1. Lauralta ja Tinolta (Frozeneye's Golden Amigo =Teddyn poika) tuli terveisiä (alla) - oli aivan ihana tavata heidät ja Lauran äiti Sarin luona. Tino tuntui olevan vilkas ja ystävällinen kuten isoisänsä Luukas.:) Teddy-isä on rauhallisempi, mutta myös erittäin ystävällinen ja ihmisrakas kuten kaikki lapsensa tuntuivat olevan. Haleja ja colliesuukkoja Tinon kotiin!
Heippa Tarja ja muut ystävät siellä Lahdessa!
Oli tosi kivaa eilen pentutapaamisessa! Oli niin paljon ystäviä, joiden kanssa peuhata. Onni oli kyllä ainoa joka lähti mun painimatseihin mukaan... Mutta se onkin se jonka kanssa me ihan pikkusinakin riehuttiin. Niin mulle sanottiin. Sä olit ottanut niin hienoja kuvia! Me tykättiin katsoa niitä täällä kotona kaikki yhdessä. Oispas kiva kun olis aina noin paljon kavereita, mä ainaki tykkäisin niin sais riehuu paljon. Tosin kyllähän Lauraki aina riehuu mun kanssa ja pelaa mun kanssa jalkapalloa takapihalla. Ja sitten se nauraa mulle kun mä huijaan ja otan sen jalkapallon suuhun ja juoksen ympäri pihaa.
Tosi kiva Tarja, kun sanoit että mä olen isi-Teddyn näköinen. Mä olen nyt niiin ylpeä! Kyllä ne on mulle kertonutkin että mä olen tosi nätti poika, mutta enhän mä itse voi sitä tietää.. Ehkä mulle tulee vielä yhtä iso ja hieno turkkikin kun mun isille. Mitäs luulet?
Meillä alkaa maanantaina pentukurssi, jolle me mennään kuulemma vähän harjottelemaan. Laura sanoi että siellä pitää malttaa olla paikallaan ja kans oottaa omaa vuoroaan, mikä ei oikein oo mun juttu, mutta ihan innolla mä meen kokeilemaan ja kattomaan. Sitten mua pistetään harjottelemaan sitä näyttelyjuoksua ja seisontaa niinkuin siellä Orimattilassa eilen. Siitä tulikin nyt tosi kivaa kun Laura ottikin pieniä nakinpalasia treenatakseen mua. Se aatteli että siitä tulee mulle sitten tosi ekstra kiva juttu ja se onkin ihan totta! Tosin mä tänään ryöstin koko sen nakkipussin mikä oli Lauran taskussa ja se ei kuulemma ollut ihan oikein.. Mutta kun mulla oli hirveä nälkä ja ne nakit tuoksu tosi hyvältä! Eikö silloin kuuluisi syödä vai mitä?
No me nyt harjoitellaan kovasti siihen pentunäyttelyyn joulukuussa. Kiva kun sinne tulee niin paljon kavereita, niin nähdään taas kaikki. Ehkä mä vielä joku päivä törmään isiinkin näyttelyssä!
Nyt meidän pitää lähteä lenkille, kun Laura sanoo että mä olen niin rauhaton. Mutta niin se kyllä sanoo aina. Ei se kyllä ihan totta oo... Mä nukun silloin kun Laura on koulussa!
Terveisiä ja isot halit kaikille!
Tino
3. Varri-kullalta (Malinallin Top Treasure) tuli viestiä, älä Varri-kulta sure, en ole surullinen, kyllä se varmaan on ollut vaikea ison pojan siellä liukkaalla lattialla mennä, parashan se on varoa ettei kaadu ja satu.:) Hieno poika että lopulta menit sinne ylös!
Rakastetaan sinua aivan hurjasti kuitenkin. Ja lähetetään rakkaita terveisiä ja haleja ja hännäheilutuksia ja colliesuukkoja sinulle ja Sirpalle ja Ilpolle!
Aino minusta köhii vähän vähemmän kun on lääkekuurilla ja maksa-arvojen takia syö erikoisruokaa, jossa proteiinit alhaalla. Laitan Ainolle aina takin päälle kun se menee ulos etteivät keuhkot saisi kylmää. Aino tuli eilen 13v ja 7kk.
