1.  
Joko mua kaipasitte,
maaliskuuta odotitte?
Nyt jo onkin kevät töitä,
lämmitellä pakkasöitä,
sulatella pajuparkaa,
pajunkissaa pientä, arkaa.
2. JEE! Sissi-sisko tulee ja Raija ... ja häntä heiluu ja arvaatteko mitä? Irtosi toinen alakulmuri leikin tiimellyksessä!
Nyt sitten odotellaan yläkulmureiden irtoamista ja sitten on hyvä. Kuvia täällä. Linkki huomenna.
Tässä taas trimmausohjeita jos joku tarvitsee.
Osaavat nuo joskus olla vähän hempeitäkin, halataan ja mennään käsi kädessä (häntä hännässä)
4. Tässä linkki noihin keskiviikon leikkeihin.
Harmittaa - Jukka on purrut poikki minun kuistin seinustalla olleen köynnöksen juuresta monesta paikkaa... Ei tullut minun talosta tälläistä! :)
5. Tämä päivä on mennyt melkein nuokkuessa - olin kipeä viime yönä ja valvoin aamuun saakka, kunnes oksensin tai laitoin sormet kurkkuun avustavasti... Jonka jälkeen tunnin pari nukuin. Ja pakkohan se on nousta aikaisin että koirat pääsevät aamuhädille.
Sitten Merja ja Raija harjoittelivat vähän Jukan ja Sissin kanssa näyttelyhihnassa kulkemista.
Ampumahiihdon MM:miä katselin, Kaisa teki hyvän suorituksen mutta se ei riittänyt kuin 9. sijaan.
Jospa ensi yönä saisi kunnolla nukuttua, jaksaisi huomenna lähteä lenkkeilemään koirien kanssa ja äitiäkin pitäisi mennä katsomaan.
Sissiltä on sitten irronnut kaikki maitokulmurit, Jukkapojalla on ylhäällä vielä paikoillaan.
7. Kiitokset ystäville nimipäivä onnitteluista!
Täällä olen hengissä - 'juuri ja juuri'. En tiedä mikä oikein on, kolmeen yöhön en ole pahemmin nukkunut, joka paikka kipeä kuin hakattu. Nytkin kylkiluut kovin kivuliaat kun istun tässä hieman kumarassa ja kirjoitan, mutta ajattelin kertoa että hengissä kuitenkin ollaan. Ei kuumetta, yskää eikä nuhaa, mutta kuin pahemman kerran hakattu ja närästää kaiken aikaa. Ja väsyttää, hyvä kun jaksan ovea avata koirille että pääsevät ulos ja antaa niille ruokaa.
Sirpalle ja perheelle kiitokset ja halit - tuli kuulumisia ja kuvia.

Heippa Tarja-kulta, täällä me eletään lumen keskellä:):)... Me jaksetaan hyvin. Me päästään kerran päivässä vuorotellen ukin kanssa tuonne ylämetsään riehumaan ja toisella kertaa mummi kuljettaa meitä (vuorotellen) tuolla "ihmisten ilmoilla" - ja kyllä siellä koiriakin kulkee!
Ja joskus me mennään kaikki yhdessä metsään ja se se vasta hauskaa on:):)!!
Tänään meille tulee Muoniosta käymään lapinkoirat Hilla ja Hukka ja kääpiösnautseri Indi, joka on pentu&aikamoinen vintiö... Se ei pelkää edes Varria puhumattakaan nyt Peetsistä!
Mutta kyllä me sen kanssa pärjätään. Täytyyhän sille vähän opettaa "koirien tapoja ja hyvää käytöstä:)" Me ei ymmärretä, että minkä takia Hukka antaa sen repiä itseään korvista ja karvoista yms. Hilla tyttökoirana näyttää Indille taivaan merkit, jos Indi yrittää vaikka varastaa Hillan luun! Yhtäkaikki Indi on tosi suloinen ja kaunis kuin mikä!
