1. Maaliskuu alkoi naurulla ja päättyi kyyneliin.
Päivä oli ihanan aurinkoinen ja lauhtumista luvassa, silti mieli maassa nyt
Tulin juuri iltalenkiltä Ellen ja Teddyn kanssa, täysikuu möllötti valaisten kotikatua ja lumi narskui kenkien alla mukavasti ja isot varjot kulkivat meidän rinnalla, Teddyn varjo näytti ihan ihmisen varjolta. Sekä kyyneleet jäätyivät poskiin.
Voisin yhtyä viime vuotisen Putous voittajan Inkeri Ankeisen (se hänen nimi muistaakseni oli) sanoihin: Luoja ota minut jo pois!
Olen niin väsynyt ainaisiin ongelmiin ja kaikki ystävätkin ovat tosiaan jo kuolleet.
Tämä vanha ottamani kuva sopii tämänillan tunnelmiin.

2. Minä olen tapaillut Kattocenterin miehiä tällä viikolla melkein joka päivä. Viikonloppuna kun tarvitsin jotain vintiltä niin huomasin että yhdessä kohdassa oli huurretta sisäkatossa. On kylmä vintti - vanha rintamamiestalo. Maanantaina sitten viestitin heille (kun tekivät uuden katon joku vuosi sitten)  ja mies tuli katsomaan sitä aika nopeasti ja samalla kuvasi piipun hatun. Siinä oli jotain huomauttamista. Huurre sitten osoittautui vaarattomaksi lämmön jostain sinne karkaamalla aiheuttamaksi. Ja piipun hattu asia unohtui siihen.
Tiistaina sitten muistin sen ja taas uutta viestiä Kattocentteriin. Taas mies tuli aika pikaisesti katsomaan ja totesi että on piipun hattu on painunut keskeltä, kopisteli lumet pois ja sovittiin että tulee kun lumet ovat sulaneet sen laittamaan kuntoon kun nyt olisi hiukan vaarallista se tehdä.
Tuli keskiviikko. Tarvitsin jotain vintiltä. :) Empä saanut ovea auki. Kattocenterin mies oli sen jymäyttänyt vähän liian hyvin kiinni. Koskaan kolmeenkymmeneen vuoteen ei ole ollut ongelmia sen oven kanssa.
Joten taas viestiä sinne. Ei tullut vastausta eikä tullut ketään sitä katsomaan kun olin kirjoittanut toivotun ajan...Soitimpa sitten ja sieltä hövelisti luvattiin että mies tulee sen avaamaan. Ja kävikin.
Seuraavana päivänä eli torstaina sieltä soitettiin että tulevat sen piipun hatun sittenkin nyt korjaamaan ja kävivätkin sitten torstaina.
Ei kyllä minun ja Kattocenterin suhde ole sujunut alkuunkaan sujuvasti. En suosittele sitä kenellekään, Tosin minun katon laittoivat aikoinaan eestiläiset miehet jotka eivät puhuneet kunnolla suomea ja nyt olivat nämä miehet kantasuomalaisia.
Siinä sitten oli tuo ikävä eilinen päivä kuten tuossa yllä kirjoitin. Sain syyttelyä niskaani asiasta jota en käsitä alkuunkaan ja vielä aivan odottamattomalta taholta. Sen enempää siitä en viitsi tänne kirjoittaa., mutta mieleni pahoitin kovasti.
Tänään sitten on ollut oikein muisteloiden päivä. Tuli päivällä paperikortti postin tuomana vanhalta (vielä niitä harvojq elossa olevia :) ystävältä) ja oli ihana kuulla hänestä, jospa vaikka kevään aikana tapaisimme!
Päivä oli taas ihana aurinkoinen talvipäivä.
Iltasella päätin laittaa vanhan rippikuvani tuonne Lahti ennen ja nyt ryhmään ja siellä muutama vanha koulukaveri näki sen ja kommentoi. Taas vaivuin muisteloihin. Se oli hauskaa aikaa, hyvät muistot tekivät hyvän mielen. Tässä minun vanha luokkakuva Kannaksen Yhteislyseon 4E luokalta alla. Vuosi 1962.
Laitan sen tähän pienenä, sen voi klikata auki suuremmaksi ja jos joku tunnistaa minut siinä niin lupaan antaa suklaalevyn hänelle.

