1. Merjalle kiitos kuvista 6-kuukautisesta Teddyn pojasta 'Paddystä' (Zinnia's Back to The Future).
2. Ihana aurinkoinen syyspäivä tänään!
Minulla on polvessa nestettä ollut jo jonkin aikaa, eilen aloin yrittää olla sitä rasittamatta paljon ja pitämään siinä tukisidettä, jospa se siitä asettuisi!
Se ei taivu paljoa, joten en pysty pyöräilemään kauppaan.
Minulta on pari kertaa vedetty nestettä pois sieltä ja se sattuu aivan kamalasti. Joten en ihan heti uskalla mennä lääkäriin siitä.
Arjalle kiitos vinkistä kokeilla luontaislääkettä polveen! Arjalla on Luukaksen tyttären 'Jaden' poika Vauhtivimman Albert 'Rio'.
Kuvissa alla Rio pienen kaverinsa kanssa.

3. Pentusivua päivitetty.
Peetsi, Ilona ja Emil 4 kuukautta tänään! Hampaat alkavat vaihtua, irronnut jo useita.

5. Kiitos taas Sirpalle naurujänteitä kutkuttavista terveisistä! Halihali kaikille!
Sirpalle tiedoksi Luukaksella on 28 lasta ja 47 lapsenlasta + nämä 3 uutta. :)