Ensi viikolla me päästään Lapin mökille ja se on tosi mukava asia! Siellä on lunta varmaan melkein metri! Ukki ajaa moottorikelkalla 8km ja me istutaan reessä mummin sylissä niin tiukasti ettei se vain putoa reestä, jos reki kallistelee! On se reki kerran kaatunutkin, mutta me ei silloin vielä oltu olemassakaan... Ukki levensi reen niin ettei se kyllä enää pääse kaatumaan vaikka olisi minkälaisia töyssyjä...
Me oltiin muuten Tervolan Hurttahotellissa hoidossa neljä vrk kaksi viikkoa sitten, kun mummi ja ukki kävivät Pohjanmaalla hautajaisissa. Meistä tykättiin kovasti ja me käyttäydyttiin oikein hyvin. Peetsiä ne hoitajat sano "puhuvaksi koiraksi":) Eikös se meidän isoäiti Hope ollu kans puhuva koira vai kuka se oli?
Muuten, me ollaan molemmat tosi ylpeitä enoja, kun Ilona siskon lapset on niin ihania ja kauniita:):)!
Rakkaita terkkuja meiltä molemmilta kaikille meidän sukulaisille ja Sulle Tarja kulta paljon korvapusuja ja hurjasti hännänheilutuksia:):)
Tv Varrikulta ja Peetsirakas
Ps Kuvat on otettu meidän pihalla toissa päivänä.
Rakkaita terkkuja myös mummilta ja ukilta - ja halauksia:):)

Saa nähdä onko tästä kehittymässä oikein kunnon influenssa, palelee nyt - peitto ympärillä...
Tässä meidän Blondiesta (Malinallin Baby Be My Lovesong) kuva - kiitos Marja-Liisa! Sitä en olekkaan nähnyt senjälkeen kun lähti meiltä.
8. Palelee, palelee. Koko yön palellut kahden peiton alla. Eilen illalla alkoi, silloin mittasin lämmön 37.8. Eilen huomasin että minun oikea rinta, kainalo ja selkä on ihan täynnä punaista läikkää, juuri tämä kohta on ollut kaikkein kipeä. Yritimpä hämärässä vessassa ottaa kännykällä kuvan selästä peilin kautta. Siis nuo tummat läikät ovat ihan punaisia...Kai se on lähdettävä päivystykseen taksilla, vaikka en millään jaksaisi ja haluaisi...Olo on ollut kuin hakatulla ja siltä se näyttää!
Pahin pelko:
Oireet...
Tavallisin rintasyövän oire on kivuton kyhmy rinnassa. Rinnassa voi olla ihomuutoksia, kuten tulehdusmaista punoitusta, "appelsiini-ihoa" tai ihon/nännin vetäytymistä. Joissakin tapauksissa ensioire voi olla kirkas tai verinen erite nännistä. Rinnassa voi myös tuntua epämääräistä pistelyä tai kipua.

Lääkäristä palattu, oli rankka reissu kuumeessa, taksilla sairaalaan - siellä oli vaan pari ihmistä joten pääsin pian vastaanotolle sisään. Lämpö sillä hetkellä 38.4.  VYÖRUUSU diagnoosi. Juupa on sairastettu lapsena vesirokko, joka jättää pysyvästi viruksen ihmiseen.
Sitten kävelin sairaalalta apteekkiin ja ostin lääkkeet (71 euroa) ja siitä torille bussiin ja bussilta kotiin. Ajattelin jo että jään matkalle olin niin uupunut.
Nyt sitten parannutaan.
