2. Huomenta kaikille maaliskuun toisena päivänä; olo edelleen hiukan huono; väsyttää, ruoka ei maistu.
Eilen kävin nukkumaan pari tuntia normaalia aikaa aiemmin ja koko yön olen heräillyt kaikenlaisiin uniin...
Bussilakko alkaa todennäköisesti ja torstaina olisi hammaslääkäri; täytynee kysellä jos omani - Liisa O. ei pahastuisi jos siirtäisin ajan myöhemmäksi.
Minulla muuten on aivan mahtava hammaslääkäri; on erittäin edullinen ! -> mitä harvoin saa hammaslääkäristä sanoa, hyvin tarkkaa työtä tekee ja mukava.
Ja aamun ilo; Varri-kullan terveiset putkahti postilaatikkoon - Kiitos ja paljon haleja Varrin kotiin!
Voi Tarja kulta, mummi kerto, että Sulla on ollu "vuosisadan vatsatauti"... Mie en oikein ymmärrä, mitä se tarkoittaa, mutta onko se jotain sellaista kuin mulla, kun olen metsässä syöny (salaa!) vaikka kuivia heinänkorsia tai risunpalasia ja sit mulle saattaa tulla örkkä olo ja mie pulautan osan mun ruuista lattialle ts matolle.. Ei sitä ole montaa kertaa sattunu, mutta heinänkorret on mun "kielletyllä listalla" joka tapauksessa ;(  Mummi sano, että se Sun tauti on ollu tosi paha, kun Sulla on ihan jalatki tärissy ja me ollaan täällä Onninpolulla tosi paljon toivottu, että Sie olisit tullu jo ihan
terveeksi. Ja että Sulle olis joku tuonu vaikka jaffaa ;) Arvaas mitä, Hanna sano viikonloppuna, kun ne oli täällä muutaman yön... Se sano, että mie olen jutteleva koira ;) Mummi alko heti muistella, että eikös se olekin isoaiti Hope, josta Sie, Tarja, olet sanonu samaa ? Mie kyllä tykkään "jutella" asioista, mutta ei mummi ja ukki aina ymmärrä, että mitä mie tahon sanoa ... Mutta aika usein kuiten ja sit ne tekee niinku mie pyydän ;) Täällä on muuten satanu aivan kauheasti lunta. Takapiha käy pienemmäksi ja pienemmäksi, kun joka puolella on hirveän korkeat lumipenkat, mutta kyllä me vielä mahdutaaan sinne pelaamaan palloa ja muutenki leikkimään...mutta ei kyllä enää kauan, jos ei lumipyry kohta lopu ;( Eikä metsässäkään voi leikkiä muuta kun ottaa polulla juoksuspurtteja edes takasi ja taas takasi. Kakkapaikatki pitää etsiä jostain kuusen alta ja sinne on pakko mennä
syöksyloikilla, jo meinaa päästä  "perille". Onneksi meillä pojilla on senhelppoa nostaa jalkaa. Toista se sisko paroilla, kun pitää kyykkiä lumikinoksissa pikku-tarpeillaankin... Paitsi Hilla osaa vähän niinku nostaa jalkaa... Se on oppinu sen taidon Hukalta ! Kyllä niillä kelpaa, kun on toisensa, mutta kyllä kelpaa minunki, kun saan (toivottavasti!) kesän lopulla ikioman pikku-veljen...
Rakkkaita terkkuja äiti Ellelle ja Jazz-sedälle, että täällä pidetään peukkuja pystyssä pikku-veikan saamisen puolesta ;)
Rakkaita terkkuja, hännänheilutuksia ja colliesuukkoja koko perheelle sinne Metsäpellontielle ja siskoille ja veljille ympäri Suomenmaan ja lahden
taakse myös, sille tulevalle pikku-äidille ;) Tv Varri-kulta, mummi ja ukki
Sirpa, muistat oikein, kyllä se on isoäiti Hope joka on oikein kova juttelemaan. Ja Mia kyllä toi minulle sunnuntai päivällä Jaffaa.:)
Aino (Malinallin Giggling Geisha) tänään 13 vuotta ja 11 kuukautta.:) Ja vieressä hymypoika Luukas (Malinallin Just One Look) :)