Marraskuiset terveiset täältä Onninpolulta Teille kaikille sinne Metsäpeltoon ! Varrikulta täällä (ja Peetsirakas myös)
Mummi kirjoittaa tätä viestiä alakerrassa kännykällä ja pidän samalla seuraa mulle ja ennen kaikkea pikkuveikalle, joka tuossa osoittaa mieltänsä, kun ei ole vielä saanut aamuruokaansa... Peetsihän on pieni ahmatti, joka syö vaikka tuoretta inkivääriä (senkin se teki yks ilta, kun mummi keitti itselleen inkiväärinpalasista vahvaa "teetä" !) ja on valmis vaikka laittamaan häntänsä solmuun, jos saa siitä palkkioksi pienen makkaranpalasen.
Sen huomasimme ukin ja mummin kanssa, kun viimeksi leikattiin Peetsin kynsiä - ts mummi koitti pitää Peetsiä sylissä paikoillaan ja ukki leikata samaan aikaan kynsiä - ja mie pitelin tassuilla korviani -(kynsien leikkuu on ollu pikkuveikalla enemmän tai vähemmän hankala operaatio joka ikinen kerta...)
No, nyt ei sylissä pidosta tullut yhtään mitään eikä kynsien leikkuusta myöskään :( Mummi päästi sitten Peetsin lattialle seisomaan ja näytti hälle
makkaranpalaa... Ja sekös kuule Tarja-kulta toimi ! Peetsi seisoi kuin tinasotilas koko kynsien leikkuun ajan tuijottaen mummin kädessä, vähän matkan päässä Peetsin nenusta olevaa makkaranpalasta, odottaen, milloin tulee seuraava herkkupala suuhun... :)
Sama systeemi toimi kuulemma eläinlääkärissäkin loistavasti, kun ukki käytti Peetsiä maanantaiaamuna rokotuksella. Ei silti, kun mummi käytti hänet eka rokotuksessa eikä hällä ollu makupaloja ollenkaan mukana, silloin Peetsille riitti, kun eläinlääkäein avustajatyttö leperteli hälle ja rapsutti leuan alta :) Peetsirakas punnittiin ennen rokotusta ja hän painoi 10,6kg - eli pikkuahmatti on samankokoinen Ilona-siskon ja Eemil-veljen kanssa :)
Mummi ja ukki aina kertovat kaikille että "Varri on tosi ihana ja rauhallinen oma itsensä niinku aina ennenki, tosi kärsivällinen isoveikka tuon pienen hulivili-Peetsin kanssa... Kyllähän Varrikin välillä riehaantuu leikkimään ja juoksemaan Peetsin kaverina pihalla (ja välillä sisälläkin) tuhatta ja
sataa..., mutta niinhän se pitääkin olla - saa sitä riehua, kunhan ei itseänsä - eikä toistansa satuta..." Vielä yks huvittava juttu tuosta pikkuveikasta.
Se tykkää ihan kauhean paljon lapsista. Kaikista lapsista. Kun täällä oli viime viikolla muutaman päivän hoidossa Elli 7v ja Pauli 2 v niin me oltiin tietenki Peetsin kanssa ihan onnessamme! Yks ilta pikkuveikka keksi, miten sänkyyn (missä Elli oli jo peiton alla) hypätään ! Siitähän synty varsinainen riemu!
Koitti se mennä Paulinki sänkyyn, mutta ei onnistunu, kun siinä oli korkeat laidat... (Mie en ole ikänäni saanu päähäni tuommoista tehdä...).
No. mummi lähti meidän kanssa ulos, kun Peetsi oli vihdoin ja viimein saatu varmaan kymmenennen hyppykerran jälkeen makuuhuoneesta ulos ja ukki jäi nukuttamaan lapsia. Kun me tultiin reilun puolen tunnin päästä kotiin, ukki kömpi unisena olohuoneeseen ja jätti makuuhuoneen oven pienelle raolle...
Siihen ei tarvittu "kuin 5 sormea ja vilaus" (ukin sanonta Peetsin nopeudesta:), kun pikkuveikka oli hypänny Ellin sänkyyn - ja makasi Ellin ja seinän välissä niinkuin olisi siinä aina ollut :)
No, Peetsirakas tässä, on minullakin jotain kerrottavaa tuosta isosta veikasta...Miepä kerron... Kun me oltiin Lapin mökillä syyslomalla muutama viikko sitten, yks päivä, kun me oltiin pihalla leikkimässä ja tuli sisälle menon aika, Varri ei ottanut kuuleviin korviinsakaan, että pitäisi muka mennä sisälle (mie kyllä lähin heti, kun mummi ja ukki pyysivät:). Se vain lähti ihan hurjaa vauhtia juoksemaan isoa rinkiä. ensin mummi - ja ukkikin - koitti mennä perään, mutta totesisat sitten, että "turha vaiva". Sitte ne huomas, että Varrilla oli suussa jotakin tummaa.... Ukki arvas, että se on jokin eläin ja lähti etsimään suon laidasta, että mitähän se Varrikulta on sieltä löytäny. No, ei ukki sieltä mitään löytäny vaikka Varri meni "muka" kaveriksi etsimään ja tuli sitten nöyränä ukin kanssa sisälle. Mummi totesi surullisena ukille, että onkohan meidän Varrista tullu karkailija....
Seuraavana päivänä tilanne selvisi... Varri oli tiputtanu "aarteensa" eli SOPULIN puuseen portaiden vierelle - ja niitä se Varrikulta sai sitten ihan luvan kanssa metsästää loppuloman ajan ja ukki ripusteli sopuleita puihin pöllöjen ja muiden lintujen herkuksi :) Eli ei Varrikulta karkaillu, se vain metsästi pihapiiristä sopuleita lintujen ruuaksi ! Hilla on loistava myyrä- ja sopulikoira eli kun se tulee seuraavan kerran sulan maan aikaan mökille, niillä riittää Varrin kanssa hommia - ja me voidaan sitten Hukan kanssa avustaa niitä - tai lepäillä ja katsella, kun "toiset tekee töitä"
Paljon colliesuukkoja ja hännänheilutuksia kaikille sinne Metsäpeltoon ja sisaruksille ja muille sukulaisille muuallekin kuin Lahteen lähettävät näiden kuulumisten mukana Varrikulta ja Peetsirakas (+halaukset mummilta ja ukilta)
Ps Voi että on Teddy veljellä komeita ja kauniita lapsukaisia ! Ja isä-Luukas on jo pappa!

