1. Onnea Matti Heikkinen Mm-kultaa ja Annakaisa Saarinen MM-pronssia Oslossa! Hienoa!
Muutama yö meni aika kivasti, heräsin ehkä 5-6 kertaa ja se oli ihan luxusta, mutta viime yö oli taas huono. Haukotus.
Olisiko ollut yliväsymystä? Kävin nimittäin terveyskeskuksessa lääkärissä kun minun kädet; sormet ja ranteet ovat kovin kosketusherkät ja voimattomat enkä voi kääntää niitä enkä nostaa painavia, olleet jo jonkin aikaa. Olen ajatellut että rasituksesta johtuvaa mutta alkoi kuitenkin kalvaa pelko jos ne ovat tulehtuneet ja kun minä en saa saada mitään tulehduksia - ettei mene tuohon uuteen (eikä vanhaankaan) tekoniveleen.
Joten lääkäri otti tulehduskokeet; ei ollut tulehdusta, ja voin jättää sen huolen pois ja pitää ranteissa tukisiteitä jotka vähän auttavat.
Päivät menevät edelleen ihan väsymyksen sumussa. Ostin eilen uuden yleiskaukosäätimen koirien syömän tilalle ja sen piti olla helppo asentaa mutta enhän minä sitä osannut tehdä, ohjeetkin oli vain englanniksi. Tänään tutun teknisesti taitava mies Ari kävi katsomassa mutta ei hänkään saanut sitä vielä toimimaan, ei löytynyt mistään tarvittavaa koodia...joten Ari meni kotiin ja tutkii asiaa.
Taas on ilta ja pelottaa edessä oleva yö. Haukotus.
Polvi on jäykkä, en meinaa millään löytää voimaa sitä jumpata.
Koirilla kaikki hyvin, ihanaa kun sää on lämmennyt ja voivat olla ulkona enemmän.
Tänään 5 viikkoa leikkauksesta. Haukotus.
2. Ei kyllä meinaa tulla mistään mitään... melkein valvottu yö, keskiviikko kello 12.30; makaan peiton alla vaatteet päällä, palelee, vedet valuvat silmistä, kova yskäkin on ilmaantunut... Teddy yrittää tuoda leluaan ja minä yritän silittää Teddyn päätä...
Pistimpä kuumemittarin kainaloon, näytti 38,3.
3. Nyt lämpö 39.2.... Kati-kullalle kiitos - tuo minulle mehuja ja yskänlääkettä!!!
Olen juonut niin paljon teetä että tule korvista ulos ja kun en ole erityisesti teen ystävä. Tosin saattaapi olla että alan juomaan sitä enemmän.
Kaikille kiitos paranemisia toivotuksista! Love you all!
4. Pakko piipahtaa kertomassa - tällä hetkellä kaikki tuntuu hyvältä, lämpö, ainakin nyt, on varmaan laskenut jonkinverran ( en ole mitannut, mutta sen tuntee).
Taas tuntee itsensä toiveikkaaksi.

No joo, taitaahan tuo taas iltaa kohden nousta, täristy pari tuntia peiton alla...38,1.
Kisojakin katsottu, Jauhojärvi ja Lallukka tekivät upeat hiihto-osuudet miesten viestissä!
6. Eilen lämpö taisi olla iltasella jotain 37.5, mutta minulla on aivan kamala yskä nyt, tuntuu että keuhkot repeävät kun yskii.
Tässä sisarusten hammastelu kuvia, vasten valoa otettua, osa kännykällä osa kameralla.

Facebookissa löysin hienon kuvan Teddyn 'Mio'-pojasta (Twist And Hey Ho Let's Party) Kuvan ottanut Nina Rajala.
Toinen Facebook bongaus tänään; Luukaksen tytär Scottail Lady Jane
Ja postilaatikkoon tupsahti kuvia Hopen siskosta Taigasta (Malinallin Honor Me) Kiitos Katja - halit!
9. Linkkeihin lisätty ystäväni Annen ja Reetan blogi
Linkki  artikkeleiin aiheesta: Kasvatuksen ja jalostuksen tärkein työväline intuitio.

