1. Maaliskuu alkoi mukavasti - tuli Marjalta Timin (Malinallin This Is Mine) uusia kuvia pikkukaverinsa Sennin kanssa, joka on Esmari kennelistä.
   KIITOS Marja - ihanalle Timille paljon haleja! Timin yksittäiskuvan voi klikata suuremmaksi.
2. Salpausselän kisat viikonloppuna. tänään ne meni blörinäksi tuuliolosuhteiden takia, yhdistetyn sprintin mäkiosuus nimittäin, ilmassa plussaa tänään ja 'räystäät tippuu', kuten Salpausselän kisaselostaja sanoi.  Kotipihassa maa pettää alta. Minun ihanakatseinen Luukas tuossa viereisessä nojatuolissa napitteli minua silmiin. :)
Katselin juuri 'Voice Of Finland' shown, VAU mitä laulajia! Olisi mahtava osata laulaa noin. Muuten monet ajattelivat että minusta olisi tullut isona tanssija, hassu ajatus nyt näin vanhana :), ja kun ei pysty ollenkaan tanssimaan nyt, mutta tanssiminen oli jotain mitä todella rakastin - 15 kiloa sitten. :)
4. Ihana sää ollut pari päivää, vaan kovin liukasta kun on pikkuisen vesikelin jälkeen pakastanut.
Sain Tiinalta yhden lisenssin uuteen F-Securen virustorjunta ohjelmaan, on sitten taas turvattu viruksilta keskuuhun 2013 saakka. Kiitos Tiina-kulta!
Ilonalla juoksuaika - jo kolmas!, mutta on vielä kuitenkin niin nuori (20 kk) että ei vielä yritetä ainakaan tästä juoksusta pentuja saada.
Hope-mummo kävi lenkillä poikansa tyttärien kanssa...Tytti on niin vetreässä kunnossa että jos juoksu tulee mukavaan aikaan niin saatan silti vielä katsoa jos Tytti pääsisi äidiksi .

Häkki on ollut tykätty nukkumapaikka, laitoin sinne sisään vaan mukavan patjan palasen
pehmikkeeksi. Kuvassa Hope ottaa päiväunia siellä nyt.
5. Ihana aurinkoinen valoisa päivä taas, kevään tuntua ilmassa, jalkakäytävät jäässä ja muhkuraiset
mutta aurinko sulattaa niitä kovalla vauhdilla.
Lauralta tuliTino-postia, Tino on Frozeneye's Golden Amigo, Teddyn poika.
Mahtava kuulla että Tino voi hyvin nyt, sillä on ollut rankkaa, se on sairastunut SLO nimiseen tautiin,
en ole ennen kuullut kenelläkään colliella sellaisesta taudista, enkä sinänsä ylipäätään koko taudista.
Ollut aiemmin huono syömään mutta nyt Tinosta on tullut kerrassaan ahnekin ja he nauttivat pitkistä
lenkeistä kavereiden kera. Tässä alla kuvia Tinosta, yhdessä vilkuttaa ja kaunis kuva Tinosta ja
Laurasta. Oikein paljon kiitoksia ja haliterveiset Lauralle sekä Tinolle!
Ja meidän pohjoisen pojat ja perhe muistivat minua taas kuulumisilla ja hulppeilla kuvilla, on niin suloista kun pojat aina istuskelevat vierekkäin...
Isokiitos jälleen kerran minun ilahduttamisesta ja haliterkut Lappiin rakkaille ystäville, kaksi- ja nelijalkaisille!
Oikein hyvää alkanutta viikkoa, Tarja kulta ja koko collieperhe siellä Metsäpellontiellä ! Täällä me, Varrikulta&Peetsirakas tänään aamutuimaan ihailltiin tuntureita ...kuin Yukon saksanpaimenkoira kuulemma teki aikanaan kauan, kauan sitten. Yukon potki takajaloilla ovea, kun se halusi sisälle... Me ei kyllä tehä niin. Me haluttais olla koko ajan ulkona. Paitsi yöllä :) Meillä on täällä tosi mukavaa ! Nyt on vähän kiire, kun mummin pitää kohta auttaa ukkia, kun se tulee kelkalla hakemasta kylältä tavaroita... Mutta älä huoli. Meillä kaikki on hyvin ! Paljon colliesuukkoja ja hurjasti iloisia hännänheilutuksia lähettävät Varrikulta ja Peetsirakas ja mummilta&ukilta lämpimiä halauksia :) :)
6. Ihanainen aurinkoinen sää jatkuu, vaan jokapaikka on niin muhkurainen ja jäinen että saa liikkua erittäin varovaisesti.
Tänään lenkkikuviin pääsivät (tai joutuivat :)) Elle ja Teddy. Että ne on onnellisia jos joku viitsii heidät huomioida lenkillä...
7. Kaunis sää jatkuu...
Odottelen kovati Maxin terveys tuloksia, viipyy kauan.
Ensi lauantaina on Englannissa Cruftin näyttely, ystäväni Barry vie nuoren uroksensa sinne ja on luvannut ottaa kuvia, laitan linkin tänne kun saan sen.
Onnea näyttelyyn Barry ja Shadow!
Ilonainen tässä ihmettelee maailman menoa.
10. Nyt sitten loppuivat ihanat aurinkoiset päivät ja loska lentää, mutta kevät tulee :)
Hammaslääkäripäivä, hammaskiven poistoa, että se on kamalaa! Minua taas odotettiin kovasti kotiin...ja sitten ulkona ikkunasta kun katsoin niin siellä ne huomasivat...(kuva otettu siis ikkunan läpi) Ilona pitänee ihan pian eristää pojista, Emil käy kuumana, Ilona tulee aina sisään koko niska aivan limassa eli Emilin kuolassa. Jäk!