Teddyn luona piipahti ihana pikku söpöliini 'Tikru' Deathless My Wild Love, soopeli collietyttönen, toivotaan että Tikru tekee Ellen (Teddyn äiskä) näköisiä lapsosia Leaftribe kenneliin parin kuukauden kuluttua! :)
3. Uusia Trulla-Teddy vauvakuvia albumissa. Kiitos Tuija !!! Ja vauvot ovat saaneet nimet:
soopeli urokset,
Twist And Hey Ho Lets Go
Twist And Hey Ho Lets Party
Twist And Hey Ho Lets Roll
tricolour uros,
Twist And Hey Ho Lets Rock

soopeli nartut,
Twist And Hey Ho Lets Dance
Twist And Hey Ho Lets Play
Twist And Hey Ho Lets Twist
tricolour narttu,
Twist And Hey Ho Lets Shake

Teddystä (Malinallin Watch Me Now)  tämänpäiväisiä kuvia jokapuolelta :o)
4. Riikka mailasi että Luukaksen tyttären 'Jaden' (Saruskan Golden Especial) ensimmäinen lapsi, Aleksander, kävi terveystutkimuksissa ja tulokset lähtivät Kennelliittoon seuraavanlaisina; lonkat A/A, kyynärät 0/0 ja silmissä lievä crd. Onnittelut! Toivotaan että säilyvät tälläisinä.
Roselta (Malinallin Time To Shine) tuli terveisiä ja allaolevat kuvat, Rose on 54cm korkea ja 19 kiloa painoa.
Isot halit kaikille Toivalaan Kiitos Mervi! Ja oikein mukavaa hiihtolomaa!!!
Nämä Elle&Luukas lapset täyttävät tämän kuun lopussa vuoden ja jos kuka on kiinnostunut (olisi hurjan hienoa!) niille ottamaan aikuisterveystuloksia;
lonkat, kyynärät ja silmät, niin se oli se ikäraja yli vuoden kun niitä voi alkaa ottamaan.
5. Trullan ja Teddyn vauvoista uusia kuvia albumissa. Alla mallia 3-viikkoisista pennuista:) Vasemmalla tyttöjä ja oikealla poikia. IHANIA! Kiitos Tuija!
6. Pari kuvaa tuli Luukaksen tyttärestä 'Jadesta' (Saruskan Golden Especial). Kiitos Riikka, halit sinnepäin!
Varrilta (Malinallin Top Treasure) lumiselta kotipihalta hurjasti hännänheilutuksia ja paljon colliesuukkoja ! Tänään 11kk ja 8pv! Kiitos - takaisin!
7. Ihana aurinkoinen talvipäivä, Salpausselän kisojen päättöpäivä. Olen telkasta katsellut, lapsena oli mahtava olla mukana siellä tunnelmassa.
Sirkalta tuli nimipäiväkortti hänen ihanan rakastettavan vanhan kissan kuvalla - kiitos Sirkka-Liisa ja silityksiä juttelevalle 'colliekissalle'!
Lämmin kiitos onnittelusta myös Sirpalle, Ilpolle ja Varri-kullalle sekä Anne-ystävälle!
8. Uusia vauvakuvia! Ne alkaa olla ihania pikkuisia karvapalloja! Kiitos Tuija! Helliä haleja! Ja se Twist And pentublogihan oli täällä.
12. Ja taas viikonloppu.
Ja kevät tulee väkisin, räystäät tippuvat, lumet eivät ole vielä katolta pudonneet. Lumikinokset mataloituvat pikkuhiljaa.
Lähikauppa lopettaa toimintansa ja jo alkuviikosta saakka sinne ei ole tullut enää uutta tavaraa esim. leivät loppuivat jo silloin ... sinne on tulossa uusi kauppa mutta ensi syksynä vasta!!! Siihen saakka joudun hakemaan ruuan aika kaukaa ... huokaus ... ei ole helppoa elämä aina kun ei ole autoa.
Tänään aurinko paistoi niin kirkkaasti että koirilla on kuvissa silmät sirrillään.
Eilen oli Cruftin koiranäyttely ja minun Facebook-ystäväni Collinsin Christinan (Triburle) uros 'Otis' CH Jopium Touch of Soul For Triburle JW  oli Rodun paras siellä. Ollaan Christinan kanssa naapurifarmareita FarmTownissa ja välillä autetaan toisiamme farmiemme töissä.:)