Myös Sirpalta ja Ilpolta tuli terveisiä Lapin mökiltä. Siellä on haikeat tunnelmat kun ei ole Varria enää Peetsin kaverina. Lunta on valtavasti ja tuo ihana rauha!
Romeo ressulla on ollut vähän ongelmia elämänsä alkutaipaleella, se sai pahan mahataudin joku aika sitten ja senjälkeen ei ole oikein millään meinattu saada sen masua kuntoon. Nyt sitten Pia tänään alkoi kokeilemaan neuta ja oli tullut hyvä kakka ainakin tänään - jospa sen paraneminen alkaisi nyt vihdoin. Ja sitten se on jossain satuttanut jalkansa ja on ontunut sitä kanssa jonkin aikaa, lääkärilläkin kävi ja kuvattiinkin mutta ei näkynyt mitään ihmeellistä. Millä pidät tuollaista vilkasta pentua riehumatta...Fysioterapeutti tutki sitä ja hänen mielestään toisessa polvessa oli turvotusta. Nyt heillä on aikaa Aistiin 13.3 muistaakseni, jospa siellä keksitään miten se ongelma saataisiin kuriin tai syy siihen. Tässä Romeo pörröpää tänään - todettiin Pian kanssa että vähän voisi trimmailla noita sojottavia karvoja. Romeolla on äitinsä turkkigeeni. :)
Ei tuo mikään paha ole kuitenkaan! ja Romeo on huipputyyppi luonteeltaan ja niin rakastava ja rakastettava.
Hyvää yötä nyt kaikille! Tulee jännä viikonloppu, valitaan Suomen euroviisu kappale ja huomenna Yle ykkösellä varmasti hieno show! Niin ainakin lupaavat.
Niin! Ja Bellen ultra!!!
3. YESYESYES! Belle kävi ultrassa ja näkyihän siellä niitä pikkucollien alkuja. Kuten oireet todella jo aiemmin ennakoivat. Kuusi lasta siellä näkyi.
Ja Päivi & perhe sekä minä ollaan ikionnellisia.
Tässä Belle matkalla kotiin ultrasta - ei oikein huvittanut poseerata pakkasella - liian kylmä prinsessalle.

5. Vielä tuo aurinko paistaa. Se tuntuu niin kovin hyvältä aika harmaan ja kostean viime kesän sekä syksyn jälkeen.
Romeon vointi taitaa alkaa parantua, se oli eilen jäällä Pian kanssa.
Monsterit voitti ja menee Portugaliin Suomen euroviisuehdokkaana. Kivakiva!
Ja Salpausselän kisoja tuli vähän katseltua (hukattua aurinko-aikaa ulkonta) Pärnäkosken Krista voitti kultaa kympillä!
Eilen meillä oli kivaa - aina on kivaa jos koirilla on kivaa. :D
Mia ja Ruusu käviät.

7. Hurhur että oli taas aamulla kylmä. -15 taisi olla mittarissa kun koirat meni ulos aamupissille.
Arjalle ja Jounille lähtee suklaalevy kun seuraavan kerran tavataan (toivottavasti muistan! ) - Jouni oli pongannut minut heti vanhasta luokkakuvasta!
En olisi uskonut että kukaan tunnistaa, hyvä kun itse tunnistan itseni.
Ompa taas kamala poru syntynyt tuolla facen ym keskustelupalstoilla Saara Aallosta ja euroviisuista.  Aivan käsitämätöntä se vihapuheen määrä. En yhtään ihmettele että Saara on siitä kovin pahoillaan ja katkerakin. Voimia hänelle tämän kaiken kohun keskellä. Toivotaan kovasti että saavat Monstereiden lavashown hyvään kuntoon ja Saara pärjäisi kivasti Portugalissa. Ihan hänen itsensä kannalta. Ja onhan hän aivan tavattoman lahjakas laulaja.
8. Ellen kanssa vietettiin äiti-tytär hetkeä tänään. Sillä on todella vaikeahoitoinen runsas 'hormoniturkki. Se takkuuntuu niin helposti ja on pehmeä. Olen sitä leikellyt mutta en ihan lyhyeksi millään voi leikata sitä kun se on pitkäkarvainen collie. Menettäisi rotuominaisuutensa.
Tässä oli jo Emil tullut seuraamme ja siinä äitinsä kanssa nenätysten.


