mia toi minun äitiä taas kylään ja äiti oli niin onnellinen kun sai nähdä koiria.:) Sanat olivat hiukan häneltä hukassa.
Hyvinkään ryhmänäyttelyssä oli Teddyn tytär  (kuva oikealla) 'Ruska' Twist And Hey Ho Lets Dance Rop-pentu - Onnittelut Tuija ja Pia!
Ja Lindalle kiitos uudesta kuvasta (vas.) 4,5 kk ikäisestä Teddyn tyttärestä 'Lumi' Leaftribe White Lie
Minun 11-viikkoiset 'huligaanit'.
20. Minun vauvoista on kovaa vauhtia kasvamassa isoja koiria, Ne on alkaneet hyppimään tuolille. Tänä iltana Ilona hyppäsi tuolille aikeissa käydä siihen nukkumaan niin Emil hyppäsi samallle tuolille ja seisoi ihan Ilonan päällä - toinen murisi aivan hurjasti (minua nauratti) ja sitten ne asettuivat siihen samalle tuolille molemmat, :)
22. Kyllä on märkää koko aika ...
Oli kiva päivä, Anne vieraili luonamme ja Emil rakastui; olisi varmaan lähtenyt Annen mukaan jos Anne olisi ottanut .:)
23. Ilta on ja pienet ikiliikkujat ovat levolla. Ilona nukkuu paljon enemmän kuin Emil, joka tuntuu tarvitsevan paljon vähemmän unta kuin sisarensa.
Tänään annoin matokuurit niille - Drontal Compia ja punnitsin ne sellaisella tavallisella vaa-alla, ensin itseni ja sitten pentu sylissä ja ne painavat nyt kaksi päivää alle 12-viikkoisina; Ilona noin 7 kiloa ja Emil noin 7,5 kiloa. 3-kuukautis rokotukset on tilattu lokakuun ensimmäiselle päivälle.
Eilen illalla ne 'läysivät' olohuoneen sohvan, mikä on ikkunan alla ja isot koirat aina siitä katselevat maailmaa ja se ikkuna on aina täynnä nenän jälkiä.
28. Aaamuyön puolella ollaan...pelottava päivä tulossa - aamulla äitini viedään Tampereelle leikattavaksi, hänellä on paha aivoverenvuoto. joka on ilmeisesti jatkunut jo jonkun aikaa; hänen muisti pätkii pahasti ja muutenkin on olo ollut heikkoa ja olemme luulleet sen olevan alkavaa Alzheimerin tautia.
Nyt toivon suojelusenkelin varjelevan häntä leikkauksessa!
Tänään tyttäreni lapsuudenystävän mies Ari, on koko päivän siirtänyt tiedostoja, valokuvia ym. vanhalta koneelta uudelle ja vielä on siirrettävää.
En jostain syystä mm saa kotisivujeni sitebuilderia toimimaan, käskee ottaa yhteyttä Homesteadille.
29. Äidin leikkaus on onnistunut hyvin, kyllä olen onnellinen!
On vaikea yrittää päivittää sivuja online editorin kautta, joten päivityksen jäävät vähäisiksi kunnes saan kunnon sitebuilderin toimimaan.
Sirpalta sain myös Peetsirakas-apulaisseta kuvan hoitamassa tiskikoneen asemasta tiskausta ja Varrikullan kuvan, mutta ne ovat kadonneet tässä hössäkässä kun tietoja on yritetty siirtää uudelle koneelle. Halit pojille ja Sirpalle ja Ilpolle!
Sain kuvia Susannalta ( ISO kiitos!) Teddyn pojasta Diegosta (Zinnia's From Dusk Till Dawn)
Myös uusia kuvia Teddyn Twist And lapsista; vasemmalta Ruska, Rocky ja Shakira.
Sekä kuva Luukaksen tyttärestä Pinjasta ja Pinjan tyttärestä Noxista (kuvassa vasemmalla) ajamassa Heinin kanssa. Kiitos Heini! (kuva Hanna Seppä)
Nyt pystyn käyttämään sitebuilderia - kiitos Arin, hän teki jotain jujuja.:)
Pennut olivat juomassa piimää vierekkäin ja kännykällä pikaisesti nappasin niistä kuvan missä näkyy niiden kokoero, ulkona juostessa näyttävät ihan saman kokoisilta.

30. Mamma Mia noita pentuja - ne on niiiiiiin villejä, liekö pitäisi etsiä Emilille uusi koti? :) Minusta tuntuu ettei minulla ole ikinä ollut näin villejä koiralapsia
Tässä nyt nämä Varrikullan ja 'äidin pikku apulaisen' Peetsirakkaan kuvat. Kiitos Sirpa ja toivottavasti saat yskän hoitoon!