12. Barryn kuvat Cruftista eivät onnistuneet, hänellä oli ollut pikkukamera ensikertaa käytössä ja sen valovoima ei kuulemma riittänyt, tässä kuitenkin  kuvat rodun parhaasta eli BEST OF BREED 2012 CH JOPIUM TOUCH OF SOUL FOR TRIBURLE JW ja onnellinen omistajansa Christine Collins
Barryn oma nuori uros kisasi luokassa jossa oli 20 muuta, ei sijoitusta, mutta kuulemma hauska oli vihreällä matolla esiintyä. Shadow, en nyt muista virallista nimeä, mutta on Pelido kennelistä. Ja pojan esitti Barryn Chrystal tytär.
13. Nämä juoksuajat ovat niiin kurjia! Emilillä ja Ilonalla on kamala ikävä toisiaan, tässä Emil kurkkii ikkunasta kun Ilona on pihalla...ja on niin surkeana...
17. Teddyn 'Onni-poika' Frozeneye's Black Amor on tänään luonnetestattu pistein +95 ja laukausvarma. Onnittelut!
Meillä on nyt kyllä niin vaikeaa, Ellellä myös juoksu, Luukas ei ole tainnut syödä koko viikkoon kun on ollut erotettuna Ilonasta ja oopperaa lauletaan ... onneksi pojista se ainoastaan on noin täysin sekaisin. Ei ruoka täydellisesti maistu Emilille eikä Teddyllekään, mutta ei ne ihan itseään näännytä kuten tuo isänsä. Nenä maassa tuo Luukas juoksee ympäri pihaa... (kännykkäkameralla ikkunan läpi kuvattu)
18. Uusia kuvia Diegosta (Zinnia's From Dusk Till Dawn), Teddyn nuoresta pojasta Italiassa.
Minulla onkin Teddylle mukava yllätys lähitulevaisuudessa, valioitunut tumma 'prinsessa' eteläisestä naapurimaastamme, Virosta, on tulossa kyläilemään, juoksu on jo alkanut. :)Linnea                                                                                                                                                Diego
ja                                                                                                                                                       kokeilee
Diego                                                                                                paimen-                                                                                                                                                                        nusta                                                                                                                                       