Tänään taas päivää piristi se tumma nuorimies joka muutama päivä sitten sanoi 'ihana' Ellestä ohimennessä kauniin hymyn kera. Nyt hän ajoi autolla ohitsemme kun oltiin lenkillä ja ajoi ihan hiljaa ja suu korvissa saakka hymyili meihin päin . Hän taitaa todella pitää collieista.
Ja Riikka-Liisa, nuori nainen jolla on hyvä sydän          Hän myös löysi minut luokkakuvasta.
Teddyn Cindy -tytär kävi ultrassa ja Susetten kenneliin Turenkiin on tuloss soopeli/tricolour collienpentuja.
Puhelin numero Päiville 'pentuja' sivulla
9. Vihdoin sain hammaslääkäri ajan huhtikuun 17., noin kahden vuoden jonottamisen jälkeen. Olen päivystyksessä käynyt tänä aikana muutaman kerran.
Minun monikymmenvuotinen hammaslääkäri on nyt ilmeisesti kuollut kun hänen tietojaankaan ei löydy enää mistää.  On harmi!
Lunta satelee - onneksi en laittanut lumikolaa jo talviteloilleen. Leikin ajatuksella toissapäivänä kun oli niin upea keväinen päivä. Tosin olin varma ettei kannata.
Romeo-ressukka! Se alkoi ontumaan n kuukausi sitten ja kävi lääkärilla Päijät-Hämeen eläinlääkäriasemalla - kuvattiin mutta lääkäri Kolsi ei nähnyt mitään vikaa jalan kuvissa. Ontuminen jatkui ja Pia konsultoi puhelimitse lääkäriä ja sopivat että tilaa ajan Aistiin, Vantaalle 13.3. Nyt sitten tänään Aistista soitettiin että Romeolla on murtuma jalassa ja se mahdollisesti joudutaan leikkaamaan. Ressukka on kuukauden murtuneella jalalla kulkenut ... ja nyt ei enää onnukkaan kai , joten se murtuma on todennäköisesti luutunut ja lmiten? Nyt jos se reppana joutuu leikkauksenn ja uudelleen siitä toipumaan. Käy niin sääliksi pieni  5,5 kuukautta nuori collielapsonen ... kuukauden kipua kärsinyt . Lieköhän tulee vaikuttamaan lonkkiin kun on takajalka?
Bellelle taas ruoka maistuu - oli pieni pahoinvointikausi, mutta nyt on onneksi ohi. Topi (Malinallin Heart Of Hope), Bellen 'isoveli', tuo trikki poika.
10. Tämän päivän ainoa juttu minkä olen jaksanut tehdä on tuo lumen kolaaminen, sitä tulikin oikein kunnolla. Melkeimpä puoli metriä ja kohtalaisen raskasta... Tuonne tielle saakka pitäisi jaksaa. Vaan en jaksa kaikkea...
11. Nyt sitten ollaan plussan puolella ja lumet tulevat katolta jylisten ja paksu märkä lumimassa on ympäri pihaa...
Tässä on sellainen kuva johon voin samaistua. :)