Hei Tarja kulta ja kaikki muut !
Varri kulta täällä  taas - harmaana, sateisena päivänä - mutta ihan iloisella mielellä kuitenkin :) Arvaas mitä Tarja, mie en millään meinannu rohjeta mennä eilen sisälle koiraurheilukeskukseen...siis sinne, missä olen käyny mummin/ukin kanssa sen tosi mukavan tapakasvatuskurssin ja mistä sain melkein pelkkää kiitosta kaiken aikaa...

Kun me eilen illalla käveltiin mummin kanssa kotoa sinne (me ei huolittu ukilta autokyytiä :), mie kuljin iloisena häntä ylhäällä heiluen ja haistelin onnellisena muiden koirien hajuja, mutta kun me tultiin pihalle, mie löin täydet jarrut päälle ! No, mummi sai mut suostuteltua ulko-ovelle saakka, mutta siitä en halunnu mennä tuumaakaan kauemmas...Mie aloin ihan täristä, koska pelkäsin niitä eteisen liukkaita (maalattuja) sementtilattioita, jossa viikko sitten liukastelin. Mummi silitteli mua ja jutteli rauhoittavasti, mutta ei se paljoa kyllä auttanu...

Mummi oli varalta ostanu mulle jarrusukat (Musti ja Mirri-kaupasta), jotka se laitto mulle eteisessä jalkaan, etten enää liukastuisi. En mie sitä uskonu, että ne vois mua auttaa. Mie olin päättäny, että "EN MENE!". No, siihen ehätti se uusi tokokoulutusohjaaja, joka oli sitä mieltä, ettei mummin kannata mua maanitella vaan reippaasti vain komentaa tulemaan ja sitten kehua. Mummi koitti sille selittää, että mie olen OIKEASTI kerran menny (kiiressä kun hoppuilin) portaissa rähmälleni ja toisen kerran eteisessä liukastellu.. Ei mulle silloin kuinkaan käyny, mutta kurjalta se tuntui kuitenki.
Mummi sano sille kouluttajalle, että se voi mennä rauhassa yläkertaan ja me katsotaan, miten meidän käy. Sitten alakertaan tuli yks ihana Salla, tapakasvatuskurssin kouluttajia. Hän kyseli, että ollaanko me menossa tokoa aloittelemaan. Mummi sano, että sellainen meininki meillä on ollu, mutta katsotaan nyt, miten käy...
Salla tuli mummille apuun ja sano, että mut pitäis saada liikkeelle, etten jumittuisi siihen ovelle. Se käski mummin mennä  piiloon ja huudella mua sieltä. Mummi teki työtä käskettyä ja Salla kehu mua tosi paljon, kun otin yhdenkin askeleen eteenpäin (ja välillä kaksi taakse :(. Sitä ennen se siirteli mulle pieniä mattoja, mihinkä astua, etten liukastu. Niin mie sitte lopulta pääsin mummin luo portaiden alapäähän ja siitä raput ylös...Rapuista meinasin vielä kerran pyörtää alas, mutta meninki sitte mummin perässä ylös ja sain ison kasan maksanpaloja ja kauheasti kehuja, kun olin niin reipas poika. Sain mie niitä maksanpaloja Sallaltakin...Se vissiin haki niitä mummilta...
Ei me sitten siihen tokoon enää ehditty eilen mennä, kun mun jarrutteluun ja houkuttelemiseen oli menny 40 min! Mummi sano, että se oli tosi hienoa, kun mie kuitenki tulin sinne ylös vaikka pelotti niin kovasti :) Enkö olekin hyvä poika ?

