1. Maaliskuu ja lenkille lähdössä ...
Sanokaa mistä ihmeestä saisin energiaa päivittäisiin toimiin?
2. Aurinko paistaa ja pakkanen puree. -10 c.
Sain hyvän huomenen toivotukset Lapin mökkiläisiltä. :) Kuvissa auringonlasku ja vierasmökki ja 'minun' poikakullat. :)
Kiitos Sirpa. ihanaa lauantaipäivää teille sinne! Halit!
3. Mia ja Lipa käväisivät ja ottivat Ilonan mukaan lenkille Jatsi-sedän kanssa. Löysivät komean kaatuneen puunrungon. :) Ilona kiittää! :)
5. Oltiin eilen illalla Renkomäen hallilla katsomassa colliepentujen koulutusta Ilonan kanssa. Merjalle kiitos kyydityksestä!
Oikeastaan mentiin katsomaan Tytin Poju-poikaa, mutta ikävä kyllä he eivät olleetkaan siellä, Helillä oli poika kotona kipeänä. Kouluttaja-Tiina kertoi kovasti tykkäävänsä Pojusta!
Ilonalla oli hauskaa, se halusi tervehtiä kaikkia ja lopuksi sai ulkona leikkiä Alvinin ja Liinun kanssa. Ja itsellä oli kivaa nähdä collieihmisiä.
Yritetään ensi maanantaina uudelleen.
6. Tässä video räppiä jammailevasta koirasta.
8. Kiitos eilisistä nimipäiväonnitteluista Tuija, Mirja, Sirpa, Paula ja Mia & co!
Ja Sirpalle kiitos uusista kuvista! On niin ihana nähdä noita omia kasvatteja! Pojat siellä ovat näköjään ottaneet painiottelun...


Hurr - taas lenkillä paleli, on kyllä ollut pitkä ja kylmä talvi. Aurinko paistaa ja se tuntuu mukavalta, piristää mieltä.
Otin ikkunan takaa pari kuvaa pihalla leikkivistä lapsistani, tuo sininen lelu kyllä on ollut paljon käytössä! Tytillä pidän lämmintä manttelia yllä kun on maha ajettu paljaaksi leikkausta varten. Ja Emil se kyllä pitää huolen kunnostaan, kun Ilonan kanssa leikit lopahti niin poika juoksee tuhatta ja sataa ympäri pihaa yksiksen, en pystynyt kuin yhden kuvan samaan siitä kun vilahtaa niin nopeasti aina ikkunan ohi. :)
Kitokset lkuulumisist, lämpimistä haleista ja hännänheilutuksista, Sirpa, Ilpo ja pojat! Samanlaisia takaisinpäin!
Terkkuja Sulle ja koko perheelle meiltä Lapin pojilta: Varrikullalta ja Pertsirakkaalta:):) Ollaan oltu taas täällä mökillä puolitoista viikkoa ja mukavaa on ollut niinku kuvista oot nähny... Meillä oli monta exta mukavaa päivää, kun meillä oli hiihtolomavieraina Hannan perhe ja Elli. Hanna käytti meitä (niinku aina) ahkerasti lenkillä. Hanna sano mummille että mua(Varria) on helppo viedä vaikka minne, kun mie olen niin itsenäinen ja lähen mielelläni mukaan pitkällekin kävelylle:). Peetsiä Hanna sanoi "urputtajaksi". Pikkuveikka näet protestoi, kun se joutuu lähtemään kotoa tai mökiltä lenkille ilman mua, mummia tai ukkia :( ! Se "urputtaa" eli valittaa koko matkan ja on tyytyväinen vasta kun pääsee takaisin tutulle pihalle... Peetsiä kutsutaan meidän perheessä "hengenpelastakoiraksi":) Arvaas miksi? No siksi, kun se ei esim koskaan jätä mummia tai ukkia "pulaan". Ukki oli yks päivä lapioimassa kelkkareitin mutkaa suoremmaksi tuolla suon takana ja se otti meidät mukaan "auttamaan". No, kun se homma kesti ja kesti, mie-siis Varrikulta- päätin lähteä takaisin mökille. Mummi tuli mua pihalla vastaan ja alko kysellä, että "onko ukille tullu jokin hätä, kun Sie tulit takaisin?" Mie koitin kattoa kauniisti silmiin, " että ei oo hätää", mutta ei mummi ymmärtäny, että jos olis hätä, mie haukkuisin ja kovaa! Se haki sisältä ukin nitropurkin ja lähti mun kanssa kävelemään kelkkareittiä metsänreunaa kohti, mutta ei me kauas keretty, kun ukki ja Peetsi kävelivät meitä vastaan "muina miehinä". Ukki nauro mummille ja sano, että "Peetsi on todellinen hengenpelastaja koira-se ei jätä ,vaan pysyy koko ajan vierellä, vaikka mitä tapahtuis:)" Jos meillä joku alkaa vaikka yskiä, Peetsi nostaa aivan kauhean elämän, kun se luulee, että yskijällä on jokin hätä!!! Ei silti, joskus voi ollakin hätä ja silloin pikkuveli kyllä herättää vaikka puoli pitäjää apuun - mutta mie se totta puhuen olisin, joka lähtisin apua hakemaan:) Toivotaan, ettei sellaista tilannetta tule!