Cruftissa oli myytävänä mm. tälläisiä ihania colliepystejä!
13. Pari kuvaa Teddyn tyttärestä 'Nipsusta' Frozeneye's Golden Afrodite. (9kk)
14. Hyvin harvoin olen kännykällä ottanut kuvia, tänään pälkähti päähän kokeilla miten toimisi näin pilvisenä päivänä, hieman luntakin satelee ...
eli Elle ja poikansa Teddy on sitten lenkillä kuvattu . Pojat ovat alkaneet haistelemaan Elleä enemmän, ei varmaan kovin kauaa mene kun juoksu alkaa ja toivottavasti saan Ellen viimeiset pennut! Terkkuja vaan kaikille!
Katja lähetti 'Taigasta' (Malinallin Honor Me) pari kuvaa (Pian 9v.). Kiitos ja haleja kaikille kolmelle ihanalle tytölle; Katja, Taiga ja Mandi!
Yhtä hymyä täällä; tuli kuvia myös 'Timistä' (Malinallin This Is Mine). Kiitos paljon Marja! Paulille paranemisia!
16. Edelleen ihana aurinkoinen, mutta niin kylmä päivä, maaliskuun puoliväli ja aamulla yli -10 astetta pakkasta!
Koirat ovat pihalla, katselin ikkunasta; Teddy on alkanut merkkailemaan Elleä, jo eilen huomasin sen, mokoma 'jätkä' nostaa jalkaa Ellen päälle, äsken näin sen tekevän niin kaksi kertaa...huokaus!
17. Uusia kuvia Trullan ja Teddyn Twist And vauvoista albumissa ja alla jokunen. Kiitos Tuija!
Haluaisin niin mennä pennut katsomaan, mutta mistä ihmeestä löytäisin kyydin Nummi-Pusulaan? Kuka lähtee mukaan?
'Ainosta' (Malinallin Giggling Geisha) ajattelin ottaa muutaman uuden kuvan, Aino täyttää parin viikon päästä 2.4. 14-vuotta ja koskaan ei tiedä milloin on se viimeinen päivä on; eilenillalla taas Aino nukkui niin hiljaa ja sikeästi että pelästyin .... silloin ajattelin että täytyy ottaa usein kuvia. Kun ollaan pihalla, Aino ei kovin paljon liikuskele, se tykkää maata omalla sohvallaan niin pidän sillä takkia päällä kun on pakkasta.
Heh! Osuin tämmöisen Philippiinien Talent-show esityksen löytämään; tämä henkilö hirnuu kuin hevonen välillä.:)
18. Ihana kaunis irlantilainen siunaus kaikille. (On englanniksi.)
Ja taas lunta pyryttää hurjasti!
Varrikullalta tuli hiihtolomaterveisiä - kyllä sinä Varrikulta olet hyvä poika - ollaan niin ylpeitä sinusta! Halit ja colliesuukot täältä sinne Tornion kotiin!
Heippa Tarja-kulta ja koko Malinallin suurperhe ympäri Suomenmaan (ja muuallakin :) !
Täällä sitä ollaan talvea pidelty ja hiihtolomaa vietetty...ts viime viikolla, kun oli Lapin hiihtolomaviikko, meille tuli torstaina Leean perhe (Teemu tuli vasta seuraavana iltana)  + Samuel eli meitä oli täällä kaikki yhteensä : 4 aikuista, 4 lasta ja 3 koiraa :) Vähän meillä oli lystiä, tai mulla oli ainaski :) Lapsille mie kävin jakelemassa collisuukkoja aina, kun tilaisuus tuli :) Pikku Pauli on mun kestosuosikki, kun se on niin pieni ja söpö, mutta totta puhuen mie tykkään kaikista lapsista - ihan vieraistakin, joita tulee vaikka tiellä vastaan :) Hillan ja Hukan kanssa me riehuttiin pitkin pihaa ja välillä sisälläkin (mie:). Ei meillä kyllä ole enää pihassa paljoa riehumatilaa, kun joka puolella on lumiröykkiöitä... Lunta on tullu älyttömästi ja sitten on vielä lapioitu polkuja eli arvata saattaa, miten siinä käy. On se ukki käyny nakkelemassa katoltakin lumia eli ei lopu meidän pihasta lumet vielä juhannuksenakaan, se on ihan vissi ja varma, sano mummi täs yks päivä, kun oltiin takapihalla palloa heittelemässä.