13. Ensin nämä 'tärkeät' sääuutiset. Vettä sataa. JÄK!
Päivän loistouutiset: Romeo kävi Vantaalla Aistissa ja sai hyviä uutisia. Murtuma oli luutunut sattumoisin hyvin paikalleen, vain noin 5 millimetrin heitolla. Pari vikkoa rauhallista liikuntaa ja sitten pienen pojan elämä saa alkaa taas. Olen niin onnellinen Romeon ja Pian puolesta.
Lääkäri oli näyttänyt Pialle kuvan ja sanoi että tyypillinen pentumurtuma ja Pia myös näki sen selvästi kun lääkäri näytti kohdan.
Ja sitten päivän duuni. Olavin kanssa (Olavi tekee, minä olen työnjohtaja) yritetään tehdä pieni aukko seinään koirapuolelle ettei tarvitse aina kiertää ulkokautta tai yläkerran kautta. Helpottaisi elämää.
Olavi sai purettua tapettia monta kerrosta ja pahvia ja jotain lämmikettä ja puuta. On pystypalkit vaan harmittavan lähekköin joten aukosta tulee hyvin kapea, mutta ehkä mahdumme sen läpi - ellemme liho kamalasti lisää:) Jatketaan hommaa huomenna. Saa nähdä mitä tulee vastaan.
20. Mi-nu-a ah-dis-taa. Tuo remontti. Itse aiheutettu, tiedän, mutta kun se on nyt viikon seissyt kaikki levällään. Huomenna Olavi pääsee jatkamaan.
Kirjahyllyt tyhjennetty ja kirjat levällään huoneessa. ym huonekalut siellä täällä. Seinät hurjan näköiset tuon aukon ympärillä. Puutarhuri kun sorkkaraudan ja moottorisahan kanssa hyöri hommissa ja joka paikka sahanpuruissa... Olohuoneen puolelta olen saanut seinän maalattua. Olavi toi maalin jonka piti olla harmaata mutta se on aika sinisen harmaa...enemmän sinistä - ainakin minusta. Olen tosin värisokea joillekin väreille, en muista mille...
Hyllykin jaettiin kahteen eikä mistään Lahdesta löytynyt puunväristä hyllyn päätyä. Joten lisää maalattavaa tulevaisuudessa. Ja arvatkaapa kuin hyvin sain maalattua tuon seinän (kahteen kertaan, kuviollisen tapetin päälle) - yläreunaa maalatessa huimasi, mutta en pudonnut :D ja alareunaa kun yrittää maalata kun ei kunnolla pääse alas näiden tekonivelten kanssa niin just joo. jäljestä näkyy.
Eikö ole aihetta stressta? Toisen puolen seinän joudun kanssa maalaamaan, joskus kun jaksan.
Mutta Belle pieni  - tuleva äitikoira, ottaa rennosti. Kolmisen viikkoa ja pian nähdään mitä tulee. Ei malttaisi odottaa.
Oli meillä tuolla jossain välissä kiva päiväkin kun Mia ja Ruusu kävivät.
21. Edistytty - aukko alkaa olla kunnossa toiseltakin puolelta. Vanhan kuvaputkitelkankin sain pois jaloistani. Nyt kuvat edesmenneistä rakkaista collieistani pääsevät takaisin paikoilleen seinälle. Yksi hylly on kasaamatta  - ensi viikolla sitten. Meillä sitten on varmaan maailman kapein oviaukko ja maailman kapein pikkuportti siinä. Tässä uteliaat remontin vaklaajat :)

24. Olin Merjan kanssa Lahden kansainvälistä koiranäyttelyä katselemassa tänään. Tuomarina John R. Walsh. Joka oli tiukka tuomarina mutta erittäin ihana koirien käsittelyssä. Liikuttaa, tykkää hyvin liikkuvista koirista mutta ei taida haluta niitä kovin pieninä ja hentoina. Antoi neuvoja esittäjille.
Päivän rodun paras oli, minustakin aivan ihana 'Sofia', joka muuten on Tuulin isän sisko - siis täti, virallisesti Zinnia's Sunset Boulevard ja vastakkaisen sukupuolen paras oli komea 'Sälli' Roxiers Blue Maxman. Aika paljon tuttujakin oli ja tietysti kiva heitä nähdä.
Aamulla väsytti kamalasti kun herasin ja meinasin jo laittaa viestiä Merjalle etten jaksa lähteä, mutta onneksi otin itseäni niskasta ja menin.
Oli kivaa ja oli hyvä mieli kun minun mieleinen collie voitti.
Tässä kännykällä kehän laidalta napattu kuva tuomarista ja ROP ja VSP
Tässä 'Mindy' (Malinallin Colours Of The Wind 6kk) omalla vartiointikukkulallaan.
26. On jännä sää, aamulla kun heräät on kova pakkanen ja päiväksi aurinko lämmittää ...
Päivi ja Susanna kävivät eilen - Belle jäi massun kanssa kotiin. Ja ei sisään meinanneet päästä kun Jukkis oli taas onnesta soikeena tervehtimässä kun tuli ihmisiä...
Kaisa Mäkäräinen voitti tämän kauden ampumahiihtocupin sekä takaa-ajocupin. Mahtava suoritus. Oli hieno katsella! Onnea Kaisa!
Onneksi tuo Ilona leikittää Jukkista! Tässä taas leikit menossa.