Vähän aikaa me katsottiin sitä tokoilua ja lähdettiin sitte varovaisesti alas. Raput meni hienosti, mutta eteinen pelotti. Se on varsinainen MÖRKÖ mulle se liukas lattia. Ei silti, en mie yhtään liukastellu, kun mulla oli ne koirien jarrusukat jalassa :) Ne on hienot vihreät ja niissä on komeat tassunjälet jarruina, mutta on se silti vähän nöyryyttävää kulkea nyt sukat jalassa... Niin, ja on mulla hieno uusi nahkapantakin. Siinä on heijastinläiskiä, että mie näkyisin pimeässä. Mutta en mie kyllä tiedä, että näkyykö mun tuuhean Malinallin turkin sisältä minkäänlainen panta...Mulla pitäis varmaan heilua heijastinnauhat tuulessa ennenkuin niitä kukaan huomais :) No, mummilla ja ukilla on kaikenlaista kiiltävää päällä, kun pimeässä kuljetaan niin tietenki se auttaa muaki, kun mie kuljen hienosti niiden vierellä :)
Ethän ole surullinen, kun mua nuo liukkaat lattiat kauhistuttaa ? Kuulin, kun Salla ehdotti mummille, että me pidettäis nyt pieni treenitauko, että mulla menis nuo pahimmat pelot ohi. Niin me varmaan tehdään. Sitä paitsi mummi ja ukki miettii, että me ilmoittauduttaiski ralli-tokoon tavallisen tokon sijasta. Se on sellaista vähän enemmän leikkimielistä, kun mieki olen sellainen iloinen leikkimielinen collie poika... Ralli-toko on tullu tänne tuolta Ruotsin puolelta. Se on ihan uusi juttu ja siihen ollaann parhaillaan kokoamassa ryhmää kasaan ja sitten, kun se saadaan täyteen, se alkaa...
Miten muuten Aino täti jaksaa?
Tällaista tällä kertaa. Mummi ja ukki lähettävät paljon rakkaita terveisiä.
Ajattelen Teitä usein, colliesuukkoja ja hännänheilutuksia Varri kullalta
Ihana Onni (Malinallin Talk Of The Town) piipahti meillä Katin ja Toivon kanssa. Onni (ja sisarukset) ovat nyt 7kk. Ja Toivolla varmaan on joskus tekemistä villin Onnin kanssa.:) Onni on melkein Toivon kokoinen.

7. Viime viikko on mennyt seuratessa BB-2009 asukasvaihtoa, Kätlin ollut Filippiineillä ja Cathy Filippiineiltä ollut Suomen BB talossa.
Ollut upea seurata sikäläisiä ihmisiä ja heidän iloisuuttaan. Kätlin jopa levytti siellä Tomin kanssa filippiinin kielisen laulun, tässä linkki
heidän harjoittelustaan. Kätlin ja filippiiniläinen Hermes taisivat pikkuisen ihastua toisiinsa, tässä video kun Kätlin palasi takaisin talo A:han, siellä oli kaksi BB-taloa vierekkäin ja Kätlin vietti aikaa molemmissa. Tässä ihanainen Cathy saapuu Suomen taloon vaihtoasukkaaksi.
8. Cheri on alkanut tekemään blogia PBB talon tapahtumista.
Maxi (Malinallin Twice Is Nice) toivotti isä-Luukakselle hyvää isänpäivää - Kiitos Maxi! Hännänheilutuksia!
ONNITTELUT kaikille isille!
Jade-tytär (Saruskan Golden Especial) lähetti myös Luukas isälleen iloisia isänpäiväntoivotuksia häntä heiluen.
Kiitos Jade, takaisin colliesuukkoja!
Teddy-isukki sai kanssa isänpäiväterveisiä Tino-pojaltaan (Frozeneye's Golden Amigo) Kiitos ja haleja!
Heippa!
Taas minä kirjoittelen, mutta halusin toivottaa Teddy-isille mahtavaa isienpäivää! Ja tietysti kans sitten isoisi Luukakselle.
Toivottavasti teillä on ollut kiva päivä. Mulla ainakin oli! Oltiin ensin Lauran kanssa tunnin metsässä kävelemässä ja purkamassa energiaa ja sitten mä pääsin kattomaan kun Lauran veli Tumppi pelas salibandya ja nousi sm-sarjaan. Oli tosi kivaa, kun yleensä sinne ei oteta koiria mukaan, mutta mä lupasin kannustaa tosi hyvin niin pääsin.
Meillä on mennyt tosi mukavasti täällä muutenkin ja ollaan harjoteltu ahkerasti pentukurssin asioita ja myös harjoteltu autossaoloa.
