1. Nyt on alettava maaliskuu pöyristyksen purkamisella: En todella ymmärrä Suomen kansaa kun valitsi Pertti Kurikan Nimipäivät Suomen euroviisuedustajaksi Wieniin. Siellä oli monta mukavaa kappaletta ja esityksiin oli todella satsattu tänä vuonna paljon  - paitsi tähän äänestyksen voittajaan.
Siis hienoa että kehitysvammaiset miehet harrastavat ja tekevät musiikkia, ja nauttivat siitä, mutta ei tämä kappale todella ole mikään euroviisu!
Siinä huudetaan sanat parilla nuotilla ja se on siinä. Ja muutenkin miehet käyttäytyivät aika röyhkeästi ja taisi joku näyttää keskisormeakin yleisölle.
Ei ymmärrä, ei. Tulee pahalle tuulelle kun ajatteleekin sitä.  Joku kirjoittaa että hyvä, nyt Eurooppa tietää että Suomessa ollaan suvaitsevaisia.
Mutta kun euroviisut on musiikkikilpailu eikä mikään suvaitsevaisuuskilpailu.
2. Äsken tuli rakeita että katto ropisi ja nyt tulee taivaan täydeltä isoja valkoisia märkiä lumihiutaleita...tule kevät! Sinänsä kuin pääsiäisen tuntua...siihen aikoihin yleensä on ollut tälläisiä harmaita sumuisia säitä.
OH NO! Minun on vielä palattava tuohon eurovision laulukilpailu asiaan. Ne kulkevat jopa unissani, tosin onneksi Perkki Kurikan bändi ei ole siellä minun unissani  soittanut. Nyt englantilainen Daily Mirrow kirjoittaa että PKN on vedonvälittäjien suosikki ( 5/1 ) voittamaan. Eli jos jonkinlainen 'protesti' halutaan niin silloin se ehkä on paikallaan, mutta kun yleensä - minun mielestä - Suomen karsinnassa ei ole ollut montaakaan laulua mistä olen tykännyt vaan tänä vuonna oli monta kivaa kappaletta mistä valita. Ehkäpä syy olikin että oli liian monta mukiinmenevää laulua ja esiintyjää ja äänet jakaantuivat niiden kesken, joten ainoa laatuaan oleva punk-bändi sai eniten pisteitä?
Muistan myös kyllä minkä protesti myrskyn Lordin valinta aiheutti, mutta heillä oli kumminkin ihan suht ok kappale.
Kaikki nyt tietävät että minä en kumminkaan laittaisi rahojani tämän biisin puolesta. No en minkään muunkaan vuoksi löisi vetoa. :)
Tässä kuva , äänestäjiensä mielestä: aidon ja asenteen omaavan bändin solistista. Tuo jolla on sormi pystyssä.
Nyt ollaan menossa toista viikkoa Lili-jännityksessä. Tuleeko vauvoja? Teijan mielestä Lili on ollut hellyydenkipeämpi ja rauhallisempi.
Todella toivon että onnitui! Olisi vaan ehkä ollut hyvä astuttaa kahdesti, mutta heillä oli niin pitkä matka ja kerta riittää jos aika on oikea.
Ja Emil oli ainakin heti kiinni 'kuin kärppä'. :) Hyvin astuttu!
3. Heippa taas! On tämä maailma mennyt ikäväksi, saa pelätä että tulee joku ja vie koirat kädestäkin ... Uskomatonta! FB:ssä taas kirjoitetaan:
Ja vihdoin vähän positiivisimmissa jutuissa. Tässä uusia kuvia Teddyn 'Wilma-tyttärestä' (Black Sara's Just Me Now)
4, JÄK-JÄK paksua sohjoa! Ei tule helppoa olemaan Salpausselän kisajärjestäjillä eikä myöskään ampumahiihdon MM-järjestäjillä Kontiolahdessa.
Tässä hyvä blogikirjoitus, aiheena 'Onnellinen pentu'
Katselin yläkerran ikkunasta ulos  tuonne etupihalle ja yht'äkkiä tuli niin lämmin olo sydämmeen kun katselin noita jälkiä lumessa, omieni lisäksi monia monia rakkaiden koirieni pikkuisia tassujen jälkiä. Ollaan lenkkeilty. Otettu kännykällä ikkunan läpi.
5. Tälläistä meillä - aina.
7. Linkki kuviin Cruftin koiranäyttelystä!
Tässä linkki söpöihin kuviin eläinmaailman äidinrakkaudesta.
Albert Payson Terhune - video vuodelta 1925
Yksi video collien trimmauksesta. Videon vieressä näkyy linkit jatkoon.
9. Ihana auringonpaiste ja taas todistettu että se todella nostaa mielialaa. Lunta ja kuraa riittää meillä vielä ja kävelytiet täynnään koirankakkaa.
Ei taas tullut kamera mukaan lenkille vaikka niin vähän ajattelinkin että olisin ottanut. Nimittäin hyvin matalalta meidän ylitse lensi viiden joutsenen aura pohjoiseen päin. Äänekkäitä olivat, mutta niin uljaan upeita!