9. Paljon parempi aamu, nukuttu kohtalaisesti kipulääkkeillä. Ei ainakaan heti aamusta lämpöä.
Pitäisi mennä kauppaan mutta muutama este on, nimittäin tuo sohjo - kauppakärryn kanssa vaikea kulkea ja auraauto mukavasti on lanannut portille 'pienen' kasan märkää todella painavaa sohjoa. Nuo isot möntitkin painavat varmaan tonnin. Ei pääse meille autolla nyt. En uskalla alkaa sitä kolaamaan...
joten jospa kaapista löytyy jotain syötävää. :)
Ja minun ihanainen Ilona
10. Voi tätä kipua ja pahemmaksi taitaa tulla. Millään en haluaisi syödä kauheasti kipulääkkeitä. Aiemman kivun lisäksi joku on alkanut minua 'puukottamaan' satunnaisesti - etupäässä korvan taakse päähän. Jotain hermokipuako? En jaksaisi.
Kivaa luettavaa.
11. Aamu : Halleluja! Halleluja! Kiitos Kristiina kannustuksesta olla pihtaamatta lääkkeitä. Otin illalla kaksi kipulääkettä ja nukuin kuin vauva seitsemisen tuntia (kerran käynti kylppärissä). Olipa hieno herätä näin. Kristiinalla kokemusta tästä ikävästä taudista parin läheisen sen sairastettua. Minä en ole kuullut kuin taudin nimen aiemmin... Alkaa olla rakkulavaiheessa... Joten aion nyt sitten enempiä lääkkeiden sivuvaikutuksia murehtimatta syödä kipulääkkeitä. Niitä kyllä määrättiinkin aika kasa, kolmea eri läjia.
Mutta sitten kun menin alas niin alkoi kiukuttamaan tuo Emil, se jotenkin seonnut nyt seksiajatuksiin...Onko Ilonalla juoksu alussa? Se on alkanut Jukkis-ressua astumaan jos silmä välttää. Väliportti oli kiinni mutta ei lukossa joten Jukka parka oli tullut keittiöön missa Emil on ja odotti ulospääsyä niska limassa. En voi pitää Emiliä ilman silmällä pitoa toistaiseksi sen kanssa.
Annette ilahdutti minua Emilin suloisen Ninni tyttären kuvalla -Kiitos! Tämä on kuulemma Ninnin uusi suosikki paikka.
14. Viikonloppu vierähti mukavasti! Oli ystäviä ja auringonpaistetta, joka tuntuu niin hyvältä! Ruusun kanssa pärjää kun pitää huolen ettei kipulääkkeen vaikutus lopu - muuten se sattuu niin paljon...
Sissi ja Raija kävivät lauantaina. Ja sunnuntaina Merja, Birgitta, Päivi, Susanna ja Belle.
Ja Vilma sekä Hertta näyttelivät Juha Putkoselle sunnuntaina Nurmeksessa, nyt oli Herttakin juossut pysähtelemättä mutta tuomari toivoi molemmilta reippaampaa liikuntaa. Pääasia ettei tullut jumeja! Hertta sai ERIn ja Vilma EHn. Hyvä tytöt!
Tässä ensin Raijan ottamat kivat kuvat Sissistä ja Jukasta ja minun ottamia kuvia täällä. (albumin lopussa nuo kolme Raijan kuvaa)


ja tässä aika erikoinen collie, jolla on 8 jalkaa ja kaksi häntää
ja sitten Belle ja Jukkis
15. Kipulääkkeen vaikutus loppui keskellä yötä mutta olin niin väsynyt etten jaksanut lähteä alakertaan hakemaan uutta vaan pyörin koko aamuyön, kai hetkittäin torkahdellen. Nyt sitten taidan olla niin tottunut tähän kipuun että yritän olla ilman ... jospa tämä tästä. Pitäisi lähteä tunnelinsuun postin noutopaikasta lähteä hakemaan siemenlähetystä (kukan siemeniä! :) ). Olen sitä odotellut, posti vaan on unohtanut lähettää saapumisilmoituksen. Aloin ihmetellä missä viipyy ja sain lähettäjltä koodin ja siellähän tuo odottaa, hyvä kun eivät ole lähettäneet vielä takaisin.
Tässä linkki sunnuntaisiin Jukan ja Bellen leikkeihin.