6.Tänään laitetaan kynttilöitä palaamaan edesmenneiden ystävien muistoksi.
Kolmekymmentä vuotta sitten tuli ensimmäinen pk collie meille, se oli trikkityttö nimeltään 'Nella' Goldflash Brendanella (Holyrood Black Easy-Niittykasteen Miranda), Nella sai kahdet pennut; ensimmäiset Steadlyn Striking Scoopin kanssa - josta jäi kotiin 'Pepe' Malinallin Black Baron (tri)ja toisella pentueella oli isänä  Niittykasteen Sensaatio (Lairdholm Virginio-Dalimattas La Perle) ja siitä jäi kaksi blue merle pentua; 'Hymy' Malinallin Mirrow Smiles ja 'Kalle' Malinallin Looks That Kill. Jatkoa seurasi - Hymy sai kahdet pennut, ensimmäisten isänä oli Zinnia's Buddy Holly (Zinnia's Willpower-Steadlyn Red Stockings) josta ei jäänyt kotiin ketään (kun ei tilanne sallinut silloin - asuimme kerrostalossa) ja toisessa Hymyn pentueessa oli isänä Vivian Amiraali (Niittykasteen Sensaatio-Niittykasteen Santra) ja siitä jäi kotiin merletyttö 'Reetta' Malinallin Dimple Delight ja tyttäreni Mia muutti siinä vaiheessa omaan kotiinsa ja halusi pennun itselleen myös, joka oli merlepoika 'Danne' Disney Dark. Me myös olimme muuttaneet jo (1987) tänne Metsäpellontielle.
Reetta teki yhden pentueen  Fair Tribute From Lassina (Sandiacre Sonny Jim Of Lassina-Beadlow Rebecca) kanssa josta jäi kotiin kaksi tyttöä; trikki 'Fanni' Malinallin  Famous Fanny ja merletyttö 'Veera' Malinallin Flower Fairy.
Veera sai yhden pentueen isänä oma 'Ilmari' Zinnia's Merituuli (Niittykasteen Sensaatio-Steadlyn Captivation) (joka oli muuttanut meille kun menetin Sensaation pojan Kallen), josta pentueesta taas jäi kotiin taas kaksi pentua: trikkkpoika 'Kalle' Malinallin Gallant Galahad ja merletyttö 'Aino' Malinallin Giggling Geisha.
Myöhemmin pentueesta yksi tyttö Fabulous Farah sairastui haiman vajaatoimintaan, joten sitä linjaa ei jatkettu. Aino ja Kalle olivat vain rakkaina lemmikkeinä koko ikänsä meillä.
Silloin oli aika hankkia uusi narttulinja, alkaa alusta.
Sijoitin nartun Zinnia's Angel Bells (Steadwyn Stagecraft-Zinnia's With Love), joka kävi meillä pentueen tekemässä Ilmarin  kanssa ja siitä jäi kotiin 'Hope' Malinallin Hope Of Peace (Hopen nimen tarina täällä) ja Hopelle tuotin spermaa lentokoneella Tanskasta (teimme matkan Cruftiin autolla, jolloin pysähdyimme Charlotte Höierin luona Tanskassa jossa tapasin uroksen) urokselta Sandiacre So Far So Good (Samhaven Addiction-Sandiacre Spare My Blushes), josta pentueesta' Luukas' Malinallin Just One Look jäi kotiin ja tyttärelleni meni veljensä 'Jatsi' Jazz N' Ramatazz).
Cruftin matkalla vierailimme myös mm Samhaven, Sandiacre, Brilyn, Lassina ja Ingledene kenneleissä ja tapasin enemmän tätä nykyisten nuorten koirieni sukua siellä ja tykkäsin. Joten tuotin Lassinasta 'Ellen' Lassina Loves Blessing (Lassinaa L'Amant Dore-Lassina Lasting Dream) - Luukaksen vaimoksi ja Elle on tehnyt minulle kolme pentuetta.
Ellen ja Luukaksen lapsia on minulla täällä neljä kappaletta, pentuesisarukset 'Tytti' Malinallin Whisper Of Love (trikkityttö) ja 'Teddy' Malinallin Watch Me Now (soopelipoika) ja nämä pikkuiset nyt (värit toisinpäin:)) soopelityttö 'Ilonaa' Malinallin Wears A Red Skirt ja trikkipoika 'Emil' Malinallin Dressed In Furs.
Hups, tästähän kasvoi pitkä tarina. Kuitenkin kaikki edesmenneet koirani ovat olleet äärettömän tärkeitä minulle ja muistelen niitä tänään rakkaudella.
Muuten muutama sivua näköjään tarvitsee korjaamista ... en ole huomannutkaan, minun kotisivut kun ovat niin suuret!
7. Talitintit ovat jo jonkin alkaa huomautelleet että lintulauta on tyhjä - tänään sain vihdoin ostettua niille ruokaa ja heti samalla silmänräpäytyksellä kun laitoin sitä sinne oli yksi tintti katsomassa jo mitä saivat.:)