Sitten lisäksi yks päivä mentiin Lauran ja sen Tumppi-veljen kanssa bussilla kaupunkiin! Mä olin tosi kiltisti! Istuin Lauran sylissä ja kattelin ikkunasta ulos, ja sitten se bussikuski leperteli paljon mulle. Taisin tehdä hyvän vaikutuksen. :) Sitten me oltiin taas eilen Pojun luona leikkimässä ja arvatkaapas mitä! Mä oon kohta jo Pojun kokoinen ja sehän on mua 3kk vanhempi. Laura nyt miettii ja surkuttelee että mihin sen pentuvauva katosi.... No musta kyllä tuntuu että se tykkää musta päivä päivältä enemmän kuitenkin vaikka mä kasvan. Mäkin tykkään kyllä siitä. Vaikka välillä mä vähän murahtelen kun se tutkii mun hampaita ja kiusaa mun herkkiä korvia, mutta se sano että niin on pakko tehä niin kai mun sit pitää antaa..
Haleja teille kaikille täältä lumisesta ja kylmästä Porvoosta!
Tino
Ja :) Varri-kullalta (Malinallin Top Treasure) tuli myös terveisiä ja sain taas nauraa niin - kiitos!!! Rakkaita terveisiä ja haleja!
Heippa Tarja kulta ja kaikki muut siellä vauvakodissa! Ja siskot  &veljet ympäri Suomenmaan :) Ollaan me vain jo TOSI isoja !
Mieki painan (eilen) 23kg100gr. Aika iso vai mitä ? Ja kun mie, siis mummi..., katsoi mun puolesta niitä Sinun blogin viimeisiä kuvia me
hämmästyttiin, miten isoksi Onni on kasvanu...melkein yhtä suureksi kuin sen isoveli ! Mie en kuulemma enää kasva korkeutta niin paljo
kuin vähän aikaa sitten, mutta mie jykevöidyn ja miehistyn. Niinku toissa iltanaki. Mie koitin ekaksi pitää toista takajalkaa ilmassa
(kun kävin pissalla), mutta ei se oikein onnistunu... Miepä keksinki paremman keinon - mie nostin etujalan ylös  :) Mummia nauratti.
Se kuulu mutisevan itsekseen, että mie olen ihan kuin yks setteri pienenä pentuna, kun se  näki ikkunan takana puussa linnun, se alko seistä sitä lintua.... Sillä oli vaistot tallella, mutta niin ne on mullakin:) Me ollaan vietetty tosi mukava isän- siis ukinpäivä Hannan ja
Samuelin kanssa. Muut on soitellu ukille ja onnitellu sitä. On se saanu lahjojaki. Koskahan mie saan lahjoja ? Ainaski jouluna. Mummi ja
ukki on luvannu mulle uuden possun, kun se vanha on ihan räsä, mutta kyllä mie sen kanssa vielä juoksen ja leikin, vaikka se ei enää
ääntele yhtään, eikä sillä ole vatsassa ollenkaan täytettä, kun mie olen kiskonu kaikki pois. Tai melkein kaikki. Mummi otti loput ja
laitto roskikseen, etten mie syö niitä. On täällä satanu vähän luntakin, eikä vain vettä, mutta se sulaa kovaa vauhtia pois. Harmi !
Ei vieläkään Tarjan kaipaamia lumikuvia :( Nyt pitää Varri kullanlähteä nukkumaan. Ukki on jo menny. Ja mummi on just menossa.
Paljon collie suukkoja ja hännänheilutuksia ! Varri kulta  Ps Me mietitään vielä sitä mun treenitaukoa...pidetäänkö vai ei. Se toko täti oli aika tiukan oloinen... Ne vihreät jarrusukat on tosi hyvät. Ja pysyyjalassa raput ylös ja alas. Just sen, mitä tartteekin. Olispa mulla
ollu heti alussa jarrusukat  niin ei olis tarvinnu ruveta ollenkaan pelkäämään liukkaita lattioita tai portaita...
Ja Maxista 7-kk (Malinallin Twice Is Nice) tuli uunituoreita kuvia. Kiitos Suvi, haleja ja colliepusuja!