10. Sirpalle kiitos terveisistä ja kuvista ja halit koko sakille sinne Lapin mökille, missä pojat, Varrikulta ja Peetsirakas onnellisina leikkivät!
12. Harmittaa!!! kamalasti kun huomasin että Emilin kauniiseen poskeen, silmän alle on sattunut jotain, olisiko joku oksa repäissyt palan pois, ei näytä ihan  että joku olisi puraissut. Minkälainen arpi siihen jääneekään ja mitenkähän se parantuu? Hyvä että silmä on säästynyt!
Arnicaa 5 raetta laitettu likoomaan vesitilkkaan - Arjalle kiitos vinkistä!
14. Emilillä on komea rupi nyt pipin päällä, toivottavasti ei repeä leikkien tiimellyksessä!
Ensin siskot Tytti ja Ilona...
Ja sitten vauhdikas Emil.
Ja sitten kaikki kolme leikkien tiimellyksessä, Tytti menee hyvin joukkoon pikkusisarusten kanssa.:) Ja taas ne kepit leikeissä.
17. Vaihteeksi vähän Elleä (Lassina Loves Blessing, 6v.) ja Teddyä (Malinallin Watch Me Now, 4v.) ...
Leikkauksesta 7 viikkoa ja polvi on 'kiukutellut' viime pävinä ... ei haluaisi syödä kipulääkkeitä kun olen niin niillä kyllästetty ettei ole hyvä.
18. Nyt kyllä ottaa päähän ja kovasti - taas pissatulehdus minulla; onneksi oli lääkkeet kotona että pääsi heti aloittamaan kuurin. Luulin nimittäin aika pian leikkauksen jälkeen että saattaapi olla tulossa ja onnistuin saamaan lääkekuurin apteekkiin.
Lovenin Niinalla on ylimääräinen kuntopyörä, jonka on halukas myymään, ajattelin sen hankkia, jos sillä saisin polven kuntoon?
Kun vaan saan kuljetuksen järjestymään Helsingistä meille.
19. Ei oo totta!!! Unohdin hetkeksi tuolille uuden kaukosäätimen ja se oli sen loppu, purtu käyttökelvottomaksi. Raivostuttaa että voinkin unohtaa, kun tietää mitä nuo 'monsterit' kyllä  heti näkevät kaiken ja tekevät selvää kun selkäni hetkeksi käännän.
20. Ihana kevättalven päivä, aurinko paistaa. Emilin rupi on taas irti silmän alta, se on pahassa paikkaa, kun ne Ilonan kanssa leikkivät/hammastelevat, pää toisen suussa niin paha sen on pysyä siinä.:(
27. Hei - mihin nämä päivät ovat menneet?
Kevättä mielessä ja aina sillointällöin alkaa ihan kamalasti tekemään mieli pentusia...Tytillä taitaa alkaa juoksu, mutta niin alkaa Tytin Ria-siskolla Ruotsissa.
Jos mitenkään onnistuisi niin kovin mielelläni Riian pennut ottaisin nimelleni,
Ria astutettiin edellisestä juoksusta siellä Ruotsissa  Korad SE Uch No Ch Steadwyn Major Triump - nimisellä ja tittelit omaavalla uroksella ja ei tullut pentuja joten olisi nyt uusinta mahdollisuus.
Ria (Malinallin Winning Ticket) on myös MH testattu Ruotsissa ja on äänivarma sekä cea-vapaa, lonkat A/A ja kyynärät 0/0.
Ja Ria on Teddyn ja Tytin pentuesisar.
Ja Linda ilahdutti minua Teddyn tyttären *Lumi' Leaftribe White Lie uudella kuvalla - kiitos Linda!
28. Ja lunta sataa Lahdessa :(. Kyllä jo saisi riittää, meiltä ei ole vielä katolta lumet pudonneet ja saa vahtia milloin on kriittiset hetket että pitää koirat pois alta. Tässä muuten tuon Rian (Malinallin Winning Ticket) kuva kasvoista.
29. Palataan maanpinnalle haaveilemasta...Rian perhe päätti että he eivät sittenkään ala pentujen tekoon Rian kanssa :(
Tytillä  (Malinallin Whisper Of Love) ON juoksu, ja ikää vähän yli 4v. eli viimeisiä mahdollisuuksia teettää pennut, kun löytäisin jonkun joka pystyisi tulemaan minua auttamaan pentujen synnyttyä muutamaksi viikoksi - kun en osaa kuvitella miten jäykkä polvi on - pääsenkö kumartumaan hyvin? ja valvomisapua.
Haluaisin niin kovasti Tytillä pennut teettää, minulla on ollut sille uros katsottuna sen synnyttyä (tosin olen muitakin välillä pohtinut), mutta lie se ensimmäinen ajatus olisi se oikea :)
Mutta asiasta enemmän, jos tässä kiireessä onnistun apua löytämään ennenkuin tulee astutuksen aika - ja sitten vielä kyytiäkin täytyisi löytää.:)
Pennut syntyisivät kesäkuun toisella viikolla.
30. Ja taas on lunta satanut paksu kerros. Lumitöitä tehtävä, naapuri onneksi on teettänyt tien talolta kadulle koko talven - isokiitos hänelle!
Sain tarjouksen että yksi henkilö tekisi koko Tytin pentueen alusta loppuun (KIITOS hänelle!), mutta niin kaukaa että en millään Tyttiä anna sinne,
en näkisi pentujakaan koskaan ja sehän siinä on se koko jutun hauskuus - rakastua niihin ihaniin pikkuisiin! (Ja pitää ne kaikki itse :))
Taas näitä minun pikkuisia yritin kuvata, mutta vaikeaa on, suurimman osan ajasta ne pyörii jaloissa, niin lähellä ettei voi kuvata.