Malinan (Malinallin Total Knockout) isäntä soitteli kuulumisia, Malina on koko seudun lemmikki siellä, ovat oikein tyytyväisiä tyttöön. Kiitos kuulumisista!
Uskaltaisinkohan minä jo tuulettaa ettei enää ole tarvinnut papereita lattialle pentusille, ovat muutaman viikon olleet sisäsiistejä - vaikka nukutaankin aika pitkät yöt.
Heinille kiitos treeni kuvista jossa Luukaksen Suomen tottelevaisuusvalio Pinja (heh-ollaan niin ylpeitä Pinjasta!) on toisessa parissa tyttärensä Noxin kanssa ja täältä lähetetään silityksiä Pinjalle ja Noxille
8. Kyllä noi lapsoset kasvavat! Ovat nyt 4 kk ja 5 pv. Pihalta löytyi vanha likainen lelu, mutta kyllä se oli pennuista ihana
11. Tuijalle kiitos Teddyn pojan 'Mion' (Twist And Hey Ho Lets Party) kuvista!
Kyllä on ollut tylsiä harmaita märkiä päiviä ja koirat etenkin pennut ovat kuraisia ja märkiä. Jäkijäki!!!
Mutta illalla on Ilonan ihana nukkua turvallisesti isonsiskon ja isukin välissä.
13. Sataa, sataa, sataa ...
Oli kuitenkin ihana nähdä Tiina, joka kävi luonamme tänään ja kävi lenkeillä koirien kanssa, käytettiin yhdessä pennut myös.
Minulla on polvi mielettömän kipeä taas tänään, eilen kävin kaupassa ja kun ei päässyt pyörällä menemään niin kannoin repulla painavan kuorman ja se ilmeisesti oli pahasta polvelle. Ensi yöksi laitan pinnasta rikotun kaalinlehden polven ympäri - sen kun pitäisi poistaa nestettä.
Punnittiin koirat, pennut painoivat nyt noin 12 kiloa, Emil vähän yli. Täytyy huomenna antaa matokuurit kaikille.
Uusia kuvia Teddyn kahdestä nuoresta pojasta Twist And Hey Ho Lets Party 'Mio' ja Twist And Hey Ho Lets Go 'Tico'.
14. Ollut ihan hämärä päivä tänään, ei sada vettä onneksi!
Kaalinlehtiä oli polven ympärillä yön, mutta en oikein osaa sanoa onko ollut yhtään apua.
Matokuurit annettu kaikille, noille pennuille on helppo antaa kun ne nielaisevat tabletit kuin namin.:)
Alla pari kuvaa tältä päivältä, Emil alkaa olla isosisko Tytin kaanssa kohta samankorkuinen.
16. Kaikki ennallaan, märkää riittää ... ja ei pysty viemään koiria lenkeille polven takia, onneksi on tuo piha.
Elle-äiti on tällä hetkellä aika karvaton - kuten kuvasta näkyy :)  Elle nuolee aivan liian usein Emilin korvia, joten toinen korva alkaa tarvita apua taipuakseen. Tytti tykkää kovasti leikkiä pentujen kanssa. Vauhti on niin kovaa ettei näin harmaana päivänä meinaa saada hyviä kuvia.
17. Tänään kiva pikkupakkaspäivä; maa on kuiva! Mahtavaa! Toi meidän Tytti on niin onnellinen kun on saanut omat leikkikaverit.
Siirsin lintujen syöttötelineen pois
koira-aitauksen puolelta;
tintit heti löysivät sen.
Ja sitten tälläisiä kännykällä äkkiä siepattuja kuvia; toisessa isä-Luukas ja Emil juovat pikkuruisesta kupista yhdessä Ab-piimää. Ja toisessa ulkonta tullessa ikkunasta nähty 'yllätys' - Emil keittiön pöydällä - samanlaisen kuvan olen aikoinaan saanut Ellestä. :)
18. Lunta sataa ja on satanut kamalan paljon! Jo riittäisi! Harjasin kuistia puhtaaksi ja kuka se siellä sisällä ikkunan ääressä keittiön pöydällä istui ja katseli :) Emil-poikahan se. :) Seisomakuvassa pennut hetkeksi seisahtuivat kuuntelemaan kun aura-auto kolisi ohi läheltä.
Riikalle kiitos Luukaksen tyttären 'Jaden' (Saruskan Golden Especial) ja Waltteri-pojan kuvista! Halit sinnepäin!
21. Oli ihana saada vähän viestiä ja kuvia Torniosta - KIITOS Sirpa - lämpimät halit!
Heippa Tarja kulta,
täällä sitä nautitaan täysillä lumisista pihaleikeistä - milloinkaan palloa unohtamatta :) Siitä Varrikulta pitää kyllä huolen... Peetsirakas tykkää yli kaiken juoksuleikeistä ja painimatseista. Ja on niissä pieni tosikko. Varri on edelleen hyvin kärsivällinen isoveikka :) - joka kyllä joutuu joskus laittamaan pikkuveikalle vähän rajoja...murahtamalla... :) rakkain  lumiterveisin mummi, Varrikulta ja Peetsirakas