9. Uusi blogi Marigoldin tekemänä Kätlinin vierailusta Pinoy BB-taloihin.
Riitta L. soitteli että Lilla (Goldshimmer She's A Witch) oli röntgenissä tänään ja näyttäisi että viimeinen pentu (n. kolme pentua näkyi aiemmin ultrassa olleen kuolleet kohtuun) on kasvanut ajankohtaan nähden sopivasti, nyt kaikki peukut ja varpaat pystyyn että pentu voisi hyvin ja saataisiin vihdoin Lillan ja Jatsin (Malinallin Jazz N' Ramatazz) vauva maailmaan elossa ... Lillalla on ollut huonoa onnea, ensimmäiset 7 pentua syntyivät liian aikaisin kuolleina ja toisen kerran oli tyhjä.
Vielä jos mahdollisesti Jatsi lähtee Kaliforniaan piakkoin niin en sitten voi sitä käyttää Ellelle kuten olen ajatellut.
Varrin (Malinallin Top Treasure) 'isoveli' Juho lähetti muutaman syksyisen kuvan Varrista sekä Varrista Riikan kanssa kuvassa.
Mitähän Varri on kuvissa, ehkä n. 5-6 kk ... Kiitos Juho ja haleja sinnepäin!

12. Ei onnistu - ei. Valitettavasti ihana Lilla (Goldshimmer She's A Witch) synnytti tänä aamuna kuolleen soopeli tytön. Riitta vie pennun avattavaksi Eviraan vaikka olettaa että mahdollisesti on Lillan istukassa vikaa. Se että pentu oli soopeli, tukisi minun ajatusta että Jatsi
(Malinallin Jazz N' Ramatazz) olisi dominantti soopeli.
Tänään täällä maa on juuri ja juuri valkoinen ja on pikkupakkanen.
Näin ison tilhiparven kotimatkalla kaupasta. En ehkä olisi sitä huomannut ellei eräs auto olisi pysähtynyt ja mies tullut autosta kameran kanssa kuvaamaan niitä. Ihmettelin kuinka hän oli ne huomannut ajaessa samalla...
16. Lämmin kiitos Merville Rosen (Malinallin Time To Shine) kuulumisista ja kuvista! Haleja ja hännänheilutuksia sinnepäin!
Rose alkaa näyttää jo 'isolta' tytöltä.
Painoja ja säkäkorkeuksia (Suvi kyseli:)) mitä on tullut tietoon:

Rose        säkä   52cm             paino   17kg
Maxi          "      55cm                "       17kg
Varri                                         "       23kg
17. Heini, Pinja (Luukaksen tytär - Saruskan Golden Empress) ja Pinjan tytär Nox kävivät kylässä. Nox on aivan ihana, reipas pikkucollie.
Heini on maalannut minulle upean kellon, alla kuva. Kellossa on Luukaksen pää ja Pinjan toiminta kuvia.
Kiitos vierailusta! Oli mukava nähdä teitä!
Video salsaa tanssivasta koirasta. :)
Luukaksesta on tullut uudelleen isoisä, tyttärensä 'Jane' Scottail Lady Jane sai viime viikolla vauvat. Onnea Janelle!
18. Minusta ihan liikuttavan hieno video toko suorituksesta. Herran sanotaan  olevan 97,5 vuotias!
Varri-kullalta tuli terveisiä - Kiitoskiitos! Nyt sitten Varri voi lopettaa kasvun :), syöhän Varri aikuisruokaa? On ihan hyvä että mummi ja ukki voivat olla turvallisin mielin kun puolustat heitä - hyvä poika! En tiedä näkeekö kuvista että teitä rakastettiin, mutta teitä kyllä todella rakastettiin aivan hurjasti - olitte kerrassaan ihania pentuja, ei teitä voinut olla rakastamatta. Haleja ja colliesuukkoja Tornioon!