19. Koko aamun tullut räntää taivaan täydeltä. JÄK!
Tuli mieleen minun peikkokansa, ne ovat olleet vintillä asumassa parikymmentä vuotta, ajattelin että päästän heidät valoon toistaiseksi. :)
Olisiko kenelläkään antaa vinkkiä mikä olisi halpa ja hyvin kevyt, hyvä, pikkukamera lenkeille mukaan taskuun laitettavaksi?
Arjalle kiitos kameravinkistä! Voikaahan hyvin ja koko joukolle halit!
Merja-kiltti kävi vähän Ilonaa juoksuttamassa näyttelyhihnassa, jos vaikka uskaltaisi viedä sen Lahden kv-hen...Merja esittäisi.
Seisomista ollaan opeteltu kotona ja ihan nätisti Ilonaa seisookin, mutta kaulapanta on harvoin käytössä, lenkillä on valjaat aina, vaikkei niitä saisikaan käyttää ettei turkki kulu valjaan kohdista.
Sirpalle kiitos tekstiviestistä, huomasin sen vasta ja on niin myöhä etten ala tekstailemaan enää. Hyvänyön enkeleitä Tornioon!
20. Vihdoin 'Maxin' (Malinallin Twice As Nice) tulokset näkyvät KoiraNetissä, ja ei tarvinnut minun pettyä; lonkat A/A ja kyynärät 0/0! Huippujuttu!
Kiitokset Suville että myös tutkitutit Maxin!
Tässä kuva (klikkaa suuremmaksi jos haluat)  meidän juoksuisista tytöistä Ellestä ja Ilonasta tänään lenkillä. Oli kuraa, nyt se 'hauska' alkaa.
Eilen muuten Merjalla oli mittatikku mukana ja mitattiin Ilonan säkä, on noin 52 cm.
Teddystä on tullut isoisä, tyttärensä Frozeneye's Golden Afrodite on synnyttänyt pienokaisia Joyhill's kennelissä.
Onnittelut Kaija ja Nipsu-äiti sekä Sari ja Hulda-mummi!
Ja koneelta alkoi tulemaan ihania kuvia Varrista ja Peetsistä, otettu Lapin mökillä - tässä niitä hymyn kera pienennän tähän blogiin. Ilpo on laittanut kuhunkin kuvaan tekstit, laitan ne kuvien viereen. Kiitoskiitoskiitos!

               moi Tarja......täällä mä oon ihan lähikuvassa. Ai että missä,  no tietysti sopulilandiassa.
                                                                                                                                        moi multakin...terkkuja multakin. niin Varrilta.
                                                                                           tässä me mennää kattoo kuinka tuoreet nuo poron hajut oikein on. onkohan ne tuolla mutkan
                                                                                            takana.


                                                                                                                                     ei muuten ollu yhtään poroa mutta oikeesti löysin hienon risun. mä                                                                                                                                       meen tässä näyttää sitä laumanjohtajille.

                                                 
                                                   arvaa että meitä hiukan
                                                    väsytti pitkän
                                                   päivätyön jälkeen

     mä haluan vielä yhden potretin lähettää missä mä seison jängän laidalla
     tuulen kanssa ja mä tykkäsin siitä tuulesta. hei vaan.