Ja TAAS ikäviä koiran sieppaus yrityksiä, tällä kertaa Joensuun seudulla ja itäisen naapurin kieltä puhuvat miehet...Sanna Hirvonen kirjoittaa näin:
HUOMIO, kaikki Joensuun ja lähialueen koiralliset kaverini!!! Cristina, Kepa Jenni, Paula, Maria ja muut. En halua lietsoa paniikkia mutta...
Olkaa tarkkana mihin koiranne jätätte ja miten, rosvoja on liikkeellä!
Minun koirani on Luojan kiitos tallessa, mutta se oli minuutista kiinni. Prisman parkkipaikalla lukitsin auton avaimesta kaukosäätimellä enkä tarkistanut menikö ovi lukkoon vaikka se nyt talven mittaan onkin kenkkuillut. En siis osaa varmaksi sanoa oliko ovi auki vai avattiinko se. Varasämyriä kun meillä ei autossa ole.
Onneksi ostokset olivat pikaiset sillä kun palasin autolle takaovi oli auki ja kaksi ....no Itänaapurimme kieltä puhuvaa miestä yritti houkutella koiraa pois autosta. Supisuomalaiset voimasanat suurella volyymilla huudettuina karkottivat rosvot lähellä seisoneeseen Citymaasturiin, itänaapurimme kilvissä.
Aion huomenna ilmoittaa asiasta poliisille vaikka tuntomerkit ovat onnettomat. Pitäkää varanne ja hyvä huoli karvarakkaistanne. Mulla on syke vieläkin noin 200 ja verenpaineet tuskin edes mitattavissa. En aio tulevaisuudessa jättää edes aitaukseen pihalle ellen itsekin ole ulkona. Häikäilemätöntä väkeä!

Meidän ryhmä rämä tänään: Emil, Ilona ja Tytti
Koirilla on aina omat paikkansa missä syödään Dentastickit, tässä nämä, Emil ehti jo hotkaista omansa. :)
15. Tosikiva päivä! Aurinko paistaa ja kaikki on hyvin - paitsi maa märkää ja kuraa...mutta se nyt on sivuseikka. :)
Kristiina, jonka olen tuntenut nelisenkymmentä vuotta - entinen työkaveri - kävi kylässä, rupateltiin ja hyvällä kamerallaan nappaili kuvia. Niitä odotellessa alan katselemaaan ampumahiihdon MM-kisojen viimeisiä kilpailuja. Sää on niin upea että sinänsä sääli olla sisällä, mutta on se katsottava miten meidän upea Kaisa Mäkäräinen tänään pärjää.
Oi voi, ei mennyt Kaisan kisa tänään nappiinsa.
Sitten näitä upeita Kristiinan ottamia kuvia, voi klikata suuremmaksi halutessaan.

17. Aurinko paistaa edelleen, mutta tämä kurainen maa masentaa minua ... ei millään haluaisi lähteä lenkille vaan nauttia auringosta pihalla vaan. Kadut on kurjia kun ne on kuraisia ja hiekoitushiekkaa täynnä - ei varmaan paljain tassuin kiva kävellä ja nuo koirien kakat joka paikassa ...
Vähän yritin löytää metsästä kuivempia paikkoja.

Paljon pyörii mielessä myös perjantai ja Lilin ultra Jänskättää!
Teija kirjoittaa:
"Nyt ruoka maistuu huonosti,vesipulautuksia,lenkillä hidasta ja kotiin kiire.Tosin edellisen juoksun jälkeen kesällä vähä oli samantapaista."
Eli onko Lili raskaana vai huijaako Lili meitä? Perjantaina selviää. Minä uskoisin (ja toivoisin) että on raskaana,astutus tapahtui niin salaman nopeasti että se saa minut kovin toiveikkaaaksi.
20. Nyt melkein tärisyttää! Lilin ultrassa näkyi 8 pentua!!! Maha on ihan sekaisin...minulla siis :) Tätä on juhlittava ja isä-Emil palkittava!
22. Tänään meni melkein koko päivä Lahden kv näyttelyssä. Oli ihana nähdä tuttuja ja paljon collieita. Oli ilmoitettu 86 kpl.
Luukaksen tyttären pojantytär Saruskan Name Of Love oli Paras Narttu 2 ja sai Sertin ja Cacibin. Oli ensimmäisessä
avoimen luokan näyttelyssään ja sillä on nyt 3 serttiä koossa! Myös toinen Luukaksen tyttärenpojanpoika (eri äiti) Saruskan
Prince Of Love oli jun ERI 2 sa, tällä pojalla on 2 Serttiä aiemmista näyttelyistä. Otin siellä jonkin verran kuvia, etupäässä
uroksista, ne on kyllä aika kamalia. Teen kuitenkin niistä albumin - huomenna uskoisin.
Luukaksen ihana Justiina-tytär (Silimen Yön Tähtivalo) on käväissyt Hyvinkäällä uimassa. Tässä 'todiste'. :)