Niin, siitä lumikasasta sen verran (mummi on antanu mulle yhden lempinimen lisää eli "lumikasan kuningas"), että viikko sitten torstaina, kun Leea oli tullu poppoonsa kanssa tänne, se lähti lasten kanssa naapuritalon taakse leikkipuistoon...Ei kuule Tarja kestäny kahta minuuttia, kun Hilla ja Hukka hyppäsivät lumikasalta aidan yli naapurin pihalle ja sieltä vauhdilla puistoon Leean ja lasten luo....Mutta arvaas, mitä mie tein ? Pysyin tietenki omalla pihalla lumikasan päällä, enkä lähteny minnekään :) Eikö ollutkin kiltisti tehty ? Olen mie viimeksi eilen mummilta katseellani kysyny, että saisinko mieki hypätä aidan yli naapurin haukkuvaa pikku-koiraa katsomaan... Ei tullu lupaa ! Eikä taida tulla vastakaan ... On se sitten kummallista, ettei anneta lupaa, kun toinen kysyy...ja toiset ne vaan menee ilman lupaa... Saatto se mummi ajatella sitäkin, että mitäs jos mie putoan vaikka aidan päälle...
Yks tosi kiva asia on sekin, kun meidän toisessa naapurissa  on kaks älyttömän suloista pientä villakoiraa. Ne on tyttöjä ja tykkää musta tosi paljon :) Pitti-tyttö tanssii välillä mun eessä kahdella jalalla ja käy antamassa äkkiä mulle suukon ja juoksee sitten "mamman" luokse. Niin, ja olen mie saanu leikkiä yhen Vilu-tytönki kanssa. Se on karkeakarvainen Unkarin visla. Aika nopeajalkainen tyttö ! Jonkun viikon minua nuorempi ... Vilun emännällä oli ennen samanlainen koira Asta nimeltään. Meidän Rasmus (mummin ja ukin katalonian paimenkoira, joka muutti koirien taivaaseen vajaa 5v sitten) tykkäsi Asta-koirasta kamalasti ja mie vähän luulen, että mieki voisin tykätä Vilusta tosi paljon, jos aina välillä pääsisin sen kanssa leikkimään ja juoksemaan... MUTTA mikään ei voi voittaa omaa pikku-veljeä, jota me odotamme jo oikein innolla :) Mummi kurkkaa aina Sinun blogista, että missäs vaiheessa on Elle-äiskän juoksun odotus.... Ei hätää, kyllä me jaksetaan odottaa. Hyvää kannattaa aina odottaa. Niinku minuaki odotettiin :) Ja olenki kuulemma edelleen aivan ihana pakkaus mantelisilmineni :) Ukki on sitä mieltä, ettei koiralla voi olla sen lempeämpää katsetta kuin mulla ...
Nyt pitää lopettaa, kun tuo kirjuri mummi alkaa olla niin unelias, että kohta siltä TAAS häviää mun postit taivaan tuuliin :( Sille on tällä viikolla jo kaks kertaa käyny niin kännykkänsä kanssa...uneliaana paino väärää nappia...mutta nyt se kirjoittaa tietokoneella niin että kai tämä posti nyt sitten tulee perille asti ?
Ne Teddy veljen lapsukaiset on muuten tosi ihania ! Mummi on aivan myyty siihen yhteen kuvaan, missä se yks söpö poikavauva on pentulaatikon ? nurkassa ja katsoa napittaa suoraan kameraan :) Ja Aino täti on tosi kaunis "vanha rouva".
No niin, nyt vain hyvää yötä, paljon colliesuukkoja ja hurjasti hännänheilutuksia lähettää Varri kulta + mummi ja ukki