Varri kulta täältä Lapin porstuasta taas pitkästä aikaa :) Paljon rakkaita terveisiä, hännänheilutuksia ja colliepusuja sinne vauvakotiin Teille kaikille ! Ja siskoille&veljille myös:) Ollaan me vaan kasvettu kovasti, kun silloin alussa oltiin niin pieniä, ettet Sie Tarja vissiin uskaltanu viikkoon edes nukkua, kun me oltiin synnytty... Sie vahit meitä, ettei me vain jäädä Elle-äidin alle puristuksiin tms. On meillä vaan ollu extra hyvä vauvakoti ! Ilmankos meistä on kaikista tullu niin erinomaisia ja rakastettavia nuorukaisia ja neitosia :) Kyllä sen näkee kuvistakin, että meitä rakastetaan...eikö näekki Tarja? Mitäköhän mie nyt kertoisin mun elämästä ja tapahtumista... No, ainakin sen, että me - siis ukki, mummi ja mie - oltiin viikonloppuna Lapin mökillä ja siellä oli tietty tosi mukavaa. Me oltiin vähän niinku valmistelemassa joulua, kun me kai mennään sinne  jouluksi. "Isoveli" Juho & Riikka tulevat myös :) Kun me käytiin lauantaina  metsässä kävelemässä, mie haistelin tosi kovasti OUTOJA jälkiä...ja sitten, kun mummin ja ukin silmä vältti, mie SÖIN pieniä mustia papanoita, jotka maistu melkein samalle kuin mille ne jäljet metsässä tuoksu... Mummi ja ukki kyllä teki mulle selväksi, ettei ne herkulliset papanat ole mua varten siellä
metsässä... No, ketä varten muka, jos ei mua? Eihän siellä ollu ketään muita koiria, joiden olis pitäny päästä herkuttelemaan... No, kyllä
mie sitte uskoin, kun kerta ukki ja mummi molemmat kielsivät... Lauantai illalla me oltiin mummin kanssa pihamaalla. Alko jo vähän hämärtää ja ukki oli saunaa lämmittämässä, kun mie tajusin, että nyt kohta tapahtuu jotakin OUTOA... Mie murahtelin muutaman kerran ja mummi ihmetteli, että mitäs nyt... Kylläpä ymmärsi mummikin kohta, että mikäs on homman nimi... Arvaas, Tarja, mitä - MEIDÄN suolla - mun
ja mummin silmien edessä - juoksi HIRVEETÄ vauhtia porolauma (mummi valisti mua, että ne on poroja) ! Niitä oli kuule Tarja PALJON ja ne juoksi LUJAA! Arvaas, pelkäsinkö mie ? EN YHTÄÄN ! Mie kuule nostin ihan hirveän elämän ! Mie haukuin TOSI kovalla ja kumealla äänellä ja murisinki välillä. Ja silloin ne porot vasta juoksi ! Enhän mie muuten olis niistä niin piitannu, mutta kun kehtasivat tulla melkein niinku MEIDäN pihalle juoksemaan - aivan lähelle sitä  kohtaa , missä ukki mua syyslomalla kuurasuolla kuvas ... Mie siis VAHDIN ja PUOLUSTIN meidän pihaa ja mun reviiriä :) Mun "isoveli" Juho sano (ja nauro päälle) mummille kuultuaan mun vahtimisesta, että " Ai, Varriko ilmotti niille, että alkakaa vetää sieltä meidän suolta.." "Niin justiin", sano mummi ja sitäki nauratti mun touhut ja Juhon sanomiset
:) Ja ukkiki sano, "että aivanko totta...kyllä Varrin kanssa on jo turvallista liikkua.." Niin munki mielestä :) Kyllä mie omiani puolustan, vaikka sitä ei kukaan ole mulle edes yrittäny opettaa... Niin että tällaista meille  kuuluu:) Olis kyllä tosi ihana nähdä Teitä kaikkia, mutta kun me asutaan näin kaukana niin me ei tosiaankaan turhan usein sinne etelään päästä  tulemaan, mutta kyllä me taas joskus tullaan... Tottakai :) Otathan Tarja kuvia Helsingin näyttelystä? On tuo mummi iltauninen, kun se aikoo lähteä jo nyt (klo 22.45) nukkumaan... Hyvää yötä vain kaikille tv Varri kulta + mummi ja ukki  PS MUN SÄKÄKORKEUS ON 60 CM! Ukki ja mummi tarkistavat mun painon uudelleen lähipäivinä, että onko se vielä se sama 23 ja vähän  päälle vai painanko jo enemmän...Teddy veli, perässä tullaan :)
21. Täytynee taas kerran todeta kuinka onnellinen minä olen vaatimattomasta elämästäni koirieni kanssa. Ei sitä varmaan voi sellainen ihminen ymmärtää jolla ei ole ollut koiraa. Minun suosikki sanonta on : Koira heiluttaa häntäänsä sydämmellään. Ne ovat niin hienoja 'olentoja'