Teija lähetti kuvan Nurmeksen näyttelystä, ollut isohko junnuluokka. Vilma, Tarja, Hertta ja Teija oikealla viimeisinä kuvassa.
19. Mätsäripäivä. Meidän serkut Hertta ja Vilma olivat omalla suunnallaan kisaamassa ja saivat hienot palkinnot! Hertta Pun 2 ja Vilma Sin 2.
Myös nämä 'pikkutirpat' Jukkis (vas.) ja Sissi (oik.) olivat kannattamassa Orimattilan Mega Areenalla belggareiden IPO MM joukkuetta ja saamassa vähän kehäharjoittelua. Molemmille siniset, mutta ei jääty odottelemaan loppukisoja kun oli niin hurjan paljon pentuja - saatiin se mitä haettiin - kehäkokemusta.
Minun olo ei suinkaan ole parantunut, kipeää ottaa ja ei saa kunnolla nukuttua...Kuvat muistoksi, kaukaa kehä toiselta puolelta Raija kännykällä otti.
21. Eilisiä Sissin ja Jukan leikkikuvia täällä.
24.
Luuta hukassa,
narsisseja tukassa.
Hiiren korvat höröllä,
mämmivatsa löröllä.
Tättärää, noita tää
terveisiä lähettää.
Hyvää Pääsiäistä!
25. Olipas jännä juttu - tekstiviesti piippasi että saapui mutta ei näkynyt mitään kun katsoin ... eli jos joku joka tätä sattuu lukemaan lähetti jotain niin ei tullut perille ...
Raija ja Sissi-kulta kävivät. Käytiin pikkuisen auto-ajelulla että Jukkis tottuisi autoon - se ei tulisi millään autoon ja sille tulee aina huono olo siellä.
Punnittiin Jukka ja se painoi 17,5 kiloa. Raija oli Sissin punninnut pari päivää sitten ja Sissi painoi 16 kiloa.
'Kivakiva' - nyt sitten en pääse lisäämään kuvia  Google albumeihini koska en pääse kirjautumaan sisälle. Tyhjensin selaushistorian ja nyt en pääse kirjautumaan. Olen aiemminkin tehnyt sen ilman mitään ongelmia. Joten näihin albumeihin en pääse enää käsiksi - en jaksa 'taistella' sen kanssa. En löydä kohtaa sieltä mistä pyytää apua. Nyt sitten on uusia kuvia vaan joko kotisivuillani tai jos keksin jonkin ilmaisen nettialbumin.
Hertta ja Lili mahtavissa maisemissa!
26. Teija on saanut kerrassaan upean kuvan Hertasta kauniissa luonnossa. Saa suurennettua klikkaamalla - näkyy paremmin. :)
Sirpalle kiitos Lapin mökille kuulumisista ja kuvista! (alla)
Tarja kulta, täällä mökillä me Sinun kotipesästä maailmalle lähteneet Lapin pojat ollaan oltu jo yli viikko! Aurinko on paistanut joka päivä ja lunta on riittänyt! Ja öisin pakkasta! Ukilta meni monta päivää, kun se heitteli katoilta lumia pois! Me oltiin sitä vahtimassa ts oltais heti juostu haukkumaan mummille, että "tule apuun, ukki on pulassa", jos ukki olis vaikka tipahtanut katolta alas.... Mutta ei se onneksi tippunut:)! Tänään me yritettiin estää ukkia lähtemästä moottorikelkalla hakemaan metsästä puita! Ukin oli pakko pysähtyä, kun me vaan seisottiin itsepäisesti haukkumassa moottorikelkan edessä... Eikä yhtään väistytty!
Mummi otti sitte meidät  (oltiin aamulenkiltä tulossa) ja laitto verannan kaiteeseen kiinni. Siinä me sitten kuulosteltiin, että minkälaista ääntä se ukki suon takana metsässä pitää, kun se nakkelee rekeen syksyllä tehtyjä polttopuita.... Ja sitte me tietenkin pidettiin kovaa meteliä, kun ukki ajoi suon yli pihaan rekeä tyhjentämään...