19. Uusia Trullan ja Teddyn vauvojen kuvia albumissa ja alla. Kiitos Tuija, kerrassaan ihana saada usein kuvia näistä oman rakkaan pojan lapsista.
Ja sunnuntaina minä olen lähdössä niitä katsomaan!

21. Pennut on sitten käyty katsomassa; Mia heitti minut asemalle ja takaisin kotiin, junalla Pasilaan (en ole matkustanut junassa varmaan jotain kolmenkymmeneen vuoteen!) Oli vähän erilainen juna, 50 minuuttia kesti se väli IC-junalla ja vauhti oli yli 160 km tunnissa ajoittain) ja sieltä Mari otti minut kyytiin ja ajeltiin Nummi-Pusulaan. Mukana oli myös Marin 5vk collievauva Suza ja omistajansa ja Suzan äiti Oona.
Pennut olivat aivan hurmaavia! Eihän sieltä olisi pois malttanut lähteä. Alla Marin ottamia kuvia pennuista ja albumissa lisää.
24. Facebookissa tuli tänään vastaan tämmöinen kuva; kovin tutulta näytti :) - siinä on Luukaksen tytär 'Pinja' Silimen Tähtisilmä, on niin isänsä näköinen!
25. Trullan ja Teddyn vauvat ovat päässeet ulkoilemaan! Näyttävät olevan reippaita pikkuisia! Albumissa lisää kuvia. KIITOS Tuija!!!
26. Meillä on tontin reunalla iso koivu ja siinä vanha linnunpönttö, jossa oravat ovat joka kesä kasvattaneet poikueen tai kaksi. Huomasin että sitä käytiin tänään kovasti tarkastelemassa; varmaan on perheenlisäystä suunnitelmissa taas.:) Viime vuonna ne syntyivät suunnilleen samaan aikaan kuin Ellen pentue joka syntyi 28.3. Siis minun 'pikkuiset' koiravauvat ovat jo vuoden ikäisiä sunnuntaina!
Trulla ja Teddyn lapset kävivät silmä- ja terveystarkastuksessa tänään, olivat reippaita - ei pissanneet eikä oksentaneet matkalla. Silmissä Crd:tä ja ppm:ää, mutta kivekset kaikilla ja muuten hyviä, terveitä lapsosia!
28. Oikein hyvää 1-vuotis syntymäpäivää Rose, Malina, Varri, Maxi, Timi ja Onni ! Viime vuotiset kuvat heistä alla.


Tänään meillä vieraili Kristiina ja mukavat allaolevat saksanpaimen lapset, Likka ja Taisto, joilla on 9-viikkoa ikää
Hei, Paljon lämpöisiä, sydämentäyteisiä terveisiä Elle-mamille, Tarjalle ja koko Malinallin poppoolle.
Ja Super-Jätti-Onnittelut Rosen ihanille sisaruksille 1-vuotissyntymäpäivän johdosta!
Toivottaa Rose ja Rosen perhe
Ja sitten tälle päivälle niinkuin sokerina pohjalla, mitään tai ketään aiempaa yhtään rehellisesti vähättelemättä, meidän Teddyn ja Trullan pikkuiset istumakuvissa virallisten nimien kera. Tytöt ensin.:)

Twist And Hey Ho Lets Play "Hilma"

Twist And Hey Ho Lets Shake "Shakira"

Twist And Hey Ho Lets Dance "Ruska"
Twist And Hey Ho Lets Go "Tico"

Twist And Hey Ho Lets Roll "pikku-Teddy"