22. Polvi edelleen hurjan kipeä; määrättyyn asentoon mennessä meinaa pettää alta, turvotus ehkä hiukan laskenut.
Sää tuntuu todella kylmältä kun ei ole tottunut pakkasiin vielä.
Kiitos Heinille uusista vetokuvista kauniissa lumisessa maisemassa, Pinja, Luukaksen tytär ja kaverit siellä vetävät.
26. Heinille kiitos uusista kivoista valjakkokuvista!

Huvittaa pikku-Emil, ne aina leikkii ja 'tappelee' (ei tosissaan) Ilonan kanssa keskenään,mutta kun Luukas-isukki, joka tuntuu erityisesti Ilonasta tykkäävän - alkaa Ilonaa leikittää ja ehkä vähän hurmatakkin - niin sitten Emil tulee vähän mustasukkaiseksi selvästi siskostaan.
Ja taas Emil tuntuu olevan enemmän Tytin leikkikaveri.
27. Kylmää! Huomenna minä vanhenen - ei millään tajua mihin se nouruus meni? Äiti ja Mia tulevat käymään.
Täytyi taas siepata kännyllä kuva kun molemmat pennut menivät isänsä kanssa samalle piimäkupille ja todella se kupponen on tälläinen pieni jälkiruokakippo!
Aikansa kutakin, kuulin että ystäväni Tiina saa ensi kesänä ensimmäisen vauvansa - hänelle ihanaa - ISOT onnittelut! - hän onkin jo muutaman vuoden haaveillut sellaisesta.:)
Hän on yli 15v käynyt - aina Lahdessa ollessaan - koiriani viemässä pitkille lenkeille. Se varmaan loppuu nyt ja Tiinan aika menee muihin asioihin.
30. Maya astrologia sanoo minusta näin:

Valkoinen Magneettinen Taikuri on Maya merkkini:

Valkoinen Taikuri
Sinua kuvaavat sanat: lumous, ajattomuus ja herkkyys. Olethan ihastuttava Valkoinen Taikuri, Ajattomuuden voima. Myös kissamainen salaperäisyys, mediaalisuus, herkkätuntoisuus ja älykkyys ovat ominaisuuksiasi. Olet vertaansa vailla oleva ihmissuhdesiantuntija siitäkin huolimatta tai juuri siksi, että henkilökohtaiset suhteesi kertoisivat välillä aivan jostakin muusta. Ajattomuudessasi heittäytyessäsi elämän virtaan olet varmasti aika ajoin huomannut, miten asiat loksahtelevat paikoilleen kuin itsestään.

Magneettinen
Sinua ohjaa päämäärän magneettinen sointu, numero yksi. Tämä kertoo, että sinulla on elämässäsi mahdollisuudet hyvin vahvaan itsenäisyyteen. Maya-astrologisesti ilmaistuna sinua ohjaa oma voimasi kaksinkertaisena. Sinulla on hyvät edellytykset kuunnella juuri omaa itseäsi ja sisäistä ääntäsi. Tämän numeron ohjaamana tehtäväsi on löytää tai selkeyttää päämääräsi. Kun olet selvittänyt ne itsellesi, voit saavuttaa ne suoraviivaisemmin ja selkeämmin.

Ja kiinalaisessa horoskoopissa olen koira

Koira on kova paiskimaan töitä, eikä koskaan päästä itseään helpolla. Täydellisyyteen pyrkiessään Koira rasittaa itseään helposti liikaa ja saattaa silloin muuttua pessimistiseksi, epäsosiaaliseksi ja itsepäiseksi. Perusluonteeltaan Koira on äärimmäisen uskollinen ja lojaali todellisille ystävilleen, eikä koskaan epäröi ryhtyä puolustamaan hätään joutunutta. Koira on myös loistava kuuntelija ja lohduttaja vaikeuksien keskellä. Intuitionsa ansiosta Koira osaa antaa hyviä neuvoja niitä pyytäville.