Me ollaan käyty monena päivänä hiihtämässä ts mummi ja ukki on hiihtäny ja me ollaan juosta jolkotettu edessä, perässä tai sivulla.... Eka päivänä me saatiin juosta vapaina, mutta sitte mie, Varri, keksin käydä vähän riekkolintuja hätystämässä yöuniltaan ja sen jälkeen me ollaan jouduttu olemaan sellaisessa venyvässä "narussa" kiinni niin ettei tuu kiusausta tehdä omia hiihtolenkkejä! En mie kauas menny, en edes 100 metrin päähän...:) Ja koko ajan mie tiesin, missä ukki, mummi ja Peetsi hiihtelivät!
Täällä on tosi mukava olla! Saattaa olla, että me mennään kotiin vasta vapuksi:):)
Me toivotaan kaikki; mummi, ukki ja me, että se ruusu jo jättäis Sut rauhaan ja Sie paranisit oikein tosi terveeksi!
Rauhallista, hyvää pääsiäistä Sulle ja kaikille meidän rakkaille sukulaisille tv Varrikulta ja Peetsirakas Lapin mökiltä+mummi&ukki
Ps Tuossa yhdessä kuvassa on meidän karvoja. Ukki on vieny ne (ja paljon enemmänkin:):) puun oksalle sen jälkeen, kun meitä on harjattu - että pikkulinnut saa meidän villoista lämmikettä, kun ne rakentavat keväällä uusia pesiä poikueitaan varten. Aika söpösti tehty:):)!!

27. Belle ja Sissi kävivät Jukkista leikittämässä. Leikit vaan loppui vähän lyhyeen kun Sissin suusta tuli verta, satutti leikeissä joten nähtiin parhaaksi lopettaa. Ihan kunnossa tuo näytti olevan kuitenkin ja verentulo loppui pian. Raijan albumi täällä.
Tässä minun ottamat.
Hertta (Malinallin Media Sensation) tänään oli Imatralla näyttelemässä Elena Ruskovaaralle, hienoin tuloksin: JUN ERI 4 SA, oli tuomari sanonut että oli korkeatasoinen junnuluokka. Nyt ei ollut liikunassa jumeista tietoakaan!
Hertan arvostelu Tasapainoinen ja miellyttävä Hyvin narttumainen. Keskivahvat raajat.Tilavarunko.Tarpeeksi kaulaa. Veikeäilmeinen pää.
Erinomaiset silmät .Ok häntä ja väri. Hyvin kauniit etenevät sivuliikkeet.
28. Tässä Teijan ja Hertan näyttelykuvia. eilisestä näyttelystä.
Tänään kun yritin mennä google albumeihin niin löysimpä itseni jo valmiiksi kirjautuneena sinne eli taas toistaiseksi pelittää se homma.
Ystäväni Sirpa ja Kari kävivät ja Jukkis aivan rakastui heihin...Toivat meille hyväkuntoisia peittoja koirien makuualustoiksi. KIITOS! Niitä ei ole koskaan liikaa.
29. Olipas taas yö - niin sekalaista seurakuntaa minun unissa - koiria ja ihmisiä, tuttuja ja tuntemattomia, pentuja ja aikuisia.
3 viikkoa sairastettu tätä vyöruusua ja ei meinaa helpottaa paljoa.
Tässä tuore kuva Blondiesta sekä Lemmetyisen Tea oli ottanut pari kuvaa Hertasta Imatralla - kiitoksia! Rajasin vähän ympäristöä pois, eihän haittaa?
Jukkis kävi Dilan hoitokodissa pian 89v täyttävää äitiäni tapaamassa ja osasi käyttäytyä siellä ensiluokkaisen hienosti! (Ilona-äidin pinkeissä valjaissa :) )
Click here to add text.