1. Hello maaliskuu - tervetuloa! Aurinko paistaa, ihana sää, lumet sulaneet aika kivasti. Niitähän ei kovin paljon tänä talvena ole ollutkaan.
Tyttärelläni Mialla perheineen muuttopäivä ja kuinkas ollakkaan asunto mihin muuttavat on törkeän siivottomassa kunnossa ja rojuja jätetty sinne, ettei muutto olisi tarpeeksi rankkaa niin on taas kaksi huushollia siivottavana eli oma entinen ja uusi. Voi voi noita ihmisiä!
Mutta kun asunnot ovat asumisoikeusasuntoja niin korvauksia voi vaatia siivottomasta asunnosta, onneksi.
Jatsi-poika (Malinallin Jazz N'Ramatazz, pian 10v.) on meillä muuton ajan hoidossa ja eikus herra heti 'mummoa' komentamaan palloa pelaamaan.
En voi sitä - varmuudeksi - pitää muiden kanssa yhdessä kun Ilonalla on tuo juoksu alkanut. Voi vielä olla omien kanssa yhdessä mutta jos tulisi vieras uros laumaan niin voisi syntyä hässäkkää.
Yläkerran ikkunan läpi otin kuvia naapurin lapsista, pelottaa koska siellä sattuu jotain vakavaa. Ei toistaiseksi ole onneksi sattunut. Tuo trampoliini on kyllä heille niin mieluinen että siinä hypitään kaikki päivät melkeimpä aamusta iltaan. Siis kiipeävät kuistin katolle ja sieltä hyppäävät trampoliinille.
Ei ole turvareunoja.
Päivi, kiitos Topin (Malinallin Heart Of Hope) kuvista! Topilla on Raipe-koira viikonlopun leikkikaverina.
3. Päivi, Susanna ja Topi poikkesivat. Kyl se toi Topi vaan on niin ihana ja komee! 19kk ikää.
6. Viime hetkiä päättää astuttaako vaiko eikö. Eilen erotin Ilonan pojista ja viime yö on sitten nukuttu ihan pätkissä kun meillä  pidetään konsertteja kaiken yötä. Onneksi uroksen omistaja on niin ihana että ei hermostu minuun, saan rauhassa yrittää selvittää viime hetkeen saakka alanko tähän. En ole koskaan aiemmin ollut näin paha 'mietiskelijä' (lempeä itseään kohtaan pitää olla, eikö?), mutta kun nyt on niin monta pointtia otettavaa huomioon.
Kuvassa edesmennyt rakas collieni 'Ilmari'
(FI MVA Zinnia's Merituuli),  joka on Ilonan isoäidin isä.

"Oodi Collielle

He kysyivät minulta mikä Collie on;
Se on ihmisen koira, sanoin
Koira, jolla on musta turkki...
Täplät silmien päällä
Rinta puhtaan valkoinen
Ja häntä melko pitkä ja iloinen,
Koira joka rakastaa
Ja haukkuu kun tarvitaan.
Aitoa Skotlantilaista tulta sen vanhassa veressä
Ja eloisuutta sen sukulinjoissa
Niin lempeä ja herkkä se voi olla
Tai niin kapinallinen jonain päivänä
Muuttuen kuin tuuli Skotlannin kukkuloilla
Kaiken vaivan arvoinen"