22. BB:ssä jännä päivä tänään - joukkohäätö ... ja finaaliviikko alkaa.
Koirat olivat niin iloisia tänään (minä myös :)), Tuuli & vanhemmat vierailivat.
JEE!  BB finaaliin pääsivät juuri ne henkilöt joiden olisin toivonut sinne pääsevän eli Kätlin, Esa, Aso ja Antti.
Hyvin äänestetty Suomen kansa!
23. IHANA ystäväni Anne N-L., joka aikoinaan esitti minun rakkaan edesmenneen collieystäväni 'Ilmarin' ( Fi MVA Zinnia's Merituuli) näyttelyissä muotovalioksi - vielä kiitoksia siitä! kävi tänään vähän siistimässä kasvattiani 'Maxia' (Malinallin Twice As Nice) ja lähetti
pari kuvaa 'Maxista' - KII-TOOS Anne! 'Maxi' on 'Ilmarin' tyttären pojanpoika. :)
'Maxi' on joulukuussa menossa ensimmäiseen pentunäyttelyyn.
Ja vielä illalla Anne tulee meille kylään. KIVAA!

Ja Annen mukava collietyttö Reeta (Ruffenuff Rambling Rhyme) oli myös mukana.:)

                                                                                                    
                                                                                                     Oiii -  kiitos Reeta!
                                                                                                     Olet todella kivanluonteinen nuori kaunis collieneiti!
                                                                                                     Tykkään sinusta kovasti!24. 'Timiltä' (Malinallin This Is Mine) tuli postia, säkäkorkeus on noin 54 cm ja painoa 25 kg, ei taida olla ainakaan ruokahalussa vikaa.:) 'Timi' kuulemma yrittää vähän perhettä komennella (ei voi olla totta - heh - 'minun' pienin ihana poikavauva :)), mutta kuitenkin on hymypoika ja hymyilee hampaat vilkkuen. Isänsä Luukas tekee samoin kun on oikein mielissään ja muistan että Luukaksen isoisä 'lmari'
Fi Mva Zinnia's Merituuli teki samoin.
29. Varri-kullan (Malinallin Top Treasure) terveisiä ! ;) Kiitos !!! Haleja !!! Taas hymyhuulin kopioin tänne. :)
Heippa taas rakas vauvakodin väki, Tarja ja kaikki muut! Varri kulta täällä kirjoittelee mummin avustuksella :) Kaikki hyvin täällä.