Twist And Hey Ho Lets Rock "Rocky"
Twist And Hey Ho Lets Party " Mio"
Maxin (Malinallin Twice Is Nice) kuulumisia. Kiitokset Suville! Haleja! (Voi Dani parkaa)
Kiitos onnitteluista Tarja!
Juhlittu on, "työn" merkeissä: oli lapsia kylässä ja paimennettavana, ja Maxilla oli kova kiusaus olisi lähteä lasten perään pulkkamäkeen 
oman tontin ulkopuolelle! Yhden kerran lähtikin omille teilleen kun Jari oli pihatöissä eikä heti huomannut... mutta kun on enemmän 
porukkaa pihalla, Maxi hoitaa velvollisuuksiaan hyvin, eikä  ajattelekaan joronjäljille lähtemistä.
Nyt on meneillään Danin (perhoskoira, kohta 8v) uudelleenkoulutus:  sohva, ruuat ja Äiti on Maxin, Dani tyytyköön eteisen mattoon. Toinen 
taas on tottunut vanhemman asemaan eikä anna hevillä periksi ...  Maxi  ei pure, mutta pyrkii selättämään ja ajamaan eteiseen.
Huhhuh, pitäiskö ottaa yhteys koirapsykologiin :)
Kyllä on suloisia pentuja Teddyllä! Minä niiiin tahtoisin kaverin Maxille!
(Dani on muuttamassa tyttären kanssa pois kotoa kesän lopulla).
Täytyy vielä pehmittää isäntää, Maxihan on niin helppo ja ihana koira.
Lähetämme kuvia heti kun onnistumme ottamaan ja lähettämään :) Olisi kiva kuulla muidenkin sisarusten kuulumisia.
Mukavaa kevättä, hyvää pääsiäistä teille kaikille!
terveisin Maxi ja kotiväki
Annelle kiitos onnittelusta! Suvin kannattaa kurkata minun vieraskirjaan, siellä on Maxille erikoisterkut! :)

Ja vielä           tuli Varri-kullalta postia! Kiitos ja halit Tornioon Kuvan perheeseen!
Varri kulta täällä Tornion kodissa 1v synt.päivän iltana ;) Kiitos kaikista 1v onnitteluista ! Mieki haluan lähettää paljon rakkaita terkkuja, colliesuukkoja ja hännänhelutuksia ja onnitteluita ensiksikin Sinulle Tarja, koska ilman Sinua meitä ei edes olisi olemassa ! Sie olit se, joka hommasit itsellesi meidän ihanan ja kauniin Elle-äiskän Englannista saakka ja sitten häntä varten meille (onnea rakkaat siskot ja veljet !) iskäksi Luukaksen, Sinun ikioman hymypojan ;) Mie olen ainaski tosi ylpeä, että saan kuulua Malinallin rakastettuun koiraperheeseen ! Niinku silloinki, kun me oltiin just synnytty, Sie et, Tarja kulta, nukkunu juuri ollenkaan vaan pidit meistä Elle äidin apuna koko ajan huolta, että meillä olis kaikki hyvin... Niinku meillä olikin. Ja on vieläkin, koska me ollaan saatu niin hyvät eväät onnellista ja tervettä koiran elämää varten sieltä Sinun luotasi ;) Meitä oli tosi ihana porukka - varsinainen vauvakatras ! Muistan, kun mie tuumasin vissiin kaks päivää ennenkuin menin portaita alas pihalle ... Ja muistan mie " puutarhuri-Rosen", joka taisi kaivaa Sinulta viimeisenkin kukkapuskan ylös, kun Sie kerran käänsit hetkeksi selkäsi ;) Silloin, kun mummi ja ukki olivat tulossa minua katsomaan, Sie kerroit siitä etukäteen ja miepä meninki melkein heti niiden luokse ... ;) Enkös ollutkin viisas jo sillloin? Tällaisia kaikkia ihania muistoja minulla on sieltä Metsäpellontien vauvakodista ;) Olen ylpeä Teistä ja meistä kaikista Malinallin koiraperheen jäsenistä ! Mummi ja ukki lähettävät myös paljon rakkaita onnitteluita minun siskoille ja velipojille ! Hyvän yön suukkojen ja hännänheilutusten kera Teitä kaikkia rakkaasti ajatellen Varri kulta