No, miepä, Peetsirakas kerron vähän tuosta Varrikullasta. Se on kuulemma oikein vanhan ajan kunnon collie, jolla on kunnon suojeluvaisto kohdillaan! Viime kerralla, kun me oltiin täällä mökillä, yks yö Varri nosti ihan kamalan elämän! Nousin mieki lopulta nukkumasijoiltani pöydän alta katsomaan, että mikä on muka hätänä... Varri ei rauhoittunut ennenkuin mummi ja ukki kävi ulkona tarkistamassa tilanteen... Siellä oli 3-4 poroa juossu meidän ikkunan alta, verannan yli kopistellen, pihan poikki metsään! Aivan aiheesta isoveikka suuttui ja elämöi! Koko loppuloman se kuunteli tarkasti öisin, että kuuluuko verannalta kopinoita! Ja välillä vähän niinku varmuudeksi murahteli:) Mummi ja ukki ajattelee, että mie saattaisin hypätä vaikka rosvoille syliin, mutta ei se kyllä sentään niin ole! Mie tykkään ihan hirveästi ihmisistä ja kaikista lapsista varsinkin, eikä mua yhtään haittaa vaikka lapset hyppii mun yli tms. Varrikin tykkää, mutta se lähtee äkkiä pois alta, jos joku vaikka meinaa astua vahingossa sen hännän päälle tai vetää sitä karvoista.... Me kuulemma täydennetään hyvin toisiamme ja olemme molemmat parhaimmillamme täällä Lapin erämaassa, kun saadaan juosta vapaina "mielin määrin". Täällä ei tarvi turhia haukkua mitään, kun täällä ei ole mitään mitä haukkua - jos ei oteta huomioon yöllisiä porovieraita meidän ikkunan takana!!! Ja sitä paitsi, tosipaikan tullen voin mieki yhtyä Varrikullan vartiointikuoroon! Eipä nyt muuta kuin:
Tosi paljon Sinulle, rakas kasvattajamme, Tarja kulta, colliesuukkoja ja hurjasti hännänheilutuksia koko perheelle  lähettävät Lapin pojat Varrikulta  ja Peetsirakas + mummi ja ukki lähettävät lämpimiä halauksia Ps Nyt me lähetään viemään mummia ja ukkia hiihtolenkille jo toista kertaa tälle päivää:):) ei hassumpaa!
11. Oltiin taas ILonan kanssa alaosaston koulutusvuorolla hallilla ja nyt Poju (Malinallin Legacy Of Hope) oli siellä Helin ja Jeren kanssa!
Se on sitten Ihana!!! Paikallaan pikkumies ei meinannut pysyä mutta sain jonkinlaisia kuvia muutaman. Merjalle kiitos kyydistä!!!

Hui susia Virroilla...Iltalehdessä hurja juttu!
12. Alaluomi taas paksuna, punaisena ja vuotaa...tulin juuri taas ensiapupolilta...
Tässä uusia kuvia Teddyn komeasta Paddy-pojasta! (Zinnia's Do The Right Thing) Kuvat Ira Kahlos. Kiitos!
17. Kevään ( ? ) riemua, yöt ovat hurjan kylmiä mutta päivisin ihana ilma ollut viime päivinä, aurinko paistaa, eilenkin -0,7 astetta. :)
Lunta kuitenkin riittää ... Emil ja Ilona nauttivat elämästä.
Heli lähetti kuvan Pojun kasvoista edestäpäin - kiitos!
18. Käytiin Luukaksen kanssa eläinlääkärissä; välillä on oksennellut niin ajattelin että tarvii varmaan lääkekuurin. Mentiin bussilla! En ole varmaan noin pariinkymmeneen vuoteen mennyt koiran kanssa bussissa, aina onnistunut saamaan kyydin tarvittaessa tai mennyt taksilla. Mutta meni oikein hyvin, eikä edes veloittanut koirasta. Luukas hyppäsi sisään kuin olisi aina kulkenut niin. :) Pois käveltiin, jalkakäytävät ovat aivan kamalassa jäässä, paha kävellä pitkää matkaa jäisillä kaduilla näillä tekonivelillä.Nyt on paikat kipeenä.