23. Tässä linkki eilisiin näyttelykuviin. Ne on aivan järkyttäviä, usein  tai ehkä joskus :) käy juuri näin kun tilannetta ei voi uusia... Oli asetukset jäänet tähän kameraan revontuli-yön jäljiltä ja en ole käyttänyt tätä kameraa senjälkeen. Mutta itse muistan koirat miltä ne näytti luonnossa kun katson näitä.
Tänään näin ihanan 15-vuotiaan vanhan koiran joka oli aikalailla collien näköinen vaikka oli sekarotuinen, kuulemma ehkä sakemannia osa. Niin reipaasti räntäsateessa meni herra.
Video - koira laulaa talentti ohjelmassa Maria Careytä!
24. Riikka-Liisa on ottanut kivoja kuvia koiristaan, tässä taas ihana Tuike (Luukaksen tytär) 'saksalaisen siskonsa' kanssa. Voi klikata suuremmaksi.
Meidän lintulaudalla vierailee tikka, mutta se on niin ujo ja tarkka etten ole päässyt sitä kuvaamaan. Vaikka ikkunan läpi yritän niin heti se huomaa ja häippäsee. Tänään se taas oli siellä ja ryntäsin kameraa hakemaan - joka tietty oli edelleen niillä väärillä asetuksilla, en ollut siihen koskenut sunnuntain jälkeen muuta kuin kuvat ladannut koneelle. Joten sain tälläisen huonolaatuisen kuvan siitä ikkunan läpi. Yhdessä ruokaillaan tintin kanssa. Tässäkin kuitenkin piileksii puun takana.
26. Hip hei - hih - onnistuin saamaan vähän parempia kuvia pikkukameralla - ikkunan läpi nämäkin - meidän tikasta.
Tänään tehtiin lenkki sellaisessa paikassa missä ei olla koskaan ennen menty, oli jännää kun ei tiennyt mihin kohtaan tarkalleen se johtaa...ja sitten leikittiin pihalla. Sieppasivat minun hanskan...
Elle ja Teddy miettinevät että meitä ei tänään kuvata. :)
28. Jouduin käymään kaupungissa tänään ja tapasin vaikka kuinka monta mukavaa ihmistä, yhden tutun, entisen työkaverin ja vieraita. Yksi herra oli niin puhelias että päästiin jopa jutuissa siihen että meillä on yhteinen hammaslääkäri. Hän kertoi omistamistaan asunnoista ym ym. :)
Onkohan viikonloppuisin erilaisia ihmisiä liikeellä kun viikolla kaikki ovat vakavia ja kiireisiä. Tietty työkiireet. Onneksi se aika on ohi
Lilin paino noussut 1,3 kiloa viikossa, joten toivottavasti kaikki on hyvin siellä masuasukeilla.
Tänään Malinallin T-pentue täyttää 6 vuotta! Onnea Maxi, Onni, Mali, Rose, Varri ja Timi!

29. Nyt pitäisi olla tuoreutta ja terveyttä tulevaksi vuodeksi kun naapurin lapset ovat käyneet virpomassa.
Vaan jäi kovin paha mieli kun yksi poika, joka koulusta tullessaan juttelee minulle kaikkea jos osutaan koirien kanssa lenkille siihen aikaan, tuli kanssa virpomaan hienon varvun kanssa ja minun suklaamunat olivat loppuneet. Ensi vuonna varmasti ostan niin monta että eivät pääse loppumaan!

Sirpalle kiitos kuulumisista! Ovat Muonion kautta menneet Lapin mökille nauttimaan luonnosta ja rauhasta ja lumesta. Kuvassa myös Muonion kirkko sekä Malinallin komeat poijaat, Varrikulta ja Peetsirakas. Rakkaita terveisiä koko poppoolle ja nauttikaa!
30. HYI -  mikä ilma. Satanut koko päivä märkää räntää, maa ihan valkoinen, jo muutaman sentin verran. Ei tykkää.
Tulisi pian vähän lämpimämpää, koirat tarvitsisivat kunnon pesun
31. Sama sää jatkuu :( Koirilla nilkkoihin saakka märkää räntää piha täynnä ja jalkakäytävällä liikkuessa kura lentää. Ei oikein tiedä pitäisikö kolata vai odottaa että sulaa...huhtikuu ja kevät mielessä.