Mie olen oppinu nostamaan jalkaa oikein kunnolla :) Mun aamu-, päivä-  ja iltalenkin varrella on tolppia vaikka minkä verran...niin onpa siinä sitten  hyvä harjoitella...mutta kyllä mie melkein aina ensimmäiset piiit-kät pissat teen kuitenki kyykkyseltään :) Tänne sais muuten
alkaa tulla lunta. En mie ole nähny sitä oikeesti kunnolla kun kerran. Oli se niin tosi mukava riehua lumessa :) Mutta on siinä yks mutta...mulle on ostettu Hurtta-sade- lumiviitta viime viikolla, enkä mie oikein tiedä, miten mun pitäis siihen suhtautua... Se on varmaan
lämmin ja mukava, mutta musta tuntuu, että on se vähän nöyryyttävää kulkea ny "takki niskassa". Kun mummi sovitti sitä mulle täällä kotona
yks ilta, mie kyllä annoin sen laittaa viitan mun päälle, mutta sitte mie kävin istumaan, enkä meinannu liikahtaakaan, mutta sai mummi mut
lopulta makupaloilla houkuteltua olohuoneesta keittiöön niin että se näki, onko viitta mulle sopivan kokoinen. On se kuulemma.  ja sopivan
värinenki. Siinä on niinku kahta ruskeeta: vaaleaa ja vähän tummempaa. Oli mummille näytetty kirkkaan, melkein sähkön sinistäki, mutta ei se huolinu sitä.. Kuulu sanovan ukille, ettei se olis sopinu yhteen mun soopeli-turkin kanssa...Eikö muka? Onhan taivaski sininen... Jos se
nyt taas joskus tulis näkyviin tuolta pimeyden, sateen ja sumun keskeltä... Ei silti, mua ei kyllä ilmat haittaa. Sato tai paisto, mie olen aina valmis lähteen ulos lenkille, mutta en mie sitte enää niin kauheasti piittaa jäädä pihalle leikkimään, jos sataa "kuin aisaa"... Oikeesti mie kuitenki leikin vielä pihassakin " ilmalla kuin ilmalla" - ainaski ukin mieliksi -, kun se on kerta aidannu mua varte enemmän kuin puoli pihaa... Illalla oltiin mummin ja ukin kans taas  pimeällä pihalla ja silloinkos naapurin täti ja setä alko siivota ja puistella niiden mattoja meidän aidan takana !  Mie poika nostin älämölön...haukuin ja murisin ihan kunnolla ja yritin sanoa niille, että olkaa nyt hyvät ihmiset hiljempaa... Koitti ne mulle leperrellä sieltä aidan takaa, mutta mie vain katsoin mummia ja murahtelin. Mummi yritti sanoa mulle, että se on niitten piha, anna nyt Varri kulta niiden olla rauhassa... Niin mie sitten lopetin ja ajattelin, että olkoot sitten... Muuten asiasta toiseen... Kynsien leikkuu sujuu ihan mallikkaasti ensi vaikeuksien jälkeen...ukki leikkaa kynnet ja mummi antaa makupaloja...ja molemmat kehuu... Turkin harjauksesta mie en kans kauheasti tykkää. Mie haluaisin mieluummin leikkiä sillä harjalla, mutta "ei auta, pakko se on suostua - jopa korvatakkujen selvittelyyn..." Ei mulla ole ollu kuin kaks pientä takkua, mutta meni siinä mummilla muutama ilta, kun se selvitti takkuja vähän kertaansa. Nyt ne on poissa, jos ei ole tullu uusia tilalle... Ei ole tullu, sano mummi. Aikoo kuulemma noudattaa Tarjan kesäistä neuvoa ja vahtia,  ettei tule korvan ale takkuja :) Eikä tietty muuallekaan... Kiitos vain siitäkin hyvästä neuvosta Tarja kulta ! Kyllä oli muuten Max fiinin näköinen kuvissa, kun se Sinun ystävä Anne oli käyny häntä "vähän siistimässä" ens viikon näyttelyä varten ! Onnea vain Maxille ja kaikille muillekin sukulaisille sinne Helsingin näyttelyyn ! Me pidetään peukkuja pystyssä... Siis mummi ja ukki pitää... Mie pidän
varmaan häntää ja heilutan sitä hurjasti ja lähettelen lämpimiä colliesuukkoja kaikille Teille rakkaille sukulaisille ja Tarja kullalle
oikein erityisen paljon :) Hyvää yötä myös mummilta ja ukilta! Isoveli Varri ...siis Varrikulta
Siellä pentunäyttelyssä on muuten aika paljon pitkäkarvaisia collienpentuja, kokonaista 22 kappaletta.
Tänään on myös Big Brother finaali - Kätlinille peukut pystyssä! On vaan niin aurinkoinen, kiltti  persoona.
Ai niin, Antero soitteli Järvenpäästä, on tullut Malinasta (Malinallin Total Knockout) iso tyttö - ensimmäinen juoksu on alkanut. On tullut Ellen sukuun, on iso tyttö, rodun ylärajalla kuten Varri ja Teddy veljensä, muut taitavat olla tulla pienemmän kokoisiksi isänsä lailla.
Pennut täyttivät eilen 8-kuukautta!