Siis ketturepolainen ei oo yhtään kaunis, mutta repolaisen tulet ovat kylläkin. terveisiä täältä sulle vaan Tarja ja oikein hyvää kevättä. tv. Varri ja Peetsi
23. Tälläistä täällä tänään: Teddy ottaa rennosti Hopen kanssa yläkerrassa. Kaikkia kolmea poikaa ei voi pitää yhdessä ainakaan nyt kun on juoksuajat... Ja Luukas ja Emil ovat keittiössä ja ikävä kyllä olohuoneeseen - jossa Elle on Ilonan ja Tytin kanssa - ei ole ovea, ainoastaan portti ja mitäpä Elle siellä tekee? Arvaatteko? Seisoo portin takana häntä sivussa peppu kiinni portissa... Kuvat otettu uudella pikkukameralla - mikä on helppo pitää mukana taskussa tai kaulassa hihnassa...Olympus SZ-14. Niin ja ostin laukun sille mikä tosi on erittäin tiukka :(, saa oikein tunkea että saa kameran sisään siihen.
Olipa mahtava auringonlasku, kokeilin ikuistaa sen pikkukameralla...ei aivan tuonut värejä. Luonnossa oli vielä paljonkin värikkäämpi.
Hmmm... aloinpa kyselemään Virosta missä mennään, kun näihin aikoihin heidän piti tulla...niin sieltäpä sanottiin että valitettavasti eivät pääsekään tulemaan - että ei löydy kyytiä huomiseksi ja sunnuntaina olisi liian myöhä.  No, onneksi Teddy ei taida osata olla pettynyt. :) Itse olen järjestellyt koirille hoitopaikkoja muutamiksi tunneiksi kun huoneet ei riitä - kun tietysti näillä omilla on juuri myös juoksut samaan aikaan. Eipähän sitten tarvitakkaan!
Hyvä niin. :)
24 Hei - sataa räntää!  Kukaan ei halua ulos. Testasin myös uutta pikkukameraa ikkunan läpi ulos ja Emil kohteena sisällä.
Koiranetissä näkyi yhden Teddyn Twist And pentueen pennun aikuis silmätulos - joten :) taitaa olla lonkka- ja ehkä myös kyynärä tuloksia odotettavissa pian...
25. Tämän päivän mallina toimi Teddy. Käytiin ihan kaksistaan lenkillä vaihteeksi.
26. Ilonalla on ihan hurjat korvakarvat, olen toivonut että kun mennään huhtikuussa näyttelyharjoitus- trimmauskurssille niin jospa Piia joka tulee sitä pitämään haluaisi käyttää Ilonaa esimerkkikoirana korvakarvojen siistimiseen.
27. Uusi kuva Teddyn tyttärestä 'Hilma' Twist And Hey Ho Let's Play. Kuvaaja ja om. Hanna-Leena Juhola. Kiitos Tuija!
Meillä on Ilonan juoksu ohi, mutta Elle on parhailla päivillään ja Luukaksen piina (ja minun) jatkuu, se ei syö eikä rauhoitu, kaiken yötä vaan vinkuu ja liikkuu...tässä se kuistilla ikkunasta yrittää Elleä löytää ja Elle on suosikki paikallaan keittiönpöydän alla nukkumassa.
Tässä kuvassa Teddyn tytär 'Nipsu' Frozeneye's Golden Afrodite. Kuvan on ottanut Monica Hansten. Nipsulla on nyt Joyhill kennelissä pennut.
Nipsun pennut ovatkin kuulemma varattu jo, mutta niille jotka ovat kyselleet meidän poikien ja tyttöjen jälkeläisiä tiedoksi että Teddyn tytär Black Sara's Jewellery on astutettu ja pian menossa ultraan - peukut pystyssä että on pienokaisia! Alla Jennyn kuvia, toisessa pikkukaverin kera.
28. No voihan harmi, Jenny kävi ultrassa ja on tyhjä. :(
Mutta olisittepa nähneet sitä riemua kun Emil ja Ilona pääsivät yhdessä taas leikkimään, kyllä oli lämmin olo sydämmessä...sisarusrakkautta. :)
Teddylle on sattunut jotain, se oli yläkerrassa Hopen kanssa juuri ja tulin laskemaan niitä vuorostaan ulos ja Teddypä ei pääsekkään kunnolla liikkumaan, yksi takajalka on ilmassa...huomen aamulla heti on lääkärinaika saatava ellei tapahdu yön aikana parannusta. Huolestuttaa kovasti!
29. Kvist väänteli Teddyn jalkaa ja ei ollut löytävinään mitään sieltä. Nyt tarkkaillaan viikko jos on nivelside revennyt polvesta osittain, mikä ei tuntunut tunnustellessa niin sitten takaisin. Muuten viikon liikuntakielto ja kipulääkitys. Oli siellä lääkärissä niin tervettä poikaa, ei edes ontunut ja sai makupalan ja meni vielä kerjäämään lisää. Kun istuu niin sen on vaikea nousta ylös, mutta pitää jo jalkaansa kevyesti maassa.
30. Onni on = kaikkien koirien ruokakupit syöty typötyhjiksi! Teddy näyttäisi voivan paremmin, toivottavasti ei vaan kipupiikin ansiota.