Raynor Jacobs

Emil-reppana kuikuilee ystäväänsä ikkunasta, molemmat surkeita kun eivät voi leikkiä yhdessä, ikävä ja jotain muutakin Emilillä mielessä siskoaan kohtaan...
7. Heräsin aamulla siihen että unessa olin hukkumaisillani syvään hiekkaiseen kuoppaan, oli jo hiekkaa suussa saakka kun se kuoppa imi minua sisäänsä. Sydän hakkasi hullun lailla. Ja mitä se tiesikään, pää kipeä, nenä vuotaa, kurkku kipeä ja kuumetta 38.8 nyt heti aamupäivästä.
On nyt selvä merkki että minä en lähde kotonta minnekkään tänä viikonloppuna, sänkyyn vaan pitkälleen.
8. Hiukkasen parempi olo.
Luukaksen Pinja-tytär ja Pinjan tytär Nox temppuilevat yleisölle.
9. Poskiontelotulehdukseen tämä taitaa kääntyä. :( Ei meinaa pystyä päätä liikuttamaan kun sattuu otsaan...
10. Emilin Mac-poika (Crofter's Only Dressed In Blues) kävi tänään terveystutkimuksissa ja Kennelliittoon lähti tuloksilla A/A, 0/0 ja selkäkin kuvattu ja terve kuvanneen lääkärin mielestä. Saimpa taas hyvän mielen eilisen shokin jälkeen, nimittäin Emil-parka on ihan sekaisin Ilonan juoksusta, syönyt erittäin huonosti, etupäässä herkumpia ruokia. Eilen olivat Tytin kanssa ulkona ja se oli sitten löytänyt sen kolon josta pääsee ujuttautumaan aitauksen ulkopuolelle ja oli tuolla jalkakäytävällä ollut juoksentelemassa, onneksi Liisa pelasti pojan ja toi sen portille. Siitähän tuo ihan mielellään sisään taas loikki. kuraisena kuin mikä. Eli jos en itse ole ulkona niin Ilona eikä Emil pääse tuonne tarhaan mikä yltää kadunreunalle, siellä kun pensaiden takaa ujuttautuu ja aidan ali ryömii pääsee ulkopuolelle. Meillä ei ole koskaan kukaan muu yrittänytkään kuin nämä kaksi hurjaa. Tästä pihatarhasta ei pitäisi millään päästä pois. Kesällä täytyy keksiä tuonne toiseen aitaukseen kanssa jotain...on vaan niin pahasti siellä pensasaidan takana ettei sinne ole helppo päästä.
Kiitos ihana Liisa kun pelastit minun 'lapsen' ettei jäänyt autojen alle, kun en usko että tuo osaa varoa niitä, etenkään nyt kun ei liiku mitään muuta päässä kuin seksi!
Itsellä on parempi olo, homeopatia taitaa purra.
11. Sirpa muisti minua näillä ihanilla luontokuvilla - kiitos ja rakkaat terveiset Tornioon! 'Kauranjyvät maistuvat'
Ilona - ikkunaprinsessa! Ilona katseli ikkunasta kun muut leikkivät - surumielisenä, ja kuviin tuli hauskat varjostumat.
12. Sydäntä lämmittää niin nähdä kuvia edesmenneen rakkaan Ilmarin pojasta Artusta. Näen siinä isänsä ilmettä. Arttu on pian 11v (ensi kuussa)  ja Artun virallinen nimi on Silimen Virvatuuli ja Artun emä oli Golden Rose Angelique. Niin ja Ilmari siis oli FI Mva Zinnia's Merituuli.
Tässä muistutukseksi video collien tassujen trimmaamisesta.
14. Hirrrrweä tuuli tänään! Aamulla kun koneen avasin niin siellä oli iloinen viesti; Macin lonkka- ja kyynärä tulokset tulivat varmistettuina kuten oli oletettu, eli lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Ja Machän on Emilin ainokainen lapsonen ja siis ainokainen tutkittu ja terve noilta osin.
Emil ja Tytti pitivät hauskaa tuolla tuulessa ja Emil aina ajoittain äityy Tyttiä vähän 'kiusaamaan' (syy se Ilonan hyvä tuoksu) Hammasta tulee...
Katsokaa tuota Emilin oik.puoleista kuvaa, miten takajalat voivatkin noin mennä? Onko tämä 'pää kolmantena jalkana' menoa?
