2. Kipeä; hurjan kipeä kurkku, yskä ja nuha. Kai sitten joko pentunäyttelystä tai terveyskeskuksesta sain taas pöpön. Ei kiva.
Topin nimipäivä tänään - sattumoisin huomasin - Päivi kirjoittaa että Topi saanee tänään ylimääräisen karjalanpiirakka-aterian ja kananmuna/voi lisän. :)
4. Kamala yskä edelleen, meinaa keuhkot tulla ulos yskiessä ... Ulkona harmaata, kuraa ja märkää.
Emilin pojalla 'Macilla' (Grofters Only Dressed In Blues) on ollut leikkikaveri tänään - kiitos kuvista Marketta!

7. On niin väsynyt ettei jaksa mitään, yskä jatkuu mutta on hiukan parempi.
Eilen oli pakko tehdä vähän lumitöitä, kun aura-auto oli jättänyt portille ohittaessaan ison kasan märkää räntälunta ettei se kovetu siihen kun on luvannut hiukan kylmenpää.

Löysin tälläisen Juha Kareksen kirjoittaman varoittavan artikkelin  Varokaa leptospiroosia.
11. Yskä vaan jatkuu, olen aika väsynyt köhisimeen...
oli tylsä herätys 04.15 kun kännykkä alkoi herättämään - mysteeriö! En ole suinkaan laittanut sitä herättämään. Viimeiksi olen käyttänyt kännykkäherätystä kesäkuun lopussa kun piti lähteä Tampereen erikoisnäyttelyyn. Siinä teille kosketusnäyttöpuhelin, se saattaa taskussa saada kosketuksia, tämä kännykkä on kuulemma- ilmeisesti minun taskusta - joskus lenkillä soittanut eräälle ystävälleni. Seuraava puhelin ei todella ole kosketusnäyttö sellainen.
Oikein hyvää isänpäivää meidän isukeille: Luukas, Teddy ja Emil!
12. No joo, käy se muillekin; Sari T.:n puhelin soitti minulle tänään 'itsekseen'. :)
Pimeetä on, lumi sulanut ja kova tuuli. Kuraa riittää ... :(
13, Täällä etelässä aurinko paistaa ja lumi on poissa... Sirpalta tuli postia Muoniosta,Pallastunturin maisemista, missä ovat dogsittereinä ystävänsä lapinkoira tytöille. Koirat tulevat hyvin toimeen keskenään. Paljon on lunta ja komeita maisemia!
Oikein paljon kiitoksia ja rakkaita haleja sinnepäin!
15. Koko yön on satanut, välillä aivan kaatamalla, piha on melkein järvenä taas - JÄK - ja kuraa riittää.
Yskä jatkuu, toinen silmäkin taitaa olla tulehtunut?
Niin lämmintä että sain alakerran ikkunat pestyä kertaalleen ulkopuolelta, yläkerran en pysty pesemään kun en pääse sinne ja olen korkeanpaikan kammoinen.
Lauantaista viikon päästä on kivaa, molemmat Tytin pikkupojat tulevat kylään sekä serkkupoika (Emilin poika) Mac (pari viikkoa vanhempi meidän poikia) Tampereelta tulee myös!  Kyllä varmaan menoa riittää!
Sirpalle kiitos tämänpäiväisestä mailista ja tästä upeasta kuvasta auringon noususta Pallastuntureiden takaa.
19. Kävin päivystävällä lääkärillä kun tuo silmäluomi ei meinaa parantua; se on ihan turvoksissa, märkii ja 'kasvattaa' rakkuloita luomen päälle.
Sain silmätippoja lääkäriä tapaamatta; on kuulemma niin pitkä jono potilaita ja kun vaiva on niin selkeä sidekalvon tulehdus (onko?) niin hoitaja kirjoitti reseptin ja käyttti lääkärillä allekirjoitettavana. Toivotaan että alkaa parantua. Yskä on parempi.
Harmittaa kun olen ollut niin väsynyt etten ole jaksanut lenkittää koiria. Eilenkin nukuin 12 tuntia - tosin välillä tietysti laskin koirat pihalle. Onneksi on suht'iso piha ja aidattu. Tuo nuoriso ainakin onneksi liikuttaa itsensä leikkimällä. Katselin kun Emil otti oikein komeat spurtit edestakain pihassa 'tuulen nopeudella'. Ei ehdi liha tarttua kylkiin, saisi kyllä saada sitä lisää kun on niin hoikka poika.
20. Harmaa, pilvinen päivä, säätila +5 celsius. Silmä on hiukan parempi. Kuvassa Teddy ja Elle lenkin jälkeen pihassa, lumet ovat kaikonneet.
22. Ihana Sirpa-kulta meilasi kuvia ja kuulumisia. Kiitos!!! Aina tulee niin hyvä mieli. :)
He ovat edelleen ystävänsä kotia ja koiria hoitamassa. Varrikulta sohvalla Riskun vieressä ja Peetsirakas oven edessä josta ei kukaan pääse ohi pojan huomaamatta. Urri, Riskun tytäs tykkää nukkua kerällä (oikealla). Sirpa ja Ilpo kävivät myös kokemassa jään alla olevia verkkoja ja kylmöö oli,
Itse vähän maalasin seinää tuolla 'uudella' puolella, mutta en viitsinyt paljon jatkaa kun on niin hämärää siellä - ei kunnon valaistusta - niin en näe jälkeä mitä tein, vaikka mikä tahansa olisi parempi kuin se millaista siellä on ... Muuten olen kyllä kamalan onnellinen tästä omasta rauhasta vaikka joka paikka - piha on ihan rempallaan. Orapihlaja-aidat jäi leikkaamatta tänä vuonna ja suuri osa lehtiä haravoimatta.
24. Mikä ihana päivä! Pikkupojat (Malinallin Heart of Hope ja Malinallin Legacy Of Hope) ja serkku-Mac (Grofter's Only Dressed In Blues, pari viikkoa vanhempi meidän poikia) kävivät. Oli pojilla hauskaa! Suurkiitos omistajille kun toitte pojat minua ilahduttamaan ja keskenään leikkimään.
Parasta liikuntaa pennuille on vertaistensa kanssa leikkiminen.
Empä saanut yhtään kunnon kuvia kun aina oli joku osa pois kuvasta, sellaisella vauhdilla menivät pitkin pihaa.
25. Satanut koko päivän, piha täynnä lammikoita ... :(
28. Tuli täytettyä vuosia ja sain hurrrjan paljon onnitteluja FB:ssä - kiitos jokaiselle! Ja Teddyn Diego-pojalta Italiasta tuli kuvatervehdys. Kiitos! :)
Hurja huoli ystäväni Palgin Marin puolesta, hänen 19v. poikansa Mathias Palgi on ollut kateissa maanantai aamuyöstä lähtien. Ollut Otaniemessä, Vuosaaressa syntymäpäiviä juhlimassa ja sieltä lähtenyt ja kadonnut. On niin kylmäkin jo, toivon hartaasti että enkelit suojelevat Mathiasta ja hän palaa takaisin terveenä. Asuu veljensä kanssa jolle on aina ilmoitellut jos ei tule kotiin yöksi. Puhelin ei vastaa. Voimia perheelle!
Tänään on pakkasta ja lunta on tullut senverran että vähän maassa on valkoista, eilen vielä otin kuvan vesipisaroista oksien kärjessä - ei näy hyvin kuvassa, mutta luonnossa näytti tosi kaauniilta kun vielä valo oli takana ja sitten Emil rappusilla.