19. Kiitos Paulalle visiitistä ja ihanista kukista ja koirien nameista! Koirat tykkäsi ja Teddyä ei saanut ulos kuin huijaamalla, halusi ihan omia Paulan.
20. Tässä meidän Mian ihanat lemmikit Jatsi ja kisut Iidi ja Tyyne. Ja minun oma Tytti tassut ristissä söpösti. :)
22. Tuolla auringolla on todella vaikutusta; mieli on paljon pirteämpi, vaikka keho huutaakin kipuja. Kävin kaupungilla tänään hakemassa Luukakselle lisää lääkeruokaa kun en silloin kun käytiin lääkärissä voinut kantaa kuin pikkusäkin kun mentiin kävellen kotiin.
Ja olen jo pitkään inhonnut silmälasejani joten kävimpä tilaamassa uudet. Nyt odotellahan 3-4 viikkoa ja saa nähdä mitä sitten tykkään kun näen ne kunnolla, nyt kun ilman silmälaseja ne joutuu valitsemaan niin ei kunnolla näe ... olisivat antaneet piilolasit käyttöön mutta en ottanut. :)
Tilaamani koiranpedit, 2 kappaletta - toinen ulkokäyttöön, ovat saapuneet, mutta eivät ole saaneet suosiota, sängyt, sohvat ja nojatuolit ovat parhaita. Ne lojuvat tyhjinä...hah-hah.
24. Tytin mies, Topin ja Pojun isä, Eddie (Fin & Lv Ch Zinnia's Eye Of The Tiger) ollut eilen Eestissä näyttelyssä, tuloksella rodun paras sertin kera joten sai uuden tittelin entisten lisäksi eli Eestin muotovalio. Onnea Eddie ja Merja!
25. Ihana auringonpaiste jatkuu, tällä hetkellä mittarissa +0.8 astetta.
Tänään hammaslääkäri - iik! Toinen koirien peti alkaa kelvata , moni on jo käynyt testailemassa, nyt Luukas oli siinä nukkumassa mutta heräsi kun todistin tapahtuman. :)
26. Väsyttää, aina kun nukkuessa herään kääntämään kylkeä niin herään, noiden tekonivelien takia...eli jotain 5-6 kertaa yössä.
Emil ja Ilona auringonpaisteessa ja ystävämme oravainen.
27. Keskiviikko, aurinko paistaa edelleen. Päiville kiitos Topin (Malinallin Heart Of Hope) uusista 7 ja 1/2 kk kuvista! Topi-ressu on liukastunut ja venäyttänyt polvensa joten lääkäri on määrännyt lepoa, harmi sinänsä veljesten piti tulla leikkimään lauantaina, mutta nyt ei uskalla kuin vähän tavata ettei Topi uudelleen satuta itseään, meidän piha onkin aika ikävässä jäisessä kunnossa. Topin kotona on pari viikkoa kaverina hoidossa 7v Raipe koira ja eivät pääse nyt sitten leikkimään...:( Mutta lauantaina nähdään! :)
Sirpalta tuli myös viestiä ja kuvia!           Suloisen pikku-Lindan ja Peetsin hellät hetket!         Ja Juhon kuva nimellä: 30km Kilpisjärvelle.
Kiitos, terveiset ja halit koko joukolle!
Liikuttavaa, koirat olivat pihalla ja haukkuivat; menin katsomaan mitä: siellä harakka pariskunta keräsi risuja, ovat pesän rakennuspuuhissa!
Ihanaa, kevät tosiaan tulee!  Arjalta tuli Ranskasta kuva kevätkukista, kohta ne meilläkin kukkii...kauniita!
Varri ja Peetsi kuuntelevat
tarkkana tuttua ääntä videosta
28. Uudessa etusivun kuvassa aurinko paistoi päin ja melkein joka kuvassa jollain oli silmät kiinni. :) Niin ja kuvassa on keskellä isä-Luukas tyttäriensa kanssa - jos joku ei tunnistanut.
30. Sain ihanat pääsiäistoivotukset: Englannista Sandiacresta ja Dilysiltä Uudesta Seelannista!
Näpsäisin ikkunan läpi kuvat kun Elle leikkii poikansa Emilin kanssa (äitiä pitää kunnioittaa!) ja Ilona isänsä kanssa. Nimittäin kun itse olen niiden kanssa pihalla niin ne seuraa minua enimmäkseen eivätkä leiki keskenään. Huono laatu, mutta vähän näkee.

Tytin pojat ( 7 1/2 kk) kävivät - kiitos paljon omistajille!!! Kyllä oli hauskaa! Tyttikin tapasi poikansa, Poju oikein polvistui äitinsä eteen. :)
31. Darlenen pääsiäistoivotus - Thanks!