Emil taitaa harvoin olla kaikki jalat maassa ja siksi sitä ei saa lihomaankaan koskaan...
Muuten harmittaa kun tilasin tulostimeen uusia värikasetteja niin lähettivät väärän yhden...
15. EIEIEIEIEI!!!
Juuri kun alettiin päästä kuraisesta pihasta eroon niin tänä aamuna kun herättiin - maa oli/on valkoinen. Luntaa sataa koko aika lisää, on se aika märkää mutta taitaa pysyä jonkin aikaa. Tällä hetkellä -0,1 celcius.
EN halua ottaa lumikolaa esiin enää, EN EN, harava oli jo kaivettu esille...
Kiva juttu on että lauman voi yhdistää jo, Ilona pääsi eristyksestä. Ensitöikseen kyllä piti tiukasti kertoa Emilille että pois 'sellaiset' ajatukset.
16. Oltiin Mian ja Lipan luona kylässä äitini (pian 87v.) kanssa, ensivisiitillä heidän uudessa kodissa. Tulee aina niin hyvä mieli kun näkee kuinka äidillä on kaikki hyvin (paitsi se Alzheimerin tauti), hän ei koskaan valita mistään ja hymyilee vaan.
Juupa, oli sitten pakko ottaa lumikola esille ja tehdä lumitöitä. :(
FB:ssä huomasin että Heini ja Hanna ovat ottaneet uudet hienot kuvat Luukaksen Pinja-tyttärestä ja Pinjan Nox-tyttärestä! Heille on buukattu pari esiintymistä ala-asteen luokille!
17. Kohta lähtö reumalääkärille...haaveilen niin kovasti jos pääsisin eroon noista Metoject piikeistä. On tullut oikein piikkikammo, en millään pystyisi pistämään.
Oli kylmä yö, nyt aurinko paistaa ja taas lumet liikkuvat katolla kamalalla jytinällä toisella puolella kun aurinko paistaa sinne. Tämä uusi katto on liukkaan tuntuinen ja kun ei ole lumiesteitä saa olla varovainen ettei putoa koirien päälle. Lumiesteet on siitä hankalat, tai ne edelliset olivat ainakin, että kerääntyy sinne isot määrät ja niitä kai pitäisi käydä pudottelemassa, ilman estetitä putoavat itsekseen helposti.
Osui silmään taas naamakirjassa tälläinen suloinen kuva Teddyn 'Hilma'-tyttärestä. Virallisesti Twist And Hey Ho Lets Play, emä Dolmaris Nimrodel.
19. Lääkitys vaihdettiin Trexan tabletteihin + kortisonia. Trexan aiheuttaa samanlaista pahoinvointia mutta ei tarvi pistää kuitenkaa.
Löysin tälläisen suloisen pikkuvideon.
Nyt kyllä ottaa päähän...kun mentiin lenkille niin huomasin että pienijalkainen kiusantekijä on taas ollut asialla :( . Uudessa lumipeitteessä näkyy postikantajan polkupyörän jälki että on käynyt postilaatikolla ja pienet kengänjäljet myös ja postilaatikko tyhjä. GGGRRR!  Toivottavasti ei ollut mitään kovin tärkeää postia.
Emil pääsi tänään yksinään lenkille ja kyllä oli kivaa, tuli vastaan ihmisiä jotka paijasivat ja tuli vastaa ihana blumerle tyttö Peppi (Windy Forest kennelistä) ja Peppikin ihan tykkäsi Emilistä. Kyllä poika oikein rallatteli koko matkan. Kun jaksaisi niin pitäisi useammin lenkittää niitä yksinkin.
Ulkona Ihana auringonpaiste, Ilona nauttii...
20. Nuohoojan tuloa odotellessa katselin ikkunasta ulos ja on hauska kun ohimenevät koirat kaikki pysähtyvät ja katsovat portilta onko meidän koirat pihalla. Kun menevät seuraavan talon ohi, menevät ohi katsomatta. :)
Ollut kylmä yö, tällä hetkellä n.-5 astetta pakkasta ja aurinko paistelee, tulisi nyt se nuohooja että pääsisi koiria lenkittämään.
Lenkeillä tulee mieleen aina hulluja ajatuksia. Tämmöinen tänään; jospa tekisi lupauksen (aikalaisen mahdoton toteuttaa!) että käyttäisi Ilonaa tänä kesänä muutamassa näyttelyssä ja jos se onnistuisi saamaan kaksi serttiä niin tekisi joulupennut. Mitäs sanotte? Kun kävisi näyttelyissä niin näkisi uusia uroksiakin, kun viime vuosina en ole käynyt oikein missään. Edelleen on niin kauhea pennunkaipuu...
21. Meillä piha sulaa kovaa vauhtia ja on täynnä isoja lätäköitä, kadun puoleisessa tarhassa on vielä vähän valkoista märkää...
Taas sitten Teddyn Diego-poika (Zinnia's From Dusk Till Dawn) nauttii valkovuokoista Italian keväässä. On niin niin isänsä näköinen!
Kohta on taas jännättävää, Taru postittaa uudet poskisolutikut meille ja otetaan Teddystä myös DM geenitesti ja samoin Topista. (Tytin pojasta). Topin isä (Zinnia's Eye Of The Tiger) testattiin juuri ja oli N/DM eli geenin kantaja.
22. Nyt lumet sulaa ja jalkakäytävät on niin kuraisia ettei sinne voi mennä.
23. Rauhaisaa sunnuntaipäivää kaikille! Sää vähän masentavan harmaa ja pilvinen.
Tässä uusi kuva Timistä (Malinallin This Is Mine), Timi oli syntyessään sellainen pienenpieni mutta sisukas poika. Olin aivan rakastunut siihen.
Onnea Kaisa Mäkäräinen! Voitti ampumahiihdon maailmakupin. Oli jännä viimeinen kilpailu tänään.
Tässä kuvassa Luukaksen toinen Pinja-tytär, virallisesti Silimen Tähtisilmä, emä on Golden Rose Angelique.  --->>>
25. Hyvää huomenta maailma! Aurinko paistaa, aamulla maanpinta nollassa, ihana herätä hyvin nukutun yön jälkeen. Nykyisin olen nukkunut aika hyvin ja sen huomaa kaikessa, jaksaa paremmin.
Kohta alkaa puutarha-aika, joten ei pahitteeksi laittaa linkkiä myrkyllisistä kasveista koirille!
Kuvassa minun rakas, ainokainen tytär Mia ja koiransa Jatsi.
(Malinallin Jazz N'Ramatazz) Luukaksen pentueveli.
Laitoin vähän kesäkukkia itämään ja tänä aamuna yhden lehteä oli syömässä tälläinen monsteri.  YÄK!!! Kuka tietää mikä tuo on? Valitettavasti epätarkka, kun oli kiire ottamaan se pois...
Sirpalle paljon kiitoksia Muonion terveisistä ja kuvista 'minun' ihanista pojista! Toivottavasti Ilpo pääsee matkalle Kambodzaan 'tiukoista säännöistä' huolimatta. :) Ja Sirpa, kyllä, syön myös kalkkia ja d-vitamiiniä. Rakkaudella ja varmasti hännänheilutuksilla ja colliesuukoilla terveiset sinneppäin!
26. Voi surun päivä, kuulin että Ellen kasvattaja Joan House (Lassina) on nukkunut pois. Kyllä hän pitkään on ollutkin sairas, jo vuonna 2007 kun hän kävi meillä hän ei voinut oikein hyvin. Hän vaan niin oli toivonut että kuntoutuisi ja pääsisi Helsinkiin collieconferenssiin ja hän näkisi Ellen ja meidät myös nyt kesällä. Kuvissa Joan arvostelemassa samalla reissulla Heinolan koiranäyttelyssä. Minulla on hänestä ja Ellestä nätti kuva mutta en löydä nyt millään sitä.


Nuku hyvin ystävämme

Lauhat lempeät tuulet hänet mukaanne ottakkaa
ja hellästi kantakaa sinne, missä uupunut levätä saa.

Hyvän ihmisen elämä jättää kallisarvoisen muiston
ja hänen poismenonsa suuren surun.
27. Löysin vihdoin Joanin ja Ellen kuvan. Elle on pienessä turkissa pentujen jälkeen kuvassa.
Näkyy Koiranettiin tulleen uudet lonkka blubit, Emilin nousi 124 (71%) , Teddyn nousi takaisin 127 (80%), Ilonan pysyi samana 122 (69%),  Tytti 118 (72%) ja Ellen  nousi 118 (73%).
Pinjan toinen hyppynarutreeni! :) On se niin ihana!